Opinie o Uczelni Prywatna Wyższa Szkoła Nauk Społecznych, Komputerowych i Medycznych w Warszawie (PWSNSKiM Warszawa)

Komentarze (376)

  • lui

    zajefajnie :)
    03.11.2018
  • hej

    jak tam, kosmetologia? Fajnie, niefajnie?
    01.11.2018
  • otrzesiny

    ktoś może wie czy w tym roku będą organizowane otrzesiny pwsbia??
    12.10.2018
  • ..

    w sobotę są normalnie zajęcia od 8.00, potem o 15 jest uroczysta inauguracja a po inauguracji ...
    27.09.2018
  • .

    Ktoś może wie czy w sobotę są normalnie zajęcia od 8 czy tylko inauguracja.????
    27.09.2018
  • Hallo

    Ludzie wyluzujcie troche gadalam z strasza kolezanka zajecia praktyczbe sa nie musza byc napisane I po drugie jest ich duzo w drugim semestrze jak I na drugim roku wy po 3 spotkaniach checie juz robic cos z buzia drugiej osoby nie znajac teori no ej xd
    26.09.2018
  • kosmetologia

    no właśnie problem w tym, że na wszystkich uczelniach są pracownie na 1 roku, więc dziwne, że tu nie ma, a jest jakaś informacja o zakupie rzeczy na pracownie. Skoro niektórych to nie zastanawia to luz, ale dla mnie jest to istotne....ale ok.poczekam, aż się wszystko zacznie, bo być może to nie jest ostateczny plan i niepotrzebnie przezywam, ale jeśli nie będzie pracowni, to raczej podziękuję :-(
    24.09.2018
  • Dietetyka

    Kurcze, jak to z czego są ćwiczenia, chyba masz po kolei: ang (no to raczej w wersji lektoratu czyli ćwiczeń nie), potem fizjologia człowieka (pewnie zaczną w sobotę od wykładu omówienia zakresu przedmiotu, sposobu zaliczenia itd.), modelowanie i parazyty (nie cierpię świństwa, ja już po jednych studiach jestem, może mi zaliczą z tamtych, te wszystkie preparaty mnie przyprawiają o mdłości) i tyle w sobotę. Dalej analizuj sam, albo poczekaj spokojnie na info i spotkanie na uczelni i nie histeryzuj :)
    24.09.2018
  • Administracja

    Rekrutacja do końca wrzesnia, więc chyba tak. Dzwoń do dziekanatu, to się dowiesz
    24.09.2018
  • Omg

    Jezu ludzie czego przeżywacie w większości uczelni na pierwszym roku nie ma pracowni. Jak masz robić zabiegi na twarz jak nie masz pojecia o podstawach.
    24.09.2018
  • Administracja

    Czy jest jeszcze otwarta rekrutacja? Kiedy pierwszy zjazd.
    24.09.2018
  • Dietetyka

    Ale z czego mają być te zajęcia praktyczne: http://www.pwsbia.edu.pl/plan/semestr1/L81.pdf ???? Coś tu nie gra. Gdzie zajęcia praktyczne ???
    24.09.2018
  • Dietetyka

    Ja pisałam do szkoły i będą ćwiczenia i zajęcia praktyczne ale to nam powiedzą wszytsko wykładowcy kiedy i wgl
    24.09.2018
  • kosmetologia

    Ja niewiele rozumiem z tego, co piszecie na tym forum. W planie nie mamy zajęć praktycznych, a mamy coś kupować i że wykładowcy powiedzą co. To jak to wląsiwie jest. Są zajęcia praktyczne, czy ich nie ma???? Mamy uczyć się samej teorii, to bez sensu się robi. Kiedy będą jakieś pracowni z kosmetologii...cały semestr nic nie ma? Czy ktoś napisał do szkoły w tym temacie?
    24.09.2018
  • Dietetyka

    Ja sama do szkoły napisałam w sprawie tych ćwiczeń bo się przestraszyłam czemu ich nie ma w planie 😁
    24.09.2018
  • .

    Jeśli w planie zajęcia są od 8 rano w sobotę to będą faktycznie czy dopiero przyjechać na inaugurację?
    24.09.2018
  • Rusałka

    To był jakiś mail z uczelni na temat zajęć? Ja nic nie mam :/
    24.09.2018
  • Dietetyka

    Ja dostałam mail ze wszystkie wykłady i ćwiczenia będę do ustalenia z wykładowcami także spoko nie ma sir o co martwić wszystkiego się dowiecie w sobote albo poniedziałek 😁
    24.09.2018
  • Kosmetolożka

    Ale to po co to wszystko kupować skoro nie ma zajęć praktycznych.Czy ktoś pomoże.Bo przed pierwszym zjazdem chciałabym więcej wiedzieć niż teraz.I kiedy w końcu zaczynają się te zajęcia praktyczne?Bo wcześniej nic nie mówili, że od początku ich nie ma.
    24.09.2018
  • Kosmetolożki

    To nie WSZiI, spokojnie, nie będziecie wydawać 900,00 zł na wyprawkę, którą można kupić w hurtowni za 75,00 zł. Będzie dokładnie tak jak informował Was dziekanat. W sobotę spotkacie się z Koordynatorem i wszystko jeszcze raz omówicie. Do miłego
    24.09.2018
  • :)

    A co Ty Kochany chcesz przynosić na ćwiczenia z zajęć na dietetycę? Własny mikroskop, software czy szalki Petriego? Przyjdź na inaugurację to się wszystkiego dowiesz.
    24.09.2018
  • dietetyka

    Nie ma żadnych zajęć praktycznych - o co kaman???
    23.09.2018
  • Kosmetologia

    Podbijam pytanie na kosmetologii też w planie nie ma żadnych ćwiczeń? To na kiedy mamy kupić te rzeczy na pracownie? Jest jakiś wykaz co i na kiedy?
    23.09.2018
  • Dietetyka

    Czy będą ćwiczenia jakieś ? Bo w planie nie ma
    23.09.2018
  • 😉

    Link do grupy kosmetologia zaoczna I rok https://www.facebook.com/groups/326302604770255
    20.09.2018
  • Informatyka

    Plany są już, pierwszy zjazd 29-30 września
    19.09.2018
  • Kosmetologia zaocznie

    Oj weź Ty załóż, byłoby super rzeczywiście!!!
    19.09.2018
  • Sebastian

    Czy informatyka rusza?Ile jest osób?
    19.09.2018
  • kosmetologia zaocznie

    Jest może jakaś grupa na kosmetologie zaoczna? a jeżeli nie to może jest ktoś chętny założyć, myślę ze fajnie byłoby kogoś poznać przed rozpoczęciem zajęć :)
    19.09.2018
  • Kosmetologia

    A po co chodzisz do studium? Mało macie zajęć praktycznych?
    19.09.2018
  • Przeniesienie

    Chce się przenieść do was na kosmetologie z wsiiz czy wykłady są obowiązkowe ? U nas wszystko wysyłają na mail a tu jak jest bo chodzę jeszcze w weekendy do studium kosmetycznego ?
    18.09.2018
  • kosmetologia

    ja się wybieram bo oprócz inauguracji będą tez normalne zajęcia
    18.09.2018
  • myś

    na stronie uczelni jest info o inauguracji
    18.09.2018
  • inauguracja

    u nas było przemówienie Rektora, baaardzo interesujące :) ale potem chyba jest szkolenie bhp i podział na grupy na anglika, więc jak nie będziesz to będziesz mieć potem problemy
    18.09.2018
  • 😀

    Hejka. Mam pytanie. Czy na inauguracji jest coś bardzo ważnego ze koniecznie trzeba na niej być? Prócz informacji ogolnych o ktore mogę później zapytać innych studentów?
    18.09.2018
  • Do kosmetologia nst.

    Nie ma potrzeby kupowania wszystkiego na raz - a to co jest w ogóle do kupienia. Pierwsze słyszę...to szkoła nie zapewnia wszystkiego.
    17.09.2018
  • Kosmetologia niest.

    Zajęcia trwają różnie, ale mogą być nawet do 20.00. Jeśli chodzi o rzeczy na zajęcia praktyczne to spokojnie koordynatorka wszystko opowie pierwszego dnia, po uroczystym rozpoczęciu roku. Nie ma potrzeby kupowania wszystkiego na raz
    16.09.2018
  • Kosmetologia zaoczna

    Mam jeszcze pytanie odnośnie kosmetologii niestacjonarnej do której godziny mniej więcej trwają zajęcia interesuje mnie to ponieważ będę dojeżdżać i jak wygląda sprawa z wyprawką czy dostajemy liste rzeczy które mamy zakupić czy uczelnia sprzedaje gotowe komplety i jeśli tak to w jakiej cenie ?
    15.09.2018
  • Wisienka

    Siemanko! Widzę spore poruszenie, a więc jestem :D Kto wybiera się na dietetykę zaocznie ? Szukałam na fejsie jakiejś grupy,ale na razie widzę,że takowa nie istnieje , więc fajnie byłoby ją utworzyć - liczę na Was ! :D
    13.09.2018
  • Zuza-dietetyka dzienne

    https://m.facebook.com/groups/688718294839264 Tu jest link do grupy 😁
    12.09.2018
  • Student?

    Ciekawe jaki to student ogarnia praktyki z dietetyki w restauracji??? :) Oj, trole z innych uczelni nie śpią, bardzo zabawne rzeczy wypisują. I nie dziwimy się, że ważne dla byłych studentów WSIiZ są informacje o pracach licencjackich, po tym co można przeczytać na ich forach, włos się jeży na głowie. Najlepiej zadzwoń proszę lucky do dziekanatu i umów się na spotkanie z koordynatorem kierunku. Opowie Ci wszystko szczegółowo. SAMORZĄD STUDENCKI
    11.09.2018
  • Student

    To się nie zastanawiaj. Przychodź do Nas. Łatwo się wszystko zalicza. Zero wymagań. Kadra przychodzi i wychodzi. Jak coś odwołają to nawet nie trzeba odrabiać, jak się nikt mocno nie upieraj. Praktyki ogarnia się w restauracji w kampusie, więc mocno też się nie napracujesz. Jak Ci zależy na papierze to nie ma co! Dawaj do Nas !
    10.09.2018
  • lucky

    Cześć, myślę o przeniesieniu się na tę uczelnie z WSIiZ. Studiuję dietetykę i teraz jestem na trzecim semestrze. WSIiZ dopiero w zeszłym roku otworzyło ten kierunek i chociaż opinie w necie (teraz już wiem, że pisane przez marketing) były bardzo dobre to niestety rzeczywistość jest okrutna. Nie chciałabym się znów naciąć. Czy ktoś może napisać gdzie macie praktyki i jak wygląda pisanie pracy licencjackiej?
    10.09.2018
  • .

    Załóż, nie czekaj :)
    08.09.2018
  • Dietetyka

    I co z ta grupa ? 😄
    06.09.2018
  • Hej Karo

    Kalendarz roku akademickiego ze zjazdami są na stronie uczelni. Plany pewnie jak zawsze pod koniec września, ale możesz zadzwonić do dziekanatu i zapytać
    06.09.2018
  • Karo

    Kiedy mogę spodziewać się informacji o zjazdach oraz planu zajęć?
    05.09.2018
  • 😁

    Czy studenci pwsbia maja normalnie legitymacje studencka ?
    05.09.2018
  • Dietetyka

    Dużo osób jest w grupie na dziennych ? 😁kto idzie na 1 rok
    05.09.2018
  • Kosmetologia

    Prezentacje są, ale bez przesady. Z jednej strony to rozumiem bo koordynatorka ciągle nam powtarza, że w życiu i pracy zawodowej niezwykle ważna jest odpowiednia autoprezentacja, zwłaszcza w naszym zawodzie. Jak Cię widzą, tak Cię piszą. Ale to tylko jeden ze sposobów zaliczenia ćwiczeń. Są jeszcze projekty, zaliczenie zabiegów, no i oczywiście kolokwia. A egzaminy pisemnie
    04.09.2018
  • Kosmetologia zaoczna

    Witam, mam pytanie czy na kosmetologii zaocznej musicie robić dużo prezentacji ? Studiuję na innej uczelni zaocznie i tam prawie do każdego zaliczenia ale również i na zajęcia cały czas musimy robić prezentacje.
    04.09.2018
  • Mróweczka

    Wiola, zadaj konkretne pytania. Ludzie już sporo o dietetyce pisali, takich podstawowych informacji, możesz je znaleźć niżej. Rozumiem, że chcesz się dowiedzieć czegoś nowego. Pytaj, odpowiem
    02.09.2018
  • i chce przekazać swoje spostrzeżenia. Wiola.

    Ciekawi mnie kierunek dietetyka.Może ktoś studiował
    01.09.2018
  • Emma

    Poznać ludzi w grupie, podzielić się na pół, wymienić notatkami - pozdrawia 2 rok :)
    01.09.2018
  • Kosmetologia

    Grupa na kosm jest , jestem na zaocznych ale tez stworzyc jedna grupe by sie poznac fajnir by bylo ..ja jeszcze mam pytanie jak to wyglada gdy mamy zajecia 3 razy w.miesiacu bo jak czlowiek pracuje to ciezko
    01.09.2018
  • Wela

    Kto się wybiera na targi edukacyjne 12-13 września?
    31.08.2018
  • Darek

    Dietetycy zróbcie grupę, miło byłoby się skrzyknąć na jakieś powitalne piwko
    29.08.2018
  • Dietetyka

    I co z tą grupa ktoś zrobił ? 😁
    27.08.2018
  • Informatyk

    Na niestacjonarnych rzeczywiście jest sporo zmian, najlepiej podjechać na uczelnię i porozmawiać o konkretnych przedmiotach. Wiele zależy od wybranej specjalizacji. My jako Samorząd też mogliśmy zgłaszać swoje uwagi czy prośby. Że tak użyję cytatu, to "dobra zmiana" :)
    24.08.2018
  • Dominik

    Paweł na stacjonarnych było i jest 7 semestrów, plan w tym roku był modernizowany, uaktualniany. Uważam, że z korzyścią dla studentów
    23.08.2018
  • Paweł

    Czy po zmniejszeniu ilości semestrów na INFORMATYCE dużo zmieniło się w samych przedmiotach? Czy jest ktoś ze stacjonarnych?
    23.08.2018
  • :)

    Czyli dietetyka górą!!!
    22.08.2018
  • Dietetyczka :)

    Dietetyka dziennie, zapisana. Ktoś jeszcze?
    21.08.2018
  • Administracja

    Jedni opędzają, inni mają stypendia. Jak kto woli :) Ja preferuję to drugie rozwiązanie, chętnie opowiem na priv: olusiuniunia20@gmail.com
    21.08.2018
  • Administracja

    Jak wygląda organizacja zajęć na administracji? Też jest tak mało zajęć jak na kosmetologii, że w cztery dni można opędzić?
    21.08.2018
  • Informatyk

    Studia inżynierskie, od nowego semestru będą trwały 7, my kończyliśmy jeszcze 8 (czyli 4 lata). Wykładowcy w porządku, praktycy, głównie z Politechniki. Projekt można robić zgodnie ze swoimi zainteresowaniami, duży wybór specjalizacji.
    16.08.2018
  • toni

    Hej, jakiś czas temu pytałem o informatykę. Zastanawiam się nad dwiema uczelniami. Proszę o pomoc bo nie wiem, którą wybrać?
    13.08.2018
  • Kosmetologia

    Dasz rade. Jak ja dałam, to wszyscy dadza. Facet od chemii jest naprawdę bardzo cierpliwy
    10.08.2018
  • Kosmetologia

    Czy ktoś może napisać czy na kosmetologii jest dużo chemii i czy bardzo trudno ją zaliczyć?
    09.08.2018
  • Administracja

    Jak wygląda organizacja zajęć?
    08.08.2018
  • inf

    Chodzi mi o to, żeby ktoś napisał parę słów, jak wyglądają zajęcia. Osoba, która studiowała bądź studiuje.
    08.08.2018
  • Kosmetologia

    Cześć, kosmetologia dziennie, zapisana. System czterodniowy jest genialny. Od dawna pracuje w salonie i marzyłam żeby zacząć studiować, a teraz wreszcie mogę. Ale się cieszę i nie mogę doczekać rozpoczęcia. Ktoś się wybiera może?
    08.08.2018
  • Inf z.

    A co chcesz wiedzieć o informatyce? Zjazdy tylko w weekendy, 2 wyjątkowo 3 razy w miesiącu. Od tego roku 7 semestrów, kończą się tytułem inż. Prace licencjackie tylko praktyczne. Coś jeszcze?
    07.08.2018
  • Inf

    Informatyka zaoczna ? Może ktoś coś napisać?
    05.08.2018
  • kasiak

    Po prześledzeniu kilku ofert chyba wybiorę dietetykę w systemie dziennym w PWSBiA :)
    01.08.2018
  • toni

    Hej, czy ktoś wybiera się na informatykę? kto mi coś powie o tym kierunku w tej szkole?
    31.07.2018
  • Asia

    Paweł, może Ty załóż :)
    30.07.2018
  • Paweł

    Ja, ktoś miał zakładać grupę na fajsie, ale ...
    30.07.2018
  • nick

    Ja polecam (praktyki OK, wykłady OK, zajęcia w szkole OK, czesne OK)
    30.07.2018
  • 😃

    Ktoś na dietetykę dzienna ?
    29.07.2018
  • zaiks

    Ja owszem administracja, ale niestacjonarnie :)
    29.07.2018
  • AGA

    ktoś na administracje stacjonarnie ?
    29.07.2018
  • Dyńka

    Zajęcia dla zaocznych są tylko w soboty i niedziele. Przeniosłem się z innej uczelni bo nie wyrabiałem na zakrętach z tymi dodatkowymi zajęciami w piątki (ja akurat studiuję dietetykę, ale inne kierunki8 mają tak samo).
    27.07.2018
  • Iwona

    Super szkoła, super wykładowcy - polecam jej kierunki nauczania na dziennych i podyplomowych studiach. W ramach nowości mają Pedagogikę Medialną - głównie dla nauczycieli, dla których jest to wymóg kwalifikacyjny. Interesującym kierunkiem na Studiach Podyplomowych jest - Sztuka Filmowa. Od października 2018 słyszałam, że wchodzi podyplomówka z zakresu Business English zakończona państwowym egzaminem - certyfikowanym przez Uniwersytet w Cambridge. POLECAM http://www.pwsbia.edu.pl/pl/studia-podyplomowe/kierunki.html
    27.07.2018
  • Kosmetologia niestacj.

    Hej dziewczyny, słyszałam, że zajęcia są tylko w soboty i niedziele. Nie ma tam żadnych piątków czy poniedziałków dodatkowo, czy to prawda? Bardzo mi zależy na odpowiedzi bo pracuję i chyba musiałabym cały urlop wykorzystać na te dodatkowe dni. Proszę odpowiedzcie mi jak najszybciej
    27.07.2018
  • uczelnia

    Oj, jak to miało być z tym hejtem? Nie wstyd Wam? Postarajcie się może popracować nad jakością nauczania i podejście do studenta, nie będziecie wtedy musieli zachowywać się tak nieetycznie. A studentów zapraszamy do obejrzenia uczelni i do wyrobienia sobie własnej opinii
    26.07.2018
  • do Graża

    Przecież na tej uczelni nie ma nic. 5 łóżek na pracowni i tyle. Byłam, widziałam. Widzę, że dziekanat nie śpi, wychwala i przechwala.
    25.07.2018
  • Graża

    Korzystać możesz ze wszystkich, które są na uczelni, nawet z kosmetycznej jak się uprzesz i pogadasz z prowadzącymi zajęcia praktyczne, są bardzo miłe) :) A konkretnie co Cię interesuje? Rozumiem, że nie byłeś na uczelni? Może najlepiej się tam wybrać i wszystko zobaczyć! Wiele przedmiotów ma część wykładową i ćwiczeniową, która jest realizowana zgodnie z potrzebami. Mogłabym tu pisać o mikrobiologii, parazytologii, biochemii itd. ale rozumiem, że nie to Cię interesuje, więc o co pytasz? A swoją drogą, z kuchnią (tą w domu) też polecam się zaprzyjaźnić, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś dawał wytyczne żywieniowe pacjentom i nie lubił się czasem pobawić w gotowanie. W przyszłym roku będą warsztaty z kuchni molekularnej, nie mogę się doczekać
    24.07.2018
  • Pracownie

    Z jakich pracowni można korzystać na dietetyce?Ale nie chodzi tu o kuchnie, bo zależy mi na dietetyce, a nie gastronomii.
    23.07.2018
  • asias

    Ja jestem w pełni zadowolona. ;) DIETETYKA jest OK. Pytania priv: asias@o2.pl. Pozdrawiam
    22.07.2018
  • Dzietetyka dzienne

    Chyba jeszcze nie, załóż :)
    20.07.2018
  • Paweł

    ok
    19.07.2018
  • Dietetyka dzienne

    Jest jakaś grupa na fejsie ? 😁
    19.07.2018
  • Eryk

    Zajęcia są tylko w soboty i niedziele, dwa razy w miesiącu, chyba tylko raz są trzy zjazdy, wyjątkowo. Możesz sobie zobaczyć na stronie kalendarz roku następnego akademickiego. I wtedy są wykłady i ćwiczenia, praktyki są realizowane oddzielnie, pierwsze są do zrobienia po pierwszym roku, ale można je zaczynać wcześniej, jak komuś pasuje (od maja z tego co pamiętam). Egzaminy są różne, w zależności od przedmiotu, czasem kolokwium pisemne, czasem projekt, czasem prezentacja, czasem zaliczenie praktyczne. No, ale zdecydowanie najczęście jednak pisemne
    19.07.2018
  • Ivi

    Moi drodzy! Zastanawiam się nad dietetyką zaocznie - mam kilka pytań. Czy zajęcia odbywają się tylko w soboty i niedziele? czy są to wykłady czy również ćwiczenia/praktyki? Pytam ponieważ jestem z dość daleka i nie zawsze będę mogła być na zajęciach, gdyż zdarza się że czasem w weekendy pracuję. Czy egzaminy są w większości pisemne/ustne? jak duże są grupy wykładowe? dzięki!:)
    18.07.2018
  • Ilona

    Bardzo dobra kadra i zaplecze naukowe tej uczelni. Ciekawe kierunki, dobrze wyposażone pracownie, w ofercie są także kursy. Dobry dojazd do uczelni, koszty porównywalne z innymi uczelniami. Wykładowcy bardzo przychylni, chętnie współpracują ze studentami :) Serdecznie polecam!
    18.07.2018
  • Estetyczna to jest chyba medycyna, a nie kosmetologia ;-)

    ;-) ;-) ;-) Lekarze się pogniewają!
    17.07.2018
  • Zuza

    Dziewczyny z kosmetologii, o jakiej specjalności myślicie? Wiem, że ostatnio kosmetologia estetyczna jest chętnie wybierana, ale mnie ciągnie do wizażu. Na forum dziewczyny pisały, że taka specjalizacja trochę ogranicza. Myślicie, że to ma aż takie znaczenie potem, przy staraniu się o pracę?
    17.07.2018
  • Do Igor

    Słuchaj jak jesteś poważnie zainteresowany to idź na uczelnię i pogadaj osobiście. Różnym osobom odpowiadają rózne kwestie
    17.07.2018
  • Wojtek

    Rektor w każdym przemówieniu o tym wspomina, podobnie jak "o misji tworzenia europejskiej uczelni i potrzebie podniesienia kwalifikacji językowych młodzieży"
    17.07.2018
  • Ola

    No bez przesady :), pisałam, że grupy są 10-cio osobowe. I tak, koszty są znacznie mniejsze. Naszej firmie opłacało się kupić budynek na Włochach na kredyt bardziej niż wynajmować willę na Pradze (no a o lokalizacji i prestiżu z tym związanym nie wspomnę).
    17.07.2018
  • Do Ola

    A skąd studenci posiadają informację o prawie własności do gruntu czy budynku ??? Zaskoczeń jest coraz więcej ;-)
    17.07.2018
  • Igor

    Ola, to nieprawda, że koszty są niewielkie jak budynek jest na własność, Utrzymanie takiego budynku kosztuje i to bardzo dużo. Przykładem jest słynna uczelnia Almmer, która też miała swój ogromy budynek i upadła. Faktycznie 10 os., to bardzo mało. Moze administracja nie jest taka popularna jak kiedyś i dlatego tak mało studentów, ale mimo wszystko kierunek uważam za bardzo potrzebny. Dobrze prowadzona administracja to podstawa każdej firmy.
    17.07.2018
  • Ola

    Właścicielem uczelni i całego kampusu jest Rektor Koźluk. Nie wynajmuje budynku tylko jest jego właścicielem, to oznacza, że koszty są niewielkie. Poza tym to chyba jest Jego konik, trzeba zobaczyć jak opowiada o szkole.
    17.07.2018
  • Ewunia

    Ale jeśli macie ograniczoną liczbę studentów, to nie boisz się, że uczelnia upadnie. Tyle się teraz o tym słyszy. A wtedy sytuacja jest naprawdę niewesoła
    17.07.2018
  • Ola

    Grupy ćwiczeniowe są 10-cio osobowe. Jestem na drugim roku. Dla mnie przede wszystkim liczy się to, że szkoła ma długą tradycję jeśli chodzi o administrację, wykształconą i zaangażowaną kadrę oraz zdrowe podejście do studentów. Nie jest może gigantem, ale dla mnie to wcale nie jest zaleta, że jest trzystu studentów niestacjonarnych. Wolę indywidualne podejście :)
    17.07.2018
  • Ewunia

    A ile jest mniej więcej osób na roku?
    17.07.2018
  • Igor

    do Ewunia - o jakiej jeszcze szkole myślałaś? WSM ma ogromną bazę dydaktyczną i przede wszystkim nowoczesną. PWSBiA ma dobre opinie jeśli chodzi o administrację. Sam nie wiem czym się kierować.
    17.07.2018
  • Ewunia

    Igor, a czemu akurat WSM, napisz coś bo też się zastanawiam, ale brałam jeszcze pod uwagę inną uczelnię
    17.07.2018
  • Bart

    Daj spokój wedź na facebooka, alno na stronę numer wywalony wszędzie
    17.07.2018
  • Igor

    Dzięki Bartek, a możesz podać nr do rekrutacji, bo nie mogę się odnaleźć na stronie. A Ty studiujesz administrację - potrzebowałbym jakiegoś info dlaczego akurat tu studiować administrację. Baza tu niezła, ale WSM ma chyba nowszą siedzibę
    17.07.2018
  • Bartek

    Właście cały czas są dni otwarte :) Idziesz do rekrutacji oprowadzają Cię po całej uczelni, odpowiadają na pytania. Jak wcześniej zadzwonisz możesz się umówić na konkretne spotkanie z dziekanem
    17.07.2018
  • Igor

    Również interesuje mnie administracja i również PWSBiA i WSM. Obie uczelnie specjalizują się w administracji od lat? Kiedy PWSBiA ma dni otwarte dla administracji?
    17.07.2018
  • Mgada

    Administracja w Warszawie - PWSBiA czy WSM? Co polecacie? Jakie opnie?
    17.07.2018
  • Hej

    Kos, kim Ty jesteś? Bo jakby... skoro nie studentką i nie pracownikiem uczelni to kim?
    16.07.2018
  • Róża

    Ada, dla mnie przy wyborze bardzo ważny był sposób prowadzenia prac licencjackich na uczelni. Rozmawiałam ze studentkami czterech uczelni warszawskich i zdecydowałam się na PWSBiA
    16.07.2018
  • Nika

    Ja też polecam kosmetologię i DO KOS: polecam baardzo dorośle bo duża i dorosła ze mnie dziewczynka (^-^)
    16.07.2018
  • Moona

    Do Krakowa chyba trochę daleko :) Idź na jedną uczelnię pogadaj, idź na drugą. Sprawdź sama. Jak widać trolli wszędzie pełno, ale te pozytywne opinie chyba o czymś świadczą. WSIiZ się bardzo mocno wszędzie reklamuje (tu na tej witrynie zresztą też jest jej reklamówka), na facebooku, adword'sy itd. Ta uczelnia chyba z kolei w ogóle. Może wolą wydać kasę z czesnego na coś innego?
    16.07.2018
  • Kos

    Ada tu nie uzyskasz prawdziwej opinii. Uczelnia sama siebie chwali albo pojawiają się dziecinne wpisy w stylu polecam, mója koleżanka kończyła, najlepsze lata mojego życia itp...nic merytorycznego. Wystarczy prześledzić jak na jedno zapytanie sypie się cała masa superlatywów. Poczytaj o kosmetologii w Krakowie. Tam jest świetny poziom i kosmetologia na najwyższym poziomie.
    16.07.2018
  • Ada

    Hej. Polecacie kosmetologię ? jak jest z poziomem? Chciałabym się czegoś nauczyć i stawiam raczej na wyższy poziom. Biorę pod uwagę WSiiZ i PWSBiA i nie wiem dalej którą wybrać...
    16.07.2018
  • ala

    Witam wszystkich. Znajomy skończył w tym roku dietetykę i polecał ;) Planuję się też zapisać....
    16.07.2018
  • Do Dzik

    Laboratorium robotyki jest nieźle wyposażone - sterowniki PLC, serwonapęd, robot i małe roboty typu Lego, stanowiska do symulacji procesów automatyki itp. Przed specjalizacją początkowo zabawa z Arduino i Raspberry Pi, budowa pojazdów w oparciu o Ardiuno. czy też budowa drona. Nacisk bardziej na praktykę, czyli więcej ćwiczeń. W ramach specjalizacji więcej zabawy z robotyką i automatyką :P
    15.07.2018
  • Ela

    Ale o ITS wystąpić można dopiero od drugiego roku chyba, na pierwszym nie można
    15.07.2018
  • Do Roberta

    U nas na dietetyce są dwie osoby na ITSie, Trzeba złożyć podanie do Rektora, jeśli ma się konkretne powody, to z tego co wiem, raczej się zgadzają
    15.07.2018
  • Praktyki

    Można, ja tak zaliczałam.
    15.07.2018
  • hej

    To zależy od specjalizacji, praktyki można robić w różnych miejscach, ostatnio nasz prof. załątwił praktyki w głównym urzędzie miar :) i można je zaliczać na podstawie umowy o pracę, ale też trzeba wypełnić dziennik i wykazać, że się robi to, co się robić powinno. Agnieszka tak coś zaliczała bo pracuje w urzędzie gminy.
    15.07.2018
  • Praktyki

    Witajcie, jak wyglądają praktyki na administracji? Ile czasu? Jakie zadania? Czy można zaliczyć praktyki ze względu na wykonywaną pracę?
    15.07.2018
  • Robert

    Czy ktoś z Was jest może na ITS (indywidualny tok studiów) w tej uczelni? Chciałbym się przenieść na drugi rok dietetyki, ale zależy mi na tym trybie bo często wyjeżdżam służbowo. Czy dużo z tym formalności? Czy uczelnia często się zgadza na taki tryb?
    15.07.2018
  • xxyyz

    Do Kasiula, pewnie nie będzie żadnego problemu. Dopóki się zajęcia nie zaczęły, można wszystko
    15.07.2018
  • Anecia

    Raz kozie śmierć:) zapisałam się na dzienną dietetykę i zaoczną kosmetologię. Chociaż jeden semestr spróbuje. Jula, może jednak zdecydujesz się odwrotnie to byśmy razem...
    15.07.2018
  • Maciek absolwent

    POLECAM, najlepsze trzy lata mojego życia. Rada dla wszystkich niezdecydowanych: spróbujcie!
    15.07.2018
  • Kasiula

    Kosmetologia zaoczna. Mam pytanie czy jeśli ktoś zapisał się na studia niestacjonarne to może się jeszce przenieść na dzienne?
    15.07.2018
  • Dzik

    Czy ktoś coś o robotyce?
    15.07.2018
  • Magda

    Myślę nad dzienną dietetyką, podoba mi się ten system, że zajęcia są od poniedziałku do czwartku. Rozmawiałam z dziewczyną na II-gim roku, twierdzi, że zajęcia nigdy nie kończyły się później niż o 16.00. Byłoby idealnie
    15.07.2018
  • Wisienkaa

    PWSBiA było i jest znane z administracji, dlatego: zapisana i przyjęte - administracja niestacjonarne! Do zobaczenia 29 września
    15.07.2018
  • informatyka

    Pytanie i wyrażanie wątpliwości na tym forum jest mocno pilnowane przez Uczelnię. Zupełnie niepotrzebnie. To, że ktoś pyta czy będzie pracował na innym sprzęcie niż studenci pozostałych kierunków studiując informatykę, to zupełnie naturalne. Kto interesuje się informatyką to doskonale wie, że sprzęt, oprogramowanie czy też pracownie są specjalnie dedykowane do tego kierunku. Kiedyś PWSBiA było znane właśnie z informatyki, więc proszę się nie dziwić, że kandydaci pytają, bo na rynku jest bardzo duży wybór w tym zakresie, a bez specjalistycznego sprzętu nie da się prowadzić dobrze kształcenia. Czytając wywody niektórych z Was człowiek się zastanawia czy w ogóle wiecie o czym piszecie. Czy po prostu faktycznie przychodzicie na studia po tzw. papierek. Niestosowne jet równie zachowanie Dziekanatu Uczelni, który faktycznie nie pozwala w żaden sposób na wyrażanie wątpliwości i pytanie...nagle pojawiają się negatywne wpisy pod adresem osoby pytającej. To przerażające. Dziekanat w ogóle nie powinien działać na tym forum, bo wówczas staje się ono miało wiarygodne. Dla wszystkich piszących - nie obrażajcie się wzajemnie, ale równie pozwólcie na wyrażanie wątpliwości. Nie będę tu o nic pytać, chociaż myślę o informatyce. Zadzwonię.....by się nie narazić nikomu ;-)
    14.07.2018
  • Dziekanat

    Jacku, obrażanie naszych studentów nie jest mile widziane na tym portalu. Obrażanie kadry (w tym samego J.M.Rektora) również. Jeśli masz jakieś pytania, zadzwoń proszę lub napisz bezpośrednio do nas. Udzielimy wszelkich odpowiedzi i dołożymy wszelkich starań aby były one wyczerpujące. Jeśli natomiast nie odpowiada Ci nasza uczelnia, cóż masz przecież wybór...My, jako administracja uczelni staramy się zapewnić wszystkim studentom, jak najbardziej sprzyjające warunki i nasi studenci, jak możesz się dowiedzieć z tego portalu, bardzo sobie to cenią
    14.07.2018
  • Do Wojtek - Jacek

    A Ty w ogóle myślisz czy są jakieś problemy? Rozumiem, że umiejętność czytania za zrozumieniem jest tutaj dużym problemem. Czyli poziom 0! Fajnie przynajmniej potwierdziłeś, że nie ma się co w ogóle zastanawiać. Rektor niech podziękuję studentom opinii w internecie i niskiej rekrutacji z tego tytułu. Zamiast zachęcać to rzucacie się jak rozwścieczone psy...Widać tylko szczekać potraficie ;-) ;-) ;-) Pozdrawiam!
    14.07.2018
  • Jula

    Cześć wszystkim, zapisałam się na dzienną kosmetologię i poważnie myślę o dietetyce zaocznej. Anecia odezwij się, może to jest fajny pomysł. A Ty na pierwszym miejscu stawiasz kosmetologię czy dietetykę?
    14.07.2018
  • Wojtek

    To jest Twoje jedyne pytanie? Czy ktoś będzie dotykał mojego kompa? Zadzwoń do dziekanatu i zapytaj
    14.07.2018
  • Jacek

    Jakie jest oprogramowanie dostępne na Informatyce? Jak mniej więcej wyglądają zajęcia na studiach stacjonarnych? Czy dostęp jest do lepszego sprzętu niż na pozostałych kierunkach? Nie chciałbym studiować w salach informatycznych, z których korzystają studenci innych kierunków. Wiadomo, że wtedy poziom jest żadne. Jestem z woj. podkarpackiego i zależy mi na rzetelnej opinii przed przyjazdem. Opinie są różne....;/ Jak liczne są grupy? Ile jest mniej więcej osób na roku i w grupach? Czy są jakieś grupy specjalistyczne o różnym poziomie zaawansowania? Czy wszystko na raz. I aby się odbyło.
    13.07.2018
  • Mycha

    Dietetyka niestacjonarne, przyjęta i przejęta :)
    13.07.2018
  • Jola

    Kosmetologia, dzienne! Zapisana
    13.07.2018
  • Maciek

    Nie, wcale tak nie myślę, nie czuj się urażona. Chciałem tylko pokazać dziwne myślenie tego kolesia: od administracji do informatyki to tak jak od medycyny do historii sztuki :)
    13.07.2018
  • do Maćka

    A Ty kolego myślisz, że jak ktoś studiuje kosmetologię to jest głupi??? Administracja to dopiero śmieszny kierunek - przekładanie papierków.
    13.07.2018
  • Anecia

    Hej dziewczyny, wracam do pomysłu studiowania równolegle kosmetologii i dietetyki. Widzę, że ktoś wcześnie już o to pytał, ale nie ma odpowiedzi. co sądzicie o takim pomyśle?
    13.07.2018
  • Marchewa

    Dziewczyny z dietetyki (i chłopaki chyba też) może by ktoś założył grupę na face i dla nas?
    13.07.2018
  • Maciek

    A dla wszystkich zainteresowanych normalnym studiowaniem informatyki - info na priv: kowalporto@o2.pl
    13.07.2018
  • Maciek

    Kolego administratorze, jeśli chcesz skończyć administrację dla papierka a potem myślisz o studiowaniu informatyki (rozumiem, że też dla papierka) to może lepiej wybierz kosmetologię (wybaczcie kosmetolożki, ale nie mogłem się oprzeć ¯\_(ツ)_/¯
    13.07.2018
  • omcc

    Co to znaczy: od prywatnych uczelni niewiele wymagam!!! Jednym hasłem obraziłeś i nauczycieli i studentów. Ja studiuję administrację drugi rok, wcześniej zrobiłam mgr na uczelni państwowej w Krakowie. I nie uważam, żeby tam studiowały same orły, a tu nieuki
    13.07.2018
  • Administracja

    Nie wiem czy wiesz, że w zeszłym roku nasza starsza koleżanka zdobyła drugie miejsce w konkursie na najlepszą pracę dyplomową lub rozprawę doktorską. To chyba najlepiej świadczy o poziomie kształcenia. Wszyscy mówią, że wykładowcy są wyrozumiali, czasem robią dodatkowe zaliczenie, ale zależy im na tym, żeby nauczyć, więc... Z drugiej strony jeśli jesteś praktykiem, to powinno Ci być łatwiej.
    13.07.2018
  • Rafał administracja

    Jak myślisz, że to miejsce gdzie kupisz dyplom, to chyba pomyliłeś uczelnie
    13.07.2018
  • Zuza

    W zeszłym roku we wrześniu była akcja "Zapisz się bez wpisowego". Ale nie wiem czy tak jest zawsze czy było tylko w zeszłym roku, trzeba by chyba zadzwonić i się dopytać
    13.07.2018
  • Administracja

    Witam, proszę o opinię czy zgodnie z tym co jest mówione idzie się dogadać z wykładowcami odnośnie zaliczeń. Tak, aby nie trzeba było się mocno wysilać. Mi nie chodzi o poziom, bo od prywatnej uczelni dużo nie wymagam. Tylko, aby zapłacić i skończyć. Szef wymusza na mnie skończenie studiów, bo jestem technikiem administracji. Szkoła jest znana z prowadzenia administracji, więc może z doświadczenia mi pomogą;-) Może dalej skupiają się bardziej na tym co najlepsze! Chociaż teraz wprowadzili jakieś kosmetologie i dietetyki...Jest ktoś na wyższym semestrze na adminie i może mi pomóc? Czy może lepiej dorzucić sobie informatykę jak mam technika administracji?
    13.07.2018
  • Kasia do Patryka

    Hej, na stronie jest to opłata kwalifikacyjna - to pewnie takie wpisowe. Dotyczy wszystkich kierunków, więc nie ma chyba znaczenia na przyszłe opłaty. Płaci się raz i tyle. Mogliby trochę obniżyć, albo wliczyć na poczet przyszłego czesnego jak się zacznie studiować. Co Wy na to ;-))))))) Fajnie by było!
    12.07.2018
  • Zainteresowany

    Jak na tej uczelni z informatyką ?
    12.07.2018
  • Dziekanat

    Patryku czy raczej pracowniku WSIiZ, dziękujemy za odwiedzenie naszej uczelni. Opinia sroga ale każda jest dla nas cenna, nawet ta nieprawdziwa :) Doceniamy zaangażowanie, gdyby chciał Pan zmienić pracę - serdecznie zapraszamy. A żeby zweryfikować fantazje, o których Pan pisze wszystkich chętnych zapraszamy do kampusu: ul. Bobrowiecka 9.
    12.07.2018
  • Mimi

    Jak to zajęcia w knajpach? Przecież zajęcia muszą być w pracowniach. Trochę mnie to niepokoi. Patryk, a gdzie właściwie jest tam biuro rekrutacji? Jak się dzwoni na uczelnię, to odsyłają do dziekanatu. Nie mają biura rekrutacji?
    12.07.2018
  • Patryk

    Szukam studentów! Czy jacyś rzeczywiście są? Czy tylko pracownicy marketingu? Dzisiaj byłem w rekrutacji i nie wiem co powiedzieć! Pracownia dietetyczna??? Ustawione w koło ławki z kuchenką gazową mojej babci na środku? Wszystkie zajęcia odbywają się w jakiś knajpach na terenie kampusu? Tylko jak to knajpy! Nie można wejść i zobaczyć jakie są warunki a później się okaże, że jeden z nas stoi na zmywaku ;d Pani nie potrafiła mi powiedzieć czy studenci mają dostęp do programu dedykowanego do układania jadłospisów....dziwne...bo chyba mnie do tego studiowania powinna zachęcić! A komuna kampusu przeraziła! Skąd są te dobre opinie? Nie wiem może nie zauważyłem tego co ważne! Cena nęci, ale chyba i przy okazji mydli oczy.....I czy jak wpłacę 200 zł wpisowego to już za nic więcej nie płacę???
    12.07.2018
  • Jc

    Jak wygląda informatyka zaoczna? Widziałem dużo negatywnych opinii.
    12.07.2018
  • Grupa na fb

    Dziewczyny założyłam grupę dla kosmetologii dziennej :) Zapraszam do dołączenia: https://m.facebook.com/groups/1750548385026876
    11.07.2018
  • nooooo

    Bobrowiecka rules :)
    10.07.2018
  • Trusky

    Witam wszystkich, zapisana na dzienną kosmetologię, koleżanka Ola skończyła właśnie w tym roku, w czerwcu odebrała dyplom na oficjalnym zakończeniu i ogólnie zachwycona. To mnie przekonało nieczęsto się zdaża, żeby ktoś oceniał wszystko w samych superlatywach
    10.07.2018
  • Olcia

    Mirinda, ja pracuję w tygodniu, także nie mam wyboru niestety...
    10.07.2018
  • Mirinda

    A dziewczyny, jeśli już opowiadacie, to czy mogę prosić, żebyście napisały: dzienne czy zaoczne?
    10.07.2018
  • Olcia

    Zenka popieram. Na dniach otwartych nie byłam, ale byłam w zeszłym tygodniu w szkole i wszystko objrzałam, przeczytałam umowę. Opinie w internecie są raczej na tak, a cena niska. Poza tym w umowie jest zapis, za co płacimy, a za co nie. I uczelnia nie może się potem z tego wycofać. Moja kumpela jest na dietetyce (właściwie powinnam powiedzieć była bo własnie się przeniosła na PWSBiA) w innej warszawskiej uczleni i płaciła za egzamin poprawkowy 400zł. Była w szoku jak się dowiedziała, że tu egzaminy poprawkowe są bezpłatne.
    10.07.2018
  • Zenka

    hej gattina, też jestem na zaocznych. Byłam na dniach otwartych i było super. Można było wejść na wykłądy pogadać ze starszakami. Ale najlepiej jak się wybierzesz sama teraz i wszystko obejrzysz i pogadasz. Jak się zapisywałam to dziewczyna z rekrutacji mi wszystko pokazała. Poprosiłam żeby mnie zabrała do pracowni i byłam w chemicznej i w takiej do technologii żywności. Na terenie uczelni jest też restauracja, gdzie będziemy mieć zajęcia praktyczne na którymś przedmiocie (już nie pamiętam na jakim) i centrum medyczne (praktyki). Poza tym jest hotel ze zniżkami dla studentów, to dla mnie ważne bo dojeżdżam ze Szczecina i muszę nocować i to pewnie dwie nocki. No i nie ukrywam, że czesne jest najniższe w Warszawie, co też ma dla mnie znaczenie
    10.07.2018
  • gattina

    Ja myślę o dietetyce zaocznej na tej uczelni, ale jeszcze się nie zapisałam. Czy znajdzie się ktoś kto wybiera się na ten kierunek i porównywał różne uczelnie albo był na dniach otwartych i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Proszę o kontakt: gattina@wzorki.info
    10.07.2018
  • Ewa

    Załóż grupę na face, chętnie się przyłączę. Nie ma co czekać, bierzemy sprawy w swoje ręce!!!
    09.07.2018
  • Grupa??

    Czy jest jakaś grupa dla pierwszaków 2018? (Ja osobiście kosmetologia dzienna)
    08.07.2018
  • Administracja

    Witam wszystkich przyszłych administratorów. Ja wybieram specjalizację Administrowanie instytucjami medycznymi. To moje drugie podejście do studiów wyższych. Rzeczywiście kampus robi ogromne wrażenie i mam nadzieję, że reszta okaże się "niegorsza"
    07.07.2018
  • xxn

    Wybrałem się dziś na wycieczkę po warszwskich uczelnia oferujących kierunek dietetyka. Z pryjemnością donoszę, że Bobrowiecka zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, ten kampus jest obłędny. Centrum Warszawy a tam cichutko, spokojnie, ptaszki śpiewają. Pani z Dziekanatu nawet mi amfiteatr pokazała. Zajenieziemskie... W poniedziałek składam dokumenty, jeśli ktoś zna przyczynę, dla której ten związek nie może zostać zawarty niech przemówi teraz albo zamilknie na wieki...
    07.07.2018
  • Kosmetologia

    Cześć, ja się przeniosłam właśnie na drugi rok kosmetologii. Myślę też o równoczesnym studiowaniu dietetyki, wiele zajęć nam się pokrywa: genetyka, mikrobiologia, anatomia, biochemia itd. Podobno można je wtedy przepisać, za drugi kierunek są też duże zniżki na czesne. Dziewczyny czy któraś z Was myślała o takim rozwiązaniu? Może się któraś przyłączy, to zawsze rażniej :)
    07.07.2018
  • Dziekanat

    Do Kuby: po pierwszym roku studenci kierunku dietetyka odbywają praktyki w szpitalach. Współpracujemy z kilkoma warszawskimi szpitalami, zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego
    07.07.2018
  • Kosmetologia

    Zaoczna kosm. Więc super mam nadzieje zer grupa bedzie fajna i pomocna aje ogólnie ludzie z zaocznych widzimy się w weekendy :-)
    06.07.2018
  • Kuba

    Dietetyka dzienna, witam. Czy ktoś wie gdzie mamy praktyki po pierwszym roku?
    06.07.2018
  • Malinka

    Super, witam wszystkich. Ja jestem na Kosmetologii. Do zobaczenia na uczelni administracja :) Podobno angielski jest wspólny dla wszystkich, grupy są tworzone pod względem umiejętności (test na pierwszych zajęciach). Może wylądujemy w jednej grupie?
    05.07.2018
  • Artur

    Czyli wieczór administracji dziś mamy. Witam drogie Panie, mam nadzieję, że będziemy w jednej grupie. A o jakiej specjalności myślicie?
    05.07.2018
  • Asia

    Administracja zaoczne, zapisana dzisiaj również. Cześć Amelka!
    05.07.2018
  • Amelka

    Administracja zaoczne, zapisana :)
    05.07.2018
  • Zenka

    Robi właśnie mam ten sam dylemat. Skończyłam AWF, teraz zaczynam dietetykę. Może fajnie byłoby to połączyć
    05.07.2018
  • Robi

    Zastanawiam się nad dietetyką w sporcie, jak sądzicie czy to dobry wybór czy jednak jak większość zrobić kliniczną? Rozmawiałem z ludźmi z drugiego roku, ale zdania są podzielone...
    05.07.2018
  • Anka

    Hello, a ja zapisana na dzienną dietetykę! Wakacje czas zacząć
    05.07.2018
  • Kosmetologia

    Cześć, cześć wsystkim. Coraz nas więcej. Też się dzisiaj zapisałam. Nie mogę się doczekać zajęć. Myślę o wizażu, ale też się trochę zastanawiam nad estetyczną. Pani Beata mówiła, ze trzeba się zdecydować do końca pierwszego roku
    05.07.2018
  • Kosmetologia

    Cześć dziewczyny, ja jeszcze nie złożyłam dokumentów wypełniłam tylko wniosek elektroniczny ale oddzwoniła do mnie pani z dziekanatu i umówiłam się z nią na termin złożenia papierków. Ja wybrałam kosmetologię zaoczną ze względu na pracę w tygodniu:D
    04.07.2018
  • Kosmetologia

    DziewcZyny ja już zapisana na kosmetologie zaoczna z kim sie widzę :-) Ps.odpowiedz do Nicki uważam ze jak chcesz czy musisz pracowac to lepiej zaocNa gdyz studia trwaja 4 dni w tyf w. Roznych godzinach a pracować tylkp w weekendy nie polecam :-) tez ze względu na zarobki
    04.07.2018
  • Nicki

    Dziewczyny na kosmetologii: studia dzienne czy zaoczne? Myślę o dziennych, ale strasznie się boję, że nie dam rady pogodzić tego z pracą. Doradźcie proszę...
    03.07.2018
  • Witek

    Hej, wczoraj się zapisałem na administrację :) Znajoma właśnie skończyła pierwszy rok i ocenia w samych superlatywach, ludzie na roku fajni, wykładowcy ludzcy, dają drugą, a jak trezba to i trzecią szansę. Paktyki różnie, w urzędach gminy, miasta, w samorządach, kancelariach, służbach mundurowych. Zobaczymy... Za kilka miesięcy będę mógł sam coś napisać
    03.07.2018
  • Elka

    No włąśnie, ktoś na administrację? odbijam pytanie i proszę o parę słów o uczelni... na przykład gdzie odbywacie praktyki, czy macie jakieś staże z uczelni?
    02.07.2018
  • AGA

    Ktoś na administracje ?
    02.07.2018
  • Do Oli

    Powiedz, dlaczego wybrałaś administarcję? Masz pracę?
    01.07.2018
  • Oli

    Bardzo wszystkim polecam. W tym roku skończyłam administrację na tej uczelni. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Bardzo mili i pomocni pracownicy oraz świetni wykładowcy. :)
    29.06.2018
  • Olga

    Ja się zapisałam na dietetykę. Byłam na dniach otwartych i gadałam ze studentkami z drugiego roku, a potem jeszcze byłam w dziekanacie. A co chcesz wiedzieć? Ogólnie o dietetyce to chyba trochę wiesz, nie wyobrażam sobie żeby ktoś wybrał taki kierunek w ciemno :) A dlaczego ta uczelnia? Bo ma psychodietetykę, którą chcę wybrać jako specjalizacje i dlatego, że nie ma problemy z wyborem promotora i pisaniem pracy. To moje drugie studia, z doświadczenia wiem, że bardzo ważna część studiowania i na niektórych uczelniach są z tym niezłe przejścia, poczytaj w necie
    29.06.2018
  • Dietetyka

    Zastanawiam się czy nie pójść tutaj na dietetyke zaocznie od tego roku, mógłby ktoś coś o niej i o szkole mi opowiedzieć? :)
    28.06.2018
  • Uwaga informatyka

    Mam kilka pytań do osób studiujących informatykę: czy jestu tu ktoś, kto studiuje robotykę? Chętnie porozmawiam na priv...
    28.06.2018
  • Kosmetologia

    A Ty o której myślałaś?
    28.06.2018
  • do Kosmetologia

    Ja wizaż, Aśka Kosmetologię estetyczną. Do wyboru jest jeszcze podobno odnowa, a mnie to nie kręci w ogóle
    28.06.2018
  • Kosmetologia

    Ahq dziwnie bo właśnie mi co innego mówiła żebym przyszla w dniu ogłoszenia wyników i od razu sie zapisala no trudno wyniki już za tydzień :)
    26.06.2018
  • Alusia

    No nie do końca. Mi Pani z Dziekanatu powiedziała, że na 100% są przyjęci Ci studenci, którzy dostarczyli dokumenty i podpisali umowę. Ale jak zgłoszenie internetowe jest przyjęte i odezwą się do Ciebie z uczelni to masz miejsce gwarantowane i na pewno Cię przyjmą i na spokojnie możesz dostarczyć dokumenty nawet do ostatniego września. Ja już umowę podpisałam bo chcę mieć spokój i wreszcie wakacje, ale kumpela będzie niestety miała poprawkę i na razie się tylko zapisała internetowo, więc miejsce ma. Musi tylko poprawić. a nad specjalizacja się jeszcze zastanawiam, w dziekanacie mówili, że trzeba wybrać na drugim roku. To chcę najpierw poznać wykłądowców i pogadać ze starszymi dziewczyna. Ale mi długo wyszło :)
    26.06.2018
  • Kosmetologia

    Ej dziewczyny co zapisały się na kosmetologie gdy byłam na dniu otwartym powiedziano mi ze bez sensu sie zapisywać bo to nie gwarantuje miejsca i tak trzeba przynieść wyniki matur..i pytanie do dziewczyn z zaocznych jaka specjalizacje ..wybraliście?
    25.06.2018
  • Artur

    Skonczyłem właśnie administrację na tej uczelni. Polecam wszystkim poszukującym i niezdecydowanym, zarówno z uwagi na wykładowców jak i samą uczelnię.
    20.06.2018
  • Dorota

    Do xyz: Cześć. Nie słuchaj maruderów, któróm zawsze źle i wszystko jest bez sensu. Jeśli dobrze się w czymś czujesz, idź w tym kierunku. Ja skończylam administrację na PWSBiA 7 lat temu. W tej chwili zajmuję się dotacjami unijnymi. Też mi odradzano ten kierunek i śmiano się, że będę po nim umierała z głodu. Powiem tak: jednak na chleb mi starcza i to z baardzo dobrym masełkiem. Jeśli ktoś jest dobry w czymś, co robi i wykonuje to z pasją, to i pieniądze za tym pójdą. A studia były najlepszym okresem w moim życiu, wyjątkowi wykładowcy, z powołaniem i ogromną wiedzą, a poza tym dużo dobrej zabawy z fajnymi ludźmi. Że tak z nostalgią wspomnę "gry edukacyjne" czerwcowe, oj działo się na uczelni
    19.06.2018
  • Milena

    Ja się dziś zapisałam na kosmetologię. Nie mogę się doczekać rozpoczęcia roku. Uczelnia zajefajna i hotel na miejscu. Będzie się działo... Ktoś założy grupę na face?
    19.06.2018
  • xyz

    Co w ogóle myślicie o studiowaniu administracji? Ja właściwie jestem zdecydowana, ale powiem szczerze, że jak mówię o tym znajomym to się stukają w głowę. Ale co zrobić jeśli ktoś się widzi właśnie w takiej pracy? Po technikum byłam na stażu w urzędzie miasta i gminy i było super. Wiem, że dziś wszyscy gonią tylko za kasą - informatyka i medycyna, a ja chcę wbrew studiować coś co mnie na prawdę interesuje. Naiwna jesetm bardzo? Konczyliście administrację? macie pracę? Napiszcie coś, proszę...
    17.06.2018
  • Anka

    Leon też tak słyszałam własnie. Chyba po prostu zadzwonię w poniedziałek do dziekanatu i zapytam. Bo ktoś coś mówi, ale czy masz pewność, że tak jest?
    17.06.2018
  • Leon

    Co myślicie o administracji na tej uczelni? Staram się o pracę w jednej ze służb mundurowych, powiedziano mi, iż dobrze by było pójść na administrację to będzie mi łatwiej dostać tą pracę.
    15.06.2018
  • studencik

    no to trochę zależy od sytuacji życiowej. na dziennych się więcej nauczysz, ale jeśli musisz na siebie zarobić to lepiej wybrać zaoczną a w tygon=dniu pracować. nasza uczelnia załatwia praktyki i staże, często bywa tak że jak się sprawdzisz na proaktykach to potem Ci proponują pracę
    12.06.2018
  • Ing An

    Podbijam pytanie koleżanki: dzienna czy zaoczna?
    12.06.2018
  • Dziekanat

    Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do kontaktu z dziekanatem. Chętnie odpowiemy na Państwa pytania
    12.06.2018
  • Martuś

    No to możesz wziąć, jak ja kosmetologię estetyczną. Głównie zaawansowane zabiegi na twarz i ciało. Dodatkowo mamy fajne przedmioty praktyczne, których nie ma gdzie indziej, np. podstawy mikropigmentacji, microblading, przedłużanie rzęs, no, ale najpierw musisz przebrnąć oczywiście przez podstawy takie jak dermatologia, anatomia, fizjologia. Ale wszystko dla ludzi, u nas specjalnie nie gnębią, uczelnia na prawdę szanuje studenta. Prace licencjackie są praktyczne, można wybrać człowieka z którym się dobrze rozumiesz charakterologicznie. W sumie spoko. A najlepiej zadzwoń - umów się z dziekanką na rozmowę, obejrzyj pracownie, przyjdź na zakończenie 23 i pogadaj z dziewczynami, które skończą w tym roku
    12.06.2018
  • Hejka

    Która uczelnia z kosmetologią najlepsza w Warszawie? Szukam bardziej w kierunku zabiegów kosmetycznych, a nie wizażu.
    12.06.2018
  • zainteresowana

    Dziewczyny kosmetologia dzienna czy zaoczna? Napiszcie coś, proszę. Ja bym chyba wolała na zaoczną, ale mam się upiera nad dzienną... Jakie są wasze odczucia, która lepsza? Porzdźcie please
    11.06.2018
  • Wizażystka

    Kosmetologia zaoczne - zapisana :)
    11.06.2018
  • Lunapark

    Strony mobilne, projektowanie graficzne. Poważnie się zastanawiam
    09.06.2018
  • informatyk

    Halooo Ktoś, coś?
    05.06.2018
  • informatyk

    Widzieliście nowy program na stronie? Programowania i tworzenia aplikacji, w tym, m.in. C++/Java, strony www, aplikacje mobilne, administrowania OS i bazami danych, sieci. Do tego inżynier, no poważnie się zastanawiam. Czy ktoś mógłby napisać za i przeciw, żałujecie czy zachwyceni???
    03.06.2018
  • Andżelika

    Sorki ze od razu nie napisałam ..bylam na dniu szkola ogromna. Serio mozna sie zgubic ale bylo super bylam ww dziekanacie ..byly dwie cudowne panie wszystko nam wyjasnily ..ja jestem mega zadowolona widxialam tex jak pan z kosmetologi robil zabiegi ..ja sie zdecydowalam dzieki temu juz na pewno chce isc do tej szkoly ..ja ide na zaoczne jak cos
    02.06.2018
  • stud?

    Nie byłaś to żałuj. Pogadałam z Maćkiem z kosmetologii (tak facet na kosmetologii) i jeśli jest w połowie tak dobrze jak mówił, to będzie przygoda życia. Mam numer jeden - taka blondynka w dziekanacie się śmiała :)
    22.05.2018
  • zaint

    Andż, byłaś? Napisz coś, ja sięwybierałam, ale ostatecznie nie udało mi się dojechać. Oglądałam zdjęcia na stronie, bardzo żałuję, że musiałam wyjechać :(
    20.05.2018
  • Luiza

    i jak tam? był ktoś na tych dniach otwartych i konferencji???
    18.05.2018
  • Dziekanat

    Pani Magdo, zapraszamy do dziekanatu. Nasz kampus jest ogromny, można się zgubić, DOSŁOWNIE. Zajmiemy się Panią kompleksowo, odpowiemy na wszystkie pytania, skontaktujemy z osobami odpowiedzialnymi za konkretne kierunki. Proszę się nie obawiać - staramy się być sympatyczni (nawet jeśli mowa o finansach). Zaprosimy Pana zajmującego się płatnościami:), żeby mogła Pani wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Jaki kierunek Panią interesuje?
    26.04.2018
  • Magda

    Do administracji: Co można zrobić, żeby czesne nie było większe płacąc na raty? Czemu w ogóle czesne jest wtedy droższe? I gdzie składa się dokumenty? Nie ma czegoś takiego jak rekrutacja. Centrala kieruje od razu do dziekanatu. Proszę o pomoc.
    26.04.2018
  • Mateo

    Dzięki
    25.04.2018
  • Riki

    Są:)
    25.04.2018
  • Mateo

    Hej, czy są na uczelni jacyś PAnowie?
    25.04.2018
  • spec

    Przestań pisać SAM do SIEBIE z tego samego IP.
    25.04.2018
  • Nina

    Hej, a czy może ktoś coś wie odnośnie samej kosmetologii? Podobno są bardzo małe roczniki? Jest jakiś powód? Jak pracownie? Jak współpraca z firmami...bo na stronie to bardziej to wygląda jak najem sal, niż uczelnia... i czy w ogóle rekrutacja jest prowadzona, bo wszystko dotyczy roku 2017/2018.....Czy może nabór w ogóle nie jest prowadzony?
    25.04.2018
  • Wizażyk

    Ninja, prawda :);)
    24.04.2018
  • Ninja

    Przeczytałam gdzieś na forum, że na kosmetologii w PWSBiA w programie jest przedłużanie rzęs i mikropigmentacja. Czy to prawda? Dziewczyny napiszcie coś, plisssss
    24.04.2018
  • Lolek

    Myślę o studiowaniu informatyki. Bardzo trudno? Ktoś coś?
    24.04.2018
  • Robi

    Studiuję dietetykę na drugim roku. Pierwszy był lightowy, teraz się trochę zaczęło, ale prawdopodobnie pchnę. Jak nie, poprawki też są dla ludzi :):):)
    23.04.2018
  • ST

    Dzienni górą :)
    22.04.2018
  • Dziekanat

    Witam wszystkich. Jeśli chcą Państwo uzyskać wyczerpujące informacje, zapraszamy do kontaktu telefonicznego bądź mailowe z dziekanatem. Można się również umówić na indywidualną rozmowę z koordynatorami kierunków. Serdecznie zachęcamy także do odwiedzenia naszej uczelni 12 maja (dni otwarte i konferencja z warsztatami, także w formacie OPEN) ZAPRASZAMY
    22.04.2018
  • Adam 2 rok

    Kilkadziesiąt osób, ale nie każdemu się chce pisać. O co pytasz?
    22.04.2018
  • Dietetyk

    Ja studiuję dziennie. Jest w porządku, wykładowcy różni. Jedni bardziej cisną inni mniej. Wiadomo, dużo zależy od czło9wieka, ale kadra generalnie sfokusowana na to żeby nauczyć. Nie męczą żeby męczyć, tylko jak twierdzi kobieta od parazytów: mobilizują do pogłębiania wiedzy. Generalnie jak się zastanawiasz to zadzwoń umów się na spotkanie, przyjdź obejrzyj, pogadaj z nami oko w oko:)
    22.04.2018
  • Halo 😁

    Jest tu ktoś kto studiuje dietetykę na 2 roku ???
    18.04.2018
  • Z

    Jakieś opinie o dietetyce stacjonarnie ? Ktoś by coś opowiedział 😁 czy trudno jest ? Jacy wykładowcy i wgl 😊
    16.04.2018
  • Andzkosm

    Do mili Okey dziekuje bardzo !! Na pewno przyjdę ! I pogadam , wejde sobie na stronę uczelni i bede obserwować kiedy o której dokładnie ..ciekawe na co sie zdecyduje :-)
    15.04.2018
  • Mili

    Do AndżKosm: najlepiej będzie jak przyjdziesz na dzień otwarty. To będzie konferencja czyli wykłady i warsztaty praktyczne a w międzyczsie prezentacja uczelni. Będziesz sobie mogła pogadać ze studentkami i z Dziekanką (fajna, nie ma się co stresować). To jest 12 maja (w sobotę). Zajawki są na fajsie. A jak nie masz czasu, to ja mogę mailowo, co chcesz wiedzieć? Zjazdy tylko w weekendy, zajęcia różnie, są trudniejsze i łatwiejsze. Jak zawsze. Ale jak się ktoś nie obija ekstremalnie, to do zdania. Kadra ludzka, dziewczyny w dziekanacie bardzo pomagają (wiem, co mówię, zaczynałam na innej uczelni ia tam był sajgon). Najlepeij zadzwoń, umów się i zobacz sama. Pokazują pracownie, mówią o zajęciach, specjalizacjach
    09.04.2018
  • AndżKosm

    Hej wybiera sie ktos na kosmetologie zaoczna ? A najlepiej juz jest i mogl by mi napisać cos o tej uczelni jak wyglądają zajęcia czy jest ciężko? Dopiero co uslyszalam. O tej szkole wczesniej stawialam na Mydlowska
    03.04.2018
  • Zuza

    Wybiera się ktoś na dietetykę stacjonarnie ?
    03.04.2018
  • Ania

    Wiecie może kiedy są jakieś dni otwarte? Chętnie zobaczyłabym pracownie bo zastanawiam się nad kosmetologią???
    03.04.2018
  • Dietetyk 2rok

    Spoko, przybywaj. Dasz radę
    14.03.2018
  • Wituś

    Hej, myślę o studiowaniu dietetyki na tej uczlni w przyszłym roku. Czy ktoś może coś napisać? Czy jest bardzo ciężko, czy jest dużo chemii?
    07.03.2018
  • Neja

    Paula, praktyki różnie w zależności od roku. Pojedyncze nieobecności można mieć, ważne żeby być na zaliczeniach, kolokwiach i nie narobić sobie zaległości:)
    10.01.2018
  • Paula

    DIETETYKA Ile jest godzin praktyk w ciągu roku? I można mieć pojedyncze nieobecności?
    24.11.2017
  • Wizażyk

    U nas jest OK. Zajęcia mamy tylko w weekendy, nie tak jak na innych uczelniach już w piątek. Z moją szefową nie byłoby to realne
    03.11.2017
  • Leszek

    Kosmi, ogólnie spoko, ale jaki wydział Cię interesuje. Bo trochę to zależy od specyfiki kierunku
    03.11.2017
  • Kosmi

    Myślę o przeniesieniu na tę uczelnię z innej. Czy możecie napisać jak Wam tu? Czy grupy są liczne? Czy zaliczenia są do zniesienia? I jak wygląda sprawdzanie obecności, bo ja pracuję i nie zawsze mogę być
    27.10.2017
  • Dziekanat

    Pani Justo, zapraszamy do kontaktu :)
    09.10.2017
  • Justa

    Hej, czy ktoś wie czy jeszcze można się dopisać do I roku kosmetologii?
    09.10.2017
  • Kosmetolunia

    Ktoś tu jest z kosmetologii zaocznej! Jutro rozpoczęcie roku, do zobaczenia!
    06.10.2017
  • Oaandrea

    Czy ktoś tu jest z kosmetologii zaocznej ?
    04.10.2017
  • Student(ka)

    UUUUiiiiiaaaaa, jestem studentką PWSBiA. Zapowiada się cuuudowny rok!
    04.10.2017
  • xx

    Ale co chcesz widzieć konkretnie?
    22.09.2017
  • Student

    No chyba w porządku, Uczelnia nastawiona na studenta, jak się chcesz uczyć to jest to miejsce dla Ciebie
    22.09.2017
  • Kamil

    Uczelnia? Najlepsza, w końcu ja tu studiuje :)
    22.09.2017
  • Dietetyka

    Hej, czy ktoś z Was studiuje tu dietetykę? Bo chcę iść tyle, że zaocznie i zastanawiam się czy to na pewno dobra uczelnia, poziom itp ?
    22.09.2017
  • Diet 2

    Są dwie możliwości, w wakacje albo w trakcie roku szkolnego (ale wtedy w ciągu tygodnia, nie w weekendy)
    22.09.2017
  • Diet

    W wakacje?
    21.09.2017
  • Diet 2

    Uczelnia organizuje, praktyki są w szpitalu
    21.09.2017
  • Diet

    I gdzie się je odbywa? Uczelnia wybiera czy sami sobie organizujemy?
    20.09.2017
  • Diet 2

    A i owszem :)
    20.09.2017
  • Diet

    Na dietetyce tez sa praktyki po pierwszym roku?
    20.09.2017
  • Ewka

    Mi mówili, że plany mają być do końca tygodnia
    20.09.2017
  • Magda

    Narazie spróbuje na dziennych a pozniej zobaczymy :) A co z planem? Miał byc już dawno.
    19.09.2017
  • Ryś

    A ktoś na dzienne na dietetykę reflektuje? Podobno jeszcze można. A inne uczelnie nie prowadzą dziennej: WSR nie, na Bitwy też nie. Wiedziałem, że to będzie dobry wybór:)
    19.09.2017
  • Lidka

    Magda to się przenieś na zaoczne, nas zawsze więcej:)
    19.09.2017
  • Magda

    Ja już jestem zapisana:) tylko patrzę ze każdy na zaoczne idzie i tak się zastanawiam czy ja tam sama bede czy jak hahah
    18.09.2017
  • Do ela

    Rekrutacja na dzienne jest do końca września
    18.09.2017
  • Ela

    A oni już chyba zakończyli rekrutację na dzienne. Teraz to można tylko na niestacjonarne. A praktyki można we własnym zakresie, chyba że sobie ktoś nie radzi to wtedy pomagają. Ale najfajniejszy jest ten staż dla najlepszych, podobno po nim proponują od razu pracę w takim prestiżowym salonie. Poczytaj na facebooku
    18.09.2017
  • Magda

    Wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologię stacjonarnie? Jak wyglądają praktyki? Można je odbyć tam gdzie się chce czy miejsce jest narzucone przez uczelnie? No i wie ktoś kiedy bedzie plan?
    17.09.2017
  • Olek

    do: Marek33 Wykładowcy spoko, pamiętaj tylko że to inżynierskie, co ma swoje plusy i minusy. Zależy czego oczekujesz. Osobiście polecam. W tym roku będę kończyć :)
    16.09.2017
  • Marek33

    Poleca ktoś informatykę na tej uczelni? Jaki stosunek do studentów itp? Wysoki poziom czy raczej luźno można zdać?
    14.09.2017
  • Robi

    Otrzęsiny będą na pewno. Dziewczyna z samorządu mówiła, że niedługo powinno być jakieś ogłoszenie na face :)
    14.09.2017
  • Lena

    Z tego co wiem będzie jedna grupa. I mi to odpowiada, nie lubię tłumów. Podobno jest nieźle o ile się nie olewa zajęć. Wykładowcy są w porządku jeśli się chodzi na zajęcia i kojarzą Cię z twarzy, to na prawdę są życzliwi i pomocni
    14.09.2017
  • Klaudia

    Czy ktoś wie ile osób jest obecnie na administracji zaocznej? ;) Pytam, bo zastanawiam się nad tą szkoła, jeśli ktoś jest już na tych studiach któryś rok, również pytam, czy warto? :)
    14.09.2017
  • Kosmetologia

    Jakie otrzęsiny, coś więcej napiszesz?
    12.09.2017
  • Robi

    Super, zatem witamy koleżankę. Coś o otrzęsinach słyszałem :) Jakieś info ma być niedługo na face
    12.09.2017
  • Administracja

    Tak, wybieram się :)
    11.09.2017
  • Anna

    A ja się jednak zdecydowałam na niestacjonarną ale raczej jednak Kosmetologia estetyczna. Najbardziej mnie kręcą zabiegi zaawansowane. Mam nadzieję, że uda mi się dostać na taki prestiżowy staż w Mezodermie. Uczelnia z nimi współpracuje...
    11.09.2017
  • Monia

    Ja też na wizaż
    11.09.2017
  • Ela

    Ja wybieram wizaż :)
    11.09.2017
  • Kosmetologiaaa

    Czy ktoś się wybiera na odnowę biologiczną na kosmetologii?
    11.09.2017
  • Robi

    Owszem, a co? Lapiesz się? Podobno jest jedna grupa, będziemy mieć elitarne studia:) widziałeś salę ONZ. Nie mogę się doczekać zajęć
    11.09.2017
  • Administracja

    Ktoś się wybiera na administracje niestacjonarną?
    11.09.2017
  • Ala

    Zuza dasz radę, jeśli będziesz chciała. Na kosmetologii jest taka fajna dziekanka, która bardzo pomaga, są dodatkowe konsultacje i dyżury. Tyle, że trzeba chcieć i nie odpuszczać, bo jak ktoś sobie narobi zaległości i nie chodzi na zajęcia to wykładowcy też mają do niego mniej cierpliwości
    08.09.2017
  • Zuza

    czy mam szanse "przetrwać" (chodzi mi o to czy bardziej ścisłe przedmioty dam radę opanować nie mając z nimi dużej styczności w liceum) na dietetyce lub kosmetologii po ukonczeniu klasy o profilu humanistycznym?
    08.09.2017
  • Lila

    Jak wygląda pierwszy rok? Trzeba się trochę pouczyć bo chemia do najłatwiejszych nie należy ale pracownie rekompensują wszystko. Ogólnie jak ktoś bardzo nie olewa to do przeżycia. A dla mnie najważniejsze jest to, że zajęcia są tylko w weekendy a nie w piątki lub poniedziałki jak na innych uczelniach. Dzięki temu nie miałam problemów w pracy. W tym roku będzie jeszcze fajniej bo zostałam w salonie, w którym miałam praktyki. Praktyki po drugim roku zaliczą mi na podstawie umowy o pracę i wreszcie polecę na wymarzone wakacje do Portugalii :) Plan jest ambitny muszę tylko wszystko pozaliczać w pierwszym terminie...
    05.09.2017
  • Dziekanat

    Do An: serdecznie zapraszamy do odwiedzenia uczelni albo kontaktu telefonicznego, będzie Pani mogła w ten sposób obejrzeć plan zajęć szczegółowo opisujący każdy przedmiot. Ogólnie rzecz ujmując, jest kilka przedmiotów podstawowych, np. genetyka człowieka, mikrobiologia czy immunologia, ale od pierwszego roku sa też przedmioty kierunkowe typu kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca. Po pierwszym roku studenci są zobowiązani do odbycia praktyk zawodowych, przywiązujemy do nich szczególną uwagę, ze względu na specyfikę zawodu. Zresztą nie trzeba chyba nikogo do praktyk zachęcać, nasi studenci czekają na nie z niecierpliwością i znaczna część bezpośrednio po nich rozpoczyna pracę w zawodzie. Nieodłącznym elementem kształcenia są kursy, szkolenia i warsztaty oraz seminaria firmowe. Rozwijają wiedzę, podnoszą kwalifikacje i informują o nowinkach. ZAPRASZAMY
    05.09.2017
  • An

    Mógłby ktos przybliżyć mi mniej więcej jak wygląda pierwszy rok na kosmetologii?
    04.09.2017
  • Monia

    No witam koleżankę, wizaż górą!!! Nie jakieś tak kosmetologie estetyczne :)
    04.09.2017
  • Dziekanat

    Do anonim: tak, są miejsca, zapraszamy do kontaktu z dziekanatem :)
    04.09.2017
  • Anonim

    Hej, wie ktoś może czy są jeszcze miejsca na kosmetologie niestacjonarnie specjalizacja wizaż?
    04.09.2017
  • Dietetyka

    Utworzyłam, dodawajcie sie - PWSBiA Dietetyka 2017. Dodałam do niej swoją koleżankę bo bez żadnej osoby nie dało rady utworzyć tej grupy ;p
    04.09.2017
  • Limonka

    Hej Daria, trochę nas już jest. Poczytaj wcześniejsze wpisy. A co, piszesz się?
    04.09.2017
  • Kosmetolunia

    Ja też jestem na niestacjonarnej. Wybrałam tę uczelnie, pop0ytałam trochę i myślę, że to jest to czego szukałam. W SANie jednak masakra z tymi pracami, na Bitwy przyjmują po tysiąc osób a potem tego nie ogarniają, u Mydłowskie syf totalny, poza wszelką dyskusją, Podwale to już nie to, co kiedyś. Mam nadzieję, że się nie przejadę. Może ktoś jeszcze coś nagryzmoli... Chętnie posłucham
    04.09.2017
  • Anna

    Ja się wybieram na kosmetologię, ale jeszcze się zastanawiam czy na dzienną czy zaoczną :)
    04.09.2017
  • Dietetyka 2

    Świetny pomysł. Założysz?
    04.09.2017
  • Dietetyka

    Może założymy jakaś grupę na fejsie dla tych co ida na dietetyke?
    03.09.2017
  • Daria

    Ktoś się wybiera na niestacjonarną kosmetologię?
    03.09.2017
  • Kosmetolunia

    Czy ktoś może napisać jak wygląda pisanie pracy licencjackiej na tej uczelni. Zastanawiam się nad dwoma i wybiorę tę, na której są z tym mniejsze problemy. Zastanawiałam się nad SAN w Warszawie, ale koleżanka mnie nastraszyła, że tam jest z tym niezły bajzel. Dziewczyny kończą studia a potem kolejne 2, 3 lata walczą z promotorem zanim się obronią. Jak to wygląda na PWSNSKiM? Please, mało czasu mi już zostało na decyzję
    01.09.2017
  • Dietetyka 2

    Do dietetyczek:) A o jakich specjalizacjach myślicie, słyszałam, że jak się zbierze odpowiednia liczba studentów to można wnioskować o otwarcie takiej, jak się chce. Kusi mnie dietetyka w kosmetologii. Co myślicie?
    01.09.2017
  • dietetyka

    Ja również będę na dziennych ;)
    31.08.2017
  • Dietetyka 2

    Uruchomione będą zarówno stacjonarne, jak i niestacjonarne. Tak twierdzi kobieta w dziekanacie. Ja się zapisałam na dzienne:)
    31.08.2017
  • Dietetyka

    Hej, mam zamiar w tym roku iść na dietetykę, wiecie może czy będzie utworzony rok?
    31.08.2017
  • Dziekanat

    Do Limonki: obie fajne:) Zapraszam na Bobrowiecką, niech Pani obejrzy pracownie, porozmawia z koordynatorem kierunku i zdecyduje. Wybór odbywa się po pierwszym roku, zatem ma Pani jeszcze sporo czasu na zastanowienie. Obie specjalizacje są interesujące. Może pomoże zapoznanie się z przedmiotami specjalizacyjnymi? Zapraszamy
    29.08.2017
  • Limonka

    Ja jestem na kosmetologii, zastanawiam się między odnową biologiczną a kosmetologią estetyczną. Czy Ktoś mógłby napisać, która specjalizacja fajniejsza?
    29.08.2017
  • Krystyna

    Świetny pomysł, jestem za. Będę :)))
    26.08.2017
  • Magda

    Niezła myśl, Nela. Piszę się
    26.08.2017
  • Nela

    A po co się właściwie tak licytujemy? Piwko po rozpoczęciu? niedaleko uczelni jest urocze miejsce, gdzie można zjeść pizzę i napić się czegoś przyzwoitego.
    26.08.2017
  • Krystyna

    Zapisana
    26.08.2017
  • Luci

    Zapisana, zafascynowana
    26.08.2017
  • Monia

    Ja też. Marzę o wizażu, nic innego nie wchodzi w grę, muszę się dostać na tą specjalizację. Słyszałam, że mają niesamiwitą kobietę od stylizacji:)
    26.08.2017
  • Listeczek

    Zapisana!!!
    26.08.2017
  • Minka

    Kto się wybiera na kosmetologię niestacjonarną?
    26.08.2017
  • Niki

    Mamy dwie specjalizacje, wybór odbywa się po pierwszym roku bo od drugiego wchodzą przedmioty specjalizacyjne. Generalnie jeśli zbierze się odpowiednia grupa studentów (od 8 osób? do potwierdzenia w dziekanacie) to mogą stworzyć nową specjalizację.
    26.08.2017
  • Dziekanat

    Są, zapraszamy do kontaktu
    26.08.2017
  • Karla

    Czy ktoś się orientuje czy są specjalizacje na dietetyce?
    25.08.2017
  • Kosmetyczka

    Kosmetologia dziennie? Polecam
    17.08.2017
  • Myszka

    Ja już jestem zaklepana na 100%. Pani w dziekanacie powiedziała, że zgłoszenie przez internet gwarantuje miejsce, ale muszę dojechać osobiście i podpisać umowę. Załatwiłam to w zeszłym tygodniu (z takim śmiesznym starszym Panem, baardzo sympatycznym, podobno zajmuje się stypendiami, będę mieć chody :)). Nie czekam bo od soboty wakacjuje na całego, wracam dopiero 29 września. Podobno jakieś rozpoczęcie nam szykują, no zobaczymy
    16.08.2017
  • Kamil

    "Myszka" dzięki za odpowiedź, dopiero wysłałem formularz zgłoszeniowy, bo wczoraj się zdecydowałem a Ty na jakim etapie?
    15.08.2017
  • Myszka

    Do Kamil: ja zaczynam, co tam?
    15.08.2017
  • Kamil

    Czy ktoś z Was zaczyna dietetykę zaoczną w tym roku?
    14.08.2017
  • Student 2:)

    Jest jak wszędzie. Dotarłem właśnie do ostatniego roku. Jak ktoś chce to może się sporo nauczyć, od pierwszego roku pracuje, czasem bywało ciężko, ale w sumie wszyscy się o ten papier dopytują
    14.08.2017
  • Student

    Zastanawiam się nad informatyką, czy ktoś mógłby napisać jak się studiuje na tej uczelni?
    13.08.2017
  • Ania

    Też jestem na niestacjonarnej, chociaż dłuuuugo zastanawiałam się nad dziennymi. Pani w dziekanacie powiedziała, że jakby co to się mogę przenieść w październiku
    13.08.2017
  • Leszka

    Jestem na kosmetologii niestacjonarnie, kto jeszcze?
    13.08.2017
  • Dyńka

    Kosmetologia na Bobrowieckiej? Polecam
    13.08.2017
  • Dziekanat

    Studenci wszystkich kierunków mogą uczęszczać na wybrane wykłady (są one podane do wiadomości studentów na początku roku akademickiego). Istnieje również możliwość uczestniczenia w zajęciach wybranych praz studenta po uprzednim uzgodnieniu z opiekunem kierunku (jeśli są to zajęcia praktyczne, liczba studentów w grupie nie może przekroczyć limitów ustalonych w regulaminie uczelni). Zapraszamy
    10.08.2017
  • Xman

    Słyszałam, że studiując kosmetologie można na tej uczelni dodatkowo chodzić na niektóre zajęcia z dietetyki. Ktoś coś słyszał. Bardzo proszę o odpowiedź, to dla mnie ważne, please...
    09.08.2017
  • Dietetyk

    Twoim mogę być, ale jeśli Ci chodzi o to że jestem jedynym chłopakiem, to muszę Cię zmartwić zapisywaliśmy się z kuplem. W zeszłym roku skończyliśmy Zarządzanie, pora na jakiś konkret
    09.08.2017
  • Ruda

    I super. Będziesz naszym rodzyneczkiem
    09.08.2017
  • Dietetyk

    Nieprawda. Jest płeć męska czyli ja
    09.08.2017
  • Ruda

    Też jestem na dziennej. Chyba na razie same dziewczyny mamy w grupie :)
    09.08.2017
  • Zdecydowana

    Pzyjęli mnie na dzienną dietetykę. Strasznie się cieszę. Oglądałam uczelnię, pracownie, Pani w dziekanacie przesympatyczna. Na razie wszystko wygląda malinowo
    09.08.2017
  • Kaik

    Niestacjonarnie jest też taniej, dla mnie to ważne
    07.08.2017
  • Kaik

    Rzeczywiście sporo klientek zapisuje się na soboty, ale zajęcia mamy dwa razy w miesiącu. Ustawiam sobie grafiki tak, żeby pracować w dwa pozostałe. Część zajęć mogę zaliczać eksternistycznie, np. zdobienie paznokci - szefowa nam opłacała świetny kurs.
    07.08.2017
  • Aga

    Ja też pracuję, a studiuję dziennie. Moja szefowa szukała dziewczyny do pracy popołudniami, a zajęcia mamy rano. Poza tym najwięcej klientów jest w sobotę :)
    07.08.2017
  • Kaik

    Ja studiuję niestacjonarnie, dzięki temu od pierwszego roku pracuję :)
    07.08.2017
  • Manona

    Hej. Zastanawiam się nad kosmetologią dzienną albo zaoczną, którą polecacie?
    07.08.2017
  • Dziekanat do Natala

    Witam, Tak, po rozpoczęciu będą zajęcia, o planach poinformujemy Państwa we wrześniu. Proszę zaglądać na naszą stronę lub kontaktować się bezpośrednio z Dziekanatem. Miłych wakacji :)
    01.08.2017
  • Natala

    Hej, jestem na dziennej dietetyce. Zastanawiałam się nad jeszcze jedną szkołą, ale jak porównałam budynki i opinie w necie, nie było trudno zdecydować. Wiecie czy po rozpoczęciu będą od razu zajęcia?
    31.07.2017
  • Gibuś

    Pierwszy rok dietetyki za mną. W sumie jestem zadowolony, chociaż czasem nie było łatwo. Po pierwszym roku odsiali tych, którzy znalezli się tu przez przypadek. Teraz tylko praktyki w szpitalu,czyli to na co czekałem cały rok :)
    29.07.2017
  • omc inż.

    Jestem na III informatyki. Jest ok. Wykładowcy w porządku, od pierwszego roku pracuje
    28.07.2017
  • Do Jaro

    Hej, poczytaj, poloecam https://www.facebook.com/szkolapwsbia/
    28.07.2017
  • Informatyk

    Są, niewiele, ale za to ładne
    28.07.2017
  • Kosmetyczni II rok

    Dzietetyka, dietetyka a i tak kosmetologia górą! Ciekawe kto przyjdzie na otrzęsiny w tym roku :)
    28.07.2017
  • Gosia

    Ja też na dietetykę, przybyłam, obejrzałam, wybrałam. Polecam
    28.07.2017
  • Jaro

    Zastanawiam się nad dietetyką, najniższe czewsne, no i kierunek już trochę mają , nie będzie ściemy, że już za rok, już za rok... Co sądzicie?
    28.07.2017
  • Mila

    A czy ktoś się wybiera na informatykę? Ciężko jest bo to jednak inzynierskie, czy są jakieś dziewczyny na informatyce?
    28.07.2017
  • Kaczamama

    Ja też się zapisałam. Kampus robi wrażenie. Gosia może będziemy w jednej grupie, napisz na priv; kaczamama40@gmail.com
    28.07.2017
  • Dziekanat

    Można, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Rekrutacją
    27.07.2017
  • Mimii

    Chciałabym zacząć dietetykę dzienną, czy ktoś wie czy tu można. Niektóre uczelnie od razu mówią, że dziennych nie prowadzą
    27.07.2017
  • Duduś

    Też uważam, że nie jest źle 😆
    26.07.2017
  • Kwiatuchszek

    Szczęśliwie już 3 rok kosmetologii (choć sesja trwała dłuuugo:). Plusy- dużo zajęć praktycznych, np. metody przedłużania rzęs, podstawy fryzjerstwa (będą w tym roku, bardzo c zekam), podstawy mikropigmentacji. Minusy- trzeba najpierw przeleźć przez przedmioty ogólne, biochemie, genetyki immunologie i takie tam.
    25.07.2017
  • Kasia

    Kosmetologia - ja polecam. Zmieniłam z innej uczelni i tu coś mnie nauczyli i uczą.
    24.07.2017
  • Malwiniaa

    Dietetyka też ok. Wykładowcy się starają, ąle niektóre przedmioty trudne, taka biochemia, nie bardzo sobie wyobrażam, że jesteś w stanie to połączyć. Chyba, że jesteś bardzo zdolna :)
    24.07.2017
  • Mynia

    Ktoś coś o dietetyce? Chodzi mi po głowie taka myśl, żeby studiować równolegle kosmetologię i dietetykę. Dziekanka mówiła, że da radę i nawet ciekaawie kasowo to wychodzi. Kosmetologia chwali, a ktoś może coś napisać o dietetyce?
    22.07.2017
  • Ania

    Popieram uczelnia jest ok. I nastawiona na studenta
    21.07.2017
  • Kosmetologia

    Zgadam się z Rodzynkiem czyli Maciejem. Fajna uczelnia i bardzo dobra praktyczna nauka na kosmetologii. Mieliśmy fajne zajęcia z mgr. Anią Rajch (ale to po naszej interwencji co do zmiany prowadzącego zajęcia). Wiele osób narzeka na uczelnię, ale co robiliście aby zmienić sytuację???? My wyrażaliśmy opinię i dostawaliśmy o co prosiliśmy!!!! Wszystko w rękach studentów - a nie tych co potrafią tylko narzekać.
    21.07.2017
  • MCIEJ jAN kOWALIK

    Moi Drodzy. Odkąd pamiętam chciałem studiować Kosmetologię. Odkładałem decyzję o tym kierunku przez kilka lat - studiując turystykę, ekonomię, IT, technologię żywienia. Przypadek sprawił, że trafiłem na Prywatną Wyższą Szkołą Nauk Społecznych, Komputerowych i Medycznych w Wawie gdzie studiuję na kierunku odnowy biologicznej i kosmetologi. Wyjątkowi przyjazd-ni wykładowcy, fajni studenci sprawiają, że oceniam swoją uczelnię na 5+. Nie jest to kolejna uczelnia gdzie kupuje się oceny, ale taka gdzie zdobywa się wiedzę. Wprawdzie mgr. Ania Rajch mogła by się nie czepiać tak bardzo - ale kto by nauczył nas kosmetologi w zakresie praktycznym na takim poziomie jeśli nie tak wymagający specjalista. Znajdziecie tu miejsce gdzie wsza opinia będzie wysłuchana - wystarczy kontakt z Dziekanatem, Dziekanem. Dziękuję za uczelnię otwartą na studenta i niezwykłym postaciami. Dr A. Kondrzyckiej -Dądzie , Dr Rzydki oraz 100 innych osób. Pozdrawiam M. J. Kowalik Kosmetologia III rok
    21.07.2017
  • student

    Jeśli ktoś myśli o dietetyce tutaj to niech się trzy razy zastanowi. Mają niskie czesne i nic poza tym. Bałagan po miesiącu większość ucieka i finał taki, że rozwiązują grupę. Skończyłam tam I semestr i żadna uczelnia nie chciała mnie przyjąć na drugi. Musiałam zacząć od początku. Teraz chociaż wiem za co płacę. Uczelnia na Pradze
    16.09.2016
  • karola

    Jeśli myślicie o studiowaniu na kierunku dietetyka to bardzo odradzam. Bałagan to mało powiedziane. Nie maja pojęcia co robią. Kadra do bani. Porażka
    28.06.2016
  • hesia

    kosmetologia wszędzie ale tylko nie tu
    11.05.2016
  • marco

    Skończyłem własnie tą uczelnie, dokładnie kierunek informatyka. Dyplom jest w porządku ale brak jest normalnych prac w Warszawie. Rynek pracy dla tych specjalistów się nasycił, większością prac jest coś nie tak. To nie wina uczelni ale rynku, nawet osoby po WAT maja problem z znalezieniem "normalnej" stałej pracy.
    16.11.2015
  • paula

    hej zastanawiam się nad studiami kosmetologicznymi w Warszawie nie wiecie jak jest na tej uczelnie? warto isc?
    13.06.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Chyba zaocznej INŻYNIERSKIEJ INFORMATYKI nie za bardzo opłaca się tutaj sudiować, niepradaż? A może jednak...??? J.I.
    09.06.2015
  • Słabiutko

    Kosmetologia na pewno nie tutaj! Na roku jest 15 osób i większość myśli o szybkim i bezbolesnym przeniesieniu....Skoro szkoła kiedyś kształciłą dyplomatów...szybko zmieniła nazwę i zajęła się kosmetologią bez pojęcia to o czymś to świadczy. Zdecydowanie ODRADZAM!
    08.06.2015
  • ajoka

    też jestem zainteresowana kosmetologią, w Wawie jest parę szkół z tym kierunkiem, czy macie porownanie, która z nich jest najlepsza?
    16.06.2014
  • kosmetologia

    warto w tej szkole iść na kierunek Kosmetologia? co sądzcie o WSZ Kosmetyki i Pięlęgnacji Zdrowia? jakie jeszcze szkoly w arszawskie wchodzą w grę, poradźcie.
    27.05.2014
  • gruba

    nie zamęczycie się, a dyplom dostaniecie, inna spawa czy się nauczycię, co juz tylko od Was zależy, no i czy pracę po tej uczelni dostaniemy??? tego nie wie nikt
    24.02.2013
  • KoSSa

    A jakie profity sie ma z tej aktywnosci? ;d Bo zawsze aktywna bylam na lekcjach, dobrze wiedziec że na studiach tez to nagradzaja. Jak jeszcze ktos z dyplomacji odwiedzi te strone to napiszcie do ktorych wykładowców jak podchodzić, a szczególnie powiedzcie kto najbardziej kosi :D
    22.08.2012
  • cs

    Ja studiuję dyplomację i naprawdę nie narzekam. Poziom jak to poziom - musisz się uczyć żeby zdać, ale głównie w trakcie sesji, tak to wystarczy tylko aktywność na zajęciach. Kadra naprawdę spoko, jak jesteś aktywny to potem masz jakieś profity na zaliczeniach, więc mi się podoba :)
    07.07.2012
  • robsolll

    nie znam nikogo kto studiuje dyplomację, słyszałem tylko, że poziom nie jest niski, wykładowcy spoko i sympatycznie sie chodzi na wykłady(mam tu na myśli zgrane)
    22.02.2012
  • Japisek

    poprosze o opinie osoby, ktore studiuja dyplomacje w tej uczelni, nie mam pytan, co do zakresu studiow, programu, warunkow, bo siedzibe szkoly znam, czy oplat. Konkretnie chodzi mi o mozliwosci zatrudnienia po skonczeniu tego kierunku i jakosc samych zajec, osob prowadzacych.
    01.06.2011