• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • ASP Wrocław Drzwi Otwarte 2023

Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-310 Gdynia, ul. Śląska 35/37, (+58) 669 77 21, rekrut@wsb.gdynia.pl

Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni rozpoczęła działalność w 2008 roku. Należy do największej grupy prywatnych uczelni w Polsce.

Składa się z czterech wydziałów: biznesu, prawa i administracji, informatyki i nowych technologii oraz społeczno-humanistycznego. Realizuje studia I i II stopnia na kierunkach takich jak zarządzanie, filologia, pedagogika, logistyka, psychologia w biznesie czy bezpieczeństwo wewnętrzne. Oferuje studia podyplomowe, a także profesjonalne szkolenia i kursy. Uczelnia może pochwalić się licznymi nagrodami, prestiżowymi certyfikatami i złotymi medalami, które wyróżniają ją na tle wielu innych prywatnych szkół z całego kraju.

Dowiedz się więcej na temat realizowanych specjalności i sprawdź, w jaki sposób przebiega rekrutacja na studia.


Ocena uczelni

4.45 / 10
23 głosów

Opinie (19)
Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni, WSB Gdynia

ela
czy można liczyć, że wybrana specjalność będzie uruchomiona? zdarza się, że jest za mało chętnych?
14.09.2022
30.12.2020
Edi
Co konkretnie można robić po psychologii w biznesie? Bez mgr to raczej jest się takim psychologiem jedną nogą?
Stiw
Polecacie podyplomówki w WSB? To raczej uznana szkoła.
16.11.2020
06.10.2020
Pola
Czy dobrze rozumiem z opisu na www, że część specjalności na logistyce jest licencjackich , a część inżynierskich??
Ala
Ile musi być chętnych, żeby ruszyła specjalność na zarządzaniu drugiego stopnia?
26.08.2020
09.02.2020
Do krytykujacych
Studiowałem podobny kierunek na uczelni publicznej w 3city i tutaj. Jest lepiej. Łatwiej? Tak. Ale nie dlatego, że są tu ponoć mniejsze wymagania, ale że w końcu wiem, czego się ode mnie oczekuje i nauczyciele przychodzą na zajęcia w 100% przygotowani. Dodatkowo jest platforma Moodle, na której mam wszelkie materiały z zajęć. Tak więc po pierwsze, na zajęciach naprawdę się uczę, a nie tylko jestem, a po drugie, nie tracę czasu i energii na zbieranie materiałów i "proszenie się" od innych studentów. Przepływ informacji bardzo dobry , panie w dziekanacie urocze, no i mili, życzliwi nauczyciele, którzy na co dzień pracują na UG czy PG. Uczyć się trzeba, nie ma nic za darmo. Po pierwszym semestrze na moim roku została połowa, czyli podobnie jak to bywa na państwowych. Myślę, że Bankowa idzie z duchem czasu. Koniec z systemem rodem z głębokiego PRL-u, który wciąż ma się świetnie na wielu panstwowych uczelniach. Studia powinny być przyjemnością. Przyjemnością czerpaną z interesująco przekazywanej wiedzy i obcowania z mądrymi, kulturalnymi i etycznymi ludźmi. Bez stresu i mobbingu.
WSB Gdańsk
odpowiedź dla Maja z dnia 22.01.2020
Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji Wyższej Szkoły Bankowej Gdyni. Pracownicy tego działu udzielą wyczerpujących informacji na ten temat - rekrut@wsb.gdynia.pl
23.01.2020
22.01.2020
Maja
Jakie języki obce można wybrać, mam na myśli lektorat
Iga
Jakie więc specjalności polecacie, aby były zbliżone tematyce kierunku?
20.09.2019
01.02.2019
Paulina
Specjalizacje nie mają NIC wspólnego z tym, co studiujecie. Myślisz że idziesz na rachunkowość? Przedmioty dodatkowe "do wyboru" to jakiś szajs który nie mieli komu wcisnąć, zero ciekawych rzeczy i możliwości nauczenia się.
amybar
witam chcialabym sie dowiedziec jakie są rokowania wsrod pracodawcow po ukonczeniu WSB. ciągle waham się czy wybrac WSB czy UG. Wsb ma atrakcyjne kierunki inzynieryjne. studiowałam wczesniej na AM z bardzo dobrymi wynikami , niestety utrata węchu troche mnie zdyskwalifikowala i wylaczyla z wielu laboratorium. teraz chcialabym postawic na przedmioty scisle w kierunku matematycznym . slyszalam wiele razy ze wsb to typowa uczelnia "placisz i zdajesz" . Jednak ja znam wiele osob ktore nie ukonczyly studiów ze wzgledu na poziom niewiedzy . bedę nieskromna jesli powiem ze jestem naprawd eambitna osobą , ktora chce sie uczyc by cos osiagnac a nie zdawac lukiem szczescia. prosze o rzetelne doradztwo :) absolwenci wsb co byscie wybrali ?
19.04.2017
06.08.2015
logistyka w Gdyni
szukam logistyki w Gdyni, wyskoczyła mi WSB - kto tu studiuje te kierunke i może więcej coś napisać, jak jest na logistyce?
TovekB
bankowa to taka biedronka polskiej edukacji :-)
24.08.2013
22.08.2013
Czarownik
WSB to typowa masówka, przeciętna kadra, dobra reklama, byle otworzyć kierunek. Uczelnia od wszystkiego , cha, cha
Jadzia
Jestem już na 6 semestrze na kierunku Ekonomia. Łatwo nie jest, ale jak się chodzi na zajęcia i wykłady to jest wszystko do ogarnięcia. Wykładowcy są przeważnie z WSB i UG. Szkoła rozdaje stypendia rektora, socjalne. Radze jednak poczytać regulamin szkoły, bo nam podwyższali co rok czesne, zaczynałam od 325zł/12rat, w II roku 375zł/12rat, a na III roku 495zł/10rat. No i komunikacja ze studentami to jakaś masakra - np. plan zajęć zmieniany na dzień przed zajęciami, terminy poprawek podawane po terminie danej poprawki. Wybrałam tą szkołę, ze względu na bliski dojazd i stypendium, bo oferty pracy jak na razie się nie sypią. :)
14.02.2013
05.07.2012
Milena
Ja jestem właśnie po 1 roku ekonomii i muszę przyznać, że nie było łatwo aczkolwiek ja wszystko zaliczyłam. Niestety nie wiem ile osób odpadło bo nie mam w zasadzie takiej informacji, jeszcze są poprawki. Poziom jest normalny, nie trudny i nie łatwy. Jest jednak sporo teorii a największy natłok nauki jest wiadomo w czasie sesji, ale nie jest aż tak źle. Ja jak najbardziej polecam tą uczelnię.
antek
kto studiuje kierunek EKONOMIA? bylbym wdzieczny za opinie starszych kolegow z wyzszych rocznikow, interesuje mnie, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, co sprawia najwieksza trudnosc na pierwszym roku i ile osob odpada po drugim semestrze?
26.02.2012
21.02.2012
wafel
zachwyty i westchnienia na nic sie zdadza, bo na kierunkach ekonomicznych zwyczajnie trzeba sie uczyc, i nie pomoze fakt, ze sa to studia w prywatnej szkole, gdzie niektorym wydaje sie, ze skoro placa, to im sie nalezy, nic bardziej mylnego, pewne kierunki studiow wiaza sie z tym, ze albo jtes bystry i w mig ogarniasz, czytaj: nie musisz zakuwac, albo przychodza zaliczenia i siedzisz nad ksiazkami i materialami.
iggy
OOO fajnie. muszę się przyjrzeć :)
18.01.2012
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Coventry University Wrocław
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Politechnika Poznańska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Akademia Medyczna
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Zamojska
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Szczeciński