• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (60)
Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, PWSIiP Łomża

Absolwentka
Jestem szczęśliwą absolwentką tego kierunku. Polecam kierunek i uczelnię. Miałam dobre świadectwo, dostałam się w 1 naborze.
09.07.2020
08.07.2020
Zwz
Czy ciężko się dostać na pracę socjalną zaocznie?
Filologia
Poproszę o opinię na temat filologii angielskiej, zaocznej.
17.06.2019
03.08.2018
Absolwentka
Studiowałam na tej uczelni 3 lata stacjonarnie i nie polecam. Wiecznie zmieniający się plan, układany jak dla studiów wieczorowych i duże okienka między zajęciami. Pokazuje to jak uczelnia nie szanuje czasu studentów. Poziom nauczania średni, często spóźniający się wykładowcy po 45min/godzinę albo nie przychodzący wcale bez wcześniejszej informacji. Mało wykładowców, którzy naprawdę potrafią przekazać wiedzę. Z uczelni wychodzi się z ogromnymi brakami. Kolejnym minusem jest mała ilość książek w bibliotece, które często były potrzebne przed egzaminem. Jedyne plusy to miłe panie w dziekanacie i dobrze wyposażone sale. Uczelnia nastawiona bardziej na reklamę.
Kk
Chyba jeszcze nigdy nie otworzył się kierunek kosmetologia w trybie zaocznym zawsze tłumacza się mała ilością chętnych
15.07.2018
15.07.2018
Absolwentka
Odradzam każdemu studia na kierunku kosmetologia w pwsip. Jedynym plusem przez 3 lata były Panie z dziekanatu oraz niektórzy wykladowcy. Nic się nie zmieniło odnośnie dwóch Pań wykładających główny przedmiot, wiecznie mających coś do załatwienie szkoda tylko że nie mających nic wspólnego z zajeciami. Po wypełnieniu anonimowej aniekty (której wyniki miały być we wrześniu a owe Panie dowiedziały się o ich wynikach po skończeniu semestru) jedna z tych Pań chciała się "zrewanżowac" za opisanie notorycznych wyjść poprzez wejsciowki. Egzaminy u tych Pań jak i oceny z nich to czysta loteria. Kosmetyków na zajęciach (przez 3 lata) na wykonczeniu no chyba że jest egzamin wtedy nagle się znajduja nowe. Jedynym zaangażowanym wykładowca z głównego kierunku jest Pani Ewa, która wytłumaczy, pokaże i zainteresuje studenta przedmiotem. Większość wykładowców jest przyjazna studentowi, można śmiało się "dogadać".
Eduard
Jak wyglada studiowanie informatyki zaocznie?
05.07.2018
03.07.2018
Paula
Czy trudno jest się dostać na kometologie niestacjonarna?
Żagiel
Poproszę o opinię na temat filologii zaocznej.
03.07.2018
25.10.2017
Olo
Uczelnia świetna, naprawdę godna polecenia. Wykładowcy życzliwi, symienni, w razie potrzeby można się dogadać. Panie w dziekanacie po prostu kochane. Zajęcia praktyczne przeprowadzone tak aby każdy wyniósł z nich jak najwięcej. Jedyny minus to plan bo na fizjoterapii często kończyłam o 21. Biblioteka niewielka bo uczelnia nie stara ale cały czas rozbudowywana. Gdybym miała wybierać powtórnie napewno studiowałabym w Łomży.
BM
Poziom nauczania nie jest najgorszy. Ogromnym minusem są plany zajęć; dużo okienek, często zajęcia popołudniami i do godz 21 ( a studia dzienne nie wieczorowe). Plany układane w taki sposób pokazują brak szacunku do studenta i jego czasu wolnego. Na innych uczelniach w Polsce nie ma czegoś takiego.
29.09.2017
29.09.2017
NN
Studiowałam na tej uczelni kosmetologie. Zajęcia mniej związne z tym kierunkiem były spoko. Wykładowcy tak jak wszędzie jedni są lepsi drudzy gorsi, ale zajęcia praktyczne z kosmetologii to porażka. Jeszcze pierwszy rok na którym zajęcia prowadzi Pani Ewa można uznać za owocny. Pani jest wymagająca i dokładnie wszystko tłumaczy. Ale kolejne lata, gdzie na zajęciach praktycznych pani, która je prowadzi co chwile wychodzi niby do dziekanatu, niby po jakieś pismo, a w rzeczywistości stoi przed budynkiem i pali papierosa z prowadząca drugiej grupy to przegięcie. I tak przez całe dwa lata. Nic nie tłumacza nic nie pokazują są tylko zajęte sobą. nie ma ich na 3/4 zajęć. Podobno były skargi do rektora, ale nikt nic z tym nie robił. Prawie cały czas brakowało kosmetyków. Żeby nie te kwestie to uczelnia byłaby godna polecenia, a tak koncząc kosmetologie nie ma się żadnych umiejętności praktycznych. osobiście odradzam
Pan_Mati
Indywidualne podejście do każdego studenta, bez wyścigu szczurów. Możliwość rozwoju w różnorakich kierunkach, mnóstwo zajęć pozalekcyjnych. Dodatkowo, uczelnia dba o przyszły start studenta i zapewnia mu pracę, ok połowy studentów poprzez projekty, praktyki i staże zdobywa kontakty w firmach, które później zatrudniają na umowę o pracę. Fajne miasteczko, świetna baza na studiowanie, jest blisko, świetny akademik. Gdybym miał pójść jeszcze raz chętnie bym się tu wybrał, polecam każdemu ;)
29.09.2017
28.09.2017
Milena
Uczelnia super! Świetne podejście wykładowców do studentów. Możliwość rozwijania swoich zainteresowań w kołach naukowych, możliwość wyjazdów na konferencje, szkolenia. Student jest na pierwszym miejscu. Zdecydowanie wybrałbym ponownie PWSIiP. Polecam!
Piotr
Bardzo fajna uczelnia ,sale wykładowe dobrze wyposażone zajęcia w większości z bardzo cierpliwymi wykładowcami .Można działać z samorządzie a także różnych kołach naukowych jeśli się chce czegoś nauczyć ,albo czym się interesujemy . Biblioteka ciągle aktualizowane o nowe wydawnictwa czy czasopisma .Panie w dziekanacie bezproblemowo zawsze pomocne ,minusem mogą być kolejki o stypendium :)
28.09.2017
28.09.2017
MJ
Rewelacja. Podejście do studenta zarówno ze strony prowadzących jak i osób z administracji nie może być lepsze. Zakres wiedzy pozwala ogromnie zabłysnąć pośród innych ludzi w branży. Wykladowcy dzielą się swoimi umiejętnościami, jednak nie tylko tymi, które są wymagane w programie studiów. Dzielą się wiedzą, którą pozyskiwali na kursach, co jest ogromnym plusem. Z całego serca polecam. Rodzinna atmosfera, każdy każdego zna.
Kiki
Aż mnie mierzi, kiedy czytam, że uczelnia nie szanuje studenta. PWSIiP stawia studenta ponad wszystko i właśnie to najbardziej kocham w tej uczelni. Na początku byłam pełna obaw o poziom nauczania, bo jednak PWSIiP jest stosunkowo młoda, aczkolwiek będąc jedną nogą na trzecim roku mogę śmiało stwierdzić, że się nie zawiodłam. Genialna atmosfera, bardzo sympatyczne panie w dziekanacie, dział projektów oraz władze i pracownicy samego Instytutu Przedsiębiorczości to niesamowicie sympatyczni ludzie o złotych sercach. Można nauczyć się całej masy rzeczy dzięki doświadczeniu i umiejętnościom wykładowców. Piękna sprawa, naprawdę. PWSIiP to jedyna szkoła, do której zostanie mi prawdziwy i szczery sentyment. Nigdy nie uświadczyłam nigdzie tyle życzliwości, ile okazano mi właśnie tutaj. Jeśli się zastanawiasz - przestań. Po prostu spróbuj i przekonaj się sam :)
26.06.2017
29.05.2017
alex
Uczelnia w porządku. Polecam z całego serca.
Zuza
Uczelnia spoko. Sporo fajnych ludzi, wykładowcy na poziomie, obsługa w dziekanacie bez zarzutów;-).
02.04.2017
10.03.2017
antex
Studiuję na PWSIiP i uważam, że uczelnia jest w porządku, rozsądni wykładowcy i przyjazna studentom atmosfera. Jestem na II roku dietetyki, myślę, że to studia z przyszłością.
Student
Brak organizacji , plan układany przez nienormalnych ludzi luki kilku godzinne między zajęciami. Godziny zajęć i sale zmieniane z godziny na godzinę. Brak podstawowych programów do pracy. Zimno. Co do wykładowców większość naprawdę w porządku o dużym zasobie wiedzy.
01.12.2016
01.12.2016
Mateusz
Zgadzam się, nie dbają o studenta. Jak sama nazwa wskazuje Grafika i Multimedia, zajmujemy się tylko programowaniem :)
dynks
Studiuję informatykę (Grafika komputerowa) i oznajmiam, że uczelnia jest DO DUPY. Zatrudnili nowego doktora, który kazał nam pisać aplikacja na android mimo tego że nikt nigdy nam nawet nie pokazał jak go skonfigurować. Komputery lepsze miałem w gimnazjum niż oni mają na uczelni a nawet nie mają oprogramowania zainstalowanego na kompach (przykład android studio), a każą nam pisać aplikacje na zaliczenie. Gościu ma wywalone na nasze emaile . NIE POLECAM
30.11.2016
17.08.2016
wiksa
mam pytanie jak z akademikiem ? kuchnia jest na jedno pietro czy caly akademik jak z łazienkami ? i czy mozna sie pouczyc czy same imprezy ?
pytanie
jak bardzo różni się Technologia żywności od Dietetyki? Który kierunek lepszy pod kątem pracy pewniejszej i lepiej płatnej? Macie rozeznanie w temacie? co wybrać?
17.08.2016
06.07.2016
Maturzystka
Czy fizjoterapia na uczelni PWSIP w Łomży jest ciężka ? Czy po skończeniu tego kierunku łatwo znaleźć pracę ?
podyplomowe?
czy ktoś robił w tej szkole studia podyplomowe z zakresu pedagogiki i może wyrazić swoją opinię? najlepij rzeczową i konkretną, o wykładowcach, poziomie, organizacji zajęć, nastawieniu na słuchaczy. Z góry dziękuję, Gośka
10.03.2016
20.11.2015
Student
Uczelnia zbyt dba o wlasny wizerunek niz o studentow ,wykladowcy jak wszedzie ,ale cala reszta to nadmuchany balon .
???
jestem z lekka przerażona Waszymi opisami, a nie ukrywam że mysle o studiach tutaj... rozważam fizjoterapię oraz kosmetologi i nawet pomyślałam sobie o rówczesnym studiowaniu obu kierunków (znacie takie przypadki, czy zakres pzedmiotów jest w jakiejś częśći wspólny i moga mi przepisać i zaliczyć?), chętnie się dwiem więcej od studentów tych właśnie kierunków, jak jest wg nich? jaki poziom? skąd wykładowcy? mam na myśli dzienne studia, Joanna
09.11.2015
02.11.2015
Adam Z
nie psuj sobie życia tą uczelnią! możesz znaleźć sobie lepszą. byłem głupi, teraz żałuję, bo straciłem dużo czasu. na innej mogłem nauczyć się więcej. mówią o dobrej kadrze dydaktycznej?? o innowacyjności kształcenia??? pff... pułapka, za którą idą większość młodzieży teraz.
Anita
czy warto tutaj studiowac-zadawalam sobie to pytanie rok temu odpowiadam sama sobie nie .Atmosfera jest okropna nie szanuja studenta aby zlozyc dokumenty o stypendium trzeba stac od 6 rano kilka godzin i to nie wiesz czy sie dostaniesz.Robia wszystko na pokaz nic dla studenta niby taka uczelnia panstwowa ale jak nie masz kasy to zawracaj z drogi .Studiuje pielegniarstwo dzienne od 8 rano do 20 wieczorem nikogo to nie obchodzi ,ze o 14 -tej zero myslenia -niepolecam nikomu
31.10.2015
29.10.2015
112
błyszczący wizerunek, pod którym kryją się nie najlepsze realie życia studenta. szkoła martwi się bardziej o swój prestyż i reklamę, nieżeli o swoich studentach..
wiktor
nie jest żle, jak się nie nastawiasz na Bóg wie co, to spoko i do ogarnięcia. Ale to stolica, więc miejcie tego świadomość. Zależy co kto lubi i tyle. Mnie się tam całkiek podoba.
