• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (32)
Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum, WSZCB, Balticum

Collegium Balticum
odpowiedź dla dg z dnia 18.04.2021
Dzień dobry, szczegółowe informację znajdują się na naszej stronie: www.cb.szczecin.pl A tu krótko dlaczego warto: Program tworzony we współpracy m.in. z medykami, dietetykami, fizjoterapeutami. Kierunek realizowany we współpracy z twarzą polskiej dietetyki - Jakubem Mauriczem. Dla każdego studenta na I roku, w semestrze letnim, Uczelnia opłaca jedno wybrane szkolenie poszerzające wiedzę dot. specjalności plus 20% zniżki przez cały okres trwania studiów na inne szkolenia z oferty Mauricz Training Center. Możliwość prowadzenia zajęć na odległość w formie e-lerning. Chcesz więcej? Skontaktuj się z działem rekrutacji: 91 48 38 171
19.04.2021
18.04.2021
dg
coś o dietetyce ?
Bb
Tez chetnie sie dowiem cos na temat dietetyki?
14.04.2021
21.08.2020
adam
Witam, jakieś opinie o dietetyce ?
SSW Collegium Balticum
odpowiedź dla Diana z dnia 15.06.2019
Dziękujemy , serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy do kontaktu!
17.06.2019
15.06.2019
Diana
Polecam podyplomowki ogolnie w CB, byłam na oligo, dużo rzeczy można sie nauczy, teraz pójdę jeszcze na wych do życia w rodzinie. Co do gwiazdek też zauważyłam, i usłyszałam w biurze rekrutacji, bo była akurat jedna osoba ze mną, to nabór trwa, a kierunki są w przygotowaniu.
Hendriks
Hej :) czy jest tu ktoś z podyplomówki z surdopedagogiki? Polecacie?
31.05.2019
15.05.2019
żaneta
na stronie Balticum jest kilka kierunków z gwiazdkami, czy mam rozumieć że one jeszcze nie zostaly wprowadzone do oferty? pytam, bo tutaj na stronie w wykazie ich nie ma?
Informatyka
Ktoś pytał o informatykę. Generalnie jestem na drugim roku i kierunek jest naprawdę dobrze prowadzony. Dużym dla mnie plusem było nauczanie w specjalności od pierwszych zajęć (tylko dlatego, że wszyscy studenci się na to zgodzili, no prawie wszyscy), ta specjalność to systemy wbudowane. W pierwszym i drugim semestrze robiliśmy projekty typu: czujnik zbliżeniowy, różnego rodzaju roboty, proste gry, trochę lutowania i programowania. Duży nacisk kładą na programowanie (wejściówki co zajęcia i zadania do zrobienia w domu) co jest jak najbardziej zrozumiałe, tym bardziej że zajęcia są prowadzone z ludźmi, którzy mają w tym ogoromne doświadczenie i pracują na codzień w lokalnych firmach programistycznych. Tak 70% zajęć to zajęcia praktyczne. Generalnie polecam.
17.11.2018
22.02.2018
Emilia
Pedagogika w Szczecinie - opinie pliiizzz :-) Jak jest w Balticum? Gdzie jeszcze szukać?
studentka
@WERKA MOŻE DLATEGO ŻE UCZELNIA W KRÓTKIM ODSTĘPIE CZASU STRACIŁA DWÓCH WYKŁADOWCÓW? :(
22.02.2018
30.01.2018
werka
dlaczego na stronie Balticum cały czas na logo wisi czarna wstążka? rozumiem, że byłaby dzień, dwa, tydzień .... ale ja widziałam ją już dawno temu. Po kim ta żałoba? Czy to normalne, że tak się robi na stronie uczelni, gdy ktoś umrze np. wykładowca?
informatyka w Balticum - warto?
kto studiuje w tej szkole kierunek Informatyka? jak jest ? czy warto się zdecydować? możecie cś więcej podrzucić, zwłaszcza jaki poziom i jacy wykładowcy są?
10.11.2017
20.08.2016
studentka CB
Jestem zadowolona z uczelni Collegium Balticum, wykładowcy przekazują wiedzę praktyczną a nie tylko suchą teorię, w razie jakiś pytań chętnie udzielają odpowiedzi. Nigdy nie czułam się w dziekanacie jak intruz a w poprzedniej uczelni to bałam się zapytać o podbicie legitymacji. Naprawdę poooolecam.
pytanko na szybko
kto tutaj studiuje na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna??? Jak jest? czego się spodziewać? czy warto wybrać tą szkołę?
20.04.2016
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
da
do "ja" i do "studentka" - niestety, facet ma rację. Pogadajcie z dobrym prawnikiem z zewnątrz, to Wam wyjaśni. Niedawno Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego jednoznacznie stwierdziło, że z dniem 31-08-2012 r. wygasł mandat Dziekana Uczelni. Zgodnie ze statutem Dziekana powołuje założyciel, który do tej pory tego nie zrobił. Natomiast kwestia Rektora została przekazana do rozpatrzenia przez MNiSW do Sądu Administracyjnego. Ciekawe jakie dokumenty Wam pokazywali?
22.11.2013
04.11.2013
???
możecie przyblizyć temat? bo czytam Wasze wpisy ostatnie i lekko drże z niepokoju, co sie tu dzieje?
studentka
do ja - facet zawala nam skrzynki, widać że z powodu zwolnienia i kłopotów z prawem zachorował poważnie psychicznie. Władze Uczelni powinny zrobić z nim porządek, powinni go zamknąć bo zachoruje jeszcze mocniej. Studiowałam na Racibora na licencjacie, raz go już wygwizdaliśmy i gdyby zbliżył się na 100 metrów do Uczelni wygwiżdżemy go jeszcze raz. Panie Czekan, pamięta Pan to spotkanie z nami kiedy usłyszał Pan co myślimy o takim oszuście???
25.10.2013
15.10.2013
ja
jestem bardzo zadowolona z uczelni, kadra jest świetna. Słyszałam o aferze z Panem Cz. byłym Kanclerzem, mam nadzieję że władze uczelni rozprawią się z nim na dobre i że będziemy o tym informowani
ja
Jestem studentką CB i jestem pewna,że afera wokół uczelni jest wyssana z palca przez Pana Cz. Dziś władze uczelni podczas zajęć pokazywały nam stosowne dokumenty potwierdzające,że uczelnia działa prawidłowo.
11.10.2013
11.10.2013
andzia23
W zeszłym tygodniu broniłam się z Reso w Szn i jestem bardzo zadowolona. Uczelnia i kafrda super. CZesne mogłoby być niższe;)
marta
tez uciekam z tej uczelni
10.10.2013
29.03.2013
gabigrabi
moim zdaniem Balticum to najlepszy wybór ze szkół w tym mieście, wysoko wykwalifikowana kadra, przyjemna atmosfera na zajęciach oraz poza nimi, ilość zajęć dopasowana do możliwości studentów, gorąco polecam!
fizjoterapia
gdzie polecacie studiowac fizjoterapię na prywatnych w Szczecinie? jak to wyglada w Balticum - przyzwoicie? chodzi mi glownie o zaplecze bazowe, pracownie, zajecia praktyczne, warto brac pod uwage czy szukac gdzie indziej?
05.12.2012
17.07.2012
stromeyer
A ja właśnie kończę,niebawem obrona pracy...Fajna szkoła, przyjazni wykładowcy i super Pani Rektor:)
Mika
Studiuję na 3 roku PEDAGOGIKI i bardzo się cieszę, że zdecydowałam właśnie na CB. Uczelnia gwarantuje nie tylko doskonałe przygotowanie merytoryczne, ale zapewnia możliwość przygotowania zawodowego poprzez organizowane praktyki i staże studenckie. W moich planach jest jeszcze magisterka z pedagogiki, zatem tak szybko się z tą szkołą nie pożegnam ;p
17.01.2012
16.01.2012
Asia
Kadra doświadczona i normalna. Ludzie w Dziekanacie mili. Polecam
Kasia
Rzeczowe podejście do studenta.
16.01.2012
16.01.2012
Bodzio
Uczelnia SPOKO. Najważniejsze, że elastycznie potrafią podejść do człowieka. Duży plus.
Marzenka
Kolegium nauczycielskie . Maja dwie specjalności j. ang i j.niem . Obecnie robie j.ang i polecam . Miła atmosfera . Ludzie fajni.
23.05.2011
21.05.2011
andziak
Robie tam studium policealne. Polecam! Fajne kierunki i atmosfera bezstresowa
  • Politechnika Gdańska
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni