UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (194)
Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku, WSB Gdańsk

Kosmetologia
Witam, jakie przedmioty zdawać na maturze, żeby dostać się na kosmetologię?
25.10.2021
14.10.2021
Karolcia
Hej. Czy ktoś studiuje kosmetologie? Czy warto studiować ten kierunek na wsb Gdańsk?
kolezankazroku
Czesc, wybieram się na logistyke zaocznie. Która uczelnia jest łatwiejsza wsb czy wsaib? chodzi mi o papier za papier niżeli kopalnie wiedzy i trudne egzaminy ;D
04.10.2021
27.09.2021
danczys
Ja ide na dietetyke niestacjonarnie! Mozesz dodac mnie na ig: danczys to jakos sie spiszemy!
Sand
Zapytam jeszcze raz bo w sumie już niedługo studia się zaczną. Czy ktoś wybiera się na studia niestacjonarne teraz w październiku na kierunek Dietetyka? Już nie ważne jaka specjalność bo grupy będą mieli wspólnie zajęcia ale fajnie by było kogoś poznać, więc jak coś to można by było się spisać ; )
26.09.2021
07.09.2021
DANCZYS
Czy ktos wybiera sie stad na dietetyke w sporcie i rekreacji na wsb? Ktos moze sie chce spisac czy cos hahahha?
Sand
Zuza ja tez właśnie licencjat ; ) Zapisałaś się? Jak tak to napisz to się spiszemy ; )
27.08.2021
21.08.2021
Pola
Podbijam pytanie, dietetyka ktoś coś wie czy warto?
Wik
Witam. Czy ktoś studiował kierunek pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna i chciałby się podzielić wrażeniami na temat uczelni?
12.08.2021
10.08.2021
Ania
Witam. Czy ktoś może podzielić się informacją na temat poziomu nauczania na dietetyce?
Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
odpowiedź dla Amerykanistyka z dnia 01.08.2021
Dzień dobry, Tak - studia na kierunku Filologia i specjalności Amerykanistyka są w całości prowadzone w języku angielskim. W razie jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu Biurem Rekrutacji WSB. Pozdrawiamy!
06.08.2021
01.08.2021
Amerykanistyka
Czy na Amerykanistyce studia w całości prowadzone są w języku angielskim?
Adam K
Byłem na grafice... dramat. Kierunek zaczął 1,5 miesiąca po ustalonym pierwotnie terminie z racji na to, że wykładowcy nie byli w ogóle zatrudnieni, co wiązało się z częstym odwoływaniem zajęć i chaosem organizacyjnym. Co do samego kierunku to poziom to kompletne dno, jak w przedszkolu dla dzieci z wyzwaniami, ocenę można dostać za to że się starasz, jak chcesz coś wynieść to nie polecam, ja wyniosłem tylko tabliczkę z napisem "zachowaj dystans". Jak mowa o pracy licencjackiej to 3/4 osób się nie dostało na obrony w 1 terminie z racji na fakt że promotor nie dał ani jednej uwagi dot. merytoryki pracy, jedynie zwrócił uwagę na wiszące spójniki itp.
25.07.2021
14.07.2021
Liosad
Witam, czy ktoś studiuje/studiował kosmetologię na WSB GDAŃSK?
Miła.ja
Hej. Czy ktoś studiował, studiuje kierunek Informatyka (inż) na WSB Gdańsk??? Polecacie, czy lepiej trzymać się z daleka. Dzięki za opinie.
08.07.2021
27.06.2021
Zuza
Hej Sand! Chodzi mi o zaoczne, ale o licencjat z dietetyki :)
Eliza
Witam, jak wyglądają zajęcia i zaliczenie na podyplomowych z projektowania i aranżacji wnętrz ? Czy na potrzeby zaliczeń programy graficzne są udostępniane online i pliki są w chmurze, czy trzeba pracować na własnych komputerach? Czasem jeden program graficzny wymaga dużo miejsca na dysku, a nie każdy komputer ma takie możliwości.
17.06.2021
17.06.2021
Sand
Hej Zuzka, ja się wybieram i na specjalność Psychodietetyka na zaoczne, a Ty na jaki tryb nauczania ?
Zuzka
Hej, wybiera się ktoś może na dietetykę? Co sądzicie o tym kierunku?
15.06.2021
20.05.2021
Kris
Czy ktoś studiuje filologie ang z norweskim ? Jak wyglada rozkład godzin na norweski, po prostu zapychacz czy faktycznie można się dużo z tego języka nauczyć ?
vanessa
Ktoś ma opinię odnośnie filologii angielskiej z językiem hiszpańskim? Jaki jest poziom i czy warto wybrać tę szkołę jeśli chcę mówić bardzo dobrze w obu językach?
05.05.2021
26.04.2021
martyna
Hej. Studiuje ktoś może kierunek: Fotografia cyfrowa i marketing wizualny i chciałby opowiedzieć cos więcej na ten temat? 😊
A.A.
Hej, wybiera się ktoś może na kosmetologię od października? Albo ktoś może na niej już jest i mógłby coś więcej powiedzieć?
23.04.2021
21.04.2021
Lidia
Hej, studiuje ktoś dietetykę medyczną? Jakie są przedmioty i jak jest? Zacznę niestacjonarnie i jestem ciekawa tego kierunku.
Natalka
Hej! Aga ja też jestem zainteresowana kierunkiem Tourism and hotel management. Jeśli zdobędziesz jakieś info to chętnie posłucham. Ja ze swojej strony dowiedziałam się, że na studia po angielsku nie trzeba przedstawiać certyfikatu z języka. A jeśli chodzi o inne języki obce to jest do wyboru norweski i hiszpański.
29.03.2021
22.03.2021
Tom
Czy ktoś studiował zarządzanie mgr dla inżynierów?
Aga
Cześć! Studiuje może ktoś na kierunku Zarządzanie ze specjalizacją Tourism and hotel management. Chciałabym dostać kilka szczerych opinii na temat tego kierunku oraz uczelni. Pozdrawiam :)
02.03.2021
06.02.2021
Adriana
Ala ja się zastanawiam między WSB a Ateneum jeżeli chodzi o edukację wczeskoszkolną
Ala
Wybiera się ktoś na edukacje wczesnoszkolna i przedszkolna?
04.02.2021
20.01.2021
Domi
Interesują mnie studia podyplomowe Projektowanie i aranżacja wnętrz, czy ktoś był na takim kierunku? Polecacie? :) Z góry dziękuję za informację.
Adam
Jakie specjalności polecacie z doświadczenia na informatyce? Coś praktycznego.
15.12.2020
02.12.2020
Manti
Mam pytanie jak wyglada zaliczenie studiów podyplomowych ? Jest to obrona pracy czy inne formy
Alie
Podjął się ktoś studiowania Grafiki reklamowej i multimediów? Jak wygląda ten kierunek?
10.11.2020
04.11.2020
Pol
Witam czy na uczelni odbywają się jakiekolwiek zajęcia w ten weekend
Rado
Witajcie, chciałbym się was spytać : jak wyglądają studia psychologiczne ? Na co kładzie się największy naucisk, na co uważać trzeba ? Byłbym wdzięczny za kilka porad 😉
02.11.2020
02.11.2020
Greg
Ciekawi mnie grafika reklamowa i multimedia. Na jakich programach uczycie się? Czy studia są praktyczne? Można po nich mieć konkretne umiejętności, czy raczej papierek?
natalia
witam, chciałam się was poradzić, ale proszę o szczere opinie. Na kierunku finanse i rachunkowosc wsb gdańsk koto polecacie na promotora. Chodzi mi o takiego normalnego, co do czlowieka podchodzi normalnie a nie z wyższoscia? prosze pomóżcie
23.10.2020
26.09.2020
Nik
Witam wybiera się ktoś może na turystykę i rekreacja z specjalnością trener personalny i dietetyka?
Maksymilian
Grafika Reklamowa i Multimedia - czy jest tutaj ktoś, kto odpowie mi szczerze czy Uczelnia nastawiona jest na praktykę czy teorię? Jak wyglądają zajęcia? Czy jest nauczanie z zakresu DTP? Czy kończąc ten kierunek będę w stanie sam odpowiednio przygotowywać wszystko do druku i projektować?
25.09.2020
23.09.2020
Lidka
Czy migracja pomiędzy szkołami WSB jest możliwa? Zmieniła mi się sytuacja, biorę pod uwagę kontynuację kształcenia w innym mieście.
Dominika
Interesuje mnie kierunek kadry i płace , czy ktoś może mi powiedzieć coś o tych studiach podyplomowych ?
13.09.2020
09.09.2020
Nowy
Czy podczas rekrutacji na studia I stopnia wyniki z matur, również są brane pod uwagę?
Rekrutacja
Do kiedy trwa rekrutacja na studia II stopnia? Obronę będę mieć koniec września lub początek października, a chcę iść na studia już teraz
31.08.2020
15.08.2020
praktyki
Czy na studiach magisterskich są obowiązkowe praktyki? Jeśli tak to ile godzin trzeba ich zrobić?
Infa
a co uważacie o Infie zaocznej tutaj? jest taniej niż na UG i PG, ale pewnie także łatwiej. Jednak moje pytanie czy warto? Czy działają jakieś organizacje na uczelni, które pomagają załatwić praktyki?
15.08.2020
14.08.2020
Daria
Myślę o filologii angielskiej. Czy ten kierunek na WSB spełnia Wasze oczekiwania?
xd
Ależ bardzo proszę (są to OFICJALNE zarobki na podstawie danych z ZUS): Ekonomiczne Losy Absolwentów - ela.nauka.gov.pl. Zapraszam do lektury
13.08.2020
13.08.2020
Absolwentka
Informatyki nie kończyłam, więc nie mam porównania :) co do zarobków - chętnie zobaczę statystyki, skoro już dajesz taki argument to chyba możesz je tutaj podesłać? :)
xd
@ABSOLWENTKA To ciekawe dlaczego np. to absolwenci Informatyki z PUBLICZNYCH uczelni zarabiają tyle, a nie ci z typu WSB? Mimo że często na prywatne uczelnie przychodzą osoby, które pracują w zawodzie, a np. na Politechnice osoby od razu po maturze, a po roku od ukończenia studiów to ci z PG lub UG zarabiają o wiele więcej. Więc nie mów, że tu taka super praktyka, a na publicznych nie, bo chyba nie studiowałaś w takim razie na porządnej uczelni,
06.08.2020
06.08.2020
ABSOLWENTKA
Skończyłam prawo w biznesie. Dalej można studiować właściwie na każdej uczelni na kierunkach związanych z biznesem lub prawem np. kierunek prawno-mendżerski itp. Wyniosłam z tych studiów głównie umiejętności praktyczne. Miałam dosyć zdyscyplinowaną grupę na studiach, co było raczej wyjątkiem na tej uczelni. Atmosfera jest generalnie bardziej profesjonalna niż na państwowych uniwersytetach, ponieważ wiele studentów jest już dawno po 25 roku życia, albo nawet są już o wiele starsi i dawno mają rozkręcone firmy, a wykształcenia nie mieli dotychczas kiedy zrobić. Myślę, że jeśli komuś zależy na solidnym akademickim wykształceniu i karierze naukowej to powinien postawić na inne uczelnie, ta jest typowo praktyczna i jeśli ktoś chce z niej wiele wynieść to wyniesie, a jeśli nie i ma trochę szczęścia to (i chociaż odrobinkę zaparcia), to i tak zda i otrzyma dyplom. Na publicznych praktyki i osób praktycznie związanych z brażną często brakuje, na wsb jest odwrotnie. Jest duzo praktyki, a czasami za mało teorii. Ma to swoje zalety, ale ma również wady. Jednak jeśli ktoś jest w sytuacji, w której nie chce rezygnować ze studiów, a musi dosyć szybo się usamodzielnić i połączyć prace ze studiami - to wsb jest dobrym wyjściem. Kierunek kierunkowi nie równy, akurat PwB jest dosyć wymagający w porównaniu z np. pedagogiką czy turystyką. Mam tu na myśli ilość przedmiotów, która właściwie na każdym semestrze wynosiła 10. Do połowy trzeba było się przyłożyć. Z dwóch zawsze były jakieś projekty ew prace pisemne, co było dosyć kreatywnym i mniej stresującym rozwiązaniem niż egzamin, ale widza też bardziej ogólnikowa. Jednolite studia psychologiczne weszły dopiero w tym roku więc nie ma absolwentów, którzy mogliby podzielić się swoimi doświadczeniami. Teraz łatwiej trochę dostać mi pracę w biurze i mam przydatne umiejętności co do negocjacji czy rozmów kwalifikacyjnych, ale trochę obawiałabym się pracy przy sporządzaniu umów itp. Wiem jednak, że niektórzy absolwenci z mojego roku mają i taką pracę i idzie im dobrze, a są i tacy, którzy z prawem nie mają nic wspólnego i ze studiów wiele nie wynieśli.
Asia
Studia podyplomowe z dietetyki? Czy można się czegoś ciekawego nauczyć i być kompetentnym doradcą potem? :)
05.08.2020
06.07.2020
Asia
Czy po prawie w biznesie jest w Gdańsku jakiś kierunek prawniczy na studiach drugiego stopnia?
Minnie
Cześć, czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą na temat studiów na filologii angielskiej na WSB w Gdańsku? Czy poziom nauczania jest wysoki? Pozdrawiam!
02.07.2020
29.06.2020
Karolina
Cześć, czy ktoś tutaj studiował na kierunku psychologia kliniczna z psychoterapią? Interesuje mnie ten kierunek i miło byłoby poznać czyjąś opinie :)
Ola
Mam pytanie, czy studiował ktoś / studiuje na kierunku filologia angielska z językiem hiszpańskim i mógłby podzielić się swoją opinią?
