Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracyjno-Społeczna w Warszawie (WSAS Warszawa)

Komentarze (237)

  • LZ

    niestety szkoła się zamknęła.
    12.09.2018
  • Kasia

    Cześć! Mam pytanie, czy na tej Uczelni w roku 2018/2019 nie rusza rekrutacja?
    25.07.2018
  • Ola

    Hej jak wyglądają studia mgr na tej uczelni ? Jesteśmy podzieleni na grupy, sa ćwiczenia ? Jak to wyglada tutaj bo na aonie były podziały na grupy :) pozdrawiam
    06.10.2017
  • Renata25

    Super, dzięki za informacje :)
    05.10.2017
  • 1 semestr magistra

    Dzwoniłam do dziekanatu, inauguracji nie będzie, od razu mamy zajęcia. Test angielskiego nie dotyczy studentów studiów magisterskich.
    05.10.2017
  • Renata25

    Dzięki za odpowiedź :) mi też się wydaje, że tam :)
    04.10.2017
  • 1 semestr magistra

    Wydaje mi się że wszystkie zajęcia mają odbywać się na Grochowskiej.
    04.10.2017
  • Renata25

    No właśnie widze, ze jakiś bałagan jest... bo nic nie wiadomo kto ma ten test... jeszcze w trakcie testu są zajęcia a podejrzewam, ze większość będzie go pisac.. a to mi Pani powiedziała , ze rano ma być inauguracja a pozniej zajęcia :P a tu nie ma żadnego info o inauguracji ;) No nic moze jeszcze coś dodadzą , jakieś info ... a te zajęcia to wychodzi na to , ze na grochowskiej ?
    03.10.2017
  • 1 semestr magistra

    No właśnie nic nie wiadomo, w dziekanacie miesiąc temu mówili mi że 7.10.2017 ma być inauguracja a zjazd dwa tyg później, teraz na stronie już jest plan na najbliższą sobotę. Test z angielskiego ma być o 8 a wtedy mamy inne zajęcia. W planie licencjatu test jest wpisany u nas nie. Trochę bałagan. Jeszcze do wirtualnego dziekanatu nie da się zalogować
    03.10.2017
  • Renata25

    Hej ! Ja jestem z magistra z administracji :) czy ktos sie orientuje jak to będzie wyglądać? Nie ma inauguracji?? Test z angielskiego dla magistrów tez.?? A i właśnie te wszystkie zajęcia to na Grochowskiej?? Przepraszam za tyle pytan :) i z góry dziękuje za odpowiedz :)
    03.10.2017
  • 1 semestr magisterskie

    Witam, 7 października pierwsze zajęcia, wiadomo natomiast co z oficjalną inauguracją? Czy test poziomujący z języka angielskiego dotyczy studentów studiów magisterskich?
    03.10.2017
  • ama

    Poprawka! grupa na fb to "WSAS Administracja 2017/2018" :)
    29.09.2017
  • ama

    Jest grupa na fb dla 1-go roku Administracji na zaoczne pod nazwą "WSAS Administracja". Dodawać się! :)
    29.09.2017
  • patrycjax

    ktoś na mgr- administrację ?
    28.09.2017
  • Admin

    Czy będzie grupa na licencjat administracja na zaoczne ?
    26.09.2017
  • Administracja 2016

    Jestem na trzecim semestrze administracji i jestem bardzo zadowolona! Przez dwa semestry nie miałam żadnego problemu dogadania się w dziekanacie, czy z profesorami, zobaczymy jak będzie dalej :) Uczelnia jest na prawdę przyjazna studentom. POLECAM :)
    26.09.2017
  • ama

    Właśnie! Jeste jakaś grupa dla 1 roku administracji? Jak nie to dajcie znać bo trzeba założyc.
    25.09.2017
  • Pierwszoroczny

    Hej, jest już jakaś grupa dla 1 roku administracji licencjatu na Facebook'u?
    22.09.2017
  • A

    Do kiedy trzeba wpłacić czesne?
    19.09.2017
  • xxxxxx

    Wie ktoś może kiedy wyniki rekrutacji? ;) +ktoś na administrację?
    16.09.2017
  • Praca

    Pomogę w napisaniu pracy licencjackiej, mgr oraz posiadam materiały z 5 lat studiów na tej uczelni. prace.mgr.licencjackie@wp.pl
    15.10.2016
  • 123

    Ja na 10
    30.09.2016
  • Ewelina

    Podbijam! na którą przychodzicie?
    30.09.2016
  • kaee

    Ludzie w sobote na planie widzę 9:40 Angielski. A inauguracja 10:00. Czyli jak przychodzimy? :D
    30.09.2016
  • Kris

    Nie mam pojęcia o co im chodziło. W tym planie też nie widać podziałów na grupy co jest dziwne. Może mało było chętnych na rok. Ogarnie się to w sobotę :)
    29.09.2016
  • xxx

    i jak jest z podziałem na grupy?
    29.09.2016
  • xxxxxx

    ej o co chodzi w planie z tym (2) lub (3) ?
    29.09.2016
  • Kris

    Plan zajęć jest już w Wirtualnym Dziekanacie :)
    28.09.2016
  • 123

    Również dołączam się do prośby o udostępnienie planu jeśli ktoś takowy posiada ;)
    27.09.2016
  • Kris

    Tak, idę na administrację :) A plan zajęć by się przydał. Nie mieszkam w Warszawie więc sprawdzić go nie mogę. Jeśli ktoś może go udostępnić jak jest będzie super :)
    27.09.2016
  • Kinga

    A był ktos może sprawdzic plan na tablicy przy dziekanacie? Pani z dziekanatu mowiła że po 18 września będzie wywieszony na tablicy.
    27.09.2016
  • anders

    Juz widzialem na stronie... dzieki! A ty na administracje?
    27.09.2016
  • anders

    Juz widzialem na stronie... dzieki! A ty na administracje?
    27.09.2016
  • Kris

    Wszyscy na 10 :) ,, Uroczysta Inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017 odbędzie się w dniu 1 października o godz. 10.00 w siedzibie Uczelni przy ul. Grochowskiej 346/348. Serdecznie zapraszamy studentów i pracowników Uczelni."
    27.09.2016
  • anders

    Inuguracja dla wszystkich kierunkow rozumiem? Czyli wszyscy na 10? ;)
    27.09.2016
  • Kris

    Ja będę studiował ;) 1 października o 10.00 jest inauguracja :) Potem mają być zajęcia. Szkoda że nie ma jeszcze planu.
    23.09.2016
  • sam

    Czy jest tutaj ktos kto bedzie od pazdziernika studiowal tam administracje?
    23.09.2016
  • Krzysiek

    Już zapisałem się na studia Licencjackie do tej uczelni. Słyszałem o niej dużo dobrego :)
    13.09.2016
  • Student

    Zajęcia w szkole odbywają się w sobotę i w niedzielę, wszystko zależy od semestru i ilości zajęć, najdłużej zajęcia trwają od 8-18 lub 9-17. Są semestry ,że niedziele są wolne, a zajęcia tylko w sobotę ( ale to już w 6 semestrze). obroniłem licencjat w tym roku, Naprawdę polecam szkołę, 3 lata minęły niewiadomo kiedy, prowadzący są różni wymagający i mniej wymagający, ale spokojnie można wszystko zaliczyć. To już trzeba być chyba osobą, która w ogóle NIE chodzi na zajęcia i przychodzi na egzamin i nie wie z jakiego jest przedmiotu ( i tacy studenci się trafiali), Warto skorzystać z oferty szkoły, jak w logo "Szkoła Przyjazna Studentom". Do tego dochodzą naprawdę niskie opłaty za studia w porównaniu do innych uczelni. POLECAM
    06.09.2016
  • Grzegorz Brzęczyszczykiewicz

    Mam pytanie odnośnie trwających godzin w tej uczelni. Od której do której godziny trwają tam zajęcia?
    05.09.2016
  • niko

    Wybieram sie na administracje od pazdziernika. Jakies opinie?
    05.09.2016
  • niko

    Wybieram sie na administracje od pazdziernika. Jakies opinie?
    05.09.2016
  • Justynka88

    WITAM, CZY KTOŚ SIĘ WYBIERA NA TĘ UCZELNIĘ NA KIERUNEK ADMINISTRACJA OD PAŹDZIERNIKA????
    03.09.2016
  • Joanna

    Bardzo polecam szkołę. Robiłam tam zarówno licencjat jak i magisterkę. Dobrzy wykładowcy, dobry poziom, dobra atmosfera. Osobiście jestem bardzo zadowolona.
    28.07.2016
  • Student

    Już się zapisałem, na mgr. , licencjat też w WSAS, polecam.!!! Już parę osób jest zapisanych, a to dopiero początek myślę, że grupa spokojnie powstanie.
    22.07.2016
  • A

    Czy ktoś wybiera się na ADMINISTRACJE II stopnia od października 2016?
    21.07.2016
  • Edyta P

    Obroniłam w piątek pracę mgr. Bardzo się bałam , a tu na obronie grobowe miny. Odpowiadam i jest 5 z egzaminu mgr Polecam szkołę szkoła warta polecenia.
    04.07.2016
  • Student

    Właśnie ukończyłem licencjat, szkoła naprawdę spoko,"przyjazna studentom". Naprawdę warto 3 lata mineły szybko i miło. Wiadomo nieraz trzeba się było czegoś nauczyć, by nikt nie myślał ,że płacisz i masz. Wykładowcy fajni, zdarzają się niestabilni emocjonalnie, ale to tylko jest o czym powspominać. POLECAM, Ja idę na MGR.
    30.06.2016
  • Daniel

    Ps. Bardzo polecam WSAS. Jak ktoś wykaże trochę chęci to zalicza bez problemu, zresztą dewizą szkoły jest "szkoła przyjazna studentom" i to prawda. Ponadto ma bardzo niskie czesne a na magisterce nie trzeba zaliczać różnic programowych jak przyjdzie się z innego kierunku. Minus to taki że wykłady mamy na sali gimnastycznej bo WSAS wynajmuje sale od Liceum.
    16.06.2016
  • Daniel

    Likwidacja WSAS to bujda. Studia są po to aby rozwijały właściwy sposób rozumowania i rozwiązywania problemów. Wszytko można sprawdzić na stronie Min. Nauki i Szkolnictwa Wyższego np. https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/likwidacja?execution=e10s1 lub https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/listaOstrzezen/uczelnieNiepubliczneWLikwidacji?execution=e12s1.
    16.06.2016
  • Beatrycze

    Studiowałam i polecam szkole.
    11.06.2016
  • XYZ

    Info dla tych którzy nie byli wczoraj na browarku. ------------------------------------------------------------------------- MODLIŃSKĄ OMIJAMY NIE BĘDĄ ZA NASZE GŁOWY NABIJAĆ SOBIE PORTFELE. JUŻ I TAK SPORO ZAROBILI NA NAS A W ZAMIAN TRAKTUJĄ NAS JAK BYDŁO. NIE RACZĄ POINFORMOWAĆ CO DALEJ I CO Z NAMI. NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ ŻE TO PLOTKA . PLOTKĘ DLA PRZYZWOITOŚCI I Z SZACUNKU DLA NAS NALEŻAŁO BY ZDEMENTOWAĆ ALE IM ZALEŻY TYLKO NA NASZEJ KASIE I KASIE ZA NAS . A MY TO TYLKO ZŁTODAJNE KROWY KTÓRE SPRZEDAJE SIĘ I NIE INFORMUJE.......TAK JAK USTALONE c.d.n
    05.06.2016
  • pit.

    CO TY DZIECKO JESTEŚ ZA KASE MOŻNA WSZYSTKO SPRZEDAĆ I KUPIĆ
    22.05.2016
  • Paulina

    jak to sprzedać ? jak nas można sprzedać ?
    22.05.2016
  • Kasia708

    To ja od wczoraj jestem jeszcze bardziej zaniepokojona, to wszystko o czym usłyszałam nie rozumiem . Już jakiś czas temu słyszałem na korytarzu że chcą nas sprzedać ale Jak można sprzedać ludzi ? Jeśli wiecie dokładniej to napiszcie, wczoraj musiałam lecieć na egzamin i wszystkiego nie mogłam wysłuchać .K...
    22.05.2016
  • pit.

    TY MASZ CHYBA RACJE ŻE KRĘCĄ , BO TAK MATACZĄ Z TYMI SEMESTRAMI
    20.05.2016
  • ela..eli

    Aja nic nie wiem nie słyszałam a wszyscy tu piszą o zamknieciu i tak naprawdę zaczynam się bać bo gdybym wiedziała że będą się zamykać to bym nie poszła u nich na magisterkę.Bo tak z niczego takie wpisy by się nie brały.Coś jest nie tak.Piszecie że rekrutacja ruszyła a potem że nie dopiero w czerwcu.Coś oni kręcą mam nadzieję że dowiem się czegoś na zjeżdzie .
    19.05.2016
  • Kris

    Kasiu, nic nie będzie zamykane. A co do tej rekrutacji to jednak ona jest dopiero od końca czerwca. Dziś byłem i pytałem. Więc nie zapisywać się jak na razie w wirtualnym dziekanacie bo mogą być później problemy.
    17.05.2016
  • Kasia708

    Słuchajcie czy to prawda że mają nas zamknąć.........................czy ktoś coś wie ????????? K.
    17.05.2016
  • student

    JUz nawet ruszyła Rekrutacja http://www.wsas.edu.pl/rekrutacja-1
    13.05.2016
  • Kris

    Tak. To tylko plotki. Jak wcześniej pisałem rozmawiałem z osobą zajmującą się rekrutacją, która powiedziała że to nie jest prawda. Wcześniej rozmawiałem z inną Panią to też powiedziała że to pewnie jakaś plotka.
    26.04.2016
  • studentka

    Czyli to tylko plotki jednym słowem?
    26.04.2016
  • student

    Dwa lata temu , jak szkoła starała o akredytację, też krążyła plotka ,że nie bedzie pozytywnej odpowiedzi i do likwidacji, a jednak "W dniu 18 września 2014r. Wyższa Szkoła Administracyjno-Społeczna w Warszawie dostała informację z Polskiej Komisji Akredytacyjnej, że Uchwałą nr 587/2014 Prezydium Polskiej Komisji Akredytacyjnej Uczelnia otrzymuje pozytywną ocenę jakości kształcenia (programową) na kierunku “Administracja” na poziomie studiów pierwszego i drugiego stopnia.", a szkoła naprawdę spoko.
    25.04.2016
  • Kris

    Dzwoniłem dziś do nich w tej sprawie. To jest wyssane z palca. Pani z rekrutacji powiedziała że to absolutnie nie prawda że zamykają szkołę! Rekrutacja zacznie się od połowy / końca maja. Wybieram się tam na Administrację.
    25.04.2016
  • Adamus

    To ja też potwierdzę. Mało tego przez przypadek słyszałem rozmowę pracownika i gościa od reklamy o kampanii jaką uczelnia ma prowadzić na nowy rok.
    25.04.2016
  • studencik

    Siema nie rozumiem sprawy z całym tym zamykaniem się Uczelni. Byłem, pytałem i wiem, że będzie rekrutacja na rok 2016/2017. Ja tam się wybieram!
    25.04.2016
  • studentka....

    Hej, czy ktoś mi może powiedziec czy to prawda z zamykaniem tej szkoły? Bo pierwsze słyszę , w szkole nikt nic nie mówił.
    21.04.2016
  • studentka

    łatwo mówić ja się przywiązałam do pracowników są ok i do wykładowców i nie wyobrażam sobie przejścia gdzie indziej Misia
    10.04.2016
  • studdent

    bez paniki w jakiejś szkole te studia skończymy a mamy przecież wybór - to jest Warszawa a nie jakaś mieścina Patryk
    10.04.2016
  • studentka

    jestem przerażona co mam robić jestem na 2 semestrze licencjatu i co dalej - słyszałam że chcą nas sprzedać proszę niech ktoś napisze co wy zrobicie i gdzie mamy dalej sie uczyc Misiaczek
    10.04.2016
  • studentka

    hej Aga z meksykańskiej moja siora ze znajomymi uciekła - jest do bani, jedni poszli do wsas-u a inni na modlińską i szkołę ukończyli bez problemów.Ja sie nie martwię bo już wsas kończę - obrona w czerwcu.Na mgr idę na inny kierunek. Kaja
    10.04.2016
  • studentka

    ja aż tak bardzo się nie martwię, słyszałam że szkoły już od października nie będzie, nie będzie ta, to będzie inna tylko trzeba poszukać i się zastanowię nad alternatywą (żeby było tanio i wykładowcy ok) a jestem na drugim semestrze licencjatu Inga
    10.04.2016
  • student

    dobrze radze szukaj innej szkoły żeby cię nie próbowali sprzedać przy likwidacji ale jesteś dorosła i masz wybór gdzie chcesz i w której szkole kończyć studia a ja się już rozgladam Miros
    10.04.2016
  • studentka

    pomóżcie a co ja mam zrobić, jestem na drugim roku licencjatu jestem przerażona czy już mam szukać innej szkoły Alusia
    10.04.2016
  • student

    mnie aż tak bardzo nie zależy- bo wiem od wykładowcy, że się obronie a potem szkołe zlikwidują (od października tego roku) ja już niedługo będę mgr Adrian
    10.04.2016
  • studentka

    hej a czy chociaż skończymy tą szkołę, jestem na ostatnim semestrze licencjatu i zależy mi żeby ją skończyć i obronić się w tej szkole Maja
    10.04.2016
  • studentka

    coś słyszałam, że szkoły ma już od października 2016 nie być i dlatego się rozglądam, byłam już w dwóch szkołach - tam gdzie są takie same kierunku na meksykańskiej i na modlińskiej. na modlińskiej jest tanio, tak więc polecam. Aga
    10.04.2016
  • absolwenta

    Hej słyszałam w urzędzie dzielnicy, że wsasu już od czerwca nie będzie (dlatego są obrony na poczatku czerwca a jak ja studiowałam i pamietam, to nigdy tak nie było - obrony były zawsze na początku lipca).Spotkałam swojego wykładowcę i powiedział, że szkoła chciała zaoszczędzić na jego wynagrodzeniu i zwolnić go już w czerwcu ale to jest niezgodne z prawem, bo rok akademicki kończy się ostatniego września.Chyba zamykają szkołę tylko nic nikomu nie mówią, żeby nie było paniki. Coś wiecie na ten temat???? Krysia
    10.04.2016
  • absolwantka

    Hej czy coś wiecie, że uczelnia od czerwca będzie w likwidacji??? Mam brata w ministerstwie nauki i szkolnictwa wyższego i powiedział, że władze WSAS-u dopytują o procedurę likwidacji szkoły a pracownicy i profesorowie już wiedzą, że od końca września nie będą już pracować tylko nic nie mówią i nie przekazują studentom, żeby nie było paniki. Szkoda, że szkoły już nie będzie - bo szkoła ma już jakąś tradycję ale widocznie siła wyższa (za małe dochody władz ).Zastanawiam się tylko która uczelnia przejmie studentów WSAS. Pomóżcie , jeżeli coś wiecie to dajcie znać, bo szkoda tych studentów, co jeszcze studiują a studentów (ludzi) nie da się przecież sprzedać (do innej szkoły), bo mają przecież wybór!!! gdzie chcą dalej studiować. Krzysiek
    10.04.2016
  • student

    Uczelnia kształci tylko na kierunku administracja, specjalizacja rządowa,sądowa i bezpieczeństwa
    18.03.2016
  • Tinka

    Czy uczelnie ksztalci rowniez na kierunku zarzadzanie przedsiebiorstwem? Czy tylko administracja? Dzwonilam do dziekanatu i uslyszalam ze zarzadzanie przedsiebiorstwem to specjalnosc a nie kierunek...
    25.02.2016
  • zira

    Wszyscy damy radę :) Na razie za wcześnie na panikowanie. Pomartwimy się przed i w trakcie sesji :)
    16.02.2016
  • wed

    znaczy sie na kierunku administracja oczywiście*** :)
    13.02.2016
  • Wed

    Mam lekkiego stresa przed rozpoczęciem :) boje się czy dam radę na tym kierunku. A wy jakie macie odczucia? Podnieście mnie trochę na duchu :)
    13.02.2016
  • zira

    również wybieram się od marca :)
    12.02.2016
  • studentka

    gdyby ktoś chciał materiały ze studiów 1 stopnia-licencjat, ewentualnie 2 stopnia - mgr, to mam do sprzedania notatki, testy, kserówki. Prosze o zostawienie namiarów
    07.02.2016
  • nowa

    Ja się wybieram nawet jestem zarejestrowana , chodziło tam kilku moich kolegów z pracy i bardzo sobie chwalą.Podobno są chętni i będzie grupa . Słyszałam ze jest i informatyka.
    05.02.2016
  • oppo

    też się zastanawiam nad zapisem... ciekawe czy będzie wystarczająco dużo chętnych :)
    23.01.2016
  • chajoma

    Już się zarejestrowałam na administrację od marca :)
    22.01.2016
  • oppo

    a czy ktoś wybiera się na administracje 1 stopnia od marca ???
    19.01.2016
  • studentka

    Tylko w weekend..
    08.01.2016
  • oppo

    a czy zajecia odbywaja sie w piatek czy tylko w weekend?
    23.11.2015
  • Student

    Dziękuję
    01.10.2015
  • Studentka

    to link do grupy, którą dzisiaj stworzyłam
    30.09.2015
  • Studentka

    https://www.facebook.com/groups/150434801971516/
    30.09.2015
  • student

    coś nie mogę znaleźć grupy na fb
    30.09.2015
  • Studentka

    "WSAS Administracja 1A (2015/16)"
    30.09.2015
  • Studentka

    już jest ;)
    30.09.2015
  • Studentka

    na dalsze zjazdy będze na wirtualnym dziekanacie, na który sie zalogujemy po podpisaniu umowy, więc jest ok ;) noooo i doooobra zrobię tą grupe :P
    30.09.2015
  • Studentka.

    A Ty druga.:p Plan jest już na stronie szkoły,ale tylko na najbliższy zjazd;)
    30.09.2015
  • Studentka

    "Studentka." Ty pierwsza zostałaś nominowana.. :P
    30.09.2015
  • Studentka.

    A może Ty "Studentka"?:P
    30.09.2015
  • Studentka

    no to kogoś trzeba nominować do założenia tej grupy.. :P hmmm może Ty "Studentka." ? tylko trzeba ją nazwać normalnie WSAS 1A 2015/16. Bo jak patrzyłam na fb to tam coś niby jest, nie do końca wiem czy to na pewno to, bo są tam jakieś dopiski.
    30.09.2015
  • Studentka

    no to kogoś trzeba nominować do założenia tej grupy.. :P hmmm może Ty "Studentka." ? tylko trzeba ją nazwać normalnie WSAS 1A 2015/16. Bo jak patrzyłam na fb to tam coś niby jest, nie do końca wiem czy to na pewno to, bo są tam jakieś dopiski.
    30.09.2015
  • Studentka

    no to kogoś trzeba nominować do założenia tej grupy.. :P hmmm może Ty "Studentka." ? tylko trzeba ją nazwać normalnie WSAS 1A 2015/16. Bo jak patrzyłam na fb to tam coś niby jest, nie do końca wiem czy to na pewno to, bo są tam jakieś dopiski.
    30.09.2015
  • Studentka.

    Właśnie chociaż byśmy się poznali :)
    30.09.2015
  • Studentka

    ja do nich e-maila pisałam kiedy będzie plan i dlaczego sie zalogować nie moge, to mi wczoraj odp, że plan będzie najdalej dzisiaj na ogólnej str szkoły, a zalogować sie będe mogła po rozpoczęciu.
    30.09.2015
  • Studentka

    no i na fb niby jest jakaś tam grupa, ale nie do końca wiem czy to nasza, więc można by założyć to chociaż Ci co tu są to byśmy sie poznali ;)
    30.09.2015
  • Wolność

    Ja chyba też tak miałem na początku, że nie mogłem się zalogować, dopiero jak podpisałem umowę na pierwszych czy drugich zajęciach. Plan zawsze był na stronie w zakładce Dla studentów, plan zajęć, niestety tam jest plan z zeszłego roku dla 1 A, coś w dziekanacie w tym roku zaspali, dzwońcie do dziekanatu !!!
    30.09.2015
  • Studentka

    zalogować sie będziesz mogła po rozpoczęciu roku
    30.09.2015
  • Studentka.

    ja własnie tak próboje i nie mogę...
    29.09.2015
  • Wolność

    Ja się loguję jako student .już nie pamiętam jako rekrutacja to tylko chyba 1 raz się logowałem. juz mineło parę semestrów. Aby zalogować się na wirtualnym, należy wpisać inicjały i numer albumu np.ab1111, a hasło to data urodzenia np. 1900-01-01.
    29.09.2015
  • Studentka

    A czy w wirtualnym dziekanacie logujecie się jakos studenci czyjeszcze na rekrutacja? Bo ja nie moge się zalogowac i planutez nie widzę.
    29.09.2015
  • Studentka.

    ok, dzięki :)
    29.09.2015
  • Wolność

    Przedmioty Podstawy prawoznawstwa Stanisław Pikulski prof. dr hab. PRAW Historia administracji Eugeniusz Zieliński prof. dr hab. HIST Nauka administracji Zbigniew Wrona dr NAU Logika Beata Witkowska-Maksimczuk dr LOG Socjologia Rafał Lange dr SOC Statystyka Rafał Lange dr STAT Wychowanie fizyczne Andrzej Długoszek mgr WF Język angielski wg grup lektorskich A Prz.I: Bezpieczeństwo ekologiczne Krzysztof Księżopolski dr EKO Szkolenie BHP Andrzej Długoszek mgr BHP
    29.09.2015
  • Wolność

    Plan już jest na wirtualnym, jest 1 grupa pierwsza macie zajęcia w sali 207 sobota 03.10. 9.40-11.10 10.00 INAUGURACJA 11.20-12.50 12.00 test poziomujący do grup lektorskich 13.00-15.15 PRAW Niedziela 9.40-11.10 NAU 11.20-13.35 STAT 13.45-16.00 SOC 16.10-18.25 BHP
    29.09.2015
  • Studentka.

    A nie wiecie kiedy będzie plan?
    29.09.2015
  • Wolność

    z doświadczenia wiem, że nie ma się co denerwować, zdążycie się poznać, a wystarczy rzucić hasło na pierwszych zajęciach o grupie zamkniętej na fb i reszta się dolączy. czyli utwórz grupę, reszta dołączy
    29.09.2015
  • Studentka.

    Trochę się denerwuje bo nikogo nie znam jak narazie :) A co do grupy to mogła by powstac jeżeli jej nie ma jeszcze :)
    29.09.2015
  • Wolność

    Jest plan zajęć,
    29.09.2015
  • Studentka

    to może jest jakaś grupa na fb i jest nas więcej ;)
    29.09.2015
  • student

    ja tez
    28.09.2015
  • Studentka

    "Studentka." ja się wybieram ;)
    28.09.2015
  • Studentka.

    Hejka.:) Czy ktoś z was wybiera się na administrację? Studia I-go stopnia.
    25.09.2015
  • Wolność

    Spoko " Studentko nie jesteś zacofana" - po prostu te informacje zawarte są na wirtualnym dziekanacie>
    22.09.2015
  • Studentka

    Ale chyba jestem jakaś zacofana, bo wchodzę na stronę WSAS'a i nic takiego nie widzę. :( jak już to tylko plan z tamtego roku :(
    21.09.2015
  • Studentka

    "Wolność" bardzo mi pomogłaś ;) wielkie dzięki na prawdę ;)
    21.09.2015
  • Wolność

    "Studentko" - nie ma sprawy. u Ciebie Jest tylko jedna grupa Terminy zjazdów Studia I stopnia (licencjackie) semestry 5A i 5B, 3A, 1A 3-4 października, 17-18 października, 7-8 listopada, 21-22 listopada, 5-6 grudnia, 19-20 grudnia 2015r., 9-10 stycznia, 23-24 stycznia 2016r., 6-7 lutego (sesja egzaminacyjna), 20-21 lutego 2016r. (sesja poprawkowa). Termin złożenia kart egzaminacyjnych do 29.02.2016r.
    18.09.2015
  • Studentka

    Wolność - dziękuje za pomoc ;)
    17.09.2015
  • Wolność

    Studentko Aby zalogować się na wirtualnym, należy wpisać numer albumu np. ab1111, a hasło to data urodzenia 1900-01-01. Nie pamiętam, ale może dopiero będziesz mogła się zalogować po rozpoczęciu semestru i podpisaniu umowy. Wirtualny na tym etapie nie służy do rejestracji, Są na nim zawarte informacje dotyczące karty z ocenami, wiadomości, opłaty itp. Pozdrawiam miłej nauki
    16.09.2015
  • Studentka

    "Wolność" próbowałam sie zalogować w wirtualnym dziekanacie jako student, ale niestety nie mogę, a to konto, które mam służy tylko do rekrutacji.
    14.09.2015
  • Wolność

    Witam, "Studentka" wszystkie informacje są zamieszczane na wirtualnym dziekanacie lub na stronie uczelni. Na razie nie ma jeszcze planu zajęć , ale pewnie niedługo ukaże się informacja o terminach zjazdów.
    11.09.2015
  • studentka

    Hej wam ;) ja własnie sie udaje do WSAS'a na studia I stopnia na kierunku aministracyjnym i nie bardzo wiem co i jak.. :( kiedy będzie jakiś plan albo przyłączenie do grup?
    11.09.2015
  • Magda

    Własnie złożyłam papiery na magistra:) Wiec kolega nie będzie siedział sam z wykładowcą:P
    04.09.2015
  • Magda

    Własnie złożyłam papiery na magistra:) Wiec kolega nie będzie siedział sam z wykładowcą:P
    04.09.2015
  • Agata

    Ja idę od marca na mgr i też szukam kogoś kto tam idzie :)
    16.02.2015
  • FAT

    Idzie ktoś na magisterkę od marca. ????? Chodźcie nie będę przecież siedział sam z wykładowcą :)
    16.02.2015
  • Iza

    Hi Minion. znalazłam ta imprezę o której pisałeś, ze Uczelnia organizowała.http://golongboard.pl/sportowagramiejska_bardzo_dziki_zachod/ Daj znać jak będzie następna. Czy w dziekanacie będą coś wiedzieli? Z której jesteś grupy? Może spotkamy się na uczelni. ja mam zajęcia w tę sobotę i niedzielę 7 i 8 luty. Do zo.
    04.02.2015
  • Ed

    Witam serdecznie. Kto z Was ukończył magisterkę na administracji i jak to wygląda, czy ostatni rok zaliczyliście bez problemów? Pierwsze dwa semestry wspominam bardzo miło :) Pozdrawiam.
    12.01.2015
  • wolność

    z tego co wiem , to będzie nabór w styczniu, w jak nie zbiorą grupy może byc możliwiość dołączenia już do 2 semestru i zaliczenie 1, trzeba dowiedazieć sie w dziekanacie. w zeszłym roku była takka możliwość
    24.11.2014
  • basia

    witam mam pytanko czy na tej uczelni mozna wystartować jakos od semestru zimowego czy tylko październich wchodzi w gre?
    20.11.2014
  • Ygor

    W tą sobotę nie mamy zajęć może wiecie czy szkoła organizuje znowu jakąś grę uliczną na dechach? Na tamtej nie byłem a słyszałem, że było zajefajnie.
    10.10.2014
  • JA

    Co z tym wirtualnym dziekanatem??? Problem z zalogowaniem! Komus się udało???
    08.10.2014
  • iwi

    gr 1a lic , jest może jakaś grupa na fb ?
    07.10.2014
  • 1A

    Haha.. Siatkówka na naszym WF'ie może być baaardzo interesująca ;) Mam takie pytanko... Czy ktoś już się logował do wirtualnego dziekanatu??? Ja próbowałam,ale nic z tego... Myślicie, że jeszcze nie jesteśmy "uruchomieni"?
    04.10.2014
  • Agata

    Iza, bardzo dobry pomysł z tą siatkówką! Pisze się na 100% :)
    03.10.2014
  • Agata

    Ja też pierwszy rok :) Ciekawe jak to jutro będzie, dokładnie. Oby dobrze :p Pozdrawiam grupę 1A ;)
    03.10.2014
  • Iwek

    Jestem na pierwszym roku -licencjat. Do zobaczenia jutro, mam nadzieję ,że będzie dobrze.
    03.10.2014
  • Iza

    Moja sister była na na takiej imprezie na rolkach. Mówiła, że było super!!! Też organizowała to ta Uczelnia. Może mają jakąś drużynę siatkówki. Wiem,że na pierwszym semestrze będzie W-F. Odezwijcie się zmontujemy grupę. jestem z grupy 1A licencjata.
    01.10.2014
  • Minion

    Cześć, Byłem na Sportowej Grze Miejskiej, którą sponsorowała szkoła. Możecie mi powiedzieć, czy ta szkoła jest ok? Mają jeszcze jakieś dodatki w ramach bycia studentem? robią inne takie fajne imprezy?
    30.09.2014
  • karolaaa611

    właśnie od padziernika zaczynam magisterkę na tej uczelni i jestem bardzo ciekawa jak to będzie :) może coś więcej na temat kierunku administracja ??
    28.09.2014
  • resorak

    Najlepsza prywatna szkoła w Warszawie. Dużo się nauczyłem, wiedza zostaje ! Polecam! Wykładowcy z najlepszych uczelni SGH, UW :)
    22.09.2014
  • Referent

    Szkoła bardzo fajna !Trzyma poziom, trzeba się uczyć czasami nawet sporo ! ale są i lżejsi profesorzy. Bardzo polecam znakomita kadra !!!!!!!!!
    22.09.2014
  • ja

    właśnie skończyłam licencjat w tej szkole i naprawdę moge ją polecić.Obecenie ide na magisterkę. Umiem dużo, duzo się uczyłam, nie ma ocen za darmo.Szkoła super!
    12.09.2014
  • Wolność

    Jestem po 1 roku licencjatu, szkoła zlokalizowana w 3 budynkach. ogólnie ok, wykładowcy zdarzaja sie wariaci, nie ma płacę -zaliczam, trzeba sie troche jednak pouczyć by niektore przedmioty zaliczyć, poprawki zdarzaja się nie tylko tym co przychodzą tylko na zaliczenia ( sa i takie osoby). Zajęcia w sobote dłużej 8-18, niedziela 9-16 w zależności od grupy, czesne i opłaty jak na różne szkoły niskie. Obecności nie sprawdzają, wyjątki ( BHP,WF,Informatyka,Angielski) W dziekanacie nie miałem nigdy problemów, Ogólnie POLECAM,
    27.08.2014
  • Wolność

    Jaką specjalizację najlepiej wybrać
    26.08.2014
  • ona.s

    Mam dylemat.. Powiedzcie mi prawde o tej uczelni?
    23.08.2014
  • def

    Wiele szkół, także te renomowane obniża opłaty za czesne chcąc przyciągnąć studentów, nie jest to tylko polityka wsas. Niż demograficzny nadchodzi wielkimi krokami. Jest wiele uczelni w tym mieście i można wybrać wysoki poziom, doskonałe warunki lokalowe, niskie czesne, doskonałą kadrę - dla każdego znajdzie się coś, czego szuka. Poziom nauczania jest chyba najważniejszy, a nie to czy egzamin będzie można łatwo zaliczyć i w jakiej sali odbywają się zajęcia. Opinie, że kiedyś było łatwo, a teraz trzeba się uczyć i przygotować do egzaminu to doskonała rekomendacja dla wsas. Co do dziekanatu i obsługi to każdy ma jakieś doświadczenia lepsze lub gorsze? Żadne przykrości, mnie tam nigdy nie spotkały. Szedłem, załatwiałem sprawę i nie oczekiwałem na jakieś wymuszone uśmiechy i pytanie w stylu, „w czym mogę pomóc”. Panie udzielały informacji, pomagały w formalnościach i to w zupełności wystarczy. Zastanawia mnie jakby zachowały się osoby, które tak bardzo krytykują te panie po załatwieniu spraw kilkudziesięciu studentów chcących wszystko na już. Kilka słów o Pani z działu Płatności… Muszę stanąć w obronie bo niektóre opinie są bardzo nieobiektywne i być może spowodowane tym, że Pani chciała zaległych należności… Wiele razy byłem u tej Pani (nigdy kija nie zabierałem ze sobą)i uważam, że jest bardzo życzliwą, miłą i pomocną osobą. Nie zauważyłem też, aby była niezadowolona, (jak niektórzy tu piszą), a wręcz przeciwnie, bo zwykle jest uśmiechnięta. Co do szanowania czasu studentów, (bo takie zarzuty się tu pojawiają) to nasuwa się pytanie... czy studenci szanują czas tej pani?
    03.06.2014
  • Kasia

    polecam szkołe, kończe licencjata, szkoła jest o wysokim poziomie nauczania. Nauczyłam się wielu rzeczy, naprawdę polecam!!!!
    23.04.2014
  • Studentka

    Kochani,czy ktoś z Was ma maila do mgr Grażyny Jaszczerskiej-Zelińskiej? W dziekanacie nie podadzą,a ja chcę przepisać ocenę z ang.Chcę załatwić to wcześniej, nie czekają do zjazdu.
    24.03.2014
  • absolwentka

    Osobiście polecam WSAS:) Kończyłam licencjat na tej uczelni-specjalność Administracja publiczna i uważam, że naprwadę dużo się nauczyłam na tej uczelni. Jeśli ktoś jest żądny wiedzy to można dużo wynieść z zajęc.Bardzo wykwalifikowana i ludzka kadra.Przede wszystkim bardzo miło wspominam zajęcia z dr Maksimczuk i dr Frejowskim:)
    22.02.2014
  • SIWUCH

    do doopy z ta szkola! dziś był egzamin z 3-go sektora! egzaminowal prof. ndzw. dr hab. Okrasa Włodzimierz wraz z mgr Witek Beata! dla 1 grupy egzamin miaz zacząć się o 9:30 i trwac do 11:20, dla 2 grupy od 11:20 do 13:20 ! w sumie pierwsza grupa była egzaminowana od 9:30 do 15-tej !!! a druga od 15:30 (bo była przerwa obiadowa dla egzaminatorow) do 19:30 !!! dlaczego tak się olewa czas studentow?!?!? czy student to bydlo??? to jest ch.j nie szkola!!!!
    01.02.2014
  • Minerwa

    Jest to Bardzo Dobra Szkoła o wysokim poziomie nauczania.Zakres maetariału jest bardzo szeroki a wykładowcy bardzo wymagający... Goraco polecam każdemu kto ceni sobie wysoki poziom nauczania i dobre wykształcenie
    10.12.2013
  • jjj

    warto skończyć tę szkołę , ja skończyłam rok temu wykładowcy super najlepiej wybierać specjalizację sądową bo tam są najlepsi opiekunowie grupy, jeśli jakaś grupa trafi na rojewskiego to ma super bo u niego jest luz. polecam tę szkołę.
    17.11.2013
  • emilka85

    Hej Lenka, mozesz do mnie napisac na @?waneska85@interia.pl
    21.10.2013
  • lenka

    emilka a pytalas sie juz jak masz zaliczyc bhp bo mnie tez na tym szkoleniu nie bylo??
    21.10.2013
  • emilka85

    Nowy-jestes z grupy A czy B?
    19.10.2013
  • NOWY

    SZKOŁA SUPER, SUPER.....To mój 2 zjazd i jest super .To jakieś brednie że wszyscy w dziekanacie nadąsane a kobitka z płatności super fajna pogodna i miła .SZKOŁA SUPER , SUPER
    19.10.2013
  • emilka85

    a co z osobami ktore nie były na I zjeździe bo jeszcze nie były zapisane do szkoły?Mówił moze cos wykładowca o nieobecnych?
    18.10.2013
  • aaa

    Zaliczeniem z BHP był test
    18.10.2013
  • emilka85

    pytanie do osób bedacych na I zjezdzie. czy koles mowił jak wyglada zaliczenie z BHP?
    18.10.2013
  • emilka85

    Hej czy jest ktos z grupy 1b zapisujący sie na staudia 15 pazdziernika,czyli z tego drugiej rekerutacji?
    18.10.2013
  • ja

    polecam szkołę, konczę juz niedługo.Wykładowcy super!
    16.10.2013
  • noki

    czy grupa 1a mamy juz konto na fb ?:)
    12.10.2013
  • nana

    czy ktos jest z grupy mgr 1c??
    11.10.2013
  • nana

    od kiedy na mgr w WSAS jest angielski???
    11.10.2013
  • nana

    od kiedy na mgr jest na WSAS angielski??
    11.10.2013
  • daniel

    jak wygląda ta inauguracja? Trzeba na niej być?
    04.10.2013
  • nina

    jak sie jutro ubieracie?? gr. 1a ;)
    04.10.2013
  • mika

    grupa 1A:)
    04.10.2013
  • mika

    grupa 1A:)
    04.10.2013
  • m

    która grupa? :) faktycznie juz jest plan.
    03.10.2013
  • mika

    ja także zaczynam w tym roku licencjata:) Plan zajeć na najblizszy weekend jest już zamieszczony na stronie szkoły:) mam nadzieje że będzie dobrze:D
    03.10.2013
  • m

    zaczynam w tym roku I stopień, zobaczymy jak to będzie. :P na razie nawet planu zajęć nie ma.
    03.10.2013
  • baska

    w takim razie Evi będziemy chodziły razem
    27.09.2013
  • Evi

    Ja zapiasłam się na mgr ale szkoła wizualnie beznadziejna mam nadzieję, ze cała reszta będzie ok.
    26.09.2013
  • qqq

    Przykre jest to, że osoba podająca się za wykładowcę robi na forum błędy. Chyba, że faktycznie jest to nauczyciel, wtedy to już poziom nauczania "mówi" sam za siebie.
    11.09.2013
  • qqq

    Przykre jest to, że osoba podająca się za wykładowcę robi na forum błędy. Chyba, że faktycznie jest to nauczyciel, wtedy to już poziom nauczania "mówi" sam za siebie.
    11.09.2013
  • JJJ

    STUDIOWAŁAM NA TEJ UCZELNI JEST SPOKO NAJLEPSZA JEST SPECJALIZACJA SĄDOWA , NIE MA TAK DUŻO CHĘTNYCH JAK NA PUBLICZNEJ ALE CIEKAWSZE PRZEDMIOTY I LEPSI OPIEKUNOWIE NA SEMINARIACH ZWŁASZCZA DR.DĄBEK U NIEGO JEST SUPER JEŚLI JEST SIĘ U NIEGO W GRUPIE NA SEMINARIUM POLECAM, NIEKTÓRZY WYKŁADOWCY SĄ BARDZO OK NAWET WCALE NIE TRZEBA SIĘ UCZYĆ ALE U PARU JEDNAK TRZEBA , ALE ŁATWO JEST SKOŃCZYĆ TĘ UCZELNIĘ.
    05.09.2013
  • Ania

    Szkoła jest w porządku. Wiadomo, że zawsze znajdzie się coś do czego można się przyczepić , ale Wsas wcale nie wypada źle na tle innych uczelni. Uważam, że szkoła ma potencjał i świetnych wykładowców. Licencjat robiłam na innej uczelni, która plasuje się wysoko w rankingach. Wiadomo, było ciężko. Tony notatek i książkowych regułek do zakuwania. Ale więcej wcale nie oznacza, że lepiej. Sposób prowadzenia zajęć i nauka w Wsas zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Nie ma takiego ciśnienia jak na poprzedniej uczelni, a nauka sprawia mi przyjemność. I pomimo tego, że wykładowcy są mniej wymagający, to dużo się nauczyłam. Ludzie w szkole normalni. Na palcach jednej ręki można policzyć wylansowane osoby. Panie w dziekanacie zawsze pomocne, jedynie kobieta w płatnościach, to jedna wielka pomyłka.
    04.09.2013
  • ja

    Studiuję w tej szkole juz na 3 roku licencjata. Bardzo jetsem zadowolona.Trzeba isę pouczć bez tego ciezko z zaliczeniem. Jakieś podstawy na 3 musisz znać. Mam 4 i 5 ale siedzę nad książkami.
    25.08.2013
  • ula

    W czerwcu ukończyłam studia podyplomowe na tej uczelni. Mogę ją z czystym sumieniem polecić. Niskie czesne, rzeczowi wykładowcy, przemiłe Panie w dziekanacie. Poziom nauczania zadowalający. Dobrze wypada na tle innych uczelni, na których studiowałam. Trzeba się uczyć jak wszędzie, ale wykładowcy są dosyć wyrozumiali dla pracujących studentów :)
    22.08.2013
  • doktore

    To co Pani pisze to bzdury. Jestem wykładowcą w tej uczelni i wiem jak to wygląda. Nie ma jak w innych uczeslniach operatywek na ktorych uzyskuje się informacje, iż wszyscy muszą zdać bo płacą. Trzeba się uczyć, ale wszyscy wiedzą, że studenci pracują i muszą sie uczyć. Dlatego uczesnie w tej szkole nie polega na testach i podaniu listy kto zdał a kto nie, ale na tym, że ze studentami się rozmawia i dopinuguje do wysiłku do samo doskonalenia. Jest to klasyczna metoda nauczania o której zapominamy jako wykładowcy, ale nie w tej szkole.
    22.08.2013
  • malwa

    przesadzacie ludzie, Uczelnia jest na odpowiednio wysokim poziomie, który tworzą studenci, a jak się nie chce komuś uczyć to wypisuje bzdury. Miałam w grupie same ambitne osoby więc i poziom był wysoki. Ogromnym plusem są władze Uczelni, rektor i dziekan-zawsze pomocni!
    19.08.2013
  • paweł

    ja rekrutowałem się w tym roku na administrację i pań było więcej niż 3, uzyskałem wszystkie potrzebne informacje rzetelnie i fachowo, jestem zadowolony, czekam teraz na plan i rozpoczęcie roku:)
    19.08.2013
  • maff

    szkoła nie jest zła, uczyć się trzeba jak wszędzie, ale tylko podczas sesji! ogólnie polecam mgr bo nie trzeba zaliczać dodatkowych przedmiotów jeśli ktoś robił licencjat w innej szkole i inny kierunek niż administrację.
    19.08.2013
  • teżabsolwent

    Uuuuuuu....... kolego-musiałeś coś nieźle zawalić w tej szkole i cię wyrzucili. Nie płacileś , czy egzaminy nie poszły?Ja przez całą szkołe nie byłem w dziekanacie, starosta karty przynosił i zabierał, legitki też. Nawet nie wiem jak te panie z administracji wyglądają, a ty je wszystkie tako dobrze znasz..........;0 Ostro grasz, A Szkoła jest super wykładowcy są w porządku i mozna się z nimi dogadać. Oprócz jednego :) Wiecie...?:)
    19.08.2013
  • absolwentka0k

    Przez zawirowania życiowe studiowałam na kilku uczelniach i w żadnej nie było tak fajnego dziekanatu czynnego codziennie. Panie są bardzo miłe i pomocne. Dzięki nim skończyłam te studia.No i Dzięki Panu Dziekanowi, który podpisał mi podanie. Każdy kto coś zawali szuka winnego. Spieprzyłeś facet sobie coś w szkole cała administracja jest winna - żałosne!!!! Pracuje w Urzędzie i znam takie typki. Szkoła jest fajna wykładowcy też , a Pan Rektor to złoty człowiek. Polacy, to tylko opluć potrafią. Trzeba było zmienić szkołę jak ci się nie podobało.Ja jestem zadowolona i pójdę na magisterkę.
    19.08.2013
  • absolwent

    Ja też uważam, że uczelnia reprezentuje bardzo niski poziom. Obsługa administracyjna świadczy sama za siebie, kobieta z działu płatności to czasy głębokiego PRL-u, już na sam start bez kija nie podchodź. Czesne faktycznie niskie, ale w jaki sposób mieliby zachęcić kandydatów. Strona internetowa bardzo kiepska, nieczytelna, informacje dość często nieaktualne i przestarzałe. Wykładowcy często nie przychodzą na wykłady. A dziekanat trójca święta jedna rozpowiada, że puszcza się z szefem, druga załatwi wszystko za tabliczkę czekolady, a trzecia ma problemy z wysławianiem. Jak rekrutowałem się na studia były kiepsko doinformowane i przekazywały sprzeczne informacje.
    14.08.2013
  • absolwent WSAS 2012

    hehe śmiech na sali, co Ty piszesz człowieku? pewnie na wykłady chodzić się nie chciało i same problemy miałeś, więc i Dziekanat Ci nie pasuje, a prawda jest taka, że to NAJLEPSZY DZIEKANAT na świecie:) zawsze pomocny i przede wszystkim otwarty! na innych uczelniach Panie pracują 3 dni w tyg po 4 godz. Niskie czesne to duży plus!
    02.08.2013
  • nostradamus

    Uczelnia kiepska i na niskim poziomie. Widać, że chętnych nie ma skoro obniżają czesne. Personel zatrudniony z jakiejś łapanki. Kobiety w dziekanacie to dramat, antypatyczne i wrogo nastawione do studenta. Zdarza się że od wykładowców podczas wykładów zieje alkoholem. To wstyd zwłaszcza, że to placówka oświatowa, a nie szkoła melanżu.
    01.08.2013
  • nostradamus

    Uczelnia kiepska i na niskim poziomie. Widać, że chętnych nie ma skoro obniżają czesne. Personel zatrudniony z jakiejś łapanki. Kobiety w dziekanacie to dramat, antypatyczne i wrogo nastawione do studenta. Zdarza się że od wykładowców podczas wykładów zieje alkoholem. To wstyd zwłaszcza, że to placówka oświatowa, a nie szkoła melanżu.
    01.08.2013
  • Monia

    Może mi ktoś powiedzieć czy warto studiować na tej uczelni? Jakie macie dokładnie zdanie o niej? Czy polecacie?
    30.07.2013
  • ala 1965

    Będę bornić tej Uczelni. Ja obronilam pracę magisterską 04.07.2013r. Jestem zadowolona, chociaż były nerwy. Mam porówanie, bo licencjatna kończyłam we Wszechnicy a magisterkę tutaj. Polecam obie szkoły, ale trzeba się pouczyć. Nie ma tak, że się wchodzi na egzamin i nic nie wiem. Proszę Was mniej krytyki, mniej narzekania. Bądżmy pozytywnie nastawieni do Siebie i Ludzi,a wszystko się ułoży. Wykładowcy są różni na wszyskich uczelniach. Jeden przymknie oko, a drugi jest wymagający. Więcęj optymizmu. Pozdrawiam i polecam magisterkę na Naszej Uczelni, bo warto. Ala.
    27.07.2013
  • ania

    Rzeczywiście niskie czesne a pani w płatnościach tragiczna. Parę lat temu było zupełnie inaczej niż teraz. Kiedyś bez problemu wszyscy zaliczali egzaminy. Teraz żeby zaliczyć trzeba się uczyć jak na innych uczelniach.
    26.07.2013
  • aga:)

    Popieram wypowiedź absolwenta 2013, ,,farbowane lisy". Niby taki niski poziom, pani w płatnościach ma duże plecy, panie w dziekanacie nie przyjemne, a studenci są i będą. Uczyć się trzeba jak chce się mieć bardzo dobre wynik. Są również przykłady studentów, którzy mają problemy z zaliczeniami. Skoro na wykłady się nie chodzi to i notatek się nie ma, a później z sesja jest problem. Uczelnia jest ok!!!
    07.07.2013
  • aga:)

    Popieram wypowiedź absolwenta 2013, ,,farbowane lisy". Niby taki niski poziom, pani w płatnościach ma duże plecy, panie w dziekanacie nie przyjemne, a studenci są i będą. Uczyć się trzeba jak chce się mieć bardzo dobre wynik. Są również przykłady studentów, którzy mają problemy z zaliczeniami. Skoro na wykłady się nie chodzi to i notatek się nie ma, a później z sesja jest problem. Uczelnia jest ok!!!
    07.07.2013
  • absolwent 2013

    Przykro czytać takie bzdury. Zupełnie nie rozumiem dlaczego ci co ukończyli WSAS tak narzekają, przecież mogli zrezygnować i podjąć się trudu dalszej nauki np. na UW. Poszli jednak na łatwiznę a teraz tyle krytyki i żalu ? Wstyd mi za nich, "farbowane lisy" których pełno wszędzie. Mam swoje lata i cieszę się, że miałem możliwość spotkać w jednym miejscu i czasie tak wielu wspaniałych wykładowców. Może poziom i warunki nauki nie są rewelacyjne ale "czy szata zdobi człowieka?" trochę wysiłku ze swojej strony, a studia mogą okazać się przyjemnością. Poza tym wiedzę należy samemu zdobywać, a nie czekać na tzw zmiłuj się. Jak pokazała praktyka, na WSAS też zdarzają się "studenci" mający kłopoty na egzaminach, gdyby nie dobra wola wykładowców to gdzie znaleźliby dla siebie odpowiednią uczelnię ? Polecam - mniej krytyki, więcej pracy i uczciwości w komentarzach.
    05.07.2013
  • Kasia

    Moim zdaniem szkoła ma bardzo niski poziom. Dużo egzaminów jest ustnych, ale i tak można je bez problemu zaliczyć. Dodatkowo wiele przedmiotów zaliczanych jest "na ładne oczy", nawet nie za obecności, bo list obecności nikt nie robi. Dodatkowo nie ma ćwiczeń (jedynie konwersatorium, które wpisane jest tylko na karcie egzaminacyjnej), wykłady nieobowiązkowe, więc na dobrą sprawę w szkole można pojawić się tylko w trakcie sesji i bez większych problemów zaliczyć egzaminy. Studia licencjackie robiłam na innej (też prywatnej) uczelni, której poziom był zdecydowanie wyższy, a wykładowcy wymagający. Jeżeli ktoś chce iść na studia jedynie dla "papierka" to jest to idealna uczelnia, jeżeli ktoś mimo wszystko chce się czegoś nauczyć, to oczywiście jakąś wiedzę zdobędzie, ale poziom nie będzie zadowalający.
    25.06.2013
  • Student

    Jak dla mnie ta szkoła to jakieś nieporozumienie. Licencjat robiłem na innej uczelni więc mam porównanie. Wykładowcy bardzo różni. Jedni naprawdę świetni innych nie widziałem ani razu na wykładach bo nie przychodzili lub wpadali co trzeci wykład na 10 minut. Jeżeli jest to podwyższony poziom to aż strach pomyśleć jaki był wcześniej.Jedyny plus to możliwość opłat czesnego w ratach i brak zajęć w piątki. Nie polecam .
    18.06.2013
  • STUDENTKA

    kończe szkołe i polecam! trzeba sie uczyc bo bez tego raczej szans nie ma.
    09.06.2013
  • Albatros

    Poziom nauczania ogólnie kiepski, kobieta z działu płatności wiecznie nadęta i pretensjonalna nie wiem dlaczego ją tam jeszcze trzymają antypatyczne babsko. Pewnie ma spore plecy, trzeba przyznać, że małych nie ma :))) W dziekanacie paniom jakby kompletnie nie zależało na pracy niechętnie pomagają studentom. Najlepiej tylko spuścić studenta na drzewo i niech idzie jak najdalej. Ogólnie nie polecam!!!!
    21.05.2013
  • Nika

    Poziom bardzo podniesiony. Osoby, które ukończyły mgr 2 lata temu, nie ma porównania do obecnych wymagań. Większość egz. ustnie, wykładowcy UW, KUL, SGGW, UJ, kadra ucząca ma duże wymagania, coraz więcej materiałów trzeba samemu doczytać, podawane są tylko zdawkowe zakresy reszta do samodzielnego wyszukiwania. Poziom wzrósł o kilkanaście procent.
    16.05.2013
  • Kandyd

    "Szkoła" warta tyle co strony WWW. Ale nawet jeśli strony się zmienią - to samej szkole to nie pomoże. Rodzinny podupadający biznesik.
    15.05.2013
  • Monika

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
    29.04.2013
  • mar-lenka

    ja również polecam tą szkołę, jestem aktualną studentką mgr, lic też tutaj robiłam, fakt poziom jest niższy niż na uniwerku czy innych renomowanych uczelniach państwowych, ale jeśli chodzi o prywatną uczelnię to jest na prawdę dobry, wykładowcy są z m.in.UW, AON,SGGW.Dużym plusem jest niskie czesne i bardzo przyjazny dziekanat, gdzie można załatwić każdą trudną sprawę.Motto szkoły Uczelnia przyjazna studentom jest jak najbardziej prawdziwe.POLECAM!
    19.04.2013
  • arnika

    fakt myślę, że jedynym "mieszkańcem" kompleksu powinno być liceum im. gen. Jakuba Jasińskiego
    19.03.2013
  • ASY z WSAS - u

    "....Coraz wyższy poziom w szkole, na początku żeby przyciągnąć uczni było łatwiej. teraz porównywalnie z innymi uczelniami..." Jeśli "absolwenci" tego przybytku piszą jak wyżej....niech nikogo nie dziwi fakt, że "uczelnia" jest w gronie 40 - 50 najgorszych w Polsce....
    19.03.2013
  • Joanna.Z...Absolwentka

    Nie zgadzam się z opinią że szkoła dla laniuchów, uczyć się trzeba wykładowcy wyrozumiali ale i wymagający .Opłaty tak to prawda niskie a Pani z płatności ? Bardzo miła i życzliwa moja cała grupa na lic. i mag, bardzo ją lubiła a niestety płacić trzeba. Jedyny minus to sale latem jest bardzo duszno i nie przyjemnie jak od wykładowcy czuć alkohol. Ale mino tch małych niedogodności BARDZO GORĄCO POLECAM TĄ UCZELNIE.
    07.03.2013
  • robo

    Racja Szkoła wyrabia sobie renomę !!!! Egzaminy coraz trudniejsze.... Kadra naukowa bardzo fachowa, większość wykładowców z UW :) A czesne jest dość niskie gdyż uczelnia pracuje tylko w weekendy, gdyby doszły studia dzienne byłoby pewnie około 2000 zł za semestr ... POLECAM
    20.02.2013
  • KK

    Ja za każdy semestr płaciłam 1350 zł, jak chciałam w ratach, to miesięcznie płaciłam 290 zł. W ostatnim semestrze trzeba trochę więcej zapłacić (za postępowanie egzaminacyjno-dyplomowe - 300 zł). Dodam jeszcze, że egzamin komisyjny w WSAS kosztował 50 zł, a warunek 70 zł.
    16.02.2013
  • Ola

    Jak wyglądają opłaty na administracji? 1390zł za pierwszy semestr- a drugi? Jak wyglądają raty?
    12.02.2013
  • europeistyka

    jak jest na europeistyce??? skad sa wykladowcy i jaki jest poziom zajec? czy wysoki? jak trudno? czego sie spodziewac na pierwszym roku? przeraza mnie ich strona internetowa! jakby ja zrobili 10 lat temu i zapomnieli, mam nadzieje, ze studia wygladaja bardziej nowoczesnie niz ich www
    10.02.2013
  • student WSAS

    Jeśli ktoś chce coś wynieść z wykładów to naprawdę polecam, wykładowcy są z dużym doświadczeniem. W mojej ocenie jedyny minus tej szkoły to Pani pracująca w płatnościach która ciągle jest w jakimś dziwnym nastroju, ciągle robi problemy z wystawieniem rachunku, myślę, że pamięta pracę w dawnych czasach i nie liczy się z czasem innych ludzi, traktuje nas jak zło konieczne. Myślę, że przydało by się Pani szkolenie z kultury obsługi klientów w tym przypadku studentów.
    09.02.2013
  • absolwenta WSAS

    Szkoła naprawdę przyjazna studentom :) Nie ma zjazdów w piątki, plan zajęć ułożony tak by nie przemęczać. Nie ma siedzenia na zajęciach do 20-21, tak jak to bywa na niektórych uczelniach. Wykładowcy bardzo sympatyczni. Sesja egzaminacyjna do przejścia, bo wykładowcy jasno określają warunki zaliczenia i nie robią niespodzianek na egzaminach. Nie ma czegoś takiego jak ,,uwalanie" jak największej ilości osób. Za moich czasów poprawka kosztowała 20 zł. Nie wiem jak wygląda to teraz. Jeżeli ma się dobre chęci i zapał, to naprawdę można dużo wynieść z wykładów. Ci, którzy nie chcą się zbytnio przemęczać też dadzą sobie radę.
    22.01.2013
  • Olaf

    dość dobra renoma...ale pani w płatnościach kiepska :) wiecznie nie zadowolona
    18.01.2013
  • Marta

    Jeśli chodzi o ta uczelnie to skończyłam ja właśnie i wcale nie jest tak prosto jeśli się chce mieć dobre oceny, trzeba się napracować jak wszędzie Kadra jest dobra
    07.01.2013
  • Barbara

    Zgadzam się uczelnia wyrabia sobie renomę, trzeba się uczyć jak wszędzie...dość dobra, znana kadra
    07.01.2013
  • Olga

    Coraz wyższy poziom w szkole, na początku żeby przyciągnąć uczni było łatwiej. teraz porównywalnie z innymi uczelniami
    07.01.2013
  • studentka

    a propos leniuszka:) jak już płacisz i poświęcasz czas warto skorzystać:) Niektóre wykłady są naprawdę ciekawe:) Na każdej uczelni masz te sensowne i te mniej......Więc proszę nie rób tak kiepskiej opinii innym. Pozdrawiam
    06.01.2013
  • studentka

    Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to się nauczy!!!!może niezbyt wysoki poziom, ale dla osób już w pewnym wieku, chcących uzupełnić wykształcenie akurat. Jak Ktoś bardzo ambitny to Państwowa uczelnia i kariera naukowa. Mnie to wystarcza i chwała że takie szkoły są.
    06.01.2013
  • krytyk

    a pozniej mamy kretynow specjalistow, bo w czasie studiow wazniejsze bylo nierobstwo, na twoim miejscu nie przyznawalabym sie, ze idac na studia zamierzam postawic na lenistwo, bo to troche zaprzecza idei studiowania, nie sadzisz?
    09.10.2012
  • dziunia

    ja jestem leniuszek, wiec ta szkola mi baaardzo pasuje
    05.10.2012
  • Ola

    Skończyłam WSAS w tym roku. Gdybym ponownie miała wybierać, myślę, że wybrałabym inną uczelnię. Duży plus za niskie czesne. Wykładowcy w większości przypadków nie robili problemów z zaliczeniami. Żeby nie zaliczyć semestru trzeba było naprawdę mocno się postarać. Poziom nie powala. Jeżeli jedynym wyznacznikiem w wyborze szkoły jest dla was łatwość zaliczeń i nie przywiązujecie uwagi do prestiżu szkoły, to polecam. Szkoła idealna dla leniuchów. Jeżeli jednak chcecie ze szkoły wynieść coś więcej niż papierek, odradzam.
    17.07.2012
  • rafi

    ja tez chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej o tym przybytku nauki, stronka nie powala, ale moze nie warto sie czepiac jesli studia sa spoko, nie zebym do tych orlow najambitniejszych nalezal, ale w baraku to niekoniecznie bym chcial sie uczyc
    10.06.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • tygryskaaa

    słyszałam kilka rozbieżnych opinii na temat tej szkoły, rozpatruje oferty wielu szkół, żeby wybrać jak najlepiej, co do tej uczelni jak na razie mogę stwierdzić tylko tyle, że mają kiepską stroną internetową...
    09.12.2011