• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (23)
Sopocka Szkoła Wyższa, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku, SSW Gdańsk

SSW
odpowiedź dla Jagna z dnia 24.03.2021
Hej Jagna - spokojnie, zajęcia praktyczne dorównują uczelniom publicznym, kadra to czynni architekci. Poza programem studiów, mieliśmy też dodatkowe zajęcia m.in. z OPEN BIM, Archicad i jesteśmy zasypywani wycieczkami studyjnymi, m.in. z projektowania ogrodów hydroponicznych, projektowania bioklimatycznego, kosztorysów dla pracodawców :) znajdziesz coś dla siebie :) zapraszamy
24.03.2021
24.03.2021
Jagna
Też zapytam o kierunki artystyczne. Czy ktoś ma porównanie z ASP jeśli chodzi o pracownie, zajęcia praktyczne. Tu większe koszty nauki, ale czy w niepublicznych szkołach nie jest trochę nowocześniej. Trochę obawiam się takiego betonu na ASP.
Odp: Ada
na SSW poza swoimi, to też kadra ASP, więc nic nie tracisz, a masz mniejsze grupy po prostu :) poziom ten sam, mogę polecić
03.02.2021
28.12.2020
Ada
Polecacie tu artystyczne kierunki? Czy raczej ASP?
Ola
Rozumiem, że B&L jest realizowany pod angielsku, ale to nie są studia filologiczne. Nacisk jest na komunikację biznesową?
12.11.2020
06.10.2020
SSW
odpowiedź dla ??? z dnia 05.10.2020
Finanse i ekonomia biznesu to specjalność na kierunku Ekonomia. Są to studia dziennie w trybie dualnym i program jest bardzo rozbudowany, zgodny z wytycznymi programowymi Ministerstwa.
???
Program na studiach dualnych jest mocno okrojony w porównaniu ze specjalnościami tradycyjnie realizowanymi?
05.10.2020
27.08.2020
SSW
odpowiedź dla Wiki z dnia 26.08.2020
Wszystko zależy od kierunku. Na kierunku "Business & Languages" językiem obowiązkowym jest język angielski a drugim językiem do wyboru jest niemiecki, szwedzki, hiszpański, włoski. Na pozostałych kierunkach spośród angielskiego i niemieckiego studenci wybierają głównie angielski, którego znajomość jest konieczna w międzynarodowych firmach finansowych.
Wiki
Jakie lektoraty są dostępne na kierunkach ekonomicznych?
26.08.2020
23.06.2020
Ola
odpowiedź dla Gonia z dnia 19.06.2020
Tak, rekrutacja trwa do końca września z planowanym startem na październik/listopad 2020/2021 :)
Gonia
Rekrutacja na studia podyplomowe (Akademia Liderki) nadal trwa? Ten program rusza jesienią czy innym trybem jest realizowany?
19.06.2020
27.03.2020
JakubARCH
Zuza: kadra to też wykładowcy PG, więc poziom jest jak najbardziej ten sam, z dużą korzyścią dla SSW, bo sa tutaj male grupy, więc poświęcają ci więcej uwagi zdecydowanie. Jak masz 15 osób w grupie to jest to o wiele bardziej komfortowe na zajęciach
Ola
odpowiedź dla Pola z dnia 25.03.2020
Hej :) Tak, B&L jest w 100% prowadzony w języku angielskim :)
27.03.2020
25.03.2020
Pola
Czy kierunek business and languages jest całkowicie w języku angielskim?
Zuza
Polecacie architekturę w tej szkole, czy raczej Politechnika?
03.03.2020
11.02.2020
Inia
Czy koszty kształcenia są adekwatne do poziomu kształcenia?
Ela
Dużo artystycznych kierunków jest w tej szkole. Można wnioskować, że specjalizują się w tej dziedzinie? Czy podzielacie tą opinię? Warto wybrać tą szkołę?
04.02.2020
15.11.2019
SSW
odpowiedź dla Alka z dnia 14.11.2019
Uczelnia otrzymała niedawno zgodę Ministerstwa na uruchomienie kierunku WZORNICTWO. Tak więc pierwszy rocznik ruszy dopiero w październiku 2020. Wydział Architektury SSW ma bardzo dobre opinie więc jesteśmy przekonani, iż zadowoleni będą również studenci kierunku Wzornictwo.
Alka
Czy ktoś studiuje wzornictwo??
14.11.2019
14.10.2019
Lidka
Czy ktoś z wzornictwa mógłby się wypowiedzieć o studiach?
pola
Architektura wnętrz czy krajobrazu? Jakie macie opinie?
09.08.2019
28.05.2019
joshua
czy Sopocka Szkoła Wyższa jest lepsza w kierunkach ekonomicznych czy technicznych (architektura)? Jak oceniacię tą szkołę?
test
test
07.05.2019
  • Uniwersytet Gdański
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku