• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (48)
Państwowa Uczelnia im. Stefana Batorego w Skierniewicach, PU Batorego Skierniewice

Kyriana
Kto w tym roku planuje iść na bezpieczeństwo wewnętrzne?
05.04.2019
19.03.2019
bep. wew.
Kto studiuje na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne i może napisać; jakie były progi punktowe? jaki jest poziom? ile osób odpadło po pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni z tych studiów? z góry dziękuję, Izabella
kosmetologia - opinie
interesuje mnie kierunek Kosmetologia, planuję studia w PWSZ, czy możecie coś więcej napisać o poziomie zajęć?
05.06.2018
18.04.2017
dak
Kolego Eloo a na jaki kierunek uczęszczasz ?? Bo mnie właśnie interesują łątwe studia :P
fufcio
jak określicie poziom studiów w Skierniewicach? czy na Informatyce można się czegoć sensownego nauczyć? zdobyć solidne podstawy, żeby potem kursami poszerzyć kompetencje? jak myślicie?
07.03.2017
27.02.2017
Finanse i Rachunkowość
W tym roku wybieram się na finanse i rachunkowosc na PWSZ w Skierniewicach. Mam pare pytan, czy trudno jest sie dostaci czy ciezkie sa zaliczenia ?
nick
Profesor nadzwyczajny (z łac. professor extraordinarius) – stanowisko na uczelni przewidziane dla pracownika naukowego lub naukowo-dydaktycznego, który ma stopień naukowy doktora habilitowanego lub tytuł naukowy profesora[1].
23.11.2016
05.11.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
lola
“desert“ dzięki za info.
12.04.2016
31.03.2016
desert
Od 2016 będzie na pewno pielęgniarstwo, ale co do drugiego kierunku nie jestem pewien.
tsl
Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
13.03.2016
13.03.2016
asia
Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
lola
cześć podobno od października 2016 startują jakieś nowe kierunki. czy ktoś wie jakie?/
03.03.2016
11.12.2015
Zarządzanie obszarami wiejskimi
czy ktoś studiuje ten kierunek: Zarządzanie obszarami wiejskimi??? jakie macie odczucia, czy drugi raz byście się zdecydowali na takie same studia? Jak z pracą po szkole po tym kierunku?
???
czy jeszcze w październiku jest rekrutacja??? do 17.10.2015???
25.09.2015
11.08.2015
Administrator
Komentarz usunięty - nruszenie zasad regulminu.
dietetyka
ktoś studiuję na kierunku dietetyka? może ktoś chciałby podzielić się swoimi opiniami byłabym bardzo wdzięczna ;)
20.09.2013
18.09.2013
ania
Czy ktoś oriętuje się jak wygląda warunek na pwsz
dietetyka
Ja też wybieram się na dietetykę do Skierniewic. Poszukuję współlokatorki do mieszkania.
11.08.2013
01.07.2013
zzzz
hej:) chciałam się dowiedzieć czy ktos studiuje pedagogike w PWSZ w Skierniewicach, chce wiedziec cz jest cięzko i tym podobne, jakie są przedmioty....
ogrodnictwo
Czy jest ktoś kto studiuje ogrodnictwo na tej uczelni? Jeśli tak to czy to ciężki kierunek i jak z pracą po tym kierunku?
10.06.2013
08.06.2013
mag13
Co po niektórzy ciężko myślą..... To, że ukończą UW czy UJ nie daje im pierwszeństwa w zdobyciu pracy. Ludzie spójrzcie realnie, a nie żyjecie marzeniami... Patrzcie: bo ja mam papier UW! Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Znam dziewczynę, która skończyła UW i co z tego pracuje przy składaniu pudełek i ma na rękę 1250 zł. Rewelacja. Teraz trzeba wiedzieć jak wbić się na rynek pracy. Czasem trzeba zacząć od małych kroczków w szczeblach pracy żeby coś osiągnąć, a nie podejście, bo mi się należy, bo mam UW. Teraz UW - powtarzam, pierwszeństwa nie daje. Ja też stałam przed wyborem - gdzie? - Mogłam na UW i w PWSZ i wybrałam to drugie... i nie żałuję. Kadra łódzka, Panie w dziekanacie super :) zawsze pomogą, doradzą. Ps. Tak na marginesie, koleżanka przeniosła się do PWSZ z Lublina i powiedziała, że poziom nauczania wcale nie jest niski. Szkoła jest naprawdę na dobrym poziomie.
dino91
Poziom jest średni. U niektórych wykładowców egzaminy/zaliczenia są powiedzmy, że łatwe - wystarczy przeczytać kilka razy notatki i się zaliczy, kuć nie trzeba. Ale są też wyjątki, gdzie łatwo nie jest i nie ma olewki, trzeba przysiąść trochę do książek. Polecam tą uczelnię. :)
30.05.2013
20.05.2013
dietetyka
mam pytanie: jak trzeba zdac maturę, zeby sie dostac na kierunek Dietetyka? szukałam informacji u nich na stronie, znalazlam opis zajec, pracy, itd, ale o punktach nic nie jest napisane, chetnie byc sie wiecej dowiedziala na tena temat, jak jest, jaki poziom, jak trudno na pierwszym roku?
miki
sama jestem ciekawa jak jest na BW opowiadaj dino91? czy trzeba bardzo wkuwac
23.04.2013
23.04.2013
leon
wybieram sie do tej uczelni na bw:) chciałbym dowiedziec sie czy warto, jaki jest poziom.
dino91
Ja studiuję BW na PWSZ. Chętnie odpowiem na pytania. :)
22.04.2013
12.03.2013
julita
Witam. Rok temu stałam przed wyborem kierunku studiów i uczelni. W ostateczności zdecydowałam się na studia niestacjonarne na kierunku finanse i rachunkowość w PWSZ w Skierniewicach. Dlaczego? Do szkoły mam blisko, opłaty są niewielkie, osoby, które tam studiowały bardzo polecały tę szkołę i pracującą tam kadrę pedagogiczną. Oczywiście na początku miałam wątpliwości czy podjęłam właściwą decyzję. Jednak teraz z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć, że był to świetny wybór. Panie w dziekanacie jak i bibliotekarki są bardzo miłe i wyrozumiałe, chętnie służą dobrą radą i pomocą. Wykładowcy w bardzo zrozumiały sposób potrafią wytłumaczyć trudne zagadnienia, mają dobre podejście do studenta co sprawia, że aż chce się chodzić na ich zajęcia, a także z łatwością można dojść z nimi do porozumienia zarówno w sprawie terminu zaliczeń jak i przełożenia jakiś zajęć na inny termin. Warto jeszcze dodać, że kadra pedagogiczna w większości wykłada także na Uniwersytecie Łódzkim więc na poziom nauczania nie ma co narzekać. Atmosfera panująca w tej szkole jest wspaniała. Szkoła ta istnieje dopiero 7 lat, dlatego też można się z łatwością do niej dostać. Warto jeszcze dodać, że ta szkoła podpisała porozumienie o współpracy z Business School University of Huddersfield w Anglii. Jest to państwowa szkoła wyższa, w której studenci PWSZ w Skierniewicach po ukończeniu drugiego roku studiów lub absolwenci uczelni, mają szansę podjęcia rocznych studiów w Anglii i zdobycia tytułu licencjata tamtejszej uczelni. Niestety moje słowa nie są w stanie w pełni odzwierciedlić tego jak tam jest, dlatego najlepiej przekonać się na własnej skórze. :)
jaro
jak na BW duzo nauki jest da rade ogarnac? dla zwyklego ucznia nie kujona?
08.01.2013
03.01.2013
Marzeniasta :)
mam pytanko, chce studiować pedagogikę i co muszę zdawać na maturze ? ogólnie łatwo czy trudno jest się tu dostać ?
Greg
Ukończenie renomowanej uczelni przez mało "gramotną" osobę nie zagwarantuje jej niczego. Poza wykształceniem trzeba mieć odpowiednią osobowość, żeby zrobić "karierę". Jeśli ktoś ma to coś, to nawet po uniwerku w Pcimiu Dolnym zrobi karierę.
