Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • Ala
    Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu

    Mam pytanie o stypendium Rektora. Czy przyznawane jest za szczególne osiągnięcia, czy za uzyskanie określonej średniej ze studiów? Jeśli tak, to jaka jest ta średnia?
    6/2/20
  • Edyta
    Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa,Wydział Nauk Społecznych w Bartoszycach

    Mam pytanie czy wydział/filia w Koszalinie funkcjonuje?
    6/2/20
  • Maja
    Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Czy podział na specjalności następuje od pierwszego semestru? I czy się zdarza, że wybrane specjalności nie są uruchamiane?
    6/2/20
  • Kasia
    Wyższa Szkoła Lingwistyczna w Częstochowie

    Hej Paweł, ja jednak zdecydowałam się na podyplomówkę z tłumaczeń specjalistycznych, bo jeden dyplom już mam. Powodzenia:)
    6/2/20
  • Alicja
    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Wałczu

    Mam podobne pytanie odnośnie bezpieczeństwa. Kiedy zapadną decyzje, czy jest rekrutacja na ten kierunek?
    6/2/20
  • Aga
    Politechnika Częstochowska

    Jakie konkretnie przedmioty wymagane są podczas rekrutacji? Nie mogę znaleźć tych informacji na stronie uczelni.
    6/2/20
  • NIe warto
    Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie

    zajęcia w tygodniu mimo że studia zaoczne
    6/2/20
  • Progi punktowe
    Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni

    Mam pytanie o progi punktowe na kierunkach bezpieczenstwo wewnętrzne i narodowe. Bardzo zależy mi na informacji , ponieważ nie zdaje ani geografii ani historii na maturze. Chciałbym wiedzieć czy oceny, które mam na świadectwie wystarczą. Pozdrawiam
    6/2/20
  • Progi punktowe
    Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni

    Mam pytanie o progi punktowe na kierunkach bezpieczenstwo wewnętrzne i narodowe. Bardzo zależy mi na informacji , ponieważ nie zdaje ani geografii ani historii na maturze. Chciałbym wiedzieć czy oceny, które mam na świadectwie wystarczą. Pozdrawiam
    6/2/20
  • Radosna
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Niedawno ukończyłam swój pierwszy kierunek na WSKZ (aktualnie studiuję jeszcze drugi) i chcę się z wami podzielić moimi wrażeniami! Może komuś moje doświadczenia pomogą podjąć decyzję :)) Przede wszystkim uczelnia przykłada się z niesamowitą dbałością do każdego szczegółu. Platforma jest bardzo przystępna, w każdym momencie wiadomo co gdzie jest, a poruszanie się po niej nie sprawia żadnej trudności. Wszystko jest zawsze pod ręką, nie ma narzuconych godzin kiedy należy realizować lekcje, a materiały są po prostu świetne! :) No i oczywiście ogromny plus za obsługę! Wcześniej nie spotkałam się z tak kompetentną obsługą studenta
    6/2/20
  • Katerina
    Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie

    Czy jest ktoś kto mógłby przybliżyć jak wyglądają zajęcia na kierunku psychologia zdrowia? Czy warto iść na ten kierunek? Jak z kadrą?
    6/2/20
  • Kasia
    Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej

    Najlepsza szkoła! Jestem bardzo zadowolona, że ją wybrałam. Polecam ją każdemu :)
    6/2/20
  • Aleksandra - Uniwersytet Pedagogiczny
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    W ubiegłym roku: Turystyka i rekreacja - studia stacjonarne, I stopnia - 68.
    6/2/20
  • xd
    Collegium Da Vinci w Poznaniu

    To teraz odpowiedź damiana też powinna zniknąć, skoro inne odpowiedzi tudentów do kandydatów znikają
    6/2/20
  • WSB-NLU
    Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Wydział Zamiejscowy w Tarnowie

    Dzień dobry, studia interaktywne organizowane są na zasiedzie trzech rodzajów zjazdów, tj.: -Zjazd wykładowy jest realizowany w formie tradycyjnej tj. fizycznie w Nowym Sączu, natomiast osobom które nie mogą uczestniczyć na zajęciach w tej formie proponujemy multitransmisję z wykorzystaniem platformy Cloud Academy. Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 4 na semestr (sobota i niedziela). -Zjazd ćwiczeniowy odbywa się w formie zdalnej tj. poprzez multitransmisję zajęć z wykorzystaniem platformy Cloud Academy. Uczestnictwo w nim jest obowiązkowe dla każdego studenta. Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 4 na semestr (sobota i niedziela). -Zjazd zaliczeniowy odbywa się na platformie Cloud Academy w wyznaczonym przez wykładowcę terminie. Dodatko jedyny fizyczny wymagany zjazd to obrona pracy na terenie Uczelni w Nowym Sączu lub Tarnowie. Życzymi miłego dnia :)
    6/2/20
  • Damian
    Collegium Da Vinci w Poznaniu

    @Wiktoria wystarczy zdana matura! Na CDV i tak przechodzimy przez podstawy, także wszystkiego nauczysz się już na miejscu. Oczywiście jakieś doświadczenie w postaci prywatnych projektów, zrobionych tutoriali, czy po prostu bycie ogranym może Ci pomóc szybciej się wgryźć w temat. Możesz odezwać się do nas przez fanpage specjalizacji na fb "Projektowanie Gier CDV". Chętnie odpowiem na wszelkie pytanka. Pozdrawiam, Student II roku projektowania gier na CDV
    6/2/20
  • Dżoana
    Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

    Na studiach niestacjonarnych jest 8 zjazdów w semestrze + 2 zjazdy sesyjne. Na PUW - 2 zjazdy w semestrze + 2 zjazdy sesyjne. Zajęcia trwają w soboty i niedziele w godz. 08.00-20.00 oraz mogą odbywać się w piątki od godz. 16.45. Na PUW język obcy odbywa się w piątki od godz. 18.30.
    6/2/20
  • Marc
    Collegium Masoviense Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Żyrardowie

    Witam Czy ktoś z Państwa mógłby wyrazić swoją opinie na temat ratownictwa medycznego ? Czy warto oraz czy zajęcia odbywają się co dwa tyg w sobotę i niedzielę, czy w innym systemie? Pozdrawiam
    6/2/20
  • xyz
    Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu

    eksploatacja i diagnostyka środków transportu na wydziale TRANSPORTU, ELEKTROTECHNIKI czy samochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowym ?? który kierunek lepszy w obszarze motoryzacji. ?
    6/2/20
  • ostrzezenie
    Collegium Da Vinci w Poznaniu

    A więc jest to wiadomość zbiorcza na temat praktyk tej strony i tego, dlaczego trzeba na nią uważać. Od roku 2011 do roku 2019 pojawiały się tu zarówno negatywne, jak i pozytywne opinie, które tu dalej wiszą (i zostały uwiecznione na około 50 screenach, także już nie znikną bez wieści) W roku 2019 strona zaczęła nadmiernie dbać o wizerunek CDV – negatywne opinie znikają, zostają tylko te, które admin przeoczy albo uzna, że dla niepoznaki 1 na 200 negatywnych komentarzy może zostawić. W tym roku pojawiło się tu mnóstwo takich komentarzy od różnych osób – absolwentów, studentów 1 roku, 2 roku, informatyki, grafiki, mediaworkingu i być może jeszcze innych, które nie zdradziły, kim są. Zniknęły nawet pytania rodziców kandydatów o to, czy jest tak źle, jak się słyszy. Wiele z tych opinii było naprawdę merytorycznych, zgodnych z prawdą i podchodzących do sprawy obiektywnie, ale uczulając na niektóre kwestie. Wszystkie znikają (również te w pełni zgodne z regulaminem i pisane przez różne osoby), a jak wiemy komentarze nie umieją same parować i niestety administrator musi im pomóc. Skąd wiemy, że to administracja a nie mistyczni hackerzy nawiedzający uczelnię? Na stronie otouczelnie.pl negatywne opinie o CDV też znikają, a strona ma tego samego właściciela ;). Wystarczy poobserwować obie strony kilka dni i sami to zobaczycie. W tym samym czasie komentarze pozytywne nie są usuwane. Ani jeden. W ten sposób doszło do sytuacji, że wyrażenie ,,polecam, bo…” jest w pełni akceptowalne, ale ,,nie polecam, bo…” już nie. Akceptowalne jest również podszywanie się pod wykładowcę, jak Mariusz niżej. Na CDV nie uczy żaden Mariusz, wystarczy przejrzeć listę wykładowców. To wszystko dało dojść do głosu tylko jednej stronie, tej zadowolonej. I nie ważne, czy nie polecasz, bo jest za drogo, czy nie polecasz, bo stała się jakaś konkretna sytuacja. Jak nie polecasz, na tej stronie nie masz prawa głosu, a tak się składa, że w Polsce mamy wolność słowa, która tu nie jest respektowana. Nie wspominając już o zakłamywaniu rynku. Kandydaci odwiedzający tą stronę nie są świadomi, że niezadowoleni studenci w ogóle istnieją mimo, że oni są chętni do wypowiedzenia się, tylko nie mogą. Znam dziesiątki osób, które w ten sposób wybrały CDV, a potem bańka prysła. Z myślą o nich wszystkich piszę tę wiadomość, bo szkoda kolejnych ludzi, którzy pod wpływem pięknych filmów promocyjnych i usuniętych negatywnych opinii stracą lata swojego życia już na samym starcie. Jasne, są na pewno ludzie bardzo zadowoleni z tej szkoły i chwała im. I pewnie jest ich nawet stosunkowo dużo. Przykre jest tylko to, że osoby niezadowolone mają mniej praw od nich, czyli nie mogą otwarcie mówić, co jest nie tak. A nie tak jest dużo rzeczy. Od siebie mogę wymienić następujące: brak sprzętu, bo pieniądze idą na kampanie reklamowe; brak jakiegokolwiek szacunku do studentów; tragiczne podejście do studentów po ataku hackerskim; rozwleczony w czasie program; wszechobecne dodatkowe opłaty; kadra wciągana do biznesu po znajomości i w czasami w obrębie rodziny, czym jej członkowie sami się chwalą; i wiele innych. Szczegółowe opinie na ten temat można znaleźć w internecie, jak się dobrze poszuka. Uczelnia nie bierze do serca tych opinii tylko chowa je pod dywan i udaje, że dalej jest cudownie. A moim zdaniem jest naprawę bardzo, bardzo, bardzo źle. Bardzo. Umożliwienie wypowiadania się obu stronom rozwiązałoby sytuację, ale administracja idzie w zaparte, dlatego komentarz ten będzie wstawiany do skutku, zaraz po tym jak zostanie uprzednio usunięty, bo wszyscy już wiemy, że zostanie. Dopóki administracja nie zacznie być sprawiedliwa wobec potencjalnych kandydatów i nie da dojść do głosu obu stronom, tak jak w przypadku innych uczelni. I nie przestanie zakłamywać rynku. Na podstronach o innych uczelniach negatywne opinie nie są usuwane, pojawiają się również personalne ataki w stronę konkretnych wykładowców (również uwiecznione na screenach) w pełni akceptowane przez administrację, w momencie gdy komentarze typu ,, nie polecam CDV, bo jest niższy poziom niż oczekiwałem” znikają stąd w ciągu kilku godzin. Opinie usuwa się tylko w zakładce o CDV, na czym tracą w zasadzie tylko potencjalni kandydaci. Przy czym kilka lat temu komentarze pojawiające się tutaj były bardzo krytyczne, a mimo tego nikt ich nie usuwał, ale najwyraźniej szkoła zaczęła zarabiać więcej, a jej marketing poszedł w bardzo złym kierunku. Pierwszy komentarz każdej z niezadowolonych osób zniknął, mimo że po pierwszym wstawieniu nie był on kopiuj-wklej. Był po prostu negatywny, często bardzo uprzejmy i w pełni zgodny z regulaminem, ale administracja na siłę szuka sposobu na wytłumaczenie tego co robi zamiast zacząć grać fair. Z myślą o Tobie kandydacie walczymy, bo po korytarzach CDV snuje się już wystarczająco dużo studentów, którzy nabrali się na takie praktyki. Uczelnia wyższa powinna być uczciwa, ale nie jest, więc po prostu bądźmy świadomi, że nie tylko firmy usuwają negatywne opinie na swój temat.
    6/2/20