Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze
  • Panda
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Przydatną ma Pan żonę :D Pozdrawiam!
    1/27/21
  • Pan. K.
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Ewela, świadectwa muszą spełniać wymogi: http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20180001791 - ja mogę się wypowiedzieć o uznawalności, bo moja żona jest prawnikiem. Przyznam szczerze, że przed zapisem konsultowałem się z nią i nic nie budziło jej zastrzeżeń w zakresie dokumentów, więc finalnie się zapisałem...
    1/27/21
  • Halski
    Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie

    Cześć wszystkim pewnie jestem trochę starszy od większości z Was ale nurtuje mnie temat dlatego piszę. Zastanawiamy się wspólnie z córką nad wyborem grafiki komputerowej pjatk ale ponieważ życie nauczyło mnie żeby szukać rozwiązań u źródła dlatego piszę. Córka bardzo ładnie rysuje także na tablecie graficznym, ale jak to z nastolatkami bywa nie do końca wie czy to by chciała w życiu robić. Decyzji za nią podejmować ni chcę a w zasadzie wskazać możliwości i rozwiązania ;-) Opinie które przeczytałem sprawiły że postanowiłem napisać. Jeśli nie polsko japońska to jaka szkoła dla grafika komputerowego? Będę wdzięczny za podpowiedź
    1/27/21
  • 1rokCovidowy
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi

    @ Janek -nie mogę się zgodzić, ze rekrutacja jest zawiła. Chyba dawno rekrutowałeś się na studia, rekrutowałam się jeszcze na 3 inne uczelnie i od żadnej nie dostawałam tylu praktycznych informacji i przypomnień. Na każdej uczelni jest ciężko, bo jak ktoś idzie na studia to jednak trzeba się uczyć. Fakt są zakłady, gdzie jest trochę pod górkę, ale gdzie ich nie ma? Jak to się mówi" Wszędzie dobrze tam gdzie Nas nie ma". Ze swojej strony polecam, nie mogę nic powiedzieć o klinikach bo przez Covid, była to znikoma ilość. Ale same zajęcia, jeśli ktoś interesuje czymś zawsze będą ciekawe.
    1/27/21
  • Igor
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Uczę już wf od kilku lat, więc chętnie pomogę. Ogółem na tej uczelni jestem na nowym kierunku tj. nauczanie wos + edb (wiadomo jak to wygląda, dobrze umieć więcej, a pieniądze zawsze się przydają :D). Jeżeli zrobisz przygotowanie pedagogiczne i nauczanie wf to będziesz miał pełne kwalifikacje, żeby uczyć w szkole, to taki zestaw podstawowy.
    1/27/21
  • Lilianna
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Tak :) jak zaliczysz semestr to można sobie pobrać, a nawet w razie potrzeby pocztą dostać na adres zamieszkania.
    1/27/21
  • Zacharninio
    Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie

    Czy ciężko dostać się na studia mundurowe.Czy dużo osób składa papiery na studia mundurowe ?
    1/27/21
  • Ewela
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Hej wszystkim fajnym ludziom a mam pytanko do was powiedzcie mi fajni ludzie jak to jest z tym dyplomem czy te pieczątki i podpisy są tak jak na innym świadectwach zrobione czy to podpis elektroniczny ?
    1/27/21
  • MONIA
    Wyższa Szkoła Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu

    Witam studiowalam na WSJO jak startowali i musze powiedziec, ze to byl jakis zart, poziom rozny od dobrych jezykowo ludzi do slabych, ktorzy tez zaliczali, wykladowcy rozni, na 3 roku slabi kupowali licencjat i zaliczali, zero pomocy ze strony promotora, nie jasne zasady oceniania, drugi raz nie zdecydowalabym sie na WSJO
    1/27/21
  • WD
    Wyższa Szkoła Pedagogiki i Administracji im. Mieszka I w Poznaniu

    znów nie otwiera się zakładka WD. W dziale technicznym nikt nie odbiera. Może da się to naprawić raz a dobrze
    1/27/21
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
    Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie

    Witamy! Oczywiście, możliwe jest kontynuowanie studiów II stopnia. Zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Społecznych, który udzieli szczegółowych informacji. W linku przesyłamy dane teleadresowe: http://wns.ujd.edu.pl/p,82,dziekanat. Pozdrawiamy :)
    1/27/21
  • Administrator
    Uniwersytet Wrocławski

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    1/27/21
  • Michał
    Uniwersytet Jana Kochanowskiego Filia w Piotrkowie Trybunalskim

    Zgadzam się z przedmówczynią. P. Solarz jest zatrudniony tutaj od kilku lat. Niestety nie cieszy się dobrą opinią wśród studentów jeśli chodzi o jakość nauczania. Jest zdenerwowany, nieprzystępny , przekazuje chaotycznie wiedzę. Nie przygotowuje się do zajęć. Chwali na siłę studentów , próbuje być sztucznie miły. Jako wykładowca bardzo niedostępny. Nie przykłada się do zajęć. Ocenia wiedzę studenta w sposób subiektywny. Przy tym ciągle mówi na tematy polityczne, nieważne że przedmiot dotyczy czegoś innego.
    1/27/21
  • buybaclofenonline
    Uniwersytet Opolski

    Jesse Thistle spent more than a decade on the streets and in jail. But despite this he has managed to become an expert on the culture of his Indigenous
    1/27/21
  • Patryk
    Wyższa Szkoła Zarządzania Personelem w Warszawie

    Czytając opinie poprzedników w 100% się z nimi zgadzam. Wykładowca P. Solarz uczy tutaj od niedawna. Niestety przekazuje wiedzę bardzo chaotycznie, jest mało przygotowany do zajęć. Jest zdenerwowany, nieuprzejmy i próbuje być sztucznie miły dla studenta. Niezależnie od tego jaki jest przedmiot ciągle mówi o polityce. Jest po prostu mało kompetentny.
    1/27/21
  • Matura
    Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie

    Jak wygląda proces rekrutacji? Czy jeśli nie pisałem matury rozszerzonej z matematyki to będzie brany pod uwagę wynik z podstawy? Interesują mnie kierunki logistyka i lotnictwo. Z góry dziękuje za odpowiedź
    1/27/21
  • Matura
    Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie

    Jak wygląda proces rekrutacji? Czy jeśli nie pisałem matury rozszerzonej z matematyki to będzie brany pod uwagę wynik z podstawy? Interesują mnie kierunki logistyka i lotnictwo. Z góry dziękuje za odpowiedź
    1/27/21
  • Walter
    Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie

    Czy potrzebujesz pożyczki na lepsze życie lub pomoc finansową, pożyczki? oferujemy wszelkiego rodzaju pożyczki, jeśli jesteś zainteresowany, napisz do nas o więcej szczegółów (przez e-mail: mrozu1996@op.pl ) Numer WhatsApp: +48 574 383 816 )
    1/27/21
  • aneta
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    czy dostaje się jakieś potwierdzenie o zaliczeniu zimowego semestru?
    1/27/21
  • Natalia
    Politechnika Poznańska

    Hej! Naczytałam się przed chwilą wiele nieciekawych opinii o tej uczelni, jednak nie znalazłam niczego o architekturze. Wie ktoś jak tam jest? Jaka atmosfera, wykładowcy i poziom?
    1/27/21