• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (18)
Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku, Wydział Ekonomii i Zarządzania w Gdyni, WSB Gdynia

Edi
Co konkretnie można robić po psychologii w biznesie? Bez mgr to raczej jest się takim psychologiem jedną nogą?
30.12.2020
16.11.2020
Stiw
Polecacie podyplomówki w WSB? To raczej uznana szkoła.
Pola
Czy dobrze rozumiem z opisu na www, że część specjalności na logistyce jest licencjackich , a część inżynierskich??
06.10.2020
26.08.2020
Ala
Ile musi być chętnych, żeby ruszyła specjalność na zarządzaniu drugiego stopnia?
Do krytykujacych
Studiowałem podobny kierunek na uczelni publicznej w 3city i tutaj. Jest lepiej. Łatwiej? Tak. Ale nie dlatego, że są tu ponoć mniejsze wymagania, ale że w końcu wiem, czego się ode mnie oczekuje i nauczyciele przychodzą na zajęcia w 100% przygotowani. Dodatkowo jest platforma Moodle, na której mam wszelkie materiały z zajęć. Tak więc po pierwsze, na zajęciach naprawdę się uczę, a nie tylko jestem, a po drugie, nie tracę czasu i energii na zbieranie materiałów i "proszenie się" od innych studentów. Przepływ informacji bardzo dobry , panie w dziekanacie urocze, no i mili, życzliwi nauczyciele, którzy na co dzień pracują na UG czy PG. Uczyć się trzeba, nie ma nic za darmo. Po pierwszym semestrze na moim roku została połowa, czyli podobnie jak to bywa na państwowych. Myślę, że Bankowa idzie z duchem czasu. Koniec z systemem rodem z głębokiego PRL-u, który wciąż ma się świetnie na wielu panstwowych uczelniach. Studia powinny być przyjemnością. Przyjemnością czerpaną z interesująco przekazywanej wiedzy i obcowania z mądrymi, kulturalnymi i etycznymi ludźmi. Bez stresu i mobbingu.
09.02.2020
23.01.2020
WSB Gdańsk
odpowiedź dla Maja z dnia 22.01.2020
Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji Wyższej Szkoły Bankowej Gdyni. Pracownicy tego działu udzielą wyczerpujących informacji na ten temat - rekrut@wsb.gdynia.pl
Maja
Jakie języki obce można wybrać, mam na myśli lektorat
22.01.2020
20.09.2019
Iga
Jakie więc specjalności polecacie, aby były zbliżone tematyce kierunku?
Paulina
Specjalizacje nie mają NIC wspólnego z tym, co studiujecie. Myślisz że idziesz na rachunkowość? Przedmioty dodatkowe "do wyboru" to jakiś szajs który nie mieli komu wcisnąć, zero ciekawych rzeczy i możliwości nauczenia się.
01.02.2019
19.04.2017
amybar
witam chcialabym sie dowiedziec jakie są rokowania wsrod pracodawcow po ukonczeniu WSB. ciągle waham się czy wybrac WSB czy UG. Wsb ma atrakcyjne kierunki inzynieryjne. studiowałam wczesniej na AM z bardzo dobrymi wynikami , niestety utrata węchu troche mnie zdyskwalifikowala i wylaczyla z wielu laboratorium. teraz chcialabym postawic na przedmioty scisle w kierunku matematycznym . slyszalam wiele razy ze wsb to typowa uczelnia "placisz i zdajesz" . Jednak ja znam wiele osob ktore nie ukonczyly studiów ze wzgledu na poziom niewiedzy . bedę nieskromna jesli powiem ze jestem naprawd eambitna osobą , ktora chce sie uczyc by cos osiagnac a nie zdawac lukiem szczescia. prosze o rzetelne doradztwo :) absolwenci wsb co byscie wybrali ?
logistyka w Gdyni
szukam logistyki w Gdyni, wyskoczyła mi WSB - kto tu studiuje te kierunke i może więcej coś napisać, jak jest na logistyce?
06.08.2015
24.08.2013
TovekB
bankowa to taka biedronka polskiej edukacji :-)
Czarownik
WSB to typowa masówka, przeciętna kadra, dobra reklama, byle otworzyć kierunek. Uczelnia od wszystkiego , cha, cha
22.08.2013
14.02.2013
Jadzia
Jestem już na 6 semestrze na kierunku Ekonomia. Łatwo nie jest, ale jak się chodzi na zajęcia i wykłady to jest wszystko do ogarnięcia. Wykładowcy są przeważnie z WSB i UG. Szkoła rozdaje stypendia rektora, socjalne. Radze jednak poczytać regulamin szkoły, bo nam podwyższali co rok czesne, zaczynałam od 325zł/12rat, w II roku 375zł/12rat, a na III roku 495zł/10rat. No i komunikacja ze studentami to jakaś masakra - np. plan zajęć zmieniany na dzień przed zajęciami, terminy poprawek podawane po terminie danej poprawki. Wybrałam tą szkołę, ze względu na bliski dojazd i stypendium, bo oferty pracy jak na razie się nie sypią. :)
Milena
Ja jestem właśnie po 1 roku ekonomii i muszę przyznać, że nie było łatwo aczkolwiek ja wszystko zaliczyłam. Niestety nie wiem ile osób odpadło bo nie mam w zasadzie takiej informacji, jeszcze są poprawki. Poziom jest normalny, nie trudny i nie łatwy. Jest jednak sporo teorii a największy natłok nauki jest wiadomo w czasie sesji, ale nie jest aż tak źle. Ja jak najbardziej polecam tą uczelnię.
05.07.2012
26.02.2012
antek
kto studiuje kierunek EKONOMIA? bylbym wdzieczny za opinie starszych kolegow z wyzszych rocznikow, interesuje mnie, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, co sprawia najwieksza trudnosc na pierwszym roku i ile osob odpada po drugim semestrze?
wafel
zachwyty i westchnienia na nic sie zdadza, bo na kierunkach ekonomicznych zwyczajnie trzeba sie uczyc, i nie pomoze fakt, ze sa to studia w prywatnej szkole, gdzie niektorym wydaje sie, ze skoro placa, to im sie nalezy, nic bardziej mylnego, pewne kierunki studiow wiaza sie z tym, ze albo jtes bystry i w mig ogarniasz, czytaj: nie musisz zakuwac, albo przychodza zaliczenia i siedzisz nad ksiazkami i materialami.
21.02.2012
18.01.2012
iggy
OOO fajnie. muszę się przyjrzeć :)
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie