Ocena uczelni

Komentarze (45)
Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Kk

    W związku ze stanem epidemii uczelnia od prawie czterech miesięcy praktycznie zaprzestała realizacji zajęć, mimo że są możliwości by program realizować zdalnie. Próby uzyskania jakichkolwiek informacji od uczelni kończą się niepowodzeniem, nikt nic nie wie, jedynie proszą o cierpliwość i terminowe opłacanie czesnego. Żałosne!
    7/4/20
  • Lol

    Serdecznie odradzam, ta uczelnia to kpina, szkoda pieniędzy, lepiej się zapisać do darmowej szkoły policealnej i wyjdzie na to samo, a jeszcze człowiek zaoszczędzi.
    7/4/20
  • Pennycreep

    Serdecznie odradzam. Najgorsza z możliwych uczelni. Jedyne "prawo" jakie ma student to terminowe płacenie czesnego-tyle się pokrywa z umową zawartą ze studentem. W zasadzie nie jest się studentem tylko kolejna cyfrą. Niebotyczne pieniądze w błoto. A nowy "pan dziekan" nauk medycznych to najzwyczajniej w świecie (...), który nie nadaje się na swoje stanowisko. Drogi Panie z taką postawą nie wróżę Panu długiej przyszłości w swoim gabineciku...
    7/3/20
  • Kasia

    Witam Wszystkich, mam takie małe zapytanie. Mianowicie moja siostra studiuje równolegle na innej uczelni, a zapisała się też na WSEiPNM, jednak z racji pokrywania jej się zjazdów nie chodzi aż tak często na wspomnianą wyżej uczelnie, w innej uczelni ma w tym roku obronę, więc logiczne że musi dopilnować tego bardziej. Niemniej jednak dostała pismo, że ją skreślają z listy studentów, ale ona jednak chce łączyć te oba kierunki, do czasu obrony. Czy myślicie iż pisanie wniosków o odwołanie od decyzji coś wniesie. Bo widzę, że jej zależy. Chciałabym jej jakoś pomóc wyjść z tej sytuacji. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    2/4/20
  • Magda

    Witam czy studjujd ktos piel zaoczne mgr
    12/19/19
  • Student

    Każdemu stanowczo odradzam. Strata pieniędzy i czasu. Szkoła stara, niewyposażona, każdy ma studentów w poważaniu, ciągną pieniądze do ostatnie chwili. Przedłużają czas obrony, przez co trzeba dodatkowo płacić. Nikt nic nie wie. Kadra tragiczna, nic nie wymajagą, nic nie uczą. Lepiej wybrać inną uczelnie
    12/4/19
  • Nicka

    To mój ostatni rok na WSEiP. I szczerzę, to trochę żałuje, że nie zrobię tu magisterki. Bo uczelnia jest bardzo spoko, z wykładowcami w większości można się dogadać. Zajęcia są ciekawe i na poziomie, nawet wykłady, profesorowie są zawsze przygotowani. Tylko z kierunkami straszna lipa. Magisterka z Zarządzania i Coachingu, Bezpieczeństwa Wewnętrznego albo Ekonomii to nietrafione pomysły. Te same oklepane, nieprzyszłościowe i nie dające możliwości znalezienia pracy w zawodzie kierunki, co na wszystkich tego typu uczelniach. Strata czasu i kasy. A szkoda, bo uczelnia ma warunki dydaktyczne, ku temu by się rozwijać i otwierać nowe potrzebne na rynku pracy kierunki studiów. To już kiedyś była na tej uczelni większa oferta. Teraz to słabiutko, bardzo słabiutko. Szkoda nam, ale jak rozmawiam z ludźmi z roku, mamy podobne zdanie. Chętnie by na mgr zostali, ale nie ma na czym.
    11/21/19
  • Arrkadiusz

    Studiuję tam prawo, kończę w tym roku. Na przestrzeni tych prawie pięciu lat: wykładowcy raczej praktycy, zajęcia dobrze zorganizowane, trochę bardziej mogliby pomóc przy znalezieniu miejsca na praktyki. Na duży plus jest to, że student ma kontakt z kierownictwem wydziału (dziekan, prodziekan). Szkoda tylko, że są wykładowcy, którzy na zajęcia przychodzą z książką i ją odczytują...
    5/11/19
  • Julia

    Czy ktoś mogłby napisać opinie dot. kosmetologii na wseip? Planuje wybrac tą szkołe, nie wiem czy warto. Naucze sie tam konkretnych rzeczy?
    2/27/19
  • Xxx

    Zaczęłam teraz w 2018 administrację niestacjonarnie. Jaką macie opinie o tej szkole,tym kierunku,wykładowcach?
    10/8/18
  • KATARZYNA

    Cześć, ja od października wybieram się na Podyplomowe BHP. Proszę o kontakt osoby, które również się wybierają :) kasicka14@op.pl
    9/2/18
  • Prawo od października 2018

    Hej, wybieram się na prawo. proszę o kontakt osoby które też mają taki plan: projekt275@wp.pl
    7/26/18
  • Prawda

    Uczelnia na której panuje kolesiostwo, koneksje, układy lokalne i plecy w Kielcach. Nie polecam! Znam laske, która jest przedsiebiorca kieleckim i ma tam status studenta I roku licencjata, nie chodzi w ogóle na zajęcia i egzaminy a jej karta ocen wypełniana jest przez wykladowcow błyskawicznie i bez żadnych pytań. Jej "papier "się wyrabia sam a ona nawet swojej wielmożnej nie rusza ze swego salonu kosmetycznego na ul. Klonowej w Kielcach. W dodatku juz od wielu lat ta Pani na wielu portalach i stronach medialnych przedstawia się jako kosmetolog. Rozumiem, że wyżej wspomniana osoba juz miała " obronę " na pierwszym roku studiów? W dodatku 3 lata temu już z góry wiedziała, że jest kosmetologiem, podajac to do mediów a nie mając takich uprawnień ? Uczelnia na której protegowani są kieleccy zaklamani biznesmani. Biedni tylko inni studenci, którzy się trudzą, uczą, wydają na dojazdy i ledwo wiążą koniec z końcem aby połączyć pracę ze studiami. Tylko tacy zasługują na uprawnienia a nie żony celebrytów.
    5/11/18
  • Karolina

    ta uczelnia jest chyba jedyną uczelnią w kraju, włączając w to uczelnie państwowe i prywatne, na której ukrywane są syllabusy poszczególnych kursów i ich prowadzący. Co z tego, że są plany studiów, jeśli nikt nie wie, o czym będą na poszczególnych zajęciach mówić? Potem się władze instytutów dziwią, że mało studentów do nich przychodzi i kierunki wygaszają. Skoro ukrywają treści zajęć to każdy potencjalny kandydat przy dzisiejszej sytuacji edukacji wyższej w Polsce, pójdzie studiować tam, gdzie wie, o czym go będą uczyć i czy to mu się w praktyce przyda. Nikt nie chce kupować przysłowiowego kota w worku.
    5/10/18
  • Michał

    sory ale w LO miałem wyższy poziom żenada
    5/10/18
  • PMR

    Cześć :) czy jest jakaś grupa zarządzania(zaocznie) na fejsie ? jeżeli tak to poprosiłabym link :)
    10/20/17
  • molll

    zapisałam się na administrację ale czy połączę życie prywatne z pracą i szkołą?
    10/1/17
  • molll

    Proszę powiedzcie mi czy na tej uczelni dam radę na Administracji bo od matury minęły 17 lat?
    9/29/17
  • Adam

    Studiowałem prawo, zdałem na aplikację, Uczelnię mogę ocenić tylko pozytywnie.
    8/14/17
  • Kamil

    Poziom nauczania dno. Zmarnowałem tu 3 lata swojego życia. Pozdrawiam
    5/5/17
  • Anna

    Witam serdecznie, Miałam tę nieprzyjemność bycia studentką niniejszej uczelni. NIKOMU NIE POLECAM tej "szkoły"!!! Absolutna żenada!!! Chyba, ze komuś zależy jedynie na papierku! Poziom nauczania tragiczny!!! Do tego oszuści i wyłudzacze!!! Studiowałam na WSEiP oraz na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie w tym samych czasie. Na jednej i drugiej uczelnie uzyskałam stypendium naukowe (co na WSEiP nie jest żadnym wyczynem). Ponieważ na 1 roku studiów magisterskich zjazdy zaczęły się pokrywać, zrezygnowałam z dalszej edukacji na WSEiP juz na samym początku roku akademickiego. Nie odebrałam indeksu, karty ocen itp. Byłam jedynie na pierwszym wykładzie i tyle. Dwa lata później, gdy juz dawno zapomniałam o przygodzie z tą uczelnią dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zadłużeniu z WSEiP. Skontaktowałam się natychmiast z uczelnią aby to wyjaśnić. "Przemiłe" Panie w sekretariacie powiedziały mi, ze nie będą ze mną w ogóle na ten temat dyskutować ponieważ oni już sprzedali moje zadłużenie i nawet nie poczuwają się do tego aby wyjaśnić mi z czego to wynika. Otóż okazało się, że zgodnie z regulaminem uczelni powinnam napisać pismo, że rezygnuję z dalszej edukacji, czego niestety nie zrobiłam. Wydawało mi się bowiem, że nieodebranie indeksu oraz nieprzystąpienie do żadnej z sesji egzaminacyjnych, a także nieobecność na żadnych zajęciach spowodują automatyczne skleślenie mnie z listy studentów. Ponieważ przyznane miałam jednak stypendium naukowe z funduszy unijnych Uczelnia nie wykreśliła mnie z listy studentów i przez 1,5 roku pobierała bez mojej wiedzy nielegalnie pieniądze z Unii przekazując je na poczet czesnego. Wezwanie do zapłaty z windykacji dotyczyło tych 6 miesięcy drugiego roku studiów uzupełniającyh! Prosiłąm Uczelnię o wycofanie roszczeń ponieważ łatwo można było stwierdzić iż nie byłam ich studentką przez cały ten okres. Ponadto nie miałam pieniążków na zapłacenie tak wysokiej kwoty, Wraz z odsetkami wyszło ok 2000 zł. Uczelnia wypieła się zasłaniając się zapisem w regulaminie, który jest tak sporządzony aby to zawsze uczelnie miała rację, a nie student. Regulamin w żaden sposób nie chroni studenta a jedynie władzee uczelni. Kosztem normalnych, biednych ludzi dranie się wzbogacają!!! TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ!!!!!
    6/29/16
  • maci

    studiował ktoś bhp na wseip? proszę o opinie
    6/8/16
  • bezp. wewn.

    jakie macie zdanie o kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne? warto? gzdie praca? jaki poziom trudności?
    2/2/16
  • ciekawska

    dlaczego uczelnia która ma tak szroka oferte itak wiele ciekawych Studiów Podyplomowych ma taką niską OCENĘ??? Z czego to wynika? czy ktoś studiował tu podyplomówki z zakresu PRAWA? jakie odczucia?
    1/13/15
  • cezi

    szkoła jak każda inna prywatna czy dobra? akceptowalnie niezła znam uczelnie państwowe które są gorsze mi dyplom tej szkoły nie przeszkodził a nawet pomógł w znalezieniu dobrej pracy na poziomie i tak po kilku latach pracodawcy bardziej zwracają uwagę na doświadczenie i skuteczność w pracy niż na skończoną uczelnie a ta szkoła ma rozsądne stawki i jest bardzo wygodna
    10/8/14
  • fizjoterapia? jak jest?

    wydaje mi się, że ta ocena jest dość niska, jak porownać z innymi szkolami, nawet w Kielcach? z czego to wynika? czy moga cos wiecej powiedziec studenci? jaka opinia o fizjoterapii? warto?
    6/17/14
  • janek

    w ogóle to nie studiujcie prawa szkoda nerwów i nic po ty nie ma nie bd wcale sędziami czy adwokatami bo nie wiadomo czy zdacie aplikacje a to graniczy z cudem , a nawet jak zdacie to na sędziego powołują moze 5 a przy dobrych wiatrach 10 osób ze wszystkich roczników odbywających aplikacje czyli z ok kilku tysięcy studentów taka jest prawda bez względu na to po jakiej sa uczelni prawo jest wszędzie takie samo, (tylko ludzie z zazdrości najeżdżają na uczelnie czy to na ta czy na inną,) . idźcie na kierunek ścisły bo zmarnujecie sb życia jak ja na uj a teraz tutaj się mecze.
    2/26/14
  • Janek

    wcale nie jest prawdą to co tu piszecie, studiowałem na UJ nie zaliczyłem 2 roku bo dla nich liczy się tylko kasa i poprawki które bardzo dużo kosztują. Ludzie nie wyrabiają biorą prochy tam jest istny meksyk , wiec przeniosłem się do Kielc bo myślałem ze bd luźniej , pomyliłem sie ... tez lekko nie jest ale chyba na prawie trzeba zakuwać. Miejcie nade mna trochę litosci i nie dobijajcie mnie ze tu nie trzeba sie uczyc , ludzie błagam jak tutaj sa nawet poprawki na ćwiczeniach z cywila, co na uj wogole ćwiczenia byly malo wazne liczył sie egzamin, i kilku prof. jest z uj.
    2/26/14
  • beagle

    jak jest z językami obcymi? tylko angielski, czy dają jeszcze jeden do wyboru?
    1/13/14
  • niot

    Moris, jaki bezpłatny kurs na aplikację prawniczą ? czy ty wiesz o czym piszesz? i co dalej po czymś takim, na bazary? Żenada !
    1/3/14
  • odo

    Jakie prawo , jakie nauki medyczne w kielcach !!! ??? Ludzie, bez jaj !!!!!
    11/24/13
  • medycznych nauk?

    od kiedy ta Uczelnia jest też Nauk Medycznych? chce na stomatologiczny iść kierunek, czy to znaczy, ze w Lipińskim jest to możliwe?
    11/14/13
  • iloo

    ja wybieram sie na prawo, nikt niestety z moich znajomych nie studiuje na wseip ale chetnie poznam kogos, kto rowniez wybiera sie na prawo od pazniedzirnika ;p
    9/30/13
  • Kasia

    i ja też sie wybieram
    9/25/13
  • Michał

    Ja wybieram się na prawo od października:) na wseip może ktoś da znać na stronie:)
    8/10/13
  • Zygrryd

    słaba szkoła, nie polecam
    6/30/13
  • jak jest na fizjoterapi?

    kto studiuje na WSEIP w Kielcach kierunek fizjoterapia? jak wam sie podoba ta szkola i te studia? gdzie w kielcach wchodzi jeszcze w gre ten kierunek zaocznie? macie rozeznanie i porownanie jakies?
    10/11/12
  • eva

    Hej, co do uczelni ja gorąco polecam. Jeśli ktoś chce w Kielcach studiować na uczelni prywatnej to WSEiP chyba najlepszy wybór. Ja się bardo pozytywnie rozczarowałam. Dobra kadra, porządne wyposażenie szkoły. Siada trochę sfera administracyjna i lubią przekombinować ale tak jest baaardzo spoko. Polecam kierunki medyczne, a i prawo jest solidne.
    7/16/12
  • follow

    nie wiem czy informatyka jest tak bardzo obleganym kierunkiem jak na przykład dziennikarstwo, czy prawo. Ludzie idą na informatykę bo wierzą, że dostaną od ręki pracę. i coś w tym jest, ale wiadomo też że musisz się nauczyć dużo na informatyce, więc odsetek osób które kończą taki kierunek jest dużo mniejszy niż tych którzy zaczynają
    7/16/12
  • ksdf

    może i infa jest i będzie najbardziej obleganym kierunkiem, ale specjalistów będzie potrzeba coraz więcej też. Ja wybieram się na informatykę i jestem pewny, że za 5 lat będę miał robotę.
    7/6/12
  • Moris

    polecam bezpłatny kurs na aplikacje pracownicze, który obecnie bedzie realizowany :) Dobra opcja ze strony szkoły
    1/16/12
  • Włodzi

    Informatyka to już niedługo chyba bedzie najbardziej oblegany kierunek, albo już nawet jest.
    1/13/12
  • Gofa

    Infa jak Infa - komputer masz i robisz to co musisz
    1/11/12
  • infor

    A jak z informatyką? Na jakim poziomie? Wykładowcy są uniwersyteccy?
    12/11/11
  • manio

    Czy na prawie uwajają? Słyszałem że czasem tak robią. Jakie jest wasze doświadczenie?
    12/11/11