Ocena uczelni


Komentarze (94)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Student

    Nie rozumiem skąd te złe komentarze. Obecnie studiuję na tej uczelni i nikt ani razu nie odezwał się do mnie źle i nie zauważyłam żeby ktoś za karę tu pracował.. Zalatwiałam parę spraw w dziekanacie nie raz i panie bardzo miłe i fajne są.. weź pójdź sobie do Kielc to zobaczysz co to chamstwo znaczy :) Z resztą jak ktoś jest miły dla kogoś i ma dobre nastawienie to tą druga osoba czemu ma być dla niego zła? Mniejsza z tym nie będę umoralniać osoby niżej.. Na pewno nie pozwalają na takie zachowanie jak nie chodzenie na zajęcia.. Była taka osoba u nas w grupie i miała przez to problemy dość poważne. Polecam kierunki ekonomiczne bardzo porządni wykładowcy, bardzo pomocni dla nas i wymagający. Duży nacisk na materiał który przyda się później w pracy czy dalej na studiach. Mam koleżankę która studiuję ten sam kierunek co ja tylko na innej uczelni i wcale mniej od niej nie umiem. Fajnie też jest to że mamy dużo praktyk tylko wiadomo trzeba sobie dobrze poszukać, popytać żeby się jak najwięcej nauczyć przyszłej pracy. Szczerze mówiąc czytając te komentarze byłam w szoku. Ta pani niżej musiała coś poważnie przeskrobać skoro taki komentarz
    10/7/19
  • Grzegorz

    Solidna Uczelnia, choć oczywiście nie jest to Uniwersytet, ale za to student się liczy i jest wspierany. Po PWSZ można robic magisterkę w innej Uczelni
    6/25/19
  • Obserwator

    PWSZ Tarnobrzeg plasuje się na szarym końcu nawet wśród innych tego typu szkół w Polsce -ranking szkół 2019.
    6/13/19
  • Student

    Studiuje tu i jestem już po jednym kierunku który robiłam na uniwersytecie. I takiej żenady i ciemnogrodu nie widziałam od bardzo dawna. Ta uczelnia nic nie uczy o przepraszam uczy, Hamstwa, Dwulicowości, Braku Szacunku i Donosicielstwa. Panie w Dziekanacie to za karę pracuje bo są tylko wybrane godziny dla studenta na audiencje, nic nie załatwią, wręcz kłodę pod nogi podłożą do tego gumowe uszy i plotkary. Ja się nie dziwię że dobrzy wykładowcy odchodzą bo nawet ja bym na dłuższą metę nie wyrobiła jak bym miała tam uczuć. Najgorsze tłuki zdadzą ta uczelnię. A potem idą takie kwiatki dalej. Na przykład pielęgniarstwo, z dobrego źródła, niechodzą i zdają bo koleżanki z pracy wykladaja przedmioty i zdają. Na praktyki połowa nie chodzi a inni tyraja za nich ale gumowe uszy pani S wszystko załatwia tym co mają u niej chody. To ma być kierunek. Szok. Nie polecę nikomu tej uczelni wręcz będę odradzała. Porównujac moja poprzednia uczelnie z tą to, ta obecna jest kpina. Panie Ministrze odebrać akredytacje, spytajcie się studentów na osobności o zdanie. A nie podstawione ludziki się wypowiadaja.
    3/17/19
  • kobieta

    OTWÓRZCIE MGR Z PEDAGOGIKI ...PROSIMY BO PWZS JEST FAJNĄ UCZELNIĄ
    2/28/19
  • Olo

    Studiowanie to poszukiwanie wiedzy, to nie wina uczelni że ktoś tego nie rozumie. Ukończyłem tą uczelnię i chciałem kontynuować studia zaocznie na znanym uniwerku połączone bo pracuję zawodowo. Tam na wykłady przychodzili sami magistrowie i to nie bardzo douczeni do tego za semestr musiałem płacić 2000. To mnie zniechęciło, bo lubię się uczyć i poszukiwać, zrezygnowałem z tamtej uczelni. Chętnie wrócił bym na PWSZ.
    1/25/19
  • ktoś

    dr Beata Zięba Kołodziej to wspaniała kobieta
    12/15/18
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    11/2/18
  • (już nie) Student

    Nie polecam tej uczelni nikomu, kto ma ambicje i słabe nerwy. Studiowałem na tej uczelni i napiszę szczerą opinię. * Przede wszystkim uczelnia ma niski poziom nauczania. *Studenci, którzy nie chodzą na wykłady, ćwiczenia a nawet zaliczenia nie ponoszą praktycznie żadnych konsekwencji. *Z racji, że wykładowców jest mało to przydzielanych jest im kilka przedmiotów do nauki na jednym kierunku. *Większość wykładowców jest tragicznych. Bez pasji i pomysłów jak przekazać swoją wiedzę w sposób, który zapadnie głęboko w pamięci studentowi. Są niesłowni. Kierują się osobistymi pobudkami przy ocenianiu pracy studentów. *Jest kilku wykładowców, którzy są wspaniali, pomocni, bardzo mądrzy, lecz szkoda się ich robi, gdy się patrzy jak się na tej uczelni marnują (z czego, tak mi się wydaje, często zdają sobie sprawę). * Kolejnym argumentem będzie fakt, co prawda niezależny od uczelni, jednak dla studenta dość istotny, gdyż Tarnobrzeg to miasto nieprzyjazne dla społeczności akademickiej. Jedyne miejsca, gdzie można pójść to kilka pizzerii i jeden znany pub B********a. * Brak organizacji. Brak organizacji i BRAK ORGANIZACJI. Uczelnia w ogóle nie liczy się z tym, że większość studentów to osoby dojeżdżające. Zapisując się na studia dzienne dostaje się plan, na którym zajęcia zaczynają się o 15:00 a czasami i później , a kończą o 21:30. Dodatkowo, jeśli zajęcia są odwołane to studenci informowani są o tym chwilę przed zajęciami, a czasami nawet po czasie, w którym powinny się odbyć. * Farsą są także zaliczenia, gdyż z każdego przedmiotu obowiązuje projekt przeważnie na jeden i ten sam temat. * Śmiechu warte są także dawane co semestr ankiety badające opinię studentów na temat wykładowców, które są mylnie nazwane anonimowymi, gdyż wysyłane są na prywatne konta studentów na wirtualnej uczelni, często studenci chociaż by chcieli napisać prawdę, to nie mogą, gdyż wiadomo przez kogo opinia jest wystawiana.
    7/10/18
  • Przyszły student

    Postanowiłam dać tej szkole szansę. Będę studiować tu finanse i rachunkowość, ale tylko przez rok zaczynając od października. Jeśli poziom faktycznie jest tak masakryczny to wyjdzie to na wierzch już na samym początku,a ja po roku przeniosę się do innej uczelni. Jeśli natomiast nie jest tak źle to może zostanę i wyjadę dopiero robić magistra - wszystko zależy od wykładowców i tego co zaprezentują. Dam znać jak im poszło haha :')
    7/8/18
  • Absolwent

    Witam, jeśli chodzi o PWSZ w Tarnobrzegu to polecam dla osób, które chcą w miarę spokojnie ukończyć uczelnię wyższą i następnie zrobić magistra na jakimś uniwerku. Polecam ekonomię menedżerska ze względu na uniwersalny kierunek studiów, po którym można sobie zrobić magistra w innej uczelni. Wykładowcy są lepsi i gorsi - jak wszędzie. Słyszałem też, że chyba będą uruchomione studia magisterskie z ekonomii. Powodzenia
    7/6/18
  • Ekonomista

    Stanowczo odradzam nauki w tej szkole, która nie ma żadnych tradycji kształcenia w dziedzinie ekonomii. W większym mieście jest możliwość pracy i zarobienia sobie na studia. Warto się trochę pomęczyć dla dobrego dyplomu i własnej satysfakcji. Także dla zainteresowania swoim dyplomem (wiedza, umiejętności) pracodawców. Studenci z Tarnobrzega nie są źródłem zainteresowania pracodawców, bo kształcenie, np. w dziedzinie finansów i rachunkowości jest na niskim poziomie. Kto mógłby być usatysfakcjonowany ukończeniem studiów w takiej słabej szkole ? Warto się zastanowić.
    6/6/18
  • Alex

    Planuje się zarejestrować na kierunek finanse i rachunkowość. Nie mam wystarczająco dużo pieniędzy na wyjazd do większego miasta, dlatego tez moje możliwości są ograniczone. Ograniczone do Tarnobrzega. Opinie o szkole są bardzo zróżnicowane, ale z tego co widzę z każdym rokiem coraz gorsze, mimo że zdarzają się wyjątki. Dlatego to pytanie kieruje do osób, które niedawno skończyły tu studia, bądź studiują teraz. Czy faktycznie warto? Czy podejście do studentów faktycznie jest tak okropne czy po prostu to tyczy się obiboków? Moje wyniki zawsze były dobre, a ciężko się uczyć też umiem. Proszę pocieszcie mnie i powiedzcie, że jest dla mnie jakaś szansa xd
    6/5/18
  • lolek

    Ukończyłem tą "uczelnię" dwa lata temu. To strata czasu, nikt po tej uczelni nie znajdzie pracy w zawodzie bo zła opinia o tej szkółce jest znana w całej Polsce. Ta uczelnia to tylko fucha dla pracujących tam nauczycieli (bo na miano wykładowcy żaden nie zasługuje). Jeden olewus z Lublina, drugi olewus z Rzeszowa i cała reszta mają gdzies Tarnobrzeg i tą szkółkę. Oby jeszcze miesiąc, oby jeszcze semestr tylko kasę brać a po kontach rozmawiają, kto przejmie budynki po tej szkole. Ludzie opamiętajcie się i nie idźcie na wsi Tarnobrzeg na studia !!!
    5/3/18
  • pracodawca

    No rzeczywiście to nie jest uczelnia dla osób ze słabymi wynikami, ale biorą każdego jak leci… Nawet limity się nie liczą, bo i tak państwo zwróci za wszystkich studentów. Utrzyma się tutaj każdy, nawet tacy co raz się pokażą na ostatnich zajęciach kiedy jest zaliczenie. Wszystkie kolokwia, zaliczenia i egzaminy to farsa, ponieważ i tak każdy zalicza korzystając z niedozwolonych źródeł. To jest nie do pomyślenia na normalnej uczelni! Akurat dobrze się składa, bo jestem pracodawcą i miałem do czynienia, również z takimi i jestem przerażony ich zerową wiedzą w jakimkolwiek temacie. Wyższe wykształcenia chcą mieć, ale jedyne co mają to średnie wyobrażenie o świecie i ledwo podstawową kulturę. Zgadzam się z osobą kilka postów niżej, że lepiej skończyć dobrą szkołę branżową, mieć zawód, a nie pchać się na takie i nie mieć żadnej wiedzy oraz niczego sobą nie reprezentować. Studiowanie to nie tylko nauka, to powinno być ogólne kształcenie, edukowanie i wychowanie człowieka w każdej dziedzinie oraz zdobywanie wiedzy z różnych źródeł, a nie tak jak tu – przepisać ze ściągi każdy umie, ale żeby już wiedzieć o co tam chodzi to nie pytaj takiego. I jeszcze jedno o jakich profesorach tu mowa, bo z tego co słyszałem to niektórzy to doktorzy, nawet nie habilitowani, a reszta jak leci to magistrowie.
    3/30/18
  • weqe313

