Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Studiów Społecznych Gdańsk (WSB Gdańsk)

Komentarze (150)

  • Wojenka

    Panie Krzysztofie, dziękujemy za świetny wywiad i upamiętnienie naszego prezydenta miasta! Polecam gorąco tę uczelnie, widać profesjonalizm i rzetelność wykładowców! Super!
    16.01.2019
  • BW

    Polecam BW, BP, dobre kierunki, dobre praktyczne, nie ma lania wody.
    14.01.2019
  • Kid4Fit

    Najlepsze są terenówki na lądówce :D Siedzieć w czołgu to jest jednak mega zabawa :D
    09.01.2019
  • KK

    nie wiem czy polecać bo jeszcze sesja przede mną :D a na serio to uczelnia mega, mieliśmy ekstra dzień studenta no a zajęcia trerenowe wymiatają. Co do wykładowców - większość praktyków, więc fajnie się słucha i uczy... No dobra polecam :P
    07.01.2019
  • Kristal

    Pozdrawiam caly dziekanat gdański! Bardzo mi pomogły, a miałem ciężkie chwile w życiu dostałem stypę i wyszedłem na prostą! Co do uczelni to jest ok fajni da praktycxni fachowcy i zajęcia w różnych isntyticjacj . Pozdro
    22.12.2018
  • kopa6

    Polecam Wyższa Szkołę Bezpieczenstwa. Wykwalifikowana kadra, bogaty wybór specjalności i kierunków i niskie czesne, liczne promocje dla studentów to dodatkowe atuty. no i te obozy :)))
    01.12.2018
  • do Ami

    w zeszłym roku, generalnie te zajecia praktycznee są tam rewelacyjne:))) polecam tę Uczelnie
    24.11.2018
  • Ami

    studia super, ale dopiero jestem 2 miesiąc. Od tego weekendu zaczynają się zajęcia terenowe, idziemy do zakładu karnego. Nasza grupa nie może się doczekać jak to wszystko wygląda od środka :D Ktoś z Was miał juz takie wyjście ?
    23.11.2018
  • makaron

    Według mnie jeśli chodzi o kwestie studiów zwiazanych z bezpieczenstwem to bardzo dobra uczelnia
    18.11.2018
  • Frederico

    Mi tam się podobało, zwłaszcza te obozy, jeśli wiecie o co kaman:p
    15.10.2018
  • Basia P.

    Studia dopiero co zaczęłam i jak narazie dziwią mnie te wszystkie opinie.. W dziekanacie panie miłe i rzeczowe, nauczyciele też, wręcz z psychologii pasjonaci swojego zawodu.. aż się chce chodzić i coś działać. Jak będzie zle tak jak tu piszecie to dam znać, ale na dzien dzisiejszy to chyba wypociny ludzi tu nie uczących się..
    13.10.2018
  • do Piotr

    Jeśli ważny jest dla Ciebie poziom zajęć a nie "papier" to nie idź... To jest Uczelnia tylko dla tych którzy idą po "papier", wystarczy posłuchać osób, które tam studiują bądź studiowały.... po "papier".
    11.10.2018
  • Piotr

    Cześc. Padło wczesniej nazwisko prof. Cioska na psychologii. rozumiem, że już nie wykłada? A są jacyś inni wartościowi wykladowcy? a na bezpieczenstwie jest ktoś kogo na wykładach warto posłuchać? są jacyś praktyc? to chyba ważne żeby teorii wbijali do głów jedynie. czytam o wielu szkołach gdzieś w ramach dodatkowej rekrutacji musze sie załapać. Dla mnie ważny jest poziom zajeć, a probelmy w administracji są w każdej szkole.
    09.10.2018
  • do "do niceuuw"

    takie rzeczy się nie dzieją? czyli 3 kierunki nie są połączone w jedną grupę na wykładach? wystarczy wejść na stronę w plan zajęć - tam wszystko jest bo specjalnie sprawdziłem po tych komentarzach
    07.10.2018
  • KK

    Czy jest tu ktoś kto zaczyna psychologię od tego roku?
    05.10.2018
  • Kaśka

    ostatnio na przerwie gadaliśmy czemu taki hejt jest na necie.. studiuje tu psychologię i to dzięki wielu wykładowcom się ukierunkowałam i otworzyłam oczy ile mam możliwości. Prowadzący w większości wspierają, kadra bardzo fajna i zajęcia praktyczne są serio praktyczne.. Hmm może ktoś nie zdał roku i tak ciśnie anonimowo w sieci? :) osobiście polecam z całą grupą :)
    01.10.2018
  • Marzena

    Osobiście uczęszczałam na WSB w Gdańsku. Przychodząc do dziekanatu nie zostaniesz miło przyjęty. Dziekanat żyje własnymi zasadami. To że się za wszystko płaci to jest juz śmieszne a co dopiero to że najchętniej omijalbys dziekanat wielkim łukiem bo i tak nic nie załatwisz bez wniosku i pieniędzy. Przepraszam ale gdy przychodzisz z kartą praktyk do zaliczenia a Pani pracująca w dziekanacie wyśmiewa Cię i mówi że jest to dziwne że masz zaliczone i sprawdza wszystko z dokładnością by nie zaliczyć to chyba o czymś świadczy. A dodzwonić się do dziekanatu czasem to gorzej niż do prezydenta, ale pani potrafi Ci powiedzieć że teraz nie może bo pracuje no pewnie ciekawe jak jedząc ciasto i pijąc kawkę? Szczerze przez ta cała uczelnie straciłam wiele na zdrowiu w trakcie ostatniego roku czyli procesu dyplomowania, ale nie będę się rozwijać bo i tak każdy stwierdzi że konkurencja, tylko ciekawe czy ona tyle by wiedziała na temat tej uczelni :)
    30.09.2018
  • do niceuuw

    kolejny smieszny komentarz, widac ze nie studiujesz na wsb bo takie rzeczy tam sie nie dzieją, jakby liczyała sie kasa to czesne nie byłoby najnizsze, konkurencja chyba słabo zapłaciła
    29.09.2018
  • niceuuw

    Serio??? Ktoś poleca studiowanie na WSB??? A co to ma być teraz, że 3 kierunki (Bezpieczeństwo zdrowotne, Pedagogika i Psychologia) mają łączone zajęcia??? Rozumiem, że jest nas mało, ale zaczynam wątpić w to.... CZY NA PRAWDĘ LICZY SIĘ TYLKO KASA???
    26.09.2018
  • studia - psychologia

    O co tutaj chodzi? mam wrazenie ze to jakas konkurencja pisze, ten kierunke działa i z tego co widze ma sie dobrze, kadra jest bardzo fajna i dobrze przygotowana merytorycznie ludzie nie słuchajcie płatnych hejterów, polecam studia na wsb
    23.09.2018
  • Gosia

    Psychologia - poza garstką wykładowców którzy znają się na rzeczy i traktują studenta po ludzku to jeden cyrk zarówno merytorycznie jak i administracyjnie. Komplikacje z umowami, jakieś kruczki, kary, sam kierunek słabo zorganizowany, dyplom nic mi nie daje. Bardzo dużo zdrowia kosztowało mnie skończenie tego kierunku i mam nadzieje że jeśli ktos się w tym momencie waha to zdecyduje się jednak na inną uczelnie. Dla własnego dobra, poważnie.
    10.09.2018
  • Pola

    Skończyłam psychologię na Wsb. Za wszystko trzeba płacić. Jedyny plus to kilku wykładowców, którzy zapadają w pamięć niestety w coraz mniejszej liczbie.
    10.09.2018
  • Vifinik

    Psychologia - może było warto gdy były wykłady z prof. Cioskiem, ale teraz...wielu specjalistów odeszło, nie wiadomo dlaczego?!?!?! Wystawiają jakieś beznadziejne przedmioty jako "zapytaj dziurę" a przedmioty ważne są w bardzo okrojonych godzinach....
    10.09.2018
  • Zaoczne studia - psychologia

    Prosze o informacje na powyzszy temat, czy ktos juz studiuje na tym kierunku? Rowniez przeprowadzam sie do Gdanska.
    01.09.2018
  • Hey...

    Mozna zaczac studia zaoczne od marca? Interesuje mnie psychologia. Z gory dziekuje za odpowiedz.
    01.09.2018
  • Kto studiuje w tym roku psychologie ilu nas bedzie

    Odezwijcie sie kto idzie na psychologie
    21.08.2018
  • do Felek

    chyba pomyliłeś szkoły hejterzy, studiuje psychologie i nie mam zastrzeżeń, wręcz odwrotnie
    30.07.2018
  • Ant.

    Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat podyplomowki Agenta Celnego ? Jak wyglada to na tej uczelni, uczą konkretnych i przydatnych rzeczy w zawodzie czy wręcz przeciwnie ?
    24.07.2018
  • do Bezpieczeństwo Zdrowotne

    Skoro jesteś na innej specjalizacji, to uważam, że powinieneś się na jej temat szerzej wypowiedzieć.
    12.07.2018
  • Felek

    Psychologia to porażka. Przedmioty z kierunku prowadzą często ludzie nie z psychologii. Żałosne jest to że studenci czasami znają się lepiej niż wykładowca
    10.07.2018
  • do Bezpieczeństwo zdrowotne

    Nie zgodzę się, to przyszłościowy kierunek, ale wiele rzeczy sie jeszcze wykształca, potrzeba czasu. doszedłem w trakcie naboru zimowego i jestem zadowolony bo jest to podejście praktyczne, oczywiście jestem na innej specjalizacji, ale mam wrażenie, ze to tez kwestia wykladowcy, mam nadzieje ze dalej bedziej podobnie.
    13.06.2018
  • Bezpieczeństwo zdrowotne

    Wybrałam kierunek bezpieczeństwo zdrowotne specjalność ratownictwo medyczne. Po pół roku zrezygnowałam. Nijak to się miało to ratownictwa. Uczyłam się bzdur, a na ocenę rysowałam jakieś plakaty. Wiem, że na pierwszym roku są zapychacze, ale od moich koleżanek i kolegów z tego kierunku wiem, że nadal nic konkretnego nie robią. Chociażby przypomnieć sobie pierwszą pomoc. Z tego co się orientuję na zajęciach terenowych będą musieli zrobić przedstawienie o Kopciuszku na zaliczenie. Wiem, że to nowy kierunek i może nie wiedzą jak go lepiej zorganizować, ale bez przesady. Jeden z kolegów z grupy, który zrezygnował wcześniej ode mnie przeniósł się do Elbląga i tam na wejściu uczył się konkretów dotyczących ratownictwa. Jak poprawnie wykonać wkłucie itp. Jeśli chodzi o wykładowców to są naprawdę w porządku, w końcu ta szkoła jest płatna. Jeśli naprawdę chcesz być ratownikiem to radzę wybrać inną uczelnię :)
    08.06.2018
  • do Konrad

    z tych wszystkich lokalnych uczelni wyszasz szkola bezp. wydaje sie najlepsza pod tym wzgledem
    29.04.2018
  • do Konrad

    Studiowałem na WSB. Bezpieczeństwo wewnętrzne jest tam dobre ze względu na dobrze dopasowane przedmioty i znaczną ilość praktyk. Nie ma aż tyle zbędnej teorii i da się z tego coś wynieść. Zależy kto gdzie chce iść potem. Moim zdaniem to dobra Uczelnia w kontekście nauk o bezpieczeństwie. Na plus też zajęcie terenowe i wielu fajnych wykładowców, warto zwrócić uwagę na liczne kontakty tej uczelni
    14.04.2018
  • Konrad

    *Bezpieczeństwo wewnętrzne
    12.04.2018
  • Konrad

    Witam czy mógłby ktoś mi przybliżyć coś o tej uczelni ? (WSB) pisze w tym roku maturę i mam zamiar iść na bezpieczeństwo narodowe, ale na stronie nie widzę żadnego progu punktowego ani przelicznika punktów. Mógłbym mi ktoś objaśnia warunek dostania się na takie studia ? Jest to wgl szkołą państwowa czy prywatna?
    11.04.2018
  • nenfi

    tak jest jeszcze nabow bo aplikwoalem w czwratek
    01.04.2018
  • mojo

    czy jest jeszcze nabór zimowy?
    15.03.2018
  • do bezp. zdrowotne

    Tak tylko oni, z tego co wiem problemów z pracą raczje niema, ale to nowy kierunek wiec statystyk jeszcze niema, ale generalnie chyba tylko oni mają.
    18.02.2018
  • bezp. zdrowotne

    gdzie znajdujecie pracę po kierunku Bezpieczeństwo Zdrowotne??? czy w Gdańsku tylko WSBezpieczeństwa ma to Bezpieczenstwo Zdrowotne?
    12.02.2018
  • Psychodietetyka - zaocznie

    Ktoś studiował? Mogę prosić o opinie? Poziom, mega dużo nauki czy może trochę mniej? Jak odczucia na psychologii?
    29.01.2018
  • psychologia WSB

    studiowałam wcześniej 2 lata na UG, kończę psychologię na WSB i mogę powiedzieć że na każdej uczelni można trafić na dobrych i kiepskich wykładowców, tak samo jest ze studentami, polecam uczelnię, jak chcesz się nauczyć to nauczysz się wszędzie a na WSB na pewno w dobrej i zdrowej atmosferze + obóz - super sprawa i wspomnienia do końca życia!
    26.01.2018
  • daga

    Po zastanawieniu się, polecam wyższą szkołę bezpieczeństwa, skończyłam 2 lata temu Bezpieczeństwo wewnętrzne, same studia fajne, ale najważniejsze, że udało mi się dostać po nich pracę, a to chyba najważniejsze prawda?
    13.01.2018
  • do Wera

    zanim się zacznie szeptany robić wypadałoby sie zapoznać z ofertą uczelni
    29.12.2017
  • do Wera

    yyy a od kiedy w Gdańsku jest zarządzanie? słaby hejt...
    13.12.2017
  • Wera

    Na bezpieczeństwo można iść bo tak rzeczywiście mają kadry i dbają o ten kierunek. Zarządzanie mają kompletnie gdzieś. Po co otwierali jak nie mają kadty so prowAdzenia zajęć? Praktyki obowiązkowe, i to co semestr. 360 godzin darmowej pracy i wykorzystywania co bardzo często i tak nie ma nic wspólnego z tym co studiujesz. Obowiązkowy obóz sportowy a czy jedziesz czy nie trzeba 200 zl zapłacić bo brak twojej zgody na wyjazd to od razu drugi termin. Nie polecam. Poza fajnymi ludźmi nie ma tu nic wartego uwagi!!!!!
    06.12.2017
  • nemo99

    Najlepsze obozy, a niektórzy wykładowcy po portu super, polecam
    25.11.2017
  • Nowy2017

    W tej chwili zajęcia mi odpowiadają pod kątem merytorycznym, organizacyjnie w miarę ok. zobaczymy co będzie dalej
    19.11.2017
  • do mgr bezpieczenstwo wewnetrzne

    studiowałem bw na panstwowej uczelni i zmieniłem na wyższą szkołe bezpieczeństwa, tu bw jest w zupelnie innym stylu, specjalnosci pod kątem bezpieczenstwa a tego szukałem wlasnie, czyli wsb wychodzi na plus
    24.10.2017
  • mgr bezpieczenstwo wewnetrzne

    Będę wdzięczna za jak najwięcej opinii na temat ww. kierunku. Warto czy lepiej poszukać szczęścia na innej uczelni?
    10.08.2017
  • lokus

    jak widać są też dobre uczelnie prywatne, studiowałem na wyższej szkole bezpieczeństwa i jestem zadowolony
    14.05.2017
  • Luna

    Mi się bardzo podobało - fajna kadra, fajne zajęcia , poprowadzone z pomysłem. Do tego zajęcia terenowe, czyli coś, czego gdzie indziej raczej nie ma, a przecież przygotowanie do przyszłego zawodu czy możliwość uczestniczenia w życiu kulturalnym Trójmiasta to frajda. Zastanawiam się nad podyplomówką, bo prowadzą nabór. Polecam jako absolwentka psychologii.
    17.02.2017
  • padme

    U mnie akurat doświadczenia z dziekanatem całkiem na plus, raczej bezproblemowo
    11.12.2016
  • Malinka

    Szkoła całkiem spoko,kadra i zajęcia też,ale dziekanat to jakaś kosmiczna pomyłka. Nic nie można załatwić. Panie ciężko obrażone jak coś się chce załatwić,kompletny brak szacunku do studentów czasem wręcz z pogardą
    21.11.2016
  • kofta

    To zależy czego szukasz. Moim zdaniem warto jednak dokładniej zapoznać się z planami studiów, a przede wszystkim ze specjalnościami, ja takową znalazłam. Warto by było również uderzyć do samej rekrutacji, przynajmniej ja bym tak zrobiła. Osobiście z samej szkoły jestem zadowolona.
    16.11.2016
  • Agnieszka

    Czesc, zastanawiam sie czy warto jest tutaj studiowac bezpieczenstwo wewnetrzne (sluzby graniczne) i czy w ogole nadawalabym sie tutaj. Niestety nigdzie nie moge znalezc zadnych informacji, w ktorych ten kierunek bylby chociaz troche opisany. Jedynie na ulotce ktora mam jest napisane ze pozniejsza mozliwa praca w Wojsku jako cywil - to znaczy, ze nie przygotowuja tutaj do pracy w sg jako straz, nie ma zadnych zajec fizycznych i szkolen? A jesli sa to na jakim poziomie - czy osoba nie trenujaca sportu da sobie rade? Jakby ktos studiujacy te specjalizacje moglby mi przyblizyc jak to wszystko wyglada to bylabym bardzo, bardzo wdzieczna :)
    15.11.2016
  • mraz

    dla mnie to tylko wyższa szkoła bezpieczenstwa, naprawde konkretna kadra, a kasa wcale nie duza do zaplacenia, sporo zajec terenowych i moim zdaniem jakosciowo bardzo dobrze.
    31.10.2016
  • Antek

    Moje spostrzeżenia dotyczące tej szkoły są pozytywne. Organizacja co prawda mogłaby być lepsza, ale poza tym poziom, jak i wykładowcy w większości solidni.
    19.10.2016
  • bylastudentkawsb

    Stanowczo odradzam wybór tej szkoły, najgorsza uczelnia o jakiej kiedykolwiek słyszałam i do której niestety uczęszczałam przez rok, ponieważ się przeniosłam. Organizacja jak i niedociągnięcia, wyciąganie siana od uczniów ile tylko da radę, problemy stwarzanie z przeniesieniem się na inną uczelnie, okrojony program gdzie na innych uczelniach mają wyższy poziom i chociaż punkty ects się zgadzają, a nie tak jak na WSB. Będąc na pierwszym roku w wsb mam o ponad połowę mniej punktów niż inna uczelnia o tym samym kierunku. Obsługa w dziekanacie- tragedia, mili sa tylko wtedy jeśli chodzi o kwestie, które im są na rękę. Przy przenoszeniu się tworzyli problemy, nie chcieli rozmawiać z uczelnią do której się przenosiłam, odrzucali telefony, bo nie chcieli wytłumaczyć dlaczego łamią prawo. Tak oto właśnie nie polecam i przestrzegam przed tą uczelnią osoby ambitne, które chcą się czegoś nauczyć, a jeśli tylko chcą przebimbać studia to jak najbardziej dla takich osób ta szkoła jest, no i jeśli nie szkoda wam kasy. Pozdrawiam.
    16.10.2016
  • tyron

    do Grzechotka = w punkt. mam podobne doświadczenia. Co więcej uczelnie polecam. atmosfera na zajęciach taka jak sobie to wczesniej wyobrazalem czyli kadra na plus.
    11.08.2016
  • degenerat

    na pohybel wam wszystkim, jeżeli nie podoba się szkoła to na cholerę wchodzicie na jej stronę i krytykujecie, dajcie sobie spokój i biegnijcie chwalić swoje debilne uczelnie. Nigdzie nie jest idealnie, ja idę do WSB nie pytając nikogo o opinie, bo każdy polak to łgarz, pozdrawiam seredcznie ;)
    30.07.2016
  • degenerat

    na pohybel wam wszystkim, jeżeli nie podoba się szkoła to na cholerę wchodzicie na jej stronę i krytykujecie, dajcie sobie spokój i biegnijcie chwalić swoje debilne uczelnie. Nigdzie nie jest idealnie, ja idę do WSB nie pytając nikogo o opinie, bo każdy polak to łgarz, pozdrawiam seredcznie ;)
    30.07.2016
  • Kilipo

    Też nie studiowałem Psychologii, ale Bezpieczeństwo, więc moge tylko ten kierunek oceniać. Moja ocena to dobry za kilka niedociągnieć organizacyjno-informacyjnych, natomiast, reszta nice
    27.07.2016
  • Vika

    No to w końcu jak jest z tą uczelnią ?????? Iść na psychologię do Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa czy nie i szukać innej uczelni - bo już nie wiem co robić.
    26.07.2016
  • mufa

    ciekawie się robi. Jako absolwent moge powiedzieć, że idealnie to tam nie było, ale jesli piszeszmy o szczegółach to na pewno lepiej to wygląda niż na pewnej znanej z uczelni.
    24.07.2016
  • Haszka

    do @claire Z ciekawością czytam te wszystkie opinie i powiem jedno. Internet to manipulacja. Właśnie kończę WSB i dawno takich ściem nie czytałam. "w ciągu semestru zmienia się wykładowca, i to wielokrotnie" - czemu ja nigdy nie miałem takich sytuacji!!!??? Jak żałosna musi byc konkurencja WSB, że zatrudniają zawodowych pieniaczy??? Czy to ból, że WSb odniosła sukces i kształci na naprawde dobrym poziomie? Na pewno. A teraz opinia faktycznej studentki. Może budynek nie jest idealny, ale reszta na pełne zadowolenie. POLECAM. STOP ZAWODOWYM HEJTEROM!
    21.07.2016
  • mintero

    oj co za festiwal żenady, drodzy kandydaci niestety, ale wiekszość negatywnych wpisów tutaj nie jest merytoryczna i jest nie prawdziwa. wsb chyba powinno zainwestować w hejterów bo konkurencja widze im nieźle ciśnie. Studiowałem na wsb i jest tam całkiem przyjemnie, kadre możecie sprawdzić, w większości to spoko wykładowcy. Otóż prawda jest taka, że wsb miało pierwsz bezpieczeńśtwo i to własnie oni kształcą w tym kierunku najlepiej. nic o psychologii nie wiem, ale czym się rówżni licencjat z swps od tego z wsb?! niczym! i tak mozna isc na mgr. myślcie!
    20.07.2016
  • ZOŚKA

    Do "alutek" - dziękuję serdecznie za poradę! :-) Jesteś dzisiaj kolejną osobą,która odwodzi mnie od złożenia tam właśnie dokumentów. Podjęłam decyzję nie składam tam dokumentów,bo po rozmowach z wieloma osobami właśnie z tej uczelni stwierdzam,że to jeden wielki wyzysk.
    20.07.2016
  • przyszlystudent

    Bylem w siedzibie szkoły, chyba trwa remont ale nie wiem czy pomieszczen szkoły, czy wszystkie pomieszczenia w tym budynku należa do WSB? ichyba trwala jakas sesja poprawkowa:)
    19.07.2016
  • ZOŚKA

    Kochani, Planuję tam pójść w tym roku na psychologię - niestety nie stać mnie na psychologię na UG za 1000 zł czy na SWPS też ok. 1000zł czesne ta uczelnia ma kierunek psychologia na którą,baaaardzo chciałabym pójść za rozsądne czesne ale,jak tak czytam Wasze komentarze to kompletnie nie wiem co robić czy iść czy nie ...... poradźcie.
    18.07.2016
  • mała mi

    nie polecam tej szkoły, kasę trzeba wykładać za wszystko, nawet za najprostrze zaświadczenia nie mówiąc już o tym, że trzeba płacić kupę kasy z OBOWIĄZKOWY obóz sportowy. Generalnie w wsb chodzi o to by wydusić ze studenta kasę bo student sam w sobie nie jest ważny.
    16.07.2016
  • crazyfrog

    zajęcia z uznanymi praktykami to ułamek całości. Często jest tak, że profesor daje nazwisko, a zajęcia prowadzi ktoś inny. Generalnie średnio.
    15.07.2016
  • przyszlystudent

    No ladnie a ja zamierzam tam studiowac bezpieczenstwo...chociaz jak patrzyłem na dorobek wykladowcow to nie wyglada to zle, byli funkcjonariusze Polcji, SG i chyba żandarmerii wojskowej
    15.07.2016
  • JOKO

    Witam, Chciałam w tym roku akademickim październik 2016' złożyć dokumenty na tę uczelnię na kierunek PSYCHOLOGIA ale,po Waszych komentarzach coraz bardziej zastanawiam się na tą decyzją tym bardziej jak napisała jedna z osób kierunek ten zamknęli jej po pół roku. Boję się,że popłacę pół roku i mi też zamknął psychologie a kasa przepadnie - co robić ?????
    15.07.2016
  • hasni

    Obiektywnie to uważam, że teraz jest tam teraz całkiem przyzwoicie. Czasami jest chaos jeśli chodzi o sprawy organizacyjne, ale nie mogę powiedzieć bo zmienia się na lepsze. Jako, że studiuję na Bezpieczeństwo Wewnetrzne to muszę przyznać, że kadra prezentuje wysoki poziom, można sobie posprawdzać w necie ich publikacje. Czesne jest niskie w porównaniu do konkurencji.
    12.07.2016
  • przyszlystudent

    interesuje mnie czy sa jacys praktyce ktorzy moga się podzielc jakims doświadczeniem i mozna faktycznie nauczyc sie czegos wiecej niz z ksiazek?
    12.07.2016
  • przyszlystudent

    czesc, a jak tak wykładowcy na kierunku Bezpieczeństwo? sa tacy na zajeciach kktorych chce sie chodzić? dzieki za opinie
    07.07.2016
  • majk

    ciężko mi się wypowiadać o psychologii bo studiuje na Bezpieczeństwie, i z tego jest zadowolony, zwłaszcza, że mam porównanie, z mojej strony leci pozytyw
    11.06.2016
  • mird

    Warto zainwestować w tę szkołę bo ona potrafi dać stabilną pracę, WSB ma doświadczenie w kształceniu kandydatów do słuzb mundurowych i takie są fakty, co do komentarza "zażenowanej" brak słów, opis sal z cyklu pomyliłam tabletki od specjalisty...
    28.05.2016
  • zażenowana

    Nie polecam nikomu Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa w Gdańsku! szkoła wygląda jak kurnik, nie ma tam nic(oprócz przedwojennego automatu do kawy) nie ma żadnej strefy komfortu dla studenta- n o chyba że te 4 krzesła na brudnej podłodze. Chodziłam do tej szkoły niestety pół roku i kawa, którą wylałam na początku była tam aż do końca, nigdy nie widziałam sprzątaczki ! syf, w salach były bobki myszy co potwierdzali nawet wykładowcy. Studiowałam psychologię, którą nam zamknęli po pół roku (całe szczęście) od października do końca semestru nikt nie wiedział czy kierunek powstanie, potem czy się utrzyma. żenada. Szanowne panie w dziekanacie oprócz podawania sobie ciasta nie robiło nic. Po przejściu do innej szkoły nie przepisali mi żadnej oceny mówiąc, że po takiej szkole nie ma szans na przepisanie czegokolwiek! Zmarnowane pół roku, pieniądze, czas i nerwy.
    20.05.2016
  • olo89

    do l3runo. to znaczy? Ja studiuje BW i jestem zadowolony, zalezy o co pytasz konkretnie?i
    26.04.2016
  • l3runo

    Jak wygląda sytuacja na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne w tej uczelni?
    10.03.2016
  • niveo

    nic dodać, nic ująć, ja się miło rozczarowałem, bo to naprawdę fajna psychologia na studiowanie
    29.02.2016
  • Paula

    Psychologia na WSB to super sprawa. Jestem zadowolona w 100%, bo kierunek powszechny, dostępny na wielu uczelniach, ale mam porównanie z innymi, kiedy rozmawiam z rówieśnikami, którzy również zdecydowali się studiować psychologię tyle, że gdzieś indziej. Z tego co słyszę tutaj zajęcia prowadzone są lepiej, bo ciekawiej, podejście wykładowców do studentów również takie jakie powinno być. Liczba pozytywnych komentarzy chyba mówi sama za siebie, że warto wybrać tę uczelnię.
    29.02.2016
  • liquid

    no raczej, że tak, kończysz jakbyś normalnie studiował od października, na tym polega magia tego naboru:)
    27.02.2016
  • mordor

    A jak to wygląda z tymi semestrami? Kończy się terminowo, w sensie tak samo jak ci z normalnej rekrutacji?
    25.02.2016
  • moczo

    Nabór zimowa fajna sprawa, nie ściemniali:)
    14.02.2016
  • Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa

    Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
    30.12.2015
  • ming

    nie mówie, ze to harvard, ale to otwarte wyklady to super sprawa w tej szkole
    27.11.2015
  • Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa

    Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
    30.10.2015
  • nartami

    Ja skorzystałam z bonifikaty, nie było żadnego problemu, osobiście uczelnie oceniam pozytywnie
    26.10.2015
  • nikko

    Jak na razie mają dużo ciekawie brzmiących specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
    18.10.2015
  • gres

    tak mietus jak sie sprezysz to jeszcze mozesz dobic na psychologie:)
    15.10.2015
  • Jan_Student

    Uczelnię oceniam bardzo pozytywnie. Zaraz rozpocznę tam drugi rok nauki na pedagogice i jestem zaskoczony jakością zajęć - nie uczymy się tylko regułek ;) Atmosfera sympatyczna, kadra w porządku, wykładowcy są naprawdę wyrozumiali i mają dużo oleju w głowach ;)
    26.09.2015
  • mietus

    ide na psychologie, sa jeszcze miejsca?
    25.07.2015
  • troja

    kursy z matmy dla kandydatów to super opcja
    11.04.2015
  • thor

    lista specjalności na bezpieczeństwie zdrowotnym robi wrażenie
    30.03.2015
  • do Jerry

    dość spore te kwoty wymieniłeś, z tego co wiem w Łodzi za napisanie pracy bierze się jakieś 300zł....i nie mówi się o tym tak głośno, żeby młodsze roczniki pytały starszych o taką "przysługę"
    24.03.2015
  • jaco

    ja nie narzekam. nawet ni chodziłem a mi kilka zaliczeń wpisali
    08.02.2015
  • Jerry

    fajna szkoła idzie nawet zarobić studenciaki z innych roczników sami proszą o napisanie pracy, stawka od 500-1000 zł.
    08.02.2015
  • koko chanel

    też się zdziwiłem ale to prawda, kadra na psychologii bardzo solidna, przynajmniej tak sie wydaje
    01.02.2015
  • janka

    Racja! A ta uczelnia ma bardzo dobrych wykładowców. Jestem bardzo zadowolona z wyboru psychologii w WSB!
    26.01.2015
  • nina

    grupę zawsze możesz zmienić, ważne, żeby wykładowców mieć w porządku ;)
    31.12.2014
  • mitrandir

    dopiero pierwszy semestr sie kończy, ale nie mam większych zastrzeżeń no może poza kilkoma osobami z grupy:)
    25.12.2014
  • demon

    a jak to wygląda z psychologią? jest ok?
    06.12.2014
  • gelawon

    jeśli chodzi o bezp wewnętrzne to znacznie lepiej ta szkoła wypada niż konkurencja w mieście. mam porównanie. polecam
    23.11.2014
  • Andzrej786

    Nie wiem jak na psychologii, chyba dopiero zaczynają, ale ja będą na II roku bezpieczeństwa wewnętrznego jestem zadowolony, fajne są zwłaszcza zajęcia terenowe. raczej pójde tam też na mgr
    26.10.2014
  • Jaa

    Siema za dwa lata się wybieram na studia. Myślę o psychologi kryminalistyczno - śledczej zaocznie ;) Polecacie? Aha i czy te obozy sportowe dotyczą tylko bezp. wewnętrznego czy na psychologii i to jeszcze zaocznie też są?
    25.10.2014
  • Cieśla

    Tak musisz tylko wpisać maila i otworzy się czat. U mnie ogarnęła wszystko jak trzeba, kiedy miałem jakiekolwiek wątpliwości przy zapisywaniu.
    28.09.2014
  • pytanko

    ta Kasia od pytan bedzie on-line w ciagu dnia???? bo teraz niby opcja z mailem, ale wolałbym pogadac, cha, cha, czy może to automat???
    09.09.2014
  • Miętówka

    Kto się wybiera na Bezpieczeństwo wewnętrzne? Jakie mają spostrzeżenia absolwenci? Z tego co widzę większość opinii jest pozytywna, czy Uczelnia pomogła w znalezieniu pracy?
    29.08.2014
  • Makarena

    Ciężko powiedzieć, ja też akurat się wybieram na psychologie na wsb. Generalnie na podstawie planów studiów, przedmiotów ze strony www wygląda profesjonalnie. A które się wg Ciebie specjalizują?
    13.08.2014
  • sylwia94

    a co sądzicie o psychologii w WSB? może lepiej szukać tego kierunku w uczelniach specjalizujących sie w kierunkach psychologicznych?
    27.07.2014
  • Moneta

    Aloha. Nie wiem jak jest w Poznaniu i Gliwicach. Obiektywnie to czasami jest chaos jeśli chodzi o sprawy dziekanatowe, ale w którym dziekanacie jest idealne? Studiuję na Bezpieczeństwo wew. kadra prezentuje wysoki poziom, czesne jest niskie w porównaniu do konkurencji, Myślę, że ta Uczelnia dobry wybór.
    17.07.2014
  • ajzoll

    Siemka. Idzie ktoś na psychologie??? Ja sie wybieram, papierki złożone, więc śmigam. Mam kumpla na wsb co studiuje bn i mowi ze ok.
    03.07.2014
  • Kogiel Mogiel

    Patrzyłem na różne oferty Bepieczenstwa, kolega polecił mi wsb i jednak tu sie wybietam, nie uktuwam ze kusząco brzmi opcja wakacji: http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
    24.06.2014
  • maniak!

    yyy pisałem o Gliwicach:)
    14.06.2014
  • maniak!

    odkąd budynek zmienili to jakoś lepiej, ogólnie na może być, dostałem niezłe stypendium:) nie wiedziałem, że w szkoła niepublicznych można dostać styoe:)
    14.06.2014
  • pedro pauleta

    coe, z tego co sie orentuje wsb jak pierwsza wprowadziła ten kierunek, to zalęzy co chcesz robic, niemniej mają fajne specjalizacje, taka psychodietyka na pewno jest przyszłościowa i moim zdaniem warto postawić na tę specjalność
    08.06.2014
  • komador

    jeśli ktoś chce pracować w policji to najlepiej wybrać specjalność bezp publiczne ze specjalizacją policyjną. skończyłem rok temu i dostałem sie do policji i skrócone szkolenie :)))
    02.06.2014
  • p:q

    coraz popularniejszy i coraz większe zapotrzebowanie na rynku - próbuj!
    24.01.2014
  • coe

    a co sądzicie o nowym kierunku na WSB bezpieczeństwo zdrowotne? watro zaryzykować na nowo otwierany kierunek? przyda mi się to w życiu??
    02.12.2013
  • SHE

    Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Policji to dobry kierunek, ale pomyślcie o tym, że pomimo ukończonego kierunku i tak możecie nie przejść testów, bo w testach ukończone studia to nie priorytet.
    07.09.2013
  • Hardy

    Zaczynam studiować w Gdańsku od pażdziernika, i szukam osoby/osób aby znaleść jakieś mieszkanie itd. Wiadomo w grupie taniej zawsze. Kontakt hadek19@wp.pl
    26.08.2013
  • milka

    Witam! Od pażdziernika zaczynam studia na Bezpieczeństwie Wewnetrznym i szukam kogos kto byłby chetny wynająś mieszkanie? W razie czego prosze o kontakt milka145@op.pl
    22.08.2013
  • Karolcia

    a jeżeli chciałabym po ukończeniu tych studiów pracować w policji to muszę przejść rekrutację?
    02.04.2013
  • Karolcia

    a łatwo jest potem znaleźć pracę? :D i można pogodzić studia dzienne z jakąś pracą czy już gorzej jest?
    27.03.2013
  • Embii

    Szkoła moim zdaniem z wyglądu może trochę przerazić, lecz atmosfera która panuje jest fantastyczna . Ludzie, którzy pracują są mili i można się z nimi dogadać. Cena za studia nie jest kolosalna. Poziom nauczania jest odpowiedni dla każdego studenta. Polecam bardzo :)
    20.03.2013
  • MiKi

    karolcia - licencjat robisz w 3 lata, mgr mozesz robic na takim kierunku na jakim chcesz. zalezy od ciebie. a na studia dostaniesz sie jak w miare szybko zlozysz teczke, jest kolejnosc zgloszen. nie wiem gdzie mozna nocowac, bo nie znam gdanska. tez dojezdzam, ale mam tyle bliskoze moge wracac.
    12.02.2013
  • mati...

    widzę ze władze uczelni,albo sami wypisują takie przychylne komentarze albo zlecają ludziom którzy się tym zajmują.ta uczelnia to dno. Nie wnosi nic w ścieżkę kariery studenta. Zajęcia na niskim poziomie. Słaba organizacja.A wiem bo studiowałem w Poznaniu. Tylko kasują i naliczają odsetki jak nie wpłacisz czesnego do 5. każdego miecha. Chociaż z drugiej strony jaka płatna uczelnia zaoczna daje dobre kwalifikacje jak teraz nawet po państwowych uczelniach pracy nie mogą znaleźć. Omijajcie takie uczelnie z daleka. pozdrawiam student
    01.02.2013
  • Karolcia

    także mam pytania. 1. Czy łatwo jest się dostać na pedagogikę specjalność metodyka dochodzeniowo-śledcza i czy łatwo potem znaleźć pracę? 2. Ile trwa licencjat? i jeżeli chciałabym zrobić jakiegoś magistra, to muszę po skończeniu tego licencjatu zacząć studiować inny kierunek? 3. Czy w pobliżu jest jakiś dom studencki? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
    31.01.2013
  • MiKi

    a ja tam studiuje i jestem zadowolony. polecam!!!
    29.01.2013
  • łeska

    na początku wszystko wygląda pięknie i ładnie, poczekaj do sesji, czy nadal wszyscy będą tacy mili :) pozdrawiam, szara rzeczywistość
    08.11.2012
  • eska

    Od tego roku zaczynam studia na wsb w Gdansku. Pierwsze wrazenie? Baaardzo mili pracownicy uczelni!;] Mam nadzieje,ze reszta tez rownie pozytywna:]
    08.08.2012
  • marek

    drodzy studenci, czy poziom nauczania w Gdańsku jest taki sam jak w głównym oddziale szkoły w Poznaniu?? słyszałem rozbieżne opinie a wybieram się bezpieczeństwo wewnętrzne i nie wiem co o tym sądzić
    06.08.2012
  • Marek

    zgadzam się z Gosią te szkolenia WSB wyglądają bardzo dobrze :)
    31.07.2012
  • Patryk

    Mnie tam się Gdańsku bardzo przyjemnie się studiuje Bezpieczeństwo, polecam. A jak macie do Gdańska za daleko to Poznań albo Gliwice. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa jest bardzo pro studencka.
    22.07.2012
  • gosia

    na stronie są wszytkie informacje o szkoleniach, kazde innymi prawami się kieruje, wiec polecam tam ogarnac. a kiedys bylam na szkoleniu tego typu i uważam ze warto, ucza na pewno zycia, a poza tym daja papierem i ciekawe doswiadczenia :) czesto tez są dobre merytorycznie!
    11.07.2012
  • marzena

    Ktoś uczęszczał może na jakieś szkolenie tutaj? Jaka jest cena? Ile trwa? I czy faktycznie można się czego tam nauczyc?
    06.07.2012
  • pyt

    Ogólnie to jak tutaj jest z kadrą? Większość z Poznania czy raczej z Gdańska? Lepiej udać się w tej szkole na studia do stolicy wielkopolski czy na pomorze, ma ktoś jakieś porównanie co do poziomu nauczania? Pozdrawiam i dzięki za info
    20.06.2012
  • bella

    ogólnie wyższa szkoła bezpieczeństwa wywodzi się z poznania, więc trochę bałam się studiować w wydziale zamiejscowym, ale te obawy były niepotrzebne. z tego co słyszałam w obu miastach program jest realizowany na podobnym poziomie, więc naprawdę nie ma co narzekać. ;)
    09.06.2012
  • dominika

    no myślałam że nie będę aż taka zadowolna ze studiowania na wyższej szkole bezpieczenstwa, a jedna jestem :d ale to chyba dlatego że mam naprawdę niepowtarzalny rok, wspaniali ludzie, dobra integracja. wiadomo że łatwo na studiach nie jest, uczyć się trzeba, ale jak się ma fajnych ludzi wokół to jest świetnie.
    01.06.2012
  • do Tedi\'ego

    oczywiscie mozesz optymistycznie zlaozyc, ze bedziesz pracowal w wyuczonym kierunku studiow, po pierwsze - niekoniecznie otrzymasz wakat w miejscu zamieszkania obecnego, po drugie - moze bedziesz musial wyjechac do pracy do innego duzego miasta, gdzie akurat znajdzie sie etat dla ciebie po trzecie - warto juz z gory zalozyc, ze byc moze bedziesz pracowac w zupelnie innej, choicby pokrewnej, branzy, do tego trzeba sie zwyczajnie przyzwyczaic, po czwarte - uczcie sie jezykow, bo w najgorszych wypadku, mozna sie bujnac za ktoras granice (nawet do Chech - to nie zart, tam jest calkiem dobra gospodarka) i jakos sie ustawic, reasumujac - ELASTYCZNOSC to dzis podstawa, bo zaledwie kilka, moze kilkanascie procent ludzi pracuje w wyuczonym zawodzeie
    26.02.2012
  • Tedi

    A jak z pracą po studiach? Jest zapotrzebowanie?
    15.02.2012
  • Sisi

    Wczytuję się w ich ofertę bardzo uważnie i coraz bardziej myślę nad bezpieczeństwem wewnętrznym. Kuszą, oj kuszą. Chyba złoże papiery po maturze.
    18.01.2012
  • tomek

    nie jestem studentem ani tego ani tego kierunku ale słyszałem, ze różnica jest bardzo mała, oba te kierunki mają bardzo podobny plan zajęć
    07.12.2011
  • cinek

    czym różni się bezpieczeństwo narodowe od bezpieczeństwa wewnętrznego??
    02.06.2011
  • adam

    spokojnie możesz iść na ten kierunek, mój kolega skończył bezpieczeństwo narodowe 2 lata temu w tej szkole i od razu dostał się do pracy w policji
    30.05.2011
  • karol

    moim zdaniem tak, teraz bardzo wielu młodych ludzi kończy taki kierunek studiów z myślą o policji, niby do takiej pracy można dostać się mając tylko maturę ale to zawsze duże ułatwienie, większa wiedza i lepsze przygotowanie do zawodu
    29.05.2011
  • antek

    chciałbym pracować w policji, czy Bezpieczeństwo Wewnętrzne to dobry start w tym kierunku?
    24.05.2011