UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (235)
Wszechnica Polska Szkoła Wyższa w Warszawie, Wszechnica Warszawa

Rekrutacja
odpowiedź dla Tomasz z dnia 25.09.2021
Szanowny Panie Tomaszu, jak najbardziej zapraszamy na interesujący Pana kierunek, rekrutacja trwa do końca września 2021. Zasady rekrutacji "krok po kroku" znajdzie Pan tutaj: https://wszechnicapolska.edu.pl/kandydaci/zasady-rekrutacji
28.09.2021
28.09.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Hubi z dnia 27.09.2021
Dzień dobry, rekrutacja na wszystkie kierunki trwa do końca września. Zasady rekrutacji są opisane "krok po kroku" na naszej stronie internetowej w zakładce "Kandydaci-Zasady rekrutacji" https://wszechnicapolska.edu.pl/kandydaci/zasady-rekrutacji. Wszystkie aktualne informacje organizacyjne umieszczane są na bieżąco w zakładce "Kandydaci - Aktualności" https://wszechnicapolska.edu.pl/kandydaci Do 1.10.2021 czas oczekiwania na odpowiedź mailową może być nieznacznie wydłużony z powodu dużej ilość kandydatów odwiedzających osobiście naszą siedzibę. Oczywiście na wszystkie maile udzielimy odpowiedzi i serdecznie zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji. Poniedziałek - Sobota od 8:00 do 16:00, w środy do 17:00 tel. 22 656 62 56 kom. 608 670 533
Hubi
Czy rekrutacja na filologie hiszpańską od podstaw (czyli na rok zerowy) jest jeszcze prowadzona? Aby rozpocząć studia teraz w październiku '21? Na wiadomości na email rekrutacja, nikt nie odpisuje, a telefonu, po wielu próbach niestety nikt nie odebrał :(
27.09.2021
25.09.2021
Tomasz
Dzień dobry. Czy możliwe jest studiowanie administracji I stopnia w trybie niestacjonarnym od semestru letniego 2022?
Rekrutacja
odpowiedź dla Hubert z dnia 23.09.2021
Szanowny Panie Hubercie, informacje do Państwa były wysyłane 16.09.21, w razie gdyby nie otrzymał Pan maila, zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej Uczelni, Aktualności w zakładce "Kandydaci": https://wszechnicapolska.edu.pl/kandydaci Prosimy również o kontakt osobisty z Działem Rekrutacji, aby potwierdzić uruchomienie wybranego kierunku. Dział Rekrutacji poniedziałek - sobota w godzinach 8:00-16:00, w środy do 17:00 tel. +48 22 656 62 56 tel. +48 608 670 533 e-mail: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl
24.09.2021
24.09.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Mexicano z dnia 23.09.2021
Dzień dobry, we wszystkich otrzymywanych przez Kandydatów dokumentach powinna być taka sama wysokość czesnego za zerowy rok studiów - 2420,00PLN przy jednorazowej wpłacie i 2520,00PLN przy wpłacie rozłożonej na raty. Być może, któryś z dokumentów był nieaktualny i został przesłany omyłkowo. W takim wypadku przepraszamy i sugerujemy osobisty kontakt, aby wyjaśnić sytuację. Aktualne informacje organizacyjne dotyczące studiów oraz płatności dostępne są w Aktualnościach zakładki "Kandydaci" na naszej stronie internetowej: https://wszechnicapolska.edu.pl/kandydaci Zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji od poniedziałku do soboty w godzinach 8:00-16:00, w środy do 17:00. tel. +48 22 656 62 56 tel. +48 608 670 533 e-mail: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl
Rekrutacj
odpowiedź dla anna z dnia 23.09.2021
Szanowna Pani Anno, każda osoba posiadająca status studenta i spełniająca kryteria stypendialne, niezależnie od roku studiów ma prawo ubiegania się o stypendium.
24.09.2021
23.09.2021
anna
Czy możliwe jest pobieranie stypendium socjalnego na filologii od podstaw, na tzw. roku zerowym?
Mexicano
Witam mam pytanie. Czemu w umowie którą podpisałem jest inna cena czesnego za rok zerowy niż w mailu który wyslaliście ostatnio. I mam pytanie do kiedy trzeba płacić czesne gdy bierze się opcje w ratach
23.09.2021
23.09.2021
Hubert
Witam idę na rok zerowy z filologii hiszpańskiej i chciałbym wiedzieć kiedy dostanę jakieś konkretne informacje dla studentów tego roku. I secundo- kiedy należy dokonywać wpłat
Rekrutacja
odpowiedź dla PatkaR z dnia 22.09.2021
Szanowna Pani Patrycjo, jeśli skontaktuje się Pani z nami osobiście chętnie wyjaśnimy sytuację, gdyż staramy się odpowiadać na absolutnie każdą wiadomość. Odpowiadając na Pani pytania: 1. W tym roku akademickim planujemy hybrydową realizację programu, część zajęć online, a część klasycznie w w salach - offline. Zjęcia realizowane online są w czasie rzeczywistym, co umożliwia osobistą interakcję i zaangażowanie w pracę z grupą. 2. Harmonogram roku akademickiego oraz plan zajęć zamieszczone są na stronie internetowej w zakładce "Studenci". 3. Aktualny program studiów dostępny jest w Dziale Planowania: planowanie@wszechnicapolska.edu.pl W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji. poniedziałek - sobota w godzinach 8:00-16:00, w środy do godziny 17:00 tel. +48 22 656 62 56 tel. +48 608 670 533 e-mail: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl
23.09.2021
22.09.2021
PatkaR
Czy można chociaż tutaj poznać odpowiedzi na te parę pytań odnośnie filologi hiszpańskiej?? Pisałam maila kilkanascie dni temu niestety do dziś brak odpowiedzi, a szkoda bo byłam mega zainteresowana 😔 1. Czy studia w tym roku będą normalnie na uczelni czy jednak online? Bardzo mnie zniechęca studiowanie takiego kierunku jak filologia przez internet a nie na żywo. 2.Czy można poznać plan zajęć? Chciałabym się zapoznać z dniami i godzinami w jakich odbywają się zajęcia, jest to dla mnie bardzo ważne by zrobić to przed zapisem na studia. 3. Czy można zapoznać się z całym programem studiów? Nigdzie na stronie nie znalazłam, a to ważne jakich przedmiotów dokładnie będziemy się uczyć. Pozdrawiam P.R.
Rekrutacja
odpowiedź dla natalie2245 z dnia 15.09.2021
Szanowna Pani Natalio, wiadomości organizacyjne zostały do wszystkich Państwa wysłane 16.09. w godzinach 16:00 - 19:00. Uprzejmie prosimy sprawdzić folder Spam, jeśli wiadomość od nas się nie odnajdzie, prosimy o mail na adres: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl lub kontakt telefoniczny: 608 670 533.
21.09.2021
17.09.2021
anna
Do kiedy można składać wniosek o stypendium socjalne dla studentów roku zerowego?
natalie2245
Czy ktoś z roku zerowego z filologi angielskiej dostał juz jakies dokumenty na email? Mieli wysłać do 16.09.21 i nadal nic cisza
15.09.2021
26.08.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Evoria z dnia 24.08.2021
Szanowna Pani, 3-letnie studia licencjackie na kierunku Filologia dają umiejętności językowe na poziomie C1 i taki poziom wpisywany jest w suplemencie do dyplomu, po zakończeniu studiów. W trakcie pandemii zajęcia realizowane były w 100% on-line. Aktualnie planujemy nauczanie hybrydowe z przewagą zajęć realizowanych tradycyjnie, w salach. W razie kolejnej fali pandemii jesteśmy przygotowani na przejście w tryb zdalny, bez przerywania toku studiów. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji. Dział Rekrutacji poniedziałek - sobota 8:00 - 16:00 środy 9:00 - 17:00 Tel. 22 656 62 56 Kom. 608 670 533
Edyta
Czy są przypadki, że studenci nie zaliczają roku?
26.08.2021
24.08.2021
Evoria
kto studiuje filologię niderlandzką i może napisać, jak wyglądaja studia? czy w ciągu 3 lat można się nauczyć tego języka w sposób pozwalający na normalną komunikację? skąd jest kadra? jak szkoła poradziła sobie w pandemii z prowadzeniem zajęć i czy teraz będą studia normalne, na salach, czy nadal on line?
Rekrutacja
odpowiedź dla Ewa z dnia 09.08.2021
Szanowna Pani Ewo, na każdym naszym kierunku filologicznym studenci wybierają lektorat z dodatkowego języka. Język ten realizowany jest od podstaw i nie trzeba go znać. Po ukończeniu studiów w suplemencie jest wpisana znajomość języka wybranej filologii na poziomie C1, a języka dodatkowego na B2. Do wyboru są następujące języki: angielski, niemiecki, włoski, francuski, hiszpański i rosyjski. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu bezpośredniego z Działem rekrutacji. Dział Rekrutacji poniedziałek - sobota 8:00 - 16:00 środy 9:00 - 17:00 tel. 22 656 62 56
12.08.2021
11.08.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Edyta z dnia 07.08.2021
Szanowna Pani Edyto, w trybie niestacjonarnym, zajęcia odbywają się w soboty i niedzielę. Czasem ze względu na dostępność wykładowców zajęcia są organizowane w piątek wieczorem ok. 17:30/18:00 1,5 godziny. Staramy się, aby takich piątków było, jak najmniej, ale chcąc zapewnić Państwu możliwość współpracy z najlepszymi lektorami, musimy być elastyczni. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu bezpośredniego. Dział Rekrutacji poniedziałek - sobota 8:00 - 16:00 środa 9:00 - 17:00 tel. 22 656 62 56
Ewa
Czy na filologii wybierąc lektorat z języka mogę wziąć język, którego nie znam aby uczyć się go od podstaw? Czy jest to po prostu kontynuacja języka, którego uczyłam się przed studiami?
09.08.2021
09.08.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Edyta z dnia 07.08.2021
Szanowna Pani Edyto, staramy się układać plan, tak aby piątki pozostały wolne od zajęć. Nie zawsze jest to możliwe. Od października planujemy realizację studiów w formie hybrydowej, czyli część zajęć odbywać się będzie tradycyjnie, a część online. W przypadku uzasadnionego braku możliwości uczestniczenia w zajęciach, będzie możliwość realizowania zajęć w formie zdalnej. Po więcej informacji, zapraszamy do Działu rekrutacji, od poniedziałku do soboty w godzinach 8:00-16:00 osobiście lub pod numerem telefonu 22 656 62 56.
Edyta
Czy na filologii angielskiej niestacjonarnej zajęcia odbywają się w piątek i wieczorem?
07.08.2021
05.08.2021
Rekrutacja
odpowiedź dla Witold z dnia 22.07.2021
Szanowny Panie Witoldzie, wybór specjalności na podaniu podczas zapisywania się na studia, jest wyborem orientacyjnym. Ostatecznie wybierają Państwo specjalność pod koniec I roku, a w przypadku filologii od podstaw pod koniec II roku studiów. Oczywiście może Pan wybrać dowolną filologie od podstaw z lektoratem rosyjskim i specjalnością tłumaczenia. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu. e-mail: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl tel.: 22 656 62 56
lila
Czy od października studia zaoczne bedą online?
25.07.2021
24.07.2021
azucar
Z ilu mniej więcej osób składa się kierunek filologia hiszpańska od podstaw?
Witold
Mam pytanie odnośnie specjalizacji. Czy trzeba brać specjalizacje i dlaczego w dokumentach do wypełnienia jest więcej specjalizacji od tego co jest napisane na stronie??? I moje osobiste pytanie czy mogę wziasc filogie od podstaw z lektoratem rosyjskim i specjalizacją tlumaczenia?
22.07.2021
22.07.2021
Dział Rekrutacji
odpowiedź dla Julka z dnia 21.07.2021
Szanowna Pani Julio, zapraszam po dokładne informacje do Działu Rekrutacji, postaramy się odpowiedzieć na wszystkie, nurtujące Panią pytania. Dział Rekrutacji: tel. 22 656 62 56 kom. 608 670 533
Julka
Hej, bardzo proszę o opinię 🙂 Jak wyglądają studia pedagogiczne magisterskie uzupełniające? Jaki jest poziom? Czy warto?
21.07.2021
21.07.2021
Dział Rekrutacji
odpowiedź dla Hubert z dnia 20.07.2021
Szanowny Panie Hubercie, jeśli jest Pan naszym studentem, prosimy o bezpośredni kontakt z Dziekanatem 22 656 68 64, jeśli kandydatem na studia prosimy o kontakt z Działem Rekrutacji 608 670 533. Dowody wpłaty, po zaksięgowaniu wpłat na naszym koncie, wydajemy praktycznie od ręki, nie wiem czym są spowodowane Pana trudności i bardzo chętnie pomożemy w rozwiązaniu sprawy, prosimy tylko o kontakt, abyśmy mogli monitorować sprawę.
Hubert
Od 2 tygodni czekam na dowód wpłat czy mógłbym wiedzieć ile mam czekać? Czy coś zrobiłem nie tak?
20.07.2021
14.07.2021
Dział Rekrutacji
odpowiedź dla Dariakkk z dnia 13.07.2021
Dzień dobry, wykłady studiów licencjackich i magisterskich odbywają się w siedzibie uczelni przy ul. Karmelickiej 10 w Warszawie, natomiast Rektorat, Dziekanat i Biuro Rekrutacji znajdują się w Pałacu Kultury i Nauki na 8 piętrze. W PKiN odbywają się również wykłady studiów podyplomowych. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu.
Dariakkk
Gdzie odbywają się wykłady,bo z tego co Pani mówiłam,nie w pałacu kultury,gdzie składa się papiery
13.07.2021
25.06.2021
Eliza
Nieprawda. Rok zero kończy się na A2 a rok 1 na B2/C1. Przeskok za duży, żeby sobie poradzić.
Rekrutacja
odpowiedź dla Vidaine z dnia 17.06.2021
Dzień dobry, mamy dwie propozycje studiów na kierunku filologia: • Filologia od podstaw - 4 - letnie studia licencjackie, gdzie I rok jest bardzo intensywną nauką języka wybranej filologii. Aby rozpocząć ten kierunek, nie jest wymagana znajomość języka obcego. Wybiera się również lektorat (drugi język), który od II roku będzie realizowany od podstaw. Do wyboru są: angielski, niemiecki, włoski i rosyjski. Kończąc studia, uzyskuje się umiejętności językowe wybranej filologii na poziomie C1, a języka dodatkowego na poziomie B2. • Filologia - 3 - letnie studia licencjackie. Do rozpoczęcia, tych studiów konieczna jest znajomość języka wybranej filologii na poziomie A2+/B1. Wybiera się również lektorat (drugi język), który będzie realizowany od I roku. Do wyboru są: angielski, niemiecki, hiszpański, włoski i rosyjski. Kończąc studia, uzyskuje się umiejętności językowe wybranej filologii na poziomie C1, a języka dodatkowego na poziomie B2. Kierunek Język+język wymaga znajomości obu języków minimum na poziomie B2. Proponowałabym zatem studia filologiczne 3 letnie z dodatkowym językiem (lektoratem). W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl lub +48 608 670 533
22.06.2021
17.06.2021
Vidaine
Hej, myślę o specjalizacji język+język na iberystyce (francuski znam na poziomie B2), natomiast hiszpański prawie wcale. Proszę o opinię, jak wyglądają zajęcia niestacjonarne, co ile są zjazdy, w jakich godzinach i czy zajęcia są przewidziane od października w reżimie sanitarnym? Dziękuję za cenne info.
Rekrutacja
odpowiedź dla Kar z dnia 10.06.2021
Dzień dobry, wszystkie filologie są uruchamiane w każdym roku akademickim. • Filologia od podstaw są to 4 - letnie studia licencjackie, gdzie I rok jest intensywną nauką języka wybranej filologii, a od kolejnego roku dochodzi więcej przedmiotów ogólnouczelnianych, w późniejszym czasie specjalnościowych. Aby rozpocząć ten kierunek, nie jest wymagana znajomość języka obcego. Wybiera się również lektorat (drugi język), który od II roku będzie realizowany od podstaw. Do wyboru są: angielski, niemiecki, włoski i rosyjski. Kończąc studia, uzyskuje się umiejętności językowe wybranej filologii na poziomie C1, a języka dodatkowego na poziomie B2. • Filologia są to 3 - letnie studia licencjackie. Do rozpoczęcia, tych studiów konieczna jest znajomość języka wybranej filologii na poziomie A2+/B1. Wybiera się również lektorat (drugi język), który od II roku będzie realizowany od podstaw. Kończąc studia, uzyskuje się umiejętności językowe wybranej filologii na poziomie C1, a języka dodatkowego na poziomie B2. W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji. Dział Rekrutacji pn.-pt. 8:00-16:00 kom. 608 670 533 tel. 22 656 62 65
16.06.2021
10.06.2021
Kar
Czy ktoś może mi powiedzieć czy filologia angielska od podstaw rusza każdego roku na tej Uczelni czy tylko studia 3 letnie są ? Wszyscy piszą , że przepaść między rokiem zero a pierwszym jest duża . Czy warto zapisać się na rok zero?
Rekrutacja
odpowiedź dla Wera z dnia 16.03.2021
Dzień dobry, zapraszamy do kontaktu telefonicznego z Działem Rekrutacji 608 670 533 lub na adres email: rekrutacja@wszechnicapolska.edu.pl Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00.
16.03.2021
16.03.2021
Wera
Hej. Jest tu ktoś z administracji i mógłby mi powiedzieć czy warto, jaki jest poziom itp.?
Marza
Czy może ktoś zaczyna teraz Rachunkowość i finanse?
02.03.2021
22.02.2021
Kinga
Mógł by się ktoś wypowiedzieć na temat bezpieczeństwa wewnętrznego?
Ada
Zakładam, że jak ktoś wybiera filologię angielską, to jednak zna ten język i to dobrze. Wysoki poziom zdecydowania na korzyść studiów.
29.12.2020
24.11.2020
Lukasz
Filologia angielska niestacjonarne - obecnie jestem na 1 roku, poziom bardzo wysoki co najmniej B2, wszystkie zajęcia są zdalne i odbywają się w j. angielskim, sprawy organizacyjne czy korespondencja z wykładowcami tylko w j. angielskim co moim zdaniem utrudnia komunikację. Jestem w dość mocnej grupie, gdzie większość zna angielski komunikatywnie i nie stanowi to dla nich problemu. Mój angielski jest na poziomie matury B1 i co raz gorzej sobie radzę przez to, żałuję, że nie wybrałem studiów wieczorowych na innej uczelni bo w przypadku zaocznych i kontaktu z językiem tylko 1 lub 2 razy w miesiącu i to zdalnie mój poziom tylko się obniża. Za to zajęcia są prowadzone profesjonalnie, zwłaszcza Wymowa. Polecam jeśli ktoś zna język na poziomie minimum B2, na niższym odradzam.
Dorota
Czy są chętni na wszystkie kierunki? Interesuje mnie np. filologia włoska, czy jest gwarancja, że kierunek będzie uruchomiony? Zdarza się, że nie ruszają jakieś studia?
13.11.2020
21.10.2020
Michalina
Cześć czy ktoś miał styczność z Filologią włoską lub szwedzką? Czy trzeba mieć jakąś bazową znajomość języka włoskiego/szwedzkiego? Jaki jest poziom?
Maja
Czy wszystkie zajęcia odbywają się w siedzibie uczelni? Chodzi mi o konkretną lokalizację.
05.10.2020
20.09.2020
Rok 0
Rok 0 ma się nijak do 1wszego, jeśli chodzi o fil franc. Przepaść ogromna.
ok
jest ok
19.09.2020
19.09.2020
Ziomeczek
Hej , czy ktoś z was w tym roku wybiera się na finanse i rachunkowość?
pytanie
Czy Wszechnica jest uczelnią specjalizująca się z nauce języków obcych? Jak wypada w porównaniu WSTiJO oraz WSLingwistyczną? Ja chce rozwijać angielski ale myślę o kolejnym języku np. włoskim albo hiszpańskim. Ta oferta jest szeroka jak na szkołę prywatną, pytanie - jaki maja poziom? Czy możecie sie wypowiedzieć na temat anglistyki, ewentualnie innych filologii, które tutaj studiujecie? Nie chciałbym się rozczarować i pożałowac wyboru. Druga kwestia - jak Uczelnia realizowała zajęcia przez ostatnie miesiące covidowe? I jakie są plany na nowy rok akademicki? normalnie czy zdalnie?
16.09.2020
26.08.2020
studentka
Studenci/absolwenci. Czy warto iść na drugi stopień filologii angielskiej po takim samym licencjacie? Czy lepiej coś innego, pokrewnego, niekoniecznie w tej szkole? Co myślicie? Jakie macie doświadczenia?
S
Czy to prawda ,że na filologiach rok 0 kończy się poziomem A2 a pierwszy rok zaczyna się od B2 ?
26.08.2020
25.08.2020
Luiza
Ma ktoś opinie na temat filologii francuskiej lub francuskiej z jęz.angielskim/hiszpańskim?
Lola
Hej. Ja też wybieram sie na iberystyke zaocznie
20.08.2020
19.08.2020
agaaga
Hej! Chcę zapisać się na iberystykę zaocznie od poziomu B1. Trochę się stresuję, bo mimo że B1 mam, to boję się, że to będzie za mało. Czy od samego początku bardzo cisną?
nananana
Wpisowe płaci się raz z tego co wiem. I chyba część zajęć będzie na uczelni, część online, takie info usłyszałem w dziekanacie.
19.08.2020
17.08.2020
Patrycja
Czy za każdy kierunek trzeba płacić wpisowe? Tzn chciałabym złożyć na filologie angielska od podstaw i filologie włoska od podstaw ale nie wiem czy te 350zl to jest wpisowe za każdy kierunek czy jedno się płaci raz?
D
Na kierunkach filologicznych nie ma specjalizacji nauczycielskiej.
12.08.2020
10.08.2020
Lola
Wiecie może czy zajecia od pazdziernika będą online?
YZ
Zajęcia od 8 : 00 do 20 : 55 ??????? Jak ktoś studiuje niestacjonarnie i jest z odległych miejsc Polski to jak dojedzie na zajęcia i jak wróci do domu ????
10.08.2020
04.08.2020
Anastazja
Hej, jakie opinie o filologii angielskiej niestacjonarnej???
Anka81
Hej, czy ktoś wybiera się od października na filologię hiszpańską zaocznie?
03.08.2020
02.08.2020
Klaudia
Hej, czy ktoś wybiera się od października na filologię angielską język + język??
Kinga
Jakies opinie o filologii angielskiej od podstaw? ;)
31.07.2020
22.07.2020
Aleksandra
Ktoś ma opinię na temat filologii francuskiej? Albo czy ktoś chodzi na filologię z drugim językiem? Np.Hiszpański+angielski , hiszpański+francuski??
Anka81
Hej, Czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską zaocznie? Wiecie może czy zajęcia od października bedą też online czy już stacjonarnie?
09.07.2020
07.07.2020
Daga
Cześć! Studiuje ktoś na magisterce Pedagogikę resocjalizacyjną z terapią uzależnień? Jestem bardzo ciekawa czy warto. Pozdrawiam ;)
hispa
Mamy wykładowców z Hiszpanii, czasem zajęcia z nimi odbywają się zdalnie. Ciekawe doświadczenie. Uczelnia też bardzo zachęca do wymiany studentów w ramach Erasmusa.
26.06.2020
19.06.2020
anka
Ja się przenosiłam z UW z iberystyki i jestem bardziej zadowolona na Wszechnicy.
Klaudi
Cześć, czy wiecie może, czy na filologii hiszpańskiej zaocznej praktyczną naukę języka prowadzą native speakers? I jak jest z tym poziomem na pierwszym roku - naprawdę jest to B2? Ja mam już ten poziom i nie chciałabym się cofać, ale z drugiej strony mało jest uczelni gdzie można zaocznie studiować iberystykę :/
17.06.2020
17.06.2020
Klaudia
Hej, czy ktoś kto studiuje (najlepiej zaocznie) filologię angielską chciałby mi pomóc i odpowiedzieć na kilka pytań? Jakby ktoś zostawił jakiś kontakt, żebym mogła do niego napisać będę wdzięczna :)
Sabrina
Byłam tu na filologii angielskiej. Na początku podobało m się bardzo: super zajęcia, kompetentni wykładowcy itd. Jednak coś zaczęło się psuć. Nagle dobrzy wykładowcy zniknęli, nie wiem dlaczego. Znacznie pogorszyła się jakość zajęć. Były prowadzone bardzo nieprofesjonalnie, zupełnie bez ładu i składu. PNJ z gramatyki na zasadzie czytania podręcznika przez prowadzącego, zero tłumaczenia, kserówki ćwiczeń i dziękuję. Po takich zajęciach tęskni się za poprednim wykładowcą, który był absolutnym mistrzem w swojej dziedzinie! Niestety, wniosek jest smutny. Podczas ostatniego roku studiów znacznie pogorszyły się moje kompetencje językowe.
13.06.2020
05.06.2020
magda
Na studiuję filologię hiszpańską na 3 roku licencjatu i jestem zadowolona. Teraz na zajęciach online jest trochę trudniej, ale wykładowcy są z nami cały czas w kontakcie i pomagają. polecam!
Ewelina
Ja też chętnie się dowiem coś o filologii hiszpańskiej, tylko że mnie interesują studia magisterskie.
01.06.2020
13.05.2020
Aleksandra
Czy ktoś studiuje filologię hiszpańską lub angielską?Jakie macie opinie na temat studiowania tych dwóch kierunków na tej uczelni?Z góry dzięki za odpowiedź.
oliwia
Czy ktoś studiuje na Wszechnicy bezpieczeństwo wewnętrzne i może się wypowiedzieć na ten temat??
04.05.2020
27.04.2020
Aneta
Czy na filologii angielskiej większość przedmiotów jest po angielsku? Jak liczne są grupy zajęciowe? Czy fonetyka i fonologia jest na wysokim poziomie i prowadzona w ciekawy sposób? Chcę uniknąć sytuacji, w której zdaje się, bo się płaci. Nie boję się uczyć i chcę zdobyć potrzebną do zdobycia dobrej pracy wiedzę.
PAti
Czy jest gwarancja , że wszystkie filologie, które są w ofercie uczelni, zostaną uruchomione?
18.03.2020
28.02.2020
pytanie
cześć wszystkim, czy fakycznie jest taka przepaść jeśli chodzi o poziom na filologiach od podstaw? mam tu na myśli opinie, że rok zerowy kończy się na poziomie A2, a potem pierwszy rok zaczyna się na poziomie C1. chodzi mi tu głównie o filologię szwedzką, więc jeśli są tu studenci od podstaw to proszę się podzielić swoimi doświadczeniami
La Ley
Ja jestem na fil. hiszpańskiej dziennej. Na Uczelni Wszechnica mnie się bardzo podoba. Dużo jest ludzi ze Wschodu. Wszystkie zajęcia mamy na Karmelickiej. Budynek te jest dość obskurny. Plan jest w porządku, bo lekcje zaczynają się w ok. południa. Od 1go roku fil. hiszp. rzekomo trzeba być na B1 już ale większosc nas jest na A2 . Jedna Pani prof A. Ch.bardzo lubi robić poprawki...pozostali wykładowcy to dobrzy ludzie!
27.02.2020
09.12.2019
ania
z tego co kojarzę to mamy kilka grup ze szwedzkiej, więc coś rusza, może warto dopytać na uczelni :)
Iza
Czy filologia szwedzka zawsze rusza? Są co roku nabory?
05.12.2019
15.11.2019
też studentka
ja jestem na filologii włoskiej od podstaw i sobie chwalę, dużo się dowiedziałam, muszę przyznać, że pracy w domu też sporo, ale to w końcu język. Jestem zadowolona.
Ewa
Na jakim poziomie kończy się licencjat z filologii rosyjskiej od podstaw?
30.10.2019
20.10.2019
filologia francuska - info
Hej, byłam krótko na filologii francuskiej 3 letniej zaocznej, i: 1. poziom B1 - Wykładowczyni na PNJF mówiła tylko po francusku na poziomie C1. 2. były osoby po roku zerowym. Rok ten (zakończył się poziomem A2) ma się nijak do wymagań wykładowczyni z PNJF (poziom C1) 3. Grupa liczy teraz ok. 20 osób. Są to głównie ludzie, którzy mają kontakt z Francuzami/pracują we francuskich firmach. Poziom ich francuskiego jest z reguły wysoki.
MOu
Witam, czy jest możliwe przeniesienie się z trybu zaocznego na dzienny jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego oraz całego toku nauczania na tej uczelni?
26.09.2019
25.09.2019
DAa
Czy idzie ktoś na filologie hiszpańską od podstaw zaocznie?
FiR po angielsku
Czy studia na kierunku Finanse i Rachunkowość w wersji angielskiej są realizowane w 100% w języku angielskim? Na opisie nie ma za dużo informacji, więc nie wiem, kto prowadzi i jakie przedmioty (Polacy?), no i jaki jest poziom tego angielskiego. Może ktoś to studiował i mógły napisać?
23.09.2019
19.09.2019
Aga
Poszukuję absolwenta do rekomendacji. Ktoś pomoże? Gniadek. Agnieszka@pkp.pl Czy ktoś studiowal filologię francuska? Jak z poziomem?
Filologia włoska
Mam pytanie do studentów dziennych, czy plan zajęć pozwala na prace na 3/4 etatu? Czy to raczej niemożliwe ?
15.09.2019
14.09.2019
Ewa
Poszukuje jakiegoś absolwenta wszechnicy warszawskiej do rekomendacji. Prosze o pomoc odezwijcie sie na e mail ewa. dawid@wp.pl
studentka
Mi się spodobała bardzo miła obsługa pani w rekrutacji. Oby tak zostało :D
06.09.2019
25.08.2019
Limonka
Witam, zapisałam się na finanse i rachunkowość :) czy jest ktoś kto dokonał tego samego wyboru ?
Kobis
Ja wybieram się na filologie hiszp od podstaw Aga
12.08.2019
16.07.2019
abcd
Z tego co udało mi się ustalić, to można wybrać język lektoratu jako angielski albo studia dwujęzyczne. Fajnie brzmi, co wy wybieracie?
Ab
Ja bym poszła na filologie hiszp a ang Aga daj znać agab275@icloud.com
10.07.2019
15.06.2019
Aga
Hej, hej. Czy jest tu ktoś kto wybiera się na filologię hiszpańską z angielskim od podstaw?
Olga
Czy możecie dostać się na stronę uczelni czy wyrzuca wam 404?
05.05.2019
04.05.2019
Filologia rosyjska - magister
Cześć, bardzo proszę o rzetelne opinie na temat poziomu nauki na kierunku filologia rosyjska we Wszechnicy Polskiej. Interesują mnie wszystkie opinie, najlepiej osób, które mają porównanie z innymi uczelniami (fil. rosyjska). Dziękuję.
filologia francuska
Hej, czy ktoś z Was studiuje może romanistykę? Albo planuje iść? Ja właśnie myślę o rozpoczęciu fil. francuskiej od zera w tym roku, czy ktoś mógłby powiedzieć czy warto, jaki jest poziom i w ogóle? :)
27.03.2019
05.03.2019
Filologia włoska
Hej Weronika, studenci dopisujacy się na II semestr roku zerowego dochodza do tych którzy już rozpoczęli naukę w październiku. Niestety w takiej sytuacji sama byś musiała nadrabiać I semestr roku zerowego
Weronika
Witam. Czy semestr zerowy który naczyna się na filologii od lutego, jest otwierany na nowo dla chętnych studentów i jest kontynuowany od października tego sameogo roku, czy nowi studenci dochodzą do semestru II roku zerowego ktory byl otworzony w poprzednim roku?
26.02.2019
24.02.2019
Filologia hiszpańska
Witam. Proszę o opinię na temat filologii hispańskiej i francuskiej + język angielski do obu kierunków. Jak jest na dziennych studiach? Czy poziom zerowy z hiszpanskiego i francuskiego jest konieczny jest konieczny czy można zrobić z tego kurs i od razu iśc na pierwszy rok? Jak wygląda plan na studiach dziennych? Jak jest ułożony? Czy zaliczenia sprawiają problemy czy raczej są adekwatne do tego co było na zajęciach?
Mila
Cześć, kto jest na filologii francuskiej? Jest ciężko? Czy utworzą 1 rok 3 letnich zaocznych w tym roku?
18.02.2019
24.01.2019
Karolina123
Hej. Szukam kogoś z filologii hiszpańskiej, kto jest aktualnie na pierwszym roku. Mam zamiar się przenieść na drugi semestr (letni) i potrzebuje kilka informacji ;)
Ania
Hej, jestem na szwedzkiej, teraz mamy tylko praktyczną naukę języka, więc na razie nas przygotowują do "filologii". Jest Ok. Jeśli chodzi o nocleg, to lepiej poszukać na własną rękę.
19.01.2019
14.01.2019
Filologia skandynawska
Hej, czy jest tu Ktoś, kto studiował/studiuje szwedzką filologię? Zastanawiam się nad studiami zaocznymi (w tygodniu praca). Jestem spoza Warszawy i uczyłam się języka, jak dotąd tylko na kursie. Poziom a1, czyli sam początek. Czy polecacie? I jak to jest z noclegami w tych polecanych na stronie hostelach (nie znam Warszawy) stąd moje pytanie, czy to daleko, czy blisko na zajęcia etc.? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, dziękuję!
Sylwia
Problem jest w tym, że uczelnia totalnie nie ma planu działania jeśli chodzi o filologię. Proponują filologię od podstaw i rok zero kończy się poziomem zbliżonym do B1, a rok pierwszy zaczyna się B2 to gdzie jest logika, bo moim zdaniem brak, tym bardziej że wykładowcy nie wiedzą o czymś takim jak rok 0 i też za bardzo ich to nie interesuje realizują swój plan czyli od B2, moim zdaniem to zwykła nieuczciwość uczelni, bo po co organizować coś co nie ma racji bytu, poza tym osoby w grupach na roku 1 zupełnie pomieszane poziomy, chyba przydzielanie do grup na zasadzie losowania, ja bardzo się zawiodłam bo rok 0 był bardzo fajny a teraz niestety muszę zrezygnować bo nie widzę sensu kontynuowania
07.11.2018
20.10.2018
Alone
Cześć Werka. Żeby dać radę na fiologii angielskiej, trzeba być co najmniej na poziomie B2 (ewentualnie prawie b2, takie b1+ '). Od pierwszego roku będziesz musiała zdawać zaliczenia z listeningu, speakingu, writingu, readingu na poziomie b2. Na drugim roku zaczyna się powoli poziom c1, ale z tym to różnie bywa (zależy od poziomu grupy). Trzeci rok to już tylko poziom c1. Niektóre przedmioty mają wykładowy angielski, zatem żeby z nich korzystać, trzeba coś rozumieć, zrobić notatki. Wykładowcy jednak pomagają, są życzliwi,dając czas, przesyłają materiały.. Ja miałam raczej słaby angielski, kiedy przyszłam na pierwszy rok (tak się oceniam), ale dużo pracowałam, czytałam, nadrabiałam- i daję radę. Pracowitość, aktywność jest na tej uczelni zauważana i doceniana. Nie bój się i dołączaj do nas :)
werka
Hej czy ktos moze cos napisac jak to wszystko wyglada na I stopnia niestacjonarnych na filologii angielskiej? Trzeba byc na wysokim poziomie zeby dac rade?
02.10.2018
27.09.2018
Student Wszechnicy
Nie jest prawdą to co napisała Annna. Zajęcia są prowadzone w pałacu kultury i w budynku na kamelickiej. Najczęściej jeden dzień jest w pałacu kultury a drugi na karmelickiej - piszę tu o studiach niestacjonarnych. Karmelicka jest położona w bardzo spokojnym, zielonym miejscu. Nie jest to piwnica, a budynek dwu piętrowy. Na karmelicką można dotrzeć metrem z centrum - wysiadamy na stacji Metro Arsenał lub przejść pieszo, nie jest daleko.
Anna
Nie będziecie studiować w pałacu kultury. Zajęcia prowadzone w piwnicy na Karmelickiej
24.09.2018
21.09.2018
Ewa
Hej, ktoś może się wypowiedzieć na temat finansów i rachunkowości niestacjonarnie? Planuje zmienić uczelnie
Blossom
Mógłby ktoś powiedzieć coś o finansach i rachunkowości? Wybieram się na stacjonarne.
15.09.2018
06.09.2018
KKK
Ja się zapisałem na finanse i rachunkowość zaoczne, jest ktoś może jeszcze na ten kierunek?
Q
Cześć. Wybieram się na magisterkę z filologii angielskiej z portugalskim. Czy ktoś jeszcze zapisał się na ten kierunek ? Zastanawiam się czy kierunek zostanie utworzony :)
02.09.2018
13.08.2018
Komentarz z pierwszej ręki
Filologia hiszpańska i angielska są naprawdę dobre. Uczą ludzie, którzy mają kontakt z żywym językiem i sami uwielbiają zajmowanie się językiem i kulturą. Wiem jak jest.
Gosia
Na anglistyce od podstaw wiele zależy od tego jaką specjalizację wybierzesz. lektorzy i wykładowcy Was znają i dostosują język. Jest naprawdę spoko.
01.08.2018
01.08.2018
jojo
@k możesz wybrać opcję od podstaw (4 lata) albo filologię 3 letnia - to od Cb zależy.
pp.
Proszę o opinie na temat anglistyki od podstaw. Faktycznie pierwszy rok jest od samych podstaw, a kolejne semestry odbywają się wyłącznie w języku angielskim?
31.07.2018
26.07.2018
k.
wybiera się ktoś na filologię hiszpańską od podstaw? :) lepiej wybrać stacjonarnie czy niestacjonarnie? bo zauważyłam, że zaoczne trwają o rok dłużej
Ala
Na jakim poziomie trzeba zaliczyc lektorat z drugiego języka ?
26.07.2018
23.07.2018
f. hiszpańska od podstaw
jest tu ktoś kto wybiera się w tym semestrze na filologię hiszpańską od podstaw? Przeleciałam pobieżnie opinie o uczelniach i chyba żadna nie miała tylu dobrych, mam nadzieję, że nie będę żałować ;)
Aga
Mi się podoba na stacjonarnych, jasne zasady zaliczania, młodzi, pomocni wykładowcy. Fajnie też, że można wyjeżdżać na Erasmusa.
17.07.2018
12.07.2018
Ola
Jaki poziom na filologii angielskiej (studia stacjonarne)Czy polecacie ?
Tośka
Poziom studentów I roku jest bardzo zróżnicowany. Średnio powiedziałabym- B1. Nie, nikt nie oblewa specjalnie studentów- raczej nam pomagają, są życzliwi.
12.07.2018
12.07.2018
Tośka
Poziom studentów I roku jest bardzo zróżnicowany. Średnio powiedziałabym- B1. Nie, nikt nie oblewa specjalnie studentów- raczej nam pomagają, są życzliwi.
Dzamajka
Filologia angielska zaocznie, jaki tam jest poziom językowy osób zaczynających? Czy oblewają celowo dla dodatkowych opłat?
11.07.2018
06.07.2018
Iza
Jaki poziom na filologii angielskiej stacjonarnej .Czy polecacie ? Jaki poziom na początek trzeba mieć ? Zajęcia w Pałacu Kultury czy na Karmelickiej ?
kostka
Ja studiuje, jest w porządku, wykładowcy różni, ale jest kilku fajnych i pomocnych. Organizacja też spoko. Można polecić.
23.06.2018
21.06.2018
Filologia rosyjska
Studiował ktoś filologię rosyjska zaocznie ? Co możecie o niej powiedzieć, polecacie ?
Marek
@Anna: to dobra opcja, bo wychodzisz z dwiema filologiami finalnie. Z tego co się orientuję to drugi język jest od podstawy, ale najlepiej zapytać w rekrutacji.
07.06.2018
01.06.2018
Anna
Czy ktoś studiuje filologię plus filologię angielską? Jaki jest poziom angielskiego, jeśli się wybierze filologię angielską jako 2 język?
Fil
filologia hiszpańska Wybiera się ktoś od września tego roku na filologię hiszpańską zaoczną od podstaw ? Czy ktoś wie jak wyglądają zajęcia na tym kierunku i czy jest bardzo ciężko?
19.05.2018
10.02.2018
student
Czy na specjalizacji tłumaczeniowej, na anglistyce, jest dużo business English i tematów ekonomiczno-marketingowych?
romi
Zdecydowałam się... i wierzcie mi, to bzdura, jakoby na prywatnych uczelniach wystarczy tylko bywać na zajęciach albo na egzaminach a zaliczenie spływa na ciebie czarodziejsko zaraz po regularnej wpłacie czesnego... nic z tych rzeczy. Studiuję zaocznie filologię i powiem tak: praca samodzielna to podstawa. Trzeba nieźle się nazasuwać, przemknąć się będzie ciężko, a dyplomu nie dostaniesz za pozoranctwo. Wszystkie inne opinie jakoby go "kupujesz" należy włożyć między bajki. Szkołę Polecam.
02.01.2018
08.11.2017
filologia niemiecka
Witam, zastanawiam się nad filologią niemiecką online I stopnia. Czy warto? Egzaminy są cięzkie? Czy już od 1 roku zajęcia są w języku obcym? Można wybrać filologię od podstaw tutaj też, czy jest to nie możliwe? Będę wdzięczna za rozmowe.
studenci zza granicy
jak wielu jest zagranicznych studentów? na stronie widzę zakładki w języku rosyjskim i ukraińskim. Czy uczelnia się jakoś na nich szczególnie nastawia? Jest jest po angielsku strona - z jakich krajów są zwykle te osoby przyjezdne? jaki stanowią procent wobec Polaków? Od razu dodam, że nie mam nic przeciwko, chodzi mi o czysta ciekawość z wręcz znalezienie nativa z angielskiego, żeby szlifować wymogę i trochę slangu liznąć :-)
13.10.2017
21.09.2017
studia podyplomowe pedagogiczne
ktoś realizował we Wszechnicy podyplomówki z pedagogiki? Jak oceniacie? Warto? Gdzie jeszcze się rozejrzeć?
Filologie językowe
Jak chcesz się nauczyć języka to nie idź na filologię tylko na kurs ! Chyba że chcesz być nauczycielem itp. Wiele osób myśli że jak skończy filologie to nagle będzie mówić perfekcyjne w danym języku o nie wszystko zależy od Ciebie twojej motywacji , systematyczności, jak chcesz to i w domu z płyt itp nauczysz się przynajmniej do poziomu B1/B2
05.09.2017
04.09.2017
szrek
tak patrze sobie na ich kierunki na stronie - ale chyba oni już nie mają Budownictwa w ofercie, prawda? A Bezpieczeństwo wewn. to jak u nich wygląda?
Patryk
Witajcie Chciałabym poprosić o podzielenie się opinią nt. kierunku" filologia niemiecka od podstaw". Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.. Czy może ktoś studiował ten kierunek i mógłby się podzielić wrażeniami nt. prowadzenia zajęć, poziomu zajęć i generalnie czy rzeczywiście po trzech latach można osiągnąć poziom C1 jak podają na stronie? Z góry dziękuję
03.09.2017
26.07.2017
Studentka
Studia tutaj nie wymagają większego wysiłku. Poziom jest słaby, co odpowiada niestety wielu studentom, no i to jest właśnie problem. Ja bym wolała żeby wymagano od nas węcej, i żeby poziom był wyższy, ale moje myślenie jest w kontrze do niektórych kolegów, co to po dyploik tylko przyszli. Smuteczek
studia
Interesuje mnie kierunek filologia hiszpańska od postaw w trybie niestacjonarnym. Jak wygląda nauka tam? Cięzko uzykać zaliczenia? Jacy są wykładowcy? Czy jest sens wybrać ta uczelnie? Czy nie lepsza byłaby Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji? Która, też posiada kierunki filologiczne od tego roku. prosze o jakieś opinie. pozdrawiam
25.07.2017
26.06.2017
Tośka
Nie wiem, jak filologia od zera, ja studiuję pierwszy rok (zaocznie) filologię angielską od...powiedzmy, od B1/B2. Studia OK, Wykładowcy różni, ale większość (zdecydowana) naprawdę w porządku i trzyma poziom. Dopracowane i dopieszczone zajęcia z dydaktyki i pedagogiki, wzorowo i bardzo fachowo prowadzone z fonetyki i fonologii, klarowne z gramatyki, niebanalne z literaturoznawstwa, świetnie przygotowane zajęcia z metodyki organizacji studiów...są oczywiście mniej chlubne przykłady (i oczywiście nie wymieniłam wszystkiego), ale ogólnie jest dobrze. Praca dziekanatu OK (czytałam, że w poprzednich latach ludzie się skarżyli, ja nie mogę paniom tam pracującym nic zarzucić). Jest miła atmosfera, wykładowcy nam życzliwi Trochę za mało mówimy, ale może to się rozkręci na drugim roku- nie wszystko naraz. Ogólnie jestem zadowolona. Myślę, że to nie będzie stracony czas.
Karin
Hej :) Chciałabym zacząć studia na kierunku "Filologia angielska", w związku z tym, że mało z technikum pamiętam, nauka od zera bardzo mnie zachęca. Poczytałam trochę na temat Wszechnicy Polskiej jak i na temat innych uczelni, jednak WP miała pochlebne opinie, co w przypadku innych szkół raczej nie wystąpiło, a jeśli już to w mniejszym stopniu. Oczywiście były też opinie negatywne, dlatego trafiłam tutaj, ponieważ tamte były lekko przestarzałe. Bardzo prosiłabym o opinie jak jest tam aktualnie. Z góry dziękuję
19.06.2017
10.05.2017
N
Dzień dobry, chciałabym zapytać się, jak wyglądają studia dzienne na filologii hiszpańskiej (nie od zera)? Czy wiele odróżnień od zaocznych?
stypendium socjalne
Kwota stypendium to różnica między kwotą bazową a dochodem na osobę w rodzinie i ta różnica musi być wyższa niż 50zł, co do kwoty bazowej to ona może się co roku zmieniać
23.04.2017
13.04.2017
pieróg
Jest mi bardzo przykro, kiedy wykładowca-pedagog mówi o nauczycielach "leniwi, nieprofesjonalni". Czy nie wystarczy nagonka medialna...?
stypendium
a wiecie może ile wynosi stypendium socjalne i naukowe? czy mogę starać się też o dodatek za dojazdy? mieszkam ponad 300 km od Warszawy
27.02.2017
29.11.2016
Klara
oczywiście, wszystko masz opisane na stronie Wszechnicy w zakładce dla studenta - stypendia, możesz również starać się o stypendium naukowe
Asia
Witam czy na Wszechnicy są przyznawane stypendia socjalne?
27.10.2016
12.10.2016
Cytrynka
Witam Czy na filologii są wykładowcy, u których ciężko dostać zaliczenie? Może jakieś porady? Po pierwszym zjeździe dość dobre wrażenie, ale wystraszyłam się p. Gałeckiej...
wrrr
witam , czy jest tu ktoś kto zaczyna w tym roku filologie hiszpańską od podstaw w trybie niestacjonarnym ? :P
05.10.2016
04.10.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
odp dot. pedagogiki
jeśli chodzi o kierunek pedagogika to z nim raczej nie ma problemu, bo mega popularny. jedynie pytanie, czy zajecia dla zaocznych beda ustawione zawsze w weekendy. Najlepiej zrobisz, jeśli zadzwonisz na 2-3 uczelnie i dopytasz.
21.09.2016
12.09.2016
Pedagogika
Cześć.. Mam problem... Od jakiegoś czasu szukam uczelni o kierunku pedagogicznym, zależy mi na nauce zaocznej ale tylko sob i ndz mam bo mam prace ... Jaki jest poziom i czy dam radę to moje główne pytania... "
tak jest od podstaw
Tak jest od podstaw czyli dla osób, które nigdy nie widziały angielskiego na uczy
02.09.2016
16.08.2016
hue hue hue
Podłaczam się do pytania "ang od podstaw". Zastanawiam się czy po rozszerzonej maturze którą zdałem na 60% dam sobie radę na filologi angielskiej(nie od podstaw)
ang od podstaw
czy angielski od odstaw jest naprawdę OD PODSTAW? czyli dla osób które się wczesniej nie uczyły albo jedynie liznęły odrobinę?
15.08.2016
04.08.2016
Studiuję tam
Tak polecam filologię hiszpańską. Uczą ludzie z UW. Są też native speakerzy. Prawdziwi Hiszpanie.
zuza
Hej, wybieram się właśnie do Wszechnicy na filologię hiszpańską od podstaw, poleca ktoś ten kierunek?
01.08.2016
01.08.2016
zuza
Hej, wybieram się właśnie do Wszechnicy na filologię hiszpańską od podstaw, poleca ktoś ten kierunek?
Patku
Hej zamierzam się wybrać na filologię angielską od podstaw(bo jest taki na jej stronie internetowej). Chciałabym się coś o niej dowiedzieć. Czy ten kierunek jest dopiero od tego roku? Czy był juz w zeszłym? Czy jest ktoś kto studiował jakąkolwiek filologie od podstaw i mógłby coś powiedzieć?
27.07.2016
25.07.2016
Oksana
jestem po świeżo po obronie licencjata. Byłam na kierunku pedagogiki. Świetnego miałam promotora. Wiem na pewno ze każde moje zdanie w tej pracy było przeczytane, obroniłam się w pierwszym terminie, za co bardzo jestem wdzięczna pani promotor że bardzo dobrom współprace. Wykładowcy są różni jak to na każdej uczelni, u jednych jest łatwiej u drugich gorzej. Ale jak ktoś się przyłoży do nauki to ciężko nie jest. Sprzęt i sale na karmelickiej nie są najlepsze, a po za tym jest w miarę ok. Jak by ktoś się wybierał na studia pedagogiczne I stopnia to ja osobiście polecam. :)
Rybka
krótko - jestem zadowolona :-)
25.07.2016
09.07.2016
ma
*niestacjonarnie
ma
a czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską od podstaw od października ? :)
09.07.2016
18.06.2016
kamila
Ogólnie bardzo polecam na WSZECHNICY kierunki pedagogiczne. Wykładowcy na dobrym poziomie, rzadko kiedy zajęcia odwołane. Wszystko zgodnie z planem. Wiadomo u jednych jest łatwiej u drugich trudniej zaliczyć ale to chyba jak na każdej uczelni. Osobiście skończyłam WSZECHNICE i jestem zadowolona.
Monikaaaa
Witam :) Jest tu ktoś po kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne i studiował zaocznie ? Jaką macie opinie ogólnie na temat uczelni ? Dużo zajęć odbywa się bezpośrednio w PKiN? :)
01.06.2016
24.05.2016
NIEZDECYDOWANY-mllody
Czesc :) Jest tu ktoś kto wie jaki poziom ma filologia angielska (stacjonarna) na Wszechnicy? :) Warto tam się wybrać czy lepiej omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam
bxc
Ania pytasz o filologię niemiecką. Jestem świeżo po niej i jeżeli chcesz zrazić się do języka użerać się ze szkołą to polecam! Wszyscy wykładowcy języka z uw nie przychodzą na zajęcia. Z jednego przedmiotu(bardzo istotnego) przez 5 semestrów miałam może 4 zajęcia... Kontakt z promotorem jest na poziomie 0. Moja praca nawet nie była przeczytana.... A dziekan po obronie zaprasza na studia drugiego stopnia z jęz. niemieckiego których nawet nie mają w ofercie!! Wyprowadziłam go z błędu, był trochę zdziwiony. Uważam to za brak profesjonalizmu, że zarządca szkoły nawet nie wie co mają w ofercie... Ania idź na uw, bądź na kolegium nauczycielskie. Zapomnijcie o tej szkole...
13.05.2016
09.05.2016
student
filologia hiszpańska i filologia angielska są bardzo dobre. popytajcie wśród obecnych studentów
Ten
"Słyszałam, że na UW mają wywalone na studentów a jednak chciała bym coś wynieś po szkole ;)" - co to znaczy?
04.05.2016
28.04.2016
gabuś
moim zdaniem po każdej (a przynajmniej po większości) uczelni wyniesiesz tyle ile sama zrobisz, znam wielu studentów z bardzo dobrych polskich uczelni, którzy narzekają, że nie mogą znaleźć pracy, że nic się nie nauczyli, a prawa jest taka, że przebimbali te 3 lata odbębniajac tylko egzaminy na ostatnią chwilę, z takim podejściem nic się nie osiągnie
Ania
Co myślicie o filologi niemieckiej na tej uczelni? Zastanawiam się na pójściem tu a na UW i mam mieszane uczucia. Słyszałam, że na UW mają wywalone na studentów a jednak chciała bym coś wynieś po szkole ;)
13.04.2016
08.02.2016
teraz działa
fakt, dzisiaj już działa prawidłowo :-) Jeśli mogę jeszcze podpytać, ile osób jest zwykle na I roku w grupie? I ile zazwyczaj odpada po egzaminach?
Student Wszechnicy
Wszystkie linki na stronie działają prawidłowo. Oczywiście wszystkie filologie będą od października. Kadra na filologiach jest bardzo dobra. Można wyjechać też do Hiszpanii w ramach programu Erasmus.
05.02.2016
03.02.2016
fil. hiszpańska
Czy mogę mieć pewność, że będzie od października kierunek filologia hiszpańska? bo jak się próbuje odpalić link, to strona jest pusta. Co prawda żaden link nie działa prawidłowo, ani na ang, ani na ros, a ni na iemieckiej. Ale mnie interesuje akurat hiszpański. Chętnie bym się dowiedziała, co sami studenci uważają o tym kierunku?
ewa
jak jest z tymi zimowymi studiami? one się skończą też w zimie, czy jakoś się wyrównują ćwiczenia i pbrona jest normalnie latem? to są osobne grypy? czy nas dołaczą do tych, co zaczęli w październiku?
27.01.2016
06.11.2015
borne
co się robi po zdrowiu publicznym??? jaka praca? jakie zarobki? jaki poziom trudności?
Olga
nikt mi nie robił żadnych problemów, ale ja się zwyczajnie uczyłam i na bieżaco przygotowywałam, nie moge tego powiedziec o wileu moich kolezankach i kolegach.... jak chcesz zeby Cie dobrze traktowano - to zadbaj o to sam/sama, osobisnie mam nienajlepsze zdanie o pozimie studentów !!! nie studiowania w ogóle, ale właśnie o studentach myślę, ogarnijcie się, wymagajcie czegoś od siebie samych, i dopiero potem od innych
20.10.2015
16.09.2015
dzonka
Mogliby popracować nadd lepszą obsługą studenta. No i organizacyjnie powinno to być lepiej zorganizowane, Musicie się liczyć także z tym, że nie otworzą specjalnosci, na ktorej Wam zależy, bo będzie mało osób chętnych. Ale to akurat nie nowość, tak jest w wielu szkołach, bo rozmawiałam ze znajomymi. Zajęcia kończą się wg mnie za póxno, ja osobiście o 21.00 jestem wykończona i średnio kontaktuję. Również poziom języka angelskiego mógłby być wyższy.
kaja
a co powiecie o filologii rosyjskiej? czy ten kierunek jest tu dobrze prowadzony? czy mogę liczyć na jakiś certyfikat z języka po ukończeniu studiów?
12.08.2015
30.04.2015
Tom H.
Uczelnia jest ok, mają program Erasmus, Studiuję Finanse i wybieram się na praktykę studencką Erasmus do Portugalii
Ania Wawa
Jestem studentką filologii hiszpańskiej we Wszechnicy Polskiej, Jestem zadowolona z tych studiów. Oferowane są interesujące przedmioty, mam zajęcia z wykładowcami z hiszpańskich Uczelni np. Universitat Autonoma de Barcelona. Polecam ten kierunek we Wszechnicy Polskiej
27.04.2015
18.04.2015
On
Miło, że Michaśka i Ziom napisali pozytywne opinie tego samego dnia. :)
Michaśka
Studiuje, jeszcze ten semestr i kończę licencjatem :D . Mogę śmiało powiedzieć , że te kilka semestrów we Wszechnicy były bardzo udane. Fajni ludzie w grupie, wykładowcy z różnych Szkół państwowych, trzymają poziom ;) można się sporo w tej szkole nauczyć. znam tą szkołę i na magisterkę od razu się zapisuję. POLECAM!
13.04.2015
13.04.2015
Ziom
ja również studiuje na tej uczelni i szczerze, nie narzekam. studiuje sobie zaocznie. zajęcia zazwyczaj wypadają co 2 weekend, chociaż w kwietniu mam tylko jeden zjazd przez Święta :) źle? hehehe ogólnie szkoła fajna, dobra kadra dydaktyczna. Szkoda tylko, że zajęcia w sb/nd są tak późno do 20/21 ;/ ale to jest do przeżycia. Nie jest źle. osobiście polecam!
anonim
studiuje na tej uczelni i moim zdaniem jest średnia,po pierwsze większość studiów jest zaocznych,to w sumie dla tych osób które mają już pracę i rodzinę,szkoła bardziej dla tych którzy chcą zdobyć kwalifikacje,poziom nie jest wysoki,jeśli chodzi o moją filologię,większość rzeczy trzeba robić samemu żeby dobrze poznać język (bardziej to przypomina kurs językowy a nie studia filologiczne ) a na uczelni pełno osób które w ogóle nie mają żadnych ambicji... i którzy zupełnie się nic nie uczą a i tak przechodzą dalej...szkoda też że nie ma wszystkich zajęć w Pałacu tylko na Karmelickiej... mam nadzieje że na mgr będę już na innej uczelni gdzie będzie wyższy poziom :)
07.04.2015
26.03.2015
Zniesmaczona
Pozytywne komentarze są w czasie rekrutacji, negatywne poza nim. Ja nie polecam administracji sądowej. Zapisanie się na nią to błąd. Każdy pracodawca patrzy, że znamy się tylko na sądach i nie chce nas zatrudnić. A w sądach - mało konkursów na sekretarzy, 40 kandydatów na miejsce, praca ciężka i bardzo źle płatna. Brak możliwości awansu. Zaczyna się jako stażysta i trzeba zdawać egzamin bo te studia nie zwalniają ze stażu. Można skończyć dowolne. Pensja 1680 zł. Tego wszystkiego dowiecie się już na praktykach, a to zbyt późno. Jeszcze jedno - część zajęć nie jest w PKiN
beznadziejna szkoła
do blee: Panie z dziekanatu zapewne bo nie są skore do pomocy skończyłem tą szkołę i powiem tak. Indeksy chora sprawa w zakresie każdego studenta jest zdobyć wpisy w indeksie i karcie okresowej... jak nie to problemu w dziekanacie.. mamy XXI w i ciągle indeksy i bujanie się czasem jazda kilkadziesiąt km by złapać wykładowce i to o czasie który im pasuje.. Oni są dla nas czy my dla nich? nie rozumiem... Chore klimaty.. Powiem tak obroniłem się co prawda ale co z tego jak żadnej wiedzy nie wyniosłem a obrona na farcie jedyna rzecz do której się przyłożyłem w ciągu 3 lat studiów.. Bardziej i tak cenie szkolę średnią którą skończyłem niż ten bałagan!!!!! wszystko poniżej się zgadza co blee opisał zajęcia do późna i tysiące prezentacji..
24.03.2015
23.03.2015
Administrator
Komentarz usunięty.
Studi
Na administracji według strony internetowej jest 5 specjalności. Na 2 roku przy podziale na specjalności powstają tylko 2. Nazwa specjalności jest na dyplomie. Jest zatem super ważna.
18.02.2015
31.01.2015
Gość
Same pozytywne komentarze, wszyscy zachwyceni. To wspaniale ... A na poważnie - jedynie część zajęć odbywa się w PKIN, reszta w siedzibie do której trudno dojechać, opłaty są wysokie, perspektywy na rynku pracy .....
Robson
Witam, wszystkich zainteresowanych studiami na WP. Polecam tą uczelnię ze względu na godnych polecenia wykładowców w szczególności dr Jerzewska, dr Marcinkowski, dr Kładoczny, - bardzo wymagający. Student 6 sem. BW
14.01.2015
24.11.2014
One
Wszechnica Polska to naprawdę dobra niepubliczna uczelnia i oprócz wykwalifikowanej kadry poczujecie tam prawdziwą atmosferę studiów:)
zuźka
nic dodać, nic ująć - fajni ludzie, bardzo wysoki poziom nauczania co z kolei otwiera drzwi na zdobycie dobrego stanowiska pracy w przyszłości ! trzymam kciuki za nowych !
15.10.2014
17.09.2014
Richard
Polecam Wszechnicę Polską, uczelnię znajdującą się w samym centrum Warszawy. Szeroki zakres kierunków, więc każdy wybierze coś dla siebie, bardzo życzliwi i wysoce inteligentni wykładowcy, bardzo zachęcam bo uczelnia zasługuje na cenną uwagę :)
Kamago
Z początku miałem lekkie obawy, że ze względu na fakt iż uczelnia jest niepaństwowa nauki będzie mniej i łatwiej będzie zdać, co na szczęście się nie potwierdziło i zostałem z poczuciem że mój dyplom jest coś wart. Uczelnię oceniam na 5 z plusem.
11.09.2014
08.09.2014
Młody M
Mają świetnych, praktycznie doświadczonych wykładowców. Na pewno nie będziecie mieli problemów ze znalezieniem pracy po studiach na Wszechnicy! Pozdro!
Basia
Mega super fajna uczelnia! Fajni ludzie, wykładowcy i miejsce z klimatem. Polecam serdecznie. Szkoda, że już tylko rok i zostanę absolwentką.
27.08.2014
31.05.2014
michał
Witajcie! 7 lat temu ukończyłem licencjat we Wszechnicy Polskiej na kierunku administracja. Szkoła jest super, ale należy się uczyć. Dużo się nauczyłem i szkołę polecam. Pozdrawiam
Poszukująca
Witam, Chciałabym podjąć studia magisterskie - pedagogika op-wych z terapią pedagogiczną, polecilibyście mi Wszechnicę?
26.01.2014
16.01.2014
myszatka
Witam, chciałabym podjąć pracę jako nauczyciel w klasach 0-III lub w żłobkach i przedszkolach. Mam skończone studia magisterskie na kierunku psychologia jednak ze specjalności nie mającej nic wspólnego z dziećmi oraz bez przygotowania pedagogicznego. Znalazłam w ofercie kierunek na pedagogice: Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna Czy ktoś może podzielić się swoją opinią?
Student WPSWwW
Ukończyłem kierunek "Finanse i rachunkowość". Czy jestem zadowolony z nauki? TAK. Nie mam gwarancji, że na innej uczelni (UW, SGH, SGGW) zajęcia byłyby lepiej prowadzone. Musiałbym równocześnie studiować na dwóch uczelniach na tych samych kierunkach, aby mieć jako taką skalę porównawczą. Jestem bardzo zadowolony z Działu Rekrutacji i Dziekanatu: wiele spraw można załatwić "od ręki". Jako że uczelnia jest mała, student nie jest anonimowy. Dziekani zawsze służą pomocą. Nie spotkałem się z jakimś chamstwem czy złym traktowaniem. Przeciwnie: poziom kultury osobistej jest tam wysoki. Dyplom WPSWwW, wbrew pozorom, nie jest gorzej traktowany, niż dyplom innej prywatnej uczelni. Pracodawcy zależy na tym, co się umie, a nie na tym, która uczelnię się ukończyło. @English is fun - zgadzam się z tym co napisałeś. Niezadowoleni studenci to są te osoby którym nie chce się uczyć. Myślą, że dostaną zaliczenie za to, że istnieją. Żal mi takich ludzi..... Pozdrawiam :-)
03.01.2014
20.11.2013
zdrowie publiczne
co ludzie robia po zdrowiu publicznym? gdzie pracują? jak kwestia pracy w zawodzie wyuczonym? interesuje mnie, czy wedlug Was, warto iśc na ten kierunke studiów? jakbyście jeszcze raz wybierali, to poszlibyście na zdrowie publiczne ponownie?
oceniajcie
własnie zaglosowałam na Wszechnicę i ocena podskoczyla o 0,1 pnkt. Fajne to jest, te suwaczki do ocen. Swoja drogą zachęcam innych studentów do oceniania, bo chyba uczelnia zasluguje na nieco wyższą punktację :-) baryłka
16.10.2013
03.10.2013
agaa02
hej, ja również wybieram się na filologię rosyjską tylko zaocznie, nie wiem jak Ty aniia :)
nikki minaj
Uważam,że wszechnica ma niski poziom. Studiowałam dziennie na uniwersytecie,ale musiałam z przyczyn losowych przenieść się na studia zaoczne. Semestr kosztował tak jak na większości szkół wyższych. Przeżyłam szok, żałuję czasu i pieniędzy. Nie nauczyłam się niczego... Nie polecam.
29.09.2013
24.09.2013
Realfanka
Hej wszystkim! Ja zaczynam tam w tym roku filologię hiszpańską. Jak wygląda we WPSW inmatrykulacja? Odbywa się po inauguracji przy wszystkich studentach czy tylko ci nowi zostają????
aniia94
wybieram się na filologię rosyjską do wszechnicy.. również chciałabym poznać opinie na temat tego kierunku..a także jak wygląda inauguracja i immatrykulacja na tej uczelni?
20.09.2013
17.09.2013
|Aneta
Cześć, czy wybiera się ktoś na filologię rosyjską do wszechnicy? a może ktoś z was jest już w trakcie? chciałabym poznać opinie na temat tego kierunku i ogólnie filologi na Wszechnicy w Warszawie. oraz jak trudne są sesje? dzięki
o cenach słowko
hejka, czy porównujecie ceny na róznych uczelniach? czy 2000 za semestr do dużo czy mało? mysle o Bezpieczenstwie wewnetrznym, co ewentualnie podpowiecie jako inną opcję??
17.09.2013
30.08.2013
na pedagogice
każdy ma prawo do własnej oceny uczelni, ja akurat o Wszechnicy moge smialo poiwiedzieć, że jestem zadowolona, studiuje kierunek Pedagogika, wybralam go swiadomie, choc wiem, ze rynek zawodowy jest nimi nasycony, ale takiego wyboru dokonalam, bo nigdy nie czulam sie mocna w matmie, chemii, biologii, czy fizyce, czy zaluje?, NIE, zajecia spelaniaja jak na arzie moje oczekiwania, wykladowcy rózni, jak wszedzie, ale nie mam zastrzezen, zaliczenia mam bez wiekszych problemow, w sumie - dostaje to, za co place, czego sie spodziewalam
English is fun
Nie prawda że dają tu coś za darmo. Trzeba się uczyć. Komentarze na "nie" pochodzą od tych frustratów którzy myśleli naiwnie że jak płaca za semestr to i wpis do indeksu dostana z zaliczeniem. Nie prawda. Ja jestem na filologii angielskiej i trzeba się uczyć i zaliczać. jakby było tak prosto to bym licencjat zrobił ze wszystkich jezyków których tu nauczają.
28.07.2013
25.07.2013
Lena
Hej, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na temat tej uczelni? Jestem zainteresowana kierunkiem finanse i rachunkowość, może ktoś się wybiera na ten kierunek? Proszę podpowiedźcie :)
Magda
Wszechnica Polska to beznadziejna uczelnia nic dziwnego, że jest na przedostaniach miejscach w rankingach. Chcesz stracić zdrowie idź na tą uczelnię. Organizacja zerowa, pod koniec studiów dowiedziałyśmy się że mamy swojego opiekuna, którego nigdy nie widziałyśmy na oczy. Organizacja zerowa zajęcia od 8-21-20, nikogo to nie interesuje , że ktoś jeszcze musi dojechać, a następnego dnia zajęcia od 8. Nie polecam
01.07.2013
01.03.2013
Duch_Wody
Kończyłem Samorząd Terytorialny na tej Uczelni i wspominam ją bardzo dobrze, zwłaszcza jeśli chodzi o atosferę. Pragnę zauważyć wszystkim, że żyjemy w czasach kiedy "know-how" leży po stronie studenta. Ja też nie miałem kadry dydaktycznej najwyższego sortu, ale byłem zdeterminowany, jeśli chodzi o samodzielność zdobywania wiedzy. I tak liczy się dziś głównie doświadczenie zawodowe i networking :/
do studentka24
Wiem kim jestes i nie oczerniaj tak uczelni bo po prostu nie dawałaś rady z różnymi przedmiotami i właśnie przez takich ludzi jak ty szkoła ma niske oceny
28.02.2013
06.02.2013
do mony
problem polega na tym, ze studentom uczelni prywatnych wydaje, soe ze jak placa, to musza dostac dyplom i to bez nauki, taka postawe reprezentuja wobec wladz uczelni i te same wladze naciskaja wykladowcow, zeby przychylnym okiem patrzyly nanstudentow, o bo ci przeciez placa, kolko sie zamyka - niby narzekacie, ze niski poziom, ale w realu studenci nie ccha sie przemeczac, dopoki nie zmieni sie sposob myslenia samych studentow, ktorzy wlasnie dlatego ZE PLACA, powoinni wymagac wysokiego poziomu naucznia, to uczelnie beda tarktowac ich lajtowo,' sami jestescie sonie winni, jakby mi ktos zaproponowac przepisanie oceny z liceum, to zglosilabym to do opiekuna roku, dziekana, rektora, i domagala sie bardziej kompetentnego wykladowcy, musiecie egzekwowac swoje prawa, a macie prawo do wysokiego poziomu zajec prowadzonych przez odpwoiednia kadre naukowa, pzioczenie na portalach anominowych nic Wam nie da, nie mozna chowac glowy w piasek, tylko ttrzeba isc tam, gzdie takie sprawy mozan zalatwic urzedowo, powodzenia!
mona
po co studiowac na uczelni na ktorej przedmioty sa wykladane na poziomie liceum. Zapytacie skad taka opinia ? Juz tlumacze :' wiem od studentow pewnego kierunku, ze czesc wykladowcow przepisuje oceny ze swiadectw szkol srednich wiec jaki jest poziom uczelni kazdy widzi...
03.02.2013
20.12.2012
Racjonal
Ranking szkół pfff. Studentka24 - Czy ty wiesz jak pozycjonowane w rankingach są takie uczelnie w przeróżnych szmatławcach czy portalach należących do szmatławców? Nie wiesz więc nie wmawiaj ludziom, by sugerowali się czymś takim jak rankingi lecz opiniami innych osób.
RastaBlasta
Oceniasz uczelnie jedynie po płatnościach, które nie są wcale tak wysokie w porównaniu do innych szkół niepublicznych. Wystarczy zadzwonić i zapytać lub poszukać w necie. Ktoś tu chyba niewiele szukał. Ps. nie jestem jakiś wielce zakochany w tej uczelni ale to co napisałaś to kompletna bzdura. Ocena 5,1 to ocena(na tym portalu) średnia a nie niska więc nie ściemniaj ludziom. Uczelnia Warszawska(nie mylić z Uniwersytetem) wymyśla nowe metody pozyskiwania studentów poprzez zjechanie konkurencji w necie czy co? ;p
19.12.2012
19.11.2012
Studentka 24
Poza tym słaba pozycja w rankingach niepublicznych uczelni wyższych , mówi sama za siebie. Nie warto tam studiować.
studentka24
Ja przez 2 lata studiowałam na tej uczelni i wg mnie poziom nauczania jest średni. Studiowałam filologię angielską ( fakt ten kierunek do łatwych nie należy) , jednak część wykładowców w ogóle sie nie starała. ( mam tu na myśli zajęcia z praktycznej nauki języka obcego). Słabo sie starają a za naukę karzą sobie słono płacić. Jednak niektórzy wykładowcy są naprawdę ok na tej uczelni. ( polecam historię lit. brytyjskiej czy literaturoznawstwo). Niestety płatność tak wysokiego czesnego ,zniechęciła mnie do dalszego studiowania na tej uczelni. I zrezygnowałam. Pod kątem prowadzenia niektórych zajęć oraz wysokości czesnego tej uczelni nie polecam jednak. Lepszy jest UW. UKSW czy Chrześcijańska Akademia Teologiczna na której obecnie studiuję ;)
19.11.2012
07.11.2012
RC
Jestem na 4 semestrze bezpieczeństwa wew. i jest spoko. Sporo wykładowców z uw, aonu. Zajęcia prowadzone przez wojskowych(nawet generałów), prawników, kryminologów. Na chwilę obecną miałem może z trzech profesorków, u których tylko uderzyć w kimę// u innych aż chce się być.
admin
jeśli chodzi o prywatne to wiadomo, że idź do tej która ma piersze miejsce w rankingach. Sama nie mogę Ci pomóc bo studiuję na publicznej. A jak już będziesz na prywatnej to dużo ludzi nie wywalają, w końcu płacisz :). Wiadomo że też nie możesz olać totalnie, ale ucząc się dwa razy w roku zdasz bez problemu
05.07.2012
15.02.2012
gdzie na administracje?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
nie ze stolicy
w jakiej warszawskiej uczelni najlepiej studiowac Informatyke??? Czy jest sens zaczynac nauke tego kierunku w szkole, ktora go wprowadza. Czy wtbrac typowo informatyczna? Ale wtedy z reguly koszty sa wyzsze, co w skali roku daje pare stowek. Wnikac, stad wykladowcow maja? Porownywac programy nauczania? Doradzcie cos, please.
15.02.2012
15.02.2012
internetowy
Duzy plus dla szkoly za czytelna stronke internetowa. Wydzielone sa dobrze segmenty dla kandydatow. Niestety nie wszedzie jest to standard, Tutaj jest OK. Wchodzisz i masz na tacy wszystkie kierunki. A szkly nie znam, robie dopiero rozeznanie w temacie. Stawiam na administracje, to raczej pewne.
internetowy
Duzy plus dla szkoly za czytelna stronke internetowa. Wydzielone sa dobrze segmenty dla kandydatow. Niestety nie wszedzie jest to standard, Tutaj jest OK. Wchodzisz i masz na tacy wszystkie kierunki. A szkly nie znam, robie dopiero rozeznanie w temacie. Stawiam na administracje, to raczej pewne.
15.02.2012
15.02.2012
jawa
na tle warszawskich uczelni ta wypada dosc dobrze, ma juz spory staz, organizacyjnie dobrze sie kula, zadnych ofer nie bylo. Studenci raczej zadowoleni, przynajmniej w moje grupie na administracji. PIerwszy rok bardziej lajtowy, niz sadzilem. MOze nie chca nas przestrzaszyc i przykreca srube dopiero na drugim. A tak na powaznie, zupelnie inne podejscie do czlowieka nic w szkole. Masz poczucie, ze wykladowca jest dla ciebie, a nie ty dla niego. zobaczymy ajk bedzie dalej, ale na razie jest gites.
~~ciak
bezpieczenstwo narodowe ... nudyyyyyyy, a tak na powaznie, to pozaliczalem wszystko i ogolnie jestem do przodu, na uczelni jak w wielu innych zycie plynie od zajec do zajec, od wykladu do wykladu, jeden nudniejszy od drugiego, zcasem jakis przeblysk w postaci zajec z ciekawym gosciem zaproszonym jako specjalista, fachowiec i znawca tematu, ale generalnie to nudna, normalna, codzienna uczelniana rzeczywistosc, czekam na ciekawsze zajecia na drugim roku
01.06.2011
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie