Opinie o Uczelni Społeczna Akademia Nauk w Krakowie Wydział Nauk Stosowanych (SAN Kraków)

Komentarze (42)

  • studentka

    Uczelnia świetna i na ogół przyjazna studentowi. Dopóki nie trafi się na p.Marię z dziekanatu, która psuje cały wizerunek uczelni. Mimo że naprawdę profesjonalni wykładowcy starają się utrzymać miłą i sympatyczną atmosferę dopóki w dziekanacie nie zostanie zatrudniona na miejsce p. Marii miła i przede wszystkim kompetentna osoba ich starania na nic się nie zdadzą. Załatwienie jakiejkolwiek sprawy (nawet najprostszej) w dziekanacie dzięki tej osobie staje się koszmarem każdego studenta. Nieprofesjonalna o zbyt wygórowanym ego. Najwyraźniej nie nadaje się do współpracy z ludźmi. Unikajcie jej jak ognia .
    18.09.2018
  • anonimka28

    Odradzam tą placówkę, oprócz małych kosztów nie ma zupełnie żadnych pozytywów. Na obronę czekałam ROK CZASU!!, rok czasu stracony i dodatkowe 550zł przez zaniedbania ze strony promotor. Nikt nie pomógł mi w tej sprawie, mimo tego że miałam rozmowy z promotor zapisane, każdy wiedział, że to nie ja zawaliłam. Ale i tak każdy mnie zlał i bronił swojej znakomitej Pani Doktor. Odradzam, pierwsze 3 lata poszły bardzo łatwo. Oczywiście były incydenty jak pogubione teczki,dokumenty,papiery itp w dziekanacie z PRYWATNYMI DANYMI STUDENTÓW!!!. Większość wykładowców bardzo spoko, jednakże nie nauczycie się tu niczego. Jeżeli szukacie szkoły tylko po to, żeby dostać papier to możecie ją wybrać. Na pewno nie nauczy ona was niczego ani nie przygotuje do pracy/dalszej nauki.
    26.06.2018
  • Miro

    Witam wszystkich, zależy mi na rzetelnej opinii dotyczącej filologii angielskiej na SAN Kraków, jaki jest poziom, jaka kadra, jak to wygląda w porównaniu z innymi uczelniami?Będę wdzięczny za informacje
    28.05.2018
  • odradzam

    Ludzie idźcie wszędzie ale nie na SAN w Krakowie. To jest dramat. Szczerze odradzam. W tym roku kończę licencjat i wiem jedno zmarnowane 3 lata i kupę kasy. Filologami tu nie zostaniecie.
    26.02.2018
  • roksi

    Chce studiować tutaj filologie. Czy warto ?
    22.01.2018
  • Mitsu13

    Ja polecam tą uczelnię z czystym sumieniem. Studiowałam i skończyłam państwową AWF oraz Jański Kraków. Najlepsza atmosfera i podejście do studenta i wykładowcy byli na San Kraków. Nauka w piątki( niektóre) i soboty. Polecam !!!
    14.07.2017
  • kara

    polecam san w krakowie, fajna uczelnia nie ma co narzekać na poziom nauczania, i tak jak powiedziała " studentka kraków" jak ktos oczekuje szałowo wysokiego poziomu, niech idzie na AGH
    27.10.2016
  • studentka kraków

    Nie prawdą jest że za wszystko się płaci, płaci się czesne jak na każdej innej uczelni. Nie przypominam sobie bym przez kilka lat studiowania płaciła za wydawane zaświadczenia bądź inne dokumenty. To prawda że panuje tu bałagan i czasami jest problem z organizacja pewnych spraw, ale jeśli chodzi o poziom nauczania to nie można powiedzieć ze jest zbyt wysoki, nie można również powiedzieć że jest bardzo niski. Wykładowcy sensowni, fajnie prowadza zajęcia. Jeśli ktoś oczekuje maksymalnie wysokiego poziomu nauczania niech się zapisze na AGH, bądź Politechnikę :)
    19.10.2016
  • malajka

    Cześć! Czy ktoś może udzielić informacji na temat przygotowania pedagogicznego na SAN?
    30.08.2016
  • Nina

    Czy może ktoś coś więcej napisać o studiach podyplomowych Przygotowanie pedagogiczne? Chce zacząć od tego roku? Jakieś opinie?
    06.08.2016
  • Krystek

    Przypadkiem trafiłem na Waszą dyskusję i postanowiłem do niej dołączyć. Nie wiem, jak jest w filii w Krakowie, ale miałem doświadczenie zarówno z łódzkim jak i warszawskim sanem. To znaczy licencjat robiłem w Łodzi, a po przeprowadzce do stolicy kontynuuję studia tutaj. Uważam, że szkoła jest naprawdę w porządku. Dobrze wyposażone sale, wykładowcy, którzy wiedzą, o czym mówią i „skondensowane” plany zajęć (a nie rozstrzelone od 8 do 20). Studiowałem psychologię, a teraz kończę pedagogikę i uważam, że jeżeli ktoś szuka fajnej uczelni niepublicznej, spokojnie może przejrzeć ofertę sanu. Pozdrawiam!
    30.03.2016
  • thomson

    Jak oceniacie sytuację na trzecim roku zarządzania?
    28.02.2016
  • @ Kamil

    Najgorszą tzw. szkołą tzw. wyższą w Polsce i najbardziej zabagnioną moralnie, dydaktycznie i intelektualnie jest katolicka SWBJ, czyli Szkoła Wyższa im. Bogdana Jańskiego, na której od lat nie płacą wykładowcom za zajęcia, a od studentów kasą ciągną. Mało tego, za spóźnienie z opłatą jest 40 zł kary, co jest niezgodne z prawem.
    08.02.2016
  • Kamil

    SAN jest to uczelnia na której na pewno niczego się nie nauczycie ale na pewno wydacie bardzo dużo pieniędzy. Uczelnia nie ma dobrej renomy więc już nie raz szukając pracy spotkałem się z pytaniami zadawanymi w lekko ironicznym tonie o to co to w ogóle za uczelnia i dlaczego ją wybrałem. Dlaczego? Teraz sam nie wiem. Byłem młody i głupi. Szukałem czegoś taniego i łatwego. Okazało się, że wcale tanio nie jest bo wyciągną z Ciebie ostatni grosz. A co do poziomu - jest niższy niż kiedykolwiek mógłbym przypuszczać. Nie uczymy się niczego a nawet jeśli już coś jest do zaliczenia to tak jak ktoś wcześniej pisał zaliczają każdemu. Uważam, że za tą niby uczelnię ktoś poważnie powinien się zabrać bo niesprawiedliwe jest to, że tak samo osoba po SANie może mieć mgr jak osoba po AGH czy UJ. Ja w tym roku bronię licencjat i na pewno przeniosę się na inną uczelnię bo do tej naprawdę wstyd jest mi się przyznawać. Podsumowując jeśli chcecie iść koniecznie na uczelnie prywatną wybierzcie lepiej Frycza - tutaj zdania co do renomy są podzielone ale na pewno ta renoma jest lepsza niż jeśli chodzi o SAN, Frycz jest rozpoznawalny i czegoś tam się jednak da nauczyć. Na SANie to tylko strata czasu i pieniędzy.
    05.02.2016
  • Zawiedziona

    Niestety muszę potwierdzić, że chaos informacyjny jaki panuje na tej Uczelni przekracza normy przyzwoitości. Panie w Oddziale zamiejscowym w Krakowie nie są wstanie rzeczowo odpowiedzieć na pytania, które są w zakresie ich obowiązków. Często przez niedoinformowanie wprowadzają studentów w błąd. Telefon w dziekanacie jest stale nieczynny.
    26.01.2016
  • podyplomowe ???

    czasem jest tak (ponoć), że na licencjacie traktują studentów słabiej, ale na studiach podyplomowych już sie starają, no bo wiadomo, ludzie dorośli, częśto pracujacy, itd. Jak jest z podyplomówkami na SANie? czy ktoś z Was studiował tutaj i może się wypowiedzieć? mnie interesują zamówienia publiczne ...
    12.10.2015
  • Gębala

    Widzę negatywy o tej uczelni a i sam też nie napisze kolejnego negatywa. Interesują się Toba tylko aż się w końcu skutecznie zrekrutujesz. Potem jesteś dla nich numerkiem który ma konto bez dna bo na każdym kroku musisz wyciągać portfel i robić przelewy. DRAMAT. ODRADZAM !!
    10.09.2015
  • Siv

    Jeśli ktoś jednak zdecyduje się wybrać SAN, chociaż mocno przed tym przestrzegam, bo sam dałem się "zauroczyć" niskim cenom - przeczytajcie dokładnie umowę przed jej zawarciem. Niestety, ale funkcjonują tam m.in. tak dziwne opłaty jak tzw. "wakacyjna" której wedle prawa żadna uczelnia miała już nie pobierać. Na wysokim poziomie w tej szkole stoi tylko marketing... Jeśli chodzi o organizację zajęć i ich poziom merytoryczny to niestety stoi na bardzo niskim poziomie. Nie warto na nich tracić pieniędzy a w szczególności czasu i bardzo przykro pisać mi tą opinię, bo spodziewałem się co najmniej akceptowalnego poziomu
    26.08.2015
  • yolo

    29.01.15 wystawilem opinię nt. filologii angielskiej,co ciekawe 3h później pojawia się kontropinia wychwalajaca szkołę... dziwne. Jeśli ktoś chce wyrzucić w bloto pieniądze, stracić czasna beznadziejnych zajęciach i mieć problemy z rezygnacja, to polecam. Ogółem, poziom zatrwazajaco niski i nie trzeba byc geniuszem angielskiego :) dla osoby ktora jezyk juz zna i chce go szlifowac oraz otrzymać tytul nie wynikie z tego nic dobrego. Kolega "mati" (lub raczej rzecznik prasowy uczelni dbajacy o dobry pr i wystawiający dobre opinie) rzuca ogolnikami typu "uczelnia dba o szczegóły" ale żadnych przykładów. Jakie szczegóły? Brak bufetu, kiosku, brak miejsca w salach, brak ogrzewania, brak wykładowców, brak organizacji czy brak solidnie ułożonego planu zajęć? Bo tymi szczegółami jakoś nikt sie nie zajął. Ciekawe stwierdzenie "poziom języka dostosowany jest do grup" - kiedy ja tam byłem studentem to nie było żadnych grup oprócz włoski/rosyjski. Dodatkowo "mati" napisał również" "To co odróżnia San od innych uczelni to atmosfera" - Jakieś przykłady, konkrety? Bo mieliście jedną imprezę (Jakieś otrzęsiny) i już atmosfera jest super? Jeśli nie zostanie poprawiona jakość usług oferowana przez tą firmę (Bo szkołą się tego nie da nazwać) to atmosfera nigdy nie będzie dobra. Jestem osoba ktora dość dobrze zna język (B2), chciałem go szlifowac na san - trafiłem na niski poziom, naukę od podstaw, niekompetencję i studentów którzy znają tylko present simple i posiadają watpliwa wymowę języka angielskiego oraz brak słownictwa, więc nie pozwolę sobie na zarzuty typu "troche samokrytyki" gdyż nie ma nic złego w byciu w czymś dobrym. Wymagalem dobrego poziomu i osób które pomogą mi byc lepszym, trafiłem na przeciętność. Szkole odradzam w związku z powyższym. Dodatkowo, teksty typu "Widać kolega miał sporą przeszłość z uczelniami", są żałosne, ponieważ osoba pisząca ten komentarz skupiła się na obrażaniu mnie, a nie na rzetelnym odpowiedzeniu na kontrargumenty. Brak solidnych argumentów i znajomości faktów zawsze doprowadza do obrażania innych. Kolego mati, w Twojej opinii nie znajdziemy żadnego konkretu. Poza tym, nie zamierzam rozmawiać z nikim "na priv" ponieważ ja nie mam nic do ukrycia i mogę to napisać publicznie, Ty najwyraźniej nie
    19.08.2015
  • Edyta

    Filologia angielska (niestacjonarne) Jakie macie opinie ?
    17.08.2015
  • michał

    a czy ktoś tu studiował informatykę? jakieś opinie? mają jakiś sprzęt?
    26.06.2015
  • Patrycja

    Odradzam. To z czym się tam głównie spotkacie to brak wiedzy na jakikolwiek temat, brak szacunku i setki ukrytych opłat przy każdej możliwej okazji. Gdyby jeszcze było za co płacić... Niestety nie ma, ponieważ poziom jest bardzo niski i tak naprawdę uczelnia nie jest w stanie zaproponować studentom niczego atrakcyjnego. Jest to po prostu zwykła firma nastawiona na zysk. Nic więcej.
    18.06.2015
  • domi

    Sama jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni.Przeczytałam mnóstwo negatywnych komentarzy ale co dziwne znajduje dokładnie te same (kopiuj-wklej) na każdej stronie...troszkę to dziwne ze hejterzy oblegają każdą stronę i forum ..nie sądzicie ? W każdym bądź razie chciałam się dowiedzieć jak stoją opłaty za studia II stopnia?
    08.05.2015
  • wiki

    nie polecam chałos i bałagan nic nic nie wie
    05.05.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu
    16.03.2015
  • jak logistyka?

    kto studiiuje tutaj logistykę??? jak jest???
    15.03.2015
  • rudi

    Jest spoko...poza studiami doceniam również działania poza nauką...różne eventy czy chociażby otrzęsiny...:) Poza tym uczelnia jest w samym centrum Krakowa...co dla mnie jest oczywiscie atutem ( dojazd czy lokalizacja - rzut beretem do rynku...):)
    30.01.2015
  • mati

    Kolega jak widać miał sporą przeszłość z uczelniami..:) . Tak się składa, ze jestem studentem SAN w Krakowie na kierunku filologia angielska i mam diametralnie odmienne zdanie... To co różni SAN od innych krakowskich uczelni to atmosfera oraz dbanie o szczegóły -tak w kwestii merytorycznej jak i po prostu ludzkiej/studenckiej. Co do opłat - w bieżącym roku akademickim korzystałem przynajmniej z 5 zaświadczeń wydanych przez dziekanat bez żadnych opłat i nie wiem o czym kolega pisze... Pozdrawiam geniusza angielskiego i chętnie porozmawiam na ten temat na priv - poziom języka jest po prostu dostosowany do grup i osobiście nie zaobserwowałem różnic pomiędzy studentami -sugeruje koledze odrobinę samokrytyki i skupienie się na nauce... Zapraszam do mojej grupy...
    29.01.2015
  • yolo

    Najgorsza uczelnia z jaką miałem do czynienia, kompletna dezorganizacja w związku z salami, prowadzącymi i godzinami zajęć (zajęcia obowiązkowe czasem na siebie nachodziły - paranoja), a prowadzący sami nieraz mówili, że nie wiedzą kiedy mają zajęcia bo nikt z dziekanatu nie poinformował ich o zmianie planu zajęć. Dodatkowo budynek w Krakowie przy ul. Smoleńsk należy też do prywatnego liceum, sale są małe, niejednokrotnie zdarzyło się przynoszenie krzeseł z innych sal i ściskanie się pod ścianą. Brak bufetu, ksero, biblioteki, jakiegokolwiek kiosku gdzie można kupić byle długopis. Kadra merytorycznie nie najlepsza, niektórzy wykładowcy prowadzą zajęcia od wszystkiego (Wykładowca po ukończonym prawie prowadzi: Gramatykę opisową, Historię Wielkiej Brytanii, prawo własności intelektualnej i jeszcze inne przedmioty na wyższych semestrach). Dziekanat to kompletna masakra, Panie jeśli widzą, że student przychodzi w jakiejś dyskusyjnej sprawie (np. opłaty czy rezygnacja) od razu stają się niemiłe, opryskliwe. Przy podpisywaniu umowy trzeba ją dokładnie przeczytać, bo płaci się dosłownie za wszystko. Poziom Filologiii Angielskiej tragiczny - na zajęcia chodzą osoby które nie potrafią poprawnie czytać po angielsku, nie znają czasów - i poziom niestety dostosowywany jest do takich osób, bo oczywiście nie ma podziału na grupy, lepszą i gorszą. Poza tym, na początku semestru zapisywaliśmy się na dodatkowy język (do wyboru: włoski, hiszpański, francuski, niemiecki, rosyjski), uruchomiono tylko włoski i rosyjski niezależnie od tego, że większość osób wybrała francuski i hiszpański - Tylko dlatego, że nie znaleźli lektora na czas. Odradzam "naukę" w tej śmiesznej szkółce która jest nastawiona wyłącznie na zysk.
    29.01.2015
  • studia podyplomowe w SAN

    porównuję oferty studiów podyplomowych pedagogicznych, czy ktoś robił w SAN - Diagnoza i terapia pedagogiczna??? Z może pokrewny program, typu Terapia pedagogiczna i może się wypowiedzieć na ten temat? skąd biorą wykładowców i jaki jest poziom?
    26.01.2015
  • grafika

    ale SAN na pewno prowadzi grafikę??? czy dopiero sie przymierzają do tego kierunku? bo jak sprawdzałem, to na stronie ich był z gwiazdką... to uznałem, że w przygotowaniu, chetnie dowiem się więcej o samym programie i specjalnościach
    23.01.2015
  • darek

    Polecam kierunek grafika, od zawsze był on moim marzeniem i bardzo cieszę się, że wybrałem tą szkołę!
    15.01.2015
  • mniot

    Społeczna Akademia Nauk potęgą jest i BASTA! przybywajcie, zaliczajcie, dyplomy odbierajcie i niczego się nie lękajcie!
    19.09.2014
  • tabaluga

    ocenę mają dość przeciętną ale ze słyszenia od studentów San wiem, że to bardzo dobra uczelnia, rzetelnie przygotowująca do zawodu
    02.09.2014
  • gabi

    o SAN słyszałam same pozytywne opinie, ta szkoła cieszy się dużym powodzeniem wśród studentów z całej Polski, mają niezłą kadrę i dobre zaplecze naukowe co sprzyja przyswajaniu wiedzy ;)
    26.07.2014
  • mordka

    ktoś był w SAN-ie na dzrzwiach otwartych i ma zdanie na ich temat? albo studiował w tej szkole i może coś więcej od siebie napisać?
    30.06.2014
  • stosunki międzynarodowe

    chce studiowac Stosunki Międzynarodowe, które uczelnie w Krakowie brać pod uwagę? Jak SAN wypada pośród nich? warto iść tutaj?
    01.06.2014
  • darek

    zasada jest taka, trzeba czytac umowy i miec wiedze o wszystkich mozliwych oplatach, wówczas nie ma niespodzianek, ta sie sklada że na wszystkich uczelniach i państwowych i prywatnych każą sobe słono płacić za co tylko sie da, oni po prostu na tym zarabiają, jesli zgodnie z umową - to żal możecie mieć tylko do siebie, że nie doczytaliście
    24.05.2014
  • niestety żal... wieki żal

    Opłaty dodatkowe za byle świstek to jedno... dziekanat tak nieuprzejmy że porażka... niestety nic przyjemnego na tej uczelni mnie nie spotkało... NIE POLECAM!
    06.05.2014
  • naprawdę?

    Tak kłamliwej uczelni jeszce nie widziałam. opłaty dodatkowe nawet za byle druczek to juz przesada.
    25.02.2014
  • psychologia w Krakowie na SAN-ie?

    mam pytanie o ofertę SAN, konkretnie w Krakowie, czy dobrze widze na stronie, że mają psychologię??? jakoś dziwnie dużo tych kierunków mi się zdaje? jeśli ktoś studiuje kierunek psychologia, to chętnie bym się dowiedziała czegoś więcej na ten temat, z góry dziękuję, kaśka
    11.02.2014
  • Redakcja

    zachęcamy do dzielenia się opiniami na temat SAN Kraków
    29.01.2014