Ocena uczelni


Komentarze (73)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Arleta

    Zastanawiam się nad studiami prawniczymi i dlatego mam pytanie do studentów prawa na Uczelni Wyżykowskiego. Czy prawo w tej szkole jest takim samym prawem, jak studia na uczelni publicznej? oczywiście mam świadomość że to uczelnia prywatna, ale chodzi mi sam dyplom, program kierunku prawo, możliwości później aplikacji? na stronie nie znalazłam zbyt wielu informacji, np. nie widzę programu (przedmiotów, siatki godzin), i co ważniejsze kadry nie widzę. Kto u was wykłada? z kim macie zajęcia? jak oceniacie ich poziom? czy drugi raz też byście wybrali studia prawnicze tutaj? byłabym bardzo wdzięczna, gdyby komus chciało się odpowiedziec na moje pytania.
    10/11/19
  • Iwo

    Gdzie realizowane są praktyki na stosunkach międzynarodowych?
    10/10/19
  • Alicja

    Czy jest szansa na studia jednolite mgr na pedagogice wczesnoszkolnej od przyszłego roku akademickiego?
    10/7/19
  • Paweł

    Ciekawi mnie górnictwo i geologia. Polecacie tą uczelnię, czy raczej mierzyć w państwową?
    10/1/19
  • Studia Prawnicze - ważne pytania

    Wiem, że ktoś już pytał o kierunek PRAWO, ale ponawiam ten wątek, bo sama jestem zainteresowana studiami prawniczymi od następnego roku czyli 2020. Na stronie uczelni nie ma harmonogramu przedmiotów (zajęć) na całe 5 lat ... czy czegoś nie widzę? źle szukam? Nie znajduję nazwisk wykładowców - czy nie powinna taka lista prowadzących zajęcia być przedstawiona. Nie widze też w cenniku opłaty za Pierwszy rok, ale jest za kolejne. Czy to oznacza, że pierwszy rok jest za darmo???
    9/10/19
  • ???

    Co myślicie o praktykach na zarządzaniu?
    8/29/19
  • miki

    a ktoś moze studiował BHP?
    8/2/19
  • maja

    Czy ktoś studiował zaoczną pedagogikę? Jakie opinie?
    7/25/19
  • Grafika komputerowa i multimedia - przedmioty

    czy na stronie UJW znajdę wykaz przedmiotów w ramach specjalności Grafika komputerowa i multimedia? patrzę, nie widzę ... Chyba szkoła musi mieć taki dokument, czy mi prześlą na maila, jeśli ich poproszę? Może ktoś dysponuje takim wykazem ?
    10/25/18
  • Prawo?

    czy ja dobrze widzę, że mozna tutaj studiować Prawo? Coś więcej napiszecie? Znajdę gdzieś na stronie uczelni wykaz kadry, która wykłada na studiach prawniczych?
    10/22/18
  • Kali

    górnictwo i geologia na ujw - jest facet z fizyki, który strasznie meczy i juz na pierwszym semestrze wiele osób bierze warunek. Odpowiadasz na pytania i dostajesz zero punktów. I tak non stop. I nic nie można z tym zrobić.
    9/12/18
  • wydział???

    Czy w Lubinie jest Wydział czy centrala uczelni? Bo na wykazie jedno, a ana stronie drugie.
    9/3/18
  • Benfrancis

    Jaki jest poziom na górnictwie i geologii? Warto rozpocząć tu studia? Czy raczej iść na Politechnikę Wrocławską?
    5/26/18
  • Alicja

    Hejka! Jestem studentką hispanistyki - stacjonarnie we Wro ale chciałabym zacząć dodatkowo zaocznie informatykę :) Jak wrażenia? Chciałabym zadać kilka pytań! Coś, ktoś?
    12/12/17
  • basia_K

    Kto studiuje w tej szkole na kierunku Logistyka i może napisać, jak wyglądaja studia? ile jest dziewczyn w stosunku do chłopaków? czy jest trudno przejść pierwszy rok, zaliczenia, sesję?
    9/22/17
  • do gig

    Słuchanie rodziców w kwestii studiów jest jedną z najgorszych rzeczy jaką możesz zrobić. Człowieku, masz przecież 20 lat - trochę samodzielności! Jeśli Cię pasjonuje górnictwo i uważasz że mógłbyś związać z nim swoją zawodową karierę to nic nie powinno Cię powstrzymywać! Rodzice niestety przeważnie myślą stereotypowo, inne pokolenie - inne myślenie. Akurat surowce będzie się wydobywać zawsze więc moim zdaniem powinieneś spróbować, za granicą na pewno płaci się za to ogromne pieniądze.
    8/27/17
  • Zarządzanie Zarządzanie kadrami i marketing czy Rachunkowość i zarządzanie finansami?

    Witam:) Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami i refleksjami dotyczącymi studiów na owym kierunku ? Rzecz w tym, że nie wiem do końca co bardziej wybrać. Czy na obu kierunkach jest dużo matematyki ? Oraz mógłby ktoś podać jakie przedmioty są na danym z 2 kierunków? Polecacie czy odradzacie? Pozdrawiam ciepło i liczę na odpowiedz .
    5/21/17
  • gig

    Co sądzicie o kierunku górnictwo i geologia? Rodzice odradzają mi takie połączenie i śmieją się, że będę wydobywał węgiel z kopalni.... Czy może lepsza jest sama geologia? gdzie mogę pracować po górnictwie i geologii?
    3/18/17
  • o logistyce

    logistyka jest w Polkowicach, są to studia inżynierskie, wszystko jest opisane w zakładce kandydaci -- oferta -- studia inżynierskie
    3/7/17
  • podyplomówki

    jasne, że warto, to bardzo dobra szkoła, ja nie szukałabym dalej, jestem w trakcie studiów podyplomowych i nie mogę nic zarzucić tej uczelni
    2/22/17
  • podyplomowe

    czy ktoś robił tutaj podyplomowe z terapii pedagogicznej? jak oceniacie poziom i organizację? warto? czy szukać gdzie indziej? gdzie?
    10/12/16
  • nie działa mi strona tej uczelni

    czy też tak macie? Not Found The requested URL / was not found on this server.
    7/24/16
  • pytanie mam o studia

    nie zgadzają mi się kierunki, które pokazane są przy tej szkole, z kierunkami studiów jak już przechodzę na www uczelni. Tam jest ich więcej, ale jest też info, że ta szkołą się połączyła z Polkowicami. wyskakuje też info o przekierowaniu, chiciaż strona się normalnie załadowała - dziwne.Skąd ja mam wiedzieć, czy te kierunki są a pewno w Lubinie czy może tylko w Polkowicach? Czy Logistyka jest w Lubinie i czy to jest nowość? Co sądzicie o logistyce jako o studiach dla dziewczyny?
    4/8/16
  • krysia

    Ja natomiast zdecydowałam się na Zarządzanie Kadrami, kierunek bardzo przystępny, zdecydowana większość przedmiotów to przedmioty, które naprawdę przydają się w przyszłości jeżeli wybierzemy tę ścieżkę kariery. Na tym kierunku jest dość sporo prawa, ale oprócz typowych zajęć są też takie, które pomagają nam w pracy z innymi ludźmi, część tematów zahacza o psychologię, a przydać się to może zarówno w zawodzie jak i w życiu prywatnym ;)
    2/18/16
  • ggg

    w własnego doświadczenia polecam Ci rachunkowość i zarządzanie finansami, kierunek ten pozwolił mi rozwinąć swoje umiejętności z zakresu podejmowania decyzji finansowych, rachunkowości zarządczej, controlingu czy optymalizowania obciążeń finansowych. Podejście tej uczelni jest raczej praktyczne, nie trzeba wklepywać suchych teorii...
    8/9/15
  • doti

    chce się zapisać na Zarządzanie Kadrami lub Rachunkowość i Zarządzanie Finansami, nie wiem który kierunek wybrać. juz powinnam złożyć aplikacje ale dalej nie wiem. Może ktoś mi opisać coś o tych kierunkach na uczelni uzzm ?
    7/15/15
  • pedagogika

    Studia podyplomowe zjazdy raz w miesiącu, jeśli zależy ci żeby cokolwiek nauczyć się to słabo. Mąż robi górniczy kierunek i ma wyższy poziom niż ja. Płacimy nie małe pieniądze a uczelnia nie zapewnia nawet dziennika praktyk nie wspominając o zajęciach plastycznych że nawet nie otrzymaliśmy bloku rysunkowego, a opiekunowie praktyk nie zostają nic. Jak mają nas zatrudnić na praktyke instytucje które muszą nam sponsorować BHP skoro 'biedną" uczelnie nie stać nawet na symboliczne 50 zł dla opiekunów. Poszłam tylko i wyłącznie z konieczności braku w naszym okręgu konkretnej specjalności. Oczywiście wszysscy pewnie mi napiszą ja tak nie uważam, super i w ogole, szczerze ok, jakby mi nie zależało napisałabym super poziom i w ogóle ale płacę to wymagam, tu tego nie ma. Polkowicki ośrodek doskonalenia na kursie kwalifikacyjnym opłacał symbolicznie praktyki a tu słyszę od pani doktor " pierwsze słyszę o czymś takim" z całym szacunkiem nie wiem gdzie tego doktor Pani obroniła.
    4/15/15
  • do miłosza

    w dzisiejszych czasach żaden kierunek studiów nie zapewni Ci na 100% że będziesz miał pracę, zastanów się dobrze, czy chcesz pracować w kopalni żeby za klika lat nie chciało Ci się strajkować bo za niskie zarobki...
    3/19/15
  • karolina.k

    Ja byłam bardzo zadowolona, z wykładowcami zawsze mieliśmy dobry kontakt, dużym plusem jest naprawdę spory zasób wiedzy, którą pozyskałam na zajęciach, dla mnie to dobry wybór ;)
    1/25/15
  • podyplomowe w UZZM

    kto studiował podyplomowo na Uczelni Zawodowej Zagłebia MIedziowego na kierunku z zakresu pedagogiki (dowolnym). Czy polecacie? Byliście zadowoleni? Jaka kadra i poziom zajęć?
    10/18/14
  • wysoko UZZM

    ta ocena w punktach to wysoka jest mega w porównaniu z Politechnika Wrocławską nawet czy innymi państwowymi, wiarygodne to jest???
    10/14/14
  • plus ode mnie

    fajna uczelnia z klimatem i dobrym odnoszeniem się do studentów, staranie widać w obsłudze, pomocy, w administracji, nie odeslą cię z kwitiem, poziom dość wysoki, ale spoko, większość daje radę bez większych problemów, polecam
    9/19/14
  • miłosz

    halo halo, czy po górnictwie i geologii mam zapewnioną pracę w tej dziedzinie? jak wygląda sytuacja na rynku pracy w tej branży, proszę o szczere wypowiedzi
    8/5/14
  • jest ok

    bardzo pozytywna uczelnia z dobrym podejsciem do studentow i nie tworzaca zadnych sztucznych problemów, polecam
    6/30/14
  • UZZM w Lubinie

    W kontekście wcześniejszego zapytania, dotyczącego studiów na kierunku Zarządzanie - w zbliżającym się roku akademickim 2014/2015 mamy bardzo wiele nowych specjalności. Na naszej stronie internetowej: www.uzzm.pl - w zakładce "Rekrutacja" znajdują się wszystkie informacje. Dla przykładu w roku akadem. 2014/2015 będziemy prowadzić na kierunku Zarządzanie rekrutację na takie specjalności jak: - Zarządzanie Kadrami - Rachunkowość i Zarządzanie Finansami - Marketing (NOWOŚĆ) - Logistyka Menedżerska (NOWOŚĆ) - Zarządzanie w Handlu (NOWOŚĆ). Rekrutacja rusza od 12 maja i potrwa do połowy września lub do wyczerpania limitu miejsc. Brak egzaminów wstępnych i liczy się kolejność zgłoszeń! Serdecznie zapraszamy! :) W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Waszej dyspozycji pod nr tel.: 76 749 89 29 i e-mailem: uzzm@uzzm.pl Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    2/20/14
  • jakie nastawienie na zarzadzaniu?

    UZZM znana jest z kierunków ścisłych, technicznych, wiadomo górnictwo i geologia, sama nazwa mowi wiele, a ja chce spytac o studia na kierunku Zarządzanie, na Wydziale Zarządzania i Nauk Społecznych, konkretnie podoba mi sie specjalność Psychologia w zarzadzaniu (szkoda, ze nie psychologi jako samego kierunku), czego tutaj moge sie spodziewac?
    10/20/13
  • Mika

    Studiuję na UZZM Pedagogikę wczesnoszkolną z przedszkolną. Jakość kształcenia uważam za bardzo dobrą, wymogi w zależności od wykładowcy. U jednych jest prościej u innych trudniej. Jeżeli chce się pracować w wybranym kierunku wystarczy się uczyć, a niestety jest dużo studentów, którzy myślą "Płacę to zaliczę" - ale to nie na tej uczelni :)
    10/7/13
  • Sztygar

    Witam. Wiele osób pyta się o utrzymanie na Uczelni. Trochę dziwne pytanie... bo kierować się opinią czy jest łatwo czy trudno przy wyborze Szkoły Wyższej to tak jak kupić passata od starszej niemki z 2000 roku z przebiegiem 130 tys. kilometrów :), ale prosze oto odpowiedź : na pierwszym roku zaczynało nas blisko 100 osób. Po pierwszym semestrze 30 osób zdało sobie sprawę, że górnictwo to nie dla nich i rodzice nie mieli racji :), na koniec drugiego odpadli Ci którym udało się przezimować na warunkach i plecach kolegów.. teraz jest nas około 46 osób a dopiero się zaczyna :))) Moi mili, jeśli nie wiecie dlaczego chcecie studiować i nie interesuje Was wiedza, którą zdobędziecie to lepiej poczekać. Faktem jest, że studiuje na tej naprawdę ciekawej Uczelni grono ludzi, które juz pracuje w górnictwie ( moja opinia dotyczy TEZ i MiUG-u) i chce rozwijać swoje wiadomości dla awansu w pracy, bo po to się chyba żyje. A dla bardziej zdecydowanych to napiszę tak : kadra wymagająca i baaaardzo wyrozumiała :), warunki (choć bez klimy) rewelacja, atmosfera świetna, kobiety studiujące i pracujące... aż miło się obejżeć na korytarzu :)))
    7/4/13
  • zarządzanie

    ja jest na kierunku Zarządzanie w UZZM? chodzi o poziom trudnosci, wykladowcow, klimat ogolny, czy jestescie zadowoleni ze studiów tutaj?
    6/23/13
  • bela

    JAk w szkole jest z obroną? jest ciężko? na innych uczelniach pytania padają odnośnie pracy tutaj zaś pytania oprócz pracy są również z całych trzech lat studiów? dużo osób nie zdaje egzaminów dyplomowych?
    6/21/13
  • Magdalena

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl written4you@poczta.fm
    4/29/13
  • Przedstawiciel UZZM

    Dziękujemy - miło słyszeć pozytywne komentarze. Od razu serce się raduje i chce się więcej i więcej pracować! :) Pozdrawiamy, UZZM.
    4/24/13
  • zadowolona

    A ja ogólnie jestem zadowolona z wyboru uczelni:) studiuje na kierunku zarządzanie specjalnośc zarzadzanie w administracji publicznej:) zajecia ciekawe mila atmosfera,minusem jest tylko mala kawiarenka ale nie jest zle:P i nie ma problemów z załatwieniem w dziekanacie dokumentow:) polecam
    4/23/13
  • spotkanie z doradcą zawodowym

    16 marca br., w godzinach 12:30-16:30 w Uczelni Zawodowej Zagłębia Miedziowego w Lubinie odbędzie się spotkanie z doradca zawodowym. Na studentów będzie czekała dr Beata Chorągwicka-Majstowicz, serdecznie zapraszamy (info od redakcji)
    2/19/13
  • Przedstawiciel UZZM

    "Izunio", racja specjalność Komunikacja i Reklama jest nowością, ale już pierwsi studenci kształcą się na niej. Specjalność ta jest realizowana na kierunku Zarządzanie. Swoją drogą jest to specjalność bardzo ciekawa, bo w dużym stopniu łączy teorię i praktykę. Jeśli chodzi o zasady naboru, to rekrutacja trwa od połowy maja do wyczerpania limitu miejsc na poszczególnych specjalnościach. Pytasz czy jest trudno się do nas dostać na Uczelnię? Odpowiemy następująco... Otóż, kandydaci na studia I stopnia muszą legitymować się świadectwem dojrzałości (z dowolnych przedmiotów i w dowolnym zakresie!). Nabór na studia odbywa się bez egzaminów wstępnych i o przyjęciu na studia na każdą specjalność decyduje kolejność zgłoszeń. W związku z tym jeśli spełnisz powyższe kryteria oraz złożysz podanie w wymaganym terminie - a będą jeszcze wolne miejsca i jeśli specjalność zostanie uruchomiona w danym roku akademickim, to jak najbardziej Cię przyjmiemy. A to studia zweryfikują twój poziom dotychczasowej edukacji. Jeśli będziesz się starać i realizować wszystkie wymagania jakie będą przed Tobą stawiane ze strony naszej kadry dydaktycznej, to jesteśmy przekonani, że sobie poradzisz! :) Serdecznie zapraszamy w nowym roku akademickim! :) Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    11/22/12
  • Izunia

    Zainteresował mnie kierunek komunikacja i reklama :) to jest nowość więc pewnie nie bardzo jeszcze wiadomo jak to wygląda. Ale wydaje się być obiecujące. Gdyby się udało to chciałabym zacząć to studiować :) jak to jest, łatwo się dostać na Uczelnię Zawodową Zagłębia Miedziowego w Lublinie?
    11/21/12
  • Przedstawiciel UZZM

    „Britney” jeśli chodzi o nasze wypowiedzi, to zawsze jasno je przedstawiamy i wyłącznie w naszym imieniu. Natomiast wypowiedzi innych osób, to również wyłącznie ich subiektywne opinie. My osobiście, zawsze staramy się szczegółowo odpowiadać na zapytania internautów, aby pomóc im w wyborze oferty i przybliżyć naszą Uczelnię. Jeśli chodzi o ocenę, to jest ona taka, jaka jest – choć naszym zdaniem nie jest to chyba najważniejsza kwestia. Patrząc na inne dobre uczelnie też widzimy, że nie mają one bardzo wysokich średnich, więc raczej średnia nie powinna być decydującą wykładnią danej Uczelni. Poza tym jest nam naprawdę bardzo miło, jak nasi absolwenci wypowiadają się na forum i mówią o swoich subiektywnych odczuciach. Sądzimy, że dzięki temu potencjalni kandydaci na studia mogą z „pierwszej ręki” dowiedzieć się wielu ciekawych informacji na temat naszego kształcenia i perspektyw na przyszłość. Oczywiście na krytykę również jesteśmy gotowi, bo nikt nie jest idealny :)) Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    8/31/12
  • britney

    też uważam ze to spoko e przedstawiciele uczelni piszą, ale z drugiej strony to widać tu same pochwały, tak jakby uczelnia ta nie miala wad, a jesli tak to naprawde wyglada to dlaczego nie ma wyższej sredniej? nie wiem czy uczelnia zaglębia miedziowego naprawdę jest dobra czy może wygląda dobrze tylko w słowach swoich przedstawicieli?
    8/30/12
  • zgredek

    Przeglądam trochę stronę opinie o uczelniach, zastanawiam się gdzie jest ok. Przyciągnęło mnie logo uczelni zagłębia miedziowego i super że tu weszłam, bo ciekawe komentarze otrzymała ta uczelnia :d podoba mi się szczególnie problem z nazwą miasta i oburzenie które to wywołało. ale chciałam też zaznaczyć że to bardzo dobrze ze strony UZZM że pisze tutaj komentarze przedstawiciel uczelni, przecież taka osoba najprędzej rozwieje wątpliwości!
    8/23/12
  • Przedstawiciel UZZM

    Racja, nie ma co krytykować, bo wielokrotnie nam się zdarza, że Lubin myli się z Lublinem – i to nie tylko w odniesieniu do naszej uczelni. Mieliśmy też taki przypadek, że naszą uczelnię administrator jednego z serwisów edukacyjnych przydzielił do województwa lubelskiego, a nie dolnośląskiego i dzwoniło do nas kilka osób z zapytaniem o uczelnię, bo nie wiedzieli, że mają taką uczelnię w Lublinie :)) Nas Lubinian to zapewne po części denerwuje, ale chyba w większości już trochę do tego przywykliśmy. „Dove” – każdy ma swoje indywidualne odczucia, dla jednych może być poziom wysoki, dla innych niski, a dla jeszcze innych w sam raz. To na pewno zależy od twojego wcześniejszego kształcenia i poziomu nauki. Ale chyba nigdy nie da się – na żadnej uczelni czy w szkole – dopasować programów kształcenia do wymagań wszystkich studentów/uczniów. Zawsze będzie to „ale”. Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    8/16/12
  • dove

    Po co od razu 'głąb', może po prostu zrobił literówkę, to jest nawet całkiem prawdopodobne. Ale najlepiej wyśmiać od razu... No ale nie po to przyszłam żeby krytykować osoby komentujące uczelnię, tylko aby skrytykować samą uczelnię. Nie podoba mi się tu. Za mało wymagań. Student powinien mieć więcej zobowiązań niż licealista! A ja nie odczuwam wielkiej różnicy.
    8/14/12
  • brawomarek

    hahaha co za głąb myślał że ta szkoła jest w Lublinie, no nie mogę, leżę ze śmiechu. Jeszcze się wychwala że uczelnia zagłębia miedziowego jest niedaleko jego miejsca zamieszkania, cóż za orientacja w terenie... :D
    8/11/12
  • chinczyk

    Był ktoś na erasmusie? jak tak to gdzie? Fajnie byłoby się coś dowiedzieć na temat tego przedsięwzięcia, więc jak możecie to napiszcie na emilly90@gmail.com. Piszę materiał do gazetki studenckiej, każdy głos się przyda :)
    8/6/12
  • marek

    Planuję iść tutaj na górnictwo i geologię. Jestem zokolic lublina więc aż szkoda nie skorzystac z takiej mozliwości. Uwazam że to kierunek bardzo opłacalny i pracę znajdę po nim na pewno, poytanie tylko jaki jest poziom na tej uczelni? Cięzko jest się utrzymac? Jak wyglądają praktyki?
    8/6/12
  • marta

    skończyłam na tej uczelni socjologię o specjalności edukacja przedszkola i wczesnoszkolna, jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru, czas spędzony na wykładach i ćwiczeniach wspominam bardzo miło, wykładowcy zawsze starali sie pomóc studentom a nie utrudniać im życie, ilość nauki jak dla mnie umiarkowana, a co najważniejsze to miesiąc po ukończeniu studiów znalazłam prace jako pomoc w pobliskim mi przedszkolu ;)
    8/3/12
  • motylek

    Mimo że uczelnia zagłębia miedziowego jest szkołą zawodową, to w tym wypadku naprawdę nie ma co narzekać na poziom nauczania. Dobra kadra, ciekawe zajęcia. Moja opinia jest bardzo pozytywna, aż dziw że średnia tutaj taka niska
    7/31/12
  • epilog

    Przez to że mam trójkę młodszego rodzeństwa, którym zawsze się opiekowalam, bardzo plubiłam dzieci. Niańczyłam też synów i córki kuzynek i stwierdziłam że byłoby fajnie zająć się większą grupą dzieci. W tym celu wybrałam się na studia na kiieruunku pedagogika. Swietna sprawa! Studia uczą nas jak wzbudzać kreatywność w dzieciach, jednocześnie budząc ją w nas, jak przyciągać ich uwagę, jak je czegoś nauczyć. Wiele się dowiedziałam!
    7/29/12
  • karol

    Jaką specjalnośc polecacie na zarządzaniu i inżynieri Produkcji? -Zarządzanie Bezpieczeństwem Pracy -Zarządzanie Procesami Produkcji -Zarządzanie Procesami Automatyki Przemysłowej
    7/23/12
  • Małgorzata

    Wybrałam pedagogikę resocjalizacyjną i socjoterapię, jestem bardzo zadowolona z kierunku. Zawsze chciałąm studiować pedagogikę bo to kierunek idealny dla mnie. Wybrałam specjaloność z resocjalizacją, ponieważ chcę pomagać dzieciom z trudnych rodzin. Tutaj uczę się tego, jak z nimi rozmawiać i co robić w trudnych sytuacjach. Aczkolwiek nie jest to kierunek dla każdego, tutaj trzeba mieć na prawdę dużą cierpliowość i wrażliwość na problemu ludzkie. A co do uczelni to był to mój bardzo dobry wybór - polecam!
    7/9/12
  • Przedstawiciel UZZM

    Tak właśnie nam się zdawało, że to chyba mała pomyłka, ale dziękujemy za miłe słowa :)) Pozdrawiamy "dzusty" i życzymy powodzenia na dalszym etapie kształcenia :) Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    7/5/12
  • dzusty

    oj przepraszam, o stosunki nie na tej uczelni miałam pytać, ale i tak pochwalam sposób bezpośrednich informacji !
    7/4/12
  • dzusty

    Super, że odpowiada tutaj również przedstawiciel samej uczelni! o to właśnie chodzi, żeby były informacje z pierwszej ręki. Mam właśnie pytanie: jeśli chodzi o stosunki międzynarodowe, to czy uczelnia ma podpisane jakieś porozumienie dotyczące praktyk, czy każdy student załatwia je sobie na własną rękę? Boję się, że po takim kierunku to bez znajomości nie znajdę pracy... A praktyka jest przecież pierwszym krokiem.
    7/4/12
  • mail

    Trochę zniechęca mnie ocena uczelni, nie wiem czy daje ona takie wykształcenie jakiego potrzebuję. Jak ktoś ma coś więcej do powiedzenia nt szkoły, poszczególnych kierunków lub ogólnie, to napiszcie mi w miarę możliwości maila na llucile922@gmail.com ;)
    6/20/12
  • czesia

    JA jestem na pedagogice przedszkolnej i wczesnoszkolnej. Zawsze lubiłam dzieci i parę lat przed rozpoczęciem studiów wiedziałam że w tym kierunku będę się kształcić. Naprawdę ciekawe są zajęcia dotyczące np tego jakie zabawy podejmować z dzieciakami w przedszkolu, jak je uczyć. No i praktyki zawodowe były świetnym doświadczeniem!
    6/7/12
  • sjudenciak

    dobrze to działa na pr uczelni że pracownicy przejmują sie przyszlymi studentami na tyle żeby odpowiadać na ich pytania na różnych portalach, nieczęsto można się z tym spotkać. owszem, są maile i faq, ale rozbudowane odpowiedzi o charakterze osobistym - spoko sprawa. widać że tu się dba o studenta, kolejny plus w tabelce po stronie 'ZA'. niestety, nadal przeważa 'PRZECIW', ale kontynuuję research.
    5/28/12
  • Przedstawiciel UZZM

    Odnosząc się do zapytanie odnośnie specjalności Psychologia w Zarządzaniu, to możemy oczywiście odpowiedzieć z punktu widzenia naszej placówki. Jeśli są tu nasi studenci to mogą udzielić subiektywnej odpowiedzi w kontekście studiowania na niniejszej specjalności, gdyż to zapewne oni są bardziej odpowiednimi osobami do odpowiedzi, jak wygląda utrzymanie się u nas na tej specjalności. Sądzimy, że jak przy każdym kierunku, to wszystko zależy od samego studenta. Jednak kadra dydaktyczna stawia pewne wymagania, które należy zrealizować, ale to rzecz oczywista, gdyż na tym polegają studia. Chcemy, żeby nasi studenci jak najwięcej wynieśli wiedzy oraz umiejętności z nauki na naszej Uczelni. Przykładamy dużo uwagi również do praktyk oraz wyjazdów terenowych, podczas których nasi studenci mogą zaznajomić się ze specyfiką danej pracy i funkcjonowaniem przedsiębiorstw - oczywiście zgodnych z ich specjalnością kształcenia. Odnosząc się konkretnie do specjalności Psychologia w Zarządzaniu, o które było pytanie, to możemy powiedzieć tak, że jest to u nas specjalność unikalna w skali kraju, adresowana do tych wszystkich, którzy śledząc współczesne trendy w gospodarce i na rynku rozumieją, że największym bogactwem każdej firmy jest jej personel. Oczywiście realizujemy przedmioty podstawowe i specjalnościowe. W kontekście przedmiotów specjalnościowych, możecie liczyć na szczegółowe zgłębienie wiedzy z zakresu psychologii zarządzania. Celem naszego nauczania jest przygotowanie Was do samodzielnego podejmowania decyzji, używania niestandardowych metod i tworzenia narzędzi diagnozy społeczno-ekonomicznej organizacji. Program kształcenia obejmuje między innymi takie przedmioty, jak: trening umiejętności interpersonalnych, wybrane metody poznawania ludzi, psychologię społeczna, analizę pracy, dobór i ocenę pracowników, rozwój zawodowy, techniki motywowania, doradztwo personalne, negocjacje, trening asertywności, grupowe rozwiązywanie problemów, podstawy prawa pracy. Co ważne, Absolwent specjalności Psychologia w Zarządzaniu jest przygotowany do podjęcia obowiązków zawodowych na różnych stanowiskach, szczególnie jako kadra kierownicza średniego szczebla w organizacjach produkcyjnych, handlowych, usługowych i doradczych, jako konsultant w firmach doradztwa personalnego, organizacyjnego lub ekonomicznego oraz wszędzie tam, gdzie istotne są kompetencje interpersonalne. Mamy nadzieję, że i przy tej odpowiedzi choć trochę rozwialiśmy pewne wątpliwości i nakreśliliśmy poziom oraz zakres kształcenia. Więcej informacji oczywiście możecie znaleźć na naszej stronie internetowej (www.uzzm.pl) - w zakładce Oferta oraz w Dziale Rekrutacja: Kierunki kształcenia). Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego
    3/8/12
  • przedstawiciel Uczelni Zawodowej Zagłębia Miedziowego

    Z Waszych komentarzy wynika, że kilkoro z Was interesuje się naszym kierunkiem Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. W związku z tym przesyłam Wam informacje dotyczące oferty właśnie na tym kierunku. Nasz kierunek został stworzony, gdyż zauważyliśmy, że w naszym regionie jest duże zapotrzebowanie na wykwalifikowaną kadrę inżynierską. Program studiów na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji został opracowany z uwzględnieniem specyficznych potrzeb lokalnego przemysłu w zakresie kształcenia inżynierskiego. Przedmioty kształcenia ogólnego i podstawowego przygotowują studenta do dalszego kształcenia, dostarczając podstawowych wiadomości z zakresu następujących przedmiotów: język obcy, psychologia zarządzania, techniki studiowania, matematyka ze statystyką, fizyka, technologie informacyjne, mikroekonomia, makroekonomia, prawo gospodarcze, marketing, badania operacyjne, ekologia i zarządzanie środowiskowe, zarządzanie wiedzą, ochrona własności intelektualnej. Przedmioty kierunkowe obejmują zagadnienia szczegółowe z zakresu zarządzania i inżynierii produkcji, które przekazują najnowsze rozwiązania i wiedzę niezbędną do dalszego, specjalizacyjnego kształcenia. Obecnie w roku akademickim 2012/13 posiadamy trzy specjalności w ramach kierunki ZiIP: - Zarządzanie Procesami Produkcji - Zarządzanie Bezpieczeństwem Pracy - Zarządzanie Procesami Automatyki Przemysłowej W trakcie studiów realizowane są zarówno przedmioty podstawowe, jak i specjalnościowe. Dużo uwagi przykładamy do zajęć praktycznych, w tym laboratoryjnych. Natomiast praktyki zawodowe w Uczelni Zawodowej Zagłębia Miedziowego w Lubinie są integralną częścią procesu dydaktycznego i podlegają obowiązkowemu zaliczeniu. Zaliczenie praktyk zawodowych jest warunkiem zaliczenia semestru, którego program przewiduje realizację tych zajęć. Studenci mają możliwość odbycia praktyk w wybranych przez siebie firmach, instytucjach, organizacjach, które powiązane są z ich kierunkiem studiów. Studenci, którzy nie są w stanie samodzielnie zapewnić sobie miejsca praktyki, powinni zgłosić ten fakt w dziekanacie Uczelni. Wówczas Uczelnia pomoże im w znalezieniu odpowiedniego miejsca do odbycia praktyki zawodowej. Jednak jest to oczywiście, że nie możemy dać gwarancji pracy po odbyciu praktyki czy stażu w danej firmie. To na pewno zależy od wielu czynników, w tym m.in. od tego, jak dany student sprawdzi się w ich trakcie oraz od możliwości kadrowych danego przedsiębiorstwa. Co pewne to fakt, że osoba odbywająca takie praktyki ma większe szanse otrzymania w przyszłości lepszej pracy niż osoba bez nich, co wynika z doświadczenia, jakiego nabędzie w trakcie ich odbywania. Jeżeli chodzi o stopień trudności studiów, to zależy od tego, jak będzie dany student przykładał się do nauki. Mamy renomowanych wykładowców i ćwiczeniowych z największych ośrodków akademickich, w tym m.in. z Wrocławia, Poznania, Krakowa czy Zielonej Góry. Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałam część Waszych wątpliwości i odpowiedziałam na zadane pytania. W razie dodatkowym informacji możecie spokojnie do nas napisać lub zadzwonić. Wszystkie informacje odnośnie oferty kształcenia i dane kontaktowe dostępne są na naszej stronie internetowej: www.uzzm.pl Pozdrawiamy, Uczelnia Zawodowa Zagłębia Miedziowego w Lubinie
    3/1/12
  • zarządzanie i inżynieria produkcji

    mysle o kierunku zarządzanie i inzynieria produkcji, poznije o specalizacji w klimatach bhp, sadzicie, ze to dobry pomysl? glowne moje obawy wiaza sie z perspektywami pracy, ale tak sobie mysle, ze zaklady produkcyjne potrezbuje ludzie z takimi kwalifikacjami, stad pytanie moej; czy uczelnia organizuje praktyki zawodowe? jakie sa szanse na staz podczas studiow z opcja, ze dostaje sie pozniej zatrudnienie?
    3/1/12
  • zarządzanie i inżynieria produkcji

    mysle o kierunku zarządzanie i inzynieria produkcji, poznije o specalizacji w klimatach bhp, sadzicie, ze to dobry pomysl? glowne moje obawy wiaza sie z perspektywami pracy, ale tak sobie mysle, ze zaklady produkcyjne potrezbuje ludzie z takimi kwalifikacjami, stad pytanie moej; czy uczelnia organizuje praktyki zawodowe? jakie sa szanse na staz podczas studiow z opcja, ze dostaje sie pozniej zatrudnienie?
    3/1/12
  • Wifon

    interesuje mnie Zarządzanie i inżynieria produkcji. chcialbym wiedziec, skad sa wykladowcy na tej uczelni, z jakich uczelni publicznych zwlaszcza? jaki jest stopien trudnosci samych studiow? w jakich warunkach odbywaja sie wyklady i cwiczenia?
    2/14/12
  • Isik

    spokojnie możecie przybywac tutaj do nas nie zjemy was a warunki dobre do nauki nie jakas super nowosc ale daje rade
    1/16/12
  • raceik

    A jakie warunki nauki? Są dobre? Daja podstawowe narzedzia pracy czy coś wiecej.?
    1/13/12
  • mat18

    Po maturze chciałbym studiować psychologię w zarządzaniu, jak jest? Mocno? Utrzymam się?
    12/11/11