29.06.2020
16.06.2020
sylwia
Witam. Interesuje mnie niestacjonarny kierunek obsługa ruchu lotniczego. Czy ktoś już uczył się na tym kierunku? oraz czy jest jakis hotel uczniowski lub akademik by można było przyjeżdzac na weekendy? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Miki
Hey, mam pytanie czy ktoś studiuje lub studiował na wsb marketing i social media lub Interaktywną grafikę cyfrowa i może podzielić się opinia
11.06.2020
09.06.2020
Joanna
Hej. Czy ktoś wybiera się na podyplomowke z projektowania wnętrz? Może ktoś jest po i wyda swoją opinie?
Anna
hej, czy mogly sie ktos podzielic opinia o kierunku Zarządzanie nieruchomościami i homestaging w Gdansku (studia dugiego stopnia)?
04.06.2020
25.05.2020
zainteresowana
Czy ktoś się wybiera od października na multimedia i grafikę komputerową albo jast/ukończył ten kierunek? Ma ktoś jakieś zdanie o nim?Opinię? Ktoś, coś? ;)
Daria
Hej. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o jednolitych studiach magisterskich kierunek psychologia?
13.05.2020
05.05.2020
Absolwentka WSB Pedagogika
Hej, chciałam się podzielić opinią na temat kierunku Pedagogika w WSB Gdańsk. Ukończyłam I i II stopień. Jestem bardzo zadowolona z zajęć (wykładów oraz ćwiczeń). Poziom nauczania dość wysoki, bardzo duża wiedza praktyczna wykładowców (sami nauczyciele i pedagodzy)... grono nauczycieli akademickich zawsze pomocne i dobrze przygotowane.
Ania
Czy mógły się ktos wypowiedziec na temat Administracji na studiach podyplomowych? Czy warto i czy jest mozliwosc porownania z uczelnia WSAiB ?
28.04.2020
22.04.2020
Junior project manager
Czy ktoś wybiera się na Junior project manager? Czy ktoś coś zna o tym kierunku ?
Nick
Mała ilość zajęć na trybie stacjonarnym, ciągły niedosyt wiedzy. Wykładowcy dobrze dobrani, z dużą wiedzą, jednak często zmuszeni są mówić skrótowo ,,na szybko” bo godzin/ czasu jest naprawde mało !! A szkoda
06.04.2020
04.04.2020
Krzysiek
Dzień Dobry, Studiuje ktoś może psychologię sądową na WSB ? : ) chętnie bym uzyskał jakichś informacji o tym kierunku na tej własnie uczelni ; ) Pozdrawiam
Nicol
Hej czy ktoś wybiera się na WSB Gdańsk od października na dietetykę ? .
30.03.2020
23.03.2020
Markus85
Witam ma pytanie w sprawie kierunku prawo, czy w tym roku akademickim ruszyły studia niestacjonarne? Czy jest bardzo ciężko utrzymać się na tym kierunku?
Ewelina
Hej, wybiera się ktoś na pedagogikę od marca?
07.01.2020
28.12.2019
infa zaoczna
Nie polecam, na zajęciach dużo się nie nauczysz. W programie jest napisane 16h zajęć i 20h projektu samodzielnie, z czego projekt jest robiony na zajęciach i z 36h robią się 16h, a pieniędzy biorą tyle ile na prestiżowych uczelniach publicznych.
Emilia
Witajcie, ktoś może udzielić mi szczegółów na temat Psychologii w biznesie? To takie nowatorskie nazwanie zarządzania? Pozdrawiam serdecznie
27.12.2019
04.11.2019
Xyz
Jakieś o opinie o grafice komputerowej ? Warto iść jak za bardzo się nie ma innej opcji odnoście grafiki ?
naf
może ktoś z Was kończył podyplomówkę z BHP, proszę o opinie
25.10.2019
19.09.2019
Karolina
Hej :) idzie ktoś w tym roku na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolna zaocznie ? Ja się zapisałam, ale boję się, że nie będzie wystarczającej ilości studentów i kierunek nie ruszy :p
Basia
Hej, mam pytanie dotyczące specjalizacji. Kiedy się ją wybiera i czy jest możliwość ją zmienić?
15.09.2019
07.09.2019
Magisterka
Przez jakiś czas była informacja na stronie, że będzie magisterka z Informatyki, ale już nie ma. Czy wiadomo coś o uruchomieniu wtedy w nastepnym roku?
Informatyk
To są uroki uczelni niepublicznych. Osoby, które wybierają tego typu uczelnie muszą się liczyć z tym, że wybitni studenci raczej idą na najlepsze politechniki i uniwerki. Uczelnie prywatne sprawiają tez, że dyplom coraz mniej znaczy i jest wręcz wymagany w każdej pracy. Ale z drugiej strony patrząc to najważniejsze jest to, co student robi poza zajęciami. Chyba, że są osoby, które potrzebują tzw. "bata" nad sobą i nie zrobią nic, jeśli się od nich nie wymaga. Ja planuję iść na magisterskie na WSB, ale chciałem z Informatyki, a tu tylko I stopień. Może od przyszłego roku uruchomią.
02.09.2019
22.08.2019
WSB Gdańsk
odpowiedź dla Maria z dnia 05.06.2019
Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym Biurem Rekrutacji WSB, Nasi pracownicy z chęcią odpowiedzą na wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące naszej oferty. Dodatkowo doradzą również w wielu kwestiach związanych z wyborem odpowiedniego kierunku i trybu studiów. Kontakt dostępny jest w na naszej stronie www.wsb.pl/gdansk w zakładka kontakt.
izka
Czy na zaocznym zarządzaniu program jest mocno okrojony w stosunku do dziennych studiów?
21.08.2019
21.08.2019
logistyka stacjonarnie
Opinie o logistyce stacjonarnej?
MGR
Jestem zadowolona z wybranego kierunku Psychologia w Biznesie. Praktyczna wiedza połączona z teorią, dwa kierunki w jednym. Po obronie licencjatu postanowiłam kontynuaować naukę na studiach magisterskich.Uczelnia spełnia moje oczekiwania.
09.08.2019
06.08.2019
Karol
była informacja, że mają być magisterskie z Informatyki w Gdańsku, a teraz nie można wybrać. Czy może od marca albo od przyszłego roku będzie możliwość magisterki z Infy?
psychologia
Czy po licencjackiej psychologii w biznesie jest szansa na mgr z psychologii? Nie ma studiów II stopnia, czy można przenieść się od np. 4 roku??
18.07.2019
09.07.2019
Agata
Jest/Był ktoś na kierunku kryminalistyka? Jak wrażenia, warto tam iść czy lepiej na inną uczelnię?
Paweł
Witam, jak wyglądają finanse i rachunkowość? Na papierze mi się podoba, ale może ktoś studiuje i podpowie.
08.07.2019
06.07.2019
wika
Cześć! Czy studiuje ktoś może stosunki międzynarodowe? Najbardziej zależy mi na tej specjalności z językiem chińskim, czy warto? Proszę ładnie o odpowiedź :(
matura
Proszę o opinie na temat pedagogiki resocjalizacyjnej w trybie zaocznym. Warto czy iść na inną uczelnie?
05.07.2019
03.07.2019
zuza
WSAiB czy WSB? Ktos studiował zarządzanie przedsiębiorstwem? Jakie opinie?
Kandydat
Witam moze ktos cos moze powiedziec na temat informatyki stacjonarnej i logistyki stacjonarnej ?
27.06.2019
18.06.2019
Student z wsb
wykładowcy może i mają lepsze podejście niż na politechnice, ale dosyć mało wymagają. mała ilość zajęć na zjazdach w porównaniu z bardziej prestiżowymi uczelniami, a pieniądze takie same. Pozdrawiam z niestacjonarnej informatyki.
Maria
Wybieram między specjalnosciami Zarządzania (II stopnia): psychologia/ Marketing i komunikacja społeczna/ Zarządzanie zasobami ludzkimi. Jakie opinie macie?
05.06.2019
30.05.2019
WSB w Gdańsku
W jakie dni prowadzone są zajęcia na studiach stacjonarnych i czy można to połączyć z pracą ?
Bezpieczenstwo wewnetrzne
Ktos sie o tym wypowie czy warto czy sa zajęcia praktyczne
24.05.2019
18.05.2019
Logistyka.stac
Osobiście bardzo odradzam, studiowałam pół roku i cieszę się że tak szybko podjęłam decyzję o rezygnacji. Kierunek logistyka- na tylu wykładowców dosłownie 1 starała się nam coś przekazać i czegokolwiek nauczyć, reszta porażka. Zajęcia po 2 dni w tygodniu co na trybie stacjonarnym wydaje mi się kpiną bo często zajęć mieliśmy mniej niż tryb zaoczny :) Wizualnie szkoła nowoczesna, wszystko wygląda ładnie lecz chyba nie o to chodzi na studiach ale żeby cokolwiek z nich wyciągnąć. Moim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Ludzie jak ludzie zależy na jakich się trafi, a atmosfera w tej szkole zbytnio do mnie nie przemawiała. Egzaminy można pozaliczać nawet nie chodząć na zajęcia, spokojnie nikt tam od ciebie nie będzie niczego wymagał :) Także jeśli chcesz mieć papier w ręku bez żadnej nauki i staran to to właśnie uczelnia dla Ciebie.
Mch
Jak adminidtracja zaocznie?
22.04.2019
08.04.2019
Alus
Naciągają na hajs, nie mają zajec zgodnych z programem, odwołują zajęcia 5 minut przed ich rozpoczeciem. Ogółem żałość
Błażej
Witam,ktoś śmiga od marca na informatykę zaocznie?a dokładniej programowanie...jak się czujecie z tematem i na jakim etapie jesteście?
24.02.2019
11.02.2019
Wiki
Ktoś coś o bezpieczeństwie, zaocznie? Najlepiej militarnym? Jestem ze Szczecina i się zastanawiam czy warto tyle dojeżdżać..
Cukierkov
Kiedyś, jak byłam jeszcze przed maturą, zainteresowali mnie swoją ofertą kiedy promowali się w moim liceum. Minęły ok 4 lata, a ja do tej pory dostaję od nich telefony, smsy i imienne maile. Wytrwali są, to im muszę przyznać xd
06.02.2019
30.01.2019
Dominika
Uczelnia niestety bardzo droga, potrafią odwołać zajęcia tego samego dnia. Jedynym plusem jest to, że nie ma przerw między zajęciami. Rozpoczynam teraz na czwarty semestr i nic z uczelni nie wyniosłam. o dziekanacie nie wspomnę. pracują tam osoby, z którymi się nie da dogadać w żaden sposób, nie da się niczego dowiedzieć, żadnego wsparcia. Niestety kolokwialnie mówiąc- debile.
Kacper
Cześć. Potrzebuje opinii na temat tej uczelni, a zwłaszcza kierunku zarządzanie. Z góry dziękuję
29.01.2019
23.01.2019
lidia
marketing na najwyższym poziomie, w realu ten oczekiwany obraz wygląda już słabiej, powinni się bardziej starać o studentów, bo z nas żyją, i my wystwaiamy uczelni opinię
Dd
Czy ktoś wie jak wyglądają egzaminy u prof Pietrka?
17.01.2019
13.12.2018
Admin
Komentarz usunięty.
Iwona
Nie polecam. Studiowałam zaocznie. Szkoła leci na ilość, a nie na jakość. Płacisz dużo, a nic z tej szkoły nie wyciągasz. Uczelnia ma gdzieś nawet wykładowców. Co rusz przekładają zajęcia, dezorganizacja okropna. Gdybym wcześniej wiedziała na pewno nie poszłabym na tą uczelnię. To co piszą na stronie, że 95 na 100 absolwentów poleca szkołę, jest totalną nieprawdą. Z kim nie rozmawiam to mówi że żałuje. Tylko nieliczni wykładowcy potrafią naprawdę przekazać wiedzę i są dla studenta. Reasumując? Szkoda czasu i pieniędzy.
04.12.2018
12.11.2018
Karo
Hej, ktoś może się wypowiedzieć o kierunku logistyka na studia dzienne?
anka
WSB Gdańsk leci na ilość. Przykro, bo jednak płacimy sporo kasy
07.11.2018
09.10.2018
asia
ktoś od tego roku na zarządzanie niestacjonarnie?:)
Ewka
Paulina, psychologia sprzedaży jest nowością- jest w ofercie od tego roku i szczerze się nad nią zastanawiam :) W czerwcu skończyłam inną podyplomówkę- brand management, zarządzanie marką firmy. Szczerze mogę polecić. Co do studiów dziennych- było to dość dawno temu skończyłam je gdy siedziba była jeszcze na Żabim Kruku. Wspominam dobrze, choć kierunku nie wybrałam przyszłościowo.
03.09.2018
30.08.2018
Gastronomia i dietetyka
Ktoś studiował na WSB gastronomie i dietetykę? Nie wiem czy jest warto patrząc na te negatywne opinie.
STUDIA DZIENNE
Jakieś opinie o studiowaniu dziennym? O zaocznych jest sporo, ale ten tryb mnie nie interesuje. Napiszcie o swoich doświadczeniach. Polecacie?
16.08.2018
15.08.2018
frik
Dwa słowa od studenta zaocznego do Uczelni - nie jest dobrze, gdy odwołuje się zajęcia na ostatnią chwilę. Warto byłoby informować nas abyśmy nie wydawali kasy na dojazd i na miejscu usłyszeli, że sory ale odwołane. Strzelacie sobie w kolano w ten sposób, bo ludzi się wkurzają, no i słusznie.
Nicoletta
Ktoś od tego roku na zarządzanie niestacjonarnie ?
12.08.2018
09.08.2018
Lilka
Co sądzicie o WSB w Gdańsku? Jaki jest poziom? Czy waszym zdaniem warto startować na tą uczelnię? Będę wdzięczna za każde info.
Nikola
Stacjonarnie
09.08.2018
09.08.2018
Do Nikola i Natalia
Dziewczyny, a idziecie na stacjonarne czy niestacjonarne?
Nikola
Ja również prawo w biznesie
09.08.2018
06.08.2018
Natalia
Hej, chciałabym zacząć studia na kierunku prawo w biznesie. Czy jest ktoś, kto także myśli o tym kierunku?
Paulina
Hej, wybieram się na podyplomówkę "Psychologia sprzedaży". czy ktoś z Was może kończył ten kierunek i jest w stanie się wypowiedzieć? z góry dziękuję.
02.08.2018
23.07.2018
Aga
Witam. Czy ktoś studiuje na logistyce? Mam zamiar iść na ten kierunek jednak przeczytałam sporo sprzecznych opinii o uczelni. Czy ktoś mógłby mi opisać poziom nauczania? Słyszałam, że jest mało miejsc parkingowych czy nie ma windy jednak nie jest to dla mnie takie ważne. Liczy się głównie to, czy czegoś tam się nauczę. Dziękuję za każdą opinię.
Ggggg
Prawo w biznesie, wybiera się ktoś ?
18.07.2018
17.07.2018
fibak
@xxxkk Ja wybieram sie wlasnie na ten kierunek zaocznie od pazdziernika i tez szukam opinii ;)
xxxkk
Hej! Filologia angielska w biznesie, jakies opinie? ktos wybiera sie zaocznie od tego roku? :)
15.07.2018
15.07.2018
Lili
Hej,hej:) Pedagogika zaoczna na WSB- opinie?
:)
Pedagogika wczesnoszkolna na WSB.. - polecacie, odradzacie ?
15.07.2018
16.06.2018
Co lepsze
Inzynierskie z informatyki czy podyplomowe z programowania?
Martyna
Czy ktoś wybiera się na pedagogikę wczesnoszkolną z jęz. angielskim w tym roku? :)
06.06.2018
18.05.2018
Ewelina
Studiuję na wsb już trzeci kierunek. Jestem bardzo zadowolona. Zachęcam do zapisywania się na studia przez doradcę, który super pomaga we wszystkim i świetnie tłumaczy. Macie pytania ? Piszcie ! 664090419
Wsb Gdańsk logistyka
Praktyki na zaocznych studiach magisterskich trwają 3 miesiące. Jak pracować?!
21.04.2018
21.04.2018
Ja
Praktyki na zaocznych studiach magisterskich trwają 3 miesiące. Jak pracować?!
WSB WSZ PORÓWNANIE
Zarządzanie, porównanie WSB i WSZ, mógłby ktoś pomóc? :)
06.04.2018
05.04.2018
Finanse i rachunkowość
Chciałabym dowiedzieć się jak ciężko dostać się na tą uczelnie na Finanse i Rachunkowość ? Jestem tegoroczną maturzystką i nie wiem czy mam jakieś szanse.
Ania
Zarządzanie w trybie weekendowym, jakieś opinie? :)
04.04.2018
28.02.2018
porównanie WSZ i WSB?
jeśli chodzi o kierunki; Informatyka i Zarządzanie to macie porównanie między WSZzarządzania a WSBankową? Może ktoś studiował na obu, albo się przenosił? albo ma znajomych i wiedzę na ten temat? Co rozważać w wyborze?
Adam
Byłem studentem informatyki na WSB, tyle że studiowałem dziennie. Ukończenie tej szkoły to nie tylko papier, zdecydowanie można się wiele nauczyć z tej dziedziny, szczególnie gdy ktoś naprawdę się tym interesuje. :) :)
27.02.2018
06.02.2018
Informatyka
Witam, chce podjac studia na kierunku Informatyka zaocznie. Ukonczylem inny kierunek na polibudzie i chcialbym sprobowac informatyki, lubie programowac i pewnie by pracowac jako programista musze miec papier. A jak wyglada tam naprawde? Moge sie nauczyc czegos?
Kryminalistyka
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda kryminalistyka w Wyższej Szkole Bankowej? Jak ogólnie to wygląda?
05.02.2018
23.01.2018
Przyszla studentka
Jest ktoś kto studiuje dietetykę z trenerstwem na WSB Gdańsk? Chciałam się dowiedzieć o jakości prowadzonych zajęć
Menadżer BHP
Witam, czy ktoś studiował/studiuje zaocznie na kierunku „menadzer BHP”? Jestem zainteresowana, ale najpierw chciałabym poznać opinie. Nauczyciele, poziom, wiedza? Jak to wyglada?
14.01.2018
10.01.2018
oluś
jak wsb wygląda od strony realizacji programów podyplomowych - zagadnienia graficzne / internetowe?
dzasta
Hej :) a ja mam pytanie do absolwentów WSB (głównie kierunek logistyka ale i inne). Jak jest z pracą po WSB? Bo wiem, że nieraz pracodawcy nieprzychylnie patrzą na papierek z uczelni prywatnej. Jak to jest po WSB?
12.09.2017
12.09.2017
zarządzanie przedsiębiorstwem - 3 semestr
Cześć, chciałam się dowiedzieć jak wyglądają studia dzienne, a jak zaoczne na 3 semestrze. Z góry dziękuję za pomoc :)
do informatyka-niestacjonarnie
W internecie masz multum darmowych kursów programowania, osobiście polecam Ci kanał "Pasja Informatyki" pana Mirosława Zelenta. Bardzo przystępnie tłumaczy różne kwestie związane z C++, Javą i innymi rzeczami. Jeżeli się przyłożysz to na pewno sobie poradzisz, piona ziomuś, trzymam kciuki za Ciebie, nie zawiedź mnie!
24.08.2017
22.08.2017
Psychologia w biznesie. Nie polecam!
Pierwszy semestr był spoko. Byłam mega nakręcona ponieważ kierunek bardzo mi się podobał i ćwiczenia też były fajne, coś wynosiłam z zajęć ale ciągle czułam niedosyt. Cóż myslałam, że dalej się rozkręci. Właśnie minął mi 2 semestr i czekam na 3 od października i szczerze mówiąc odradzam... większość wykładowców niby miła ale kompletnie niekompetentna. Mam wrażenie, że nie wyniosłam niczego i w zasadzie mówili tylko o rzeczach które większość osób już wie wybierając ten kierunek. Niepotrzebne przedmioty jak BHP czy WF w formie elearning... strata naszego czasu w domu. Na wiele wykładów nie trzeba chodzić po czym na egzaminie okazuje się oczom pytanie " Jak nazwałem to i to na wykładzie drugim" . Godziny zajęć są absurdalne bo potrafią trwać od 8 do 21:10 a innego dnia już przyjeżdża się tylko na jeden wykład czy ćwiczenia co jest kompletnie bez sensu... Wykładowcy robią wiele problemów jeśli komuś nie uda się zaliczyć przedmiotu w pierwszym ani drugim terminie... Generalnie jedynym plusem jest dostęp do elektrycznego dziennika, nowoczesny wystrój uczelni, i dość szybki kontakt z różnymi działami obsługi uczelni.. Cały system nauczania i przedmiotów "aby zapchać godziny" jest do niczego. Nie polecam. Osobiście żałuję, że się zdecydowałam, ale cóż zapłaciłam już ponad 4000zł...
Paulina
bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie. jakieś opinie? :))
18.07.2017
18.07.2017
informatyka - niestacjonarne
Jestem dobry z matmy, ale nigdy nie miałem styczności z programowaniem. Czy ciężko? Oni czegoś nauczą czy od razu wymagają?
nini
Jakie opinie na temat zarządzanie marketing i nowe media ? Błagaaaam o pomoc !!
02.07.2017
10.06.2017
Kasia
Jakie opinie na temat finansów i rachunkowości przedsiębiorstw? :) Ta szkoła czy może lepsza Wyższa Szkoła Sopocka? :)
ques
Witajcie, chciałabym zapytać, jak to jest z Informatyką, po której otrzymuje się tytuł inżyniera? Ile specjalności zwykle się otwiera? Interesuje mnie "programowanie" bądź "software development". Niestety, na stronie nie mogę znaleźć siatki godzin czy jakiegokolwiek programu studiów, a byłby to mój drugi kierunek, toteż nie chcę iść w ciemno. Pozdrawiam!
18.05.2017
18.04.2017
maturzystka
Witam, chciałabym sie dowiedzieć jak wyglądają studia dzienne na WSB. Interesuje mnie administracja i pedagogika. Uczelnia godna polecenia?
Maturzystka - prawo
Witam, wybieram sie na prawo, lecz mam problem z wybraniem uczelni. Wiem jak jest na UG, ale interesuje sie mnie jeszcze WSAiB w Gdyni oraz właśnie WSB w Gdańsku. Zastanawia mnie czy WSB jest lepsza od WSAiB. Warto isc do WSB na prawo?
18.04.2017
18.04.2017
maturzystka
Witam, planuję pójść zaocznie na bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB. Poszukuję opinii studentów na temat tych studiów;)
filologie? jakie?
jakie języki oferuje WSB w ramach kierunku filologia? Bo z strony i opisu na ww nie wynika jakie.
27.03.2017
07.02.2017
studentka
Uczelnia ma ponoć podejście praktyczne, ale wykładana jest tylko teoria i to zamierzchła, z czasów kiedy szanowni profesorowie studiowali. Studiując na finansach i rachunkowości nawet nie zobaczyłam programu księgowego. Mam wrażenie, że po 2 latach spędzonych na WSB umiem mniej niż gdy zaczynałam te studia. Szkoda wydanych pieniędzy. Kontakt z jakimkolwiek działem szkoły jest niezwykle trudny. Godziny pracy na pewno nie są dostosowane do ludzi pracujących, a w reklamach tyle się mówi, że jest to uczelnia dla nich przyjazna. Pracownicy tej uczelni mają wylane na studentów i zajęcia. Mam wrażenie, że uważają że skoro to szkoła prywatna to każdy student tam nie chce się niczego nauczyć a tylko dostać dyplom.
Przemo246
Witam wszystkich, chciałbym usłyszeć od Was opinię na temat studiów podyplomowych o nazwie "Zarządzanie sprzedażą z certyfikatem Franklin University (studia modułowe)". Czy studia te okazały się przydatne w karierze zawodowej? Czy polecacie ten wydatek, czy raczej nie? Pozdrawiam
22.01.2017
18.01.2017
patrycja
czy warto studiować w WSB w Gdańsku kierunek Logistyka? jeśli nie w tej szkole, to co polecacie? która uczelnia, jeśli chodzi prywatne za kasę?
gigi
Nie polecam eyscig szczurow pelno rozpuszczonych dzieciakow a nawet jak jestes ok to wykladowcy cie za takich maja i nie rozumieja ze zapieprzasz na czesne ale chcesz byc na dziennych bo sami wykladowcy przyznaja ze program zaocznych jest baaardzo okrojony to nie jest uczelnia dla pracujacych idzcie na publiczne a i oblewaja profesorki bo za 2 poprawke placiasz 200 zl wiec czesto kogos uwalaja
18.01.2017
12.09.2016
Grafik
Studiowałem grafikę i multimedia. Ciężko polecić. Właściwych zajęć z grafiki był JEDEN semestr. I niestety wiele pomimo najszczerszych chęci nie wyniosłem. Przykład? Zajęcia z grafiki 3D oraz mediów społecznościowych prowadzone przez jednego człowieka, którego zamiłowaniem jest film. Co na nich robiliśmy? Oglądaliśmy filmy. Przez cały semestr. Oczywiście o ile ów pan pojawił się, bo obecność niektórych prowadzących na zajęciach była jakby to powiedzieć "znikoma". Czasami nawet nie wiedzieli, że mają z nami zajęcia... Oczywiście mieliśmy kontakt z programami graficznymi. Więcej o pakiecie Adobe (podstawa w tym zawodzie) można wynieść z darmowych tutoriali dla początkujących o długości 30 minut na YouTube. Można to porównać do tego jakby w szkole samochodowej uczono nas "tu wlewa się olej, tu płyn do spryskiwaczy i to byłoby na tyle". Rozumiem, że studiowanie polega na własnej pracy ale za "wiedzę" zdobytą na tej "uczelni" zapłaciłem 12 000 złotych. Dowiedziałem się tyle co przez kilka wieczorów można znaleźć w internecie za darmo. O becnie pracuję w zawodzie związanym z grafiką komputerową i bardzo często miałem wrażenie, iż posiadam większą wiedzę od człowieka, który ma mnie czegoś uczyć. Pracuję tylko dzięki nauce na własną rękę.
EMI
Siemka. Odnośnie pytań o zarzadzanie spec. Marketing nowe media- chętnie poznam kogos kto wybiera sie na ten kierunek. e.kwiatek94@gmail.com
23.08.2016
17.08.2016
piotr.gdynia
Czy ktoś wybiera się na zarządzanie 2016?
anka
Kto idzie na logistykę do WSB? Mój kolega jest na drugim roku zaocznych i jest bardzo zadowolony. Przekonał mnie do studiów na WSB. Wybrałam niestacjonarne inżynierskie, bo niby najwiecej ofert pracy po tych studiach. Szukam ludzi z okolic Tczewa do wspólnych dojazdów. Zainteresowanych zapraszam do napisania anka.madeja@gmail.com
01.08.2016
26.06.2016
pytanie o studia ekonomiczne
podajcie w takim razie, gdzie w Gdańsku wybrać się na studia z zakresu ekonomii? najlepiej z argumentami, dlaczwgo dana uczelnia jest wg was dobra?
Hanna
Witam! Mam zamiar studiować na tej uczelni Zarządzanie / Marketing i nowe media /. Napiszcie coś o tym kierunku lub o całej uczelni.
26.04.2016
09.04.2016
Ona122
Witam. Mam jedno pytanie. Myślałam nad pójściem na tą uczelnię na kierunek Pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy warto się tam wybrać ?
seba
Witam mam pytanie na temat kierunku psychologia w zarządzaniu na WSB Gdańsk Czy na studiach jest ciężko zdać egzaminy i jaka jest atmosfera na uczelni
17.02.2016
02.02.2016
ona
wypowiem się nt Logistyki. Wybrałam tę szkołę jak jeszcze miała dobre opinie, podobno był wysoki poziom kilka lat temu i był trzymany. Teraz? Pierwszy rok jeszcze jakoś, natomiast od drugiego roku zaczęło się... przedmioty zawodowe razy piętnaście, na każdym to samo, tylko każdy inaczej się nazywa. Wykładowcy i prowadzący ćwiczenia jedyne co chcą to "Projekty", zazwyczaj w grupach i grupowo oceniane. Efekt jest taki że pięć osób z grupy cały rok z 8śmiu przedmiotów robi projekty na resztę nielotów z grupy. Prowadzący nie równają do średniej, równają do dna. Niektórzy nie wiedzą, co wykładają, przychodzą i pytają jaki mają z nami przedmiot. Owszem jest garstka, która próbuje coś wskrzesać, natomiast na takim materiale wyrzutków gimbazjalnych którym mamusia i tatuś płacą za "studia", niestey wiele się nie da. Uczelnia równa do dołu, by jak to mówią, nie podcinać gałęzi na której siedzi. Znam takich, co po niezlaiczonym przedmiocie szli do Dziekanatu i wkręcali paniom, że wykładowca miał dać 3 ale się pomylił, a teraz nie ma z nim kontaktu (część faktycznie szybko zakończyła współpracę chyba z wycieńczenia nerwowego i zniknęła urywając kontakt bez możliwości poprawki) i panie wpisywały 3 do elektronicznego indeksu. Koleś ode mnie zgrupy miał w ten sposó zaliczone 3 przedmioty w zeszłym roku. Tak że sami soie odpowiedźcie na pytanie jaka to "uczelnia". Jak ktoś coś chce wynieść, to wyniesie, ale irytacja i poczucie straty czasu jest rzeogromna. Dochodzi szalony plan, która potrafią zmienić w nocy poprzedzającej zajęcia(zaoczne): dwa weekendy pod rząd, weekend przerwy, dwa pod rząd, przerwa, trzy pod rząd itd... Zajęcia potrafią zacząć się w połowie września, bo nabrali tylu studentów że muszą gdzieś upchnąć zajęcia. Ferie zimowe? Hmm,, w trzeci weekend lutego zaczyna się następny semestr. Taka organizacja. A, nie wspomniałam o językach. Obiecali pięć czy cztery do wyboru, wypełnialiśmy ankiety - natomiast nic nie dało i tak zrobili tylko angielski z podziałem na poziomy, który dla osób pracujących z tym językiem na codzień jest na poziomie żenującym. Jeszcze ściemniali, że nie było chętnych na hiszpański czy rosyjski, zupełnie jakbyśmy ze sobą nie rozmawiali i nie wiedzieli jak głosowaliśmy. Generalnie: KUPOWANIE DYPLOMU i w sumie 3/4 wygląda tak, jakby po to przyszła
finanse i rachunkwość
czy kończąć kierunek Finanse i Rachunkowość można założyć biuro księgowe? chodzi mi o to, czy z prawnego puntktu widzenia jest to możliwe. i Druga rzecz, czy absolwent takich studiów ma wiedzę i umiejętności, aby takie biuro prowadzić?
03.12.2015
10.09.2015
o zarządzaniu
Spędziłam tu 3 lata na kierunku zarządzanie. Obrona? Zależy na jakiego promotora się trafi, ale moje doświadczenia słabe! raz z seminarium wyszłam z płaczem... Ciągłe poprawianie pracy, najmniejszej pierdoły, wieczna zmiana zdania, wieczne problemy. Ekonomiczne oraz matematyczne przedmioty są nie do zniesienia na psychologii biznesu. Pierwszy rok to był właściwie tylko biznes. Na drugim było już więcej psychologii, ale za to pojęcia i podejmowana tematyka przewijały się na tych samych zajęciach. Mam wrażenie, że niektóre przedmioty były wymyślane tylko po, żeby wydawało się ich więcej. Niektórzy mają pozytywne doświadczenia. Albo oczarowani kilkoma fascynującymi pojęciami nie widzą co tam się dzieje naprawdę, albo bez zastanowienia dostosowują się do sytuacji. J
Baba
Siemka, jak jest na zarządzaniu? chciałbym pójść zaocznie, zastanawiam się nad WSZ lub WSB, gdzie wybrać sie na zarządzanie?
07.07.2015
12.06.2015
niewiem
Czy ma kierunku Służby specjalne i policyjne na WSB Gdańsk jest coś z wf-em? albo coś podobnego?
stary
A co sądzicie o poziomie studiów podyplomowych na WSB w Gdańsku http://www.wsb.pl/gdansk/kandydaci/studia-podyplomowe - chodzi mi o ofertę kierunków pod tym linkiem. Odpowiedzcie proszę, jeśli ktoś tam studiował.
01.04.2015
27.02.2015
TiR
Opłaty co roku sie zwiększają, za wszystko trzeba płacić, I jeszcze turystyka jako kierunek, nie wiem kto to wymyślił. A ile kosztuje obrona? Samo podejście do niej kosztuje od 450 zł
magiera@hays.pl
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
09.10.2013
podyplomowe
nie wiem, jak w Gdańsku, mam znajomych ktorzy chodzili na studia podyplomowe w Poznaniu i Wrocławiu, wszyscy byli zadowoleni, organizacyjnie bez z arzutu, materiały pokserowane dla sluchaczy, wykladowcy prof i dr z uczelni publicznych, albo praktycy menagerowie, obsluga sluchaczy na wysokim poziomie, opiekunowie grup dbali o przyjazna atmosfere, rowniez prace i egzaminy na zakonczenie nie byly zle, w sensie nie stresoway zbyt mocno, tak wiec - raczej same pozytywy,
Tina
Witam. Czy może ktoś studiuje/ studiował podyplomowo na WSB Nowoczesny Marketing? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie: jaki jest poziom nauczania, czy dobrze ten kierunek przygotowuje do pracy w branży, czy jest nastawiony na praktyczne kształcenie, a nie tylko teorie, no i - rzecz jasna - czy jesteście zadowoleni z tych studiów. Zostało mi niewiele czasu na decyzję, więc Wasza pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
08.10.2013
22.08.2013
goharz
jak ktoś chce mieć zlewke na wykształcenie to może tam iść, jest łatwo, co roku sie ślizgam:)
Katerina
Jak wygląda sprawa na Turystyce i Rekreacji :)? Warto? Poziom jest porównywalny z WSTiH? Dużo praktyki czy raczej lipa? interesują mnie specjalności jak Turystyka uzdrowiskowa spa&wellness oraz gastronomia i dietetyka
03.08.2013
31.07.2013
ness
Polecam WSB z czystym sumieniem, wykładowcy w porządku, poziom wysoki i przyjemna atmosfera ;)
adam
gdzie na logistykę najlepiej isc w Gdańsku z prywatnych szkól??? czy mysleć o WSB czy darować sobie? napiszcie proszę, jak jest, zwlaszcza na drugim i trezcim roku, gdy juz sa specjalnosci, itd.
26.05.2013
08.05.2013
Kandy
Mam pytanie odnośnie "Projektowanie Gier Komputerowych" jak to wygląda ? Czy to dobry kierunek dla kogoś kto lubi programowanie i tworzenie grafiki 3D i chce iść w kierunku tworzenia gier ? To jest w końcu Informatyka czy Inf z ekonometrią ?
Kandy
Mam pytanie odnośnie "Projektowanie Gier Komputerowych" jak to wygląda ? Czy to dobry kierunek dla kogoś kto lubi programowanie i tworzenie grafiki 3D i chce iść w kierunku tworzenia gier ? To jest w końcu Informatyka czy Inf z ekonometrią ?
08.05.2013
06.03.2013
prawie absolwent
WSB to świetna uczelnia,szczególnie jak chcesz się pośmiać na wykładach.Studiuję IiE specjalizacja multimedia i grafika,najtrudniejszy był dla mnie pierwszy rok... no ale miałam długą przerwę i trudno było mi się wkręcić.Powiem tak-grafikiem dobrym po tej uczelni nie bedziesz,bo brak jest tu naprawdę dobrych wykładowców.Wspaniałym człowiekiem,od którego naprawdę można się dużó nauczyć z grafiki jest dr Mostowski.Jednak zdecydowanie jest za mało zajęć z nim.Kolejnymi perłami tej uczelni są prof.Wrycza i prof.Bołt.Dzięki nim zrozumiałam informatykę i ekonometrię,jednak nie o takie przedmioty mi chodziło ! Na mojej specjalności na pewno za mało zajęć zawodowych a za dużo statytyk,ekonometrii i matematyki...Wydaje mi się jednak,ze poziom jest naprawdę dobry !
kand
Wybierałem się do tej uczelni, ale w końcu wybrałem WSZ w Gdańsku. Chciałem iść na informatykę i mogłem porównać oferty z opowiadań dwóch moich kolegów z firmy. Razem pracujemy w dziale informatyki w dużej firmie. Ten który studiował na WSB narzekał na zbyt duży udział przedmiotów ekonomicznych na kierunku informatyka i ekonometria. No ale to wynika z kierunku jaki obrał. Poszedł tam by skończyć studia po trzech latach a nie po czterech jak to ma na informatyce inżynierskiej na WSZ. Drugi, ten po WSZ jest dzisiaj szanowany inżynierem administratorem systemu i bazy danych :) Sam wybrałem WSZ bo tam jest czysta informatyka. Moim zdaniem kto chce studiować informatykę, powinien raczej wybrać kierunek czysto informatyczny, a nie informatykę z ekonometrią. Można się zawieść.
25.01.2013
11.08.2012
sceptycznie
Zatrudniają kilku speców, którzy windują poziom kadry ale reszta wykładowców jest przeciętna nie ma nad czym się zachwycać. Szkoła nie jest zła, ale naprawdę - porównywanie jej z ug to przesada. Rozumiem że są w jednym mieście, ale to nie zbliża ich poziomów...
photo
No moim zdaniem ta uczelnia nie jest lepsza od uniwersytetu gdańskiego ogólnie, ale w szczegółach może go przewyższać. przez szczegóły rozumiem domenę tej uczelni czyli kierunki związane z bankowością. jakkolwiek dyplom ug może być wyżej ceniony, tak też wykształcenie nakierowane na bankowość w wsb może znajdować się na wyższym poziomie.
04.08.2012
17.07.2012
adam
A czy te specjalności oznaczone jako nowość na kierunku Informatyka i Ekonometria to już weszły czy dopiero maja wejść? Jesli ktos je juz studiował to prosze o opinie.
bifor
Wydaje mi się że z papierkiem takiej uczelni łatwiej znaleźć pracę , niż po skończeniu uniwersytetu w gdańsku, co o tym sądzicie? wsb gdańsk zawsze kojarzyło mi sie z prestiżem, ale nie wiem jak wygląda to od wewnątrz. myśle że wybiore sie tu na finanse i rachunkowosc, bo to chyba przyszłościowy kierunek :)
18.05.2012
06.04.2012
radek
A jesli chodzi o informatyke i ekonometrie to jaki jest poziom? Czy idąc na ten kierunek trzeba mnieć infę w jednym palcu? Czy można zdobyć pełną wiedzę na tych studiach?
Bosy
moge sie wypowiedziec o Informatyce i Ekonometrii, kuzyn studiuje ten kierunek w WSB drugi rok, wedlug niego jest dosc trudny, jesli ktos nie ma mocnego ukierunkowanaia na przedmioty scisle i dobrej podbudowy z informatyki, on bardziej interesowanl sie grafika komputerowa, a to okazalo sie zbyt malo w kontekscie egzaminow i zaliczen, owszem- dal rade, ale nie do konca jest to kierunke studiow dla niego, bynajmniej jest to subiektywna jego ocena, bo chyba spodziewal sie czegos innego, sama uczelnia jest w porzadku i porownujac z innymi szkolami prywatnymi w Gdansku ma dobra opinie, pojawia sie w rozmowach znajomych jako jedna z tych uczelni, ktora \'wchodzi w gre\" jako wybor studiow
26.02.2012
29.05.2011
emil
bezpieczeństwo narodowe staje się coraz popularniejszym kierunkiem, chętniej studiują go również panie ;) wydaje mi się idealny dla przyszłych policjantów oraz pracowników wszelkich służb specjalnych
michalina
składałam tam swoje papiery, ostatecznie wybrałam WSZ w Gdańsku ale ta szkoła ma również ciekawą ofertę
25.05.2011
25.05.2011
kaśka
kończyłam 3 lata temu Turystykę w WSB, obecnie nie pracuje w tej branży ale mimo tego bardzo dobrze wspominam studenckie lata,miła atmosfera w szkole, spoko wykładowcy, poziom nie był zabójczy, każdy lepiej lub gorzej dawał sobie radę, także polecam
tomek
podczas wyboru uczelni zastanawiałem się nad bezpieczeństwem narodowym ale w końcu wybrałem zupełnie inna branże, mimo to polecam ten kierunek
24.05.2011
22.05.2011
anonim
Z tego co wiem to nowy kierunek oferowany przez tą uczelnię, ale wydaje się bardzo interesujący, niewątpliwie po tym można pracować w służbach mundurowych, ale nie tylko, osobiście od października chciałbym studiować właśnie na tym kierunku, niestety nie wiem ile można zarabiać po tych studiach, ale interesuję mnie praca w policji wiec po tych studiach wydaje mi się, że osiągnięcie mojego marzenia będzie o wiele łatwiejsze. \"za mundurem panny sznurem\" :)
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie