UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (86)
Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu, PWSW Przemyśl

S.Sitnik
odpowiedź dla Ola z dnia 31.08.2021
Dzień dobry, nie przewidujemy rekrutacji śródrocznej na semestr letni. Pozdrawiam
31.08.2021
31.08.2021
Ola
Czy uczelnia przewiduje rekrutację śródroczną, na semestr letni?
Anna
Warto tu studiować, polecam kierunki magisterskie,m.i. Stosunki transgraniczne
14.07.2021
28.04.2021
Ada
Mam pytanie o prace własne na kierunki artystyczne. Nie widzę szczegółów na www, jakie to mają być prace, ile, jak je dostarczyć itp.
Justyna
odpowiedź dla Bezp. transgraniczne z dnia 25.06.2020
Bezpieczeństwo transgraniczne to nowość – kierunek ruszył w 2019 roku. PWSW jest jedyną uczelnią na Podkarpaciu, która prowadzi taki kierunek. Nie są to studia wojskowe, ale nie oznacza to, że nie ma gwarancji zatrudnienia  Na kierunku wykładają praktycy, program obejmuje praktyczne zajęcia z zakresu samoobrony i technik interwencji oraz kryminalistyki i kryminologii, ponadto program studiów zakłada obowiązkową sześciomiesięczną praktykę w instytucjach zajmujących się ochroną bezpieczeństwa – Policji, Straży Granicznej, Straży Miejskiej, Straży Ochrony Kolei, Krajowej Administracji Skarbowości. To wszystko znacząco wpływa na szanse zatrudnienia. Uczelnia posiada nowy sprzęt (walizka kryminalistyczna, pałki typu TONFA, kajdanki, rękawice bokserskie, tarcze treningowe, atrapy broni), który konieczny jest do realizacji ćwiczeń. Od nowego roku akademickiego studenci w ramach zajęć będą mogli korzystać ze strzelnicy pneumatycznej. Absolwent po wielu szkoleniach – wyposażony w wiedzę teoretyczną i praktyczną – będzie atrakcyjnym kandydatem do pracy dla służb mundurowych. Przykładowe zajęcia: teorie bezpieczeństwa, systemy polityczne współczesnego świata, ochrona danych niejawnych, podstawy musztry i ceremoniału, pomoc medyczna, zwalczanie przestępczości, psychologia sytuacji kryzysowych.
26.06.2020
25.06.2020
Bezp. transgraniczne
Na stronie www znalazłam kierunek Bezpieczeństwo transgraniczne , czy to jest nowość na ten rok? czy sa już starsze roczniki i moga napisać, jak oceniają te studia? Opis krótki, jak dla mnie za mało informacji, ale dość zachęcająco to wygląda. Zastanawiam się, jak z pracą. Rozumiem, że to nie wojskowe, czyli gwarancji zatrudnienia nie ma.... jak to widzicie?
elearning podyplomowe TERAPIA ZAJĘCIOWA
witajcie, rozważam e-learning -studia podyplomowe z TERAPII ZAJĘCIOWEJ" Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? czy materiał dobrze przygotowany merytorycznie..biorąc pod uwagę studia na odległość? będę wdzięczna za informacje i Wasze opinie, pozdrawiam
31.07.2019
29.07.2019
Student PWSW
Bzdury piszesz. Rektor Trefler to wymagający, ale sprawiedliwy wykładowca. Weź się lepiej ogarnij i nie użalaj nad sobą.
Socjologia - sz. p. Paweł Trefler od antropologii
Jeśli chodzi o moich wykładowców (rok pierwszy), jest to całkowicie wielki rozrzut - począwszy od klawych wykładowców, z którymi da się pogadać jak z ludźmi, którzy nie robią problemów a chodzą nawet na rękę z zaliczeniami, kończąc na osobach całkowicie niepoważnych jak (przy okazji rektor) Paweł Trefler, wykładający antropologię. Jak na pierwszy rok, forma zaliczenia bardzo ciężka: w miesiąc idealnie napisana magisterka oraz jej późniejsza obrona. Bardzo swoje robi obowiązek przesyłania wykładowcy prac celem ich "poprawienia". Jako że takie przerzucanie się pracą jest wielokrotną, dochodzi do absurdów w postaci poprawiania swoich własnych poprawek. Muszę też wspomnieć o wręcz wprowadzaniu błędów do pracy. Nie do ominięcia jest też jego swego rodzaju hipokryzja w postaci podania zarówno tematu jak i pytań pomocniczych, które to po przesłaniu pracy zostały odrzucone pomysłodawcę-wykładowcę. Na koniec wspomnę wręcz o jego bezczelnej postawie, mianowicie mamy określony termin i jeśli (jakimś cudem) nie uda nam się przygotować idealnej (w jego mniemaniu) pracy, będziemy musieli czekać aż do grudnia, ponieważ pan Paweł ma wyjazd - musimy więc jechać na przedłużonej sesji lub/i na płatnym warunkowym przejściu do kolejnego semestru. O tyle jest szczęście, że ponoć od przyszłego roku szkolnego antropologia ma być ochotnicza. Jeśli faktycznie tak jest, przedmiot ten polecam TYLKO I WYŁĄCZNIE MASOCHISTOM I WIELBICIELOM OBŁUDNIKÓW
21.06.2019
17.06.2019
Karolina
Jakie macie opinie o filologii angielskiej?
Magda
Jakie opinie o filologii angielskiej?
26.04.2019
18.02.2019
studentka 3 roku architektury wnętrz oraz 2 roku projektowania graficznego
Na AW : 70% wykładowców dojeżdża z ASP w Krakowie, poziom jest coraz lepszy - odnoszę takie wrażenie, ale trudno mi powiedzieć, bo nie mam porównania z innymi uczelniami. Zmienił się kierownik, o którym pisał ktoś na dole, teraz jest taki kochany profesor, wymagający, ale ze złotym sercem. Uczelnia jest przyjazna dla studenta, można siedzieć i pracować w salach ile się chce. Sala komputerowa jest świetnie wyposażona. Trafiłam tu przypadkiem z braku środków do studiowania w Krakowie, po tego rocznym dyplomie chciałabym się dostać właśnie do Krakowa. Wiele studentów dostaje sie po PWSW na ASP, więc zobaczymy. PWSW to mała uczelnia, dlatego łatwo się tu dostac, zeby to zrobić, przechodzicie przegląd teczki - dowolne prace i rozmawiacie z komisją, ale to raczej formalność, z każdą maturą się dostaniecie, ale osobiście pisałam rozszerzoną matme, polski i historię sztuki, takie kombo się sprawdza w tym kierunku, jeszcze można by było pisać język obcy. PG: Wykładowcy są w części z Uniwersytetu Rzeszowskiego, część z Przemyśla, z przedmiotów nie kierunkowych np. z UJ, ogólnie mieszanka, ale są dużo bardziej lajtowi niż na AW, na AW jest większa dyscyplina - jeśli wgl można tak to nazwać, bo to w koncu studia artystyczne i raczej panuje spoko atmosfera, chyba, że zbliża się sesja i oddanie projektów, to zawsze jest cyrk, szczególnie z brakiem czasu. PG: Z dostaniem się jest tak samo jak na AW. Super opcją są też płatne praktyki zawodowe, gdzie macie 6 miesięcy praktyki np. u projektanta wnętrz/czy w drukarni na PG i jeszcze Wam płacą 2500 tyś. za miesiąc ;) poczytajcie na stronie PWSW. Ogólnie nie żałuję, że tu poszłam. To jest też fajna opcja, jeśli ktoś nie ma super warsztatu z rysunku/malarstwa,tutaj się podszkolicie, a dostaniecie się na pewno. Jeśli chcecie to też w każdym dniu możecie przyjechać do Przemyśla i na pewno znajdzie się ktoś kto oprowadzi Was po uczelni, nie, bo uczelnia zawsze ma szeroko otworzone drzwi i wielu przyjaznych wykładowców/studentów, którzy Was oprowadzą.
absolwentIŚ
Niestety jako absolwent Inżynierii Środowiska, nie mogę tego kierunku polecić. Wymagania na tym kierunku są zerowe. Owszem jeśli chcesz mieć papierek to łatwo go zdobyć, ale jeśli marzysz o zdobyciu wiedzy pod dalszy rozwój w tym kierunku to idź na Politechnikę.
18.01.2019
07.11.2018
Absolvent
Nie polecam kierunku Inżynieria Środowiska. Nie ma pracy w zawodzie. Jak nie będzie stażu, to nie ma pracy. Szkoda się męczyć 4 lata.
Archiwum PWSW
Moim zdaniem stara strona była lepsza, bardziej przejrzysta.
12.03.2018
12.03.2018
Stara strona PWSW
Jakby ktoś potrzebował archiwum pwsw: http://www.archiwum.pwsw.pl/
domenę zmienili
prawda, zmienili końcówkę adresu strony WWW - zamiast .eu - jest teraz .pl
12.03.2018
12.03.2018
Strona www
Spróbuj wpisać www.pwsw.pl.
Prawie inżynier
Co do tego braku uszczerbku na zdrowiu to bym się nie zgodził. Można się depresji nabawić. Pisanie pracy dyplomowej to jakiś koszmar. Idzie zwariować. Promotorzy są gotowi na zrzeknięcie się promotorstwa i zmiany tematu pracy.
11.03.2018
05.02.2018
problem tech.
też nie macie dostępu do strony www tej uczelni???? Ja mam takie info - Strona nie została zainstalowana Strona www.pwsw.eu nie została jeszcze zainstalowana. I pusto.
Ala
Zakładając, że idziecie na studia, aby się uczyć, a nie dla rodziców/dziadków/sąsiadów- po papierek, to mimo wysokiego poziomu, pracując systematycznie da się skończyć tę uczelnię, co więcej, nawet bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym :D Wykładowcy podchodzą do studenta z szacunkiem, wymagają, ale również potrafią dobrze uczyć. Nie oczekują od studentów "gruszek na wierzbie", ale wiedzy adekwatnej do tego, aby być przygotowanym na pracę w swoim zawodzie.
30.01.2018
12.11.2017
Inżynier
Aha, i jeden projekt na IŚ to jak praca dyplomowa.
Student
O stypendium na IŚ można tylko pomarzyć.
12.11.2017
12.11.2017
Inżynier Środowiska
Wysoki poziom na kierunku Inżynieria Środowiska. Kadra z Politechniki Krakowskiej i Rzeszowskiej, jak i projekty z tych Uczelni. Dużo długich, żmudnych, ciężkich, męczących i obszernych projektów (jeden projekt nawet do 80 stron). Każdy projekt poprawia się nawet po kilka razy. Na 3.0 trzeba sobie naprawdę zapracować. Prowadzący bardzo wymagający. Mnóstwo nauki. Każdy semestr kończy się przedłużeniem sesji (jeden semestr nakłada się na drugi), przez co później bardzo ciężko zaliczyć wszystko w terminie. Nie polecam tego kierunku, jeśli komuś zależy tylko na papierku. Kierunek dla ludzi o mocnych nerwach. Jedyny kierunek na tej Uczelni, który oferuje jakiś poziom jak na Przemyśl. O reszcie kierunków wolę się nie wypowiadać, plac zabaw (tego studiowaniem nazwać nie można).
Wanryk
Najgorszemu wrogowi nie zycze studiowania na kierunku Inzynieria srodowiska.
11.10.2017
31.08.2017
Celka
Studiowałam na PWSW 10 lat temu i...niestety na ostatniej prostej musiałam przerwać studia:-(. Rok temu powróciłam na Uczelnię. Mam wrażenie,że teraz brakuje ludzi(studentów), którzy wypełniali życiem mury PWSW kilka lat temu. Mimo tego Uczelnia przyzwoita, Wykładowcy świetni. Osobiście POLECAM!
