Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • Student
    Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej - Curie

    Nie polecił bym nikomu studiowania na tej uczelni ciągle tylko zmieniają nazwę, bo opinia o nich ciągnie się latami.
    5/31/20
  • Marzena
    Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie

    Uczelnia jest w porządku do studentów. Poziom jest wysoki, warto się zainteresować.
    5/31/20
  • Paweł
    Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie

    Bardzo dobra uczelnia, jestem zadowolony, że zmieniłem moją poprzednią uczelnię na te. Tutaj jest większy poziom i większy szacunek do studenta. Stawiają na kwalifikacje studenta, a nie jego pieniądze. Dlatego tutaj spotkałem się z większym szacunkiem. Wielki plus dla uczelni, a poziom jest wystarczająco wysoki.
    5/31/20
  • Natalia
    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

    Dzień dobry, na stronie z filologią japońską jest napisane o uczeniu się dodatkowego języka azjatyckiego - np. chińskiego. Czy jest to obowiązkowe? Czy ten drugi język normalnie wchodzi w skład zajęć razem z językiem japońskim?
    5/31/20
  • Marzena
    Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie

    Reklama na zarządzaniu była bardzo pouczająca. Głównie dlatego, że analizowaliśmy różne przykłady z życia. Dodatkowo były zajęcia praktyczne. Bardzo fajny program zajęć. Dużo cennych umiejętności wnosi się do warsztatu pracy.
    5/31/20
  • Grafi
    Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie

    Poszukuję opinii nt. prawa zaocznego. Czy studenci/absolwenci są zadowoleni? Czy wykładowcy chcą przekazywać wiedzę i ciekawie prowadzą zajęcia? Czy to praktycy czy tylko teoretycy? Studia są o wiele drożdże niż na innych uczelniach, ale sam orogram wydaje się być bardziej ciekawy niż na UŁa czy UKSW. Czy wymagania językowe (j. ang.) są wysokie? Języki obce nie są moją mocną stroną, a nie chciałbym nie móc skończy tak drogich studiów z powodu egzaminu językowego. Nie obawiam się przedmiotów w języku polskim (nawet logiki), ale języka strasznie się obawiam. Studia prawnicze chcę potraktować jako uzupełnienie mojego dotychczasowego wykształcenia. Będę wdzięczny za odpowiedzi studentów i absolwentów ALK ;)
    5/31/20
  • Nat45
    Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu

    Witam, Chciałabym zapytać czy lepiej wybrać się na studia zaoczne na Uek z rachunkowości i finanów czy na Podhalańską Państową Uczelnie w Nowym Targu ? W tym roku zdaje maturę, chodziłam do technikum ekonomicznego, dobrze uczę się matematyki i przedmiotów zawodowych. Czy studia zaoczne będą dobrą opcją ?
    5/31/20
  • Witam
    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie

    Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat studiów pielegniarskich? I ile takie studia kosztują?
    5/31/20
  • Piotrek
    Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

    Mechatronika, informatyka, budownictwo to porządne kierunki. Przyjaciel poszedł na informatykę, no i jest zadowolony. Ja poszedłem na mechatronikę i też jestem zadowolony. Jest odpowiednia ilość wiedzy a wykłady bardzo ciekawe. Można się dużo nauczyć.
    5/31/20
  • Dagmara
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Jestem w szoku, że tyle osób pozytywnie ocenia tą uczelnię. Właśnie przez takie komentarze zdecydowałam się na nią, a teraz piszę skargi i walczę o zwrot pieniędzy. Jestem nauczycielem dyplomowanym z 14-letnim stażem, uczę angielskiego. Zapisałam się półtora miesiąca temu na podyplomowe i bardzo tego żałuję, ponieważ uczelnia od miesiąca podważa moje przygotowanie pedagogiczne. Nie uznają dyplomu NKJO powołując się na rozporządzenie MEN z 1 sierpnia 2017r., czym się absolutnie kompromitują, bo właśnie to rozporządzenie wyraźnie mówi, że NKJO nadaje uprawnienia! Czyli wg tej "uczelni z 20-letni stażem" nie mam przygotowania pedagogicznego, a więc w tej kwestii myli się kuratorium oświaty, myli się wydział edukacji i myli się sam MEN uznając moje kwalifikacje - WSKZ wie lepiej. Absolutny brak kompetencji i znajomości prawa oświatowego.
    5/31/20
  • Byly student
    Wyższa Szkoła Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu

    Ja przenioslem się po roku z WSJO na UAM zaoczne. Oczywiście żadnego przedmiotu z WSJo mi nie zaliczyli bo nie odpowiada normom uniwersyteckim. Nie żałuję że mam rok do tyl. Ważne dla mnie jest ze na koniec będę mieć mgr który jest uznawany przez szkoły. Dziewczyna po WSJO z mgr nie może dostać pracy w szkole podstawowej. We wszystkich szkołach usłyszała ze po czymś takim nie zatrudniają w państwowych szkołach. Uczy angielskiego w prywatnym przedszkolu. Trochę słabo
    5/31/20
  • Kasia
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Jaki był próg punktowy na bezpieczeństwo zdrowotne w 2019 roku?
    5/31/20
  • Julia
    Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie

    Jestem studentką drugiego roku i szczerze polecam tę uczelnię każdemu. Panuje tam świetna atmosfera, wykładowcy są zawsze uprzejmi i pomocni. Kolejnym plusem jest świetna lokalizacja uczelni, a także rozbudowany system stypendialny. Wszystkie sprawy załatwiamy poprzez elektroniczny system, co pozwala na szybki kontakt z wykładowca. Bardzo się cieszę, że wybrałam Wyższą szkołę zarządzania i bankowości.
    5/31/20
  • Maturzysta
    Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni

    Jak sprawa wygląda z kierunkiem "management" ? Czy ktoś studiuje/studiował ? Czy wymagany jest wysoki poziom języka angielskiego ? Polecasz kierunek ? Wiem że z odpowiedziami ciężko na tej stronie,ale może znajdzie się jakaś perełka :P Pozdrawiam
    5/31/20
  • Piotrek
    Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie

    Informatyka jest na dobrym poziomie, dużo się na niej nauczyłem. Wiem, że to dopiero początek przygody, bo w tej profesji to lata praktyki, by być na wysokim stanowisku. Jednak uczelnia bardzo mi ułatwiła naukę i szersze zrozumienie przedmiotu. Polecam.
    5/30/20
  • Monika
    Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni

    Świetna uczelnia, najbardziej mi się podoba, że trzyma wysoki poziom. Ludzie na roku są w porządku, można poznać fajne osoby.
    5/30/20
  • Edyta,
    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie

    Myślą że są niczym uniwersytet. Od marca na platformie brak wykładów on line a teraz na łeb na szyję ka, dy z wykładowców każe pisać po trzy, cztery pracę z własnego przedmiotu. Pytam jak tu pisać o czymś czego nie było? Dwa na jedną pracę potrzebujesz ok. 2 dni to razy3 to tydzień a tu tak z każdego przedmiotu bo każdy myśli że jego najważniejszy. Niech się uderza w pierś bo naprawdę to sztuka dla sztuki te prace skoro wiedzy nie ma. Dwa wymyślili ze będą testy.... No i szlak ludzi trafia bo jak zaliczyć czegoś o czym pojęcia ie masz. Może to studia pod tytułem sam się naucz? Oknie ma praktyk bo wirus ale wykłady można było robić regularnie, tylko wykładowcy nie potrafią tego robić. Teraz nikt nie zda egzaminów i wszyscy w kozim tyłku zostaną. No, nie mówiąc o tym jakie to pielęgniarki z tej uczelni wyjdą. Wymysłu ki to pracę, studium przypadków, procesy.... A po co to komu? I do czego? A przypadki to kurka wodna z kosmosu brane i tyle. Nasza p. Wroniak to już takim jadem pluje że strach się pytać o co kolwiek. Wykopali nasza prof. Miedzioche bo niby schorowana a ta przynajmniej dbała o nas. Jak tu skończyć ta uczelnie? Nikt nie wie i nikomu nie zalezy by pomóc nam studentom. Jadą tu po nas jak po baranach na hali. Co rok gorzej, co rok kadra bardziej '' nadgorliwa w udupianiu studentów '' modlę się do bozi, skończyć ten kierunek i wypad z tej budy. Nikomu nie polecę. Nie wierzyłam w to co ludzie pisali rok, , trzy lata temu a to prawda
    5/30/20
  • Maturzystka
    Uniwersytet Szczeciński

    Hej! Proszę o opinie dotyczące filologii germańskiej (zarówno dziennej jak i zaocznej) Z góry dziękuję :)
    5/30/20
  • x
    Uniwersytet Zielonogórski

    Po kilku latach spędzonych na UZ mogę z czystym sumieniem odradzić studia na tej uczelni. Po bardzo krótkim czasie można stwierdzić, że to miejsce zgarniające odrzut z większych uczelni, ale co gorsza okoliczne prostactwo i patologię. Ewidentnie widać, że uczelnia kładzie nacisk na ilość, nie jakość. Przeciętny absolwent mojego kierunku nie pracuje i nigdy nie będzie pracował w zawodzie, pomimo dużego popytu i rozwiniętej gospodarki w okolicy. Tutaj minimum potencjału przejawia ok. 10% z już bardzo nielicznej grupy. Ludzie są przepuszczani na litość z roku na rok, a na koniec wręcza się im ładny dyplom, który w zasadzie nie prezentuje już żadnej wartości na rynku pracy. Zapomnijcie o nawiązywaniu kontaktów, poznawaniu osób ambitnych i z potencjałem. Podczas studiów wielokrotnie usłyszałem stwierdzenia, które sprowadzić można do "Jak się nie podoba, wy***ać". Pracownicy są nastawieni na przemiał baranów, które liczą tylko na łaskę i przeczołganie się do kolejnego semestru. Jeśli powstaje jakikolwiek problem, od razu jest zamiatany pod dywan i przyklepywany ładnie ubraną groźbą. Nikt nie jest za nic odpowiedzialny, wina zawsze jest po stronie ogółu studentów. No chyba że zagrożone są pieniądze ze studiów zaocznych - o to UZ bardzo się troszczy. Spędzenie kilku potocznie najlepszych lat na takiej uczelni, pomiędzy takimi ludźmi, w tak nieciekawym mieście naprawdę nie jest tego warte. Cieszę się, że mam to doświadczenie już za sobą. Gdybym mógł wybrać ponownie, wybrałbym inaczej.
    5/30/20
  • Ala
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Dzień dobry, czy mając po 50% z podstawowych przedmiotów jest szansa na dostanie się na gospodarkę przestrzenną? Pozdrawiam.
    5/30/20