Opinie o Uczelni Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej - Curie (UWMSC)

Komentarze (121)

  • Mariusz

    Nie polecam tej szkoly, kadra to towarzystwo wzajemnej adoracji. Wstyd ze za tyle pieniedzy ile sie płaci za te "uczelnie" nie ma podstawowych narzędzi dydaktycznych takich jak porządny i sprawny fantom . Szkola nie posiada wlasnego defibrylatora na zajecia przynosil swoj przywatny defibrylator jaden ze studentów!!!! Na trzecim roku nikt nie uczyl intubacji bo nie ma sprzetu o wkluciach nie ma mowy. Pan Cyran msci sie na studentach za kiepskie traktowanie przez rówieśników w dziecinstwie dokladnie tak samo Ślęzak.
    18.11.2018
  • Galileo

    Po prostu trzeba się uczyć ciołki i to cała recepta.Wykładowcy ok , lecą z programem . Elektrotechnika ok . Ale już zamknęli kierunek. Dr Michalski jest w porządku , trzeba być pilnym uczniem i uważać , Dr Duszczyk fenomenalny, niezwykle kulturalny ale też trzeba się przyłożyć do nauki , nie ma nic darmo..
    25.08.2018
  • HK

    Uważam że to bardzo dobra uczelnia
    07.08.2018
  • RAT MED

    Studiowałem RATOWNICTWO MEDYCZNE Najgorsza uczelnia nie polecam naciągają na kasę nie dając nic w zamian.. części zajęć nie było a na egzaminach wymagają 300% więcej niż było poruszane na zajęciach, jeśli studiować to na pewno nie tam, dziekanat ma studentów głęboko w nosie.
    04.06.2018
  • Studencik

    To co napisał kolega "Nowy" nie prawda. Byłem na korepetycjach z tego przedmiotu. Uczyłem się w domu z rysowania. Zajęcia wyglądają tak iż przygotowujemy kartki a3 na których musimy bardzo idealnie napisać zadanie itp. Jeśli lekko literka pójdzie w bok, od razu -3pkt. Zaliczyły jednie 2-3 osoby bo przecież kogoś muszą przepuścić. (Geometria zdana 2/15 pkt mimo korepetycji). Fizyka wygląda podobnie, dobre odpowiedzi są punktowane po 0pkt. Dopiero po podejściu i porównaniu prac, zostają przyznane punkty. Pozdrawiam i nie polecam.
    13.01.2018
  • Nowy

    Uważam, że uczelnia to alternatywa. Jak chcesz to studiujesz, czyli uczysz się i rozwijasz. Dlatego nie spodobał mi się komentarz Studencikka. Jak ktoś ma taką postawę roszczeniową to przykra sprawa. Ja akurat bardzo sobie chwalę zajęcia z dr Bielińskim, uważam że jako jeden z nielicznych jest rzetelnym wykładowcą i ma niesamowitą wiedzę. Do tego trzyma jeszcze jakiś poziom na tej uczelni.
    15.12.2017
  • Studencikk

    Witam, Odradzam stanowczo również Uczelnie. Na Kierunku Elektrotechnika z Panem Andrzejem Bielińskim z przedmiotu Geometria analityczna i wykreślna oblał wszystkich studentów (może 3osoby zdały na 50-60). Uczelnia to jest jedno wielkie gów*o. Kasa w błoto i zmarnowany czas. Pozdrawiam Przede wszystkim Pana Andrzeja Bielińskiego który jest bardzo słabym wykładowcą i upierdala każdego kto ma nawet dobrze wykonane zadanie. :)
    18.11.2017
  • abso

    siema stanowczo odradzam uczelnie. pienaidze w błoto nic nie bedziecie umiec szczegolnie na kierunkach technicznych. przez 3 lata 2 razy moja grupa byla w terenie.. wiekszosc na 3 roku nie wiedziala jak wyglada tachimetr :D. (mowie tu o geodezji) Wykladowcy wiecznie sie spozniaja szczegolnie kobiety. Wiadomo jest kilku ktorym zalezy na tym by się czegos ktos nauczyl jak np Pan Skórnicki czy Pani Żwirowicz. Jesli chodzi o dziekanat to jedynie ten facet co tam jest to konretny kobiety maja w powazaniu wasze problemy. Jesli chodzi o kolokwia mozna sciagac jak leci niektorzy nawet jak widza ze sciagacie nic z tym nie robia co wiecej pozwalaja sciagac (jak ktos chce miec tylko papierek to moze wybrac ta droge ale jesli chcesz sie czegos nauczyc odradzam!!!) aczkolwiek nauczyciele sa pozytywni i mili prócz jednej Pani od Katastru nei chce mówic jakiej ale jak jej sie cos nie spodoba albo przyjdzie do pracy w zlym humorze macie przechlapane. Ps. jak lubicie ukraine to jest tam jej duza czesc jak nie 80% uczelni :D
    03.10.2017
  • Studencik

    Witam, Mam pytanie co do elektrotechniki, czy warto zacząć tam studiowanie czy szukać innego kierunku na innej uczelni ? Bardzo ważne ! Pozdrawiam
    14.09.2017
  • tom

    Dokładnie polecam ratownictwo, mimo wielu postaw kolegów i koleżanek z ławki którym wszystko się należy
    26.08.2017
  • asd

    Polecam ratownictwo medyczne, wymaga to dużego nakładu pracy
    18.07.2017
  • tomasz

    Nie polecam
    16.07.2017
  • Mona

    czy polecacie pielęgniarstwo?
    10.07.2017
  • D

    Niestety nie polecam. Umowa jest dość niekorzystna nawet jeśli chcesz zrezygnować to i tak przez 3 miesiące musisz płacić. Wykładowcy to różnie większość wiedzę ma ale są i tacy którzy z egzaminów ścisłych NIE sprawdzają dobrze napisanych egzaminów mówiąc 'Panowie nie było czego sprawdzać nikt nie zaliczył' mimo że zadania były poprawnie napisane i na nic tłumaczenia że wszystkie wyliczenia wraz z wynikiem są poprawne, na nic prośby żeby spojrzeć na to jeszcze raz. Niestety sprowadza się to do tego aby dostać "warunek" iść na rok wyżej a już wykładowca ma chyba jakiś obowiązek aby tego warunku nie zaliczyć i cofnąć studenta do roku na którym były dane ćwiczenia/wykład czyli PŁAĆ JESZCZE RAZ! Dla przykładu student na pierwszym roku nie zaliczy jakiegoś przedmiotu, pozwalają mu iść na drugi rok, na drugim roku nie zalicza warunku, zamiast iść na trzeci cofany jest na rok pierwszy, efekt? Płacisz ponownie za pierwszy rok, płacisz ponownie za drugi rok... Wykładowcy spóźniają się na egzaminy co wywołuje presje wśród studentów jeśli masz np 3 egzaminy pod rząd. I chociaż większość prowadzących oceniam dobrze to jednak Elektrotechnika tak wygląda.
    01.07.2017
  • olaf

    Studiowałam na tej uczelni,ciągle wyciągali kasę za poprawki, a protokoły z moich egzaminów zniknęły.Odradzam tam studia!
    17.06.2017
  • Kamil

    Na ładne oczy nic nie ma. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to nauczy się. Psioczą Ci co myśleli , że zapłacą i przebimbają aż do obrony. Konkurencja też tu zagląda bo biznes uczelniany się kręci. Obroniłem mgr z ekonomii i zadowolony jestem , chociaż łatwo nie było zwłaszcza z ekonometrii.
    30.05.2017
  • Aleks

    Uczelnia Warszawska bezprawnie utworzyła jednostki organizacyjni niezgodnie z przepisami ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym!!! Nazwy jednostek: INSTYTUT NAUK TECHNICZNYCH, INSTYTUT NAUK MEDYCZNYCH, INSTYTUT NAUK SPOŁECZNYCH!!! Ten fakt jest oczywisty i został zafiksowany w RAPORCIE Zespołu Oceniającego Państwowej Komisji Akredytacyjnej z wizytacji przeprowadzonej w dniach 21-22 kwietnia 2010 r. w Uczelni Warszawskiej im. Marii Skłodowskiej-Curie dotyczącej oceny jakości kształcenia na kierunku turystyka i rekreacja na poziomie studiów pierwszego stopnia!!! CYTAT Z RAPORTU: " Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie nie posiada podstawowych jednostek organizacyjnych w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym. Kształcenie REALIZOWANE JEST W INSTYTUTACH..." Szanowni Panstwo! JAKIM CUDEM w Polsce, niezgodnie z Ustawą z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym DZIAŁ I Rozdiał 3 Art.33-37a, istnieje dwanaście lat uczelnia (UW MSC) z podstawowymi jednostkami organizacyjnymi które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym???????????? Polska-to państwo, które nie jest państwem w rozumieniu prawa???????????? JAKIM CUDEM Zespoł Oceniający Państwowej Komisji Akredytacyjnej pozytywnie ocenił w 2010 r., w 2011 r., w 2016 r. działalność przestępczą tych oszustów??? GDZIE uchwały PKA z ocenami, DLACZEGO ich nie ma na stronie internetowej PKA??? Czy rozumie PKA, że "kształcenie" REALIZOWANE w podstawowych jednostkach organizacyjnych, które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym-to jest FIKCJA??? Student płaci za studia pieniędzy, co jest pieniędzy w rozumieniu prawa a studiuje w instytucie co nie jest instytutom w rozumieniu prawa!!! Po ukończeniu "kształcenia" otrzyma dyplom, co nie jest dyplomiem w rozumieniu prawa!!! Za 12 LAT MINIMUM 10 000 Polaków otrzymały dyplomy tego błota akademickiego! Dyplomy,jaki nie jest dyplomamy w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym!!!
    16.04.2017
  • Aleks

    Prawo o szkolnictwie wyższym. Nadzór nad uczelniami - rozdział 3. Art. 37a. 1. W przypadku stwierdzenia, że uczelnia organizuje lub prowadzi kształcenie prowadzące do wydania dyplomu ukończenia studiów wyższych bez pozwolenia lub wymaganych uprawnień, o których mowa w ustawie, minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego nakazuje uczelni zaprzestanie prowadzenia studiów. Decyzji w sprawie zaprzestania prowadzenia studiów nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności. 2. Organizowanie lub prowadzenie kształcenia prowadzącego do wydania dyplomu ukończenia studiów, bez pozwolenia lub uprawnień wymaganych ustawą, stanowi podstawę do odpowiedzialności rektora na zasadach określonych dla funkcjonariuszy publicznych. 3. W przypadku stwierdzenia, że uczelnia utworzyła jednostkę organizacyjną niezgodnie z przepisami ustawy, minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego nakazuje likwidację tej jednostki. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio. JAKIM CUDEM w Polsce istnieje dwanaście lat uczelnia (Uw msc) z podstawowymi jednostkami organizacyjnymi które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym???????????? Polska-to państwo, które nie jest państwem w rozumieniu prawa???????????? http://www.pka.edu.pl/raporty/2013/08/26/uwarszawska_tir.pdf
    05.04.2017
  • Jojo

    Kupcie sobie lepiej dyplom na bazarze. Taniej będzie a efekt podobny.
    04.04.2017
  • mr.T

    Marek uspokój się......
    12.03.2017
  • Ex-Student.

    Szkoła na niskim poziomie, wykładowcy różni, jedni bardzo mili np. prof. Wysocki, normalnie podchodzący do studentów, a inni np. Pani mgr B...owa, która uważa się za nie wiadomo kogo, za jakiegoś wykwintnego wykładowcę, a zapomina, że jest tylko mgr, jak nie którzy studenci, których uczy i wiedzą co to studia, nie miła dla studentów, dogryzająca gdy ktoś nie odpowiada wg niej do danego kierunku bo. np. jest słabszy fizycznie, lub nie ma odpowiedniej kondycji, takiej oczywiście jaka wg niej powinna być. Powinni ją usunąć, bo studenci, jej nie lubią, oczywiście nikt, kto tam się uczy na głos tego nie powie, ale gadają między sobą, dużo na jej temat, a zresztą te przedmioty, które prowadzi np. transport i ewakuacji czy inne sztucznie wymyślane przedmioty, nikomu nie potrzebne, aby miała etat i oczywiście godziny do zapłacenia (zapomina, że to jej właśnie my studenci płacimy), widać, to taki zapchaj dziurę, a na koniec robi z tego egzamin, jakby to był wykład zapominając, że to często konwersatorium. Oni chyba myślą, że ludzie, którzy są tam studentami, nie byli studentami w innych uczelniach, nie raz o wysokiej klasie, i wiedzą, jak na prawdziwych uczelnia wyglądają wykłady i egzaminy, czym kończą się wykłady, czym są ćwiczenie i zaliczenia ich, a czym konserwatoria, dla chętnych. a tu wszystko wymieszane, jakby było najważniejsze. Żeby jeszcze prowadzili te konwersatoria zrozumiale, ale to dno. Raczej nie polecam, chyba, że po prostu nie masz co robić i jest ci wszystko jedno. Uczelnia naprawdę na bardzo niskim poziomie, bez jakiego normalnego toku i sposobie uczenia, wszystkie przedmioty pomieszane, nie wiesz czasem co to za przedmiot, a oczywiście z każdego jest egzamin. Do tego oczywiście tylko najważniejsze pieniądze. Zrezygnujesz to i tak przez 3 miesiące musisz płacić.
    13.02.2017
  • Pro

    Muszę powiedzieć jedno. Spodziewałem się, że na takiej uczelni, beż żadnej renomy będzie zdecydowanie łatwiej a mam porównanie. Zasadniczo jest jak tu piszą, Niestety nazwa "elektrotechnika" jest prawnie wymagana na dyplomie do pewnych funkcji i trafiają tu ludzie nie z przypadku. Ci z przypadku zrezygnowali po 1 roku. Problem student ma w tym, że trudno się dowiedzieć czego wymagać będą niektórzy wykładowcy.
    23.01.2017
  • Student

    Studiowanie elektrotechniki na tej uczelni, kompletnie mija się z celem. chyba, ze ktoś lubi płacić i być oblewanym, gdyż taki ciężki przypadek wykładowcy zatrudnili z teorii obwodów 1, 2 oraz energoelektroniki. Póki nie zmienią tego wykładowcy na innego, kogoś, kto będzie miał podejście, wiedzę, oraz kompetencje do tej roboty, lepiej ten kierunek na tej uczelni omijać z daleka. Przykład. Na 5 semestrze zostało 12 osób. Tylko 2 ma zaliczoną teorię obwodów 1 z 2 semestru, wykład a ćwiczenia wszyscy. 12 z 50 paru. 30 paru zrezygnowało przez wykładowcę od tegoż przedmiotu. Niech to uzmysłowi skalę absurdu na tym kierunku. studiujesz przedmiot, który jest nie do zdania u jednego wykładowcy, który prowadzi wykłady i jest z WATu, a za ten sam poziom wiedzy u innego, wykładowcy od ćwiczeń, człowieka z Politechniki Warszawskiej, który tłumaczy wszystko zdajesz na pierwszym max 2 terminie. A i na egzaminie jest co innego niż z czego były wykłady. Więc... Tak wygląda elektrotechnika na tej uczelni. Gdybym wiedział iż tak będą sprawy wyglądały, nigdy bym się nie zapisał na tą uczelnię. Marnowanie tylko czasu i pieniędzy. A władze uczelni wydaja się być ślepe na problem. Aby kasa płynęła. Albo nie zdają sobie sprawy. Mają problem, przez który tracą masowo studentów i pieniądze, gdzieś. niech to uzmysłowi Ci skale absurdu i podejścia uczelni względem studentów. Tak z grubsza wygląda elektrotechnika.
    02.11.2016
  • Jadzia

    Nie wiem, ale pewnie tak jak wszystko - beznadziejnie.
    25.10.2016
  • Elektryk

    Witam. Jak wygląda elektrotechnika na uczelni?
    23.10.2016
  • Baba Jaga

    Ta uczelnia jest beznadziejna. Jedyne co potrafią, to wyciągać kasę od studentów ( Jako Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej mieli sprawę w sądzie i przegrali). Nazwę zmienili a praktyki pozostały te same. Poziom tragiczny, studenci (już po podpisaniu umowy) traktowani jak zło konieczne. Trzymajcie się od tej szkoły z daleka dla własnego dobra. Ja podpisałam z nimi umowę i zrezygnowałam po paru tygodniach. Kasę musiałam zapłacić za cały semestr. Horror nie szkoła
    27.09.2016
  • Kly4

    Jest ok. ,nie rozumiem skąd te złośliwe komentarze.Kończyłam licencjat,teraz mgr pedagogika,mój kierunek wymaga samokształcenia i ciągłego rozwoju,to też nie narzekam na wykładowców.
    25.09.2016
  • asia

    Jak jest z językiem obcym ? czy można zaczynać od zerowej znajomości np, angielskiego?
    22.09.2016
  • mkk

    Witam, interesuje mnie Pedagogika - jakie są Wasze doświadczenia na tym kierunku - warto? ps. Pedagogika jest przy ul. Łabiszyńskiej czy przy Pl. Żelaznej Bramy?
    22.09.2016
  • ada

    Szkoła żąda pieniędzy za semestr na którym nawet ani razu nie przystąpiłem do zajęć . Po pierwszym semestrze nie przystąpiłem do sesji i od razu złożyłem rezygnację . Jednak spotkała mnie nie miła niespodzianka i przerażająca kwota do zapłaty . Nie polecam tej uczelni
    16.09.2016
  • Marcin

    Nie polecam . Szkoła na bardzo niskim poziomie . Bardzo duże problemy z rezygnacja . Zwykłe naciąganie studentów
    16.09.2016
  • Informatyk

    Zgadzam się z Mateuszem i też polecam uczelnię.
    05.09.2016
  • Gorąco polecam - Mateusz

    Na kierunku informatycznym wszystko wyśmienicie. Poziom nauczania stoi na wysokim poziomie i nie łudźcie się, że jak płacicie to zdacie. Wykładowcy pochodzą z innych renomowanych uczelni i potrafią przekazać wiedzę. Nawet przekonałem się do nauki matematyki, której kiedyś nienawidziłem.
    05.09.2016
  • vasylyna

    Witam wszystkich! W tym roku wstąpiła na informatykę. Opowiedzcie proszę, jak uczyć się i czy to jest warte?
    01.09.2016
  • Ekonomista

    Skończyłem w tym roku ekonomię na tej uczelni. Organizacyjnie było prawie bez zastrzeżeń. Nie mam porównania z innymi szkołami, lecz w opiniach znajomych z innych uczelni gdy chcesz, to się czegoś nauczysz. Jak nie to i tak nikt Cię nie zmusi. Za ładne oczy nikt Ci nie zaliczy przedmiotu. Jak naukę masz gdzieś, to szkoda Twojego czasu na tą szkołę bo z zaliczeniem niektórych przedmiotów będziesz miał duży problem. Wykładowcy jak wszędzie z różnych uczelni, jedni lepsi i naprawdę z powołania potrafiący przekazać wiedzę, inni będą mieli Cię gdzieś. Dla tych będzie liczyło się tylko to czy posiadasz wiedzę czy nie. Jeszcze inni nie będą Ci przeszkadzać. Ci ostatni stawiają na tych, którzy są zainteresowani tematem/przedmiotem. Czy się czegoś nauczyłem, zdecydowanie tak! Dla mnie to był dobry wybór. Uczelnia została mi polecona przez znajomego ze względu na dobrą organizację. Na koniec dodam, że zabrakło mi niektórych przedmiotów. Oferta edukacyjna przynajmniej dla ekonomii mogła by być bogatsza i bardziej praktyczna.
    22.08.2016
  • Baba Jaga

    PS. Sprawdźcie sobie w dokumencie: "Klauzule niedozwolone stosowane w umowach uczelni publicznych i niepublicznych ze studentami", pod Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej
    12.07.2016
  • Baba Jaga

    Szkoła pilnuje tylko finansów. Nie do końca zgodnie z prawem. Już jako Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej, miała sprawę w sądzie o niektóre punkty regulaminu dotyczące płatności (które pozostały prawie nie zmienione). Szkoda czasu i pieniędzy. Bo nie nauczycie się tam niczego.
    12.07.2016
  • Zalatana

    Kończę w tym roku magistra na tej uczelni, szczerze nie polecam. Ludzie mówią, że wykładowcy z najlepszych warszawskich uczelni, możne to i prawda, ale chęć przekazania wiedzy jest taka sama jak chęć pojęcia jej przez studentów. Przedmioty mało kreatywne, wykładowcy czytający w kartki, by nie pomylić się co mają powiedzieć (a ponoć eksperci w swoich dziedzinach). Na zajęciach można zasnąć i mało kto to zauważy. Osobiście z dziakanatem nie miałam problemu przez 5 lat, Panie wręcz chętne do pomocy. Jeśli chcecie coś wynieść z nauki na studiach to radzę pomyśleć nad inną uczelnią. Jak na studia, gdzie liczy się sama obecność to trochę za drogo.
    17.06.2016
  • Nie polecam

    Nie polecam uczelni. Poziom zerowy. Po skończeniu tej uczelni stwierdzam jedno :" zostałem oszukany na kilka tysięcy, bo sam papier nic nie daje.
    07.06.2016
  • Ten który walczy

    Elektrotechnika , pozostała 1/4 składu początkowego . 10 osób zrezygnowało pod koniec .Wykłady nużące , musisz wszystko umieć inaczej nie podchodź szkoda kasy i czasu. Wykłady oparte o prezentacje, ćwiczenia programy i własne wyliczenia .Twój problem ma być tip-top .Posłuchasz że to najcięższy kierunek studiów. Czysta teoria ,zbyt wiele wiedzy od rana do nocy .A ty masz zaliczać i Płacić . Musisz mieć matematykę opanowaną konkretnie. Wielu się łudziło , ponieśli tylko koszta.
    29.05.2016
  • konrad

    jaki jest poziom na informatyce? ściąga się na sesji i trzeba zakuwać po nocach?
    22.05.2016
  • xx

    W tym roku mam obronę pracy licencjackiej z Turystyki. Czy mógłby ktoś napisać jak to wygląda na tej uczelni?
    16.04.2016
  • Alek

    Szału nie ma ale jak ktoś przykłada się do nauki to zdobędzie odpowiednią wiedzę. Szkoła pilnuje finansów ale to tylko na plus o niej świadczy. W swoim czasie wypłacali za wyniki w nauce stypendia, nie wiem jak jest teraz. Wiem bo dostawałem. Jeśli ktoś myśli , że prześlizga się bo płaci to może się grubo pomylić . Jak na każdej uczelni są słabsze i mocniejsze przedmioty. Na pewno poziom jest wyższy niż np w Siedlcach albo w Pułtusku hehhe Pozdrawiam dr Miłosza , sprawia że matematykę można polubić.
    16.03.2016
  • mmm

    pielęgniarstwo, pierwszy rok może wydawać sie złudnie rozwijający i dobrze zapowiadać następne lata. niestety tak nie jest. większość istotnych przedmiotów prowadzonych jest "po łebkach", a wynika to z braku kompetencji. 1 wykładowca wykłada ok 6 przedmiotów nie posiadając kompetencji w danym kierunku, potrafi egzekwować tylko prezentacje od studentów na dany temat, nie zauważa w nich karygodnych błedów, unika odpowiedzi na pytania na które odpowiedzi po prostu nie zna. jeżeli myślisz że nauczysz sie fachu pielęgniarstwa to się mylisz, jedyne co wyszlifujesz do perfekcji to mycie pacjenta, mycie pacjenta, zmiana pampersa i... myscie pacjenta. prosze was, nie ładujcie sie w to jeżeli nie chcecie się zniechęcić do tego zawodu.
    29.02.2016
  • Antoś

    Nie będę się rozwijał, bo szkoda czasu. A do poprzedniczki, która pisze te opinie za kasę tej, pożal się Boże, uczelni: nie, nie jest naturalne, że płaci się karę 100 zł za spóźnienie w zapłacie czesnego, co zresztą zakwestionował UOKiK w swoim raporcie. Takie rzeczy są regulowane przez KC (hint: odsetki umowne). Magister ekonomii powinien się trochę orientować, no ale jaka uczelnia, taki absolwent.
    09.02.2016
  • K

    Też kończę uczelnię - magisterka ekonomia, nigdy nie miałam problemów w dziekanacie czy z opłatami ( jak tu piszecie za wszystko). Wszystkie opłaty są zawarte w umowie - więc jak ktoś nie czyta co podpisuje to potem ma problem ( i wypisuje tu głupoty), jeśli się nie płaci zgodnie z terminem to chyba naturalne, że jest kara !! i nie płaci się za poprawki!!! Co do wykładowców bywa różnie, są bardzo dobrzy i gorsi ( jak wszędzie). Ogólnie - polecam, oczywiście nie jest to poziom SGH, ale znam też kilka znacznie gorszych prywatnych uczelni w Wawie.
    08.02.2016
  • Lech

    Poziom zerowy, wykładowcy na zajęciach wykładają co im w duszach gra i niekoniecznie na temat, zero pomocy naukowych na zajęciach, wszyscy są mili i pomocni do podpisania umowy - później już tylko wyciskają kasę za wszystko. Czarna dziura a nie uczelnia. Odradzam.
    03.12.2015
  • karrr

    jest tu ktoś kto się ostał na bezpieczeństwo narodowe?
    01.10.2015
  • blonek

    nie przesadzajcie, szkoła jakich wiele, raczej dla średnio abmitnych, czyli w sam raz dla 60 procent maturzystów, co to chcą mieć dyplom a za bardzo się wysilać nie zamierzają, pozdrawiam
    01.10.2015
  • studentka

    Nie polecam. szkoda czasu i pieniędzy, niczego sie nie nauczycie , totalne dno,wystarczy jeden dzien opóźnienia z zapłata raty i za kilka dni juz pismo z wezwaniem do zapłaty kary 100 zł,poziom nauczania zostawię bez komentarza, jesli w pracy się nienauczycie to w tej szkole napewno nie
    27.09.2015
  • pppppppp

    Hej, wybieram się na pielęgniarstwo. Czy ktos studiował i może napisać jak jest na tej uczelni pleaseeeeeee
    14.09.2015
  • przyszły student

    mógłby ktoś jeszcze podrzucić jak tam na kierunku elektrotechnika ? czy są jeszcze jakieś problemy na tej uczelni oprócz zdzierania kasy za nieterminowe wpłaty ?
    03.09.2015
  • przyszły student

    mógłby ktoś jeszcze podrzucić jak tam na kierunku elektrotechnika ? czy są jeszcze jakieś problemy na tej uczelni oprócz zdzierania kasy za nieterminowe wpłaty ?
    03.09.2015
  • KK

    Proszę o informację jak wygląda studiowanie na Pielęgniarstwie
    06.08.2015
  • dago

    Jestem na trzecim roku elektrotechniki, dotrwało nas niewielu. Kierunek oparty na bardzo dobrych wykładowcach z WAT np. dr. Suproniuk, dr. Watral czy Politechniki dr. Bieńkowski. Jest trudno ale jak się przykłada i nie olewa to można się naprawdę nauczyć i zaliczyć. Ci co mają warunki po prostu nie dość się starali mimo kilku dogodnych terminów. Najtrudniejszy przedmioty dotychczas to teoria obwodów i maszyny elektryczne - ćwiczenia na WAT- świetnie wyposażone pracownie. Zostali ci którym naprawdę zależy. Jak dotychczas jestem zadowolony.
    01.08.2015
  • ninka

    szkoda pieniędzy, nie polecam
    14.07.2015
  • Student

    Elektrotechnika powstała 2 lata temu i najstarszy rok, kończy to, dopiero za 1,5 roku. To co się tu dzieje, to przechodzi ludzkie pojęcie. Nikt za nic nie odpowiada. Wykładowcy mogą nic nie robić, dosłownie! Zmieniać sobie zakres materiału do woli, nawet na egzaminach, być prostakami, pozwalać sobie na zbyt wiele i nic im się nie stanie. Ludzie wzięli warunki, to im wykładowcy specjalnie dokopują, nie chcą ich zaliczyć, gdyż jak ludzie powtórzą rok, to więcej kasy się z nich wydoi. Nikt wiecznie nic nie wie i za nic nie odpowiada, od wykładowców, po władze. Ale na końcu drogi, dokopuje się studentowi, jako temu ostatniemu w łańcuchu pokarmowym. Nie ma się do kogo odwołać, każdy zwala na innego. Mieli zły rok pod względem nowo przyjętych i teraz im tylko o kasę chodzi. Mogą zwalić kogoś na 1 rok, gdyż się finansowo to opłaca. Z kadrą bywa różnie. Są na prawdę super wykładowcy i tacy, co nie mają kompetencji nawet, aby przedszkolaków uczyć abecadła. Niby są ankiety, ale nikt się tak na prawdę nimi nie przejmuje. Zdecydowanie Odradzam. Niczego cię tu nie nauczą a od problemów, które tu robią, tylko zgłupiejesz.
    20.06.2015
  • mario

    a jak jest z elektrotechniką?? ktoś kończył???
    09.06.2015
  • Wuwunia

    Nie polecam. Poziom - dno. Szkoda czasu i pieniędzy. Niczego się tu nie nauczycie.
    28.04.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    13.02.2015
  • dori

    zwyczajnie, normalnie, bez szału i napinki, raczej spokojnie, trezba w sesji przycisnąć jak wszędzie, ale idzie się dogadać z prowadzącymi, dla mnie jest ok
    23.01.2015
  • Polecam

    Polecam tą uczelnię. Wykładowcy pochodzą z największych warszawskich uczelni: z Politechniki Warszawskiej, SGH, Uniwersytetu Warszawskiego. Uczelnia się rozwija. Bardzo lubię atmosferę na tej uczelni. Co do Pań z dziekanatu. Każdy jest tylko człowiekiem i nie uważam, żeby były gorsze niż na innych uczelniach. Przy ogromie studentów, których trzeba obsłużyć może się zdarzyć jakieś nieporozumienie, ale te Pani są po to, aby obsłużyć każdą osobę. Wielokrotnie byłem w dziekanacie i zawsze obsługa była rzeczowa, kompetentna i na poziomie. Co do opłat. Trzeba się pilnować umów i nie będzie żadnego problemu. Naprawdę ta uczelnia jest dla studentów a nie odwrotnie. Szczerze mogę polecić.
    20.01.2015
  • Studentka Turystyki

    W tym roku skończyłam uczelnie . Generalnie fakt - dziekanat się popsuł - nawet mój promotor to potwierdził, że niestety Panie chyba coś ugryzło. Co do wiedzy - byłam rok na sggw ale musiałam zrezygnować, bo nie miałam kasy i rok później wylądowałam tutaj. Naprawdę przeżyłam szok, bo wiedza jaką przez trzy lata zdobyłam tutaj to jest 1/3 tego czego nauczyłam się na sggw. Nie przenosiłam się, ponieważ jak zaczeły mi wyliczać ile to będzie za zerwanie umowy to podziękowałam. Najważniejsze! Trzy letnie studia nie dają Ci uprawnień do pilotowania wycieczek Jedyne co się liczy to obecność na wykładach - i masz w banku że zaliczysz. P.S. Moja koleżanka jest na PIELĘGNIARSTWIE teraz ostatni rok i generalnie mają tam zapierdziel. Mówi, że ledwo wyrabia. Dojazdy do Wieliszewa ciężkie więc jezdzą grupą i zbijają się na paliwo.
    05.01.2015
  • Absolwent

    Piszę do przyszłych studentów - wiem, że nie posłuchacie ale NAPRAWDĘ weźcie sobie do serca, że t uczelnia to strata kasy. Z roku na rok jest coraz gorzej. Brak rzetelnych informacji z dziekanatu, naliczanie opłat za byle co (a jak chcesz się przenieść to dopiero zaczynają się schody!), poziom nauczania no cóż - nie wysilisz się, a po wszystkim Twój papierek i tak jest gucio wart. W tym roku mieli słabą rekrutacje-połowę tego co w zeszłym, więc przypierdzielają się o byle co i kary wlepiają, żeby kasy natrzepać. Wykladowcy chodzą i narzekają, że padaka. Szkoda kasy i nerwów. Ja osobiście żałuję, że tej kasy nie zainwestowałem chociażby w dobry kurs angielskiego, bo miałoby to większe profity niż te studia. Smutne.
    05.01.2015
  • Absolwent

    Piszę do przyszłych studentów - wiem, że nie posłuchacie ale NAPRAWDĘ weźcie sobie do serca, że t uczelnia to strata kasy. Z roku na rok jest coraz gorzej. Brak rzetelnych informacji z dziekanatu, naliczanie opłat za byle co (a jak chcesz się przenieść to dopiero zaczynają się schody!), poziom nauczania no cóż - nie wysilisz się, a po wszystkim Twój papierek i tak jest gucio wart. W tym roku mieli słabą rekrutacje-połowę tego co w zeszłym, więc przypierdzielają się o byle co i kary wlepiają, żeby kasy natrzepać. Wykladowcy chodzą i narzekają, że padaka. Szkoda kasy i nerwów. Ja osobiście żałuję, że tej kasy nie zainwestowałem chociażby w dobry kurs angielskiego, bo miałoby to większe profity niż te studia. Smutne.
    05.01.2015
  • Paulina

    Czy na kierunku budownictwo jest mozliwosc wybranie specjalnosci konstrukcje budowlane ? prosze o odopowiedz
    09.12.2014
  • Grzesiek 57

    Hej, czy jest ktos moze z ekonomi magisterki. Chodzi mi o zajęciaz wnioskowania statystycznego. Prosze o kontakt na maila grzes57@interia.pl. pozdrawiam
    22.11.2014
  • Nika

    Odradzam ,problem z promotorami.
    08.09.2014
  • emi81

    jak to jest z tym przeniesienie sie na inna uczelnie to prawda ze aby sie przeniesc to najpierw trzeba zaplacic i czy robia jakis problem
    23.07.2014
  • studentka

    nikomu nie polecam tej uczelni. Poziom nauczania jest bardzo niski, ponadto nawet jeśli zaliczysz semestr a musisz sie przeniesc na inna uczelnie z przyczyn osobistych, musisz zapłacić grubo ponad 1000 zł. NIE POLECAM
    16.07.2014
  • była studentka

    Stanowczo odradzam tą pseudo "uczelnie". Potrafią tylko same opłaty naliczać.. Za zaświadczenia, za poprawki, jakieś kary, egzaminy dyplomowe. Niektórzy wykładowcy są w porządku i naprawde w ciekawy sposób potrafią przedstawić swój przedmiot, ale jest ich naprawde bardzo mało. Paniom w dziekanacie nic się nie chce. Czasem można bylo po 10 minut stać w tym pokoju i dopiero później cię zauważą. Chyba nadługo zapamiętam te złośliwe miny i pytanie z drugiego końca pokoju "Pani coś chciała?/Słucham Panią". A po za tym narzekania przez owe panie jakie my jesteśmy "debile", niepotrafiące porozmowiać z pozostałymi osobam ze swojej grupy, bo przecież wczoraj ktoś byl i ona mu juz to tłumaczyła. No i każą na dyplom o ukończeniu czekać ponad 2,5 miesiąca (choć nie jest to zgodne z prawem), tłumacząc to tym, że w tym miesiącu zbyt dużo studentów ma obrony. Składa się już wrażenie że od ręki mi go narysują chyba. I po takim podejsciu jeszczę są święcie przekonane że student będzie chciał dalej się kształcić w tym miejscu. A więc jeśli macie możliwość rozpoczęcia nauki w innym miejscu - zróbcie to. Bo tu nic oprócz dodatkowych opłat oraz zdenerwowania nie dostaniecie.
    15.07.2014
  • marzycielka

    Student, który z przyczyn formalnych został skreślony z listy uczelni w styczni, a miał opłacone czesne jeszcze za luty jest ścigany bo powinien zapłacić jeszcze za marzec. Czy ja jestem niedouczona, czy czegoś nie pojmuję. Dla mnie jest trochę dziwna sprawa i pachnie mi to naciąganiem.
    05.02.2014
  • mini

    Ja jestem bardzo zadowolona z tej uczelni,właśnie kończę licencjat.Pewnie ze trzeba się trochę przyłożyć,ale dla chcącego nic trudnego.Przede wszystkim poznałam wspaniałych ludzi z którymi z chęcią bym poszła na magistra.Nigdy nie było jakiś zgrzytów co do tego żeby się jakiś profesor uwziął.Uważam ze Uczelnia jest w sam raz dla osób pracujących.Nigdy nie było dodatkowych kar co by nie były zapisane w umowie.Więc jak ktoś nie czyta później pretensje do siebie.Jak najbardziej polecam tą Uczelnię
    20.01.2014
  • Lwomati

    Bardzo dobra uczelnia. Właśnie kończę licencjat na kierunku ekonomia - polecam!
    20.01.2014
  • noemi

    ŻENADA,CHCESZ BULIĆ KASĘ ZA NIC,TO POLECAM
    12.01.2014
  • miła

    te dobre opinie o uczelni piszą chyba ci są w niej zatrudnieni,żeby od następnych naiwnych wyciągać kasę,bo to tylko się liczy.Łamią prawa studentów,a rektor ma to gdzieś.
    12.01.2014
  • Kate Warszawa

    Czy ktos tu studiuje dziennie pielegniarstwo? To dla mnie bardzo wazne. Zastanawiam sie nad dolaczeniem do tego rocznika a rzerazaja mnie dojazdy (u mnie z Mokotowa )do szpitala Wieliszew. jak sobie z tym radzicie? Jak wygladaja te praktyki? W jakich sa w koncu godzinach i czy ewentualnie spoznienie kilka minut wchodzi w gre? Dajcie prosze znac - to pilne.
    30.10.2013
  • Kate

    Czy ktos tu studiuje dziennie pielegniarstwo? To dla mnie bardzo wazne. \Zastanawiam sie nad dolaczeniem do tego rocznika a rzerazaja mnie dojazdy (u mnie z Mokotowa )do szpitala Wieliszew. jak sobie z tym radzicie? Jak wygladaja te praktyki? W jakich sa w koncu godzinach i czy ewentualnie spoznienie kilka minut wchodzi w gre? Dajcie prosze znac - to pilne.
    30.10.2013
  • Agniecha

    Co do poziomu nauczania- wiadomo jak to na prywatnej uczelni. Niektórzy wykładowcy podchodzą bardzo lajtowo do tematu, niektórzy wręcz przeciwnie, jak wszędzie. Na pewno mają dobrą organizację. Opłaty przez 3 lata studiów nie zmieniły mi się ani o złotówkę. Polecam jeżeli chcesz skończyć studia, a nie znaleźć po nich dobrą pracę.
    20.10.2013
  • Maciek

    Skończyłem szkołę rok temu (2012). Mam bardzo miłe wspomnienia. Niedługo idę robić drugi kierunek. W dziekanacie jest miło jeżeli nie jest się w ciemię bitym debilem. Szacunek za szacunek. To że ktoś płaci 300zł miesięcznie nie czyni go "Panem". Wszystkie opłaty są w umowie. Sam się naciąłem kilka razy i w sumie pewnie zapłaciłem z 900zł kar za samo spóźnianie się z wpłatą ale nie narzekam. Polecam uczelnię :)
    08.10.2013
  • Kapsel

    Informatyka ok, prof. Worwa naprawdę szacun! Jak chcesz się nauczyć to narawdę spoko. Szkoda, że nie ma już laski w dziekanacie która zajmowała się moim kierunkiem;)
    11.09.2013
  • clars

    Masakra. Za wszystko trzeba płacic! Za gupi papierek, że uczęszczasz do szkoły, za legitymacje, za poprawkę, za nieterminowe wpłaty aż 100zł. Oszustwo. Dobrze, że przeniosłam się do WSM nie dość, że taniej, lepsi wykładowcy (a nie referaciki na zaliczenie, najlepiej krótkie), dobry dojazd, a nie ciągła zmiana miejsca wykładów...eh szkoda gadac. Zmarnowane pieniądze!!!
    25.08.2013
  • studentka Geodezji i Kartografii

    Co prawda jestem już po studiach na tej uczelni, ale nie byłam zadowolona z podejścia wykładowców. Po pierwsze jeden wykładowca po chamsku odzywa się do studentów i traktuje ich, jak śmieci, a sam ma posadkę u tatusia w firmie, po drugie wykładowcy nie wpisują ocen do indeksów na czas i przez to student ma problemy i musi tłumaczyć się za błędy i niekompetencję wykładowców, a jak student idzie do rektora, to rektor traktuje studenta jak kłamcę, mimo że zawinił wykładowca, to student ma spore nieprzyjemności. Po trzecie niektóre Panie w dziekanacie są miłe, z ich ust padają zdania typu: "Może Pani nie była na tej poprawie, co potrzeba" i parę innych komentarzy od nich. Telefonu w dziekanacie również nie chce im się odebrać, można sobie dzwonić od 8.00 rano, a dodzwoni się dopiero o 14.00 lub 15.00, ale wtedy mówią, że już kończą pracę i nie mają czasu (na kawę jakoś mają czas). NIE POLECAM TEJ UCZELNI.
    23.08.2013
  • ania

    Wyższa Szkoła Dzialalności Gospodarczej tak było Było jest dziadostwo. Nie polecam
    28.06.2013
  • pytanie

    zaczynam sie gubić w tych szkolach warszawsakich, czy ta uczelnia zawsze sie tak nazywała? czy zmieniłą nazwę? jelsi tak, to jak kiedyś było?
    23.06.2013
  • Inka

    W tym roku przystępuję do licencjata z Ekonomii...Mógłby ktoś opisać jak wygląda obrona ...? Jest możliwość że ktoś może nie zaliczyć ???
    19.06.2013
  • sebastian

    Kompletne dno i oszustwo.Te pozytywne komentarze to chyba pracownicy Dziekanatu piszą. Bałagan i nastawienie na kasę. Nie polecam tej Uczelni
    19.06.2013
  • ejcia

    Totalna masakra. Pani z dziekanatu nigdy nic nie wiedzą i odsyłają do księgowości. Masa pomylek a i przez to kłopoty. Osobiście mialam zaległość z jedną wpłatą, póżniej uregulowałam ale i tak nie wiadomo z jakiego powodu nie wydano mi karty egz i nie chciały podbić legitymacji. Jak zapytalam to zwalają na księgowość, bo niby ktoś sobie zapomniał a księgowość na nich. Przez pomyłki pań z dziekanatu jedna gr nie otrzymała kart egz i jest problem. Nie polecam nikomu
    03.06.2013
  • sidi

    Co do opłat i naliczenia kar. Wszystko jest zapisane w umowie. Nie stosują żadnych dodatkowych opłat o których nie pisano w umowie. Ja zapoznałem się z treścią umowy przed jej podpisaniem i byłem świadom tego że jak nie zapłacę w terminie to naliczą karę w wysokości 100zł. W przypadku rezygnacji z nauki naliczana jest opłata za czesne przez 3 miesiące, taki jest okres wypowiedzenia - wszystko jest w umowie. Umowa może zostać rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym w przypadku skreślenia studenta z listy, w przypadkach określonych w regulaminie studiów, ale nie pamiętam jakie co to było.
    27.05.2013
  • sidi

    W dziekanacie pracują miłe panie. Zawsze pomagają, choć często nie odbierają telefonów. Rektor też super gość. Gadałem z nim kiedyś jak miałem problem kwestii prawnej. Osobiście nie mógł mi pomóc ale umówił mnie z prawnikiem uczelni i ten mi pomógł.
    27.05.2013
  • sidi

    Ja zrobiłem licencjata na tej uczelnia z ekonomii. Niebawem będę bronił reż magisterkę. Jak dla mnie jest spoko. Mają super stypendia. Ja otrzymywałem socjalne tak wysokie ze za studia wcale nie płaciłem, a nawet na tym zarobiłem. Przez dwa semestry dostawałem nawet naukowe. Czyli jak się się chce to można dostać nawet ponad 1000 zł miesięcznie. Kadrę też mają spoko. Oczywiście są wyjątki ale wiadomo, nigdzie jest idealnie. Każdy wie że pracuje tam sporo wykładowców z innych uczelni, takich jak UW, Politechnika, SGH czy innych z całej Polski. Większość nie robi problemów z zaliczeniem. Na wykłady oczywiście nie trzeba chodzić.
    27.05.2013
  • koziol13

    Dwa lata temu na Uczelni Warszawskiej obroniłem licencjata z turystyki i rekreacji i nie uważam że większość podawanych uwag jest słuszna, co prawda czesne liczone jest za 10 miesięcy, ale jest to w umowie,. Co do kar naliczanych to też jest w umowie wystarczy zapoznać się całe 1,2 - 2,5 strony do przeczytania. Co życia studenckiego to jak grupa nie potrafi się zoorganizować no cóż to najlepsza uczelnia nie pomoże. Co do wymagań na licencjacie to: - przedmioty miłe i dość proste tylko po prawdzie nad prawem i ekonomią i pochodnymi musiałem posiedzieć - wykładowcy spoko nie przesadzali z ilością materiału i nie robili problemów na egzaminach, - dziekanat przynajmniej ja nie spotkałem się tam z niechęcią czy też jakimś brakiem zainteresowania pań tam pracujących. Obecnie czekam na wyznaczenie terminu magisterki z ekonomii to już była trudniejsza sprawa, więcej musiałem się uczyć i chyba wyższe były wymagania wykładowców.
    09.05.2013
  • realista

    Płacisz byle co, to i otrzymujesz byle co, niech nikt nie będzie zaskoczony, lepiej zapłacić trochę więcej i mieć jakość!
    10.03.2013
  • Sabba

    Czy ktoś ma może umowę z tą uczelnią, zrezygnowałam ze studiowania tam, nawet jeszcze przed rozpoczęciem zajęć 3 lata temu, a oni mi teraz przysyłają wezwania do zapłaty za jakiś ku..wa semestr, po 3 latach. żeby iść do prawnika przydałaby się umowa z nimi, której kurde nie mogę nigdzie znaleźć. Jeżeli ktoś ma odezwijcie się PROSZĘ
    26.02.2013
  • geodezja i kartografia

    a jak sie studiuje kierunek GEODEZJA I KARTOGRAFIA???? czy moga sie wypowiedziec stuydencji tego kierunku? jakie duze sa grupy? jak wygladaja zajecia? kto je prowadzi? w sensie jaka jest kadra? ile osob odpada po pierwszym roku?
    05.02.2013
  • studentka

    bzdura że nie ma wpisowego - jest; tylko płaci się za lipiec kiedy jeszcze nie zdążyłeś się zapisać, potem w październiku i tak trzeba zapłacić kolejną już ratę II, za 1 dniową zwłokę w płatności kara 100 zł, za każdy papierek trzeba płacić. Zdziercy, krętacze i oszuści!!!
    08.01.2013
  • maciek

    witam. jestem na budownictwie w innej prywatnej uczelni w warszawie i powiem szczerze że jest nie za ciekawie myślałem żeby przenieść się właśnie do uczelni warszawskiej. nie wiem tylko czy to ma sens? bo jeśli jest tak samo to raczej nie. chodzi mi o to czy jest łatwo czy nie?:) wolałbym płacić i chodzić tylko jeśli jest taka potrzeba. no i czy da radę się dogadać z wykładowcami lub dziekanatem jeśli chodzi o zaliczenia??
    05.01.2013
  • Karol

    Umowa tak skonstruowana, żeby wyłudzić pieniądzę.Studiowałęm w innej Uczelni i ukończylem już jeden kierunek.Studiuję tu informatykę, Podsumowując to studia w Uczelni Warszawskiej duży błąd
    31.12.2012
  • Studentka

    Pani Beata W. Widać, że pracownicy tego niepomocnego "Dziekanatu" sami piszą laurki. Powiem krótko. Żałuję że się tu zapisałem.!!!
    30.12.2012
  • Beata W.

    Ludzie czytajcie a potem podpisujcie! Umowa jest bez tzw. haczyków, wszystko czarno na białym. Ja nie mam do nikogo o nic pretensji. Wiem, że są konsekwencje wpłaty czesnego po terminie. Jak wszędzie!! Kończę studia i jestem zadowolona. Wykładowcy ok, można się zawsze dogadać. Dziekanat zyczliwy i pomocny. Ludzie dajcie spokój z tym nieuzasadnionym jadem!
    30.12.2012
  • Monika

    Odradzam ta uczelnię. To nie uczelnia to zarabialnia. Promotor to człowiek który swoim sposobem bycia i merytorycznym przygotowaniem i podejściem do słuchacza raczej może być parobkiem niż doktorem. Jeśli tak pójdziecie będziecie mieli wielkie problemy ze złożeniem pracy licencjackiej. Dno, dno i jeszcze raz dno. Po prostu złodziejstwo.
    17.12.2012
  • kasia92

    doprosic sie tu o cokolwiek jest strasznie ciezko, baby w dziekanacie olewaja cie totalnie jesli o cos prosisz, stypendium wyplacane jest dopiero na koniec semestru. Nie ma tu zadnego zycia studenckiego, nie ma mozliwosci poznania nowych osob oprocz swojego roku oczywiscie, na korytarzu wieje pustkami. Oprocz zajec nie ma mozliwosci zadnego realizowania sie gdyz kola zainteresowan widnieja tylko na papierze. Liczy sie tu tylko asa i nic wiecej.
    12.12.2012
  • Administrator

    komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu
    29.11.2012
  • Asin

    Zrobiłam licencjat z wielkimi problemami ze strony uczelni, nie wiem co mnie podkusiło, żeby zrobić mgr też w tej niby szkole. W pierwszym semestrze wykładowca zgubił moją pracę, w drugim inny wcale nie sprawdził co za tym idzie - nie zaliczyli mi roku musiałam latać i szukać wykładowców i tak na dokładkę skreślili mnie z listy studentów! ODRADZAM! Brak poszanowania studenta, jeśli się idzie na zaoczne to oczywiste, że w tygodniu nie ma się czasu na latanie za czymś co powinien pilnować dziekanat!
    27.11.2012
  • była studentka

    nie polecam nikomu uczelni warszawskiej - zrobiłam tam licencjat i odradzam wam tą uczelnie. Na koniec studiów robią takie problemy (formalno-organizacyjne) że ciężko to przejść i ciężko jest to wszystko przejść żeby móc się obronić i skończyć studia. Największy problem jest z praktykami w tym idiotycznym przymusowym projekcie i z gościem od praktyk którego ciężko złapać. Same problemy z tą uczelnią i chcą żeby im płacić za wszystko, nawet za głupie zaświadczenie. Niby czesne jest tanie ale też dowalają kary w wysokości 100 zł nawet jak 1 dzień się ktoś spóźni z przelewem więc tak naprawdę nie opłaca się tam studiować i lepiej wybrać inną uczelnię i nie mieć z nimi takich problemów.
    20.11.2012
  • tqm3

    Nie wiem bo studiowałem informatykę, wiec wypowiadam sie za to co doświadczyłem
    12.10.2012
  • tqm3

    Nie wiem bo studiowałem informatykę, wiec wypowiadam sie za to co doświadczyłem
    12.10.2012
  • joko

    a jak jest na turystyce i rekreacji? tak samo jak na informatyce? masz jakies zdanie?
    09.10.2012
  • ptakosz

    jak dla mnie na na pedagogice jest OK, zajecia spelniaja moje oczekiwania, ludzie spoko, organizacja moze moglaby byc sprawniejsza, ale z rozmow ze znajomymi wiem, ze we wszystkich uczelniach prywatnych jest tak samo,
    19.09.2012
  • pauQ

    jest cos takiego, jak klauzule abuzywne czy abusywne, ze ro sa niezgodne z pawem zapisy, wiec nawet jesli ktos podpisze umowe, a zapis jest nie zw zgodzie z prawem, to ta umowa jest nic nie warta, to tak na marginesie, ale przyznam, ze nie slyszalam, zeby na UW kogos naciagali i zeby problemy byly,
    12.09.2012
  • mina

    Umowy z uczelniami wyższymi to trzeba czytać wyjątkowo dokladnie, bo później można ładnie utknąć w przypadku chęci do rezygnacji. Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie nie jest w tym wypadku wyjątkiem, potrafią podejść studenta! Ja chciałam tu studiować, nie zakładając nawet rezygnacji, więc mnie to nie ubodło, ale znajomi mieli problemy.
    29.08.2012
  • marta

    Hej, a jak jest na ekonomi zaocznej II stopnia, może ktoś coś wie, bo już mam mętlik w głowie:/
    18.08.2012
  • aśka

    Kompletne dno. Dodatkowo w umowie kruczki prawne i problem z rezygnacją.Nie polecam.Uciekam stąd po 2 semestrze
    09.08.2012
  • lukas

    mysle nad wybraniem kierunku zdrowie publiczne tylko troche sie waham, moze ktos napisac cos o przedmiotach na tym kierunku? jest duzo przedmiotow scislych?
    05.08.2012
  • kamila

    Studentka 2 roku, wykładowcy całkiem spoko ale filozofia gorsza, w dziekanacie miłe uśmiechnięte Panie, oceny można znaleźć w Internecie na stronie zamieszczają wszystkie aktualności. ogólnie uczelnia całkiem fajna tylko zajęcia rozmieszczone po całej warszawie
    27.07.2012
  • milena

    czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak wyglądają studia na prawie niestacjonarnie? Niestety nie stać mnie na studiowanie dzienne i już szukam pracy w warszawie, żeby móc sobie opłacić zaoczne studia... czy po niestacjonarnych jest gorzej zdobyć pracę czy udzielać się w życiu uczelni?
    06.07.2012
  • turystyka i rekreacja

    przegladam od kilku dni szkoly warszawskie pod katem kierunku, ktory chce studiowac, mam na mysli turystyka i rekreacja, okazuje sie, ze jest dosc popularny, bo ma chyba z 10 szkol, zarowno takie, ktore z nazwy sa nakierowane na tusrystyke albo hotelarstwo, jak i zupelnie inne, typu Vistula, Almamer, Skarbek, itd. podpowiedzcie prosze, jesli macie rozeznanie, co sadzicie o tym kierunku w warszawskich szkolach prywatnych, ktora szkole wybrac, no i dlaczego?
    29.02.2012
  • do Majki - Sara

    wybor kierunku studiów - geodezja i kartografia jest swietnym pomyslem, zakladam oczywiscie, ze to przemyslalas, lubisz obliczenia i rysunek, nie boisz sie przedmiotow scislych, moj tato smieje sie, ze gdyby mial syna, to juz on by go ukierunkowa ... walsnie na geodezje i kartogriafie, niestety nie pojde w slady tatusia i pewnie wybiore pedagogike, ale moze sie spotkamy w Warszawskiej ;-)
    24.02.2012
  • Lula

    Studiuje zdrowie publiczne i jest ok. Można byłoby się przyczepić czasem do organizacji samej szkoły ale nie trzeba w tym przesadzać. Ważne że na zajęciach jest dobrze.
    06.02.2012
  • ania

    Bardzo fajna uczelnia, dobrze mi sie tam studiuje, fajny klimat, spoko wykładowcy :-)
    04.06.2011
  • Maja

    poprosze o opinie o geodezji i kartografii na Uczelni Warszawskiej, sama szkola mi sie podoba w sensie bazy lokalowej, poziomu ksztalcenia, aktywnosci studentow, zaplecza, ale konkretnie chodzi mi o ten kierukek, na ile jest dobrze realizowany, kto prowadzi zajecia, czy otwoeraja wszystkie oferowane specjalnosci, jak to wyglada?
    01.06.2011