AW
Skończyłam Architekturę Wnętrz na PWSW, kontynuuje na ASP w Krakowie :D Więcej nic nie muszę pisać o poziomie uczelni :P
11.07.2017
22.05.2017
Filologia ukraińska
Czy są tu studenci filologii ukraińskiej? Jak oceniacie ten kierunek? Jak dużo trzeba się uczyć języka? Póki co jestem na poziomie podstawowym. Ilu egzaminów mogę spodziewać się podczas sesji? Jaki poziom trudności?
ochrona praw człowieka
to jest chyba przedmiot na stosunkach międzynarodowych czy czymś podobnym z zakresu socjologii
20.03.2017
05.12.2016
do izaak
to chyba nie o kierunek chodzi, tylko o jakiś przedmiot do zaliczenia dla studentów. Bo na ich stronie nie ma oczywiście niczego takiego :-)
izaaak
PWSW ma taki kierunek jak Ochrona praw człowieka w świecie?? :O Pierwsze słyszę
29.11.2016
24.10.2016
DontGiveUp
Ochrona praw człowieka w świecie - coś o tym kierunku? Łatwe zaliczenie?
Natka
Studiowałam na tej uczelni kilka lat temu polonistykę, Był to świetny czas, ludzie z pasjami, wykładowcy na wysokim poziomie wywodzący się z Uniwersytetu Rzeszowskiego i Jagiellońskiego. Bardzo dobry wstęp na magisterkę na UJ, bez problemu dostałam się na studia uzupełniające. Zajęcia zwłaszcza te prowadzone przez młodych doktorów ciekawe, sporo ćwiczeń praktycznych. Z łezką w oku wspominam czas spędzony w niezwykłym mieście jakim był Przemyśl.
05.03.2016
25.02.2016
Tom
Czwarty semestr filologii angielskiej. Mieszane uczucia. Spora część kadry jest świetna, życzliwa, nie robi durnych problemów, stara się wyciągnąć jakiś poziom. Niestety, zdarzają się dość kiepscy nauczyciele tu i tam. W szczególności chętnie skrytykuję dr Olhę Luchuk, której brak pewnego szacunku dla swojej publiki—wydaje mi się, że studia to już nie czas na mówienie studentom "Schowaj tę komórkę do torby" czy "Zapisz to w zeszycie, podkreśl tamto słowo". Poprawianie poprawnej wymowy na błędną też mi nie bardzo podchodzi. Ale bardziej pozytywnie: takich osób jest, na szczęście, bardzo mało. Co mnie jeszcze boli to polityka uczelni co do oszczędności. Ostatnio połączyli nas z lingwistyką na wielu zajęciach, a te zajęcia to w dużej części ćwiczenia, na których naprawdę powinniśmy pracować w małych grupach. Ogólnie jest OK, ale mogłoby być lepiej.
jaka różnica
czym się różni kierunek Politologia od Stosunków Międzynarodowych??? tak w praktyce i w sensie przyszłej pracy? Co lepiej wybrać i dlaczego?
14.12.2015
06.12.2015
do studentów
kto studiuje na bezpieczeństwie i produkcji żywności i mógłby się podzielić informacjami na temat tego kierunku? czy dobrym pomysłem jest połaczenie tego kierunku z dietetyką (może niekonieczie studia, ale jakieś kursy,), co o tym myślicie?
inż. transportu i logistyki
kto studiuje na kierunku Inżynieria transportu i logistyki??? jak jest na pierwszym roku? gdzie są praktyki albo staże? czy macie rozeznanie, jak wygląda sytuacja z pracą po tych studiach?
03.12.2015
27.11.2015
podyplomówki
robię rozeznanie z studiach podyplomowych, chcę je rozpocząć w 2016 roku, interesuje mnie tematyk związana z obszarem pedagogicznym, rozwojem dziecka, relacjami w rodzinie, wspomaganiem edukacji, itd. Czy możecie coś polecić w własnego doświadczenia? sprawdzałam w PWSW - oni mają coś w rodzaju Diagnoza Dziecka (???), jest też Asystent Rodziny, ale to chyba bardziej dla pracowników ośrodków pomocy społecznej, chyba że się mylę? Będę wdzięczna za Wasze sugestie, Dorota
nnn
zgadzam się z DIRTYDIANA, stosunki międzynarodowe są postrzegane jako odpadowy kierunek a to wcale nieprawda! 75% studentów docelowo wybierało właśnie stosunki, jeśli chodzi o poziom nauczania to wszystko zależy od uczelni, jej władz i wykładowców, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić każdemu tą szkołę
25.10.2015
25.01.2015
DIRTYDIANA
POLECAM WSZYSTKIM STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE!! ŚWIETNY KIERUNEK! NIE POŻAŁUJECIE!
architektura wnętrz
wiem, ze wcześnie już ktoś wspominał o tym kierunku, były to pozytywne głosy o architekturze wnętrz, ale to jedno zdanie to trochę mało, czy moglibyście napisa coś wieęcej: czego można się spodziewać na pierwszym roku (zakładam, że matura pójdzie ok i mnie przyjmą). Jak wygladają te studia tak w praktyce? co jest na zajęciach? ile jest osób na roku? czy dużo odpadnie? no i ogólnie, czy jesteście zadowoleni?
06.11.2014
25.08.2014
darek
A skąd wiesz jak jest tutaj? Ja nie narzekam i też polecam swoich miłych wykładowców :) każdy wybiera uczelnię dla siebie, sam zastanawiałem się nad PWSZ ale nie do końca mi to odpowiadało i nie żałuję... :)
janka
studiuję lingwistykę stosowaną w PWSZ w Przemyślu, dużo ciekawej i przydatnej wiedzy, wysoki poziom nauczania, mili i uprzejmi wykładowcy, nie robią problemów o byle co, polecam
12.08.2014
23.07.2014
hania
bardzo przyjazna uczelnia, mili wykładowcy i panie w dziekanacie, poziom nauczania jak dla mnie zadowalający ;)
griff
bo w dzisiejszych czasach nigdzie nie ma tak prosto, niby się tyle mówi o skończeniu szkoły dla papierka a moim zdaniem w każdej szkole trzeba wykazać chociaż odrobinę chęci by zaliczyć rok...
02.04.2014
02.12.2013
kasia
też tak kiedyś myślałam, ale zmieniłam zdanie odkąd zaczęłam tu studiować architekturę wnętrz, poziom jest porównywalny z uniwersytetem, zajęć mamy sporo a prace zaliczeniowe nie sa takie proste ;)
SUPER BOHATER
uczelnia spoko, w sumie kadra ok, ale myślałem że jest tu troche nizszy poziom
13.11.2013
24.09.2013
Lol
Nie musisz chyba nic dodatkowego zdawać (nie studiuję AW) ale tak mi się wydaje... Zawsze możesz zadzwonić lub na facebooku zapytać. :) Ja tak robiłam chcąc zdobyć jakieś podstawowe informacje ;)
architektura na przyszly rok
mam pytanie do obecnych osób, ktore studiują architekture, ja jestem teraz w klasie maturalnej, ale wlasnei zamierzam studiowac w PWSW w Przemyslu, moje pytanie jest takie: co zdawaliscie na maturze? ile punktów zdobyliscie z tych przedmiotow? i czy n architekturze konieczne sa korepetycje? gdzie sie uczyliscie rysunku? w ogole wszystko mne interesuje, pliiz
23.09.2013
19.09.2013
kitka
Zaczynam studia na PWSW dopiero za kilka dni, ale wiem już, że to fajna uczelnia ;) Mili ludzie, przede wszystkim a administracji- nie to, co na innych uczelniach :D gdzie stare baby siedzą w fotelu i nic im się nie chce... Myslę, że nie zawiodę się i nie zmienię zdania, co do tego :D
gosc
nie polecam. Zwłaszcza inżynierii środowiska. Pani która wykłada matme...porażka. Gorszej nie widziałem ktoś kto dobrze matmy nie umie lepiej niech sie nie pcha. nie polecam przynajmniej inzynierii pozdrawiam
11.09.2013
05.09.2013
JK
również byłabym wdzięczna za info o architekturze wnętrz, jaki jest poziom, jacy wykładowcy itp...
kk
Czy mógłby ktoś mi napisać coś o architekturze wnętrz ? Jak wyglądają studia i jak egz wstępny ?
03.07.2013
14.06.2013
adas
czy osoba przeciatna poradzi sb na tej uczelni?
arek
studiuje ktos w PWSW ?
03.06.2013
01.05.2013
ddd
chciałbym dowiedziec sie cos wiecej na temat tej uczelni czy warto studiować jaki poziom
lol
pawel a na jakim jestes kierunku?
28.04.2013
07.04.2013
justyna
Jestem absolwentka tej uczelni- jestem bardzo zadowolona. Skonczylam wtedy jeszcze historie i archiwistyke!!! Wspaniala szkola, bardzo milo wspominam kadre i w ogole Przemysl!!!!!!
MM
Witam, czy ktoś studiował na tej uczelni architekturę wnętrz? Jesteście zadowoleni z tego kierunku ?
25.03.2013
21.02.2013
abc
To jest bardzo przyjazna studentom szkoła ;) fajne, ciekawe wykłady, widać, że profesorowie nie są tam z przypadku ;p poza tym ludzie najlepsi do nauki razem i do imprez ;p wszystko jest jak trzeba ;)
baba
A jakie są progi tych stypendiów? Jaką trzeba mieć średnią? Ile osób w ogóle może je dostać? czy to stypendium jest realne, namacalne czy istnieje tylko w wyimaginowanym świecie uczelni? :P
18.02.2013
06.02.2013
Estka
8 nowych laboratoriów, studia techniczne, można wziąć niezłe stypendium nawet 1400 zł
pawel
nie no, super szkoła nie ma co :P wymagań dużych nie mają, pomagają studentom, żeby zdali egzaminy ;) jak dla mnie to wystarczy :) jestem zadowolony :)
29.01.2013
06.01.2013
barbiii
czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto studiuje/studiował filologię ukraińską?? jak przedstawia się poziom na tym kierunku? jakich języków oprócz ukraińskiego trzeba się uczyć?? lubię uczyć się języków obcych ale filo angielska jest już mocno przereklamowana u zastanawiam sie nad jakimś językiem słowiańskim lub orientalnym...
Ewa
skonczyłam studia na PWSW, kontynuuje na UJ i jestem zadowolona, także polecam
19.12.2012
19.12.2012
kamila
każda uczelnia się rozwija, dając coraz większe możliwości swoim studentom. A Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu jest na dobrej drodze, żeby wypuszczać studentów naprawdę dobrze przygotowanych do pracy. Ja jestem zachwycona, polecam
extra finansowanie
uczelnie ze wschodu skorzystaly bardzo na programie finansowym, to byl ogromny zastrzyk pieniedzy, ktore otrzymalky szkoly wyzsze np. z Lublina, Bialegostoku, a i Przemysla jak widac tez, chca konkurowac z innymi osrodkami, wiec musza rozwijac baze dydaktyczna, robic laboratoria, budowac akademiki, inaczej studenci by im zwiali dalej
16.12.2012
13.12.2012
:D
a mnie sie podoba, kończyłam socjologie parę lat temu, wtedy jeszcze nie było cudnego campusu i alejek
ekhm
o architekturze to nie wiem ale np na stosunkach jest spoko :D szczerze to myślałem że tu niższy poziom, a dziewczyna socjologie robiła i kontynuuje na URZ'cie i w zasadzie połowa zajęc to powtórka z przemyśla, to luzz :D
11.12.2012
06.12.2012
nie_z_przemyśla
Uczelnia jest bardzo przyjazna, akademik świetnie sie prezentuje. Jest tu wszystko, czego studentom potrzeba :). Dla mnie ok.
nick1
Mam fatalne skojarzenia i doświadczenia. Strzeżcie się architektury. Dyrektor niekompetentny i bezradny nie zna nawet porządnie statutu uczelni. Kierownik instytutu zarozumiały egocentryk rodem gdzieś z Żurawicy. Kadra częściowo ubezwłasnowolniona bo zależna i podległa. Przez niego wiele osób albo zrezygnowało z obrony końcowej albo zostało w ostatniej chwili (sic!) niedopuszczone do egzaminu pomimo iż ON SAM był ich promotorem !!! O innych szykanach nie wspomnę. Ludzie dno dna. Jeden człowiek szantażuje tam wszystkich a rektor to olewa, bo nie jest stąd. Wiem że pokrzywdzonych jest więcej. Poziom pożal się boże "artystyczny" - z pupili pana M. mimo jego zachwytów i wsparcia ŻADEN nie dostał się na ASP. Nikt się na tym co robi tutaj nie zna więc robi co chce. W innej uczelni dawno by się go pozbyli. W Krakowie NIKT się u niego nie broni - nikt go nie chce na promotora. TU też by tak było ale sprytnie podczas sporządzania statutu wpisał że tylko posiadający takie jak on stopnie naukowe etc.może być promotorem i egzaminatorem ! A jest jedyny i nie ma wyjścia! A kto próbuje Go "obejść" wróg największy.
16.11.2012
28.05.2012
prawieZnaniecki
Co do socjologii, to dziwne, że jeszcze otwierają nowe specjalności, bo generalnie ten kierunek zostaje wycofywany ze wszystkich uczelni oprócz uniwersytetów. Generalnie polecam odpuścić sobie ich nowości i iść na socjologię gospodarki i rynku pracy, gdyż twarda socjologia jest pożądana obecnie na rynku pracy - potwierdzone info, można zajrzeć na strony govowskie.
ivv
jak dla mnie jest super no i klub studencki Enigma zajęcia egzaminy to jak wszędzie ale kadra to z UJ polecam
24.04.2012
11.04.2012
roma
na wszystkich uczelniach jest tak, ze jelsi nie zbierze sie grupa minimalna, to specjalnosc nie jest prowadzona, to normalne, ze dla 3 osob nikt nie bedzie tego robil, ale nie masz sie co martwic na zapas, z reguly szkoly oferuja takie specjalnosci, ktore ciesza sie zainteresowaniem studentow, wiec w wiekszosci przypadkow dostajesz sie tam, gdzie chcesz
socjologia
mnie interesuje socjologia, czy moglabym prosic o wiecej informacji n atemat tego kierunku w Przemyslu? mam troche obawy o specjalnosci, bo slyszalam , ze zdarza sie, ze nie otwieraja specjalnosci, ktore proponowali studentom i wykrecaja sie organizacja, mala liczba osob, itd.
28.02.2012
06.02.2012
PATI
super atmosfera tu jest, studiowałam na innych uczelniach, a tu jest tak \"domowo\", przyjaźnie jakoś
tss
no ja tez mam zajecia z prof z uj i jakos mam normalnie zajecia a nie raz w miesiącu. polecam, fajny akademik mają :D i nie drogi
03.02.2012
03.02.2012
taa
mi sie tez tu podoba
akademikowiec
:D polecam bardzo te uczelnię, kadra ok i atmosfera w sumie też :D
03.02.2012
02.02.2012
I am
Uczelnia jest ok, wykładowcy jak to wykładowcy... Uczelnie oceniam (w skali 0-5) na mocną 4!
:D
a mnie sie tu podoba :D net za free na akademiku :D
02.02.2012
02.02.2012
:)
a ja miałam zajęcia z ludźmi z URZ i w sumie ok, a oprócz \"hordy Ukraińców\" są też Hordy Polaków, Niemców i Amerykaniów, jak na każdej uczelni - jak dla mnie mieszanka ok
super
ja tam miałam zajęcia głównie z ludźmi z UJ i teraz tu kontynuuje naukę :D bardzo polecam tą uczelnię, szkoda że nie załapałam się na akademik (był jeszcze w budowie)
02.02.2012
20.01.2012
miszczu
niski poziom i hordy ukraińców. Kadra naukowa głównie z UMCSu i UJ dojezdzająca raz w miesiącu
majk
nie spodziewałem się tak dobrej kadry w Przemyślu w sumie to z wszystkich wiekszych uczelni, nawet fajne kierunki techniczne i tych humanistycznych duzo, ciekawe ile mają studetnów, ale jak maja akademik to moze być ciekawie
18.01.2012
02.06.2011
Mika
podoba mi sie ta uczelnia w sensie oferty dosc różnorodnej, budynków, ladnie prezentuje sie nastronie, wlasciwie jestem zdecydowana juz na socjologie, zastanawiam sie tylko czy jesli mieszkam w Brzozowie i mam dosc niskie przychody w rodzinie, bo matka nie pracuje, to dostane akademik na 100%?
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu