UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (37)
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Wałczu, PWSZ Wałcz

jarek
Polecam.
28.10.2021
14.06.2021
nikode5
wychowanie fizyczne - zarówno zajęcia praktyczne, jak i teoretyczne oceniam bardzo dobrze. Dla mnie praktycznie lepiej było dojeżdżać tutaj 50 km, niż uczyć się w szkole w mieście. Ta jest o wiele lepsza.
iga78 z Wałcza
Państwowa, ale za to dobrze przygotowuje do życia. Nie spodziewałam się tak dobrego przyjęcia i tak rzetelnej wiedzy, aż mi wstyd. A dziś wiem, że to szkoła, która daje uczniowi bardzo dużo.
14.06.2021
12.06.2021
Darek
Niesamowity klimat na Uczelni. Jestem zadowolonyl.
Filip
Polecam, kierunek informatyka w biznesie, jeszcze nie skończyłem studiów, a znalazłem pracę bez problemu. Grafik dostosywuję do zajęć :)
06.06.2021
27.05.2021
Daniel
Zgadzam się z Sandrą i Jackiem.
Sandra
Polecam zdecydowanie, kieryunek informatyka w biznasie. Super wykładowcy, można bardzo dużo się nauczyć.
19.05.2021
13.05.2021
Jacek
Linx, kierunek informatyka w biznesie to również programowanie. Jak mocno się rozwiniesz w tym obszarze, zależy tylko do ciebie. Zapisz się do koła naukowego.
Karol
W opisie znajduje się kierunek Inżynieria przemysłu 4.0 - planowany do uruchomienia? Kiedy będzie decyzja? Jest szansa na te studia?
18.03.2021
09.03.2021
Pol
Czy praktyczne egzaminy wstępne na Wychowanie fizyczne będą organizowane?
Lidka
Mam pytanie o lektoraty na uczelni. Jakie języki można wybrać?
03.03.2021
15.12.2020
Linx
Kierunek informatyka w biznesie... to kształcenie bardziej użytkowe, czy również programowanie i wszystko to, co informatyk wiedzieć powinien?
Prawo
Mam pytanie o Zarządzanie i inżynierię produkcji. Zależy mi na solidnym przygotowaniu inżynierskim. Studenci kierunku - jak wygląda zaplecze do realizacji tego kierunku. Jak oceniacie prowadzących, itp. Rozważam też politechnikę, ale nie ukrywam, że lokalizacja PWSZ dużo lepiej mi odpowiada.
16.11.2020
03.11.2020
Kasia
Informatyka w biznesie to studia bardziej praktyczne, aplikacyjne? Nie jest to typowa informatyka/programowanie itp?
Studentka
Czy program Erasmus w tym roku będzie realizowany?
24.09.2020
21.08.2020
Kaja
Czy nowe specjalności na pedagogice drugiego stopnia będą w tym roku?
Arek
Jestem zainteresowany Informatyką w biznesie i administracji, niestacjonarne , specjalność: administrator, cyberbezpieczeństwo. Jak wygląda sytuacja po ukończeniu tych studiów? Czy dużo się nauczyliście? Czy wiedza nabyta na studiach pozwoliła wam "rozwinąć skrzydła" ? Czy jest możliwość zobaczenia planu zajęć?Jak wygląda z ilością chętnych? Jak duże są grupy?
29.07.2020
13.07.2020
Paulina
Czy cyberbezpieczeństwo na informatyce będzie uruchomione w tym roku?
Alicja
Dziękuję za odpowiedź. Będę obserwować na www.
05.06.2020
05.06.2020
PWSZ w Wałczu
odpowiedź dla Alicja z dnia 02.06.2020
Szanowni Państwo, w przypadku kierunków planowanych do uruchomienia, tj. Pedagogika II stopień, Bezpieczeństwo I stopień i Informatyka I stopień inżynierskie , będą one uruchomione po pozytywnej decyzji Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Spodziewamy się decyzji w połowie lipca 2020 r. Jeśli opinia będzie pozytywna, wtedy też zostanie uruchomiona rekrutacja on-line. . Wszelkich dodatkowych informacji można uzyskać pod nr telefonu 672590977 lub 672590978
Alicja
Mam podobne pytanie odnośnie bezpieczeństwa. Kiedy zapadną decyzje, czy jest rekrutacja na ten kierunek?
02.06.2020
13.05.2020
Eryk
Przeczytałem, że uczelnia planuje uruchomić nowe kierunki. Zainteresowała mnie informatyka inżynierska z konkretną specjalnością. Czy jest szansa na te studia od tego roku? Rekrutacja praktycznie się zaczyna już.
markk
czy mógłby się ktoś wypowiedzieć z filologii angielskiej, i jeśli to możliwe dać kontakt do siebie?
11.06.2016
07.09.2015
młoda
Witajcie, jak z zaocznymi kierunkami, chodzi mi o pedagogikę? Ciężko jest, bo ja już języka nie pamiętam ze szkoły średniej ( niemiecki), wtedy preferowano rosyjski. Napiszcie coś!
katrina
filologia nagielska mnie interesuje, jak oceniacie, i jaka specjalnosc warto wybrać?
03.10.2014
02.11.2013
badyl
powiem tak, nie jest to Oxford, ale ludzie ogarnijcie się, jak ktoś chce, to wyciągnie na maksa z każdej uczelni, bo ma zapał, chęci, i rozumie idee studiowania, czyli samodzielenej nauki, wykladowca ma byc tylko przewodnikiem, wsparciem, na PWSZ nie ma nagonki, nie ma wyścigu, ale to atut, nikt nie jest zaszczuty jak na uczelniach w Warszawie, gdzie wielu już było i wracało z podkulonym ogonem, w mnie bardzo OK
filolog
śmieszy mnie narzekanie na "poziom". Jak nas na filologi ci sami co na UAMie ćwiczą? Wiem że jak dojadę do końca to i UAM mnie nie zaskoczy. A chcę zobaczyć gdzie jeszcze można studiować w 8 osób w grupie.
15.08.2013
09.10.2012
wcale nie niska
to jest calkiem dobra ocena, jak na pwsz-ty, nie patrz na top 20, na uniwerki ani polibudy, poptarz sobie na szkoly zawodowe, zobacz ajka ocene ma pwsz w pile, fakt ze tam duzo wiecej opinii jest i ludzie pisza ciekawe rzeczy, a tu marnie, ale ocena wedlug mnie niezla
karola
też nie wiem, dlatego taka niska średnia. studiuję tutaj już drugi rok i bardzo mi się podoba, całkiem kameralnie i może nie mamy tyle możliwości co osoby studiujące w ogromnym mieśce, ale jak dla mnie życie towarzyskie się tutaj bardzo dobrze rozwija, głównie na domówkach, ale wtedy to można poznać najlepiej innych ludzi :))
06.07.2012
30.05.2012
bres
Powiem wam, że dojeżdżam do PWSZ w Wałczu i sobie chwalę tę uczelnię. Mimo średniej, która mogłaby być lepsza, to przyzwoita uczelnia, na poziomie i pozwalająca się rozwinąć, zwłaszcza w takim mieście
walcz
Studiuje się dobrze, bo nie jest ciężko. I teraz tylko nie wiem, czy to dobra cecha, czy zła… chyba jednak zła ;/ coraz bardziej załamana jestem że wybrałam własnie tę szkołę, w tym roku ponownie aplikuję na studia i z poprawioną maturą mam zamiar dostać się w lepsze miejsce. Teraz zdaję sobie sprawę ze straciłam rok… No cóż, błędy się popełnia i naprawia, ja teraz mam na to szansę, więc mam nadzieję powiedzieć ‘do widzenia’ państwowej wyższej szkole zawodowej w właczu!
22.05.2012
17.02.2012
zbyszek
planuje studia na kierunku Zarzadzanie i inzynieria produkcji, chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej od studentow wyszych lat tej szkoly, jak wyglada pierwszy rok, co sprawia najwieksza trudnosc, jakie przedmioty sa najciezsze na zarzadzaniu i inzynierii produkcji, ile osob odpada po pierwszym roku, wszystko co wam przychodzi do glowy jako sprawy wazne, prosze napiszcie,
Karinaa
Poziom jak dla mnie zadowalajacy, aczkolwiek nie każdy jest zadowolony z jakosci kształcenia i niektórzy narzekaja, że poziom jest niski. Mi się dobrze studiuje
13.12.2011
12.12.2011
Marika
Wychowanie fizyczne, na to się chyba zdecyduje. Nie wiem jaki poziom ta szkoła reprezentuje, byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź
nixon
Kierunki jak kierunki, lepiej znajdz cos co cie interesuje, my nie mozemy za ciebie wybrac. Jesli lubisz matme to polecam scisłe na humana też może być ok... Unikaj socjo to może być porażka
08.12.2011
07.12.2011
Heniux
Wychowanie fizyczne ma fajne specjalności. Sam już jestem 2gim roku i POLECAM. Dużo zajęć ruchowych nie ma tylko kucia i siedzenia w miejscu i nudy przede wszystkim. Sa nowe specjalności z tego co wiem , na bank cos ciekawego wybierzesz
Jolek
jakie kierunki polecacie na tej uczelni. To już ostatni dzwonek. Muszę się szybko decydować o ile jeszcze coś mam szanse zalatwić w tej sprawie. prosze o informacje o uczelni i kierunkach
06.12.2011
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Politechnika Łódzka