Ocena uczelni


Komentarze (47)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • dwgggg

    Zapraszamy na nowy kierunek jednolitych studiów magisterskich - PEDAGOGIKA PRZEDSZKOLNA i WCZESNOSZKOLNA ❗️ Studia na tym kierunku trwają 5 lat (10 semestrów) i przygotowują do pracy z dziećmi w placówkach przedszkolnych i klasach I-III szkoły podstawowej. Program studiów uwzględnia zajęcia z zakresu przygotowania pedagogiczno-psychologicznego, metodycznego, wspierania rozwoju dzieci w wieku przedszkolnym i młodszym wieku szkolnym. Wiedza zdobyta w toku studiów pozwala zrozumieć społeczno-kulturowy kontekst kształcenia, wychowania i opieki nad dziećmi w ich początkowym okresie edukacji. Integralną częścią programu studiów są praktyki zawodowe, które służą nabywaniu umiejętności praktycznych i kompetencji społecznych niezbędnych w pracy zawodowej. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1419-studiuj_ped
    7/12/19
  • dwggggg

    📣Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zaprasza na studia licencjackie na kierunku Coaching zdrowego stylu życia❗️ Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do profesjonalnego korzystania z narzędzi dotyczących profilaktyki i promocji zdrowia. Są to nowoczesne studia dla ludzi sportu Podczas studiów duży nacisk kładziemy na aktywność fizyczną i właściwe żywienie dla uzyskania korzyści zdrowotnych. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1422-trener_zdrowego
    7/12/19
  • jasio

    W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy trwa rekrutacja na nowy kierunek PRAWO – jednolite studia magisterskie. Rekrutacja na ten kierunek, tak jak w przypadku pozostałych potrwa do 30 lipca 2019 roku. Po studiach na kierunku Prawo możesz starać się o przyjęcie na aplikacje prawnicze, aby w przyszłości przywdziać togę i wykonywać zawód adwokata, radcy prawnego, sędziego. Możesz też wykonywać inne zawody prawnicze – możesz zostać notariuszem, komornikiem, doradcą podatkowym, rzecznikiem patentowym. Potencjalni kandydaci na studia na kierunku Prawo nie będą zmuszeni do wyjazdów do większych ośrodków akademickich w Polsce oraz korzystania z oferty uczelni prywatnych. Dużą zaletą studiów na uruchamianym kierunku Prawo w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy jest fakt, że studia stacjonarne w naszej Uczelni są bezpłatne
    7/12/19
  • coaching? coś na humanie?

    a dziennikarstwa nie mają na pwsz? z kierunków humanistycznych to nie ma za wiele do wyboru, chyba bardziej ucieszą się umysły ścisłe i techniczne... co o tym coachingu myślicie???
    5/16/19
  • Prawo w Legnicy????

    Od kiedy w PWSZ jest kierunek Prawo? możecie napisać coś więcej na temat tych studiów? skąd są wykładowcy? Poziom?
    3/20/19
  • DIETETYKA

    Czy warto ogarnąć studia na tym kierunku w legnickim PWSZ? Planowałam jakoś połączyć to z kursem (jest taki na CKU) na kucharza; takie rozwiązanie wydaje się całkiem fajne. Pytanie czy warto? Absolwenci znajdują po tym pracę? Jak wygląda poziom, zajęcia?
    3/12/19
  • Fizjo

    Ja jestem zadowolona z fizjoterapii :) jest dużo praktyki. Jedyny minus to dużo godzin do wyrobienia i mało czasu na cokolwiek innego.
    3/2/19
  • odp. dotycząca Fizjoterapii

    Hej, trochę załamujesz Gościu ... bo opis kierunku Fizjoterapia masz zarówno tutaj na portalu (tyko idź na Kierunki studiów), jak i opis na stronie PWSZ w Legnicy - http://www.wm.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1735-fz , zatem wystarczy sobie sczytać. Natomiast na pytanie Czy warto? No cóż - decyzja jest po Twojej stronie. Zależy co chcesz robić w życiu, Ja uważam, że warto - możesz pracować na wlasny rachunek albo łaczyć prace w gabinecie z prywatą ... kwestia że kierunek nowy ... tutaj sam sobie odpowiedziałeś .... no jest nowy, ale raczej Uczelnię kontrolują odpowiednie organy :-)
    11/15/18
  • Fizjoterapia

    Czy oprócz reklam można tu uzyskać normalne, prawdziwe informacje o danym kierunku? Interesują mnie studia fizjoterapeutyczne, ze względu na bliskość miejsca zamieszkania PWSZ w Legnicy byłby idealny. Pytanie - czy warto? Wiem, że to nowy kierunek, a tym samym jeszcze niesprawdzony...
    11/15/18
  • info

    W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy rozpoczęła się rekrutacja na nowy kierunek - 5 letnie PRAWO. Rekrutacja na ten kierunek, tak jak w przypadku pozostałych potrwa do 6 sierpnia 2018 r. Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych otrzymał od Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego uprawnienia do prowadzenia jednolitych studiów magisterskich o profilu praktycznym na kierunku Prawo.
    7/19/18
  • prawo???

    hmmm.... ale na PRAWO to chyba oni jeszcze zgody nie dostali????
    7/11/18
  • janek

    Hej. Nie wiem czy słyszeliście ale w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy ruszyło pięcioletnie prawo ! Można zrobić magistra w Legnicy. Nie trzeba jeździć do Wrocka, Poznania czy Polkowic. Ktoś się wybiera. Ja idę zawsze chciałem studiować prawo. Teraz mam taką możliwość za darmo i bez wydawania kroci na dojazdy i mieszkanie. Ktoś idzie fajnie byłoby studiować razem. Ja już się zapisałem. Rekrutacja trwa do 6 sierpnia 2018 roku. Więcej informacji na ich stronie http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1292-rekrutacja_prawo
    7/11/18
  • silverd

    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zajęła 3. miejsce wśród Państwowych Wyższych Szkól Zawodowych w Polsce w ogłoszonej 18. edycji Rankingu Szkół Wyższych 2017 przygotowanego przez miesięcznik Perspektywy. Równocześnie Uczelnia została sklasyfikowana na pierwszym miejscu na Dolnym Śląsku. Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zajęła 3. miejsce ze wskaźnikiem rankingowym 83,7.
    6/27/17
  • adam

    Uczelnia ma zgodę na uruchomienie studiów magisterskich na kierunku BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE ! Tym samym kandydaci na studia, mogą już wybierać ten kierunek kształcenia w systemie elektronicznej rejestracji, która potrwa do 26 października br. Kierunek stanowi interesującą propozycję dla przyszłych ekspertów w zakresie: bezpieczeństwa społecznego oraz cywilnego przeciwdziałania zagrożeniom, zarządzania sytuacjami kryzysowymi, zapewnienia bezpieczeństwa instytucjom i podmiotom gospodarczym, a nawet systemom i sieciom informatycznym. Więcej --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-989-zgoda_bw
    10/6/16
  • jolanta

    Do 25 września w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy trwa rekrutacja uzupełniająca kandydatów na studia na rok akademicki 2016/2017. Jest to szansa dla osób, które nie zdążyły zapisać się na studia wcześniej.
    8/10/16
  • marek

    Decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Wydziałowi Nauk Technicznych i Ekonomicznych Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona w Legnicy przyznano uprawnienia do prowadzenia studiów drugiego stopnia (studia magisterskie) o profilu praktycznym na kierunku Finanse i zarządzanie w przedsiębiorstwie.
    8/3/16
  • ewa

    W siedzibie Uczelni znajduje się punkt informacyjny. Można w nim uzyskać informacje na temat zasad rekrutacji, zaopatrzyć się w ulotki informacyjne o kierunkach. Punkt rekrutacyjny otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 15:00. Szczegóły na stronie Uczelni – www.pwsz.legnica.edu.pl w zakładce Rekrutacja, pod numerami telefonów: 76 723 22 10 do 11 lub pisząc na e-mail: rekrutacja@pwsz.legnica.edu.pl
    8/3/16
  • miła

    W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy do 4 sierpnia br. trwa rekrutacja kandydatów na I rok studiów. W ofercie edukacyjnej przyszli studenci mają do wybory praktyczne kierunki studiów licencjackich, inżynierskich oraz studia magisterskie. Są to zarówno kierunki ekonomiczne, humanistyczne, medyczne, prawne, techniczne jak i ścisłe.
    8/3/16
  • agata

    Jak jeść smacznie, ale zdrowo? Co jest ważne w odżywianiu? Które produkty stosować? Jeżeli chcesz poznać odpowiedzi na powyższe pytania i interesujesz się zasadami prawidłowego żywienia, zdrowiem oraz stylem życia człowieka, studia na kierunku DIETETYKA są dla Ciebie ! Najnowsze sondaże i badania wskazują, że dietetyk to zawód z przyszłością ! Przedmiot nauki leży na pograniczu medycyny, żywienia i biochemii, dlatego zajęcia są niezwykle zróżnicowane. Oprócz wykładów i ćwiczeń masz możliwość uczestniczenia w seminariach oraz zajęciach praktycznych we własnej pracowni technologii żywności, gdzie znajdują się stanowiska umożliwiające sporządzanie potraw! DIETETYKA w PWSZ im. Witelona w Legnicy to praktyczny wybór ! Z nami poznasz m. in.: - zasady konstruowania diet i jadłospisów w zależności od wieku, stanu zdrowia czy trybu życia, - właściwości żywności i jej wpływu na organizm, - zasady odżywiania człowieka w chorobie i zdrowiu. Oferowane specjalności to: - dietetyka kliniczna, - żywienie zbiorowe. Szczegółowe informacje na stronie - http://www.pwsz.legnica.edu.pl/strona-2758-dietetyka-3
    8/3/16
  • jasio

    Szpitalne oddziały ratunkowe, zespoły ratownictwa medycznego i inne jednostki systemu ratownictwa posiadają niedobór ratowników medycznych. Dlatego warto wybrać studia na kierunku RATOWNICTWO MEDYCZNE w PWSZ im. Witelona w Legnicy! Ratownictwo medyczne to prestiżowy zawód medyczny, który łączy w sobie niesienie pomocy z wysokimi kwalifikacjami zawodowymi. Zalety studiowania na RATOWNICTWIE MEDYCZNYM w naszej Uczelni: - wysoko wykwalifikowana kadra naukowa, - doskonale wyposażone laboratoria i pracownie czynności ratowniczych i umiejętności pielęgniarskich, - zdobędziesz wiedzę z zakresu: kwalifikowanej pierwszej pomocy, medycyny ratunkowej, medycznych czynności ratunkowych, medycyny katastrof, intensywnej terapii, chirurgii, pediatrii, - posiadamy własny sprzęt typu: fantomy dorosłych i dzieci, defibrylator, defibrylator AED, wentylacja przyrządowa, zabezpieczenie wkłuć dożylnych, sprzęt stosowany w zaopatrywaniu urazów - kamizelki KED, kołnierze ortopedyczne, szyny, deski, - praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych placówkach medycznych, - rozwijasz swoje umiejętności poprzez udział w pracach Koło Młodych Medyków Jaka kariera czeka mnie po studiach? Ratownik medyczny może podjąć pracę między innymi w zespołach państwowego ratownictwa medycznego na szpitalnych oddziałach ratunkowych, w wojsku, straży pożarnej, straży przemysłowej czy firmach świadczących przewozy medyczne. Może także prowadzić kursy, szkolenia i pokazy z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.pwsz.legnica.edu.pl/strona-427-ratownictwo-3
    8/3/16
  • rav

    Witam! Chcialbym podjac studia na kierunku ratownictwo medyczne, czy ktos moglby podzielic sie informacja na temat rekrutacji, czy ciezko sie dostac? Czy płaci sie coś? z góry dziekuje :)
    7/27/16
  • Malutk

    Witam. Chciałabym w tym roku złożyć podanie na Dietetykę (studia stacjonarne) czy mógłby ktoś coś powiedzieć o tym profilu? Czy te studia są płatne czy bezpłatne? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
    7/12/16
  • ipl28

    Witam Wybieram się na studia na Pwsz L-ca. Chciałbym mieszkać w akademiku. Słyszałam jednak, że jako budynek; jako miejsce jest rewelacyjne, ale brak jest miejsc do imprezowania, a wszelkie próby organizowania imprez koncza sie fiaskiem; ponoc jest dwoch ludzi(Pani Prokurator i Pan Prokurator "), którym ciagle cos nie pasuje i dzwonią na ochrone i/lub policje. Prosze o opinie
    6/6/16
  • PWSZ im. Witelona w Legnicy

    Zapraszamy na Legnickie Prezentacje Edukacyjne, które już w najbliższy wtorek, tj. 23.02.2016 r. odbędą się na terenie naszej Uczelni. Tam będzie Pani mogła zapoznać się szerzej z ofertą Uczelni oraz m.in. porozmawiać ze studentami. Serdecznie zapraszamy i pozdrawiamy :)
    2/16/16
  • Jarek_PWSZ

    Olu zdecydowanie polecam Ci ten kierunek. Naprawdę dobrze przygotowuje on do przyszłej pracy w zawodzie. Osobiście znam kilka osób, które są właśnie pop pedagogice, pracują teraz m.in. w przedszkolach i wiem, że były zadowolone ze studiów, które wybrały. Pozdrawiam
    2/16/16
  • Ola

    Czy może mi ktoś powiedzieć, czy warto wybrać się do PWSZ w Legnicy na kierunek pedagogika (edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne)? W tym roku piszę maturę i jeszcze zastanawiam się nad wyborem szkoły. Czy lepiej np wybrać się do Wrocławia? Proszę doradźcie :)
    1/27/16
  • akwilo

    Mam 39 lat. Zakład pracy wysyła mnie na studia PWSZ Legnica na kierunek ZARZĄDZANIE. Proszę o informację, czy sobie tam poradzę. Orłem nie byłam. Jak tam jest.... dajcie znać plisss.
    9/30/15
  • pytanie

    czy na PWSZ kończy się studia tylko licencjackie? czy też magisterskie mozna? a jeśli nie można, to gdzie idą studencci PWSZ aby dokończyć kierunek pedagogika jako MGR???
    6/11/15
  • Patrycja

    korzystał ktoś z programu antyplagiatowego www.antyplagiat.net ?
    1/22/14
  • Trener

    Witam ASK Obecnie jestem studentem trzeciego roku resocjalizacji(PWSZ Legnica). Z olbrzymią ciekawością, ale również ze smutkiem przeczytałem pani komentarz o porównaniu uniwersytetu wrocławskiego do PWSZ, byłbym bardzo wdzięczny jakby Pani udzieliła mi większej ilości odpowiedzi na moje pytania.
    12/6/13
  • Alojzy

    PWSZ w Legnicy jest najsłabsza uczelnią na D.Sląsku. O wiele lepiej rzecz ma się szkole zarządzania w Wałbrzychu. Mają lepsza kadrę naukowa, natomiast w Legnicy rektorem jest paszoznawca z Lublina, którego dyscyplina zupełnie nie mieści się w profilu szkoły w Legnicy. Całe kolegium dziekańskie składa się z magistrów, co jest ewenementem w skali krajowej. POzbywa się tych ,którzy stawiają jakiekowlek wymagania studentom. Student może cały semestr nie przychodzic na obowiązkowe zajęcia i musi mieć zaliczenie. Kto chce mieć lepsze wykształcenie i bardziej ceniony dyplom powinien omijać ten pruski gmach, pilnowany przez licznych ochroniarzy (!). Jak jest popularność szkoły widać to po wynikach rekrutacji: z roku na rok kandydatów znacząco ubywa.Ostatnio całkowicie opróżnił sie jeden z gmachów. Kuriozalnym faktem jest pobieranie drogich opłat za parking od studentów i pracowników.
    6/15/13
  • ochrona środowiska

    jak oceniacie Ochronę Środowiska na tej uczelni? czy warto isc tutaj na takie studia? co się dzieje w samym mieście, jest tu troche życia studenckiego czy kiła? dzieki z góry, adam
    5/27/13
  • Mida

    Witam, Interesuje mnie kierunek zarządzanie ( zaocznie ). Może jakieś opinie o kierunku, poziomie przedmiotów na PWSZ ?
    5/21/13
  • ASK

    Tak, nie przemęczałam się i przez całe studia bardzo sobie tę uczelnię chwaliłam, ale co z tego, jak po uzyskaniu mgr okazało się, że żaden dyrektor nie chce mnie zatrudnić:( albo ewentualnie zatrudni pod warunkiem, że zrobię choć jeden stopień (lic. lub mgr) na innej uczelnie. Po kilku latach załapałam się na zastępstwo i okazało się, że luz na studiach nie był wart wstydu, jakiego najadłam się w pracy - okazała się, ze gadanie wykładowców jacy jesteśmy świetni, że kończymy taką świetną uczelnię (PRZECIEŻ UKOŃCZYŁAM JĄ NA PIĄTKACH) nijak się ma do wymagań w rzeczywistości. Jestem wściekła, od 3 lat pracuję w markecie, teraz kończę ponownie lic. we Wrocławiu i widzę różnicę. Nie rozumiem, dlaczego nie można było dać mi tej wiedzy - przecież wykładowcom za to płacą!
    5/19/13
  • paola

    Fajna atmosfera, wykładowcy na ZIPie kompetentni, wykładają również na politechnice i Uniwersytecie Ekonomicznym.
    12/30/12
  • Michał

    Opinie na temat danej szkoły zawsze są podzielone. Np ja studiowałem administrację, a mój kumpel zarządzanie w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy. I ja bardzo żałowałem tego wyboru, dosłownie nic mi się nie podobało, wykłady, znajomi też nie do końca w porządku. Za to Krystian - mój kumpel żałował jak kończył studia bo chciałby jeszcze studiować. Nie wiem od czego to zależało, być może nie tyle od uczelni co od kierunku studiów..
    12/4/12
  • alek

    powodzenia z tym własnym biurem tomek. Ja generalnie poszedłem tu do szkoły, bo nie wiedziałem co ze sobą zrobić, a oni nawrócili mnie na właściwą drogę i już teraz wiem, co chcę w życiu robić, także polecam. tzn. bez jakiegoś nawracania, po prostu układają trochę w głowie i wymagają wielu rzeczy, które się później przydają w życiu
    10/28/12
  • tomek

    W tym roku skończyłem tą uczelnię, mam bardzo miłe wspomnienia. Chętnie bym sobie jeszcze postudiować ale praca wzywa. Kończyłem turystykę i rekreację. Już znalazłem bracę w biurze podrózy. Planuję tu troche popracować, aby nabrać doświadczenia i zobaczyc jak działa ten biznes a potem otwieram włąsnie biuro.
    7/9/12
  • tomek

    W tym roku skończyłem tą uczelnię, mam bardzo miłe wspomnienia. Chętnie bym sobie jeszcze postudiować ale praca wzywa. Kończyłem turystykę i rekreację. Już znalazłem bracę w biurze podrózy. Planuję tu troche popracować, aby nabrać doświadczenia i zobaczyc jak działa ten biznes a potem otwieram włąsnie biuro.
    7/9/12
  • klaudia

    a kto by mi coś powiedział o integracji europejskiej? Na którego z wykładowców najbardziej uważać a z którym jest najlepiej? No i czy dużo jest nauki? Interesowałam się WOSem w liceum i mam nadzieję, że będę mogła poszerzyć swoją wiedzę tutaj :)
    7/6/12
  • Ema

    Pielęgniarstwo pomostowe to bardzo dobra i ciekawa inicjatywa. Istnieje już dwa lata i się sprawdza ( z tego, co ptaszki na mieście ćwierkają) dlatego zamierzam tam się udać. Oby słusznie
    4/30/12
  • ogarnięci

    Czy dużo nauki? Nieeeeee... Raczej się nie przemęczamy, a wyjazdówki jakieś tam się znajdą, chociaż nie jest to szczyt marzeń, aczkolwiek spodziewałem się i tak mniej, niż dostaję, więc nie ma na co narzekać. Poimprezować można, a i coś na studiach ogarnąć, wszystko do ogarnięcia
    3/30/12
  • ola

    A ktoś powiedziałby cos o turystyce i rekreacji? wyjazdy jakieś macie? ;p duzo nauki?
    3/21/12
  • informatyka inżynierska

    dowiedziałbym sie czegos wiecej na temat informatyki, mysle o tym kierunku, wiem ze sa to studia inzynierskie na PWSZ w Legnicy, generalnie wszystko mi pasuje, na stronie uczelnia podaje moduly programowe, czy to sa moze specjalności? a jesli nie, to jakie pwsz oferuje specjalnosci i co Wy proponujecie wybrac?
    3/21/12
  • friendly

    Oczywiste - dokładnie. Studia to to krew, pot i łzy. Nigdy tyle nie imprezowałem, ledwo wyrabiam ;D A tak poważniej już, to bardzo fajnie, ciekawie i raczej się nie przemęczam - wszystko do przodu w pierwszych terminach, wystarczy przysiąść kiedy trzeba przed zaliczeniem. Mam nadzieję, że już zdecydowane w takim wypadku
    3/20/12
  • kaska

    a akademik?? słyszałam, że jest w centrum i bardzo fajny jest, ktoś potwierdza?
    1/23/12
  • Bolka

    proszę o informacje bo jestem prawie zdecydowana, ale jak wiecie prawie to nie wszystko :-) jaka atmosfera? I oczywiśce czy pójdzie pięknie i gładko chociaż wiem, że to pytanie jest oczywiste hehe
    1/17/12