Ocena uczelni


Komentarze (78)


  • Mirabella

    Ciężko się dostać na finanse i rachunkowość? Ile mniej więcej trzeba mieć punktów?
    5/19/19
  • filologia angielska

    planuje iść na anglistykę, choć mam dylematy, czy nie wybrać konkretnego kierunku (technicznego) a język szlifować na boku, a le boję się że poziom nauki będzie średni, a zalezy mi na tym, aby to znajomość języa obcego była moim mocnym atutem. Pytanko; jak oceniacie anglistykę tutaj? jacy są wykłądowcy? ilu jest nativów? jaki poziom zajęć? czy realne jest od trzeciego roku żeby wziąć jeszcze jeden kierunek i pogodzić je oba???
    3/19/19
  • Były_NS_ZIP

    Szczerze, ja byłem zadowolony z poziomu oraz atmosfery panującej w tej uczelni. Jedyny minus, to zajęcia organizowane w piątkowe popołudnia, co było dość uciążliwe przy systemie mojej pracy (3-zmiany) oraz czas trwania (bywało, że trzeba było przysiedzieć od 8:00 do 20:00). W mojej opinii uczelnia godna polecenia.
    2/21/19
  • graża

    czy warto rozważam studia w pwsz w oświęcimiu? czy próbować wyżej i mieć ich w zapasie?
    12/6/18
  • lonia

    czy macie wiedze na temat tego, jakie kierunki są najlepiej reazliwoane w pwsz-cie? możecie wskazać te, o których jest dobra opinia? oczywiście miło widziane wasze komentarze o studiach na których jesteście :-)
    12/4/18
  • Szybki

    Cześć ! Wybiera się ktoś może na PWSZ w tym roku?
    7/8/18
  • Kate

    Hej! Zastanawiam się nad Filologią zaocznie na PWSZ, ktoś może powiedzieć jak sytuacja wygląda na ten moment?
    6/20/18
  • Student

    Nie polecam nikomu tej Uczelni. zjazdy co tydzień i w dodatku w piątki późnym wieczorem, kobiety w dziekanacie beznadziejne, nie znają się kompletnie na robocie, wykładowcy nie lepsi, zmarnowałem tam 3 lata.. porażka
    2/21/18
  • Zenek

    Halo halo czy ktoś powie coś o wychowaniu fizycznym?
    9/14/17
  • Gaba

    Witam. Czy ktoś podzieliłby się opinią na temat kierunku pielęgniarstwa na tej uczelni?
    9/14/17
  • Mart199

    Hejka czy ktoś może doradzi jak jest na lofistyce i transporcie w zarządzaniu produkcją ?
    7/25/17
  • Xyz

    Czy mając 62 pkt na bezpieczenstwo wewnetrzne jeat szansa się dostac?
    7/22/17
  • student

    Uczelni mała, ale fajna. Zajęcia dobrze zaplanowane, z wykładowcami można się dogadać. Studiuje dziennie i pracuje. POLECAM!!!
    6/19/17
  • Wiola

    Ktoś może powiedzieć jaki jest poziom na zarządzaniu albo finansach i rachunkowości? Czy jest ciezko i wgl jaka jest uczelnia ? :) z góry dziękuje
    5/26/17
  • Dominika

    Halo, jakie opinie na temat zarządzania w hotelarstwie i gastronomii?
    5/4/17
  • Nick

    Bo własnie slyszalam, ze nie przyjmują jak ktoś nie umie dobrze pływac ale widze, ze to chyba mit. Wiec bardzo mnie to pocieszylo. Dziekuje za odpowiedz ;)
    10/19/16
  • Extra

    Jest sporo miejsc na WF-ie, co roku ludzie przychodzą z AWF-ów-bo tu jest dobra atmosferka.I nie martw się o pływkę, dasz radę bo każdego wyszkolą:)
    10/18/16
  • nick

    Ciężko jest na wychowaniu fizycznym ? I jakie wymagania są potrzebne aby się tam dostać ? Moją słabą strona jest pływanie czy to jest wymagane ?
    10/18/16
  • Bo

    Inauguracja jest dopiero w poniedziałek, więc jest ok. Ogólnie to fajna, wyluzowana szkoła, bez napinki. W PEŁNI POLECAM BO TU STUDIUJĘ już drugi kierunek
    10/12/16
  • lakdf

    Ogólnie nie polecam. Z filologii odeszli najlepsi wykładowcy, a sama filologia została włączona do nowego instytutu. To już koniec tego kierunku, a przynajmniej pewnej jakości i poziomu. Szkoda, ale w ostatnim czasie wiele złego tam się dzieje. Wiele konfliktów i pogłębiający się chaos organizacyjny.
    10/5/16
  • jsfdhg

    harmonogram zajęć kierunku FINANSE I RACHUNKOWOŚĆ" jest w zakładce INSTYTUT INFORMATYKI;
    10/3/16
  • fdffdsd

    Pojawiły się harmonogramy na stronie
    10/3/16
  • adaadd

    Dla mnie to jakieś nieporozumienie, zero informacji na jakikolwiek temat.. A czy ktoś będzie dojeżdżał z BB?
    10/3/16
  • pomocy

    Brak harmonogramów na czas.... Panie w sekretariacie też niewiele wiedzą. Wszystko na ostatnią chwilę. O co kaman?
    10/3/16
  • naras

    czy informatyka tam działa? Na stronie nie ma informacji odnośnie kadry na informatyce??? Na innych kierunkach jest. Wiecie coś?
    10/3/16
  • dfbhdbf

    Dzwoniłam do sekretariatu i pani powiedziała mi, że od 7 października tj od piątku ale od której godziny nie wiedziała dokładnie sama.
    9/30/16
  • zńp

    Wie ktoś kiedy rozpoczynają się zajęcia na zaocznych? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na stronie uczelni.
    9/30/16
  • ex man

    Rektor PWSZ pełnik funkcję kierowniczą na UJ, na samej tylko politologii w PWSZ pracuje aż czterech profesorów dr hab.Uniwersytetu Jagiellońskiego
    9/28/16
  • x-men

    Uczelnia już nie ma patronatu UJ, a kadra to zbiorówka z różnych pomniejszych ośrodków. Szkoda, ze tak dużo dobrych pracowników już tam nie pracuje. Przed laty było inaczej...
    9/28/16
  • P.

    A wybiera się ktoś może na pielęgniarstwo ? :) Albo ktoś już studiował i mógłby wyrazić swoją opinię na temat tego kierunku ?
    9/26/16
  • patkaa

    Kto z was wybiera się na zarządzanie zaocznie od tego roku ?
    9/23/16
  • nowa

    dzieki.czy wykłady sa co drugi weekend na pierwszym roku ,a mozna odkupic od kogos materiały ?
    9/6/16
  • Do Nowej:

    Uczelnia jest ogólnie bardzo spoko, ale zarządzanie w hotelarstwie i gastronomi to chyba jakaś nowa specjalność :)
    9/5/16
  • nowa

    Hej, zaczynam pierwszy rok studiów na tej uczelni zarządzanie w hot i gastronomi zaocznie. Poproszę o opinie ;)
    9/5/16
  • Janusz ma rację

    Janusz ma rację, to bardzo przyjazna uczelnia. Spokojnie godna polecenia
    8/25/16
  • filologia 2

    Cześć - krótko - na filologii, tak samo jak na innych kierunkach jest o.k., bo to uczelnia jest o.k. I tu nie ma odsiewu, jak na filologiach na uniwerkach :)
    7/24/16
  • filologia

    jak z filologią angielska zaocznie/dziennie? jest w porządku?
    7/22/16
  • do jezyki

    jezyki obce sa na dobrym poziomie, ale spoko - sa takze grupy "od podstaw" i to faktycznie jest fajna uczelnia
    7/12/16
  • języki

    Jak wygląda sprawa z językami na uczelni? Do wyboru mamy język obcy (niemiecki/angielski) czy nauczany jest tylko jeden z nich? na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji istnieje możliwość wybrania języka niemieckiego(zdawałem maturę z j. niem, ang nie mam nawet dobrych podstaw )
    7/6/16
  • Janusz

    Uczelnia jest super, podstawy wiedzy zawsze uzyskasz. Profesorowie dostępni nie jak na Krakowie.
    3/5/16
  • Gabi

    Hej:) ja jestem teraz na II roku niestacjonarnej pedagogiki. Mój e-mail gabi.palka3259@gmail.com
    1/9/16
  • pilne

    Szukam kontaktu z osobą z pedagogiki zaocznej z drugiego roku, chciałam tylko spytać o parę rzeczy związanych ze studiowaniem na PWSZ.
    12/17/15
  • INFO

    Studiuję tu - jest wporzo, więc zastanawiam się nad studiowaniem drugiego kierunku - INFORMATYKA
    9/8/15
  • popieram

    Polecam kierunek PRACA SOCJALNA - bo daje dobrą pracę na Zachodzie, a studentom płacą 300 euro za miesiąc praktyki
    9/7/15
  • Robert

    Kadra głównie z UJ, ciekawe kierunki studiów i studia dzienne za darmo!!!! Bo to uczelnia panstwowa! Do tego małe grupy, fajny kontakt z każdym wykładowcą- nie trzeba stać pod drzwiami godzinami. Nowoczesne sale i aule. Polecam!!!!
    8/26/15
  • ja

    Rzeczywiście nie szkoda czasu na tę Uczelnię. Jeśli ktoś z Was studiował na Uczelni w dużym mieście, to nie ma co porównywać. - na PWSZ przede wszystkim profile praktyczne, dobra infrastruktura, interesujące zajęcia, konferencje, spotkania z praktykami. Na pracy socjalnej możesz odbywać płatne praktyki w Niemczech, za darmo mieszkanie, wyżywienie i do tego 350 euro na miesiąc. Koleżanka dwie wypowiedzi niżej - piszemy tę a nie tą; są specjalności a nie specjalizacje, Zresztą nie możesz oceniać specjalności skoro zwiałaś po I roku - specjalności są od II. A jak zwiałaś to po czasie ocenisz, gdzie było lepiej.
    8/25/15
  • Nie szkoda czasu na TĘ szkołę

    gdybyś zastała dłużej na tej uczelni, dowiedziałabyś się, że należy pisać "tę szkołę" a nie "tom szkołę", czy "tą szkołę"/a PWSZ jest ok - nawet jak się jest ambitnym i chce się robić 2 kierunki studiów jednocześnie
    8/24/15
  • Szkoda czasu na tą szkołę

    zwiała po Iwszym roku z politologii do Krakowa i dobrze. Nie polecam, uczelnia mierna, słabe wykłady, specjalizacje, wykładowcy nie trzymają sie sylabusów tylko realizują swoje tematy, którymi sie fascynują. Szkoda czasu, odradzam. W pobliżu duze ośrodki Kraków UP, UJ, Katowice UŚ. Zwiewać kto moze i jest ambitny.
    8/22/15
  • Kasia

    Czy ktoś z was studiował zarządzanie w hotelarstwie i gastronomi albo pedagogika rodziny z mediacjami ? Jeśli tak to proszę o opinie . Jak myślicie co lepsze ?
    6/27/15
  • Informatyk

    Mają nowość - INFORMATYKĘ, czy ktoś tam się wybiera?
    6/20/15
  • Tu jestem

    Byłam na innej Uczelni i nie zdzierżyłam... Teraz jestem w PWSZ (już dłużej) i mogę śmiało powiedzieć, że w porównaniu z pobliskimi szkołami wyższymi, jest tu całkiem, całkiem dobrze. I to pod każdym względem
    4/17/15
  • Tu BYŁAM

    Moim zdaniem: w uczelni panuje chaos, jeśli chodzi o sprawy organizacyjne; wykłady były nieciekawe; sesja, kolokwia, angielski - śmiech na sali! ogólnie atmosfera i poziom jak w liceum, jawne pozwolenie na ściąganie, a nawet zachęcanie do ściągania. Jeśli chcesz mieć papierek, to zdobędziesz go łatwo - rób dobre ściągi. Jeśli oczekujesz jakiegoś rozwoju, zaangażowania, to nie bierz tej uczelni pod uwagę. Strata czasu. Mam kilku znajomych, którzy podzielają moją opinię. Ja zrezygnowałam po pierwszej sesji. Nie polecam.
    4/13/15
  • Dobry

    Osobiście studiuję tu już drugi kierunek, więc jakby było coś nie tak, to dokonałbym zmiany uczelni.
    1/28/15
  • Marcus

    Ja niestety zgodzić z opiniami się mogę... Poziom nauczania jak i organizacja kompletnie mnie nie zadowalają. Wykładowcy prezentują tematykę na zajęciach raczej bliżej swoich zachcianek niż trzymania się ram przedmiotu. Trzeba podkreślić również fakt, że pracodawcy z dystansem podchodzą do tej uczelni, traktując studentów gorzej niż inni. Z uczelni zrezygnowałem w trakcie II roku, podziękowałem PWSZ Także, NIEPOLECAM !
    12/11/14
  • Andi

    Krótko - studiowałem, ukończyłem (politologię) - i spokojnie mogę polecić każdemu
    9/6/14
  • Hotin

    Fakt, uczelnia ma naprawdę super budynki, ale jej największym plusem jest extra atmosfera i przyjazność dla studentó
    8/19/14
  • zorro 2

    Podobno już mają kierunek praca socjalna - najlepszy zawód na Zachodzie, ale czy zrobią już teraz nabór nie wiadomo
    8/1/14
  • krol

    Startują w tym roku ze studiami magisterskimi i inżynierskimi - tylko co wybrać
    6/22/14
  • re

    Uczelnia z fajną luźną atmosferą i wypasionymi wnętrzami - polecam
    6/18/14
  • akurat

    akurat jest zupełnie inaczej, to samorząd nie zrobił projektu budżetu swego na 2014 r. - pomimo nalegań ze strony władz, a mógł to uczynić nie "latając" wcale, tylko posługując się np. mailem / ale będzie nowe szefostwo samorządu więc może będzie lepiej
    2/27/14
  • JS

    Na politologii jeśli chcesz najmniejszym nakładem sił zdobyć licencjat zapraszam do PWSZ. Jeśli chcesz się nauczyć czegoś konkretnego... Poza tym władze olewają studentów i żeby coś załatwić czasami trzeba się nachodzić i naprosić. Komunikacja samorząd studencki - władza nie istnieje. Wykładowcy w większości lajtowi. Budynki nowoczesne, spoko biblioteka. Jeśli masz ambicje raczej na politologii się wynudzisz. fajna uczelnia na przeczekanie. Miasto, poza malutka galerią z kinem, ośrodkiem kultury i kilkoma klubami nuda.
    2/23/14
  • Do: Majcia

    Wykłady są ciekawe, szczególnie polecam Prof. Borkowskiego z Bezpieczeństwa
    2/14/14
  • Majcia

    czy wykłady są ciekawego ? :P
    2/9/14
  • Nati

    Skończyłam tu licencjat z politologii - i było extra, teraz jestem na magisterce na uczelni akademickiej i tu jest beznadzieja. Więc teraz tym bardziej doceniam PWSZ
    10/22/13
  • Do Anety

    Oczywiście, że tak
    7/9/13
  • Aneta

    Czy uczelnia wystawia zaświadczenia dla pobierajacych rentę po rodzicu?
    7/9/13
  • Andrzej

    O dziwo jak na małą uczelnie sporo się tutaj dzieje. Kolorytu nadaje politologi i pedagogika. Ogólnie PWSZ to Uczelnia, gdzie na pewno ne zginiesz w tłumie studiujących. Wykładowcy w wiekszości przypadków osoby kompetentne, aczkowiek zdarzają się też dziwne typy, ale to jak wszędzie. Gdybym mia wybrac jeszcze raz jako absolwent posątąpiłbym tak samo!
    6/28/13
  • eva

    miasto kameralne zielone. są fajne puby i life festival. W tym roku zagra STING!
    6/16/13
  • politologia, nawiąże kontakt

    ktos sie wybiera na politologie na PWSZ w Oświęcimiu? chetnie nawiaze kontakt z zainteresowanymi tymi studiami, bede szukac jakiegos mieszkania, jelsi wszystko pojdzie pomyslenie, podam gg albo maila, jelsi zauwaze, ze ktos tez planuje tutaj kierunek politologia
    5/26/13
  • bab

    jest nowa stronka - lepsza choć to nie trudne
    4/26/13
  • wiki

    fakt - str. netowa to najsłabszy element tej fajnej uczelni/ale ma być wkrótce NOWA! Socjologii brak, jest za to bardziej praktyczna politologia (z ciekawymi specjalnościami)/ uczelnia stara się też o kierunek praca socjalna (pomoc społeczna) - czyli socjologia w realu
    3/13/13
  • żaba

    pwsz w oswiecimiu ma okropna strone www, pomijam to, ze jest brzydka, bo to mozna zdzierzyc, ale tak nie ma w ogole informacji, wchodze na wydzialy i co? zdjecia i nazwiska - a po ... mi one? ja chce widziec kierunki i opisy tych kierunkow, przeciez nie wiadomo nawet, jaka jest ich oferta ksztalcenia!!! czy oni maja socjologie?? jesli tak, to napiszcie jak jest na socjologii, pliiiz
    3/13/13
  • Kubol

    Miasto, w którym się studiuje nie jest najważniejsze. Przecież chyba ważniejsza jest opinia o danej uczelni, czy ta szkoła ma wysoki poziom nauczania, czy spełnia nasze wymagania. Nie rozumiem waszej dyskusji na temat tego miasta. Warto raczej przyjrzeć się samej szkole
    11/17/12
  • osw

    A z czym Ci się kojarzy? Co złego w mieście/nazwie ? Etymologia słowa jest całkiem wdzięczna swoją drogą i bliska jest "oświeceniu", które rzekomo mieli nadać mu Cyryl i Metody. Co do samej szkoły, to jest w porządku, dlatego tym bardziej polecam
    5/11/12
  • politologia

    nie rozumiem waszych dziwnych dyskusji o miescie, dla kazdego Polaka nazwa Oświęcim bedzie miala zwsze znaczenie symboliczne, ja znam to miasto, mieszkam niedaleko i chyba kazdy kto bedzie tu studiowal, juz bywal tu wielokrotnie, mam konkretne pytanie o kierunek politologia, drodzy studencji tegoz kierunku, co mozecie ze swej strony powiedziec o wyborze politologii przez Was? nie zalujecie? jaka jest Wasza opinia? mnie to interesuje, ale mam obawy, ze pracy w tej branzy nie znajde, chyba ze wyjade do Krakowa, dylemat jest, czy wyjechac juz na studia, czy studia skonczyc tutaj a pozniej ewentualnie przeprowadzka za chlebem, co radzicie?
    3/13/12
  • ooo

    Nie narzekajcie prosze was . Miasto jak miasto - godne uwagi w koncu ja tutaj mieszkam xD
    1/18/12
  • Opi

    Byłam tam w tej miejscowosci. I mi się podobalo - o ile może się podobać. Podobalo ale w innym względzie
    1/11/12
  • brrr

    Oświęcim źle mi się kojarzy ... nie wyobrażam sobie mieszkać w Oświęcimiu ani studiować.
    6/2/11