    A ja się nie zgodzę z poprzednimi opiniami. Po pierwsze, nie jest to szkoła dla osób ze słabymi wynikami, osobiście uczyłam się bardzo dobrze, niestety koszty wyjazdu na studia przekroczyły mój budżet, dlatego postanowiłam zostać tutaj na miejscu. Poziom nauki i wiedza profesorów akurat na moim kierunku był odpowiedni do wiedzy, którą powinnam posiadać kończąc kierunek finanse i rachunkowość. Na praktykach nie było czegoś takiego, jak jest napisane kilka postów niżej. Praktyki odbywałam w renomowanej na polskim rynku firmie, opiekun praktyk dbał o to, abym należycie wykonywała swoje obowiązki oraz służył radą i pomocą na każdym kroku. Wiadomo, jak wszędzie były lepsze i gorsze chwile, ale nijak nie czuję się jakaś "gorsza" czy "inteligentna inaczej" ukończywszy PWSZ.
    2/3/18
  • weqe313

    A ja się nie zgodzę z poprzednimi opiniami. Po pierwsze, nie jest to szkoła dla osób ze słabymi wynikami, osobiście uczyłam się bardzo dobrze, niestety koszty wyjazdu na studia przekroczyły mój budżet, dlatego postanowiłam zostać tutaj na miejscu. Poziom nauki i wiedza profesorów akurat na moim kierunku był odpowiedni do wiedzy, którą powinnam posiadać kończąc kierunek finanse i rachunkowość. Na praktykach nie było czegoś takiego, jak jest napisane kilka postów niżej. Praktyki odbywałam w renomowanej na polskim rynku firmie, opiekun praktyk dbał o to, abym należycie wykonywała swoje obowiązki oraz służył radą i pomocą na każdym kroku. Wiadomo, jak wszędzie były lepsze i gorsze chwile, ale nijak nie czuję się jakaś "gorsza" czy "inteligentna inaczej" ukończywszy PWSZ.
    2/3/18
  • Obiektywny

    PWSZ w Tarnobrzegu, pewnie jak większość tego typu "zawodówek:" prezentuje niski poziom kształcenia. Dyplomy takich szkół nie mogą przedstawiać większej wartości na rynku dyplomów w Polsce. Trudno je zresztą porównać do dyplomów jeszcze sprzed 15-20 lat wstecz. Trudno je również porównać do dyplomów wydawanych przed dobre uniwersytety obecnie (te jednak są słabsze niż równorzędne uczelnie 15-20 lat temu). Dlatego warto zastanowić się nad wyborem Tarnobrzega jako miejsca "studiowania?, a tak naprawdę "kursowania". Chyba, że ktoś chciałby mieć jakikolwiek dyplom ze względu na niskie wyniki w nauce, brak zdolności, oportunizm lub nawet czasem niewydolność intelektualną. Tylko co to za pocieszenie ! lepiej ukończyć zwykłą szkołę branżową i pracować w wyuczonym zawodzie niż kompromitować środowiska pedagogów, ekonomistów, pielęgniarek, i kogo tam jeszcze. Równocześnie warto się zastanowić po co takie szkoły funkcjonują , skoro poważne badania NIK-u zauważyły, że PWSZ-ty nie spełniły swoich funkcji, a przyczyniły się (wraz z innymi czynnikami) do znaczącego obniżania poziomu kształcenia, a więc i wykształcenia.
    1/24/18
  • życzliwy

    pseudo uczelnia zatrudnia doświadczone życiem pielęgniary, które od dziesiątek lat trzymały w ręce długopis a nie strzykawkę i nie wiedzą co mówią i co do czego, uczą się tak samo jak studenci , a każą nazywać się profesorkami hahaha. Zatrudnione z racji funkcji -żenada
    12/1/17
  • obserwująca

    jesteście niesprawiedliwi- z reguły szpilki wbija się osobom, które wymagają od studenta więcej niz w innych oddziałach, gdzie chodzi się jak chce i kiedy chce. A jesli ktoś chce nauczyć to mu się łatę przykleja. Draństwo i motłoch.
    12/1/17
  • sprawiedliwa

    przeczytałam opini i nie ze wszystkimi się zgadzan . Przykład Pani A.P. solidna zajmujaca się studentami od poczatku do końca. Nie pozwala na fuszerkę na swoich zajęciach ,odpowiada własnym podpisem za to co się robi i nie dopuszcza do nabierania złych nawyków przez studentów. Myslę ,że napisała to złośliwa osoba, która nie ma wiedzy co do procedur i standardów obowiazujacych w pielęgniarstwie. Szanowna Pani prosze nie odpuszczać leserom. Praca z panią to zaszczyt dla mnie jako studentki. Te kąśliwe uwagi to od nierobów i obiboków.
    12/1/17
  • (NIE)zalety studiowania na PWSZ Tarnobrzeg:

    - pierwsze przywitanie na każdych praktykach: Wy wiecie chyba co macie robić? lub Wiecie od czego tu jesteście? ; - na praktykach zawsze monotonne czynności – same toalety, zmiany pampersów, kąpiele których nikt nigdy nie robi na oddziałach prócz studentów oraz wielki zaszczyt wychodzenia z pacjentami na badania i oczekiwania w długich kolejkach, a do trudniejszych czynności pielęgniarskich, które powinniśmy również opanować oczywiście unikanie angażowania studentów ; - brak wyposażenia przez uczelnię stanowisk zajęć praktycznych studentów, tj. brak rękawiczek nitrylowych lub lateksowych – przez co często dochodziło do nieprzyjemności między pracownikami danego oddziału a studentami praktykującymi a w zamian studentom nakazywano używania rękawic foliowych - rękawic tych często kazano używać do pobierania krwi pacjentowi i zakładania wkłucia dożylnego ; - częste zaniechania procedury poekspozycyjnej w przypadku zakłucia się igłą przez studenta tłumaczone brakiem czasu ; - brak zainteresowania się studentami przez osobę odpowiedzialną za zajęcia praktyczne, a nawet wręcz dochodziło nagminne do ignorowania studentów przez cały okres zajęć praktycznych –najlepszy tego przykład to p. A. P. na oddziale neurologii ; - brak jakiegokolwiek przygotowania do prowadzenia wykładów ze studentami przez p. A. P. – czas wykładowy w całości to postękiwanie, jąkanie się i mruczenie pod nosem owej pani oraz wielokrotne szczegółowe omawianie algorytmu mycia krocza pacjenta na przedmiocie neurologii i pielęgniarstwa neurologicznego, przychodzi na myśl tylko domniemanie dewiacji na tym punkcie ; - załatwianie jakiejkolwiek sprawy w dziekanacie wiązało się z nieziemskimi formalnościami, co najmniej tak jakby miały się odnosić do Prezydenta RP! zazwyczaj jedna wizyta w dziekanacie nigdy nie wystarczyła żeby załatwić najprostsze sprawy! wiązało się to zawsze rozmową z niemiłym G. Z., wystosowaniem odpowiedniego pisma do dziekana, oczekiwaniem na przeczytanie tego pisma przez około 2 tygodnie, w końcu wystosowaniem decyzji, ale nigdy na piśmie tylko „na gębę” przez osoby trzecie takie jak M. S. - prowadzenie wykładów przez nachalnego zboczeńca, który cały czas przyglądał się młodym dziewczynom, rzucał sprośnymi żartami, głaskał po karku, łapał za kucyki… Szkoda tylko, że ma córkę w wieku studentek! ; - o panie G. Z. krąży opinia, że w zamian za niezagrożone stanowisko robi minetę pani B. Z. K.
    10/28/17
  • medyk

    Niski poziom nauczania, adresowany do najsłabszych kandydatów na studia. Trudno porównywać poziom studiów w tej szkole do poziomu uczelni o statusie uniwersytetu. To widać, słychać i czuć !.
    10/26/17
  • Humanista

    Z całą pewnością jest to szkoła bardzo słaba, którą trudno nazywać wyższą. Chętnie przyjmuje osoby ,które ledwie zdały jakąś maturę, np. w systemie dla dorosłych i z niskimi wynikami. Także wszystkich innych "niedobitków"w rozumieniu pracowników chcących mieć wyższe studia zawodowe (licencjat). Absolwenci tej szkoły (niestety także innych i bardziej znamienitych) mają nierzadko (poza nielicznymi przypadkami) problemy z nauką czytania, pisania, rozumienia tekstu, formułowania wielozdaniowych wypowiedzi, logicznego myślenia i wyprowadzania wniosków, itp. Zatem tego wszystkiego co powinny nauczyć szkoły z niższego szczebla edukacji. Przy braku kandydatów na studia, obniżeniu poziomu kształcenia wyższego (problem systemowy), kształcenia masowego i przyjmowania każdego z ledwie zdaną maturą lub nawet bez matury (z nadzieją zrobienia jej w ciągu kolejnego roku) po to, by utrzymać dany kierunek i status quo szkoły- niewiele się zmieni, a pseudo-studenci będą nadal krzywdzeni niewiele wartymi dyplomami. Kilkadziesiąt lat temu byliby najprawdopodobniej uczniami słabszych szkół zawodowych. Może coś zmieni się wraz z reformą szkolnictwa ministra Gowina ?.
    10/20/17
  • KS

    To coś nazywa się szkołą? I to wyższą? To sięga co najwyżej poziomu przedszkola. W dziekanacie wszyscy zachowują się jak dzieci, a nie jak poważni ludzie. Załatwić nie idzie nic. O traktowaniu poważnie studenta nie ma mowy. Najlepiej jakby tam w ogóle nie zaglądać, wtedy byliby zadowoleni. Tylko na początku przy rekrutacji jest wszystko ładnie i pięknie. Niestety czar pryska już na początku studiów. Wykładowcy chyba z łapanki na ulicy, nie reprezentujący żadnego poziomu. Oczywiście są wyjątki, ale to jednostki. Wykłady "zaczerpnięte" z Internetu, chomika, wymiennika, to na porządku dziennym. Niektórzy w swoich źródłach podają książki sprzed 40 lat, tak 40!!! Generalnie nie polecam i odradzam każdemu. Gdybym dzisiaj wiedział to co wiem, nie wybrałbym tej uczelni po raz drugi, mimo, że na miejscu.
    7/28/17
  • Niesmak i gorycz

    Ukończyłam w tym roku PWSZ i po trzech latach pozostał mi niesmak i gorycz. Moja noga już tam nie postanie. Bardzo blado wypada tarnobrzeska uczelnia na tle innych państwowych szkół czy uniwersytetów. 10 lat temu PWSZ piastowało miano najgorszej uczelni w Polsce i niestety do tej pory nic się nie zmieniło. W ciągu semestru wypełniane są po 2-3 ankiety "anonimowe" dotyczące jakości kształcenia na uczelni. Co z tego, kiedy ani ankiety nie są anonimowe, ani zdanie studentów nie jest brane pod uwagę. Nasza Pani Dziekan nie jest zupełnie prostudencka. Wszystkie komentarze poniżej to smutna prawda. Jedyny człowiek na poziomie w tej szkole to Pan Rektor, ale on sam z taką ekipą wiele nie zdziała.
    7/24/17
  • Maciuś

    Trudno wyrazić coś przychylnego o PWSZ w Tarnobrzegu. Organizacja była naprawdę opłakana, wszystko jest organizowane naprędce, na ostatni dzwonek. Studenci nie są informowani np. o tym, że wykładowcy nie będzie, a wiele osób dojeżdża bądź pracuje. Plan zajęć nigdy nie był normalny, okienka dochodziły do 3,4,5 godzin w ciągu dnia, co uważam na innych uczelniach można rozsądnie rozwiązać. Muszę podkreślić rażący brak współpracy dziekanatu ze studentami. Studenci są traktowani jak zło konieczne. Podstawowe obowiązujące zasady w dziekanacie to spychologia i papierologia. Pani Dziekan zlecała wypełnianie „badań marketingowych” rynku około 440 ankiet, czym nie zajmuje się uczelnia państwowa. Studenci musieli je przeprowadzać na pacjentach w szpitalach. To wysoce żenujące. Ta uczelnia to pomyłka. Odradzam komukolwiek studiowanie tam.
    7/24/17
  • Buractwo nie uczelnia

    Ewenement w skali kraju. Tu poziom sięga dna. Na obronie obniżyli bezpodstawnie studentkom oceny za jakieś wymysły z praktyk, to podchodzi pod paragraf. W dziekanacie wielka chamówa i ignorancja, nikt studentowi nie jest przychylny. Wykładowcy potrafią zmienić formę egzaminu tydzień przed terminem z testu na egzamin ustny. To się w głowie nie mieści. Wszyscy wykładowcy mają się za Bogów, ale zero kultury własnej i klasy. Studenci bardzo się męczą w tej szkole. Oceny wyciągnięte z rękawa. Egzaminy zupełnie z innego materiału niż wykłady to tutaj standard. Wyzywanie studentów na wykładach przed wykładowców również. Nic tylko byłby z tego piękny artykuł do gazety. Podsumowując ch****a uczelnia, buractwo i wieśniactwo najgorszego gatunku.
    7/16/17
  • Szczera opinia

    Najgorsza szkoła w Polsce. Nie idźcie tu! Począwszy od wykładowców, którzy prezentują bzdurne treści żywcem ściągnięte z Internetu, Wielka Pani doktor, która czytać nie umie i mówi o czterech trymestrach ciąży uwaliła 3 dziewczyny na obronie pracy. Żadnego szacunku do studenta. Plan układany pod wykładowców w taki sposób, że student ma mnóstwo niepotrzebnych okienek i zawalony tydzień. Wymagania nie z tej ziemi. W dziekanacie najczęstsze słowo jakie można usłyszeć to "nie wiem", nic nie idzie załatwić. Pani z dziekanatu M.S. bardzo nieprzychylna osoba. Pan G.Z. z dziekanatu totalny obibok i ignorant. Pani Dziekan ZAWSZE NA "NIE", jedyne co umie to tylko kłamać, grozić i straszyć. To kompletna porażka. Droga przez mękę. Nikomu nie polecam tej szkoły.
    7/16/17
  • Helena

    jestem na podyplomówce. NIKOMU NIE POLECE TEJ "SORBONY" zero szacunku do człowieka, pomomo że jesteśmy już doś dorosłe i z 20 letnimi stażami pracy w szkołach - prace karne za spónienie na zajecia , dodatkowe prace za liczeniowe i zero szacunkiu do człowieka choć na pewno wiem więcej niż niejedna paniusia z tej uczelni. Z DALEKA OD TEJ UCZELNI
    12/15/16
  • maSAKRA

    Ciężko nazwać to coś szkołą, a już na pewno nie wyższą. To co się tam dzieje to masakra. Wykładowcy wieLkie panY, którzy myśląc, że przyjeżdżają z innych miast ( uniwersyteckich ) to już jak święte krowy, poniżej już ktoś opisywał ich zachowanie. Bardziej skupiłbym się biurokracji jaka Panuje w tych " ośrodku kształcenia " na wszystko potrzebna zgoda dziekana, na wszystko jakieś papiery nie wiadomo na co i po co. Państwo w dziekanacie to już samych siebie przebijają wymyślając różne procedury i nawet nie znają regulaminu własnej uczelni, nie wspominając już o ustawie o szkolnictwie wyższym. NAWET UCHODŹCOM BYM NIE POLECIŁ !!!
    11/24/16
  • ekonomia menadżerska

    kto studiuje ten kierunek - ekonomia menadżerska? jaki poziom? polecacie? czy są praktyki podczas tych studiów?
    8/17/16
  • iwa

    Ta szkoła to masakra. Zero szacunku do studenta. Najpierw tak, tak wszystko będzie dobrze, później zlewanie na całej linii, jedna nie przyjeżdża na zajęcia później chce odrabiać w czasie wolnym studentów i też nie przyjeżdża, druga wyzywa od głupich pielęgniarek i debili, przyjmują jak leci, nawet z widocznymi zaburzeniami psychicznymi... Szok!!!
    4/8/16
  • Zed

    Zależy mi na tym, aby było w miarę blisko :)
    9/9/14
  • rybka

    zależy czego oczekujecie, jeśli spokojnej nauki bez zawyżonych lotów - to dobrze trafiliście. Nie bedziecie musieli się napinać, wykładowcy też okażą wobec Was luźny stosunek, przysiądziecie podczas sesji - pozaliczacie, wszyscy będą zadowoleni. Uwaga - dla ambitnych odradzam. Czasem lepiej wydać więcej kasy, wynająć pokój, i mieć wyższy poziom, jeśli podołacie.
    9/9/14
  • Zed

    Witam Zarejestrowałem się na bezpieczeństwie wewnętrznym (służba policyjna) i jednocześnie szukam jakiegoś mieszkania/pokoju na ul. Wyszyńskiego 10 :) Ma ktoś może, jakieś kontakty albo coś w tym stylu ? Jeżeli tak, to byłbym bardzo wdzięczny, za wszelaką pomoc :) Jest ktoś jeszcze na tym kierunku ? :)
    9/9/14
  • Monika

    Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
    7/28/14
  • Monika

    Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
    7/28/14
  • Monika

    Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
    7/28/14
  • zoya

    pielegniarstwo jest juz fajnie ja juz jestem zarejestrowana
    7/6/14
  • drugi

    masz rację Echelon szkoła dno a komentarze piszą saqmi naganiacze.
    2/8/14
  • SPRZEDAŻ PRAC DYPLOMOWYCH

    SPRZEDAŻ PRAC MAGISTERSKICH , LICENCJACKICH , ZALICZENIOWYCH , PREZENTACJI W PROGRAMACH KOMPUTEROWYCH PowerPoint i pdf. , MATERIAŁÓW DO NAUKI I POMOCNYCH W NAPISANIU WŁASNYCH PRAC ORAZ ŚCIĄG GŁÓWNIE Z RÓŻNYCH DZIEDZIN PRAWA , ADMINISTRACJI , BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO I HISTORII . CAŁY WYKAZ OFEROWANYCH MATERIAŁÓW NA MOJEJ STRONIE prace-magisterskie.pl.tl STRONA prace-magisterskie.pl.tl TELEFON 6 9 1 3 4 6 5 9 1 E – MAIL 981473@gmail.com
    12/21/13
  • fila

    jestem studentka i uwazam ze dobrze wybralam pwsz Tarnobrzeg, swietnia uczelnia, same pozytywy, hej brac studencka
    12/10/13
  • paweł

    jestem ze stalowej woli:)
    10/1/13
  • Echelon

    Ciekawe, ile tych komentarzy w stylu "oh-ah" piszą ludzie z uczelni (naganiacze, co po stylu ich można poznać), a ile prawdziwi studenci. Temat na interdyscyplinarną pracę dyplomową!
    10/1/13
  • paweł

    783701342 dzwońcie
    10/1/13
  • paweł

    Cześć wam dostałem się na studia bezpieczeństwo wewnętrzne jade jutro samochodem na rozpoczęci o 15 wiec jak ktoś chciał jechać zemną samochodem to zapraszam 4 osoby:)
    10/1/13
  • Ola

    Studentka mogłabyś mi podać do siebie jakiś kontakt ? Podam Ci swojego mejla ;) a.pawlowska0@gmail.com
    9/30/13
  • Ola

    A jutro nie zaczynamy od 15 ? Bo od 13.30 są ćwiczenia na II tydzień. Co o tym myślisz ? Bo ja szczerze mówiąc to tego nie ogarniam ;P
    9/30/13
  • studentka

    hej " Ola" :) już się martwiłam, że nikt się na zarządzanie nie wybiera ;P Czyżby wyglądało na to że od 13.30 dopiero mamy zajęcia ? ;D
    9/29/13
  • aga

    Ja wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne
    9/28/13
  • irishka

    Hey, jest ktoś na bezpieczeństwo wewnętrzne?
    9/28/13
  • Ola

    Do "studentka": Ja się wybieram na zarządzanie :P
    9/26/13
  • aga

    ja również wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne :) odnośnie rozpoczęcia to z tego co słyszałam od studentów w tamtym roku jako takiego nie było tzn. od początku odbywały się zajęcia więc pewnie na nich dopiero się wszyscy poznamy :)
    9/25/13
  • ag

    Witam koleżankę ! ;D
    9/22/13
  • dora

    ja jestem na turystyce i rekreacji, z tego co wiem to jeszcze sa miejsca na pedagogike, ciesze sie ze bede tu w pwsz studiowac, slyszalam o extra pracowni komputerowej z tablica interaktywna, super, juz nie moge sie doczekac
    9/22/13
  • nowa

    Czy ktoś się wybiera na pedagogikę?
    9/18/13
  • ag

    Ludzie , może ktoś z turystyki się odezwie? ;p
    9/6/13
  • zagubiona

    leo dzieki:) juto sie odezwe:):)
    9/4/13
  • leo

    hmm tylko dla Cb zagubiona tymczasowe gg 48534896
    9/4/13
  • zagubiona

    jestem jak najbardziej za, tylko gdzie i jak sie odnajdziemy? jakies namiary . . .
    9/2/13
  • leo

    może przeniesmy rozmowę poza to ''forum'' xD
    9/2/13
  • leo

    może przeniesmy rozmowę poza to ''forum'' xD
    9/2/13
  • zagubiona

    heh, no to coz namodzimy??
    9/2/13
  • leo

    moze razem coś wymyślimy xp
    9/2/13
  • zagubiona

    leo w takim razie słucham propozycji :):):)
    9/2/13
  • studentka

    a na zarządzanie się ktoś wybiera ?
    9/2/13
  • leo

    hehe dobre i 2-3 osoby xD
    9/2/13
  • zagubiona

    ciężko w 2, ew 3 osoby cos kombinowac dlatego,ze nie ma listy przyjetych, nie wiem czy wgl takowa sie okaze a jesli juz to po 13 wrzesnia kiedy bedzie koniec 3 rekrutacji, wtedy moznaby cos pomyslec, bo teraz to nie ma zbyt jak;/ a i leon witaj w drużynie:):)
    9/2/13
  • leon

    zagubiona popieram Cię nawet na rozpoczęciu byłoby razem razniej.. ja także na bw
    9/2/13
  • zagubiona

    zuza ja:) szkoda, że nie mozna zrobić jakiejś grupy na fb czy cos, nie ma nigdzie listy, a tez nikt tu nie zaglada tak czesto, fajnie byłoby sie poznać troszke wczesniej :):)
    8/14/13
  • zuza

    witajcie na bezieczeństwie wew. już się nie mogę doczekać zajęć, kto jeszcze jest na bezp.?
    8/13/13
  • ELŻBIETA

    ja jestem na turystyce i rekreacji a moje koleżanki złożyły dokumenty na pedagogikę, jeszcze są miejsca warto złożyć szybko dokumenty bo z tego co wiem to już kolejki się ustawiają też na zarządzanie
    8/7/13
  • zagubiona

    Andrzeju także witam w grupie:):)
    8/6/13
  • Andrzej

    Ja tam złożyłem dokumenty na bezpieczeństwo wewnętrzne i się cieszę bo na miejscu mam i bezpłatnie, atmosfera fajna wiem to od studentów, dużo imprez organizują jest oki, jest też turystyka i rekreacja też fajny kierunek
    8/6/13
  • zagubiona

    czy ktoś w tym roku wybiera sie moze na bezpieczenstwo wew? jest to nowo otwarty kierunek, ciekawe jak to wszystko bedzie wygladalo:)
    8/5/13
  • BARTEK

    ja tam studiowałem i potwierdzam wszystkie wypowiedzi, że Uczelnia jest dobra i warto tam studiować, tym bardziej, że studia bezpłatne, stypendia są ok. i praktyki, można się dużo nauczyć a nawet pracę można dostać jak się jest dobrym na praktykach i Firma zobaczy, że student sie sprawdza i jest zaangażowany
    8/2/13
  • monia

    fajne kierunki i super warunki, stypendia i praktyki w ofercie sa w dobrych firmach, polecam ta uczelnie jest ok
    7/25/13
  • szymek

    popieram wszystkich poprzednikow, uczelnia super, fajne atrakcyjne kierunki, wszystko na miejscu nie trzeba nigdzie dojezdzac, biblioteka, czytelnia, duzy wybor czasopimi atmosfera lux
    7/16/13
  • bartosz

    bezpieczenstwo wewnetrzne i informatyka to super kierunki, stypendia i infrastruktura swietna, uczelnia jest bardzo dobra i za darmo a to teraz istotne, praktyki w bardzo dobrych firmach, polecam rowniez tyrystyke i rekreacje, jest zalew, hotele i restauracje, wiec prace bedzie mozna zlalezc
    7/1/13
  • ala

    bylam na tej uczelni jest naprawde fajnie, zwlaszcza atmosfera i zajecia ciekawe i imprezy, kadra no i oczywiscie jest kawiarnia na miejscu, ludzie na poziomie,polecam i popieram wybor tej uczelni zwlaszcza ze panstwowa i nowe kierunki sa na czasie
    6/28/13
  • albert

    mysle ze uczelnia ma potencjal zwlaszcza informatyka inzynierska jako kierunek jest bardzo atrakcyjna, specjalnosci systemy mobilne i teleinformatyczne to sam miod, zwlaszcza ze teraz mamy smatrfony i tablety a to nowoczesna technika i warto to pojac zeby nie byc w tyle :) polecam uczenlnie, fajna kadra i super kontakt z wladzami, extra rektor
    6/27/13
  • marta

    uczelnia jest super, zwlaszcza infrastruktura swietna, na miejscu biblioteka, czytelnia, silownia, klubokawiarnia i wiele udogodnien dla studentow, aule z systemem audiowizualnym, klimatyzacja, wifi na terenie uczeni, tylko studiowac tam a naprawde, teraz uruchomili bezpieczenstwo wewnetrzne i informatyke inzynierska warto tam isc
    6/27/13
  • magda

    sam kierunek turystyka i rekreacja jest o tyle fajny, ze nie wymaga mega poswiecen, nie trzeba byc do niego szczegolnie uzdolnionym co dla mnie humanistki niecierpiacej matmy, fizy i chemii jest ogromnym atutem, no a zakres materialu jest ciekawy, przydatny nawet prywatnie, i nie jest nudno, bo masz w programie staże, jak dla mnie bardzo ok, choc mam swiadomosc, ze rynek pracy dla nas juz dawno mocno sie skurczyl i na kokosy nie mamy co liczyc, ale mnie to nie zraża
    2/28/13
  • snowman

    Uczelnia wydaje się bardzo w porządku. Wszystko jest jasno opisane na stronie, wiadomo czego można się spodziewać. Chociaż opinie studentów tam się uczących są pewnie bardzo różne. :) zastanawia mnie czy warto podjąć naukę na kierunku turystyka i rekreacja w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. prof. S. Tarnowskiego w Tarnobrzegu... Czy ktoś coś wie?;p
    12/18/12
  • polityka społeczna dla pasjonatów

    ktos pyta o polityke spoleczna, powiem tak; bardzo ciekawa propozycja, zajecia daja duza wiedze ogolna i pozwalaja blyskac w towarzystwie, wedlug mnie jest to kierunke dla pasjonatow, dla ludzo, ktorzy sie tym rzeczuwiscie interesuje, mam tu na mysli fakt, ze pracy po polityce spolecznej tak szybko nie zjadziecie, przynajmniej w Tarnobrzegu, chyba, ze zakladacie mala migracje za chlebem w pozytywnym tego slowa znaczeniu, dla mnie osobiscie jest to naturalna tendeencja, ze ludzie zmienaija miejsce zamieszkania i jada pracowac ta, gdzie ktos daje im dobre warunki, do rozsadzenia induwidualnego
    8/14/12
  • sara

    Najwięcej na studiach zależy od studenta. Jeśli ktoś będzie nad sobą pracował i wykorzystywał możliwości jakie daje Uczelnia (również te finansowe, np. stypendia, a jak wiadomo w PWSZ w Tarnobrzegu są one bardzo wysokie) to po każdej Uczelni będzie miał perspektywy. Lenia z tzw. prestiżowej uczelni nikt nie będzie chciał zatrudnić. A na marginesie, chciałabym polecić studiowanie socjologii. Ten kierunek daje szerokie horyzonty myślowe i pozwala w przyszłości na znalezienie pracy w wielu branżach i zawodach. Obecnie najważniejsze jest by przecież nauczyć się myśleć i uczyć samemu, a ten kierunek świetnie do tego się nadaje. Po socjologii absolwenci pracują naprawdę w prawie wszystkich branżach (pomijam ściśle techniczne). Życzę dobrych wyborów studiów.
    8/7/12
  • sara

    Najwięcej na studiach zależy od studenta. Jeśli ktoś będzie nad sobą pracował i wykorzystywał możliwości jakie daje Uczelnia (również te finansowe, np. stypendia, a jak wiadomo w PWSZ w Tarnobrzegu są one bardzo wysokie) to po każdej Uczelni będzie miał perspektywy. Lenia z tzw. prestiżowej uczelni nikt nie będzie chciał zatrudnić. A na marginesie, chciałabym polecić studiowanie socjologii. Ten kierunek daje szerokie horyzonty myślowe i pozwala w przyszłości na znalezienie pracy w wielu branżach i zawodach. Obecnie najważniejsze jest by przecież nauczyć się myśleć i uczyć samemu, a ten kierunek świetnie do tego się nadaje. Po socjologii absolwenci pracują naprawdę w prawie wszystkich branżach (pomijam ściśle techniczne). Życzę dobrych wyborów studiów.
    8/7/12
  • polityka spoleczna

    co myslicie o kierunku polityka spoleczna na pwsz? jak jest?
    6/5/12
  • niska ocena chyba

    nie wydaje Wam sie dziwnie niska ocena tej uczelni? jelsi dobrze rozumiem to maksymalnie moze szkola miec 10 pkt, tak? powyzej 4 a nawet 5 to raczej tak sobie, co? troch e jestem rozczarowana, jakos moje wyobrazenie o tej uczelni sie zmienilo, sadzilam ze to dobra szkola jest, sama mysle o socjologii, ewentualnie europeistyce, podpowiedzcie od siebie, jak tam jest
    5/31/12
  • emihl

    Dwa spostrzeżenia : socjologia na PWSZach jest raczej studiami dla studiowania. Chciałbym poznać dokładny plan zajęć i sylabusy, ale wydaje mi się, że to UJ czy UAM się nie umywa nawet. Europeistyka w samym Tarnobrzegu, to nie jest zły pomysł, o ile nie jest się szczególnie powiązanym z tym miastem i nie chce się zostać za wszelką cenę. To dobre miasto, dobrze mi się tam żyło, aczkolwiek nie wydaje mi się, że po takich kierunkach można znaleźć jakąś pracę. Tzn. można, na pewno można, ale ja poszedłem na łatwiznę i wyjechałem po prostu
    5/28/12
  • europeistyka

    co sadzicie o nowym kierunku europeistyka? Czy jest sens by go studiowac w naszym regionie? zastanawiam, sie jakie beda szanse na prace po jego skonczeniu. Bo o ile w Krakowie, Katowicach, Wroclawiu czy Lodzi pewnie jest duzo, duzo latwiej, to tutaj??? Tarnobrzeg??? Sama nie wiem.
    3/13/12
  • hej, gdzie jestescie?

    czy nie ma tutaj studentów PWSZ z Tarnobrzegu? wszystko ok z ta szkola? dlaczego nie piszecie?
    3/13/12
  • kor

    Nie jest źle, aczkolwiek do pewnych rzeczy można się poprzyczepiać. Do organizacji np. Nie ma rygoru jakiegoś, ale czasem tyle nauki jest, że pożal się boże... Nie jest to uczelnia dla najambitniejszych, bywają lepsze. Ale tez nie wszyscy szukają najwiekszych wyzwań naukowych. Na socjologii jest calkiem spoko, zycie plynie wolnym nurtem, Chyba tego oczekiwalismy.
    1/23/12