UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (83)
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, PWSZ Gniezno

An
Od kiedy będzie możliwość podjęcia studiów na pielęgniarstwo zaocznie?
22.09.2021
23.08.2021
PSW
odpowiedź dla Emy z dnia 22.08.2021
dzień dobry, Prawo w biznesie jest nowym kierunkiem dostaliśmy pozwolenie na utworzenie kierunku z momentem rozpoczęcia II tury. Kierunek jest licencjacki z 3 specjalnościami: prawo w medycynie prawo w ochronie środowiska prawo w przedsiębiorstwie Kierunek ten przygotowuje do świadomego prowadzenia własnej działalności, do pracy w obsłudze biznesu (np. na stanowiskach asystenta zarządu, pracownika działu prawnego, organizacyjnego lub działu personalnego, niezależnie od formy prawnej podmiotu). Absolwenci będą mogli także podjąć pracę w organizacjach pozarządowych, jednostkach administracji publicznej, urzędach, w wydziałach zamówień publicznych czy związanych z ewidencjonowaniem działalności gospodarczej. Praktykę studenci mogą realizować u partnerów biznesowych z którymi współpracujemy: Urząd Miejski w Gnieźnie, Starostwo Powiatowe w Gnieźnie, liczne kancelarie adwokackie, notarialne, radcowskie, firm księgowe i inne usługowe (m.in. AXPOL Trading, Inea Fiberhost, Wielkopolska Telewizja Kablowa (WTK), OPERATOR WSS czy MEDRISK).
Emy
Od kiedy w Gnieźnie można studiować prawo? Czy ten kierunek na PWSZ - prawo w biznesie to jest nowość jakaś? bo na liście kierunków nie było prawa, ale na stronie www szkoły są niby studia licencjackie. Co dziwne, niby prawo jest tylko jednolite magisterskie, czyli co oznaczają tutaj studia licencjackie? kim jestem po ich ukończeniu? co dalej z aplikacjami, dalszym kształceniem? Możecoe mi to przybliżyć, bo na stronie trochę mało informacji jest.
22.08.2021
26.05.2021
Hania
Czy praktyki studenckie są na wszystkich kierunkach płatne ? O jakiej kwocie można mówić ?
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla Zadowolony Student z dnia 12.05.2021
Bardzo dziękujemy za te ciepłe słowa i serdecznie zapraszamy szykują się nowości i świeżynki już niebawem startują dwa nowe kierunki Położnictwo i Prawo w biznesie :)
17.05.2021
12.05.2021
Zadowolony Student
praktycznie i z ludzkim podejściem do studenta, Panie w DKS sztosik (oby więcej takich babeczek), Kierunki???- dla każdego coś się znajdzie osobiście polecam ZIP, ale powiem Wam szczerze, że głęboko myślę o Analityce Bezpieczeństwa kierunek tętni życiem a wykładowcy ??? Pełna profeska
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla Edi z dnia 20.09.2020
Studenci mogą wybrać swój zakład pracy, ale uczelnia również wskazuje zaprzyjaźnione miejsca, w których można odbyć praktyki :)
21.09.2020
20.09.2020
Edi
Mam pytanie o praktyki na inżynierii środowiska. Czy studenci sami organizują, czy uczelnia sugeruje miejsca praktyk?
Alicja
czy wiadomo już, jak będą realizowane zajęcia na uczelni , czy normalnie czy zdalnie? z tego co słyszę, to szkoły szykują się na zajęcia on-line i tylko laboratoria na uczelni. Wiadomo, jak będzie na PWSZ w Gnieźnie? na stronie nie info na ten temat.
26.08.2020
24.08.2020
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla pytanko o absolwentów z dnia 20.08.2020
Dzień dobry, Proszę o kontakt promocja@pwsz-gniezno.edu.pl :)
pytanko o absolwentów
Czy z kierunku inżynierskiego - ANALITYKA BEZPIECZEŃSTWA - wyszli już jacyś absolwenci? od jak dawna PWSZ kształci na tych studiach? opis , praca, zarobki wszystko wygląda dobrze na stronie uczelni, ale ja chetnie dowiedziałbym się, co sami studenci i absolwenci o tym myślą i gdzie pracują (przykłądowe firmy, stanowiska, pensje). Z programu w PDF nie wynika, żeby to były mocno techniczne studia, a są opisane jako inzynierskie, a nie licencjackie. Z zego to wynika?
20.08.2020
16.08.2020
Pwsz
odpowiedź dla Pola z dnia 14.08.2020
Dzień dobry, w toku studiów
Pola
Specjalności na inżynierii środowiska wybierane są w toku studiów czy na etapie rekrutacji?
14.08.2020
14.07.2020
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla predyspozycje kandydata na fizjo z dnia 14.07.2020
Dzień dobry, Waga i wzrost nie są najważniejszymi czynnikami bycia dobrym fizjoterapeutą, Najważniejsze są umiejętności, które zdobędzie Pani podczas zajęć. Głównym zadaniem tego zawodu nie jest dźwiganie pacjentów, więc głowa do góry i zapraszamy na studia, a po nich udowodni Pani, że waga i wzrost nie stanowią żadnej bariery w byciu dobrym fizjoterapeutą :)
predyspozycje kandydata na fizjo
Czy niewielka waga i wzrost (160 cm, 48 kg) jest według Was przeciwwskazaniem do wykonywania zawodu fizjoterapeuty? Bo kiedy z kimś rozmawiam, to słysze najczęściej; a Ty będziesz miała siłę, żeby wymasować 100 kg faceta??? a jak Ty dasz radę pacjentowi, co waży dwa razy więcej od Ciebie? dodam, że jestem ogólnie zdrowa, ale zastanawiam się, czy pracodawca będzie krzywo na mnie patrzył właśnie ze względu na mój wygląd?
14.07.2020
19.05.2020
MarXXX
@Mila sytuacja wygląda tak sobie. Myślałem, że będzie lepiej. Trochę panuje chaos ale idzie wyżyć. Edukacja jak edukacja Z_Z_Z
Mila
Co powiecie o zapleczu uczelni, wyposażeniu pracowni. Jak wygląda praktyczna strona edukacji?
25.03.2020
12.09.2019
Pwsz
odpowiedź dla Maja z dnia 12.09.2019
Ciągle zmieniająca się sytuacja międzynarodowa, rosnące zagrożenie ze strony międzynarodowego terroryzmu, grup przestępczych, cyberprzestępców czy państw niedemokratycznych powoduje szybki wzrost zapotrzebowania na odpowiednio przygotowanych specjalistów z zakresu analizy informacji. Złożoność współczesnych wyzwań z obszaru bezpieczeństwa jest czymś, co wymaga analitycznego podejścia na najwyższym poziomie. Przy współczesnej, wysoko zaawansowanej technologii, analityk musi szybko odnaleźć odpowiednie informacje, dokonać ich analizy a następnie przygotować produkt, który pozwoli podjąć trafną decyzję przez osoby kierujące daną organizacją. I chociaż z roku na rok świadomość potencjalnych zagrożeń i wyzwań wzrasta, specjalistów w tej dziedzinie nadal brakuje. Studia na kierunku ANALITYKA BEZPIECZEŃSTWA przygotowują do pracy analityków z zakresu bezpieczeństwa. Wiedza i umiejętności zdobyte w trakcie studiów będą użyteczne także w biznesie. Absolwent kierunku będzie w stanie szybko i bezpiecznie zebrać informacje, dokonać ich krytycznej analizy oraz przygotować wartościowy produkt analityczny. W programie studiów, duży akcent położono na rozwój umiejętności interpersonalnych, kreatywne myślenie, umiejętności publicznego prezentowania swoich poglądów oraz wyników badań, zarówno w języku polskim jak i angielskim. Studia łączą w sobie wiedzę z zakresu: technologii informacyjnych z kształtowaniem kompetencji kluczowych takich jak: komunikacja interpersonalna, sporządzanie dokumentów czy prezentowanie wyników badań. Dodatkowo w programie kształcenia zwiększono liczbę godzin z języka obcego, a od 2 roku studiów wprowadzono fakultet z drugiego języka obcego (do wyboru: rosyjski lub francuski). Znajomość języków obcych ma umożliwić studentom docieranie do istotnych informacji, dostępnych w językach obcych, natomiast absolwentom dać możliwość znalezienia pracy w środowisku międzynarodowym. Po więcej informacji zapraszamy na nasz profil na fb oraz na naszą stronę internetową
Maja
Czy można coś więcej dowiedzieć się o analityce bezpieczeństwa? Czy to coś podobnego jak bezpieczeństwo wewnętrzne?
12.09.2019
04.09.2019
Anna
Słyszałam, że fizjoterapia w tej szkole jest ok. Potwierdzacie?
Rafał
Kto studiuje na kierunku Technologia chemiczna? Jak oceniacie te studia na PWSZ-ecie w Gnieźnie? Czy ten kierunek jest nowy, czy już był realizowany i ma absolwentów - gdzie pracują zazwyczaj? Chętnie poznam wasze opinie na ten temat.
02.08.2019
13.02.2019
kierunki humanistyczne i społeczne
czy jest jakaś szansa, że od tego roku PWSZ w Gnieźnie będzie miało w ofercie Dziennikarstwo? albo Psychologię? jeżeli ktoś nie ma umysłu ścisłego i zdaje na rozszezrzeniu humana (polski, angielski, niemiecki, historia), to właściwie nie ma z czego wybrać w Gnieźnie. Kiedy jest ostateczna lista kierunków studiów podana?
płatne praktyki
Mam pytanie odnoście "możliwość przystąpienia do programu PŁATNYCH praktyk zawodowych" - taka jest informacja przy opisie szkoły. Gdzie znajdę więcej na ten temat? Jak wyglądają w realu te praktyki w połaczeniu ze studiami? Wiecie coś więcej?
24.08.2018
24.08.2018
laura
Ludzie, najlepiej dzwońcie bezpośrednio na uczelnię i tam pytajcie. Bo generalnie - ja przynajmniej tak usłyszałam - miejsca były już ograniczone, ale mogłam złożyć dokumenty, bo inni jeszcze ne dopełnili formalności, czyli mogli wybrać inną szkołę pomimo zgłoszenia na pwsz w Gnieźnie. Chodzi o to, że tak jakby zablokowali miejsca, a le się wykruszyli.
informatyka
czy są jeszcze miejsca na Informatyce? te studia dualne dotyczą tez tego kierunku informatycznego? czy wykładowcy są z Politechniki Poznańskiej? Nie za wiele jest na stronie, jak byście mogli od siebie szczerze napisać, to byłbym wdzięczny.
08.08.2018
23.07.2018
Anka-Bańka
Studiuję pielęgniarstwo, jestem zadowolona ze studiów, wykładowcy są przychylni, miła atmosfera, w Rektoracie też można wszystko załatwić. A do tego płatne praktyki unijne.
kazik1999
info sciagnięte ze strony - absolwenci kierunku ZIP są przygotowani do organizowania i nadzorowania procesów produkcyjnych, pracy w charakterze specjalistów ds.: technicznego przygotowania produkcji, zarządzania jakością, zarządzania technologiami, zarządzania kadrą, rozwoju i opracowania nowych produktów, zarządzania strategicznego, handlu i marketingu, controllingu i zarządzania finansami. Wyglada na to że elementy marketingu bedą na studiach ale to nie jest czysty marketing. Obstawiam większy nacisk na produkcje i kontrole jakości.
17.07.2018
12.07.2018
Anka
Jak wyglądają studia na ZIP w Gnieźnie? Widziałam na stronie że można tam studiowac zarządzanie i marketing. Czy po tym kierunku można pracować w marketingu?
PWSZ Gniezno do "butrym"
Dodatkowe informacje dotyczące informatyki: - program kształcenia - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/images/articles/201510/2179/inf.pdf - efekty kształcenia - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/informatyka-efekty-ksztalcenia - laboratoria - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/informatyka-laboratoria-sale
09.07.2018
28.06.2018
butrym
Patrzę na stronke PWSZ Gniezno no ... zaskoczenie pozytywne, ale jako kandydat mam niedosyt informacji. Interesuje mnie stacjonarna informatyka,i chcę znaleźć listę osób prowdzących zajęcia? Gdzie jest ona na stronie www? Czy wykłądowcy są z poznanskiej Politechniki? Jacy? Jakaś siatka godzin na stacjonarnych? Więcej konretów :-)
h2o
Czy jest tu ktoś kto studiuje na inżynierii środowiska? Zastanawiam się między inżynierią a technologią chemiczną - co wybrać? I drugie pytanie czy dużo matmy tam jest?
05.04.2018
29.03.2018
pchelkanurse
Jestem studentką drugiego roku pielęgniarstwa w PWSZ Gniezno. Jest to moja druga uczelnia, na którą trafiłam przypadkowo znajdując informacje na stronie internetowej. Z perspektywy czasu wiem że nic nie dzieje się przez przypadek...był to najlepszy wybór Uczelni, jak i kierunku jaki mogłam dokonać w życiu ! Bardzo pomocne osoby w dziekanacie, z którymi nie ma żadnych problemów komunikacyjnych :) jeśli mamy z czymś problem, każdy pracownik staje na wysokości by sprostać pytaniom i pomoc w problemach :) wyselekcjonowane grono pedagogiczne , pochodzące zarówno z pięknego Gniezna jak i wiele wyśmienitych Profesorów z Uczelni Poznańskich przekazuje nam, młodym studentom zdobytą latami doświadczeń wiedzę z nieskrywaną pasją i zaangażowaniem !:) Zajęcia są prowadzone w sposób rzetelny, ale przede wszystkim ciekawy co jest ogromnym plusem :) ! Jeśli chodzi o rozne wydarzenia bądź akcje związane z promocją naszej siedziby jest ich coraz więcej! Słychać o Nas już nie tylko na terenie Wielkopolski, ale odbijamy się echem w całej Polsce , o czym świadczą liczne wyróżnienia oraz nagrody dla najbardziej ambitnych oraz zaangażowanych , zarówno studentów jak i pracowników :) Świetną perspektywa jest możliwość wyjazdów zagranicznych z programu Erasmus+, który dodatkowo pozwala rozwinąć skrzydła, dać kosmopolityczny pogląd na świat nabrać doświadczenia, ale przede wszystkim posmakować prawdziwego studenckiego życia ! Ostatnią sprawą o której nie mogłabym nie wspomnieć, jest możliwość pomocy finansowej, jaką Nasza Uczelnia nam oferuje. Poprzez zapomogi, stypendia socjalne, stypendia naukowe, aż do płatnych praktyk zawodowych na kierunkach praktycznych, które zostały wprowadzone w bieżącym roku... Jest to duże wsparcie dla osób potrzebujących , ale także cudowna forma wynagrodzenia za trud, w jaki wkładamy całe nasze serce by się kształcić :)! Z wielkim pozytywnym nastawieniem polecam studia na naszej Uczelni !
InfPWSZ
Świetna uczelnia, polecam. Łatwy kontakt z wykładowcami i w ogóle świetna kadra. Wielu wykładowców przyjeżdża do nas z politechniki poznanskiej i z większością można się dogadać. Mamy dostęp do dość dobrych PC'ów (zazwyczaj procesor Intel i5) więc chodzą bez zarzutu. Mamy również dostęp do profesjonalnego laboratorium z którego jako student infy miałem okazję korzystać tylko raz i stworzyłem mydło :p Studenci korzystaja również z Erasmusa, oraz mogą prosić dofinansowanie na praktyki z Uni europejskiej, i wgl jest spoko :p
22.03.2018
22.03.2018
fizjogirl
Jestem studentką fizjoterapii- jak na razie pierwszy rocznik;) Ale tu niespodzianka bo od października rusza magisterka :) -gorąco polecam tą uczelnię. Młodzi, ambitni wykładowcy dają duże możliwości. Dużą zaletą jest to ,że znajduje się w małym mieście.Fajne podejście do studentów - może ze względu na ilość studentów. Ważne ,że poziom wysoki. Porównując z koleżanka z innej uczelni - PWSZ LEPSZY. Nie nudzimy się :) . Panuje miła atmosfera w relacjach student - wykładowca. Dzieje się u Nas - pewnie nie raz o nas będzie głośno ! :)
Emko
W jednym z komentarzy wyczytałem o tym czy kierunki z PWSZ podlegają no PP. Z tego co wiem PWSZ jest niezależna uczelnia wobec innych. Ino wykładowcy uczący na PWSZ są także wykładowcami innych uczelni w kraju może stąd nie porozumenie.
22.03.2018
22.03.2018
lucky
Mój kuzyn robił inżynierkę na informie w Gnieźnie i poszedł na magisterkę na PP. Nudził się przez pierwszy semestr bo ci sami wykładowcy co w Gn i ten sam materiał. Więc poziom ok.
Fizjo
Fizjoterapia jest idealna sama w sobie - nie potrzeba nam patronatów ;) A tak na serio: wykładowcy są z Poznania. W 90% to praktycy na co dzień pracujący w szpitalach lub prywatnych gabinetach oraz dydaktycy związani z AWF-em, UMED, UKW w Bydgoszczy itp. Zazdroszczę bo od października rusza magisterka - my się już niestety nei załapiemy :(
22.03.2018
22.03.2018
Emo informatyka
Odpowiadając na komentarz o wykładowcach itp. Wykładowcy an informatyce to większości wykładowcy z politechniki poznańskiej. Nie wiem o co chodzi z poziomem jak samego kierunku do dobry. Jak chodzi o poziom studentów to zależy skąd przyślij do PWSZ . Sama uczelnia jest super wykładowcy to spoko ludzie można się dogadać( choć wiadomo co student to inna opinia) a także osoby w administracji są spoko.
Kasia
Witam, czytałam wpisy niżej i zauważyłam jeden ciekawszy i dłuższy na temat kierunku Informatyka, jakoby podlegał pod Politechnikę Poznańską. Czy każdy kierunek podlega pod patronat poznańskiej politechniki, albo uniwersytetu, albo Uczelni Medycznej? Bo mi chodzi nie o informatykę, ale o fizjoterapię i czy PWSZ w Gnieźnie jest powiązana z Uniwersytetem Medycznym Karola Marcinkowskiego w P-niu? A jeśli tak, to na czym ta współpraca polega? chetnie poznam w ogóle opinie studentów.
30.01.2018
16.01.2018
informatyka
mozecie się nieco rozpisać o Informatyce? czy warto? skąd wykładowcy? jaki poziom? jak jest na uczeni?
wysoka ocena
czy PWSZ w Gnieźnie tak wysoko cenią sami studenci, że dają 7,89 punktów??? aż trudno mi w to uwierzyć, bo niektóre politechniki mają mniej albo podobnie. No a to Gniezno jest, nie Poznań czy Wrocław. Możecie napisać, jak jest w realu czy nie będzie rozczarowania?
19.12.2017
19.07.2017
informatyka
Czy bardzo ciężko jest na informatyce? Matma, fizyka to nie problem dla mnie, ale programowanie etc czy wszystkiego wymagają, czy tez cos najpierw pokazują? Łatwiej niż na polibudzie?
studento
http://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/kadra
13.12.2016
23.11.2016
kadra?
możecie napisać jak jest z tymi wykładowcami z Politechniki Poznańskiej na PWSZ w Gnieźnie? Jakiś przykład konkretnie: ilu jest i jacy na Transporcie oraz na Informatyce???
fizjoterapia mnie interesuje
od kiedy na PWSZ w Gnieźnie jest fizjoterapia???? możecie coś więcej na pisać o tych studiach?
14.11.2016
24.10.2016
do do kotuch
320 zł stypendium to mało? człowieku, popatrz sobie na inne uczelnie. Niektórzy marzą o takich stypendiach.
Mieszko
mała pomoc socjalna, poziom nawet ok, ale co z tego jak mamy za rywali ludzi z PP...
20.06.2016
22.04.2016
ZiIP
Co na ZiIP-ie? Ciężko? Na Politechnice jest to naprawdę ciężki kierunek, ale to wina wydziału, wszystko takie jak na budowie maszyn. Jaki poziom wydymały? Do przejścia? Przepisują oceny z Polibudy?
maturzysta
Czy ktoś wie ile wynosi dodatek mieszkaniowy?
21.04.2016
20.03.2016
Wera
nie polecam wszystkich kierunkow.. sa dobre, ale sa tez tragiczne i to chyba najbardziej obiektywna odp
do kotuch
naprawdę tylko 320 zł stypendium? ale to z dodatkiem mieszkaniowym, czy bez tego? i czy to max. kwota jaką można było uzyskać?
18.03.2016
13.03.2016
kotuch
Witam, właśnie kończę naukę na uczelni na kierunku Informatyki oczywiście ze względu na pracę niestacjonarnie. Uczelnia nasza w cudzysłowie podlega pod "Polibudę w Poznaniu" wykładowcy, wykłady, ćwiczenia, laboratoria jak na polibudzie, poziom identyczny. Wykładowcy chwalą uczelnie, że niby po ukończeniu tej uczeni na polibudzie nie ma problemów z walką dalej w Poznaniu. Moim skromnym zdaniem najlepsza uczelnia w Polsce. Poziom nauki wysoki (pod względem zdobytej wiedzy). Kontakt z działem kształceń itp. perfekcyjny. Panie w sekretariacie i dziale kształceń pomocne na 150%. Nigdy nie zostałem odesłany z tzw. kwitkiem. Pomoc materialna (socjalna) też jest na wysokim poziomie. Sam miałem finanse rozłożone na raty 340 zł na miesiąc spłata chyba 1700 zł jeśli dobrze pamiętam na semestr. Stypendia wypadają różnie. Ostatnio wynosiło 320 zł na miesiąc. Jednego roku stypendium sięgało nawet 800 zł, to wszystko zależy chyba od budżetu. Uczelnia nagradza też studentów, którzy mają dobre wyniki. U nas studenci ze średnią 4,5, jeśli dobrze pamiętam otrzymywali stypendium naukowe i to nie małe. Większość wykładowców jest chętna na pomoc, wyjaśnienia tematu do ogarnięcia. Przedmioty do zaliczenia jak widać po mnie praca z uczelnią poszła w parze. Jeśli przysiądziesz trochę do nauki, zjawisz się na zajęcia wszystko jest do zaliczenia. Najważniejsze się nie poddawać. Walczyć do końca. Co do uczelni czysta, pachnąca. Technologicznie też nie najgorzej sprzęt nowy. Dużo sprzętu laboratoryjnego do nauki. Nie ukrywam jest trochę matmy - do ogarnięcia. I programowanie - podobnie. Bazy danych - do ogarnięcia. Uczelnia widać ciągle idzie do przodu, to widać. Polecam w 100%.
Karol
Czy wie ktoś jakie można tu dostać stypendium socjalne? I czy jest coś takiego jak dodatek mieszkaniowy?
08.02.2016
03.02.2016
michał
interesuje mnie kierunek Logistyka, z tym że na PWSZ w Gnieźnie jest Transport, nie Logistyka. Jako specjalnośc jest - logistyka i technologia transportu. Czy te dwa kierunki są do sibie podobne? Czy po ukończeniu studiów firmy logistyczne mogą uważać, że absolwent logistki jest lepszym kandydaten niż absolwent transportu?
transport
czy ktoś miał taki przypadek, że chciał się przenieść z PP po pierwszym semestrze na PWSZ w Gnieźnie, ale żeby mu przepisali i niejako zaliczyi te przedmioty z pierwszego semestru i żeby wskoczyć jeszcze na pierwszy rok? za chwile odpadnę, bo nie podeszłam do kolokwiów zaliczeniowych (mechanika mnie pokonała) i szukam rozwiązania, żeby ie stracić roku. szukam porady i jakichś wskazówek, bo trochę mam mętlik w głowie.
27.01.2016
13.01.2016
studia w zimie
czy na pwsz-tach są zimowe nabory na studia? czy w Gnieźnie można zacząć studia od lutego? albo marca? czy dopiero od października? nie widzę informacji na ich stronie na ten temat.
odp.
musicie pytać bezpośrednio na uczelni czy nadal trwa rekrutacja (to a propos tych sierpniowych egzaminów), często jest tak, że na uczelniach publicznych można składać papiery zarówno w sierpniu, jak i we wrześniu (znam takich, którzy wrócili z zagranicy i w październiku załatwiali formalności)
17.06.2015
23.10.2014
Przyszła pielęgniarka
Mam pytanie piszę w tym roku maturę i planuję iść tu na pielęgniastwo. strasznie się stresuję bo do matury z biologi muszę się przygotować sama bo szkoła nie zapewnia mi pomocy i mam pytanie czy trudno się dotać na ten kierunek ? Jakie mieliście wyniki z matury skoro was przyjeli ?
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
27.06.2014
27.06.2014
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
27.06.2014
26.01.2014
g-no
Laboratoria dla ZIPu czy Ochrony środowiska to to samo co na polibudzie w Poznaniu lub nawet lepsze bo poznań przyjeżdzą robić unas dyplomówki,równie dobre laboratoria z informatyki.Transport cały czas cierpi na brak sprzętu laboratoryjnego,nie wiem jak z elektroniką.
Juraszka
Wykładowca, który na zwrot inny niż "Szanowny doktorze" nie zwraca uwagi jeszcze da się przeboleć - każdy ma swoje odchyły od normalności, bieganie między budynkami też nie są złe - trochę ruchu mamy przynajmniej, plan lekcji z podaną jedną salą w któej odbyły się tylko raz wykłady też jeszcze spoko ale dzień przed sesją, a JAKICHKOLWIEK harmonogramów brak?! Brak JAKIEJKOLWIEK informacji na temat co kiedy i w jakiej sali... Nierzetelna uczelnia która ma gdzieś studentów - ODRADZAM!
24.01.2014
08.11.2013
Zenek
kierunki typu ochrona środowiska czy inż. środowiska to po prostu klapa, współczuję absolwentom bo o pracę bardzo trudno
Dżony
Skończyliśmy studia egzaminem inżynierskim złożonym pod koniec czerwca i do dzisiaj nie możemy doprosić się o dyplomy. W dziale kształcenia zwalają sprawę na ministerstwo, a my jak nie mieliśmy dyplomów, tak nie mamy, chociaż minęły już prawie trzy miesiące. Najpierw dyplomy miały być pod koniec sierpnia, później na początku września, a teraz podobno na koniec września. Pożyjemy zobaczymy.
22.09.2013
05.09.2013
transport
kto studiuje tutaj Transort i moze się wypowedzieć na temat studiów? czy na Erasmusa w Danii trzeba spelnic jakies ostre wymogi? czy każdy student może wyjechać bez problemów, jeśli zalicza egzaminy w terminie?
Adam
do kiedy trwa rekrutacja na studia na PWSZ w Gnieźnie? druga połowa wrzesnia wchodzi jeszcze w gre, żeby złozyc papiery?
05.09.2013
07.03.2013
Liberas
Uczelnia jest młoda jednak do wyboru tej uczelni skłoniło mnie przede wszystkim to iż na danym kierunku znajduje się mała liczba studentów co powoduje iż wykładowcy w czasie jednej jednostki docierają do większej liczby studentów a co za tym idzie wiedza lepiej dociera a poza tym budynki są świeżo oddane do użytku sprzęt który się tam znajduje jest nowoczesny a kadra naukowa jest ta sama która znajduje się na politechnice poznańskiej co za tym idzie standard jest ten sam. Polecam tą szkołę jest naprawdę warta wybory ma duszę i coś co skłania do pozostania tam i rozpoczęcia kolejnego kierunku i ja tak chyba właśnie zrobię . Polecam świeżo upieczonym maturzystom mam nadzieję że znajdzie się wielu nowych studentów PWSZ w Gnieźnie i niebawem od nowego roku będziemy się mijać na korytarzu dawnej jednostki wojskowej na Wrzesińskiej w Gnieźnie do zobaczenia:)
mariusz
naprawdę na tej uczelni wykładają ci sami co na politechnice? jestem mile zaskoczony :) czyli jest szansa, że poziom będzie wysoki ;)) myślę, że warto spróbować , przecież w każdej chwili można ze studiów zrezygnować :D
03.02.2013
08.01.2013
mystery
Na tej uczelni wykładają Ci sami wykładowcy co na Politechnice wiec różnica jest tylko w nazwie... :)
amigo
Jestem na ZIP-ie i powiem, że trochę trza przysiedzieć nad książkami. Zaczynało nas 35 sztuk, o teraz jest 19. Ale ogólnie fajnie.
01.10.2012
15.07.2012
trzen
nie dostałem się :/. czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to wygląda z drugią tura? dużo ludzi odpada i mogę mieć jeszcze nadzieję? bo bardzo mi zależy a zabrakło niewiele :(
pielegniarstwo
ja studiuję pielęgniarstwo, mogę powiedzieć, że całkiem mi się podoba. Trochę żałuję, że nie poszłam do Poznania, bo niewiele dalej, a może byłoby lepsze zaplecze techniczne czy dydaktyczne. Ale jeśli musisz zostać w Gnieźnie i chcesz iść na pielęgniarstwo, to na pewno tutaj
06.07.2012
13.06.2012
gość
A ktoś może wie coś na temat kierunku : pielęgniarstwo :) ?
ołer
A co powiedzie o inżynierii i zarządzaniu produkcja? Czy po tym zostaje się kierownikiem na hali czy co? Bo generalnie tym mi trochę zajeżdża. Wiecie może coś więcej ? ( oby przychylniejszego)
30.05.2012
11.04.2012
elektronika i komunikacja
Ja mogę coś powiedzieć o tym kierunku z racji tego że studiuje tam mój kolega. Z tego co mi mówił wynika, że studiuje mu się dobrze. Ma sporo nauki, ale w końcu taki kierunek sobie wybrał. Nie martwi się i ja na jego miejscu też bym się nie martwiła o pracę w przyszłosci. Jest to dziedzina ciągle się rozwijająca, ciągle powstaje coś nowego także ciągle sa potrzebni nowi, wyspecjalizowaniu i znający nowe metody ludzie.
maj
Bardzo się cieszę i mi na rękę, że nie wyjeżdżając z Gniezna mogę zrobić inżyniera. Słyszałem, że na absolwentów transportów jest teraz zapotrzebowanie, więc jeszcze lepiej. Po prostu nic, tylko kończyć LO i na PWSZ
01.04.2012
20.03.2012
pdoz
To, to zdecydowanie. Publiczne uczelnie zawsze są bardziej "ogarnięte" dydaktycznie i naukowo. Ale co powiedzie o inżynierce na PWSZ ? Trochę do mnie nie przemawia fakt, że to nie politechnika, ale może ktoś ma jakieś inne zdanie? Bardzo by mnie to interesowało..
aga
z tą najlepsza uczelnia w Polsce to bym nie przesadzała... ale jest w stanie sie obronić, z opinii znajomych poleciła bym bardziej PWSZ w Gnieźnie niź Milenium.
25.01.2012
24.01.2012
ricky
eit to trudne studia ale pwsz w gnieźnie ma dobre laboratoria
*tka
a tak szczerze, to co lepiej wybrac, PWSZ czy Milenium? jakby ktos mogl cos wiecej, o zapleczu, kadrze, porzadku na uczelni,a lbo nieporzadku, stosunku do studentow, da rade???
23.01.2012
17.12.2011
Absolwent Ochrony Środowiska
Najlepsza Uczelnia w Polsce :)
młody
podpowie ktos cos wiecej o kierunku Elektronika i Telekomunikacja???
09.12.2011
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie