Ocena uczelni


Komentarze (97)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Paweł

    Ktoś coś wie do kiedy można składać wnioski o stypendium socjalne?
    10/10/19
  • Studentka

    Jestem już na drugim roku na filologi angielskiej w tej "Uczelni". Ogromne rozczarowanie , najbardziej chyba martwi mnie poziom tej anglistyki a właściwie jego brak. Przez ten rok , który tu spędziłam czuję jakbym cofnęła się w rozwoju swoich umiejętności... Wykładowcy są mili ale nic nie wymagają a niektórzy z nich to nie mają żadnych kompetencji. Śmieszy mnie też fakt , że tacy "profesorowie" jak Łozowiecka uczą ( myślę , że osoby , które miały z nią styczność wiedzą o czym mówię ) Do tego jeszcze organizacja w tej uczelni jest po prostu beznadziejna , Panie w dziekanacie najchętniej cały dzień piły by kawę i plotkowały bo gdy wchodzisz do dziekanatu to nawet nie raczą wstać i zapytać w czym pomóc , często nawet Cię nie zauważą. Można tutaj na prawdę łatwo zdać i uzyskać dyplom ale jeśli ma się ambicje i człowiek chce się czegoś nauczyć to polecam zdecydowanie wybrać inną uczelnie , która może chociaż coś zaoferować. I po takiej uczelni wychodzi później tuzin osób z dyplomami magistra , którzy w większości nie mają żadnego pojęcia o zawodzie , który uzyskali po studiach, jest to bardzo przykre. Sama jak najszybciej chce stąd uciec.
    10/3/19
  • Viki

    Witam, czy trwa jeszcze rekrutacja w Pwszetsch?
    7/17/19
  • Michał

    Ania, studiuję ekonomię na pwsz, jestem zadowolony. Wykładowcy są wporzo. Część zajęć w pracowniach komputerowych. Jest sporo wyjazdów z kołem naukowym. Spokojnie można pogodzić naukę z pracą. Polecam, warto.
    6/30/19
  • Ania

    Ekonomia na pwsz w Płocku. O opinię proszę :)
    6/25/19
  • Marlena

    Michał, mam koleżankami którzy studiują na PWSZ. Studiują na kilku kierunkach kończących się licenjatem i są zadowolone. Jest spory wybór kierunków, coś znajdziesz dla siebie
    6/24/19
  • Michał

    Czy na pwsz w Płocku jest jakiś licencjat godny zastanowienia?
    6/23/19
  • Marcin

    Dominik a co chesz robić po nowych mediach? Fejsa prowadzić, wrzucać foty na instę czy produkować komentarze na Twitterze, czy doginać w Biedrze na magazynie? Informatykę miałeś w gimnazjum czy szkole średnie? Po informatyce masz konkretne zajęcie jako sieciowiec, programista lub grafik. A tacy ludzie są poszukiwani.
    6/22/19
  • Krystian

    Magda, w PWSZ masz studia za darmo, we Włodku musisz płacić. Z tego co dowiedziałem się w dziekanacie ekonomii to na tym wydziale będą studia prowadzone popołudniami. Zawsze można to połączyć z pracą.
    6/22/19
  • Dominik

    Marcin, nie mam wykształcenia informatycznego i nie wiem czy się do tego nadaje. A to coś jest nie tak z nowymi mediami?
    6/22/19
  • Magda

    Hejka, gdzie polecacie studiować w PWSZ czy Włodkowica?
    6/21/19
  • Marcin

    Dominik, lepiej wybierz informatykę, pracę i to dobrze płatną znajdziesz jeszcze podczas studiów. Pracodawcy sami szukają pracowników wśród studentów. A po nowych mediach co będziesz robił?
    6/21/19
  • Dominik

    Cześć, studiował tu ktoś kierunku Nowe media na PWSZ w Płocku? Interesuje mnie opinia o tym kierunku.
    6/20/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    5/28/19
  • Marlena

    Dowiadywałam się, rzeczywiście otwierają na ekonomi studia popołudniowe. Zamierzam złożyć dokumenty. Bardziej mi się opłaca studiować popołudniami niż zaocznie
    5/25/19
  • Miki

    Podobno ekonomia na PWSZ ma od października otworzyć studia popołudniowe.Ktoś coś wie na te temat.
    5/24/19
  • Kinia

    Grażul-Luft? Dno, koleżanka z samorządu mówiła że wogóle nie interesuje się samorządem, nie to co poprzedni pani Prorektor.
    5/21/19
  • Paula

    Isia, nie polecam położnictwa, przerost formy nad treścią, a większość zajęć prowadzą dublerzy. Idź na pielęgniarstwo bardziej się opłaca.
    5/18/19
  • Isia

    Czy warto rozpocząć studia na wnżecie, na położnictwo? Waham się pomiędzy nim a pielęgniarstwa i chciałabym odpowiednio wybrać.
    5/18/19
  • Mizio

    Ludzie rezygnują z tych studiów(mówię szczególnie o kierunku filologia angielska) nie dlatego że jesy ciężko ,a dlatego ze praktycznie NIC sie nie robi. Po dwóch latach nauki człowiek tak się cofa z językiem że masakra. Jeden wykladowca mówi tak,drugi powie inaczej i potem są spory który ma racje. Niektórzy wykładowcy nie mają podstawowej wiedzy na temat języka. A dziekanat to śmiech na sali. 0 organizacji na tej uczelni. Tutaj wykladowca ma bardziej wyje....niz studenci,którzy chcą się czegoś nauczyć a ta szkola im tego nie zapewnia
    5/17/19
  • Miśka

    Do Andrzej Miałam z nią w zeszłym semestrze zajęcia, przed ciekawy ale ona nie potrafiła przekazać wiedzy,często wyglądało że jest nie przygotowana lDziwna ona jakaś, taka typowa Barbi
    5/17/19
  • Kacper

    Do Mirek To raczej pedagogika ma być zlikwidowana, a reszta kierunków z WNHiS-u ma być wcielona do ekonomii i informatyki,tak mówi bratowa która pracuje w dziekanacie wnhis-u. Podobno niezły bajzel maja na tej pedagogice a dziekan przestał nad tym wszystkim panować.
    5/15/19
  • Mirek

    Witam, Chodzą słuchy o wcieleniu ekonomi do WNHiS-u? Ktoś coś słyszał. Mi mówiła koleżanka z tego wydziału, podobno ta prorektorka obojga nazwisk im wspominała na wykładzie. Ktoś coś wie.
    5/14/19
  • Andrzej

    Witam, jak oceniacie prowadzenie zajęć przez dr Grażul-Luft z WNHiS? Czy nie sądzicie że jest cał czas sfrustrowana?
    5/14/19
  • SEBA

    A co sądzicie o profesor Tomaszewskiej z Wydziału Informatyki ?
    5/10/19
  • .

    Oceny wykładowcy wstawiają po znajomości, można się uczyć, być sprawiedliwym wobec nich a i tak nie wstawią dobrej oceny, bo muszą wstawić lepszą studentowi którego lepiej znają, nie polecam tej uczelni
    2/22/19
  • asdfgh

    Ten stary, zeskleroziały dziadyga, który znak nieskończoność nazywa ósemką i zasypia na wykładach już dawno powinien siedzieć w domu a nie wyżywać się na uczciwych studentach, którzy się uczą. Wychodzi z sali podczas zaliczeń i nawet nie wie co się dzieje. Stawia piątki tym którzy nawet nie potrafią dobrze skorzystać z kalkulatora i spisują od innych jak leci, a tym którzy mają wiedzą złośliwie zalicza na 3 lub nie zalicza. Jak uczelnie nie zrobi z nim porządku, to studenci zrobią to sami, bo mają dość schizofrenika.
    1/29/19
  • Proktos

    To chyba są jakieś żarty. Wykladowca każe zostać studentowi po zajęciach po czym wyzywa go bezkarnie, stresuje. Tak nje może być . Wykladowcy robią co im sie podoba bez względu na prawa studenta i regulaminu studiów. Takie akcje są ns filologi angielskiej. Strasznie nie polecam bo ta uczelnia to jeden wielki STRES i brak wiedzy niektórych wykladowcow rozsmiesza mnie. Jeden wykładowca nagaduje na drugiego. Albo wykladowcy bardzo często sobie nie przychodzą na zajęcia, dziekanat nic nie wie jak zwykle. Ta uczelnia to jeden wielki żart i stres. Nie polecam, nie tylko ja
    1/24/19
  • Dobra rada

    i nie słuchajcie tych bredni, że sąd zrobi z was chorych psychicznie. To jest próba zastraszenia i uciszenia Was. Tak, wszyscy najlepsi studenci na tej uczelni są chorzy psychiczne ha ha ha, bo walczą o stypendium, które im się należy. To osoba która serwuje tego typu brednie jest chora psychicznie, skoro nie rozumie, że stypendium to pieniądze dla studentów.
    12/12/18
  • Dobra rada

    Co za chamstwo na tej uczelni. Piszcie do interwencji na Polsacie, zasypcie ich mailami. Zróbcie uczelni prezent świąteczny.
    12/11/18
  • Ewa

    Uczelnia nie chce wypłacać stypendium, które się należy studentom, robią to specjalnie
    12/6/18
  • gdrty

    Najwyższy czas powiadomić prokuraturę o defraudacji pieniędzy skoro znów jest problem ze stypendium. Składamy zbiorowy donos?
    12/4/18
  • ABCD

    Obiecywali że po niedzieli będzie już wiadomo coś o stypendium, tymczasem znów panuje cisza. Robią to specjalnie, żeby uciszyć ludzi, a stypendium specjalnie nie chcą wypłacać, pewnie chcą dla siebie zatrzymać pieniądze.
    12/3/18
  • Gh

    Trochę zaluje ze tu zostałem bo tu 0 organizacji. Wogole kazdy nauczyciel od ang mowi inaczej te same slowka co jest moim zdaniem smieszne. Albo idzie sie na 8 a sie okazuje ze lekcje na 10 bo se wykladowca nie przychodzi. Nie ma tu zadnej presji ani zachety do nauki. Ja sie nie dziwie ze większość osób na magisterce jak i licencjacie chce się stąd wypisać. Wykładowcy potrafią obrazić studenta doprowadzając do łez. Pewna Pani magister mówiła o jednej dziewczynie ze jest gruba i ze powinna stąd wylecieć. To skandal. Albo Panie w dziekanacie to same,,księżniczki " mające problem podac podstawowe informacje studentom bo są zajęte swoimi sprawami typu plotkowanie czy co ona na obiad ugotuje. Nie polecam.
    12/3/18
  • A

    Koniec listopada, a komisja stypendialna dopiero teraz się zbiera. Żart jakiś, każda inna uczelnia już wypłaca studentom stypendia, a tutaj zmienili regulamin i nie potrafią go ogarnąć.
    11/25/18
  • Krun

    Organizacja na tej uczelni to totalne DNO. Dziekanat masakra. Nic nie wiedzą. Po zmianie planu wykładowcy sami nie wiedzą na którą godzinę mają zajęcia. Nie jedna osoba chce się stąd wypisać. Może i jest duzo praktyk,ale reszta to dno. Nie polecam
    11/5/18
  • Mmm

    Jestem studentem filologii angielskiej. Poziom tutaj jest niski naprawdę. Nauczyciele może i sympatyczni itp ale poziom nauczania to dno. Do poziomu C1 na licencjacie? Dobre żarty. Ledwo poziomu B1/B2 można tu sie nauczyć a co dopiero C1
    10/12/18
  • Ktoś

    Nie pyskuj tam smarkulo co siedzi w dziekanacie tylko przyjmuj wnioski na stypendia, bo zostanie powiadomiona prokuratura o defraudacji pieniędzy i bekniesz za chachmenty
    10/10/18
  • K.

    Wydział Nauk Ekonomicznych i Informatyki. Suplementy do dyplomów nie zawierają pełnych informacji (np. że było się członkiem danego koła, napisanych artykułach, bycie w zarządzie w danym kole). Człowiek stara się całe 3 lata, zdobywa osiągnięcia, a suplement niczego nie potwierdza, sporządzony jest jakby dana osoba skończyła studia bez żadnego angażowania się w żadne konferencje, zawody itd. Żadnej informacji nie było przed zakończeniem studiów, żeby donieść dokumenty potwierdzające dane osiągnięcia, z resztą takie rzeczy powinny być na bieżącą udokumentowane i powinni o tym wiedzieć. Co do wykładowców, niewielu jest takich, którzy naprawdę chcą czegoś nauczyć, sporo wykładowców w ogóle nie robi zajęć, przychodzą na jedne z ostatnich zajęć w celu zapowiedzenia kolokwium, robią na jednych zajęciach cały semestr, a potem na zaliczeniach, kolokwiach i egzaminach wymagają. Większość wykładowców także nie podaje sposobu zaliczenia zajęć (nawet jak się student pyta, udają że nie słyszą, albo mówią że jeszcze nie wiedzą) Nie wiem jak na innych wydziałach ten uczelni, ale akurat tego wydziału nie polecam, student traktowany jest jak śmieć na nim. Pozdrawiam
    8/7/18
  • xxxxxx

    wybiera się ktoś na pedagogikę?
    7/18/18
  • hgyfd

    To jakiś cyrk ta uczelnia. Rok się kończy i jeszcze ani razu studentom nie wypłacono stypendium, które im przyznano za najwyższą średnią. W innych uczelniach problemu nie ma, a tu cuda się dzieją.
    12/11/17
  • Weronika

    Czy ktoś idzie na kosmetologię?
    8/16/17
  • Marzena

    Czy któraś dziewczyna wybiera się do PWSZ po dłuższej przerwie od szkoły?
    5/10/17
  • amator

    Witam. Wybieram sie na ekonomie zaocznieY tylko ogólnie mam mało czasu na naukę i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z nauką na tym kierunku i i językiem angielskim bo u mnie angielski to klapa. Odpowie ktoś na pytania ??
    3/8/17
  • M.

    Witam, wybieram się właśnie do Płocka ale obawiam się o kwestie pracy po PWSZ. Czy ktoś może się jakoś wypowiedzieć na temat? Interesuje mnie szczególnie praca po kierunku anglistyki bądź administracji
    2/13/17
  • ania18

    Waszym zdaniem lepiej iść na pedagogikę w PWSZ czy w Włodkowic ?
    7/11/16
  • AmbitnyMaciej

    Cześć, Możecie mi powiedzieć jak studia zaoczne z informatyki? Interesuje mnie specjalizacja sieci komputerowych i nie wiem gdzie powinienem się udać, aby mieć dobrą pracę w IT. Włodkowic podobno dobry, ale jednak krążące złe opinie o tej szkole mnie odstraszają.
    6/4/16
  • Kaśka

    A widzieliście, że będą mieli w nowym roku akademickim magisterkę z ekonomii
    4/26/16
  • nowaa

    Witam, wybiera się ktoś na pwsz do płocka na ekonomie ?
    9/2/15
  • Kandydat

    Witam. Za rok wybieram się na studia i mam takie pytanie gdzie znajde informacje do tego jakie przedmioty muszę wybrać na maturze by dostać się na jakiś kierunek np. ekonomiczny.
    9/1/15
  • Absolewentka

    Jestem absolwentką PWSZ w Płocku z 2014 r. (kierunek ekonomia) i obecnie zaoczną studentką Uniwersytetu Warszawskiego. Na licencjacie przykładałam się do nauki, nie ściągałam, chodziłam na szkolenia organizowane przez Biuro Karier. Na Uniwerku Warszawskim daję radę, pracuję w zawodzie. PWSZ w Płocku to dobry start.
    7/6/15
  • Absolwent

    Dostać się łatwo, osoby z 30% na maturze dostają się bez problemów, przyjmują każdego, nawet największych głąbów. Poziom niski, brak przygotowania praktycznego do przyszłej pracy. Ogólnie rzecz ujmując - szkoda czasu. Śmieszny jest też napis na bramie przy instytucie na ul. Gałczyńskiego, cyt. ":) mamy magisterkę :)", po którym widać jak poważna to szkoła. PWSZty to DNO
    6/23/15
  • Pszczolka16

    A czy te studia są bezplatne? Czytalam,że tak się obawiam się,że może jednak jąkies koszty należy pokryć
    6/16/15
  • Aldona

    Nie jest trudno się dostać, może trochę trudno być na studiach (zwłaszcza chemia na I roku)
    6/9/15
  • pszczolka28

    HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
    5/15/15
  • pszczolka28

    HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
    5/15/15
  • kosmetologia

    a kto studiuje / ował Kosmetologię na PWSZ? jak wam się podobało? pytam o zaplecze gabinetowe, kosmetyki, sprzęty, no i wykładowców?
    1/20/15
  • do Gosi

    Gosia, czy Ty przypadkiem nie promujesz Włodkowica??? trochę dzine, że odradzasz PWSZ w Płocku, która jakby nie było, uchodzi za jedna z lepszych państwowych szkół w mieście, ja wiem, że jeszcze jest PW, ale nie każdy chce iść na studia techniczne, ja nie znam takich zlych opinii o pwsz, słowo
    6/25/14
  • Gosia

    Odradzam wszystkim PWSZty, najgorsze dno jakie w życiu widziałam (studiując na trzech już różnych uczelniach, w tym Włodkowic o wiele lepszy i z czystym sumieniem to stwierdzam). Brak jakiejkolwiek organizacji, dosłownie niekompetentni ludzie w sekretariatach, jacyś "niewydarzeni" poziom nie niski, ale ŻENUJĄCY!!! lokalizacja dziwna, zwłaszcza Trzepowo, opierniczanie się całym rokiem a oceny dobre... zdarzało mi się zaliczać 3 kolokwia na jednym ostatnim zaliczeniu i czwórka na koniec... zajęć mało, dwa wykłady i do domu, nie odczułam tej szkoły, wykładowcy wywyższają się, zwłaszcza ci, którzy posiadają niski zasób wiedzy. Byłam wręcz zaskoczona faktem, że można upaść tak nisko. Dlatego proponuję PW jeżeli znajdą kierunek dla siebie, Włodka także, a najlepiej wyjechać do innego miasta aby nie musieć wybierać bo gdyby nie BŁĘDNA opinia o włodku wystarczyłby mi w zupełności.
    11/27/13
  • ania

    porządna uczelnia, program normalnie realizowany, raczej bez wiekszego bałaganu, poziom umiarkowanie wysoki, bez przegięć i napinki, swoej musisz odstac jak masz coś załatwić w administracji, ale to wszedzie, ludzie fajni, studiuje mi sie tu bardzo dobrze, no i niedaleko, co w moim przypadku wazne, ze moge codziennie dojechac bez kosztow wynajmu mieszkania
    11/13/13
  • kaśka

    co mamy w Płocku? Wydział PW, Włodkowica i PWSZ. Jak dla mnie kolejnosc tych trzech szkol jest taka: 1. PWSZ 2. PW 3. Włodkowic
    9/24/13
  • halinka

    Moze byc, nauki malo, dobre stypednia tylko roboty żadnej po tej szkole :D
    9/20/13
  • rogallll

    w tym roku zrobiłem licencjat z ekonomii integracji rolnej i regionalnej, uczelnie samą w sobie oceniam bardzo pozytywnie, nie mam większych zastrzeżeń co do prowadzenia zajęć :) jedynym minusem tej uczelni jest jej położenie trochę na uboczu miasta a co za tym idzie brak monopolu w pobliżu :P
    3/29/13
  • szalona anka

    rok temu zrobiłam w tym PWSZcie licencjat z turystyki i nie wiem skąd opinia, że wykładowcy wyzywają ludzi od debili, nigdy z czymś takim się nie spotkałam, no chyba, że nie miałam z tymi ewenementami zajęć..., co do poziomu to najwyższy nie jest ale jeśli czyjeś wymagania nie sa za wysokie to moim zdaniem ta uczelnia jest ok ;)
    3/8/13
  • Studentka

    Każda uczelnia tylko nie PWSZ... poziom żenujący, wykładowcy potrafią wyzwać (dorosłych ludzi!) od debili i to dosłownie. Przedmioty uogólnione i większość z nich nie jest przydatna. Sypiące się staare budynki itd itp.
    11/25/12
  • magda

    polecam kierunek turystyka i rekreacja na pwsz dla osób które nie chcą sie prawie nic uczyc a miec licencjat na koncie to "polecam" mam porównanie z Uł i tutaj poziom jest strasznie niski...
    10/3/12
  • daga

    wykładowcy różni, od przemiłych i uroczych pracujących z zamiłowania do ludzi chamskich i problemowych , nauki sporo, atmosfera w grupie ok, poza grupą lekkie spięcia, sekretariat nie udziela informacji na żaden temat nawet jeśli chodzi o zajęcia
    8/6/12
  • asia55

    Jestem studentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Płocku. Studiuje na kierunku Pedagogika Resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Serdecznie polecam tą szkolę, ponieważ jest bardzo dobra kadra pedagogiczna. Mamy również zajęcia z profesorami i doktorami z Uniwersytetu Łódzkiego. Zajęcia prowadzone są bardzo ciekawie, wykładowcy często stawiają bardziej na praktykę co przydaje się studentom. Mamy również praktyki obserwacyjne w różnego rodzaju placówkach. Polecam!
    7/27/12
  • martin666

    finanse publiczne i administracja, zaoczne: wbrew panującej opinii nie jest tak źle, ja sie prawie wcale nie uczyłem, a jeśli już to tylko przed egzaminami i mam wszystko zaliczone, wykładowcy są spoko, idą na rękę dając możliwość wielu popraw, materiał mamy prawie ten sam co na dziennych wiec można sie dowiedzieć co będzie na egzaminach, jedyne co sprawia naszej grupie problem to makroekonomia, ale podstawa to chodzenie na wykłady ;)
    7/21/12
  • majka

    ja studiuje ekonomię integracji rolnej i regionalnej w UE, szkola w porządku tylko trochę za miastem, z nauką nie przesadzają ale czasem trzeba sie postarać żeby zdać tylko na matmie i infie nie mogę wytrzymać :P jak ktoś sie nie dostał na uw lub polibudę to spoko alternatywa w płocku
    7/19/12
  • antek19

    Sieci komputerowe i sieciowe systemy operacyjne: uczelnia sama w sobie jest całkiem spoko, komputery czasem płatają figle ale to idzie wytrzymać, wykładowcy w większości ok, z nauką tez nie ma tragedi, ja mam trochę problemów z matmą ale to da sie przejść jak zna ktoś podstawy programowania.
    7/19/12
  • adam

    jestem po pierwszym roku informatyki na PWSZ w Płocku i niestety żałuje swojego wyboru, wykładowcy sa strasznie wymagający, szczególnie Ci z polibudy (mamy tylko wykładowców z uniwerku łódzkiego i politechniki, nikogo z płocka), mój kierunek zaczęły 103 osoby a teraz jest 38 wiec o czymś to świadczy...
    7/5/12
  • Justyna

    studiuję tutaj filologię angielską i jestem bardzo zadowolona. wybór padł na PWSZ bo Płock to moje rodzinne miasto, ale nie żałuję, że to właśnie tą szkole wybrałam. Polecam wszystkim!
    7/3/12
  • mariusz

    jak nie pójdę do włodkowica, to pewnie wybior państwową wyższą szkołę zawodową w płocku. i wlaśnie zastanawiam się jakie jest wasze zdanie, która szkoła lepsza? macie jakieś porównanie - gdzie jest wyższy poziom, lepsza kadra?
    5/31/12
  • jurek

    własnie przegladam oferty różnych uczelni i co uderza od razu to fakt że pwsz płock ma świetną szatę graficzną strony internetowej. przejrzysta na tyle, że łatwo znaleźć wszelkie pożądane informacje, zarówno dla kandydata jak i studenta. to od razu poprawia opinię o uczelni, bo czasem nawet najlepsze uniwersytety mają słabe witryny internetowe. jako - mam nadzieję - przyszły student jestem pozytywnie zaskoczony :)
    5/19/12
  • wewer

    Płockiej PWSZ to nawet nie trzeba reklamować. Po prostu jest dobra, taka jest moja opinia i nic jej nie zmieni. Często zaginam wiedzą tutaj zdobytą kolegów z Uniwerka w Bydzi czy Wawce..
    5/17/12
  • głowa

    W Płocku jest jeszcze ośrodek zamiejscowy z polibudy warszawskiej i tak się zastanawiam, gdzie się udać na uczelnię.. może ktoś doradzi? Coś mądrego powie ?
    4/2/12
  • przyzwoity

    Zawsze myślałem, że te PWSZ to młodszy, głupszy i lekko niedorozwinięty brat Uniwersytetów, jednak wcale tak nie jest. Funkcjonuje na takich samych zasadach, tylko nie jest tak rozbudowana jak uniwerki, ale to może i lepiej, bo organizacja konkretniejsza. poza tym poziom całkiem przyzwoity
    3/31/12
  • gitesss

    Bardzo dobrze, ze jest tego typu placówka oświatowa w Płocku ! nie trzeba się ruszać poza miasto, a można kontynuować naukę i zdobyć wyższe wykształcenie ! odsiew niewielki, wszystko w porządku !
    3/20/12
  • hearter

    PWSZ to nigdy to samo, co Polibuda. Wszystko zależy od Twoich ambicji i celów. Jeśli warunki są takie, a nie inne, i możesz studiować tylko w Płocku, to jak najbardziej polecam. Warsztatu Ci tu nie zabraknie na pewno, przygotowanie solidne jest, ale w innym wypadku, polecam polibudę jakąkolwiek .
    3/10/12
  • Tomalao

    Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
    2/24/12
  • Tomalao

    Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
    2/24/12
  • Buzz

    Ja na bazach danych. Jest ok choć nauki sporo ale dla mnie to dobrze, rozwijam swoje zainteresowania. Dość mocna selekcja na I roku wynikająca z niezrozumienia tematu wśród kandydatów. Generalnie polecam
    2/15/12
  • HZAga

    Jestem na handlu zagranicznym. Fajne, choć kobyła do nauki. Polecam tym, którzy interesują się tematem.
    2/2/12
  • qi

    Studiuje anglistykę. Jest ok. Poziom niezły, czytania i pracy dużo. Wg mnie uczelnia daje rade. na germańskiej będzie podobnie.
    1/23/12
  • Aala

    Przeglądając ofertę uczelni na www przykuł moją uwagę jeden z kierunków - Filologia germańska z wiedzą o społeczeństwie i edukacją europejską. Czy ktoś to studiuje? jak jest?
    1/18/12
  • gazior

    Studiuje Informatykę na pierwszym roku. Wykładowcy nacodzień wykładają na Uniwersytecie Łódzkim i Politechnice Łódzkiej i na (nie)szczęście wymagają bardzo dużo. Ogólnie atmosfera przyjazna i można poznać wielu wspaniałych ludzi.
    12/15/11
  • piotras

    mi ta szkoła średnio się podoba, wybrałem ją ze względu na lokalizację, dla mnie plusem są wykładowcy
    12/8/11
  • łasica

    Uważam, że PWSZ stwarza swoim studentom bardzo dobre warunki do studiowania. Ma bardzo dobrze wyposażone sale wykładowe. Ponadto na uczelni panuje sympatyczna, przyjazna atmosfera. Szkoła ta z pewnością daje możliwość dobrego wykształcenia oraz znalezienia pracy na rynku.
    12/8/11
  • olka

    pedagogika opiekuńczo - wychowawcza z praca socjalną. Uważam, że moja uczelnia była fantastyczna, wykładowcy wiele mnie nauczyli i mieli świetne podejście do uczniów. Wiadomo, że niektórzy mnie wkurzali, ale dawałam radę. a poza tym ludzie z którymi byłam na roku dawali mi tyle radości i śmiechu, że chciałabym tam wrócić.
    12/8/11
  • informatyk

    Studiowałem matematykę z informatyką, obecnie pracuje w wyuczonym zawodzie. O szkole mogę powiedzieć tyle: wielu wykładowców było świetnie przygotowanych do prowadzenia zajęć. PWSZ były dla mnie ogromnym przeżyciem. Zrealizowałam moje plany studenckie. Rozwinęłam zainteresowania. Uczelnia dała mi ogrom możliwości i perspektyw na przyszłość
    12/6/11
  • zorro

    W 2008 roku skończyłem edukację w PWSZ na kierunku filologia angielska. Wspominam tą szkole bardzo pozytywnie. Uważam, że nauka na PWSZ-ach a przede wszystkim wiedza zdobyta na tej uczelni dała mi możliwość rozwoju i zdobycia dobrej pracy.
    12/6/11
  • ziomus12

    Szkoła PWSZ jest szkoła, o dużej renomie. Posiada spory kompleks sportowy, ale także i edukacyjny dzięki temu studenci chętnie wybierają tą uczelnię, a jednoczenie mogą kształcić się na wielu kierunkach zupełnie za mały hajs :) Szkoła ta daje możliwość studentowi rozwijania swoich zainteresowań w zakresie rożnych dziedzin naukowych, a także sportowych. Trenowanie pływania, sztuk walki, gier zespołowych itd. Uważam ze ta uczelnia to dobry prognostyk na przyszłość, w znalezieniu odpowiedniej pracy.
    12/6/11
  • maja

    mówią ze to tylko PWSZ ale poziom jest naprawdę wysoki, wykładowcy wymagający..
    12/6/11
  • RoGal

    Uczelnia PWSZ w Płocku, do której uczęszczam to przede wszystkim dobry poziom nauczania. Jak w każdej uczelni bądź szkole są lepsi i gorsi pedagodzy jednak z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na całej placówce zdecydowana większość to solidna i bardzo kompromisowa grupa wykładowców, mających odpowiednią wiedzę i podejście. Jak w każdej renomowanej szkole wyższej są również kółka naukowe, oraz dodatkowe zajęcia lub zawody sportowe.
    12/6/11
  • kamila

    Anna20: a jaki jest z nauką na tym kierunku? jak sobie dajesz radę? angielski na dobrym poziomie?
    6/2/11
  • Anna20

    W naszych okolicach PWSZ w Plocku jest postrzegana bardzo dobrze, przez niektorych lepiej niz Wlodkowic. Z perspektywy drugiego roku anglistyki moge mowic o niej jak najlepiej. Szkola nie jest duza, ale dzieki temu panuje tu fajny kimat, ludzie sie znaja z akademika i z zajec. Wykladowcy sa pozytywnie nastawieni, zyczliwi. Ja osobiscie nie udzielam sie spiewajaco ani w zadnych sekcjach sportowych, ale koledzy z matematyki sa w swoim zywiole. Wiec moja opinia o PWSZ Plock jest bardzo dobra. Aha, jeszcze dodam, ze mam stypendium (wystarczylo zaswiadczenie o zarobkach i odleglosc miejsca zamieszkania brali pod uwage). Polecam.
    6/1/11