09.12.2012
19.11.2012
Paula
Też mam znajomego, który studiuje w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Skierniewicach i nawet mu się podoba. Nie można nic powiedzieć, to całkiem dobra szkoła. Ale moim zdaniem nie ma to jak studia na renomowanych uczelniach w większych miastach. Tam jest większa szansa na zdobycie potrzebnego wykształcenia i dobrej pracy. Dlatego ja wybrałam Uniwersytet Warszawski :)
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
12.07.2012
12.07.2012
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
12.07.2012
09.07.2012
dzin
a finanse i rachunkowość? mam kumpla który po tej szkole i po tym kierunku pracuje jako ekspedient w drogerii więc raczej lipa. czy to wyjątek czy tak to po tej szkole juz jest ze nie ma perspektyw?
jola
słyszałam że jesli iść do skierniewic to tlyko do tej szkoly bo jest najlepsza, to prawda? mieszkam miedzy sochaczewem a skierkami, czy ktoś mógłby mi tak szczerze poradzić które miasto i uczelnie wybrać? czy PWSZ w Skierniewicach daje jakieś szansę na pracę?
04.07.2012
31.05.2012
do pyt. o bezpieczenstwo wewnetrzne
nie zgadzam sie, ze roboty po tym nie masz, moja siostrzenica studiuje bezpieczenstwo wewnetrzne i JUZ ma robote w Policji, studiuje zaocznie, idzie jej dobrze, zalicza wszystko na luzie i mam etat, w pracy grafik pod jej zajecia, i perspektywa podwyzki sporej po odbiorze papieru
opiniek
Wszędzie trzeba trochę na pamięć jednak się wyuczyć, ale o to chodzi w studiowaniu. Kosmetologia jest trochę przereklamowana moim zdaniem, ale mało jest dobrych kosmetologów, więc warto próbować i zmieniać jakość !
05.05.2012
30.04.2012
Joasia
Na kosmetologii wcale nie jest tak łatwo, tzn jest trochę nauki na pamięć aczkolwiek jest to bardzo miły i przyjemny kierunek. Jeśli interesuję Cię robienia zabiegów kosmatycznych itp to polecam ;) Trzeba po prostu to lubic .
kto studiuje dietetykę albo kosmetologię ?????
kto studiuje w Skierniewicach dietetyke na pwsz? czy to prawda, ze w calej ofercie pwsz to jest kierunek najbardziej lajtowy? szukam studiów dość przyjemnych, zeby nie zakuwac non stoper i zastanawiam sie nad dietetyka, albo kosmetologia? macie jakies porownanie tych kierunków? gdzie jest mniej biologii i chemii?
21.03.2012
21.03.2012
bezpieczenstwo wewnetrzne
moze i studia na bezpieczenstwie wewnetrznym sa dosc fajne, ale jestem raczej przekonana, ze pracy po tym kierunku w Skierniewicach nie dostaniesz, jedyne co ci pozostaje, do dojazdy do Warszawy, labo przeprowadzka do stolicy, w sumie duzo studentow tak robi, ze tu konczy studia a pozniej czmyhaja do wawy, ale to oznacza spore koszty utrzymania w tym miescie.
Lola
Jestem na ogrodnictwie, mogę polecić tą uczelnię. Dobrze przygotowany i ciekawy materiał, dużo praktyki. fajne studia :)
15.02.2012
01.02.2012
Ala
Skończyłam na tej uczelni studia podyplomowe. Było warto. Dobrze przekazany materiał. Na pewno przyda mi się w mojej pracy.
BW
Myślę nad tą uczelnią pod kątem nauki na Bezpieczeństwie Wewnętrznym. Czy ktoś z Was ma doświadczenie?
22.01.2012
18.01.2012
F2F
Dietetyka jest tak prężnie rozwijającym się kierunkiem że musi mieć wyskoki poziom akademicki. Dobrze przygotowani wykładowcy potrafią przekazać wiedze.
2diana2
dietetyka jest ciekawym kierunkiem, ale trzeba się poważnie zastanowić jaką szkołę wybrać, czytałam ofertę PWSZu w Skierniewicach i nie wydawała mi się kiepska, sama studiuję w Łodzi
08.12.2011
29.05.2011
Jola
Czy warto pojsc na dietetyke w tej szkole? Kto studiujeje na tym kierunku, chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej niz na stronie uczelni.Glownie interesuje mnie praca po skonczeniu licencjata.
  • Politechnika Gdańska
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni