• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Skoczowie

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 43-430 Skoczów, ul. Bielska 17 , (+) 608 708 111, rekrutacja.skoczow@wsb.net.pl

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu prowadzi kształcenie w kilku miastach w kraju w tym na Wydziale Nauk Społecznych w Skoczowie. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie prowadzone na kierunku bezpieczeństwo zdrowotne. Szkoła kładzie duży nacisk na praktyczne przygotowanie do wykonywania zawodu, dlatego połowa przedmiotów realizowanych w ramach programu nauczania na kierunku to zajęcia praktyczne kształtujące umiejętności i kompetencje studenta.

Studenci mają możliwość wyboru jednej z dziesięciu proponowanych na kierunku specjalności i są to np.: BHP i ochrona przeciwpożarowa, edukacja i promocja zdrowia, odnowa biologiczna, rehabilitacja i masaż czy psychologia zdrowia. Ofertę edukacyjną WSB w Skoczowie uzupełnią studia podyplomowe z zakresu między innymi: bezpieczeństwa antyterrorystycznego, bezpieczeństwa zdrowotnego, coachingu i doradztwa zawodowego, edukacji dla bezpieczeństwa, a także kryminalistyki i metod zwalczania przestępczości.


Ocena uczelni

7.01 / 10
167 głosów

Opinie (57)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Skoczowie, WSB Skoczów

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa
odpowiedź dla AGA96 z dnia 21.11.2022
Dziękujemy za pozytywną opinię.
22.11.2022
21.11.2022
AGA96
W obszarze bezpieczeństwa zdrowotnego - myślę, że to najlepsze do nauki miejsce w okolicy. Fajny program studiów, dużo zajęć praktycznych a to jest bardzo cenne. Organizacyjnie nie jest źle ale są elementy do poprawy, niemniej jednak całokształt na plus, polecam ;)
B.
Jestem pozytywnie zaskoczony! Dużo wartościowej wiedzy i ciekawe zajęcia.
09.11.2022
19.10.2022
Piotr.K
Jeśli komuś zależy to naprawdę ma tu duże pole do popisu. Polecam
Larysa
Szczerze polecam tą uczelnie :-)
07.10.2022
14.07.2022
Koala
Niestety nie zawiodłam się, chociaż komentarze odstraszają.
Patka
Mam porównanie z innymi uczelniami, bo studiowałam już na innej uczelni i szczerze powiem, że jest nieźle. Może sam wydział nie wygląda okazale, ale pod względem wykładów 10/10.
12.05.2022
13.04.2022
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa
odpowiedź dla Tymon z dnia 31.03.2022
Panie Tymonie, Oczywiście istnieje taka możliwość. Szczegóły znajdzie Pan na naszej stronie: https://www.wsb.net.pl/praktyki/ Pozdrawiamy serdecznie
Tymon
Czy praktyki są obowiązkowe? Czy można je zrobić w ramach wolontariatu na przykład?
31.03.2022
24.02.2022
Kaśka
Powoli kończę studia na tej uczelni, więc postanowiłam się wypowiedzieć na jej temat. Przede wszystkim muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Nie tylko z samego poziomu nauczania, ale też z zaangażowania dziekanatu w sytuacje losowe spotykające studentów. Osobiście jestem wdzięczna WSB.
Kinga
Niedawno zaczęłam studiować, ale już chyba moge polecić, jak dla mnie najlepsza uczelnia w regionie
04.02.2022
29.09.2021
adam
Chyba tu https://www.wsb.net.pl/regulaminy-bonifikat/
Apellacja
Gdzie mogę znaleźć informacje na temat bonów? Nie widze ich na stronie wsb.
06.09.2021
18.07.2021
Student
Studiuje od niedawna, ale myślę, że mogę się wypowiedzieć co do uczelni. Ogólnie bardzo polecam, wszyscy serdeczni zarówno wykładowcy jak i Panię w dziekanacie. Nie miałem żadnych problemów z jakąkolwiek sprawą jak na razie. Jedynym minusem jest chyba tutaj wygląd budynku w którym znajduje się ta uczelnia, może trochę odstraszyć.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Skoczowie
odpowiedź dla Maja z dnia 21.01.2021
Szanowna Pani, tak, w Wydziale Nauk Społecznych Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa w Skoczowie można póki co studiować tylko na kierunku Bezpieczeństwo Zdrowotne. Jeżeli jest Pani zainteresowana innym kierunkiem studiów, proszę zapoznać się z ofertą sąsiedniego Wydziału w Jastrzębiu-Zdroju, mieszczącego się 25km od Skoczowa.
22.01.2021
21.01.2021
Maja
W Skoczowie można studiować tylko bezpieczeństwo zdrowotne?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Skoczowie
odpowiedź dla Sandera z dnia 11.01.2021
Szanowna Pani, póki co studia odbywają się zdalnie. To, w jakiej formie odbywać będą się w kolejnych semestrach, zależy od sytuacji związanej z pandemią. W Wydziale w Skoczowie prowadzone są dyżury w wyznaczonych dniach. W celu zdobycia szerszych informacji zapraszamy do kontaktu : 608 708 111.
12.01.2021
11.01.2021
Sandera
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie jak wygląda teraz funkcjonowanie Wydziału? Jest jakaś szansa, że studia odbywać będą się znowu normalnie, czy dalej wszystko zdalnie? Chcę się zapisać, bo jestem ze Skoczowa, a nie wiem czego się spodziewać.
Lidka
Kierunek wydaje się bardzo specjalistyczny, zawężony. Wolałbym studia bardziej uniwersalne, aczkolwiek z opinii wynika, że szkoła ok.
02.12.2020
23.10.2020
Nicola
Moja siostra tu studiuje. A ja idę za rok :D ona się co prawda wahala między Skoczowem a Bielskiem ale do Skoczowa mamy bliżej. Ona pracuje w NatureHouse jak konsultant dietetyczny i mówiła mi że dużo wiedzy ze studiów jej się przydaje w pracy.
Kandydatka
Oferowany kierunek jest na tyle uniwersalny, że raczej sporo jest możliwości studiów drugiego stopnia po nim. Tak mi się wydaje. JAk myślicie?
20.10.2020
16.09.2020
AGA
Wiesz co kojarze że ktoś się przenosił na drugim roku więc jest taka opcja
Gosia
Czy ktoś się przenosił do tej szkoły z innej uczelni? Studiuję bezpieczeństwo, ale nie zdrowotnie, trochę inny kierunek.
15.09.2020
06.08.2020
Ola
@Zuza ja też wybrałam WSB głównie przez lokalizacje ;D Reszta wyszła w praniu :) odnośnie Twojego pytania to z doświadczenia uważam że stosunek ceny do jakości kształcenia jest ok. Niektórzy z wykladowoców są bardziej wymagający, inni trochę mnie ale ja osobiście polecam.
Zuza
Jak oceniacie relację ceny do jakości kształcenia? JAk dla mnie super lokalizacja szkoły, ale żeby nie wtopić.
05.08.2020
12.05.2020
Magdalenka
Też poszłam ze względu na lokalizację. Nie muszę robić zbędnych km ani do pracy ani na studia. Uczelnia jak uczelnia, coś trzeba robić, żeby w głowie coś zostało, ale generalnie jest ok.
Luiza
Ktoś kończył tą szkołę? Warto? Lokalizacja bardzo mi odpowiada.
08.05.2020
04.03.2020
robson
Przez tego koronawirua zaczynam myśleć o bezpieczeństwie zdrowotnym :D nawet specjalności pasują hehe
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
@Pola Do końca lutego trwa nabór marcowy. Zapraszamy do składania dokumentów rekrutacyjnych i skorzystania z oferty bonów edukacyjnych. Szczegóły są na stronie: https://www.wsb.net.pl/aktualnosci/zachowaj-energie-na-oszczedzanie/ Zapraszamy!
21.02.2020
21.02.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Kaja z dnia 21.02.2020
Dzień dobry, póki co nie mamy w planach otwarcia tych kierunków w Skoczowie. Zapraszamy do pobliskich Wydziałów. W Wydziale w Gliwicach mamy oba kierunki - Psychologię i Pedagogikę, a w Jastrzębiu-Zdrój Psychologię. Zapraszamy serdecznie!
Kaja
Czy jest szansa na pedagogikę/psychologię w Skoczowie?
21.02.2020
19.12.2019
Pola
Czy planowana jest rekrutacja od semestru letniego?
Michu
@Lidka poziom nauki języka każdorazowo jest dostosowywany do poziomu jego znajomości przez grupę czyli kompetencji językowych studentów.
09.10.2019
09.10.2019
Lidka
Jaki jest poziom języków obcych? Chodzi mi o angielski?
Zośka
Hej AgaK, ja też złożyłam papiery na psychodietetykę. Cieszę się, że będziemy razem studiować.
13.09.2019
14.08.2019
JezykiDoWyboru
Kaja, do wyboru masz angielski lub niemiecki
kaja
Jakie języki obce są do wyboru?
09.08.2019
08.08.2019
AgaK
Ludzie, właśnie złożyłam papiery na BZ, specjalność psychodietetyka, bo w mojej ocenie to bardzo przyszłościowy kierunek, biorąc pod uwagę dietę przeciętnego Kowalskiego. Ja jestem po technikum gastronomicznym. Wybiera się ktoś jeszcze na to?
Do_iks
nie ma jeszcze magisterki w Skoczowie, można za to zrobic duzo ciekawych podyplomowek , zalezy jaka tematyka cie interesuje, najlepiej sprawdz sobie na stronie uczelni, jest co wybierac.
19.07.2019
18.07.2019
iks
Jakie studia mgr polecacie po tej uczelni? Żeby nie powtarzać tematyki studiów, ale jednak coś pokrewnego?
Student Tomek
Polecam, jest tu fajnie, uczelnia sie rozwija tutaj, ale wszysrtko idzie w dobrym kierunku. Spoko wykladowcy i ogolnie widac ze maja ambicje zeby byla to uczelnia na poziomie.
15.07.2019
08.07.2019
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
dp Karolina
Trzeba było pisać na grupach :P Ja już prawie po sejsi ogólnie rekrutacja ok, trzeba złożyć dokumenty i to w zasadzie tyle. Ludzie są mega spoko, bo nie napotykasz nadętych bufonów jak u innych, tylko normalnych co chcą zdobyć praktyczne wykształcenie. Atmosfera in plus, czesne w miarę ok, panie z dziekanatu też spoko, o dziwo są inne niż w legendach o paniach z dziekanatu xd Ja polecam
31.01.2019
09.07.2018
Karolina
Kto wybiera się w tym roku na Bezpieczeństwo Zdrowotne w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Skoczowie? jak wygląda rekrutacja? jakie macie opinie na temat uczelni?
do Ciekawski2018
dla mnie bardzo fajnie, chociaz na początku był choas jednak widać, ze idzie to w dobrym kierunku
17.06.2018
29.04.2018
Ciekawski2018
Witam, jak opinie po pierwszym roku? Jest ok, polecacie>?
ulap
aaa czyli jest ten nabór zimowy, spoko
18.03.2018
05.02.2018
den
ja tam skorzystam z naboru zimowego na wyzszej szkole bezpieczenstwa, super opcja zeby nie tracic roku
nenor
zapowiada się ciekawie, zwłaszcza ze to skoczów:)
29.12.2017
12.11.2017
karnik
well done, będzie zapis z mojej strony!
dreny
nie widzę problemu maxer zebys tam zadzwonil lub napisal, ja sie kontaktowalem i zero problemow
19.10.2017
15.10.2017
maxer
coś dalej wiadomo, zapowiada się ciekawie, ze bedzie mozna tutaj studiowac
filos
nieźle ze ruszaja w skoczowie
30.09.2017
24.09.2017
limpe
i bardzo dobrze, dobra szkoła wiec rozwój jest!
Skoczowianka
Bezpieczeństwo zdrowotne! Świetny wybór, widać, że uczelnia dostosowuje się do obecnych potrzeb i trendów. Super sprawa!
22.09.2017
19.09.2017
gregson
wow w koncu coś u nas, po maturce skorzystam, szkoła ma dobre opinie
test
test
11.07.2017
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Opolski
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Lubelska
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Coventry University Wrocław
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie