Opinie o Uczelni Papieski Wydział Teologiczny w Warszawie, Sekcja Św. Andrzeja Boboli Bobolanum (PWT Bobolanum)

Komentarze (20)

  • student 1 roku

    polecam super kadra lokalizacja i przyjemna atmosfera oraz wybur kursów i specjalizacji szeroki i dowolny
    26.10.2018
  • politologia

    dlaczego tej Uczelni jakoś nie widać???? zdaje się być ok, piszecie pozytywne opinie, a trudna na nią trafić 111 ja weszłam tu przypadkiem, bo szukałam "politologia" i "Warszawa", i mi wyskoczyło , czytam sobie komentarze, oglądam stronę, zaskoczeie pozytywne, a wcześniej nie znałam jej w ogóle, czy możecie coś więcej napisać o studiach na kierunku POlitologia??
    19.10.2015
  • marlusek

    Bobolanum to moja druga uczelnia tuż po UKSW i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jest to uczelnia katolicka ale na kierunku politologi nie są nam narzucane żadne poglądy, a student ma możliwość się rozwinąć i posiąść dużą wiedzę od wykwalifikowanej kadry. Grupy są małe przez co kontakt z wykładowcami jest większy niż na innych uczelniach. Wszyscy znają się po imieniu, a wykładowcy o swoich studentach wiedzą więcej niż tylko numer indeksu. Atmosfera jest niemal rodzinna a poziom nauczania jest wysoki. Gorąco polecam !!
    25.05.2013
  • Andrzej93

    Bardzo fajna kameralna uczelnia o bardzo wysokim poziomie nauczania. Zajęcia w małych grupach. Studia teologiczne 5-letnie bezpłatne i politologiczne 3-letnie bezpłatne. Studiuję politologię, jest fajniej niż na UKSW, polecam.
    23.05.2013
  • Ania

    Na Uczelni tej nie jestem przypadkowo, wybrałam ją ze względu na wysoki poziom i przyjazną dla studentów atmosferę. Bardzo lubię ludzi i kontakt z nimi jest dla mnie największą radością, dlatego zaangażowałam się w pracę samorządu studenckiego. Pracując dla studentów naszej uczelni w wyjątkowo zgranym zespole przyjaznych, energicznych ludz, realizuję się i uczę wielu rzeczy niezbędnych dzisiaj i w przyszłości. Studia są bezpłatne co jest dodatkową zaletą zwłaszcza ze wykladowcy są profesjonalistami a zarazem maja dystans do siebie i poczucie humoru.
    23.05.2013
  • Ewa

    Świetna uczelnia, wysoki poziom nauczania i indywidualne podejście do studenta.
    23.05.2013
  • annkate

    Bobolanum jest uczelnią, która stwarza możliwości studiowania osobom o różnych talentach i temperamentach. Co ważne są u nas małe grupy, w których panuje życzliwa i koleżeńska atmosfera. Kładziony jest nacisk na przyswajanie wiedzy ze zrozumieniem . Spotykamy się z bardzo indywidualnym podejściem. Wykładowcy są bardzo otwarci, z poczuciem humoru, w sposób kompetentny i z sercem przekazują wiedzę. Ciekawostką jest, że studentów znają z imienia i nazwiska, tak więc nie jesteśmy kolejnym, anonimowym numerem w indeksie. Na uczelni zawiązują się liczne przyjaźnie i sympatie 
    23.05.2013
  • Mela

    dodam jeszcze komentarz odnośnie "jednej słusznej wiedzy", czy jak to tam szło. mamy zarówno studentów, jak i wykładowców ateistów, a prawo do własnego zdania ma absolutnie każdy. myślę, że UKSW jest bardziej "kościelne". :)
    28.04.2013
  • Mela

    mam porównanie z UKSW, o ile w ogóle można porównywać niebo i ziemię ;) mniej uczenia się na pamięć, więcej rozumienia. studia poszerzają światopogląd (mówię z perspektywy studentki politologii), kadra nauczycielska - super (wykładowcy z UW, SGH, KUL), świetna atmosfera, bo uczelnia jest mała, kameralna. duże szanse rozwoju. z wykładowcami można normalnie rozmawiać, dopytywać, poznawać poglądy innych, ścierać się - oczywiście w ramach kultury. ;) dyskutujemy na wykładach, każdy ma prawo głosu. sporo inicjatyw studenckich, ostatnio w ramach I Ogólnopolskiego Sympozjum Studenckiego gościliśmy studentów i wykładowców z UW, UWr, uczelni krakowskich. wydaje mi się, że największy problem Bobolanum jest taki, że mało się mówi o uczelni, nie jest znana. ja po maturze poszłam na UKSW, nie mając pojęcia, że istnieje coś takiego jak CB. uczelnię zmieniłam. nie żałuję. zapraszam serdecznie. :)
    28.04.2013
  • el_mohico

    @GIZ i tu byś się zdziwił :) Różni ludzie, różne poglądy. Mam doświadczenie z innych uczelni a także rozmów z innymi studentami politologii i gwarantuje, że takich debat, sporów, wymian poglądów nie ma chyba nigdzie indziej. Jest to uczelnia w której wiele zależy od Ciebie (jak chyba wszędzie). Moim zdaniem jest suuper!!!
    27.04.2013
  • Karol

    A mnie interesuje to, co robią ludzie po skończeniu Papieskiego Wydziału Teologicznego w Warszawie. Jaka praca ich czeka, co można robić np. po teologii? :P są tu jacyś absolwenci?
    21.04.2013
  • PWT?

    PWT.. hmm.. jaki papierek się w ogóle po tym dostaje? Ktoś coś wie? Nie znalazłem w zestawieniu perspektyw go w ogóle, więc to dosyć ciekawe. Nie wydaje się najgorszy, ale chciałbym poznać wasze opinie
    17.05.2012
  • wątpliwości

    Bardzo to mało konkretów tutaj podajecie. Średnia też raczej słaba, poniżej połowy w skali głosów. Wnioskuję, że wcale nie jest tak wspaniale, jak tutaj opisujecie ?
    02.04.2012
  • bardzo

    PWT bardzo fajnie, bardzo na miejscu, bardzo rozwijająco, bardzo dobrze się tu czuję, bardzo dużo się tutaj nauczyłem, bardzo lubię słowo bardzo, ale jeszcze bardziej polecam studia na naszej uczelni.
    31.03.2012
  • task

    A ja tam się nie zgodzę, wg mnie wymagania są praktycznie żadne, jednak dobrze mi się tutaj studiuje. Nie wiem do końca jak to wytłumaczyć, ale chyba po prostu chodzi o klimat prowadzonych zajęć i atmosferę nauki
    20.03.2012
  • donutan

    Dosyć nietypowa uczelnia z konkretnymi przedmiotami i specjalizacjami. Rzadkość w Polsce - niestety. Polecam politologię, jest naprawdę ciekawie, chociaż dopiero co zacząłem właściwie. Wymagania raczej wysokie, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo
    18.03.2012
  • duhovny

    interesują mnie podyplomowe studia duchowości, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej w tym zakresie? bardzo mi zależy, pozdrawiam i dziękuję.
    24.02.2012
  • arch

    Witam ! Interesuje mnie Otwarte Studium Akademickie, podobno uczą tam języków starożytnych. Czy ktoś wie jak to wygląda? Jakie dokładnie języki są do wyboru? Czy jest to w jakiś sposób płatne? A jeśli tak to jaka to kwota?
    12.02.2012
  • polotologg

    Nauka jest wolna od wartościowania, a każdy ma swój rozum. Kadra kształci nas w sposób apolityczny, a swoje racja i ewentualne docinki przedstawia w formie żartu, zachowując przy tym standardy dobrego smaku. Odpowiadając na Twoje pytanie - każdy ma swoją własną słuszność, jednak wiedza jest ogólnie przyjęta.
    30.01.2012
  • Giz

    Ciekawe czy politolodzy po tej uczelni mają tylko jedyną, słuszną wiedzę
    18.01.2012