Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Studiów Społecznych Gliwice (WSB Gliwice)

Komentarze (96)

  • Wojciu

    No to ja też dziękuję za te pare lat, było ok, choć czasami ciezko xd pozdrawiam dziekanat! (chyba tylko dzieki nim dotrwałem xd))
    14.01.2019
  • Benek

    Polecam, gładko poszło, zaraz obrona :P Dzięki za parę lat wspólnej zabawy!
    13.01.2019
  • kaszmit

    po pedagogice na wyzszej szkole bezpieczenstwa jest lepiej niz myslałam:)))
    01.12.2018
  • marx

    Potwierdzam, studia spoko, kilka spraw do zmiany, ale leci pozytyw
    26.10.2018
  • dario234

    Rekomenduje studia na WSB, dobra kadra, dyzo zajec praktycznych. Mile wspominam
    14.10.2018
  • dasz

    potwierdzam, szkoła jest dobrze przygotowana do kształcenia na kierunku bezpieczeństwo narodowe, sa to studia nastawione na praktyke i pod tym kątem nalezy dokonac oceny tej uczelni
    31.08.2018
  • alba8

    Dla mnie 4. Warto wspomnieć o fajnej kadrze i zajęciach bo to się pamieta. Szkoła mimo wszytsko kształci w odpowiedni sposób zawodowo-praktyczny.
    15.07.2018
  • goldap

    Bardzo fajna Uczelnia z nastawieniem na praktykę, ja się fantastycznie bawiełm na obozie, studia bez zbędnej teorii , a niektórzy wykładowcy powinni być bardziej cenieni bo ich zajęcia były naprawdę interesujące, ode mnie 4+ dla WSB:)
    13.06.2018
  • Była studentka

    Mimo że ludzie tam pracujący bardzo w porządku i mili dla wszystkich to sama uczelnia nie spełniła moich oczekiwań. Na początku dużo specjalności do wyboru, z czego później okazuje się, że otwierana na drugim roku tylko jedna. Bardzo kiepska organizacja. Rozkłady zajęć zmieniane w ostatniej chwili, często bez informacji dla studentów, przez co zdarzało się, że grupa przyjeżdżała z daleka na miejsce, a tu okazywała się, że zajęcia odwołane i wszyscy mogą wracać do domów. Mimo studiów dziennych bardzo często zdarza się, że trzeba przyjechać w weekend inaczej nie będzie się miało szansy na zaliczenie, wpis do indeksu. Jeśli już zjawi się na zajęciach, zaliczenie przedmiotów banalnie proste, na zasadzie płacisz-zdajesz, zero wymagań. Dla jednych to będzie plusem, a ktoś inny będzie mieć niedosyt wiedzy. Płacić trzeba za wszystko, od legitymacji, przez indeks po wydanie dokumentów. Duże problemy z płatnościami nawet po rezygnacji ze studiów.
    24.05.2018
  • mc kinsy

    w tym roku sie bronie i jesli do konca poziom zostanie utzymany to polecam z całą powaga
    20.05.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    09.05.2018
  • Marianka

    patrząc całościowo ja sama z pedagogika jestem zawolona, dobrze ze jest duzo praktyk
    29.04.2018
  • nokao5

    jak tam u nich z pedagogiką?
    26.04.2018
  • capo5

    Uwaga! Oceniam pod kątem podyplomówek. Fajne podejście, sporo zajęć ze specjalistami-praktykami, bardzo duży wybór.
    14.04.2018
  • Kik5

    z mojej strony leci pozytyw
    01.04.2018
  • tarkon

    ja się zapisałem bez problemu, full profeska
    15.03.2018
  • andik

    Nabór zimowy w pełni działa i z tego co wiem chętnych nie brakuje
    21.02.2018
  • kabad

    co z naborem zimowym?
    29.12.2017
  • kliman

    Pedagogika na plus za zajęcia i sposób prowadzenia kierunku, organizacyjnie trochę chaos ale ludzie fajni
    13.12.2017
  • do mala65

    są stypendia i to nie małe:)
    22.11.2017
  • do mala65

    a jak myślisz... jezu przecież to prywatne uczelnia, jak co stypendia tez sa.
    23.10.2017
  • mala65

    Rozumiem że każdy kierunek jest płatny?
    01.10.2017
  • Zuza

    Jest dużo zajęć praktycznych? Na przykład jakich?
    04.09.2017
  • lilia87

    To dobra uczelnia, jak studiowałam to bardzo pozytywne wrazenie na mnie zrobiły zajecia terenowe i liczne praktyki
    02.09.2017
  • kowal34

    @anka na tej specjalnosci nie bylem, ale z ja i kolega na 2 róznych i oboje mozemy smiało polecic
    24.06.2017
  • anka

    Czy ktoś chodził na kierunek psychokryminalistyka? Proszę o opinię
    01.05.2017
  • Katarzyna

    WSB trzyma poziom, obawiałam się lekko tego wyboru, rodzice chcieli mnie przekonać do uczelni publicznej ale teraz wiem, że nie żałuję, to był bardzo dobry wybór.
    27.02.2017
  • Kasiula

    Ja również jestem zadowolona, przed wyborem tej szkoły czytałam bardzo rozbieżne opinie ale zaryzykowałam. Nie żałuję, to był dobry wybór. Osoby, które wyrażają się negatywnie o WSB najprawdopodobniej liczyły że będą miały wszystko na tacy...
    17.12.2016
  • gyrta

    Studiuje już 2 rok i na razie nie żałuje, poziom zły nie jest, kadra na różnorodnym poziomie, ale raczej pozytywnie, no i jak sie trafi w promocje dobrą to cena jedna z lepszych na rynku. , jak jest z pracą po studiach nie wiem i nikt Wam nie powie to to się cały czas zmienia.
    26.10.2016
  • garand

    2014? a mamy 2016 czytam regulamin i widze warunki odstapienia, co tam kosmicznego??? pytam bo zlozylem papiery
    18.09.2016
  • hoter

    Osobiście słyszałem pozytywne opinie o tej Uczelni, kierunek Bez. Narodowe to jeden z najpopularniejszych teraz a wiadomo ze praca w sektorze publicznym wiąże się w tych czasach ze stabilizacją. Mam nadzieje że to dobry wybór z mojej strony
    28.08.2016
  • kkaro

    bez zastrzeżeń bez rewelacji ale solidnie, z tego co słyszałem co się wyprawia gdzie indziej to moge polecic
    13.08.2016
  • nino99

    ja widzę 3 kierunki na stronie www. znajomy jest na 2 roku i zadowolony. papierki złozone, pozostaje czekac i samemu sparwdzic co i jak, ale budynek fajny nie powiem
    31.07.2016
  • roxettt

    szkoda, że w Gliwicach są tylko 2 kierunki, chętnie pozostałabym w tym mieście, słyszałam wiele pozytywnych opinii o WSB
    27.07.2016
  • Adana

    podobnie jak Katarzyna nie moge nic złego o tej szkole napisać, mam wrażenie, że ktoś celowo pisze te komentarze negatywne. Proponuje samemu sprawdzić jaka jest rzeczywistość. Zerknąc na plany studiów, poszperać o wykładowcach itp. Ja byłam zadowolona. Absolwentka
    24.07.2016
  • minixif

    każdy by chciał żeby to był zajęcia na poligonie. To są zajęcia które w założeniach mają odbywać sie w instytucjach zajmujących sie bezpieczeństwem żebyś zobaczył jak pracują ale szanowna szkoła nie raczy teg zorganizować i zwykle jest to przeprowadzanie ankiet albo zadanie do zrobbienia w domu i tyle. a jak już uda siegdzieś wyjść to w rzeczywistości jest to dużo krótsze wyjście niż zaplanowane w planie
    22.07.2016
  • Andrzej

    Witam, zastanawiam się nad uczelnią, tylko skopiowałem tekst, nie wiem czy to prawda/ Może ktoś jest absolwentem? Co to znaczy zajęcia w terenie? Na poligonie? ....... Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
    22.07.2016
  • Katarzyna studentka

    Hejt i jeszcze raz złośliwy hejt. Zarąbisty budynek i kształcenie na dobrym poziomie. Czesne do "ujechnia", kadra zależy, ale tak jak wszędzie... Ludzie troche obiektywizmu. Ode mnie plus
    20.07.2016
  • kort

    Wyższa szkoła bezpieczeństwa to dobry wybór, widać, że uczelnia się rozwija, mają psychologie, nowe wydziały, kadra zależy jak trafisz, ale na pewno jest wielu świetnych fachowców, zdecydowanie nie potwierdzam poprzednich hejterskich komentarzy, gdyż nie mają one nic wspólnego z rzeczywistością, każdy kto tu studiował wie, że poziom jest ok.
    16.06.2016
  • student 3 roku

    Kompletne DNO! Szczerze odradzam tą uczelnie.. Przepisują ludzi z nie otwartych kierunków na kompletnie inne, dla przykładu ludzi z pedagogiki na bezpieczeństwo narodowe, informując studenta dopiero po podpisaniu umowy ! Kadra, że pożal się Boże, BARDZO WĄSKIE!!!! grono wykładowców, którzy się naprawdę znają na tym co robią. Cała reszta to ludzie tyle co po skończonej magisterce, lub nawet świeżo upieczeni studenci WSB !!! Poziom kształcenia kompletne zero ! Zero inicjatywy i wyjścia do studenta bezintersownie, wszystko za pieniądze. Zajęcia w terenie? to też totalna ściema, poprostu dostajesz temat do opracowania w domu. Dodatkowo pomijając tylko jedną Panią z dziekanatu, pracownicy nie kompetentni, bezczelni i niepomocni !! Radze zastanowić się dwa razy zanim zdecydujecie się płacić taką kasę za nie spełniającą żadnych oczekiwań uczelnie.
    13.06.2016
  • drinkel

    nie wiem jak na innych, w gliwicach jest mega spoko
    11.06.2016
  • @gaba

    Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
    03.05.2016
  • @gaba

    Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
    03.05.2016
  • gaba

    Wiecie jak wygląda sytuacja z przeniesieniem z WSB z Jaworzna do Gliwic? Czy będę mieć przepisane wszystkie przedmioty? Czy poziom jest taki sam na tych wydziałach?
    29.02.2016
  • Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa

    Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
    30.12.2015
  • Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa

    Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
    30.10.2015
  • Pivosz

    Podejmując się nauki na tej uczelni obawiałem się trochę tego, czy uda mi się pogodzić naukę z pracą. Na szczęście obyło się bez komplikacji, ponieważ kadra ma ludzkie podejście do studentów, a i sam plan zajęć można w miarę potrzeb do siebie dostosować :)
    26.09.2015
  • bbaan

    Potwierdzam, poziom w Gliwicach jest taki sam jak w oddziale głównym, miła kadra, fajni ludzie, oceniam tą uczelnię na 4+
    14.08.2015
  • maras inko

    wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy, w Gliwicach poziom tez dobry
    17.05.2015
  • tosta

    to nie wydział zamiejscowy, a wydział w innym mieście, z tego co mi wiadomo to nie ma żadnej różnicy, ale w gliwicach jest ekstra nowy budynek:)
    17.04.2015
  • fffff

    Zastanawiam się na wyborem WSB w Gliwicach oraz Poznaniu, do Gliwic mam zdecydowanie bliżej, czy wydział zamiejscowy różni się czymś od głównego wydziału?
    24.03.2015
  • mikołajek stefan

    no właśnie chyba się skuszę na ten nowy kierunek, tym bardziej, że w tej szkole jest spory wybór specjalności
    08.02.2015
  • deka

    ciekawi mnie to prawo publiczne, chyba się skusze, fajnie, że takie kierunki będą w Gliwicach
    23.12.2014
  • altana

    Dobrze wygląda lista specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
    30.09.2014
  • Mirka

    Witam czy może ktoś z Was studiuje Pedagogikę pracy coaching i zarządzanie sekretariatem w Gliwicach? Szukam osób, które studiują ten kierunek albo które w tym roku go wybrały. GG 10337282
    18.09.2014
  • Geodron

    Zdecydowanie tak, jak pisze kolega niżej, poziom jest dobry tylko chyba nie wszystkim sie chce uczyć. takie czasy, że trzeba robic duzo dla samego siebie podczas studiów dodatkowo.
    14.09.2014
  • barca

    wniosek taki, że warto wybrać WSB w Gliwicach tylko trzeba się poświęcić nauce... a nie tylko imprezować, olewać naukę i mówić ze w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z naszym wykształceniem....
    02.09.2014
  • Pierdu pierdu

    Bez rewelacji, ale generalnie Polecam ze względu na liczne praktyki i przede wszystkim porozumienia i kontakty , jakie ma ta szkoła. Dzieki temu jak ktoś solidnie się przykładał można się załapać do pracy
    17.07.2014
  • mielonka 777

    Faktem jest, że nie zawsze ogarniają, ale teraz dają rade, kadra zawsze była spoko i na temat, do tego nowy budynek:)
    03.07.2014
  • Helcia

    Witam, nie powiem skusiła mnie również bogata oferta specjalnosci i do tego mozna wygrac wakacje , fajnie:))) http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
    24.06.2014
  • Majka Czajka

    Bardzo duży wybór specjalności i fajne zajęcia terenowe, gorzej z organizacją, kadra zdecydowanie kompetentna.
    14.06.2014
  • geofrey

    Jeśli chodzi o o kadre to poziom jest wysoki, tego akurat odmówić im nie można, co do budybku to stary był tragoczny, ale teraz inna bajka, jak poprawią jeszcze kilka rzevzy to ogólnie należy się pozytyw, a jak ktoś płacze z kasą to radze zobaczyć jakie są ceny w innych prywatnych szkołach
    08.06.2014
  • bąku

    na początku chaos, z czasem zaczeli ogarniać temat, a nowy budynek miód malina i nowe panie w dziekanacie ;)
    02.06.2014
  • Mariusz Strzygło

    Ja z kolei robię licencjat z bn - bezpieczeństwa narodowego. Poziom na uczelni jest wysoki, motywacją do nauki dla mnie oprócz tego, że chcę zdobywać szeroką wiedzę jest fakt, że można liczyć na wysokie stypendia. Atmosfera sympatyczna, wszystko da się załatwić.
    01.03.2014
  • Kamil

    Zapędziłem się nieco. Jestem na pedagogice, ale w przyszłości myślę studiować psychologię i jeśli tylko otworzą taki kierunek, zrobię ją na pewno tu, na wsb.
    01.03.2014
  • Kamil

    Ja jestem tu na psychologii i jestem póki co zadowolony, dużo się trzeba uczyć - to fakt, ale przecież chyba o to chodzi w studiowaniu. Zajęcia są bardzo ciekawe i na poziomie. Uczelnię oceniam bardzo dobrze.
    24.02.2014
  • do Akademia Policyjna cz. I

    to nie szkola policyjna tylko szkola policealna ochikara. w GL maja specjalność technik ochrony osob obiektow i mienia. fajne, bo trwa 2 lata, nie płacisz jak studiujesz w WSB, a konczac masz dwa tytuly - technik i licencjat. ja sobie chwale :)
    13.12.2013
  • olo

    Tragedia !!! Pani dziekan niekmpetentna a dobra kadra odeszła z tej uczelni. Stanowczo nie polecam ! Nawet dyplomów nie potrafią właściwie wypisać.
    03.12.2013
  • ODZYSKAJ SWOJE WPISOWE!!!

    Jeśli ktoś z Was zapisał się na studia podyplomowe lub inne w tej placówce a Wasz kierunek NIE został otwarty napiszcie do rektora magnificencji prośbę o zwrot pięniędzy uzasadniając tym, że kierunek nie został otwarty więc nieetycznym i bezprawnym jest inkasowanie przez uczelnie pieniędzy za coś czego nie ma! Pozdrawiam! P.S.: Ja jeśli nie odzyskam pieniędzy sprawę skieruję do kuratorium oświaty i mediów.
    26.11.2013
  • akademia policyjna cz. I

    cos więcej na temat tej Szkoły Policynej przy WSB podrzucicie?
    12.11.2013
  • karierowicz

    chyba nie studiowaliście w innych uczelniach ze tak narzekacie. kilka lat temu trafiłem do prywatnej uczelni gdzie nie było ZADNEGO rzutnika, zadnej auli, wynajeta obskorna podstawowka. na koniec okazało się, ze uczelnia nie ma uprawnien do prowadzenia studiow. od roku jestem w wsb. niebo a ziemia. docencie co macie, bo moglo być gorzej.
    16.07.2013
  • Absolut

    Warunki w jakich przeprowadzane są zajęcia to także nie porozumienie, jeden rzutnik na cały wydział, małe sale, pseudo aula, za pieniądze, które się płaci to o wiele za mało
    01.07.2013
  • Absolut

    Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
    01.07.2013
  • martuśka

    studiuje tam i w każdych zajęciach znajduję coś ciekawego dla siebie. szczególnie ciekawe są dla mnie zajęcia w terenie. nie muszę siedzieć w sali, a zaliczam przedmiot wykonując pracę w wybranym miejscu. a wykładowcy i ćwiczeniowcy zawsze slużą pomocą.
    31.05.2013
  • Anulka

    Poza wąskim gronem wykładowców, specjalistów w swojej dziedzinie - poziom dno. Szczególnie niskie kompetencje magistrów prowadzących ćwiczenia. Panie z dziekanatu - bez komentarza.
    23.05.2013
  • studentkaaaa

    nie ma tak żle, zależy na jakiego prowadzącego się trafi. Zdecydowanie młoda kadra bardziej przykłada się do zajęć angażując studentów. Polecam zajęcia z dr Klimkiem
    23.05.2013
  • student

    Totalne dno, żałuje każdej złotówki przelanej na konto tej "uczelni" , było tego niemało a wciąż chcą więcej. Beznadziejna organizacja a właściwie jej brak, wiecznie nikt nic nie wie, niekompetencja do potęgi. Student czuje sie jak zło konieczne. Dużo obiecują, zachęcają ale nawet 1% z tego nie jest realizowane. Omijajcie tą uczelnie z daleka.
    10.05.2013
  • dyzio

    Mojej specjalizacji też nie uruchomili, ale za to są inne. Uprzedzali o tym przecież. Zawsze jest tak, że np. z 10 do wyboru ruszają 3, na które jest najwięcej chętnych. Trudno, żeby dla Ciebie jednego uczelnia otwierała specjalizację. W żadnej uczelni tak nie ma.
    23.04.2013
  • hyzioo

    nie polecam! studiowałem w 2010/2011, w październiku 2010 obiecywali że otworzą specjalizację, w kwietniu 2011 okazało się że jednak nie, teraz jeszcze chcą kasę ode mnie, DNO!! Będę się z nimi sądzić, nie chcą oddać mi dokumentów! -.-
    16.04.2013
  • stOOOdentka

    nie ma tak zle. sympatyczna kadra i fajne promocje - wystarczy dobrze popytac i mozna studiowac placac tylko np. prze 2,5 roku
    29.01.2013
  • jasień

    Dno, dno i dwa metry mułu. Kadra to tragedia. Zajęcia z kosmosu - jeśli się odbędą, bo z tym różnie bywa. Dałem się omamić i jak już zacząłem to skończę, ale innym odradzam. Zajęcia z np. z taką Grodzicką to jakieś nieporozumienie. Mój 12 letni brat wie więcej od niej. Szkoda czasu i kasy.
    13.01.2013
  • franek

    wiele takich komentarzy bierze się od osób które skończyły uczelnię przedwcześnie. :) czyli po prostu nie dawali sobie rady.. wiec proszę uruchomić szare komórki i samemu ocenić co jest prawdą, a co nie.
    08.11.2012
  • Anitka

    Weszłam tu przez przypadek, ale dziwi mnie torchę sytuacja, że decydujecie się iść do szkoły, która ma tak słabą jakość, jak po drugiej stronie miasta jest ten sam kierunek w normalnych warunkach: nowy budynek, satłe opłaty miła obsługa itp. Ja tam studiuję i nie narzekam :P zapraszam do GWSP Gliwice na prewencję
    25.10.2012
  • ws

    UWAGA, znalazłem mnóstwo artykułów sponsorowanych dot. uczelnii! Jestem studentem - ludzie nie wybierajcie się na WSB! Syf i brak organizacji, wredne pracowniczki dziekanatu, brak profesjonalizmu, stracony czas i pieniądze. Władze uczelni starają się wycisnąć każdy grosz od studenta, pojawiają się nowe kuriozalne opłaty za wszystko... Stracone 3 lata nauki. Wybierzcie inną uczelnie, naprawdę nie warto. PS. Jeszcze raz przestrzegam przed postami sponsorowanymi. Czytajcie pozytywne komentarze dot. uczelni a zobaczycie wzór.
    11.10.2012
  • allawer

    Moim zdaniem wydział w Gliwicach jest gorszy od poznanskiego, ale ogólnie szkoła nie jest zla. Przenosiłam się po pierwszm roku nauki w Wyższej szkole bezpieczeństwa właśnie z jednej placówki do drugiej i zauważam różnicę między poznaniem a gliwicami, ale w obu miejscach jest w sumie porównywalnie, bo to w koncu ta sama uczelnia.
    31.08.2012
  • michał

    dlaczego w Gliwicach ta szkoła nie ma kierunku zarządzanie a w poznaniu jest??
    06.08.2012
  • Olek

    Wnioskując po opiniach w internecie jest tu całkiem przyjemnie
    25.07.2012
  • zebra

    Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
    22.07.2012
  • zebra

    Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
    22.07.2012
  • Arek

    Można znaleźć tu takie specjalność jak: Bezpieczeństwo cyberprzestrzeni na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Patrząc na sprawy związane z ACTA i rozwojem chmur informacji takie kierunki to przyszłość
    19.07.2012
  • morrison

    rozpietość miast taka jaką oferuje uczelnia. nie pociąga mnie ona nna maksa, ale chce studiować kierunek który oferuje, tylko nie wiem gdzie najlepiej.wiem ze musze studiowac prywatnie, bo na uniwersytet nie mam szans, to wybór padl na wyzsza szkole bepieczenstwa ;D a wiec gliwice odpadaja, ale i tam juz wybrany zostal przez mnie gdansk!
    11.07.2012
  • do morison

    rozpietosc miast gigantyczna, czemu az tak? co ta uczelnia ma takiego co Cie pociaga? mialem przyjemnosc ze znajomym isc do biura rekrutacji w Gliwicach jak zobaczylismy budynek to sie przerazilismy! Kolega od razu podziekowal :)
    20.06.2012
  • morrison

    Gliwice, Gdańsk czy Poznań? Gdzie poziom jest najlepszy, która placówka oferuje najlepiej wykształconą kadrę i największy zastrzyk wiedzy? Czy wydziały zamiejscowe w ogóle mogą równać się z placówką rodzimą? Ta wiedza byłaby mi bardzo przydatna ;) Bo dyplom pewnie ma takie samo znaczenie?
    20.06.2012
  • ...

    @już zaraz liceum: myślę że nie ma tak wielkiego rozstrzału w programie tych klas, bo w obu przypadkach w grę wchodzi realizacja tych samych podstawowych przedmiotów. z tego co słyszałam takie klasy w liceach to jest trochę ściema żeby przyciągnąć uczniów i myślę że skoro bardziej podoba ci się program klasy wojskowej, to do niej powinieneś się zgłosić.
    09.06.2012
  • już_zaraz_liceum

    ja też ws. bezpieczeństwa narodowego. w naszym liceum jest coś takiego jak klasa mundurowa, a wł. dwie - policyjna i wojskowa. bardziej podoba mi się program w klasie wojskowej, ale który rodzaj jest lepszym przygotowaniem do studiowania na wyższej szkole bezpieczeństwa? i czy certyfikat ukończenia klasy o tym profilu coś mi daje, czy może to pic na wodę? pozdrawiam.
    28.05.2012
  • iwona

    poprosze o opinie studentow studiujacych w WSB Gliwice kierunek Bezpieczenstwo Narodowe, chcialabym wiedziec, czy po tym kierunku mozna tez pracowac w POlicji? druga rzecz, to gdzie odbywaja sie praktyki i od ktorego roku? istatnia sprawa: jakie specjalnosci mozna zrobic w ramach bezpieczenstwa narodowego?
    26.02.2012