Opinie o Uczelni Szkoła Wyższa Przymierza Rodzin w Warszawie (SWPR Warszawa)

Komentarze (78)

  • antyplagiat

    Mam do sprzedania program sprawdzający [url=http://www.antyplagiat.ovh]www.antyplagiat.ovh[/url] Jest to oprogramowanie które sprawdza bez żadnego limitu przeróżnego rodzaju teksty w poszukiwaniu w nich plagiatów. Może on sprawdzać pracę dyplomowe, magisterskie, artykuły Znalezione zdania które są plagiatem program zaznacza na czerwono i podaje linka do wykrytego plagiatu oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do zobaczenia filmiku instruktażowego http://www.youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U Oraz do pobrania wersji demo programu [url=http://www.polseo.com/download/download-64.html]Pobierz Program anty-plagiat[/url] więcej o programie na stronie www.antyplagiat.ovh
    11.11.2018
  • livia

    intryguje mnie ta szkoła, z jednej strony dziwna nazwa, z drugiej - sporo kierunków różnych (ja szukałam pedagogiki i mi to wyskoczyło), z trzeciej - mało komentarzy w porównaniu z innymi uczelniami z Warszawy,..... co sądzicie o tej szkole? pytanie kieruje do studentów i osób, którzy mają znajomych stąd???
    23.08.2018
  • Arek

    czy ta nazwa - Przymierza Rodzin - ma jakiś związek z Kościołem? nie chciałbym studiować w uczelni kościelnej, stąd moje pytanie :-) przy okazji - jak jest na informatyce?
    10.11.2017
  • kuzyn

    Pawiem tak, moja kuzynka miała ogromne problemy z ukończeniem jakiejkolwiek szkoły, jednak przerost ambicji rodziców i niedopuszczenie do siebie myśli, że z ich córką jest coś nie tak, doprowadziło do tego, że ukończyła studia, na tej właśnie uczelni, (jest szczęśliwą posiadaczką licencjata z pedagogiki) 4 lata po obronie, dostała 3 stopień niepełnosprawności. Ma poważne problemy z rozwojem umysłowym. To tylko może świadczyć o poziomie jaki panuje na tej uczelni.
    16.04.2015
  • 54GT

    Taka sobie uczelnia. Perspektywy przyszłościowe kiepskie. Kilku dobrych wykładowców to zdecydowanie za mało... Jeśli chcesz zdobyć tytuł - ok. Jeśli chcesz zdobyć tytuł i mieć widzę - nie.
    09.07.2014
  • Sally

    Ja się zgadzam z koleżanką Absolwentką. Również nie mam większych zastrzeżeń co do tej uczelni. Pewnie zawsze można coś znaleźć. Ale nie jest tak źle. No może szkoda, że język obcy nie był do wyboru, że mają mało specjalistów, że są te konwersatoria, że niektórych istotnych przedmiotów nie ma. Ale nie ma się co łudzić. Nigdzie nie ma idealnie. Tu przynajmniej to jest dobre, że nikogo nie trzeba przekupywać, a każdy idzie Ci na rękę, że czesne jest niskie i nie trzeba płacić za poprawki, nie ma piątków, pani Dziekan jest przystępną osobą. Jednym słowem nie ma się co czepiać. Bywają gorsze uczelnie. A ta jest w porządku :D
    13.12.2013
  • Agnieszka Dowgiałło-Perkowska

    Dla niektórych osób pozytywna opinia o SWPR musiała zostać napisana przez pracownika uczelni. Cóż za pewność w ocenie: "wiem, że komentarz pisała osoba-pracownik..." Pozdrawiam wszystkich frustratów i życzę mnóstwa powodów do radości. Agnieszka Dowgiałło-Perkowska Radosna kierownik dziekanatu
    03.12.2013
  • Do Absolwentki

    Nie wiele się obroniło osób a zdanie tych już po obronie co do szkoły i osób tam pracujących znam... Zatem wiem, że komentarz pisała osoba-pracownik a nie absolwent...
    01.12.2013
  • Stamples

    Jeśli ktoś chce iść na pedagogikę - wybierzcie dobrą uczelnie. I nie wierzę jak ktoś pisze, że poziom jest wysoki. Nie jest. Dwóch czy trzech dobrych wykładowców to za mało. W dodatku nie ma u kogo pisać pracy licencjackiej. Przecież jeden wykładowca z terapii nie ogarnie wszystkich. Jest to temat rzeka - co do studiów, do wykładowców a tym bardziej co do życzliwości Pani z dziekanatu. Nie chodzi tu o to by kogoś obsmarować ale o prawdę. Naprawdę odradzam.
    28.11.2013
  • Absolwentka

    Szczerze z czystym sumieniem mogę polecić tą uczelnię. Studiowałam tam pedagogikę (licencjat) i nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Wykładowcy są różni, wiadomo, jak wszędzie. Jest dużo wymagających, lecz są i tacy u których jest lżej. Mogę również stwierdzić, że wykładowcy są mili, przyjaźni (żadnej mściwości i udowadniania "ja tu rządzę", pozwalają wielokrotnie podchodzić do poprawy ). Do pani z dziekanatu także nic nie mam. Zawsze była sympatyczna i nigdy nie odmówiła mi pomocy. Jej piesek nie przeszkadzał mi w zdobywaniu wiedzy, więc nie wiem o co tyle szumu.
    26.10.2013
  • lalcia

    ja jestem na lic. wczesnoszk z terapią pedagogiczną i jest super - poziom oceniam bardzo wysoko a wiem, co mówię, bo to kolejne moje studia z obszaru pedagogiki
    19.10.2013
  • hans

    Czemu lewicowa antyklerykalna teolog (dysonans) - wykłada tutaj psychologię?
    19.10.2013
  • filemona

    jest super tak jak w Państwie Polskim...
    17.10.2013
  • M

    Wydaje mi się, że ktoś tu MOCNO przesadza w sprawie studiów podyplomowych. W te zjazdy nie ma kierownika - jeśli mamy na myśli tą samą Panią - więc nie bardzo rozumiem?!!! I nigdy nie było jeszcze tak, że nagle coś się drastycznie zmienia. Jeśli coś uległo zmianie, zawsze opiekun potrafił przyjść i przeprosić. Przede wszystkim jesteśmy ludźmi - zarówno my jak i wykładowcy więc trzeba zrozumieć i tą drugą stronę: że np ktoś się rozchoruje, albo nie dojedzie bo jest korek etc. My studenci wiele razy mówimy: zaspałem, korek, tragedia i w ogóle! :D Więc zrozumieć trzeba i wykładowców. Tyle...
    01.10.2013
  • aisk

    NIE POLECAM!!
    22.06.2013
  • STUDENTKA

    ODRADZAM, jestem obecnie na studiach podyplomowych w tej szkole. brak organizacji i szacunku do studentów (od kierownika). W piątek wieczorem dowiaduje się, że w sobotę nie ma zjazdu. Innym razem przyjeżdżam na zjazd na 8 rano po czym dowiaduję się, ze zajęcia odbywają się od 13. Plan układany jest ze zjazdu na zjazd. najgorsza szkoła w jakiej przyszło mi zdobywać wiedze
    21.05.2013
  • ciekawy

    A jakiej rasy jest psinka ?
    10.04.2013
  • Agnieszka Dowgiałło-Perkowska

    Osoba, która anonimowo napisała: "Kto płaci ten jest wysoko, tak jak w życiu, niektóre uczelnie nie chcą płacić za rankingi i ich tam nie ma, a są o niebo lepsze" powinna się zastanowić zanim bezpodstawnie pomówi Uczelnię. W Internecie jesteśmy anonimowi, przez co czujemy się zupełnie bezkarni w krytykowaniu czy obrażaniu innych. Warto jednak wiedzieć, że ta bezkarność jest tylko pozorna, a za pomówienie w Internecie grozi nawet kara pozbawienia wolności. Kierownik Dziekanatu i Rektoratu SWPR
    08.04.2013
  • ........

    dobre hehe:) a gdzie można zapłacić za ranking "RZ" i "P" ? I znowu jakiemuś geniuszowi sesja nie poszła.:) skoro nie wymusiłam/em zaliczeń (bo przecież płacę czesne, więc mają mi wpisać oceny) to trzeba trochę po-oczerniać:). Z takim tokiem myślenia daleko nie zajdziesz:) zanim złożyłem papiery do uczelni czytałem to forum, mocno się zastanawiałem czy jest sens. Uczelnia jak każda inna, ma swoje minusy i plusy. Przepis jest prosty, zamiast kombinować, proponuję przysiąść nad zeszytami (o ile macie notatki) pozaliczać zaległe przedmioty i nie oczerniać. Z mojej strony to było by na tyle.
    08.04.2013
  • rankingi

    Kto płaci ten jest wysoko, tak jak w życiu, niektóre uczelnie nie chcą płacić za rankingi i ich tam nie ma, a są o niebo lepsze.
    07.04.2013
  • Iga

    Raczej nie polecam, głównie bałagan, generalnie strata czasu
    05.04.2013
  • Studentka 2012

    Ja już tam studiuję i mnie się podoba. Żadnego pieska do tej pory nie widziałam, ale może dlatego że się skupiam na studiach a nie na psie;) Wszystko jest ok i polecam.
    17.01.2013
  • Ida

    Rankingi mówią same za siebie. Szkoła Wyższa Przymierza Rodzin im. Bł. E. Bojanowskiego w Warszawie jest naprawdę dobrą szkołą. Sama tam studiuję i podoba mi się. To nie jest tak, że chwalę swoją uczelnię bo tam studiuję :P ja mówię o swoich prawdziwych uczuciach i prawdziwie was zachęcam do studiowania na SWPR w Warszawie!
    12.12.2012
  • Ranking

    Przed Wami pierwsza piątka rankingu uczelni niepublicznych 2012 (w nawiasie ogólna ocena uzyskana przez uczelnię jako wypadkowa wszystkich wymienionych na wstępie elementów): 1. Szkoła Wyższa Przymierza Rodzin w Warszawie (70.57) 2. Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu (67.99) 3. Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu (64.95) 4. Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie (61.47) 5. Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K. Goduli w Chorzowie (60.74)
    19.11.2012
  • bez epitetu

    Jeden ma uśmiech a drugi pieska. Ojejejku.... któż to poczuł się urażony ? - jak to możliwe, że tyle "słodyczy" wylało się z ust tak NIESKAZITELNEJ osoby ?? !!! "Mam pieska i nie zawaham się go użyć "- zobaczcie wszyscy jaka jestem szlachetna i jakie mam dobre serduszko- - bo wszak mam pieska. I wpływową rodzinkę- dlatego czuję się taka bezkarna i mogę krzywdzić kogo tylko zechcę. A miłość do mojego pieska usypia nie tylko moje sumienie ale również ludzką czujność. UWAGA ! Piesek ma wściekliznę ! Jest wyjątkowo wredny ! Nieszczepiony !
    16.11.2012
  • Makalągwa

    O jej, jaka jestem strasznie pokrzywdzona :( Pomawiałam wszystkich dookoła, a teraz nikt mnie nie lubi i muszę hejtować na forum :( a jeszcze mi został rok wśród nich :( Oj jojojoj zawsze byłam taka miła i uśmiechnięta (tylko czasem podłożyłam świnie ludziom którzy mi pomagali i mnie kryli), taki zły los bla bla bla :(
    16.11.2012
  • kultura i żenada

    O! ktoś nie dostał zaliczenia semestru? a może stypendium naukowego? a może nie udało się czegoś innego wymusić? Więc trzeba nabruździć:) co do pieska fakt, czasem jest w szkole, miłe stworzonko:) ale spokojnie sobie leży pod stolikiem, i nie przeszkadza:) brakiem kultury i żenadą to od ciebie jedzie:)
    16.11.2012
  • do- dla jasności

    To oczywiste. Lecz wyjaśniona JASNOŚĆ wcale nie wyjaśnia ani nie usprawiedliwia usuwania niewygodnych dla uczelni acz szczerych, wypowiedzi.
    15.11.2012
  • dla jasności

    liczba głosów - to liczba osób, które dokonały oceny danej uczelni, liczba komentarzy - to oczywiście liczba napisanych postów (w tym także przez te same osoby), które wszak wcale nie musiały dokonać oceny uczelni WIEM to na pewno, bo dzwoniłem do redakcji tego portalu i pytalem, jak się ma jedna liczba do drugiej, dodam, ze zrobilem to tylko dla upewnienia sie, bo wlasciwie bylo to dla mnie oczywiscie, podsumowujac - nie ma znaczenia, ile jest glosow, a ile komentarzy, bo jedno z drugim nie musi miec zadnego zwiazku
    14.11.2012
  • ....

    Tak-oczywiście. To wysokich lotów kultura gdy piesek biega po stole a właścicielka odmawia obsłużenia studentów bo musi pieseczka nakarmić. Ale mówienie o tym głośno - to dopiero żenada i brak kultury.
    13.11.2012
  • .....

    Chyba przeszła na ciebie jakaś ludzka wsza z tego pieska,no i kobieto -powinnaś zmienić informatora. Życie zweryfikuje. Tutaj nawet , mimo wcześniejszych obietnic,-praktyk nie pomagają załatwić. Totalna olewka studenta.
    12.11.2012
  • nowa studentka

    Witam, z ciekawosci weszłam na te strone, ale wydaje mi się, że tutaj masa osób pisze, którym sie nie powiodło. Nie zdało, albo nie może znalezć pracy. Niestety ale taka rpawda, ze zadna uczelnia Wam pracy nie załatwi, a jedynie praktyki w trakcie juz od liceum i dalej. Studia to studia, tutaj jest dorosłosc i trzeba samemu o to zadbac. Ja dopiero zaczynam, ale tez sie pojawie i napisze swoje zdanie. A te zenujace zdania o piesku itd swiadcza tylko o braku kultury piszacych.
    26.10.2012
  • ...

    Widzę, że to forum zamieniło się w kiepski Poradnik Babci Zosi - co kto powinien a czego nie. Macie jakiś problem życiowy...?....chcecie czy też nie - Perkosia poda wam "pomocną dłoń".
    03.08.2012
  • DO !

    Prawda jest taka, że każdy na uczelni wie, kto się czuje taki pokrzywdzony! Admin powinien to usunąć, bo nie są to szczere opinie... W tym roku skończyłam Szkołę i jest ok. Ale każdy zna historię "Zakrzesi"...
    03.08.2012
  • !

    A ja uważam, że nie jest to wszak forum prywatne i każdy może wyrażać swoje zdanie bez względu na to jakimi pobudkami się kieruje i niezależnie od nasycenia emocjonalnego słów , które wyraża ,ani od tego jak ma na imię. Może zabierać głos zarówno Karolina, Magda, Łukasz, Agnieszka ...- to dlaczego nie wolno Kasi ? A może to nie są żale tylko szczere opinie, których nikt inny nie ma odwagi wypowiedzieć. Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. A dobre rady o zmianie uczelni schowaj sobie w kieszeń - albo "...zjedz snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć ...".
    01.08.2012
  • ?

    Interesuje mnie jeden kierunek stąd się tutaj znalazłem. Rzeczywiście te komentarze są mało wiarygodne... Ktoś się czuje urażony a to nie jest miejsce na wylewanie swoich żali. A jak komuś nie pasuje to niech zmieni uczelnie zamiast wypisywać głupoty :)
    31.07.2012
  • ...

    Pani Katarzyno, już wszyscy znają Pani historię więc proszę nie bruździć... Nie jest Pani świętą! A takie miejsce nie jest odpowiednie to składania zażaleń - na to jest sąd pracy...
    30.07.2012
  • wybór

    Jakże perfidnie łatwo PRAWDĘ można podważyć nazywając ją głupią ZŁOŚLIWOŚCIĄ, PANIĄ REKTOR wywyższyć czyniąc z NIEJ ŚWIĘTĄ NIETYKALNĄ , zapominając, że Dobrymi Radami wybrukowane jest Piekło. Nie zrozumiesz jak to boli dopóki sam się nie oparzysz.
    27.07.2012
  • Dziwne

    Wszystkie te negatywne opinie są pisane po złości - i to da się "wyczuć". Więc uważam, że nie ma co na nie patrzeć. Tekst o Pani Rektor - nie na miejscu. Konwersatoria? Nigdy nie były obowiązkowe wiec ktoś tu zwyczajnie bruździ... RADZĘ nie czytać głupot.
    12.07.2012
  • to pewne

    że usuwają wystarczy policzyć sobie liczbę głosów i liczbę komentarzy nie ma opcji by zawsze była taka sama bo jedna osoba może zabierać głos kilka razy ale co jest głosem a co komentarzem ? Komentarzy jest 39 czyli co?? Administrator to tez komentarz ? A liczba głosów to 43 ? Wiem jedno- mój też usunęli choć nie zawierał wulgaryzmów (a powinien) . Zawierał prawdę. Nie trzeba być winnym - wystarczy być prawdomównym.
    07.06.2012
  • do byłego

    a co ty sobie chłopie myślałeś? jak ma być dobrze jak ta córeczka pani rektor wszystkim kręci ? Szanowna Pani Rektor ma 150lat więc czego chcesz ? Na g....mówi papu. Jak dobrze,że ja skończyłem to swpr. te konwersatoria to dopiero było dno.W koło o tym samym nawijka...jak na wiecu u moherowych beretów i w dodatku jak nie byłeś na tym to i grozili ci niezdaniem.
    07.06.2012
  • do byłego

    coś kręcisz, nagle masz brata na uczelni:) niestety nie jesteś wiarygodny pozdro
    06.06.2012
  • Już dawno podważyłem...

    dokładnie. dałem jako pierwszy tutaj ale ktos wykasował... bo ani nie ma dobrego kontaktu z wykładowcami, ani samorządu ani nie wiem jakim cudem ta uczelnia jest wysoko w rankingu. jak mój brat sie już obroni - na pewno wiele sytuacji nie przejdzie bez echa. to nie jest ani czas ani miejsce na mówienie o tym że w tej szkole jest źle...
    05.06.2012
  • do byłego studenta

    skoro można podważyć, to podważaj:) przecież już żadne problemy by Ci nie groziły? jeżeli jest to prawda co wypisujesz:)
    05.06.2012
  • cóż...

    skoro tak pisze tzn że SWPR mnie tego nauczyło :D dno... a babę z sekretariatu dawno powinni wywalić. jak ODCHODZIŁEM to wiecznie były jakieś problemy...
    04.06.2012
  • do bylego studenta

    pisze sie \"odszedłem\" , a nie \"odeszłem\", jesli prezentujesz taki poziom, jak piszesz, to proponuje prace fizyczna na budowie, bez jaj stary
    02.06.2012
  • były student

    odeszlem z uczelni jakis rok temu. mam kontakt z osobami ktore zostaly na geografii. porazka. ale kazdy milczy bo nie chce klopotow. wszystko co pisza na swojej stronie mozna smialo podwazyc.
    01.06.2012
  • tuotul

    masakra !!! z tak niską oceną niewiele jest uczelni w Warszawie może kilka...czaisz ?
    31.05.2012
  • DO o matko ;)

    System opieki medycznej? O czym Ty mówisz? ;) Tu ciężko czasem o kontakt z wykładowcami a co dopiero system opieki medycznej. I wszystko co piszesz to niestety prawda...
    31.05.2012
  • O tatko:)

    yghm...:)
    30.05.2012
  • O matko!

    Tak sobie oglądam różne uczelnie i co ja tu patrzę? To jakiś bubel....nie ma tu ani systemu biblioteczno-informatycznego, ani nie widać żadnego linku o jakiejkolwiek działalności samorządu studenckiego...nie ma chyba w realu kierunków, które podają w wykazie na stronie....bo w planach zajęć też ich nie ma....to jakaś porażka. A co z opieką medyczną dla studentów ? Pewnie to też jakaś ściema.
    28.05.2012
  • ?????

    chyba trudno posadzac o podbijanie ocen uczelnie, czy kogos z uczelni, gdy ocena szkoly jest na poziomie 3,7, jak dla mnie to oglad strony www tej uczelni plus to, co znajduje w necie jest wystarczajacym powodem, by majac wybor miedzy ta uczelnia, a szukam socjologii pod katem swoich zainteresowan, a jakakolwiek inna - wybrac inna, jedyne, co mnie zaskakauje pozytywnie, to ze ta uczelnia ma dosc szeroka oferte i naprawde ciekawe kierunki, no ale jednak ocena malo obiecujaca
    16.04.2012
  • !

    Porażka! Ktoś z uczelni podbija średnią ocen, bo inaczej by szkołą wypadła nisko... Nie polecam!
    16.04.2012
  • nbggfcrg

    ...moja zona jest na pedagogice. Studia sie jej podobaja ale na organizacje bardzo narzeka...
    30.03.2012
  • Administrator

    wpis usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
    29.03.2012
  • do niku

    Może woli chłopców od dziewczynek ? A może byłeś zwyczajnie grzeczny i udało ci się nie narazić a może należysz do owej rodziny rodzin ? Masz farta bracie !
    29.03.2012
  • niku

    ja też skończyłem turystykę w 2009 roku, wspominam spoko Panią Agnieszkę, nic do niej nie mam. Każdy ma swoje spostrzeżenia. bez problemowo skończyłem studia i w dziekanacie też większych problemów nie napotkałem. Ogólnie w skali od 1 do 10 daję 8 szkole
    29.03.2012
  • ewelina

    Na takich forach najcenniejsze są opinie tych co już studiowali na tej uczelni i nie muszą się bać i mówią szczerze jak było. Ja skończyłam Turystykę w Swpr i wykładowców ogólnie wspominam spoko ale pamiętam,że nie wchodziliśmy do dziekanatu gdy była w nim pani Agnieszka. Nie jedna osoba płakała przez nią. Porażka.
    29.03.2012
  • ...

    a mi się wydaje, że to nic prywatnego. Jeśli ktoś tak właśnie uważa to musi być pracownikiem uczelni i czuć się urażony, że jego uczelnia jest kiepska... Ja też właśnie szukam socjologii ale na pewno nie wybiorę tej uczelni. Wcześniej była dobra choć negatywna ocenia tej szkoły ale została usunięta. I podejrzewam, że jakiemuś pracownikowi się to nie podobało dlatego tak się stało. Prawda w oczy kole... Ja jednak socjologię wybiorę na innej uczelni. Jeśli uczelnia przyczynia się do kasowania ważnych opinii to dla mnie o czymś to świadczy...
    28.03.2012
  • :P

    Nie jest to jedyna uczelnia na której nie ruszyła socjoligia, poprostu zmieniają się trendy na rynku studiów, tak jak kiedys była modna informatyka i było wielu chetnych tak teraz nie ma (podobnie jest na socjologii) ktoś tu się czepia ewidentnie kobitki z dziekanatu( węszę tu jakis prywatny zatarg) A ja słyszałam jak Twardowski buntował księżyc by ten nie świecił:).Niestety forum nie jest obiektywne i jest krzywdzące. Pozdrawiam WP:)
    27.03.2012
  • ))))-;

    niestety Socjologia na tej uczelni figuruje jedynie w wykazie na stronie- można sobie poczytać " coby było gdyby było" - rzeczywistość jest bardzo smutna bo brak chętnych
    26.03.2012
  • a jak wyglada SOCJOLOGIA ?

    o co chodzi z tym diablem, nie wiem ! bo z pieskiem, to rozumiem, ze niektorzy nie przepadaja na Yorkami, sympatie i antypatie tez wymalowane jak na dloni, choc osobiscie mnie to nie interesuje, ale interesuje mnie SOCJOLOGIA !!!!! dlatego dowiem sie czegos wiecej na temat tego kierunku na tej uczelni, i poprosze o merytoryczne opinie, z gory dziekuje, agata
    25.03.2012
  • WP

    A ja słyszałem jak Pani w dziekanacie buntowała Panią dziekan przeciwko studentom - mówiła żeby była dla nich bardziej ostra, bezlitosna. A Pani Dziekan to taka miła i życzliwa osoba.Wzbudza sympatię bez używania pieska. A poza tym całkiem sobie "laska."
    23.03.2012
  • :-((((

    Normalnie to nie znaczy jak do roli, do krów. Nie świadczy to najlepiej gdy kierownik wygląda gorzej od sprzątacza. Takich szczęśliwie karmiących matek na uczelni jest może ze dwie. Jednak nikt nie wspomniał, że wśród matek z dziećmi są też takie, które muszą na czas wykładów opłacać opiekunki do dzieci. Za jeden dzień to jakieś 100zł. I jak tu się nie wku....wiać gdy odwołują zajęcia w ostatniej chwili i człowiek ma w plecy 200zł.
    23.03.2012
  • :):):):)

    może niektóre opinie naruszyły któryś punkt regulaminu forum. To ze ktoś się ubiera jak normalny człowiek to chyba nie jest jego minusem, dba o siebie i nie robi z siebie paniusi, wygonił was ktoś kiedyś z dziekanatu? ja się nie spotkałem z chamstwem tej Pani. Nic do niej nie mam, według mnie wywiązuje się ze swoich obowiązków uczciwie. To, że ktoś nie dostał np jakiegoś zaświadczenia wynika z niedopełnienia obowiązku przez samego studenta- jakieś braki, w moim przypadku nigdy nie odmówiono mi żadnego papierka, który był mi potrzebny. Równie dobrze powinniście się przyczepić do studentek, które przychodzą z dziećmi do szkoły(skoro już czepiamy się pieska, w szkole nie zawadza, przynajmniej mnie:)), zauważyłem że są takie które przychodzą z małżonkiem i z dzieckiem a uczelnia udostępnia im osobny pokój by mężowie mogli poczekać na swoją żonę bo jest na zajęciach a musi karmić w przerwach. Kolejny plus dla szkoły czyt--- otwartość na studentów! a to moje takie prywatne zdanie. Choć zgodzę się z Wami, że faktycznie mógłby być dziekanat otwarty w soboty trochę dłużej bo teraz jest od 9 do 14 w soboty a w niedziele zamknięty, jest to pewne utrudnienie. W niedziele też dobrze by było gdyby był otwarty przynajmniej na dwie godziny.
    23.03.2012
  • WP

    Nie wiem o co chodzi Każdy wyraża swoje prywatne opinie. Na tym to chyba polega,że na forum publicznym. O czym mamy tu rozmawiać? O pogodzie? Mówimy co nam się podoba czy też nie . Inna sprawa,że Uczelnia usuwa niektóre -niewygodne opinie. a to świadczy niezbyt przychylnie o niej i żaden piesek nie załagodzi tej opinii. Moim zdaniem bardziej lubiany jest piesek od samej właścicielki. Gdybym ja przyszedł do pracy z pieskiem to pewnie by mnie szef wyrzucił na zbity ryj. To brak profesjonalizmu. Na modzie się nie znam ale podobno -jak cię widzą tak cię piszą. W stroju dostrzegam brak szacunku do studentów , no i wykładowców. Ale już nie będę więcej nic pisać bo zostanę posądzony o prywatę i wykasowany.
    22.03.2012
  • <++>

    ...podobno największym zwycięstwem Diabła jest to gdy ludzie wierzą, że Go nie ma...
    22.03.2012
  • :-]

    ciężko jest mi się zgodzić z niektórymi opiniami, co do pani z dziekanatu to nie zauważyłam by miała jakiekolwiek cechy jeśnie pani. Zachowuje się normalnie ubiera się normalnie a co do pieska to ja tam nawet lubię jak przyjeżdża ta mała bestia:) jest to bardzo wesoły i przyjemny piesek- sympatyczny zadbany mały York:) mam wrażenie że ktoś tu próbuje coś prywatnego załatwić na forum publicznym. Z mojej strony mają plusa:) Pozdrawiam forumowiczów i SWPR:)
    22.03.2012
  • tytus

    a niech sobie usuwają - choć to też jest pewną formą autoreklamy uczelni Wnioski nasuwają się same miejmy nadzieję, że zawsze ktoś zdąży przeczytać
    21.03.2012
  • WP

    Ja myślę,że każdy ma swoje doświadczenia i swoje własne opinie. Niektórzy zwyczajnie boją się mówić o nich bo boją się konsekwencji. Jak widać to fikcja,że panuje wolność słowa. Widać to chociażby w wykasowanych niektórych opiniach z tych oto NASZYCH KOMENTARZY. I z całą pewnością nie były to opinie pochlebne. Mam więc wątpliwości czy warto tu zaglądać i wypowiadać się na jakikolwiek temat.
    21.03.2012
  • MK

    A kto tak brzydko pisze o mojej szkole? Zajrzałam to z ciekawości i widzę istną burzę... Kurcze, no wszędzie są wymagania i wszędzie się uczyć trzeba. Fakt, jest troszkę ciężko ale może to wynika z faktu, iż na co dzień się pracuje i nie ma się tyle czasu na naukę co na dziennych... Każda uczelnia ma swoje plusy i minusy. Więc nie przesadzajcie ;)
    21.03.2012
  • do Piotr

    Jeżeli jest tak źle to nie rozumiem po co kontynuować naukę na takiej uczelni, każda inna prywatna uczelnia przyjmuje z otwartymi drzwiami, fakt że nie wszystko jest w 100% git, można się przyczepić do niektórych rzeczy, ale opinie dotyczące "jaśnie Pani" uważam za jednak nie prawdziwe. W porównaniu z innymi dziekanatami ten jest w porządku, jest to moja opinia. uczęszczam na podyplomowe, wyższe skończone mam gdzie indziej, mimo tego co piszecie na temat szkoły to mnie ta szkoła odpowiada, mam porównanie z inna prywatną szkołą. Ale to moja opinia nie każdy musi się z nią zgadzać. Co do wypowiedzi ":-)" odnośnie głośnego mówienia co się podoba a co nie dużo zależy od kolegów i koleżanek z kierunku. Jeżeli faktycznie masz rację to grupa powinna cie poprzeć, no a jeżeli tego nie zrobili to znaczy, że jednak nie do końca się z Tobą zgadzają. Mam nadzieję, że nie wejdziecie na mnie za mój post. Pisze po prostu co myślę na podstawie tego co widzę:) tak swoja droga to różne mogą być pobudki opisywania podmiotów na forach- każdy ma swoje, jedni prywatne a inni chcą się np. zemścić za jakieś swoje niedociągnięcia, które doprowadziły do konfliktu a jeszcze inni wymagają np: "płacę więc należy mi się dyplom od razu bez uczęszczania na zajęcia i nauki"- tak to nie działa. Pozdrawiam
    21.03.2012
  • Do Aorti

    ...ale to nie chodzi o nauke... Jasno wynika to z ponizszych tresci. Chodzi o kiepska organizacje - bo tak to wszystko rozumiem :-) rozne sa uczelnie. I ile ludzi tyle opinii. Ale lepiej sie studiuje na uczelni dobrze zorganizowanej...
    20.03.2012
  • piotr

    przecież to my jesteśmy tymi studentami i wpadamy co zjazd na tą uczelnię i nie musimy pytać swoich kolegów i koleżanek jaka jest ta uczelnia, jaki jest stosunek do studentów, jak traktowani jesteśmy w dziekanacie przez jaśnie Panią z pieskiem śmierdzącym. My tego doświadczamy na własnej skórze i nie musimy nikogo pytać. To uczciwa ocena a nie złośliwość. Każdy ma wybór. Możesz zaryzykować- nikt ci nie zabroni studiować w SWPR . Możesz nie posłuchać ostrzeżeń.Jaki mam w tym interes by okłamywać ? Równie dobrze mógłbym napisać o uczelni , że jest ciężko,że wykładowcy cisną ale warto tu studiować bo atmosfera jest super i traktują cię jak człowieka. W tym wypadku nie można tak powiedzieć.
    20.03.2012
  • Aorti

    Nie będę nawet czytać tych bzdur! chcecie się przekonać jaka jest szkoła? sami to wybadajcie! znajdzie się jakiś jeden lub jedna nie zadowolona bo uczyć się trzeba i bruździ po forach. Wpadnijcie kiedyś jak będzie jakiś zjazd i popytajcie uczęszczających studentów- dlaczego chodzą do takiej niedobrej szkoły? skoro jest denna! Ja swoje wiem i nie podpisuję się pod tym stekiem bzdur! Pozdro
    20.03.2012
  • :-)

    Szkole skonczylam i nie jestem zadowolona z tego co bylo. Czlowiek musi robic dobra mine do zlej gry, bo przy tak malej liczbie studentow nie mozna glosno powiedziec co sie podoba a co nie. Mialam problem z praktykami-zaplacilam zeby sie dostac. Powiem tak, jesli chcecie tam studiowac - nie robcie tego. Sa lepsze uczelnie... Skonczylam bo jak zaczelam to szkoda mi bylo czasu i pieniedzy. Jesli chodzi o pedagogike polecam APS :-) albo ktorys uniwerek.
    17.03.2012
  • www

    ale strone internetowa to maja w poprzedniej epoki, che, che
    16.03.2012
  • Kaska

    oni pisza na stronie, ze sa najlepsza uczelnia licencjacka w Polsce, a rekomendacje daje im Zanussi, czy to nie sciema? wiem, ze kierunki maja normalne, czytaj swieckie, nie jakies nawiedzone teologie czy prawo kanoniczne, ale czy warto isc do nich na socjologie? poardzcie kochaci, jesli cos slyszeliscie albo sami tam studiujecie
    01.06.2011