Opinie o Uczelni Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie (PWSZ Leszno)

Komentarze (71)

  • ZbieramŚwieżaki

    Hej, no w końcu jesteś na studiach językowych to trzeba systematycznie się uczyć. Nie ma zmiłuj!
    15.10.2017
  • Dziwka

    Filologia to jedna z trudniejszych dziedzin w ogóle, a w Lesznie jest poziom wysoki, co widać, ponieważ było tu kolegium językowe, kilka razy do jednej sesji to norma
    01.10.2017
  • filologia niemiecka

    witam, chciałabym się dowiedzieć jak tu jest na wykładach, czy jest ciężko itp proszę o odpowiedź
    20.09.2017
  • pablo

    Witam,mam pytanie,wiecie może czy cieżko jest się dostać na wychowanie fizyczne?
    21.07.2017
  • informatyka

    Potrzebuję info o informatyce. Ciężko? Matma.i fizyka to nie problem dla mnie, ale chodzi o programowanie etc. Jakies wymagania już na starcie?
    18.05.2017
  • Tadek

    Ekonomia- kierunek dość wymagający systematyczności, sporo ćwiczeń, które warto robić na bieżąco, w sesji juz więcej egzaminów teoretycznych. Poziom moim zdaniem zadowalający, wykładowcy okej.
    23.04.2017
  • Frank

    Hej czy ktoś mógłby wyrazić swoją opinie na temat ekonomii?
    19.04.2017
  • markk

    Cześć, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat filologii angielskiej lub dać kontakt do siebie?
    11.06.2016
  • markk

    Cześć, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat filologii angielskiej lub dać kontakt do siebie?
    11.06.2016
  • kar

    ja też jestem pilny i się uczę, ale nie mam życia poza polibudą, w dodatku, że muszę grafice poświęcić znacznie więcej czasu niż innym dużo bardziej istotnym przedmiotom. zastanawia mnie czy tu też ciągle dostajecie projekty do domu, które zajmują niesłychanie dużo czasu (przez skomplikowanie i szukanie w normach)
    04.05.2016
  • robert.93

    jak sie nie uczysz i nie chodzisz na zajęcia to jest ciężko a nawet nie do przejścia, ja póki co należę do tych bardziej pilnych studentów i nie mam większych problemów z zaliczeniem sesji
    03.05.2016
  • do Basi

    A o budowie maszyn możesz powiedzieć więcej? Ktoś coś mówił o wydymale? W ogóle ciężko jest na grafice inżynierskiej? tu na polibudzie to jest rzeźnia
    22.04.2016
  • basia

    Kierunek logistyka nie jest trudnym kierunkiem. Trzeba się uczyć, owszem, ale do przejścia jest. Mechanice trzeba poświęcić trochę czasu. Nie jest tak trudna jak na politechnice, ale jednak to jako taka fizyka, a fizyka nigdy do najłatwiejszych przedmiotów nie należała.
    14.04.2016
  • KPJ

    Siemka, czy trudno jest na kierunku logistyka? a co powiecie o mechanice i budowie maszyn? na Politechnice trochę za ciężko dla mnie i może tutaj lepsi wykładowcy będą i mniej udupiać będą chcieli
    04.04.2016
  • KAROL

    Czy ja dobrze widziałem, że na kierunku logistyka nie ma przedmiotu geometria wykreślna? Byłoby super :) aaa i czy ciężko się dostać? 90% z matmy i angielskiego starczą?
    20.03.2016
  • katiekrzyminska

    Obecnie jestem studentką II roku Turystyki i Rekreacji w Lesznie, moja specjalizacja to planowanie turystyczne. Wybór był bardzo trafny, jeżeli mówimy tutaj i o uczelni i specjalizacji. Nie było dnia, żebym żałowała wyboru. Na I roku bardzo szybko przyszło mi się zaaklimatyzować. Kadra dydaktyczna bardzo profesjonalnie podchodzi do własnej pracy. Nigdy nie spotkałam się z sytuacją żeby wykładowca podchodzi do studenta z wrogim czy wręcz chamskim nastawieniem. Wręcz przeciwnie, jeżeli wyszłam z prośbą, szybko została mi udzielona pomoc czy uzyskałam odpowiedź na różnego rodzaju ważne pytania. Wykładowcy budzą respekt, jednak w zwykłej codziennej rozmowie są po prostu ludźmi z którymi można pożartować. Po I roku, w wakacje mój rocznik miał możliwość odbycia podstawowego szkolenia szybowcowego w Aeroklubie Leszczyńskim. Szkolenie podstawowe w 100% opłaciła uczelnia. Przygoda jaką przeżyłam była niesamowita, bardzo chętnie bym do tego wróciła. Wiem również, że tegoroczny I rok TiR w te wakacje przeżyje swoją szybowcową przygodę. Jestem pewna, że każda zdeklarowana osoba która weźmie w tym udział, nie zapomni tego do końca życia. Każdy student może należeć do Akademickiego Związku Sportowego. Posiadając kartę AZS może skorzystać z wielu zajęć pozaedukacyjnych (siłownia, basen itp.) W wolnym czasie może wybrać się ze znajomymi na integrację do restauracji czy pub'u, ponieważ mamy ich dość sporo jak na małe Leszno. Kolejną możliwością która daje uczelnia to pomoc w organizacji praktyk. Najlepszą ofertą są praktyki w Grecji, jednak można również skorzystać z programu Erasmus +. W tym roku to właśnie ja wraz z koleżanką skorzystałyśmy. Co prawda nie jesteśmy na praktykach lecz na wymianie studenckiej w Chorwacji. Moim zdaniem jest to kolejna wspaniała możliwość, której było dane mi skorzystać. PWSZ w Lesznie daje bardzo wiele możliwości. Spotkałam się nieraz z negatywną opinią. Przeraża mnie fakt, że opinia była wydawana przez osoby, które tak naprawdę z uczelnią nie miały nic wspólnego. Lubię słuchać krytyki, jednak tylko wtedy, kiedy jest ona poparta racjonalnymi argumentami. Jeżeli ktoś jeszcze zastanawia się czy PWSZ w Lesznie to dobry wybór, podpowiadam - TAK. Ukończenie PWSZ nie zamyka żadnych drzwi, a raczej powiedziałabym, że otwiera. Można znaleźć swoje pasje, poznać wspaniałych ludzi (ja poznałam CUDOWNYCH) i naprawdę wiele się nauczyć. Dużym plusem jest to, że nie pracuje się w przeogromnych grupach jak to zazwyczaj bywa. Bez problemu można poznać każdego z osobna, dla wykładowcy nie jesteś tylko kolejnym studentem X. Można przynależeć do różnych kół naukowych, sportowych itp. Tutaj każdy ma swoją szansę a jak to później wykorzysta, to kwestia indywidualna. Mogłabym pisać i pisać.... Aż szkoda, że połowa już za mną:) Z całego serca rekomenduje !
    15.03.2016
  • ania

    Którą specjalność na kierunku Logistyka polecacie i dlaczego? Logistykę produkcji czy logistykę handlu i usług?? Orientujecie się może, która daje więcej możliwości jeżeli chodzi o znalezienie pracy w zawodzie w przyszłości? :)
    29.02.2016
  • KASKA

    świetna uczelnia, ma super klimat!! polecam
    25.10.2015
  • dualne studia (nie techniczne)

    czy studia dualne wystepują tylko w tej jednej wersji technicznej czyli elektrotechnika i budownictwo???? czy student może sobie połaczyć 2 inne kierunki i niejako stworzyć własny program dualny? czy to jest możliwe dla kierunku Turystyka i Rekreacja oraz Wychowanie Fizyczne???
    13.10.2015
  • wera

    pat. ja również wybieram się na ten kierunek co ty ,ale jeszcze mam dylemat gdzie iść tutaj czy do Kalisza tam mniej więcej wiem jak wygląda ten kierunek od koleżanki może jest tak samo jak tu i tam .Pozdrawiam
    06.09.2015
  • pat.

    Witam. Jak wyglądają studia na kierunku pielęgniarstwo?
    02.09.2015
  • omar

    a jak jest na kierunku elektrotechnika? bo nikt wcześniej nie pisał o tym
    24.08.2015
  • Absolwent

    Potwierdzam opinię osoby o nicku "student zaoczny". Plan na moim kierunku pojawiał się dwa dni przed zjazdem. Nie wiadomo nigdy było, czy kolokwium będzie teraz czy później, bo planu brak. Za wpisem trzeba latać, jak jakiś wariat. Łaskę robią, że go wpiszą do indeksu. A jeśli Cię nie będzie akurat tego dnia, to często trzeba jechać do Poznania, bo wykładowcy już nie będzie. Jeżeli chodzi o wykładowców to jedna z osób wyrzucała nawet ze zwykłego egzaminu, bo ktoś nie był elegancko ubrany. Potrafią odwołać egzamin bez podania przyczyny i prostego "przepraszam", gdzie Ty załatwiasz sobie wolną sobotę w pracy. Ćwiczenia zaczynają się od 15.30 w piątki, na których trzeba być. Sorry, ale mało kto kończy pracę o 15. Zaliczenia często w ciągu tygodnia.
    05.07.2015
  • logistyka / transport

    co sądzicie o kierunku Logistyka? czy warto iść na takie studia? nie jestem za dobry w ścisłych kierunkach i trochę sie boje matmy i fizyki. Gdzie można zobaczyć program dla pierwszego roku na LOgistyce? ile jest osób w grupie i ile zostaje na drugim roku po egzaminach?
    23.06.2015
  • ang

    a jak z filologią angielską? dużo zajęć? trzeba już dużo umieć na starcie?
    10.06.2015
  • ola

    Hej ;) orientuje się może ktoś jak wygląda budownictwo na tej uczelni? :)
    30.05.2015
  • tupac

    Jaki jest poziom na budownictwie niestacjonarnym ? Boje sie politechniki , szukam czegos z mniejszym poziomem
    22.05.2015
  • jest OK

    potwierdzam - jest to bardzo przyzwoita uczelnia, można ją polecić z czystym sumieniem,
    15.03.2015
  • karina

    moim zdaniem też spoko :) ale chyba taka nasza natura, gdzie trzech Polaków tam trzy opinie :) Twój los, Twój wybór :)
    27.01.2015
  • Halyna

    Jestem zdziwiona tak negatywną wypowiedzią, dla mnie ta uczelnia była w porządku...
    25.01.2015
  • student zaoczny

    Zanim ktoś zdecyduje się na studiowanie na tej uczelni niech się przygotuje psychiczni do tego że w problemach nie będzie miał gdzie szukać pomocy, tok nauczania zawodu jest nie ważny, część wykładowców będzie Was miała gdzieś i będziecie latać dwa miesiące jak te pieski do jednego po wpis a on i tak Wam tego wpisu nie zrobi. Później przyjedziecie w piątek na zjazd i się dowiecie z nowo powieszonej gabloty że zostaniecie skreśleni z listy studentów bo nie rozliczyliście semestru, a termin był do czwartku, a w ten weekend co przyjechaliście sekretariat jest nieczynny... I bierzesz urlop z pracy żeby w nowym tygodniu to wyprostować a i tak głową muru nie przebijesz bo Wszyscy cie mają w głębokim poważaniu... Wiem że jest tak na wielu uczelniach ale czasy się zmieniły. Studentów coraz mniej zamiast ich przyciągać to oni odstraszają. Chyba zapomnieli że jeżeli nie będzie studentów to oni nie będą mieli pracy...
    25.02.2014
  • Jan

    Uczelnia jest w porzo, chociaż bywa ciężko w czasie sesji. Mimo to będę bronił honoru PWSZ w Lesznie!!! Pozdrawiam Jan Wesołek
    07.11.2013
  • plany zajęć

    na dziennych w państowych to norma, zajęcia start 8.00, w ciagu dnia okienka, finisz 20.00, nie ma znaczenia, który rok, trzeba sie przyzwyczaic
    06.11.2013
  • 2 rok fozjo

    tak wiec studia same w sobie ciekawe. plan koszmarny. dzien w dzien od rana do wieczora. w tym roku nawet od 8 do 21.30.
    27.09.2013
  • fizjoterapia zaoczna

    Interesuje mnie, jak wygląda fizjoterapia w systemie zaocznym? Można się w ogóle czegoś nauczyć i skończyć studia z przyzwoitymi kwalifikacjami?
    20.06.2013
  • Magda

    A co sądzicie o studiach dualnych? Jak to właściwie wygląda z dostaniem się na nie?
    12.05.2013
  • kinia

    witam!chciałabym podjac studia w PWSZ w lesznie na kierunku fizjoterapia,ale mam wiele watpliwosci czy sobie poradze,bo wiem ze to ciezkie studia.Jaki jest poziom,wykładowcy w PWSZ w lesznie?i ile jest średnio ustnych egzaminów?prosze o info.pozdrawiam
    10.04.2013
  • Abi

    witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć jaki poziom jest na kierunku elektrotechnika? tzn chodzi mi głównie o matme, fizyke i teorie obwodów, jacy są wykładowcy na tym kierunku, czy dużo wymagają i ogólnie jak się studiuje. Oczywiście chodzi mi o studia niestacjonarne, z góry dziękuje i pozdrawiam :)
    24.03.2013
  • Baba

    kłócicie się nie wiadomo o co, uczelnia to uczelnia, nigdzie nie ma tak, że studenci żyją na lajcie. wszędzie się człowiek musi uczyć, ma jakieś obowiązki... tylko, że nie każdy może pójść na uniwersytet czy inną dobrą szkołę, dlatego powstają PWSZ-y między innymi, które też są dobrymi szkołami!!
    12.03.2013
  • tomek

    Wbrew wszystkim negatywnym komentarzom chcę powiedzieć, że to jest naprawdę dobra szkoła! uczymy się tak samo jak na uczelniach wyższych w Warszawie, zdobywamy kwalifikacje, wiedzę i mamy zapewniony dobry start w przyszłość! Będę bronił honoru PWSZ w Lesznie!
    21.02.2013
  • Misiek

    Oj bez przesady :P niby nikomu się nie chce uczyć a do egzaminów i tak się trzeba uczyć, niezależnie w jakiej szkole się jest, czy na zaocznych, czy nie. nie znam osoby, która studiuje, a nie robi nic.
    12.02.2013
  • artur89

    dlatego jestem przeciwny medycznym studiom zaocznym, przecież taki fizjoterapeuta może zrobić krzywdę zamiast pomóc, masakra...
    01.02.2013
  • poziom myslenia niektorych maturzystow mnie zalamuje

    a chcialbys np. po zlamaniu nogi pojsc na rehabilitacje do fizjoterapeuty, ktoremu sie nie chcialo uczyc, bo wolal lajtowe studia???? jesli tak, to zazdroszcze odwagi i gratuluje glupoty!!!
    31.01.2013
  • grzesiu

    ja właśnie chciałem iść na fizjoterapię. Przeczytałem jedną opinię , że jest bardzo ciężko i trudne przedmioty... a ja nie należę do osób, które lubią się uczyć :/ myślałem, że miałbym lajtowo, a okazuje się zupełnie inaczej... :(
    29.01.2013
  • janek

    Bardzo fajna uczelnia. Nauczyciele spoko, fajni ludzie, atmosfera w porzo.
    26.01.2013
  • Michal

    Czy po kierunku mechanika i budowa maszyn specjalność diagnosta samochodowy jest możliwość zostania rzeczoznawcom samochodowym?
    15.01.2013
  • kasia

    fizjoterapia, bardzo ciężki kierunek, szczególnie dla osób które miały przerwę w edukacji. Trudne przedmioty, bardzo dużo nauki i myśląc o tym kierunku trzeba liczyć się z poznaniem organizmu człowieka "dogłębnie".. Bardzo boję się sesji :(
    20.11.2012
  • sara

    jak wygląda w tej szkole kierunek fizjoterapia?Ciężko jest???
    08.11.2012
  • grillo

    Ja tam sadzę że każdy powinien mierzyć sily na zamiary. A że nigdy nie byłem najlepszym uczniem to nie porywałem się na jakieś szkoły wyższe albo uniwersytety na które i tak bym się nie dostal, tylko aplikowałem do państwowej wyższej szkoły zawodowej. ta w Lesznie wydała mi się idealna. znajomi troche krzywo patrzyli na mój wybór, ale teraz to ja jestem zadowolony, a oni narzekają na swoje studia bo niektórzy za wysoko mierzyli!
    30.08.2012
  • udasię

    Studia w Lesznie, w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej to była dla mnie niezła przeprawa. Nigdy nie należałem do najlepszych uczniów, ale trochę po to żeby sprawdzić samego siebie, trochę na życzenie rodziców zdecydowałem się kontynuować naukę po liceum. Nie było łatwo, ale przetrwałem i dumny jestem siebie, a uczelnię polecam każdemu, kto nie wierzy że się mu może coś w życiu udać!
    23.08.2012
  • aga

    Jak najbardziej można na wykładach notowac, polecam netbooka bo wiadomo lżejszy i pisze się o wiele szybciej. Ja takiego nie posiadam i często n awykładach nie nadązam pisać a znajomi którzy mają ze wszystkim zdązają. Poza tym z notatek na kompie łatwiej się uczyć!
    15.08.2012
  • elektryk

    elo, mam nowego netbooka, ale nie wiem czy zostawić go w domu, a na studia wziąć lapka, czy lepiej na odwrót. a decyzja moja zależy od tego czy podczas wykładów można notować na urządzeniach elektronicznych. jak tak, to biorę ze sobą netbooka, bo jest lżejszy. fajnie byloby dostac odp. przed październikiem, bo jak już wyjadę z domu to ponad miesiac nie bede wracal...
    14.08.2012
  • anastazy

    Tak jak Agata zauważyła, zajęcia i wymagania w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. J.A. Komeńskiego w Lesznie są bardzo różnorodne, no i to sprawia że życie studenckie jest ciekawe. Fajnie jest jak są dni na które nie ma nic do przygotowania, ale czasem wykładowcy potrafią dowalić wiele materiału na następny tydzień. No cóż, trzeba to przeżyć:)
    08.08.2012
  • agata

    studiuje ekonomię, ogólnie na uczelni atmosfera jest w porządku, super ludzie i naprawdę ekstra imprezy:) można się pobawić :P a z wykładowcami też się idzie dogadać. Na pierwszym roku jest najgorzej... najwięcej wymagają itp.m ale 2-3 rok to istna poezja:) Co do nauki to zależy od przedmiotu...z niektórych wystarczy przyjść i na zajęciach parę razy się odezwać, no i niestety jest ich mało:/ a na innych trzeba znać 3/4 książki na pamięć i to ewentualnie wystarczy na 3, no ale tak jest tylko na kolokwiach 2-3 razy w semestrze wiec nie jest źle:)
    06.08.2012
  • baar

    sądzę że bez sensu jest iść do wyższej szkoły zawodowej. już lepiej wybrać zawodówkę zamiast liceum i od razu łapać doświadczenie, a później ew. rozwijać się na kursach, albo ogarnąć maturę i pójść na normalne studia, no ale to tylko moje zdanie.
    31.07.2012
  • play

    Wybieram się na fizjoterapię. Troszkę się obawiam, bo to nowy kierunek, no ale ogólnie uczelnia nie jest zła, więc pewnie do nowego kierunku przywiążą szczególną wagę i postarają się żeby przyciągnąć i utrzymać jak najwięcej ludzi.
    28.07.2012
  • flop

    Musiałam zostać w Lesznie na studiach, wybrałem pwsz i turystykę i rekreację. Nie żałuję, studia bardzo mi się podobają. Polecam wszystkim specjalizację aeroturystyka- czyli wszystko co zwiazane z lotnictwem. Pierwszy raz się z taką spotkałem a trochę interesowałem się tym kierunkiem,.
    13.07.2012
  • malina

    niby pwsz-ty mają taką złą opinie a jednak mi sie tu podoba, ludzie spoko, chętni na imprezy a co do nauki to daje sobie rade, studiuje tutaj pielęgniarstwo i zamierzam kontynuować naukę w tym kierunku, poziom nauczania mi bardzo odpowiada, jestem zadowolona ;)
    10.07.2012
  • 1rok

    Pwsz? Studiowałam tu jeden rok, na kierunku ekonomia. W miarę spoko szkółka, ale poszłam tam bo mi się nie powiodło na maturach. Teraz matury poprawione, mam nadzieję że dostanę się na UAM, czego zawsze chciałam.
    20.06.2012
  • leszno

    @polka: to sobie domówek nie porobisz :D chyba że ci na imprezach nie zależy, ale jak dla mnie to jest integralna część studiów. mi to by było głupio do babci wracać z imprezy, w stanie wskazującym, o późnej porze, ale co kto lubi :D ja studiuję w Lesznie i klimat na uczelni jest fajny, a ze studiów każdy wynosi co chce. jedni na uczelni pojawią się kilka razy na semestr, inni przychodzą na wszystkie zajęcia. i niby zdają tak samo, ale ci drudzy wynoszą z tego chyba trochę wiecej...
    07.06.2012
  • biot

    Może i warto, to zależy od Twojego zaplecza ekonomicznego. Mieszkanie z babcią, nawet najwspanialszą, wiąże się z różnymi wyrzeczeniami tak btw. A Leszno spoko, uczelnia też mi odpowiada, także średnia niekoniecznie oddaje cały charakter uczelni
    30.05.2012
  • polka

    Leszno zawsze spoko, bywam tu często na wakacje u babci i wizja codziennych domowych obiadków - jeśli wprowadzę się do niej na studia - jest kusząca, ale z drugiej strony opinie o tej uczelni nie są porywające, poziom jak widzę dość średni. sama nie wiem, z jednej strony znam ludzi wokół i to jest plus, ale z drugiej minus - bo może warto studiować w jakimś nowym miejscu?
    28.05.2012
  • dziwne

    Czy jest tu ktoś z kierunku wychowanie fizyczne? Czy naprawdę dostać można się na te studia bez egzaminu praktycznego przed przyjęciem i wystarczy tylko papierek maturalny? Strasznie mnie to zdziwiło i mam wrażenie że dostanie się na wychowanie fizycznie jedynie ze znajomością jęz. polskiego i obcego, gdzie nie jest sprawdzana sprawność fizyczna to chyba żart... Chyba że nie znalazłam po prostu konkretnych informacji na stronie PWSZ.
    14.05.2012
  • andzelika

    Jestem tutaj na pielegniarstwie, nie chciałam daleko wyjeżdzac i wybrałam Leszno. Decycji nie żałuję, uczelnia na przyzwoitym poziomie, dobra kadra, dobry sprzęt, fajni ludzie. Dużo zajęc praktycznych co jest wazne na moim kierunku.
    11.04.2012
  • SPKO

    Logo wygląda co najmniej, jakby to była filmówka - przypomina mi taśmę filmową. Pomijając już takie szczegóły, to dobrze, że taka uczelnia u nas jest. Uczy na porządnym poziomie, nie trzeba wyjeżdżać, spoko ludzie
    01.04.2012
  • lider

    Uczelnia liderów - wszystko w tym temacie.
    20.03.2012
  • fizjoterapia pierwszy rok?

    czy dobrze rozumiem, ze wczesniej ta szkola nie miala kierunku fizjoterapia? czyli w tym roku bedzie po raz pierwszy? jaka specjalnosc sie wybiera, aby specjalizowac sie z masazach leczniczych? bo jestem bardzo mocno zainteresowana fizjoterapia i chce otworzyc wlasny gabinet masazu
    06.03.2012
  • krzywy

    co sadzicie o studiowaniu INFORMATYKI zaocznie? moze to sie wydaje glupie, ale zastanawiam sie, czy to ma sens? czy nie sa to tego typu studia, ze tylko system dzienny, jest w stanie dobrze wyszkolic przyszlego informatyka? osobiscie sklaniam sie ku temu, by podjac studia na tym kierunku, ale mam cisnienie na tryb zaoczny .... no i stad moje dylematy, chetnie poslucham opinii starszych kolegow
    28.02.2012
  • laura7645

    jestem z okolic Leszna i wielu moich znajomych poszło do tej szkoły, niby sobie chwalą ze jest spoko, wykładowcy ok, z nauka nie przesadzają, jest czas na melanż ale jakoś nie przekonuje mnie wizja studiowania w tym mieście, mimo kilku ciekawych kierunków chyba jednak wybiore poznań...
    25.01.2012
  • jojo

    jak na Leszno, to ta uczelnia jest calkiem, calkiem
    23.01.2012
  • ~~wita

    w Lesznie zbyt dużego wyboru nie ma, ale jesli ktoś chce tutaj studiować i mieć papier, to PWSZ jest niezłym rozwiązaniem, same studia, wyklady, zajecia, kadra, to wszystko jest ok, problemem jest brak zycia studenckiego, knajp, muzyki na zywo, atrakcji mlodziezowych, jak tego ktos bardzo pragnie, to lepszytm rozwiazaniem sa studia w Poznaniu albo we Wrocławiu, ale na to trzeba mieć grubszy portfel, zeby wynajac chate i sie utrzymac z dala od domu
    09.12.2011