Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. S. Staszica w Białymstoku (WSAP Białystok)

Komentarze (35)

  • argo

    Poziom kształcenia żenująco niski. Szkoda czasu. i pieniędzy.
    04.10.2017
  • jaro7

    Mnie dziwi że wykłada tu lub wykładał osobnik Aleksandr Krawcewicz którego poglądy na temat AK i Polski sa ...antypolskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/historyk-z-bielsatu-twierdzi-ze-armia-krajowa-palia-wsie-i-mordowala-nauczycieli
    30.10.2016
  • Studentka

    Jak dla mnie pełna profeska! Studia podyplomowe na poziomie jakiego się nie spodziewałam, głównie dzięki fantastycznemu promotorowi. Naprawdę jestem pod wrażeniem i na pewno wybór kolejnego kierunku zacznę od tej uczelni.
    18.06.2016
  • Dona

    Jestem na II roku i stanowczo polecam. Mam porównanie do innych uczelni i moim zdaniem zarówno wykładowcy, przedmioty jak i sama uczelnia są ok.
    23.04.2016
  • Wojciech

    Nie polecam-wykładowcy w przeważającej większości są nieprzygotowani do zajęć i żeby jakoś wypełnić czas zlecają studentom prezentacje lub włączają filmy, które niewiele mają wspólnego z tematem zajęć.
    19.04.2016
  • misiek

    Polecam! Wysoki poziom i wysoka kultura
    28.05.2015
  • misiek

    Polecam! Wysoki poziom i wysoka kultura
    28.05.2015
  • Rav

    Oferta WSAPu jest bezkonkurencyjna: zajęcia ciekawsze niż w Warszawie na Politechnice (Wiem bo sprawdziłem), kadra przyjazna i nastawiona pro-studencki (to wykładowcy są dla studentów a nie odwrotnie jak na uczelniach państwowych), przemiła obsługa w Biurze Obsługi Klienta itd. A o to właśnie chodzi jak musisz płacić za studia!
    01.05.2015
  • Do oszukanego

    Oszukany się zdenerwował bo sam chciał oszukać ale tym razem mu się nie udało :) wystarczy spojrzeć na słownictwo i logikę... Niestety ale w normalnym świecie trzeba płacić za zobowiązania a nie udawać wariata. Powodzenia na WSAP ie lub innej uczelni bo za każdą trzeba płacić jak się nie idzie na dzienne
    21.04.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    10.04.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • Inga

    jestem świeżo upieczoną studentką wsapu i mogę jednoznacznie stwierdzić, że jak na razie jest super! Ciekawi ludzie, fajni wykładowcy i bardzo miła obsługa. Tutaj naprawdę stydent czuje się najważniejszy. Do tego ten tablet z internetem za darmo :) to wcale nie ściema...
    26.11.2014
  • Beta

    Żadna uczelnia nie gwarantuje pracy, niestety :( Ja będę studiować e-biznes w połączeniu z psychologią biznesu a to nowoczesne zawody więc może będzie łatwiej :)
    09.09.2014
  • aneta

    Słyszałam , że po wsapie wgl nie ma żadnej pracy , a pracodawcy jeżeli widzą , że jesteś absolwentem wsapu to właśnie od razu go odrzucają , to prawda ? Bo właśnie chciałabym studiować na tej uczelni , a nie wiem , czy warto..
    06.09.2014
  • Ela

    Daro, nie zastanawiaj się. WSAP każdemu studentowi daje tablet z internetem, na własność. A do tego jest tam najniższe czesne w B-stoku! Poziom i renoma też na pewno jedne z najlepszych.
    24.07.2014
  • Daro

    Jestem w trakcie decyzji o studiach i widzę, że WSAP ma bardzo nowoczesne kierunki w ofercie. Do tego niezłe promocje. Ale, czy w ogóle warto się na nie skusić? Może ktoś podpowie?
    23.06.2014
  • Emi

    Super nowoczesne kierunki w nowym roku akademickim. Można łączyć dwa w jednym np. e-biznes z psycholigią biznesu albo Handel z zasobami ludzkimi. Takiego rozwiązania i możliwości nie oferuje nikt na wschód od Wisły!
    18.06.2014
  • Tommy

    WSAP ma z pewnością najnowoczesniejsza uczelnie w Białymstoku. Wykładowcy też są ok. Studia ok.
    19.05.2014
  • Ewela

    Ja z kolei studiowałam gdzieś indziej i zmieniłam na WSAP. Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji bo i czesne niższe i szkoła nieporównywalna (ciekawsze zajęcia i dobre wyposażenie). Z tego co się orientuję władze planują nowe, ciekawe kierunki. nie wiem, czy nie warto spróbować dwóch jednocześnie... Zwłaszcza, że wtedy jest taniej a na UwB trzeba płacic jakieć chore pieniądze za druhi kierunek.
    01.02.2014
  • piotr

    studia na wsapie to zmarnowany czas i pieniądze... zmieniłem wsap na inną białostocką prywatną uczelnię i jestem dużo bardziej zadowolony
    24.10.2013
  • sylwek

    niech wypowiadaja sie Ci co sa studentami tej uczelni, a nie osoby spoza...kazdy chce miec dobra opinie o swojej szkole, badzcie tu wiarygodni i piszcie prawde
    11.10.2013
  • radek

    o fajnie ze ktos to zaczal, fajna stronka, patrze ze jest w miare aktywnie, posty z paru dni;)
    11.10.2013
  • aneta

    wlasnie, moze ktos sie wypowie o tej uczelni, a szczegolni o administr niestacj bo i ja sie wybieram;)
    11.10.2013
  • ewka

    do anka: a na ktorym roku jestes, zaocznie czy dziennie? moze powiedzialabys cos wiecej, czy jest ciekawie, jak egzaminy itp:) bo ja sie wybieram a chcialabym cos wiedziec o tej uczelni
    11.10.2013
  • anka

    Studiuję tutaj administrację i mam już dość tej uczelni. Chodzę na wszystkie zajęcia i się do nich przygotowuję. Niestety co chwilę zajęcia są odwoływane bez powiadamiania o tym studentów. W dziekanacie nic o tym nie wiedzą i nas nie informują. Państwo Profesorstwo olewa studentów... Zastanówcie się dobrze nad wyborem tej "uczelni"...
    10.10.2013
  • anka

    Studiuję tutaj administrację i mam już dość tej uczelni. Chodzę na wszystkie zajęcia i się do nich przygotowuję. Niestety co chwilę zajęcia są odwoływane bez powiadamiania o tym studentów. W dziekanacie nic o tym nie wiedzą i nas nie informują. Państwo Profesorstwo olewa studentów... Zastanówcie się dobrze nad wyborem tej "uczelni"...
    10.10.2013
  • Anna

    Jestem absolwentką tej uczelni (administracji). Studiowałam tu na I stopniu i chociaż na II stopień wybrałam inną uczelnię to bardzo pozytywnie oceniam lata spędzone na WSAP. Muszę przyznać, że wiele się tu nauczyłam i czuło się, że uczelnia dba o każdy szczegół (sprawy formalne, ogłoszenia, płatności itp.). Poza tym stypendia i nagrody uznaniowe rektora za działalność!!! Należy też zauważyć jak wiele projektów prowadzi ta uczelnia (staże, praktyki, możliwość działania w poradni prawnej, gościnne wykłady, kursy - naprawdę bardzo bogata oferta). Nawet wybierając tryb niestacjonarny można z tego skorzystać (co też uczyniłam!!!) Niestety kto tu nie studiował, ma zdanie iż za pieniądze zda się wszystko i po tej szkole pracy nie ma. A propos niestety w obecnych czasach żadna nawet prestiżowa uczelnia nie daje nam gwarancji znalezienia pracy :( P.S. Jeśli chodzi o wypowiedzi dot, czego można uczyć się przez tyle na administracji - wyraźnie wskazują jak osoby to piszące nie mają zielonego pojęcia o administracji publicznej - nawet studiując 7 lat dogłębnie nie zbada się tej dziedziny jest tak obszerna i niezmiernie ciekawa!!! Bo przecież to ona towarzyszy nam na każdym kroku!
    09.07.2013
  • Gabrysia

    Lepiej nie wybierajcie kierunków typu administracja czy stosunki międzynarodowe, bo one tylko produkują bezrobotnych. Serio - co np. można robić po SM? Języków można nauczyć się też na innych studiach albo poza nimi, a chyba niewielu będzie dyplomatów itp. po kierunku na takiej uczelni. To samo z administracją - czego przez tyle lat można się tam uczyć? Już chyba lepiej pójść na prawo...
    19.03.2013
  • Stosunki Międzynarodowe

    Mam pytanie. Czy stosunki międzynarodowe są to studia łatwe i przyjemne ? Czy należą do trudnych ?
    31.01.2013
  • masia

    ech... nie udało mi się dostać na studia na które planowałam i jestem zbyt daleko pod kreską żeby nawet marzyć o przyjęciu. A tak było fajnie dopóki nie ogłościli wyników! Najgorsze jest jednak to, że złożyłam papiery tylko własnie tam, gdzie się nie dostałam i teraz będę musiała iśc na uczelnię prywatną. Chciałam studiować w wyższej szkole administracji publicznej w Białymstoku, ale po waszych ocenach widzę, że chyba trzeba wybrać inną opcję...
    22.07.2012
  • dziennikarstwo

    reklamuja się, że dziennikarstwo jest jedyne w regionie. to prawda? coś mi się to dziwne wydaje... No a skoro tak jest, to jak sprawa wygląda z pracą i praktykami?
    05.07.2012
  • Dariuszek

    jestem studentem tej szkoły. Moja opinia jest bardzo pozytywna.Szkoła jest różnorodna co możecie zobaczyć po kierunkach studiów. Jest ich wiele do wyboru, są to kierunki bardzo opłacalne w studiowaniu. Nie ma nad czym się zastanawiać tylko przyjść tutaj do nas nie pożałujecie:) Fajne są imprezy integracyjne i fajni ludzie, nie ma sztywniactwa
    30.05.2011
  • bezpieczenstwo narodowe

    Studiuje tam bezpieczeństwo narodowe . Uczelnie śmiało mogę polecić . Jest bardzo nowoczesna moim zdaniem i ma wiele udogodnien dla studentów. Bardzo dobre zaplecze posiada. Wiele pomocy naukowych dla studentów.
    23.05.2011
  • Aldona

    Rozważam studia na administracji właśnie w WSAP. Interesuje mnie stopień ich trudności i to, ile osób odpada po pierwszym roku? Poprosze o jakieś opinie osoby, które tam studiują bądź mają wiarygodne informacje.
    13.05.2011
  • Olga

    WSAP w Biąłymstoku jest naprawdę przyzwoitą szkołą na wysokim poziomie. Mam okazję obserwować trzeci rok jej rozwój i zaangażowanie dla studentów. Mamy świetny kontakt z wykładowcami i poczucie, że uczelnia jest dla nas a nie odwrotnie. Nie wiem, czy po administracji od razu znajde pracę, ale póki co mam poczucie, że jestem dobrze przygotowaną i wykształconą osobą.
    09.05.2011