• WSAIB Gdynia patronat medialny
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 80-309 Gdańsk, al. Grunwaldzka 472D, Olivia Business Centre, (+) 506 474 217, rekrutacja@ssw-sopot.pl

Sopocka Akademia Nauk Stosowanych to do 2022 roku uczelnia znana pod nazwą Sopocka Szkoła Wyższa. Międzyuczelniany Wydział w Gdańsku wraz z Wydziałem Ekonomii i Finansów oraz Wydziałem Architektury, Inżynierii i Sztuki stanowią filary kształcenia w różnych dziedzinach nauki.

SANS stawia na profesjonalizm w nauczaniu, kształtowanie wysokiej kultury etycznej, podnoszenie standardu warunków kształcenia oraz promowanie i nagradzanie najlepszych studentów.

W gdańskim wydziale realizowane są studia licencjackie na kierunku Business and Languages. Jego ukończenie pozwala na uzyskane dyplomu dwóch uczelni, również partnerskie – Ateneum – Akademii Nauk Stosowanych.

Dowiedz się więcej o studiach w gdańskim, Międzyuczelnianym Wydziale SANS. Sprawdź wymogi rekrutacyjne oraz terminy naboru.


Ocena uczelni

6.71 / 10
9 głosów

Opinie (27)
Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku, SANS Gdańsk

Alka
odpowiedź dla hania z dnia 14.09.2022
w sensie, że na architekturach jest ta sama kadra co na PG? tak, można stamtąd spotkać wykładowców, czy z ASP. tylko z tą różnicą, że taki wykładowca ma dla ciebie więcej czasu przy omówieniu projektu. ja aktualnie idę na VI semestr AU i po takim czasie mogę w pełni powiedzieć, że nie żałuję ani dnia, że dostalam się włąśnie do Sopockiej.
14.09.2022
14.09.2022
Alka
odpowiedź dla hania z dnia 14.09.2022
kadra ta sama na architekturach, w sensie czy to PG, ASP w SANSie? tak, można spotkać wykładowców stamtąd, zatem poziom nauczania jest ten sam, z tą różnicą, że tu są małe grupy w Sopocie i taki profesor z PG ma dla ciebie więcej czasu przy omówieniu projektu. Ja polecam, idę na VI semestr AU i jestem w stanie ocenić po tylu latach, że nie żałuję dnia, że się dostałam właśnie tutaj.
hania
Rozumiem, że Gdańsk i Sopot to ta sama kadra? Proszę o opinie kierunków artystycznych, warto?
14.09.2022
21.03.2022
Studentka ostatniego roku
Świetnie oceniam uczelnie. Ludzie psioczą na Felskiego, a to dla mnie najlepszy wykładowca ;)
SSW
odpowiedź dla Jagna z dnia 24.03.2021
Hej Jagna - spokojnie, zajęcia praktyczne dorównują uczelniom publicznym, kadra to czynni architekci. Poza programem studiów, mieliśmy też dodatkowe zajęcia m.in. z OPEN BIM, Archicad i jesteśmy zasypywani wycieczkami studyjnymi, m.in. z projektowania ogrodów hydroponicznych, projektowania bioklimatycznego, kosztorysów dla pracodawców :) znajdziesz coś dla siebie :) zapraszamy
24.03.2021
24.03.2021
Jagna
Też zapytam o kierunki artystyczne. Czy ktoś ma porównanie z ASP jeśli chodzi o pracownie, zajęcia praktyczne. Tu większe koszty nauki, ale czy w niepublicznych szkołach nie jest trochę nowocześniej. Trochę obawiam się takiego betonu na ASP.
Odp: Ada
na SSW poza swoimi, to też kadra ASP, więc nic nie tracisz, a masz mniejsze grupy po prostu :) poziom ten sam, mogę polecić
03.02.2021
28.12.2020
Ada
Polecacie tu artystyczne kierunki? Czy raczej ASP?
Ola
Rozumiem, że B&L jest realizowany pod angielsku, ale to nie są studia filologiczne. Nacisk jest na komunikację biznesową?
12.11.2020
06.10.2020
SSW
odpowiedź dla ??? z dnia 05.10.2020
Finanse i ekonomia biznesu to specjalność na kierunku Ekonomia. Są to studia dziennie w trybie dualnym i program jest bardzo rozbudowany, zgodny z wytycznymi programowymi Ministerstwa.
???
Program na studiach dualnych jest mocno okrojony w porównaniu ze specjalnościami tradycyjnie realizowanymi?
05.10.2020
27.08.2020
SSW
odpowiedź dla Wiki z dnia 26.08.2020
Wszystko zależy od kierunku. Na kierunku "Business & Languages" językiem obowiązkowym jest język angielski a drugim językiem do wyboru jest niemiecki, szwedzki, hiszpański, włoski. Na pozostałych kierunkach spośród angielskiego i niemieckiego studenci wybierają głównie angielski, którego znajomość jest konieczna w międzynarodowych firmach finansowych.
Wiki
Jakie lektoraty są dostępne na kierunkach ekonomicznych?
26.08.2020
23.06.2020
Ola
odpowiedź dla Gonia z dnia 19.06.2020
Tak, rekrutacja trwa do końca września z planowanym startem na październik/listopad 2020/2021 :)
Gonia
Rekrutacja na studia podyplomowe (Akademia Liderki) nadal trwa? Ten program rusza jesienią czy innym trybem jest realizowany?
19.06.2020
27.03.2020
JakubARCH
Zuza: kadra to też wykładowcy PG, więc poziom jest jak najbardziej ten sam, z dużą korzyścią dla SSW, bo sa tutaj male grupy, więc poświęcają ci więcej uwagi zdecydowanie. Jak masz 15 osób w grupie to jest to o wiele bardziej komfortowe na zajęciach
Ola
odpowiedź dla Pola z dnia 25.03.2020
Hej :) Tak, B&L jest w 100% prowadzony w języku angielskim :)
27.03.2020
25.03.2020
Pola
Czy kierunek business and languages jest całkowicie w języku angielskim?
Zuza
Polecacie architekturę w tej szkole, czy raczej Politechnika?
03.03.2020
11.02.2020
Inia
Czy koszty kształcenia są adekwatne do poziomu kształcenia?
Ela
Dużo artystycznych kierunków jest w tej szkole. Można wnioskować, że specjalizują się w tej dziedzinie? Czy podzielacie tą opinię? Warto wybrać tą szkołę?
04.02.2020
15.11.2019
SSW
odpowiedź dla Alka z dnia 14.11.2019
Uczelnia otrzymała niedawno zgodę Ministerstwa na uruchomienie kierunku WZORNICTWO. Tak więc pierwszy rocznik ruszy dopiero w październiku 2020. Wydział Architektury SSW ma bardzo dobre opinie więc jesteśmy przekonani, iż zadowoleni będą również studenci kierunku Wzornictwo.
Alka
Czy ktoś studiuje wzornictwo??
14.11.2019
14.10.2019
Lidka
Czy ktoś z wzornictwa mógłby się wypowiedzieć o studiach?
pola
Architektura wnętrz czy krajobrazu? Jakie macie opinie?
09.08.2019
28.05.2019
joshua
czy Sopocka Szkoła Wyższa jest lepsza w kierunkach ekonomicznych czy technicznych (architektura)? Jak oceniacię tą szkołę?
test
test
07.05.2019
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Łódzka
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Coventry University Wrocław
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Opolski
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach