Ocena uczelni


Komentarze (63)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • I rok ratownictwo

    Pozdrowienia dla wszystkich, którzy byli na obozie sprawnościowym z elementami ratownictwa medycznego, MEGA wrażenia. Chętnie bym jeszcze raz pojechała na taki obóz ;-)
    5/4/19
  • Rat med

    Słuchajcie ja jestem na 4 semestrze i zajęcia prowadzą fajni wykładowcy, na pewno z dużą wiedzą i co najważniejsze potrafią ją przekazać. Ćwiczymy na sprzęcie w pracowni- wiec można się nauczyć. Pozdro dla wszystkich
    4/29/19
  • Julka 220

    jak dla mnie ratownictwo medyczne jest ok, można się nauczyć jeśli ktoś tylko chce... POLECAM
    4/29/19
  • student 2

    Jeśli chodzi o ratownictwo, to zajęcia prowadzą profesorowie, doktorzy oraz magistrowie ratownictwa. Jeśli ktoś chodzi na zajęcia to wie, ze dużo się zmieniło na lepsze. Jak zawsze mają najwięcej dopowiedzenia Ci którzy nie chodzą na zajęcia...
    4/29/19
  • gość

    julkaaa91 jako studentka nie masz bladego pojęcia w co powinna być wyposażona sala do ratownictwa medycznego.
    4/29/19
  • student

    Ratownictwo medyczne tragedia. jeden wykładowca prowadzi kilkanaście przedmiotów-wszystkowiedzący. Sprzęt fatalny. Zajęcia są ciągle przekładane, odwoływane.... nie polecam
    4/29/19
  • Logistyka nr2

    Witam..dołączę się pod pytanie o logistykę..a dodatkowk-czy jest tu dużo matematyki i ekonomii?
    3/11/19
  • gajdowa1

    Bardzo fajnie jest, ostatnio zakupiono nowy sprzęt do pracowni komp i masę sprzętu dla ratowników med. Pozdro dla 3 semestru !!!!
    2/24/19
  • julkaaa91

    Polecam szczególnie ratownictwo medyczne, jestem na 3 semestrze, opinie na temat braków sprzętowych są zupełnie nie trafione, wystarczy wejść na stronę Uczelni i tam są zdjęcia sal itd. Polecam i pozdrawia wszystkich.
    2/22/19
  • portal geodezja forum geodezji ogłoszenia geodezyjne firmy praca zarobki cennik

    Portal https://geodezjapolska.pl to serwis o geodezji i kartografii w Polsce - geodeci mogą dodawać ogłoszenia geodezyjne o pracy w geodezi , zarobkach w geodezji, zleceniach, rozmawiać o mapach geodezyjnych na forum geodezyjnym
    12/30/18
  • logistyka

    witam, studiował może ktoś bądź studiuje logistyke na WSGK? jakie macie opinie o tym kierunku i nauczaniu ? z gory dziekuje za udzielone odpowiedzi, pozdrawiam
    9/20/18
  • Groszek...

    Groszek, daj sobie spokój z ratownictwem medycznym na tej uczelni. Nie ma wcale sprzętu, wykładowcy nie przychodzą na zajęcia. Szkoda twojego czasu i kasy.
    9/1/18
  • Groszek

    Jak tam jest z ratownictwem medycznym, proszę o jakieś olinie tych co mieli okazję studiować
    9/1/18
  • Ratownictwo

    Co do ratownictwa nie polecam. Mam koleżankę co studiuje w Piotrkowie - mają chociaż sprzęt i specjalistów. A tutaj ani sprzętu, a do tego całe ratownictwo obskakuje parę osób ...
    8/24/18
  • lalala

    Jeśli ktoś jest zainteresowany zdobyciem zaświadczenia o dodatkowych kwalifikacjach, to jak najbardziej TAK. Studia podyplomowe na WSGK trwają 3-semestry (w ciągu 1 roku szkolnego - od września do lipca). Można kończyć 3 kierunki na raz - zajęcia rzadko się pokrywają. Natomiast zajęcia na studiach zaocznych licencjackich to porażka. Niektórzy wykładowcy w ogóle się nie pojawiają (AW, AK) - widnieją tylko na planie zajęć. Nikt w dziekanacie nie jest w stanie udzielić informacji, czy zajęcia będą, czy nie i jedziesz czasami wiele kilometrów na próżno. Trzeba pilnować odcinków wpłat (wpłaty tylko gotówką w dziekanacie), bo panie potrafią "zagubić" grube pieniądze i tłumaczyć, że wpłaty nie było. Prace licencjackie to najczęściej przeróbki prac promotorów.
    7/13/18
  • Stud

    Piel...ma rację - omijajcie szerokim łukiem każdy kierunek...
    6/25/18
  • Absolwent

    Ratownictwo medyczne TRAGEDIA - nie ma wcale sprzętu, na wykładach - wykłady, na ćwiczeniach również teoria.. 1 wykładowca prowadzi po kilka przedmiotów zupełnie niepokrewnych.
    6/25/18
  • Geodeta

    Wie ktoś jak wyglądają studia zaoczne I stopnia z geodezji? Skończyłem technikum w tym kierunku, podoba mi się ta praca i chciałabym to kontynuować, ale jak to wygląda od środka?
    6/6/18
  • Piel

    Omijajcie szerokim łukiem poważnie
    5/13/18
  • planuję studia

    Czy ktoś z Państwa może powiedzieć coś o podyplomowych - rachunkowość i finanse ?
    10/16/17
  • przyszła studentka

    a jak jest teraz w tej uczelni? pozytywne vs negatywne opinie?
    7/5/17
  • Pier

    A i jeszcze jedno to że ta mjest totalny sajgon i zero dogadania i z opłatami cyrk to nie prawda .
    7/1/17
  • Pier

    Powiem tak bardzo dobra uczelnia miła kadra z która zawsze mozna się dogadac i duża zdawalność . POLECAM
    7/1/17
  • student

    Jeśli chodzi o tą uczelnię jakby to łagodnie ująć totalny sajgon, zero dogadania. Z opłatami cyrki .Zmienianie terminów obron- co chwilę coś innnego . Podczas pisania pracy bez powiadamiania wcześniejszego tak po prostu zmieniają sobie wykładowcę, nauczyciela...przeciąganie obron z powodu braku akredytacji...-nie polecam
    6/30/17
  • portal geodezyjny

    portal geodezyjny: http://www.geodezja24.pl
    5/5/17
  • Zainteresowana

    Cześć ! Chodzi ktoś z was na ratownictwo medyczne tam? Interesuje mnie czy nauczą mnie wszystkiego od podstaw jeśli nie mam matury z bio ani chemii ? I prosiłabym opinie na temat prowadzonego tam kierunku ;D Z góry dzięki xD
    6/27/16
  • ghj

    Czy na tej uczelni jest absolutorium na studiach niestacjonarnych?
    6/21/16
  • ibu

    Wykladowcy spoko panie z rektoratu ok pani aa wykonczy ta uczelnie razem z wlasciela
    10/25/15
  • bogu

    ja ukończyłem tą uczelnię z tyt. inż inżynierii środowiska jako pierwszy owoc inżynierii, i wykładowców mieliśmy wszystkich z polibudy łódzkiej. poziom ok. z ponad 30 osób skończyło ok 10. dalej na magisterce ciężej nie było na polibudzie, także uważam WSGK za dobrą uczelnię.
    6/7/15
  • inżynieria śrdowiska

    jak jest na kierunku Inżynieria środowiska???? skąd są wykładowcy? jaki poziom?
    4/14/15
  • mika

    Na samym początku jak przyjdziesz pytać to powiedzą ci wszystko co chcesz usłyszeć: że zjazdy są wtedy kiedy akurat tobie zależ( u mnie na roku każdy miał mówione co innego tak żeby wszystkim odpowiadało ), że możesz być tylko czasami skoro pracujesz, żeby w ogóle się nie martwić bo na 100% dasz sobie radę. Już pierwszego dnia usłyszycie, że to wierutne bzdury i zależy im tylko na waszej kasie, a nie wykształceniu. Wykładowcy nie dość, że przychodzą na zajęcia jak im się podoba to jeszcze nie przygotowani na dany kierunek studiów (wszystkim można gadać to samo byle by odbębnić),ale na egzaminach wymagają jakbyście co najmniej doktorat zdawali. Jeśli nie podlizujesz się to możesz liczyć na kłopoty albo niższą oceną, a już na pewno nie waż się mieć inne zdanie niż nauczyciel Na praktykach liczcie raczej na osoby z grupy bo opiekunowie zawsze mają ważniejsze zajęcia i magicznie znikają, chyba że traficie na kogoś fajnego (wyjątki). A co gorsza ciągłe ukryte koszta wychodzą przez minimum pierwsze półrocze, mimo opłaty czesnego które małe nie jest (tylko na innych uczelniach z tej kwoty pokryte są wszystkie opłaty, a tu radź se sam!) Jeśli macie szanse i możliwość wybierzcie inna szkołę nawet z dalszym dojazdem( nigdzie nie jest kolorowo, ale wszędzie będzie lepiej!), z tej ciężko nawet się przenieść bo chyba specjalnie mają inny tok nauczania niż inne uczelnie. życzę dobrych decyzji.
    3/2/15
  • student

    Rektor tej uczelni zmusił wielu studentów w 2004 roku do wysłuchania wykładu Marka Borowskiego, który był w PZPR. Jak widać zbrodnie komunistów rektorowi nie przeszkadzają! Wszyscy komuniści i socjaliści to zbrodniarze, ale na tej uczelni nie znają historii...
    1/30/15
  • Majka

    Szkoła jest słaba. Wykaz kadry na poszczególnych kierunkach jest nieprawdziwy; wielu z tych ludzi od dawna nie uczy, a niektórzy to świadomie wstawione "martwe dusze". Wkrótce zresztą wszyscy się przekonacie ilu z nich zostanie. Poza tym studenci są "nabijani w butelkę" gdyż wielu z zajęć po prostu nie ma. Nawet jeśli się jakieś odbywają się zgodnie z planem to studentów uczy niekompetentny klan Białobłockich. Właścicielom chodzi jedynie o kasę. Niedługo niemal każde z nazwisk wykładowców będzie w sobie zawierać człon - Białobłocki lub Białobłocka. Ta szkoła upada wierzcie mi; to już początek końca. Szkoda abyście musieli tracić niepotrzebnie pieniądze (których Wam nikt nie odda) i na kolejnym roku studiów szukać normalnej szkoły.
    8/19/14
  • bura

    to dobra propozycja dla tych przyszłych studentów, którzy nie chcą sie bardzo wysilać, nie zamierzają się spianać, denerwować, egzekwować .... po prostu chcą sobie postudiować przez małe "p", bo przecież trudno żeby sie KUtno zmierzyło z Warszawą, Gdańskiem, Poznaniem, Krakowek, łodzią, itd.
    2/22/14
  • iwa

    jestem rozczarowana wykladowcami a zwlaszcza opiekunami zajec praktycznych mgr dalek poniewaz studenta powinno nauczac a nie okazywac zlosc poprzez swoje aluje
    10/18/13
  • Martaa

    Czy wie ktoś o której zaczynają się zajęcia jutro na WSGK ?
    10/11/13
  • Martaaa

    Ja wybieram się na pedagogikę specjalną do WSGK. Zdania są podzielone, ale jak się sama nie przekonam to nie będę wiedziec. Na pewno jest taniej niż na uniwerku. Zresztą ja mam bliżej do Kutna niż do Łodzi więc po co mam sobie jeszcze kosztów dodawać. Jak będzie mi dane znaleźć pracę to znajdę nie ważne nie chodziłam i do jakiej szkoły :)
    10/4/13
  • pozytywnie

    WSGK w Kutnie - całkiem OK uczelnia!!! Ode mnie dobra opinia, polecam.
    9/12/13
  • nurse

    A jak jest z pielęgniarstwem II stopnia niestacjonarnym? 3 czy 4 semestry??
    8/27/13
  • yupik

    czy geodezja i kartografia jest nowym kierunkiem w WSGK w Kutnie? czy sa juz studenci, ktorzy to studiuja i moga napisac, czy sa zadowoleni, jacy sa wykladowcy i jak jest ogolnie?
    5/15/13
  • dla pasjonatow

    wedlug mnie europeistyka to niezwykle ciekawy kierunek studiow, na pewno dla osob ciekawych swiata, bystrych, pasjonatow, jedyny problem, jaki ja widze, to perspektywy pracy dla absolwentow, jesli ktos sie bardzo upiera, by pracowac w zawodzie, natomiast patrzac na wspolczesne czasy, to wiekszosc ludzi robi po 2 kierunki, albo 2 speclajnosci, albo ida na podyplomowe inne nic magisterka, wiec to pokazuje, ze trzeba do sprawy podejsc elastycznie, oczywiscie wyniesc ze studiow jak najwiecej, lapac kontakty, robic dodatkowe kursy i odbywac staze, gzdie sie tylko da, bo to zwyczajnie procentuje na przyszlosc
    2/5/13
  • gaja

    interesuje mnie europeistyka, mozecie napisac cos wiecej jak sie studiuje ten kierunek?
    1/28/13
  • wiki

    Szkoła nie jest na jakimś bardzo wygórowanym poziomie. Moja kumpela tam studiowała geodezję i potem przez jakis czas nie mogła znaleźć pracy... Musiała skończyć podyplomowe w Łodzi, dopiero coś się ruszyło..
    11/4/12
  • marek

    spoko szkoła ale jednak na studia magisterskie zdecydowanie lepiej jest się wybrać na prestiżową uczelnię i tam zdobywać tytuł MGR
    9/22/12
  • andrzej

    Studiowałem administrację na WSGK w Kutnie. Myślę, że poziom szkoły powinni reprezentować studenci. Szkoła cieszy się tym, iż w większości wykładają na niej profesorowie , doktorzy z Uniwersytetu Łódzkiego w Łodzi. Z tego , co zauważyłam materiał jest opracowywany dokładnie tak samo na UŁ , jak i w WSGK ( chodzi o licencjat ), więc jeśli ktoś ma daleko do Łodzi i woli studiować w Kutnie to czemu nie...WSGK Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie. Myślę, że poziom szkoły powinni reprezentować studenci. Szkoła cieszy się tym, iż w większości wykładają na niej profesorowie , doktorzy z Uniwersytetu Łódzkiego w Łodzi. Z tego , co zauważyłam materiał jest opracowywany dokładnie tak samo na UŁ , jak i w WSGK ( chodzi o licencjat ), więc jeśli ktoś ma daleko do Łodzi i woli studiować w Kutnie to czemu nie...
    9/19/12
  • stryj

    Wyższa Szkoła Gospodarki krajowej w Kutnie poziomem dorównuje Uniwersytetowi Łódzkiemu, niestety sprzęt informatyczny jest trochę gorszy, a to robi dużą różnicę jeśli wybiera się na kierunek studiów informatykę.
    8/11/12
  • bwy

    Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie to przeciętna uczelnia. Wiadomo że przy rodzinie za bardzo nie narzekam, ale też nie wychwalam, a młodszemu bratu polecę skierować się w mury uniwersytetu. Nie jest tak, że jestem niezadowolona, po prostu oczekiwałam większego zaangażowania ze strony wykladowców, podejmowania ciekawszych tematów podczas ćwiczeń, żywszyc dyskusji,a wbrew moim oczekiwaniom wszystko jest bardzo... stonowane.
    7/29/12
  • kropka

    jak ktos nie chce wydawac kasy, by studiowac daleko (Lodz, Poznan, Warszawa, Torun), to polecam, bo poziom jest ok, wykladowcy z UŁ, porzadke na uczelni dosc, dosc, moze zycia studenckiego z zapleczem kulturalnym nieco malo, jak chcesz poczuc sie studentem pelna geba, posmakowac doroslosco z dala od starych, postawic na dzienne i wybrac duze miasto, - wtedy daruj sobie i smigaj gdzies, bo bedziesz sie dusil, wszystko zlaezy od nastawienia i oczekiwan
    7/27/12
  • garden

    nie sądziłam że ogrodnictwo będzie tak ciekawym, perspektywicznym kierunkiem! szczerze mówiąc studia rozpoczęłam z braku laku, bo wiedziałam że przejmę gospodarstwo rodziców, więc stwierdziłam że warto rozwinąć umiejętności w tym temacie. ale nie spodziewałam się że np będziemy uczyć się takk nowoczesnych technologii! naprawdę ciekawe studia!
    7/22/12
  • bartek

    a ja jestem na informatyce i mega średnio jestem zadowolony. Nie mamy zbyt dobrych komputerów i oczekiwałem czegoś kompletnie innego. Skończę bo skończę ale nie jestem zadowolony i drugi raz napewno bym nie wybrał tej uczelni.
    7/18/12
  • brunoo

    Ja jestem na instalacjach w budownictwie i polecam. Poziom w miare wysoki, trzeba się sporo uczyć. Dobrze ułożone zajęcia do tego praktyki dlają na prawdę dobre zaplecze do wykonywania tej pracy w przyszłosci. A i kierunek przyszłosciowy dlatego nie martwię się o bark pracy. Jak na Kutno to uczelnia dobrze prosperuje i naucza studentów.
    7/12/12
  • jacek

    tak jak justę, mnie też interesują wszelkie informacje na temat sekcji siatkarskiej, a przede wszystkim - czy poziom jest wysoki i jak często są treningi. na pewno nie chcę kończyć swojej przygody ze sportem na poziomie uczelni, więc szukam takich szkół, w których są w miarę dobre drużyny. pozdro.
    6/2/12
  • justa

    bardzo fajnie że działa akademicki związek sportowy, jestem zainteresowana kontynuowaniem gry w siatkówkę na poziomie studiów. duże jest zainteresowanie sekcją? są jakieś eliminacje? może jest tu ktoś kto grał/gra w drużynie? ;)
    5/24/12
  • tomasz

    a co sadzicie o kierunku instalacje w budownictwie? jaki jest poziom?
    5/8/12
  • magdalena

    A czy warto studiować tu taj geodezję i kartografię?
    5/3/12
  • jotka

    jak na Kutno to bardzo w porzadku uczelnia, dwojka znajomych tam studiuje i oboje sa zadowoleni, ja sama rozwazam kierunek administracja wlasnie w tej szkole
    4/24/12
  • elotuja

    Ja polecam pójście tu na ogrodnictwo. Dużo zajęc praktycznych co jest fajnym sposobem przekazywania wiedzy,
    3/15/12
  • Liz

    To zalezy czego oczekujesz od uczelni. Jeśli chcesz mieć papierek państwowej uczelni to jak najbardziej uniwerek. Jeśli ci na tym nie zależy to startuj do prywatnej.
    2/15/12
  • Liza

    Ja chciałabym iść na pedagogikę specjalną. Myślicie, że lepiej zdawać na uniwerek?
    2/1/12
  • re

    jak zdawalas na rozszerzeniu to idz lepiej na ogrodnictwo do jakiejs wiekszej szkoly
    1/17/12
  • julita

    a co sądzicie o ogrodnictwie w tej szkole? jestem na biol-chemie, zamierzam zdawać maturę z bio na rozszerzeniu i zastanawiam sie czy to wystarczy, żeby sie tak dostać
    12/8/11
  • wesołyromek

    słyszałam od znajomego, że oferta tej szkoły jest przeciętna, nie są to sprawdzone informacje przeze mnie, mi do wyboru studiów pozostał jeszcze rok ale jakoś nie jestem przekonany do tej szkoły
    12/8/11
  • Zbyszek

    Zamierzam isc na geodezje i kartografie na tej uczelni. Slyszalem, ze WSG w Kutnie wlasnie techniczne kierunki ma na lepszym poziomie. Czy potwierdzacie te opinie? Ze stronki szkoly poczytalem o tym, co oferuja i jakie przedmioty, ale moze ktos napisac cos od siebie, jak jest w realu?
    5/29/11