28.10.2015
19.08.2015
dietetyka
od kiedy ta Uczelnia ma kierunek Dietetyka? w znaczeniu, ile roczników już to studiowało? kto mogłby coś więcej na temat tego kierunku się powiedziec? czy studia z dietetyki to dobry pomysł?
michał
Uczelnia bardzo w porządku. Jeśli nie lubicie dużych miast, to Łomża jest idealnym miastem do studiowania. A i poziomem nie różni się od większości warszawskich szkół.
05.08.2015
09.07.2015
Studentka
To jest najgorsza uczelnia świata!!!! Nie idźcie tam!!! Panują komunistyczne zasady, wykładowcy traktują was jak dzieci a władze jak niepełnosprawnych... Odradzam w 100%.
fizjoterapia
interesuje mnie kierunek Fizjoterapia. Dlatego chętnie bym się dowiedział czegoś więcej od studentów tego kierunku. Kto prowadzi zajęcia? jacy wykładowcy, zwłaszcza od zajęć typowo praktycznych? jakie macie umiejętności po 3 latach nauki? co robicie dalej? jeszcze magister (GDZIe?) czy od razu do pracy? z góry dzięki za odp.
17.06.2015
04.03.2015
hanka
jak na PWSZ to mają wysoką ocenę, w porównaniu do np. uniwersytetów czy politechnik, a jakie są klimaty studiowania?
wychowanie fizyczne
ktoś studiował tuytaj kierunek wychowanie fizyczne? jakie wrażenia? czy jest dużo specjalności i czy wszystkie są uruchamiane?
04.03.2015
13.11.2013
pozytyw
potwierdzam, uczelnia w porządku, klimat dobry, wykladowcy sie nie wyżywają na nas, sesja do przejścia, ogólnie gites
jest OK
powiedzmy sobie szczerze, Łomża nie może się równać z Krakowem, Warszawą, Poznaniem czy Gdańskiem, ale Łomża ma swój klimat, urok i czar, a przez to, że mniejsza i kameralna, to fanjnie sie tu studiuje, bo jest jak w domu, zrezszta wiekszosc studentow jest z okolic pewnie z promieniu 100 km, chy nie wiecej, na plus uczelni tzrezba oddac, ze się starają, jest panuje tu dobra atmosfera, nie ma chosu, oragnizacja jest w porządku, poziom, to juz pewnie kżdy ma swoje zdanie.... ja oczeiwałabym może wyższego, ale nawet w mojej grupie sa osoby, którym nie chce sie uczyc wszystkiego, co program przewiduje, wiec tego nie ma co roztrząsać, ogólnie moge mówić o uczelni pozytywnie
10.10.2013
11.09.2013
studentka
zastanawiam sie nad rozpczeciem studiow pielegniarstwa w lomzy albo suwalkach. moglbym mi ktos cos podpowieziec na temat tych uczelni? czy ktos moze tam studiowal i moze powiedziec jak tam jest? ktora szkola jest lepsza i dlaczego?
miska
Powiedzcie czy ciezko jest dostac sie na dzienne na Technologie Żywnosci?
08.07.2013
07.05.2013
Olek
Bardzo dobrze się tu studiuje :) wykładowcy to bardzo mądrzy i wykwalifikowani ludzie :) studenci też bardzo inteligentni , a co za tym idzie poziom uczelni jest dość wysoki :) ja jestem zadowolony ze studiów tutaj i poleciłbym każdemu tą uczelnię :)
kleks
A dobrze się tu studiuje? Jest ciężko czy można dać radę? Chciałbym się uczyć i zdobywać wiedzę ale zależy mi również na tym, żeby mieć trochę czasu dla siebie, na imprezy, wyjścia, może jakąś pracę? Jak jest układany plan? Bo czasem potrafi rozbić cały dzień :/
21.04.2013
17.04.2013
beata
naprawdę dobra uczelnia, z nowoczesnym sprzętem, wyposażeniem, wyremontowana . nie mam zastrzeżeń
lol
tak mam na mysli instytut TŻ, jedyny z najnowoczesniejszymi laboratoriami, halą technologiczną, najnowoczesniejsze linie technologiczne , których jak zapewniam Cię żaden a'la Instytut w PL nie posiada takiego wyposazenia ; )
03.03.2013
03.03.2013
lol
mysle,ze uzycie googli nie boli ! a to np, ze jest to najnowoczesniejszy budynek, z najnowoczesniejszymi maszynami jakich zapewniam Cie nie ma zadna uczelnia w PL :))
do \"lol\"
co masz na mysli, gdy piszesz ze maja jedyny Instytut w Polsce? jaki instytut? dla technologii żywności?
18.02.2013
14.02.2013
automatyka i robotyka
czy kierunek automatyka i robotyka jest w pwsiip w Łomży nowy? czy juz byl prowadzony i wczesniej i ma absolwentow? ciekawia mnie wasze opinie o nim i jak wyglada kwestia znalezienia pracy po studiach. przy okazji zapytam od razu, jesli ktos sie nie dostanie na pwsz, to ktora z prywatnych szkol polecacie w Lomzy pod katem studiow technicznych?
ul.lu.
zgadzam się z 'koksik'. również chciałbym posłuchać opinii tutejszych studentów. ja mogę podzielić się jedynie zdaniem mojej koleżanki, która tam studiowała i mówi, że bardzo jej się podobało, że wykładowcy fajni, że potrafili zaciekawić na wykładzie i było dużo ćwiczeń praktycznych, także nie tylko sama nudna teoria... czy ktoś odczuwa podobnie? ;p
04.02.2013
13.12.2012
kosik
Na stronie szkoły zawsze kierunek będzie dobrze opisany i zachwalony. Wiadomo. Ale chodzi o to, żeby dowiedzieć się od ludzi, którzy przez to sami przeszli, którzy studiowali w PWSZ w Łomży. Wolę posłuchać opinii ludzi niż poczytać o kierunku na stronie szkoły...
lol
opis a opinia postronna to co innego ! Wg mnie jest bardzo ciezko na TŻ, to dobry kierunek nawet bardzo, ale wymaga nauki i poswiecenia! plusem jest tez otwarcie nowego,jedynego w PL Instytutu ; )
30.09.2012
14.08.2012
macie opisy przeciez
nie rozumiem, jak mozecie pytac o opis jakiegos kierunku, na przyklad ta technologia żywnosci, po pierwsze na wiekszosci stron www szkol sa takie informacje, a nawet tutaj, jak spojrzycie do gory, to macie jak wol - kierunki studiow i tam sa opisy, ludzie - troche wysilcie mozgi swoje
tenobcy
Przyłączam się do pytania, zwłaszcza względem akademika/zakwaterowania. Nie mam właściwie daleko, ale nie widzą mi się dojazdy, więc dobrze by było studiować i mieszkać na miejscu...
29.05.2012
28.02.2012
celebes
interesuje mnie kierunek studiow Technologia żywności. czy moglibyscie napisac cos wiecej na ten temat, jaki poziom, skad wykladowcy, i jak wyglada zakwaterowanie w LOmzy?
pppaaawww
wg mnie nie ma lajciku, przeciwnie ;/
28.12.2011
09.12.2011
Pleps
Nie ma to jak panstwowa szkoła. Lajcik jest i luzik. Niczym sie nie przejmuje;p jakos daje rade na zajeciach nie jest najgorzej. Czasem dowala troche materiału, ale jesli chodzi o całosc to plusik
Pielegniarka
Ja jestem na kierunku pielegniarstwo. Tam poznałam moją najlepszą przyjaciołkę! Ludzie są bardzo fajni i takie towarzystwo jak nigdzie indziej. Kierunków kształcenia jest co nie miara. Każdy coś znajdzie dla siebie. Różnorodnośc i wielkierunkowość to zdecydowanie plusy tej uczeni
07.12.2011
06.12.2011
PWSIiP
PWSIiP - polecam. Uczę się tam w trybie stacjonarnym. Szkoła jest specyficzna, bo kształci w konkretnych kierunkach, jak dla mnie jest to plusem.Skupia się na konkretach. I tak powinno być. Bardzo dobrze przygotowuje studentów od strony praktycznej bo jak byłem na ptaraktykach to wszyscy w firmie byli pod wrażeniem moich zdolności praktycznych
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy