Opinie o Uczelni Wszechnica Polska Szkoła Wyższa w Warszawie (Wszechnica Warszawa)

Komentarze (127)

  • Sylwia

    Problem jest w tym, że uczelnia totalnie nie ma planu działania jeśli chodzi o filologię. Proponują filologię od podstaw i rok zero kończy się poziomem zbliżonym do B1, a rok pierwszy zaczyna się B2 to gdzie jest logika, bo moim zdaniem brak, tym bardziej że wykładowcy nie wiedzą o czymś takim jak rok 0 i też za bardzo ich to nie interesuje realizują swój plan czyli od B2, moim zdaniem to zwykła nieuczciwość uczelni, bo po co organizować coś co nie ma racji bytu, poza tym osoby w grupach na roku 1 zupełnie pomieszane poziomy, chyba przydzielanie do grup na zasadzie losowania, ja bardzo się zawiodłam bo rok 0 był bardzo fajny a teraz niestety muszę zrezygnować bo nie widzę sensu kontynuowania
    07.11.2018
  • Alone

    Cześć Werka. Żeby dać radę na fiologii angielskiej, trzeba być co najmniej na poziomie B2 (ewentualnie prawie b2, takie b1+ '). Od pierwszego roku będziesz musiała zdawać zaliczenia z listeningu, speakingu, writingu, readingu na poziomie b2. Na drugim roku zaczyna się powoli poziom c1, ale z tym to różnie bywa (zależy od poziomu grupy). Trzeci rok to już tylko poziom c1. Niektóre przedmioty mają wykładowy angielski, zatem żeby z nich korzystać, trzeba coś rozumieć, zrobić notatki. Wykładowcy jednak pomagają, są życzliwi,dając czas, przesyłają materiały.. Ja miałam raczej słaby angielski, kiedy przyszłam na pierwszy rok (tak się oceniam), ale dużo pracowałam, czytałam, nadrabiałam- i daję radę. Pracowitość, aktywność jest na tej uczelni zauważana i doceniana. Nie bój się i dołączaj do nas :)
    20.10.2018
  • werka

    Hej czy ktos moze cos napisac jak to wszystko wyglada na I stopnia niestacjonarnych na filologii angielskiej? Trzeba byc na wysokim poziomie zeby dac rade?
    02.10.2018
  • Student Wszechnicy

    Nie jest prawdą to co napisała Annna. Zajęcia są prowadzone w pałacu kultury i w budynku na kamelickiej. Najczęściej jeden dzień jest w pałacu kultury a drugi na karmelickiej - piszę tu o studiach niestacjonarnych. Karmelicka jest położona w bardzo spokojnym, zielonym miejscu. Nie jest to piwnica, a budynek dwu piętrowy. Na karmelicką można dotrzeć metrem z centrum - wysiadamy na stacji Metro Arsenał lub przejść pieszo, nie jest daleko.
    27.09.2018
  • Anna

    Nie będziecie studiować w pałacu kultury. Zajęcia prowadzone w piwnicy na Karmelickiej
    23.09.2018
  • Ewa

    Hej, ktoś może się wypowiedzieć na temat finansów i rachunkowości niestacjonarnie? Planuje zmienić uczelnie
    21.09.2018
  • Blossom

    Mógłby ktoś powiedzieć coś o finansach i rachunkowości? Wybieram się na stacjonarne.
    15.09.2018
  • KKK

    Ja się zapisałem na finanse i rachunkowość zaoczne, jest ktoś może jeszcze na ten kierunek?
    06.09.2018
  • Q

    Cześć. Wybieram się na magisterkę z filologii angielskiej z portugalskim. Czy ktoś jeszcze zapisał się na ten kierunek ? Zastanawiam się czy kierunek zostanie utworzony :)
    02.09.2018
  • Komentarz z pierwszej ręki

    Filologia hiszpańska i angielska są naprawdę dobre. Uczą ludzie, którzy mają kontakt z żywym językiem i sami uwielbiają zajmowanie się językiem i kulturą. Wiem jak jest.
    13.08.2018
  • Gosia

    Na anglistyce od podstaw wiele zależy od tego jaką specjalizację wybierzesz. lektorzy i wykładowcy Was znają i dostosują język. Jest naprawdę spoko.
    01.08.2018
  • jojo

    @k możesz wybrać opcję od podstaw (4 lata) albo filologię 3 letnia - to od Cb zależy.
    01.08.2018
  • pp.

    Proszę o opinie na temat anglistyki od podstaw. Faktycznie pierwszy rok jest od samych podstaw, a kolejne semestry odbywają się wyłącznie w języku angielskim?
    31.07.2018
  • k.

    wybiera się ktoś na filologię hiszpańską od podstaw? :) lepiej wybrać stacjonarnie czy niestacjonarnie? bo zauważyłam, że zaoczne trwają o rok dłużej
    26.07.2018
  • Ala

    Na jakim poziomie trzeba zaliczyc lektorat z drugiego języka ?
    25.07.2018
  • f. hiszpańska od podstaw

    jest tu ktoś kto wybiera się w tym semestrze na filologię hiszpańską od podstaw? Przeleciałam pobieżnie opinie o uczelniach i chyba żadna nie miała tylu dobrych, mam nadzieję, że nie będę żałować ;)
    23.07.2018
  • Aga

    Mi się podoba na stacjonarnych, jasne zasady zaliczania, młodzi, pomocni wykładowcy. Fajnie też, że można wyjeżdżać na Erasmusa.
    17.07.2018
  • Ola

    Jaki poziom na filologii angielskiej (studia stacjonarne)Czy polecacie ?
    12.07.2018
  • Tośka

    Poziom studentów I roku jest bardzo zróżnicowany. Średnio powiedziałabym- B1. Nie, nikt nie oblewa specjalnie studentów- raczej nam pomagają, są życzliwi.
    12.07.2018
  • Tośka

    Poziom studentów I roku jest bardzo zróżnicowany. Średnio powiedziałabym- B1. Nie, nikt nie oblewa specjalnie studentów- raczej nam pomagają, są życzliwi.
    12.07.2018
  • Dzamajka

    Filologia angielska zaocznie, jaki tam jest poziom językowy osób zaczynających? Czy oblewają celowo dla dodatkowych opłat?
    11.07.2018
  • Iza

    Jaki poziom na filologii angielskiej stacjonarnej .Czy polecacie ? Jaki poziom na początek trzeba mieć ? Zajęcia w Pałacu Kultury czy na Karmelickiej ?
    06.07.2018
  • kostka

    Ja studiuje, jest w porządku, wykładowcy różni, ale jest kilku fajnych i pomocnych. Organizacja też spoko. Można polecić.
    22.06.2018
  • Filologia rosyjska

    Studiował ktoś filologię rosyjska zaocznie ? Co możecie o niej powiedzieć, polecacie ?
    21.06.2018
  • Marek

    @Anna: to dobra opcja, bo wychodzisz z dwiema filologiami finalnie. Z tego co się orientuję to drugi język jest od podstawy, ale najlepiej zapytać w rekrutacji.
    07.06.2018
  • Anna

    Czy ktoś studiuje filologię plus filologię angielską? Jaki jest poziom angielskiego, jeśli się wybierze filologię angielską jako 2 język?
    01.06.2018
  • Fil

    filologia hiszpańska Wybiera się ktoś od września tego roku na filologię hiszpańską zaoczną od podstaw ? Czy ktoś wie jak wyglądają zajęcia na tym kierunku i czy jest bardzo ciężko?
    19.05.2018
  • student

    Czy na specjalizacji tłumaczeniowej, na anglistyce, jest dużo business English i tematów ekonomiczno-marketingowych?
    10.02.2018
  • romi

    Zdecydowałam się... i wierzcie mi, to bzdura, jakoby na prywatnych uczelniach wystarczy tylko bywać na zajęciach albo na egzaminach a zaliczenie spływa na ciebie czarodziejsko zaraz po regularnej wpłacie czesnego... nic z tych rzeczy. Studiuję zaocznie filologię i powiem tak: praca samodzielna to podstawa. Trzeba nieźle się nazasuwać, przemknąć się będzie ciężko, a dyplomu nie dostaniesz za pozoranctwo. Wszystkie inne opinie jakoby go "kupujesz" należy włożyć między bajki. Szkołę Polecam.
    02.01.2018
  • filologia niemiecka

    Witam, zastanawiam się nad filologią niemiecką online I stopnia. Czy warto? Egzaminy są cięzkie? Czy już od 1 roku zajęcia są w języku obcym? Można wybrać filologię od podstaw tutaj też, czy jest to nie możliwe? Będę wdzięczna za rozmowe.
    08.11.2017
  • studenci zza granicy

    jak wielu jest zagranicznych studentów? na stronie widzę zakładki w języku rosyjskim i ukraińskim. Czy uczelnia się jakoś na nich szczególnie nastawia? Jest jest po angielsku strona - z jakich krajów są zwykle te osoby przyjezdne? jaki stanowią procent wobec Polaków? Od razu dodam, że nie mam nic przeciwko, chodzi mi o czysta ciekawość z wręcz znalezienie nativa z angielskiego, żeby szlifować wymogę i trochę slangu liznąć :-)
    13.10.2017
  • studia podyplomowe pedagogiczne

    ktoś realizował we Wszechnicy podyplomówki z pedagogiki? Jak oceniacie? Warto? Gdzie jeszcze się rozejrzeć?
    21.09.2017
  • Filologie językowe

    Jak chcesz się nauczyć języka to nie idź na filologię tylko na kurs ! Chyba że chcesz być nauczycielem itp. Wiele osób myśli że jak skończy filologie to nagle będzie mówić perfekcyjne w danym języku o nie wszystko zależy od Ciebie twojej motywacji , systematyczności, jak chcesz to i w domu z płyt itp nauczysz się przynajmniej do poziomu B1/B2
    05.09.2017
  • szrek

    tak patrze sobie na ich kierunki na stronie - ale chyba oni już nie mają Budownictwa w ofercie, prawda? A Bezpieczeństwo wewn. to jak u nich wygląda?
    04.09.2017
  • Patryk

    Witajcie Chciałabym poprosić o podzielenie się opinią nt. kierunku" filologia niemiecka od podstaw". Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.. Czy może ktoś studiował ten kierunek i mógłby się podzielić wrażeniami nt. prowadzenia zajęć, poziomu zajęć i generalnie czy rzeczywiście po trzech latach można osiągnąć poziom C1 jak podają na stronie? Z góry dziękuję
    03.09.2017
  • Studentka

    Studia tutaj nie wymagają większego wysiłku. Poziom jest słaby, co odpowiada niestety wielu studentom, no i to jest właśnie problem. Ja bym wolała żeby wymagano od nas węcej, i żeby poziom był wyższy, ale moje myślenie jest w kontrze do niektórych kolegów, co to po dyploik tylko przyszli. Smuteczek
    26.07.2017
  • studia

    Interesuje mnie kierunek filologia hiszpańska od postaw w trybie niestacjonarnym. Jak wygląda nauka tam? Cięzko uzykać zaliczenia? Jacy są wykładowcy? Czy jest sens wybrać ta uczelnie? Czy nie lepsza byłaby Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji? Która, też posiada kierunki filologiczne od tego roku. prosze o jakieś opinie. pozdrawiam
    25.07.2017
  • Tośka

    Nie wiem, jak filologia od zera, ja studiuję pierwszy rok (zaocznie) filologię angielską od...powiedzmy, od B1/B2. Studia OK, Wykładowcy różni, ale większość (zdecydowana) naprawdę w porządku i trzyma poziom. Dopracowane i dopieszczone zajęcia z dydaktyki i pedagogiki, wzorowo i bardzo fachowo prowadzone z fonetyki i fonologii, klarowne z gramatyki, niebanalne z literaturoznawstwa, świetnie przygotowane zajęcia z metodyki organizacji studiów...są oczywiście mniej chlubne przykłady (i oczywiście nie wymieniłam wszystkiego), ale ogólnie jest dobrze. Praca dziekanatu OK (czytałam, że w poprzednich latach ludzie się skarżyli, ja nie mogę paniom tam pracującym nic zarzucić). Jest miła atmosfera, wykładowcy nam życzliwi Trochę za mało mówimy, ale może to się rozkręci na drugim roku- nie wszystko naraz. Ogólnie jestem zadowolona. Myślę, że to nie będzie stracony czas.
    26.06.2017
  • Karin

    Hej :) Chciałabym zacząć studia na kierunku "Filologia angielska", w związku z tym, że mało z technikum pamiętam, nauka od zera bardzo mnie zachęca. Poczytałam trochę na temat Wszechnicy Polskiej jak i na temat innych uczelni, jednak WP miała pochlebne opinie, co w przypadku innych szkół raczej nie wystąpiło, a jeśli już to w mniejszym stopniu. Oczywiście były też opinie negatywne, dlatego trafiłam tutaj, ponieważ tamte były lekko przestarzałe. Bardzo prosiłabym o opinie jak jest tam aktualnie. Z góry dziękuję
    19.06.2017
  • N

    Dzień dobry, chciałabym zapytać się, jak wyglądają studia dzienne na filologii hiszpańskiej (nie od zera)? Czy wiele odróżnień od zaocznych?
    10.05.2017
  • stypendium socjalne

    Kwota stypendium to różnica między kwotą bazową a dochodem na osobę w rodzinie i ta różnica musi być wyższa niż 50zł, co do kwoty bazowej to ona może się co roku zmieniać
    23.04.2017
  • pieróg

    Jest mi bardzo przykro, kiedy wykładowca-pedagog mówi o nauczycielach "leniwi, nieprofesjonalni". Czy nie wystarczy nagonka medialna...?
    13.04.2017
  • stypendium

    a wiecie może ile wynosi stypendium socjalne i naukowe? czy mogę starać się też o dodatek za dojazdy? mieszkam ponad 300 km od Warszawy
    27.02.2017
  • Klara

    oczywiście, wszystko masz opisane na stronie Wszechnicy w zakładce dla studenta - stypendia, możesz również starać się o stypendium naukowe
    29.11.2016
  • Asia

    Witam czy na Wszechnicy są przyznawane stypendia socjalne?
    27.10.2016
  • Cytrynka

    Witam Czy na filologii są wykładowcy, u których ciężko dostać zaliczenie? Może jakieś porady? Po pierwszym zjeździe dość dobre wrażenie, ale wystraszyłam się p. Gałeckiej...
    12.10.2016
  • wrrr

    witam , czy jest tu ktoś kto zaczyna w tym roku filologie hiszpańską od podstaw w trybie niestacjonarnym ? :P
    05.10.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    04.10.2016
  • odp dot. pedagogiki

    jeśli chodzi o kierunek pedagogika to z nim raczej nie ma problemu, bo mega popularny. jedynie pytanie, czy zajecia dla zaocznych beda ustawione zawsze w weekendy. Najlepiej zrobisz, jeśli zadzwonisz na 2-3 uczelnie i dopytasz.
    21.09.2016
  • Pedagogika

    Cześć.. Mam problem... Od jakiegoś czasu szukam uczelni o kierunku pedagogicznym, zależy mi na nauce zaocznej ale tylko sob i ndz mam bo mam prace ... Jaki jest poziom i czy dam radę to moje główne pytania... "
    12.09.2016
  • tak jest od podstaw

    Tak jest od podstaw czyli dla osób, które nigdy nie widziały angielskiego na uczy
    02.09.2016
  • hue hue hue

    Podłaczam się do pytania "ang od podstaw". Zastanawiam się czy po rozszerzonej maturze którą zdałem na 60% dam sobie radę na filologi angielskiej(nie od podstaw)
    16.08.2016
  • ang od podstaw

    czy angielski od odstaw jest naprawdę OD PODSTAW? czyli dla osób które się wczesniej nie uczyły albo jedynie liznęły odrobinę?
    15.08.2016
  • Studiuję tam

    Tak polecam filologię hiszpańską. Uczą ludzie z UW. Są też native speakerzy. Prawdziwi Hiszpanie.
    04.08.2016
  • zuza

    Hej, wybieram się właśnie do Wszechnicy na filologię hiszpańską od podstaw, poleca ktoś ten kierunek?
    01.08.2016
  • zuza

    Hej, wybieram się właśnie do Wszechnicy na filologię hiszpańską od podstaw, poleca ktoś ten kierunek?
    01.08.2016
  • Patku

    Hej zamierzam się wybrać na filologię angielską od podstaw(bo jest taki na jej stronie internetowej). Chciałabym się coś o niej dowiedzieć. Czy ten kierunek jest dopiero od tego roku? Czy był juz w zeszłym? Czy jest ktoś kto studiował jakąkolwiek filologie od podstaw i mógłby coś powiedzieć?
    27.07.2016
  • Oksana

    jestem po świeżo po obronie licencjata. Byłam na kierunku pedagogiki. Świetnego miałam promotora. Wiem na pewno ze każde moje zdanie w tej pracy było przeczytane, obroniłam się w pierwszym terminie, za co bardzo jestem wdzięczna pani promotor że bardzo dobrom współprace. Wykładowcy są różni jak to na każdej uczelni, u jednych jest łatwiej u drugich gorzej. Ale jak ktoś się przyłoży do nauki to ciężko nie jest. Sprzęt i sale na karmelickiej nie są najlepsze, a po za tym jest w miarę ok. Jak by ktoś się wybierał na studia pedagogiczne I stopnia to ja osobiście polecam. :)
    25.07.2016
  • Rybka

    krótko - jestem zadowolona :-)
    25.07.2016
  • ma

    *niestacjonarnie
    09.07.2016
  • ma

    a czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską od podstaw od października ? :)
    09.07.2016
  • kamila

    Ogólnie bardzo polecam na WSZECHNICY kierunki pedagogiczne. Wykładowcy na dobrym poziomie, rzadko kiedy zajęcia odwołane. Wszystko zgodnie z planem. Wiadomo u jednych jest łatwiej u drugich trudniej zaliczyć ale to chyba jak na każdej uczelni. Osobiście skończyłam WSZECHNICE i jestem zadowolona.
    18.06.2016
  • Monikaaaa

    Witam :) Jest tu ktoś po kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne i studiował zaocznie ? Jaką macie opinie ogólnie na temat uczelni ? Dużo zajęć odbywa się bezpośrednio w PKiN? :)
    01.06.2016
  • NIEZDECYDOWANY-mllody

    Czesc :) Jest tu ktoś kto wie jaki poziom ma filologia angielska (stacjonarna) na Wszechnicy? :) Warto tam się wybrać czy lepiej omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam
    24.05.2016
  • bxc

    Ania pytasz o filologię niemiecką. Jestem świeżo po niej i jeżeli chcesz zrazić się do języka użerać się ze szkołą to polecam! Wszyscy wykładowcy języka z uw nie przychodzą na zajęcia. Z jednego przedmiotu(bardzo istotnego) przez 5 semestrów miałam może 4 zajęcia... Kontakt z promotorem jest na poziomie 0. Moja praca nawet nie była przeczytana.... A dziekan po obronie zaprasza na studia drugiego stopnia z jęz. niemieckiego których nawet nie mają w ofercie!! Wyprowadziłam go z błędu, był trochę zdziwiony. Uważam to za brak profesjonalizmu, że zarządca szkoły nawet nie wie co mają w ofercie... Ania idź na uw, bądź na kolegium nauczycielskie. Zapomnijcie o tej szkole...
    13.05.2016
  • student

    filologia hiszpańska i filologia angielska są bardzo dobre. popytajcie wśród obecnych studentów
    09.05.2016
  • Ten

    "Słyszałam, że na UW mają wywalone na studentów a jednak chciała bym coś wynieś po szkole ;)" - co to znaczy?
    04.05.2016
  • gabuś

    moim zdaniem po każdej (a przynajmniej po większości) uczelni wyniesiesz tyle ile sama zrobisz, znam wielu studentów z bardzo dobrych polskich uczelni, którzy narzekają, że nie mogą znaleźć pracy, że nic się nie nauczyli, a prawa jest taka, że przebimbali te 3 lata odbębniajac tylko egzaminy na ostatnią chwilę, z takim podejściem nic się nie osiągnie
    28.04.2016
  • Ania

    Co myślicie o filologi niemieckiej na tej uczelni? Zastanawiam się na pójściem tu a na UW i mam mieszane uczucia. Słyszałam, że na UW mają wywalone na studentów a jednak chciała bym coś wynieś po szkole ;)
    12.04.2016
  • teraz działa

    fakt, dzisiaj już działa prawidłowo :-) Jeśli mogę jeszcze podpytać, ile osób jest zwykle na I roku w grupie? I ile zazwyczaj odpada po egzaminach?
    08.02.2016
  • Student Wszechnicy

    Wszystkie linki na stronie działają prawidłowo. Oczywiście wszystkie filologie będą od października. Kadra na filologiach jest bardzo dobra. Można wyjechać też do Hiszpanii w ramach programu Erasmus.
    05.02.2016
  • fil. hiszpańska

    Czy mogę mieć pewność, że będzie od października kierunek filologia hiszpańska? bo jak się próbuje odpalić link, to strona jest pusta. Co prawda żaden link nie działa prawidłowo, ani na ang, ani na ros, a ni na iemieckiej. Ale mnie interesuje akurat hiszpański. Chętnie bym się dowiedziała, co sami studenci uważają o tym kierunku?
    03.02.2016
  • ewa

    jak jest z tymi zimowymi studiami? one się skończą też w zimie, czy jakoś się wyrównują ćwiczenia i pbrona jest normalnie latem? to są osobne grypy? czy nas dołaczą do tych, co zaczęli w październiku?
    27.01.2016
  • borne

    co się robi po zdrowiu publicznym??? jaka praca? jakie zarobki? jaki poziom trudności?
    06.11.2015
  • Olga

    nikt mi nie robił żadnych problemów, ale ja się zwyczajnie uczyłam i na bieżaco przygotowywałam, nie moge tego powiedziec o wileu moich kolezankach i kolegach.... jak chcesz zeby Cie dobrze traktowano - to zadbaj o to sam/sama, osobisnie mam nienajlepsze zdanie o pozimie studentów !!! nie studiowania w ogóle, ale właśnie o studentach myślę, ogarnijcie się, wymagajcie czegoś od siebie samych, i dopiero potem od innych
    20.10.2015
  • dzonka

    Mogliby popracować nadd lepszą obsługą studenta. No i organizacyjnie powinno to być lepiej zorganizowane, Musicie się liczyć także z tym, że nie otworzą specjalnosci, na ktorej Wam zależy, bo będzie mało osób chętnych. Ale to akurat nie nowość, tak jest w wielu szkołach, bo rozmawiałam ze znajomymi. Zajęcia kończą się wg mnie za póxno, ja osobiście o 21.00 jestem wykończona i średnio kontaktuję. Również poziom języka angelskiego mógłby być wyższy.
    16.09.2015
  • kaja

    a co powiecie o filologii rosyjskiej? czy ten kierunek jest tu dobrze prowadzony? czy mogę liczyć na jakiś certyfikat z języka po ukończeniu studiów?
    12.08.2015
  • Tom H.

    Uczelnia jest ok, mają program Erasmus, Studiuję Finanse i wybieram się na praktykę studencką Erasmus do Portugalii
    30.04.2015
  • Ania Wawa

    Jestem studentką filologii hiszpańskiej we Wszechnicy Polskiej, Jestem zadowolona z tych studiów. Oferowane są interesujące przedmioty, mam zajęcia z wykładowcami z hiszpańskich Uczelni np. Universitat Autonoma de Barcelona. Polecam ten kierunek we Wszechnicy Polskiej
    27.04.2015
  • On

    Miło, że Michaśka i Ziom napisali pozytywne opinie tego samego dnia. :)
    17.04.2015
  • Michaśka

    Studiuje, jeszcze ten semestr i kończę licencjatem :D . Mogę śmiało powiedzieć , że te kilka semestrów we Wszechnicy były bardzo udane. Fajni ludzie w grupie, wykładowcy z różnych Szkół państwowych, trzymają poziom ;) można się sporo w tej szkole nauczyć. znam tą szkołę i na magisterkę od razu się zapisuję. POLECAM!
    13.04.2015
  • Ziom

    ja również studiuje na tej uczelni i szczerze, nie narzekam. studiuje sobie zaocznie. zajęcia zazwyczaj wypadają co 2 weekend, chociaż w kwietniu mam tylko jeden zjazd przez Święta :) źle? hehehe ogólnie szkoła fajna, dobra kadra dydaktyczna. Szkoda tylko, że zajęcia w sb/nd są tak późno do 20/21 ;/ ale to jest do przeżycia. Nie jest źle. osobiście polecam!
    13.04.2015
  • anonim

    studiuje na tej uczelni i moim zdaniem jest średnia,po pierwsze większość studiów jest zaocznych,to w sumie dla tych osób które mają już pracę i rodzinę,szkoła bardziej dla tych którzy chcą zdobyć kwalifikacje,poziom nie jest wysoki,jeśli chodzi o moją filologię,większość rzeczy trzeba robić samemu żeby dobrze poznać język (bardziej to przypomina kurs językowy a nie studia filologiczne ) a na uczelni pełno osób które w ogóle nie mają żadnych ambicji... i którzy zupełnie się nic nie uczą a i tak przechodzą dalej...szkoda też że nie ma wszystkich zajęć w Pałacu tylko na Karmelickiej... mam nadzieje że na mgr będę już na innej uczelni gdzie będzie wyższy poziom :)
    07.04.2015
  • Zniesmaczona

    Pozytywne komentarze są w czasie rekrutacji, negatywne poza nim. Ja nie polecam administracji sądowej. Zapisanie się na nią to błąd. Każdy pracodawca patrzy, że znamy się tylko na sądach i nie chce nas zatrudnić. A w sądach - mało konkursów na sekretarzy, 40 kandydatów na miejsce, praca ciężka i bardzo źle płatna. Brak możliwości awansu. Zaczyna się jako stażysta i trzeba zdawać egzamin bo te studia nie zwalniają ze stażu. Można skończyć dowolne. Pensja 1680 zł. Tego wszystkiego dowiecie się już na praktykach, a to zbyt późno. Jeszcze jedno - część zajęć nie jest w PKiN
    26.03.2015
  • beznadziejna szkoła

    do blee: Panie z dziekanatu zapewne bo nie są skore do pomocy skończyłem tą szkołę i powiem tak. Indeksy chora sprawa w zakresie każdego studenta jest zdobyć wpisy w indeksie i karcie okresowej... jak nie to problemu w dziekanacie.. mamy XXI w i ciągle indeksy i bujanie się czasem jazda kilkadziesiąt km by złapać wykładowce i to o czasie który im pasuje.. Oni są dla nas czy my dla nich? nie rozumiem... Chore klimaty.. Powiem tak obroniłem się co prawda ale co z tego jak żadnej wiedzy nie wyniosłem a obrona na farcie jedyna rzecz do której się przyłożyłem w ciągu 3 lat studiów.. Bardziej i tak cenie szkolę średnią którą skończyłem niż ten bałagan!!!!! wszystko poniżej się zgadza co blee opisał zajęcia do późna i tysiące prezentacji..
    24.03.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    23.03.2015
  • Studi

    Na administracji według strony internetowej jest 5 specjalności. Na 2 roku przy podziale na specjalności powstają tylko 2. Nazwa specjalności jest na dyplomie. Jest zatem super ważna.
    17.02.2015
  • Gość

    Same pozytywne komentarze, wszyscy zachwyceni. To wspaniale ... A na poważnie - jedynie część zajęć odbywa się w PKIN, reszta w siedzibie do której trudno dojechać, opłaty są wysokie, perspektywy na rynku pracy .....
    30.01.2015
  • Robson

    Witam, wszystkich zainteresowanych studiami na WP. Polecam tą uczelnię ze względu na godnych polecenia wykładowców w szczególności dr Jerzewska, dr Marcinkowski, dr Kładoczny, - bardzo wymagający. Student 6 sem. BW
    14.01.2015
  • One

    Wszechnica Polska to naprawdę dobra niepubliczna uczelnia i oprócz wykwalifikowanej kadry poczujecie tam prawdziwą atmosferę studiów:)
    24.11.2014
  • zuźka

    nic dodać, nic ująć - fajni ludzie, bardzo wysoki poziom nauczania co z kolei otwiera drzwi na zdobycie dobrego stanowiska pracy w przyszłości ! trzymam kciuki za nowych !
    15.10.2014
  • Richard

    Polecam Wszechnicę Polską, uczelnię znajdującą się w samym centrum Warszawy. Szeroki zakres kierunków, więc każdy wybierze coś dla siebie, bardzo życzliwi i wysoce inteligentni wykładowcy, bardzo zachęcam bo uczelnia zasługuje na cenną uwagę :)
    17.09.2014
  • Kamago

    Z początku miałem lekkie obawy, że ze względu na fakt iż uczelnia jest niepaństwowa nauki będzie mniej i łatwiej będzie zdać, co na szczęście się nie potwierdziło i zostałem z poczuciem że mój dyplom jest coś wart. Uczelnię oceniam na 5 z plusem.
    11.09.2014
  • Młody M

    Mają świetnych, praktycznie doświadczonych wykładowców. Na pewno nie będziecie mieli problemów ze znalezieniem pracy po studiach na Wszechnicy! Pozdro!
    08.09.2014
  • Basia

    Mega super fajna uczelnia! Fajni ludzie, wykładowcy i miejsce z klimatem. Polecam serdecznie. Szkoda, że już tylko rok i zostanę absolwentką.
    27.08.2014
  • michał

    Witajcie! 7 lat temu ukończyłem licencjat we Wszechnicy Polskiej na kierunku administracja. Szkoła jest super, ale należy się uczyć. Dużo się nauczyłem i szkołę polecam. Pozdrawiam
    31.05.2014
  • Poszukująca

    Witam, Chciałabym podjąć studia magisterskie - pedagogika op-wych z terapią pedagogiczną, polecilibyście mi Wszechnicę?
    26.01.2014
  • myszatka

    Witam, chciałabym podjąć pracę jako nauczyciel w klasach 0-III lub w żłobkach i przedszkolach. Mam skończone studia magisterskie na kierunku psychologia jednak ze specjalności nie mającej nic wspólnego z dziećmi oraz bez przygotowania pedagogicznego. Znalazłam w ofercie kierunek na pedagogice: Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna Czy ktoś może podzielić się swoją opinią?
    16.01.2014
  • Student WPSWwW

    Ukończyłem kierunek "Finanse i rachunkowość". Czy jestem zadowolony z nauki? TAK. Nie mam gwarancji, że na innej uczelni (UW, SGH, SGGW) zajęcia byłyby lepiej prowadzone. Musiałbym równocześnie studiować na dwóch uczelniach na tych samych kierunkach, aby mieć jako taką skalę porównawczą. Jestem bardzo zadowolony z Działu Rekrutacji i Dziekanatu: wiele spraw można załatwić "od ręki". Jako że uczelnia jest mała, student nie jest anonimowy. Dziekani zawsze służą pomocą. Nie spotkałem się z jakimś chamstwem czy złym traktowaniem. Przeciwnie: poziom kultury osobistej jest tam wysoki. Dyplom WPSWwW, wbrew pozorom, nie jest gorzej traktowany, niż dyplom innej prywatnej uczelni. Pracodawcy zależy na tym, co się umie, a nie na tym, która uczelnię się ukończyło. @English is fun - zgadzam się z tym co napisałeś. Niezadowoleni studenci to są te osoby którym nie chce się uczyć. Myślą, że dostaną zaliczenie za to, że istnieją. Żal mi takich ludzi..... Pozdrawiam :-)
    03.01.2014
  • zdrowie publiczne

    co ludzie robia po zdrowiu publicznym? gdzie pracują? jak kwestia pracy w zawodzie wyuczonym? interesuje mnie, czy wedlug Was, warto iśc na ten kierunke studiów? jakbyście jeszcze raz wybierali, to poszlibyście na zdrowie publiczne ponownie?
    20.11.2013
  • oceniajcie

    własnie zaglosowałam na Wszechnicę i ocena podskoczyla o 0,1 pnkt. Fajne to jest, te suwaczki do ocen. Swoja drogą zachęcam innych studentów do oceniania, bo chyba uczelnia zasluguje na nieco wyższą punktację :-) baryłka
    16.10.2013
  • agaa02

    hej, ja również wybieram się na filologię rosyjską tylko zaocznie, nie wiem jak Ty aniia :)
    03.10.2013
  • nikki minaj

    Uważam,że wszechnica ma niski poziom. Studiowałam dziennie na uniwersytecie,ale musiałam z przyczyn losowych przenieść się na studia zaoczne. Semestr kosztował tak jak na większości szkół wyższych. Przeżyłam szok, żałuję czasu i pieniędzy. Nie nauczyłam się niczego... Nie polecam.
    29.09.2013
  • Realfanka

    Hej wszystkim! Ja zaczynam tam w tym roku filologię hiszpańską. Jak wygląda we WPSW inmatrykulacja? Odbywa się po inauguracji przy wszystkich studentach czy tylko ci nowi zostają????
    24.09.2013
  • aniia94

    wybieram się na filologię rosyjską do wszechnicy.. również chciałabym poznać opinie na temat tego kierunku..a także jak wygląda inauguracja i immatrykulacja na tej uczelni?
    20.09.2013
  • |Aneta

    Cześć, czy wybiera się ktoś na filologię rosyjską do wszechnicy? a może ktoś z was jest już w trakcie? chciałabym poznać opinie na temat tego kierunku i ogólnie filologi na Wszechnicy w Warszawie. oraz jak trudne są sesje? dzięki
    17.09.2013
  • o cenach słowko

    hejka, czy porównujecie ceny na róznych uczelniach? czy 2000 za semestr do dużo czy mało? mysle o Bezpieczenstwie wewnetrznym, co ewentualnie podpowiecie jako inną opcję??
    17.09.2013
  • na pedagogice

    każdy ma prawo do własnej oceny uczelni, ja akurat o Wszechnicy moge smialo poiwiedzieć, że jestem zadowolona, studiuje kierunek Pedagogika, wybralam go swiadomie, choc wiem, ze rynek zawodowy jest nimi nasycony, ale takiego wyboru dokonalam, bo nigdy nie czulam sie mocna w matmie, chemii, biologii, czy fizyce, czy zaluje?, NIE, zajecia spelaniaja jak na arzie moje oczekiwania, wykladowcy rózni, jak wszedzie, ale nie mam zastrzezen, zaliczenia mam bez wiekszych problemow, w sumie - dostaje to, za co place, czego sie spodziewalam
    30.08.2013
  • English is fun

    Nie prawda że dają tu coś za darmo. Trzeba się uczyć. Komentarze na "nie" pochodzą od tych frustratów którzy myśleli naiwnie że jak płaca za semestr to i wpis do indeksu dostana z zaliczeniem. Nie prawda. Ja jestem na filologii angielskiej i trzeba się uczyć i zaliczać. jakby było tak prosto to bym licencjat zrobił ze wszystkich jezyków których tu nauczają.
    28.07.2013
  • Lena

    Hej, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na temat tej uczelni? Jestem zainteresowana kierunkiem finanse i rachunkowość, może ktoś się wybiera na ten kierunek? Proszę podpowiedźcie :)
    25.07.2013
  • Magda

    Wszechnica Polska to beznadziejna uczelnia nic dziwnego, że jest na przedostaniach miejscach w rankingach. Chcesz stracić zdrowie idź na tą uczelnię. Organizacja zerowa, pod koniec studiów dowiedziałyśmy się że mamy swojego opiekuna, którego nigdy nie widziałyśmy na oczy. Organizacja zerowa zajęcia od 8-21-20, nikogo to nie interesuje , że ktoś jeszcze musi dojechać, a następnego dnia zajęcia od 8. Nie polecam
    01.07.2013
  • Duch_Wody

    Kończyłem Samorząd Terytorialny na tej Uczelni i wspominam ją bardzo dobrze, zwłaszcza jeśli chodzi o atosferę. Pragnę zauważyć wszystkim, że żyjemy w czasach kiedy "know-how" leży po stronie studenta. Ja też nie miałem kadry dydaktycznej najwyższego sortu, ale byłem zdeterminowany, jeśli chodzi o samodzielność zdobywania wiedzy. I tak liczy się dziś głównie doświadczenie zawodowe i networking :/
    28.02.2013
  • do studentka24

    Wiem kim jestes i nie oczerniaj tak uczelni bo po prostu nie dawałaś rady z różnymi przedmiotami i właśnie przez takich ludzi jak ty szkoła ma niske oceny
    28.02.2013
  • do mony

    problem polega na tym, ze studentom uczelni prywatnych wydaje, soe ze jak placa, to musza dostac dyplom i to bez nauki, taka postawe reprezentuja wobec wladz uczelni i te same wladze naciskaja wykladowcow, zeby przychylnym okiem patrzyly nanstudentow, o bo ci przeciez placa, kolko sie zamyka - niby narzekacie, ze niski poziom, ale w realu studenci nie ccha sie przemeczac, dopoki nie zmieni sie sposob myslenia samych studentow, ktorzy wlasnie dlatego ZE PLACA, powoinni wymagac wysokiego poziomu naucznia, to uczelnie beda tarktowac ich lajtowo,' sami jestescie sonie winni, jakby mi ktos zaproponowac przepisanie oceny z liceum, to zglosilabym to do opiekuna roku, dziekana, rektora, i domagala sie bardziej kompetentnego wykladowcy, musiecie egzekwowac swoje prawa, a macie prawo do wysokiego poziomu zajec prowadzonych przez odpwoiednia kadre naukowa, pzioczenie na portalach anominowych nic Wam nie da, nie mozna chowac glowy w piasek, tylko ttrzeba isc tam, gzdie takie sprawy mozan zalatwic urzedowo, powodzenia!
    06.02.2013
  • mona

    po co studiowac na uczelni na ktorej przedmioty sa wykladane na poziomie liceum. Zapytacie skad taka opinia ? Juz tlumacze :' wiem od studentow pewnego kierunku, ze czesc wykladowcow przepisuje oceny ze swiadectw szkol srednich wiec jaki jest poziom uczelni kazdy widzi...
    03.02.2013
  • Racjonal

    Ranking szkół pfff. Studentka24 - Czy ty wiesz jak pozycjonowane w rankingach są takie uczelnie w przeróżnych szmatławcach czy portalach należących do szmatławców? Nie wiesz więc nie wmawiaj ludziom, by sugerowali się czymś takim jak rankingi lecz opiniami innych osób.
    20.12.2012
  • RastaBlasta

    Oceniasz uczelnie jedynie po płatnościach, które nie są wcale tak wysokie w porównaniu do innych szkół niepublicznych. Wystarczy zadzwonić i zapytać lub poszukać w necie. Ktoś tu chyba niewiele szukał. Ps. nie jestem jakiś wielce zakochany w tej uczelni ale to co napisałaś to kompletna bzdura. Ocena 5,1 to ocena(na tym portalu) średnia a nie niska więc nie ściemniaj ludziom. Uczelnia Warszawska(nie mylić z Uniwersytetem) wymyśla nowe metody pozyskiwania studentów poprzez zjechanie konkurencji w necie czy co? ;p
    19.12.2012
  • Studentka 24

    Poza tym słaba pozycja w rankingach niepublicznych uczelni wyższych , mówi sama za siebie. Nie warto tam studiować.
    19.11.2012
  • studentka24

    Ja przez 2 lata studiowałam na tej uczelni i wg mnie poziom nauczania jest średni. Studiowałam filologię angielską ( fakt ten kierunek do łatwych nie należy) , jednak część wykładowców w ogóle sie nie starała. ( mam tu na myśli zajęcia z praktycznej nauki języka obcego). Słabo sie starają a za naukę karzą sobie słono płacić. Jednak niektórzy wykładowcy są naprawdę ok na tej uczelni. ( polecam historię lit. brytyjskiej czy literaturoznawstwo). Niestety płatność tak wysokiego czesnego ,zniechęciła mnie do dalszego studiowania na tej uczelni. I zrezygnowałam. Pod kątem prowadzenia niektórych zajęć oraz wysokości czesnego tej uczelni nie polecam jednak. Lepszy jest UW. UKSW czy Chrześcijańska Akademia Teologiczna na której obecnie studiuję ;)
    19.11.2012
  • RC

    Jestem na 4 semestrze bezpieczeństwa wew. i jest spoko. Sporo wykładowców z uw, aonu. Zajęcia prowadzone przez wojskowych(nawet generałów), prawników, kryminologów. Na chwilę obecną miałem może z trzech profesorków, u których tylko uderzyć w kimę// u innych aż chce się być.
    06.11.2012
  • admin

    jeśli chodzi o prywatne to wiadomo, że idź do tej która ma piersze miejsce w rankingach. Sama nie mogę Ci pomóc bo studiuję na publicznej. A jak już będziesz na prywatnej to dużo ludzi nie wywalają, w końcu płacisz :). Wiadomo że też nie możesz olać totalnie, ale ucząc się dwa razy w roku zdasz bez problemu
    05.07.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • nie ze stolicy

    w jakiej warszawskiej uczelni najlepiej studiowac Informatyke??? Czy jest sens zaczynac nauke tego kierunku w szkole, ktora go wprowadza. Czy wtbrac typowo informatyczna? Ale wtedy z reguly koszty sa wyzsze, co w skali roku daje pare stowek. Wnikac, stad wykladowcow maja? Porownywac programy nauczania? Doradzcie cos, please.
    15.02.2012
  • internetowy

    Duzy plus dla szkoly za czytelna stronke internetowa. Wydzielone sa dobrze segmenty dla kandydatow. Niestety nie wszedzie jest to standard, Tutaj jest OK. Wchodzisz i masz na tacy wszystkie kierunki. A szkly nie znam, robie dopiero rozeznanie w temacie. Stawiam na administracje, to raczej pewne.
    15.02.2012
  • internetowy

    Duzy plus dla szkoly za czytelna stronke internetowa. Wydzielone sa dobrze segmenty dla kandydatow. Niestety nie wszedzie jest to standard, Tutaj jest OK. Wchodzisz i masz na tacy wszystkie kierunki. A szkly nie znam, robie dopiero rozeznanie w temacie. Stawiam na administracje, to raczej pewne.
    15.02.2012
  • jawa

    na tle warszawskich uczelni ta wypada dosc dobrze, ma juz spory staz, organizacyjnie dobrze sie kula, zadnych ofer nie bylo. Studenci raczej zadowoleni, przynajmniej w moje grupie na administracji. PIerwszy rok bardziej lajtowy, niz sadzilem. MOze nie chca nas przestrzaszyc i przykreca srube dopiero na drugim. A tak na powaznie, zupelnie inne podejscie do czlowieka nic w szkole. Masz poczucie, ze wykladowca jest dla ciebie, a nie ty dla niego. zobaczymy ajk bedzie dalej, ale na razie jest gites.
    15.02.2012
  • ~~ciak

    bezpieczenstwo narodowe ... nudyyyyyyy, a tak na powaznie, to pozaliczalem wszystko i ogolnie jestem do przodu, na uczelni jak w wielu innych zycie plynie od zajec do zajec, od wykladu do wykladu, jeden nudniejszy od drugiego, zcasem jakis przeblysk w postaci zajec z ciekawym gosciem zaproszonym jako specjalista, fachowiec i znawca tematu, ale generalnie to nudna, normalna, codzienna uczelniana rzeczywistosc, czekam na ciekawsze zajecia na drugim roku
    01.06.2011