UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (73)
Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie, WSGK Kutno

Kinga
Witam czy ktoś studiuje pielęgniarstwo I stopnia zaocznie?Chciałabym się skontaktować z taką osobą i zadać kilka pytań
02.10.2021
03.08.2021
Kuba
Kończył ktoś logistykę w tej szkole? Jak wasze jakie macie zdanie o tym kierunku w WSGK w Kutnie?
Marek
Bardzo dobra szkoła. Bierze pod uwagę potrzeby studenta.
23.07.2021
13.07.2021
Kinga
Jak wyglada i czy polecacie kierunek pielęgniarstwo w tej szkole po ile godzin dziennie macie zajęcia
Ada
Dzień dobry. Czy jest ktoś kto może udzielić informacji na temat licencjatu pielęgniarstwa w Kutnie
07.07.2021
03.07.2021
Adam 94
Szukam osoby który studiuje pielęgniarstwo weekendowo.Mam pare pytań.Pozdrawiam
Monia
Witam. Szukam kogoś kto studiuje pielęgniarstwo licencjat w Kutnie. Mam parę pytań. Pozdrawiam
01.02.2021
10.09.2020
Rat.
Czy są tu osoby które zaczynają ratownictwo od października?
Weronika
Szukam osób które studiują psychologię bądź są kandydatami. Mam kilka pytań 😊😊
20.08.2020
11.05.2020
Rat
Jak wygląda ratownictwo medyczne na tej uczelni? Polecacie ta szkołę?
I rok ratownictwo
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy byli na obozie sprawnościowym z elementami ratownictwa medycznego, MEGA wrażenia. Chętnie bym jeszcze raz pojechała na taki obóz ;-)
04.05.2019
29.04.2019
Rat med
Słuchajcie ja jestem na 4 semestrze i zajęcia prowadzą fajni wykładowcy, na pewno z dużą wiedzą i co najważniejsze potrafią ją przekazać. Ćwiczymy na sprzęcie w pracowni- wiec można się nauczyć. Pozdro dla wszystkich
Julka 220
jak dla mnie ratownictwo medyczne jest ok, można się nauczyć jeśli ktoś tylko chce... POLECAM
29.04.2019
29.04.2019
student 2
Jeśli chodzi o ratownictwo, to zajęcia prowadzą profesorowie, doktorzy oraz magistrowie ratownictwa. Jeśli ktoś chodzi na zajęcia to wie, ze dużo się zmieniło na lepsze. Jak zawsze mają najwięcej dopowiedzenia Ci którzy nie chodzą na zajęcia...
gość
julkaaa91 jako studentka nie masz bladego pojęcia w co powinna być wyposażona sala do ratownictwa medycznego.
29.04.2019
29.04.2019
student
Ratownictwo medyczne tragedia. jeden wykładowca prowadzi kilkanaście przedmiotów-wszystkowiedzący. Sprzęt fatalny. Zajęcia są ciągle przekładane, odwoływane.... nie polecam
Logistyka nr2
Witam..dołączę się pod pytanie o logistykę..a dodatkowk-czy jest tu dużo matematyki i ekonomii?
11.03.2019
24.02.2019
gajdowa1
Bardzo fajnie jest, ostatnio zakupiono nowy sprzęt do pracowni komp i masę sprzętu dla ratowników med. Pozdro dla 3 semestru !!!!
julkaaa91
Polecam szczególnie ratownictwo medyczne, jestem na 3 semestrze, opinie na temat braków sprzętowych są zupełnie nie trafione, wystarczy wejść na stronę Uczelni i tam są zdjęcia sal itd. Polecam i pozdrawia wszystkich.
23.02.2019
30.12.2018
portal geodezja forum geodezji ogłoszenia geodezyjne firmy praca zarobki cennik
Portal https://geodezjapolska.pl to serwis o geodezji i kartografii w Polsce - geodeci mogą dodawać ogłoszenia geodezyjne o pracy w geodezi , zarobkach w geodezji, zleceniach, rozmawiać o mapach geodezyjnych na forum geodezyjnym
logistyka
witam, studiował może ktoś bądź studiuje logistyke na WSGK? jakie macie opinie o tym kierunku i nauczaniu ? z gory dziekuje za udzielone odpowiedzi, pozdrawiam
20.09.2018
02.09.2018
Groszek...
Groszek, daj sobie spokój z ratownictwem medycznym na tej uczelni. Nie ma wcale sprzętu, wykładowcy nie przychodzą na zajęcia. Szkoda twojego czasu i kasy.
Groszek
Jak tam jest z ratownictwem medycznym, proszę o jakieś olinie tych co mieli okazję studiować
01.09.2018
24.08.2018
Ratownictwo
Co do ratownictwa nie polecam. Mam koleżankę co studiuje w Piotrkowie - mają chociaż sprzęt i specjalistów. A tutaj ani sprzętu, a do tego całe ratownictwo obskakuje parę osób ...
lalala
Jeśli ktoś jest zainteresowany zdobyciem zaświadczenia o dodatkowych kwalifikacjach, to jak najbardziej TAK. Studia podyplomowe na WSGK trwają 3-semestry (w ciągu 1 roku szkolnego - od września do lipca). Można kończyć 3 kierunki na raz - zajęcia rzadko się pokrywają. Natomiast zajęcia na studiach zaocznych licencjackich to porażka. Niektórzy wykładowcy w ogóle się nie pojawiają (AW, AK) - widnieją tylko na planie zajęć. Nikt w dziekanacie nie jest w stanie udzielić informacji, czy zajęcia będą, czy nie i jedziesz czasami wiele kilometrów na próżno. Trzeba pilnować odcinków wpłat (wpłaty tylko gotówką w dziekanacie), bo panie potrafią "zagubić" grube pieniądze i tłumaczyć, że wpłaty nie było. Prace licencjackie to najczęściej przeróbki prac promotorów.
13.07.2018
26.06.2018
Stud
Piel...ma rację - omijajcie szerokim łukiem każdy kierunek...
Absolwent
Ratownictwo medyczne TRAGEDIA - nie ma wcale sprzętu, na wykładach - wykłady, na ćwiczeniach również teoria.. 1 wykładowca prowadzi po kilka przedmiotów zupełnie niepokrewnych.
25.06.2018
06.06.2018
Geodeta
Wie ktoś jak wyglądają studia zaoczne I stopnia z geodezji? Skończyłem technikum w tym kierunku, podoba mi się ta praca i chciałabym to kontynuować, ale jak to wygląda od środka?
Piel
Omijajcie szerokim łukiem poważnie
13.05.2018
16.10.2017
planuję studia
Czy ktoś z Państwa może powiedzieć coś o podyplomowych - rachunkowość i finanse ?
przyszła studentka
a jak jest teraz w tej uczelni? pozytywne vs negatywne opinie?
05.07.2017
01.07.2017
Pier
A i jeszcze jedno to że ta mjest totalny sajgon i zero dogadania i z opłatami cyrk to nie prawda .
Pier
Powiem tak bardzo dobra uczelnia miła kadra z która zawsze mozna się dogadac i duża zdawalność . POLECAM
01.07.2017
30.06.2017
student
Jeśli chodzi o tą uczelnię jakby to łagodnie ująć totalny sajgon, zero dogadania. Z opłatami cyrki .Zmienianie terminów obron- co chwilę coś innnego . Podczas pisania pracy bez powiadamiania wcześniejszego tak po prostu zmieniają sobie wykładowcę, nauczyciela...przeciąganie obron z powodu braku akredytacji...-nie polecam
portal geodezyjny
portal geodezyjny: http://www.geodezja24.pl
05.05.2017
27.06.2016
Zainteresowana
Cześć ! Chodzi ktoś z was na ratownictwo medyczne tam? Interesuje mnie czy nauczą mnie wszystkiego od podstaw jeśli nie mam matury z bio ani chemii ? I prosiłabym opinie na temat prowadzonego tam kierunku ;D Z góry dzięki xD
ghj
Czy na tej uczelni jest absolutorium na studiach niestacjonarnych?
21.06.2016
25.10.2015
ibu
Wykladowcy spoko panie z rektoratu ok pani aa wykonczy ta uczelnie razem z wlasciela
bogu
ja ukończyłem tą uczelnię z tyt. inż inżynierii środowiska jako pierwszy owoc inżynierii, i wykładowców mieliśmy wszystkich z polibudy łódzkiej. poziom ok. z ponad 30 osób skończyło ok 10. dalej na magisterce ciężej nie było na polibudzie, także uważam WSGK za dobrą uczelnię.
07.06.2015
14.04.2015
inżynieria śrdowiska
jak jest na kierunku Inżynieria środowiska???? skąd są wykładowcy? jaki poziom?
mika
Na samym początku jak przyjdziesz pytać to powiedzą ci wszystko co chcesz usłyszeć: że zjazdy są wtedy kiedy akurat tobie zależ( u mnie na roku każdy miał mówione co innego tak żeby wszystkim odpowiadało ), że możesz być tylko czasami skoro pracujesz, żeby w ogóle się nie martwić bo na 100% dasz sobie radę. Już pierwszego dnia usłyszycie, że to wierutne bzdury i zależy im tylko na waszej kasie, a nie wykształceniu. Wykładowcy nie dość, że przychodzą na zajęcia jak im się podoba to jeszcze nie przygotowani na dany kierunek studiów (wszystkim można gadać to samo byle by odbębnić),ale na egzaminach wymagają jakbyście co najmniej doktorat zdawali. Jeśli nie podlizujesz się to możesz liczyć na kłopoty albo niższą oceną, a już na pewno nie waż się mieć inne zdanie niż nauczyciel Na praktykach liczcie raczej na osoby z grupy bo opiekunowie zawsze mają ważniejsze zajęcia i magicznie znikają, chyba że traficie na kogoś fajnego (wyjątki). A co gorsza ciągłe ukryte koszta wychodzą przez minimum pierwsze półrocze, mimo opłaty czesnego które małe nie jest (tylko na innych uczelniach z tej kwoty pokryte są wszystkie opłaty, a tu radź se sam!) Jeśli macie szanse i możliwość wybierzcie inna szkołę nawet z dalszym dojazdem( nigdzie nie jest kolorowo, ale wszędzie będzie lepiej!), z tej ciężko nawet się przenieść bo chyba specjalnie mają inny tok nauczania niż inne uczelnie. życzę dobrych decyzji.
02.03.2015
30.01.2015
student
Rektor tej uczelni zmusił wielu studentów w 2004 roku do wysłuchania wykładu Marka Borowskiego, który był w PZPR. Jak widać zbrodnie komunistów rektorowi nie przeszkadzają! Wszyscy komuniści i socjaliści to zbrodniarze, ale na tej uczelni nie znają historii...
Majka
Szkoła jest słaba. Wykaz kadry na poszczególnych kierunkach jest nieprawdziwy; wielu z tych ludzi od dawna nie uczy, a niektórzy to świadomie wstawione "martwe dusze". Wkrótce zresztą wszyscy się przekonacie ilu z nich zostanie. Poza tym studenci są "nabijani w butelkę" gdyż wielu z zajęć po prostu nie ma. Nawet jeśli się jakieś odbywają się zgodnie z planem to studentów uczy niekompetentny klan Białobłockich. Właścicielom chodzi jedynie o kasę. Niedługo niemal każde z nazwisk wykładowców będzie w sobie zawierać człon - Białobłocki lub Białobłocka. Ta szkoła upada wierzcie mi; to już początek końca. Szkoda abyście musieli tracić niepotrzebnie pieniądze (których Wam nikt nie odda) i na kolejnym roku studiów szukać normalnej szkoły.
19.08.2014
22.02.2014
bura
to dobra propozycja dla tych przyszłych studentów, którzy nie chcą sie bardzo wysilać, nie zamierzają się spianać, denerwować, egzekwować .... po prostu chcą sobie postudiować przez małe "p", bo przecież trudno żeby sie KUtno zmierzyło z Warszawą, Gdańskiem, Poznaniem, Krakowek, łodzią, itd.
iwa
jestem rozczarowana wykladowcami a zwlaszcza opiekunami zajec praktycznych mgr dalek poniewaz studenta powinno nauczac a nie okazywac zlosc poprzez swoje aluje
18.10.2013
11.10.2013
Martaa
Czy wie ktoś o której zaczynają się zajęcia jutro na WSGK ?
Martaaa
Ja wybieram się na pedagogikę specjalną do WSGK. Zdania są podzielone, ale jak się sama nie przekonam to nie będę wiedziec. Na pewno jest taniej niż na uniwerku. Zresztą ja mam bliżej do Kutna niż do Łodzi więc po co mam sobie jeszcze kosztów dodawać. Jak będzie mi dane znaleźć pracę to znajdę nie ważne nie chodziłam i do jakiej szkoły :)
04.10.2013
12.09.2013
pozytywnie
WSGK w Kutnie - całkiem OK uczelnia!!! Ode mnie dobra opinia, polecam.
nurse
A jak jest z pielęgniarstwem II stopnia niestacjonarnym? 3 czy 4 semestry??
27.08.2013
15.05.2013
yupik
czy geodezja i kartografia jest nowym kierunkiem w WSGK w Kutnie? czy sa juz studenci, ktorzy to studiuja i moga napisac, czy sa zadowoleni, jacy sa wykladowcy i jak jest ogolnie?
dla pasjonatow
wedlug mnie europeistyka to niezwykle ciekawy kierunek studiow, na pewno dla osob ciekawych swiata, bystrych, pasjonatow, jedyny problem, jaki ja widze, to perspektywy pracy dla absolwentow, jesli ktos sie bardzo upiera, by pracowac w zawodzie, natomiast patrzac na wspolczesne czasy, to wiekszosc ludzi robi po 2 kierunki, albo 2 speclajnosci, albo ida na podyplomowe inne nic magisterka, wiec to pokazuje, ze trzeba do sprawy podejsc elastycznie, oczywiscie wyniesc ze studiow jak najwiecej, lapac kontakty, robic dodatkowe kursy i odbywac staze, gzdie sie tylko da, bo to zwyczajnie procentuje na przyszlosc
05.02.2013
28.01.2013
gaja
interesuje mnie europeistyka, mozecie napisac cos wiecej jak sie studiuje ten kierunek?
wiki
Szkoła nie jest na jakimś bardzo wygórowanym poziomie. Moja kumpela tam studiowała geodezję i potem przez jakis czas nie mogła znaleźć pracy... Musiała skończyć podyplomowe w Łodzi, dopiero coś się ruszyło..
04.11.2012
22.09.2012
marek
spoko szkoła ale jednak na studia magisterskie zdecydowanie lepiej jest się wybrać na prestiżową uczelnię i tam zdobywać tytuł MGR
andrzej
Studiowałem administrację na WSGK w Kutnie. Myślę, że poziom szkoły powinni reprezentować studenci. Szkoła cieszy się tym, iż w większości wykładają na niej profesorowie , doktorzy z Uniwersytetu Łódzkiego w Łodzi. Z tego , co zauważyłam materiał jest opracowywany dokładnie tak samo na UŁ , jak i w WSGK ( chodzi o licencjat ), więc jeśli ktoś ma daleko do Łodzi i woli studiować w Kutnie to czemu nie...WSGK Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie. Myślę, że poziom szkoły powinni reprezentować studenci. Szkoła cieszy się tym, iż w większości wykładają na niej profesorowie , doktorzy z Uniwersytetu Łódzkiego w Łodzi. Z tego , co zauważyłam materiał jest opracowywany dokładnie tak samo na UŁ , jak i w WSGK ( chodzi o licencjat ), więc jeśli ktoś ma daleko do Łodzi i woli studiować w Kutnie to czemu nie...
19.09.2012
11.08.2012
stryj
Wyższa Szkoła Gospodarki krajowej w Kutnie poziomem dorównuje Uniwersytetowi Łódzkiemu, niestety sprzęt informatyczny jest trochę gorszy, a to robi dużą różnicę jeśli wybiera się na kierunek studiów informatykę.
bwy
Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie to przeciętna uczelnia. Wiadomo że przy rodzinie za bardzo nie narzekam, ale też nie wychwalam, a młodszemu bratu polecę skierować się w mury uniwersytetu. Nie jest tak, że jestem niezadowolona, po prostu oczekiwałam większego zaangażowania ze strony wykladowców, podejmowania ciekawszych tematów podczas ćwiczeń, żywszyc dyskusji,a wbrew moim oczekiwaniom wszystko jest bardzo... stonowane.
30.07.2012
27.07.2012
kropka
jak ktos nie chce wydawac kasy, by studiowac daleko (Lodz, Poznan, Warszawa, Torun), to polecam, bo poziom jest ok, wykladowcy z UŁ, porzadke na uczelni dosc, dosc, moze zycia studenckiego z zapleczem kulturalnym nieco malo, jak chcesz poczuc sie studentem pelna geba, posmakowac doroslosco z dala od starych, postawic na dzienne i wybrac duze miasto, - wtedy daruj sobie i smigaj gdzies, bo bedziesz sie dusil, wszystko zlaezy od nastawienia i oczekiwan
garden
nie sądziłam że ogrodnictwo będzie tak ciekawym, perspektywicznym kierunkiem! szczerze mówiąc studia rozpoczęłam z braku laku, bo wiedziałam że przejmę gospodarstwo rodziców, więc stwierdziłam że warto rozwinąć umiejętności w tym temacie. ale nie spodziewałam się że np będziemy uczyć się takk nowoczesnych technologii! naprawdę ciekawe studia!
22.07.2012
18.07.2012
bartek
a ja jestem na informatyce i mega średnio jestem zadowolony. Nie mamy zbyt dobrych komputerów i oczekiwałem czegoś kompletnie innego. Skończę bo skończę ale nie jestem zadowolony i drugi raz napewno bym nie wybrał tej uczelni.
brunoo
Ja jestem na instalacjach w budownictwie i polecam. Poziom w miare wysoki, trzeba się sporo uczyć. Dobrze ułożone zajęcia do tego praktyki dlają na prawdę dobre zaplecze do wykonywania tej pracy w przyszłosci. A i kierunek przyszłosciowy dlatego nie martwię się o bark pracy. Jak na Kutno to uczelnia dobrze prosperuje i naucza studentów.
12.07.2012
02.06.2012
jacek
tak jak justę, mnie też interesują wszelkie informacje na temat sekcji siatkarskiej, a przede wszystkim - czy poziom jest wysoki i jak często są treningi. na pewno nie chcę kończyć swojej przygody ze sportem na poziomie uczelni, więc szukam takich szkół, w których są w miarę dobre drużyny. pozdro.
justa
bardzo fajnie że działa akademicki związek sportowy, jestem zainteresowana kontynuowaniem gry w siatkówkę na poziomie studiów. duże jest zainteresowanie sekcją? są jakieś eliminacje? może jest tu ktoś kto grał/gra w drużynie? ;)
24.05.2012
08.05.2012
tomasz
a co sadzicie o kierunku instalacje w budownictwie? jaki jest poziom?
magdalena
A czy warto studiować tu taj geodezję i kartografię?
03.05.2012
24.04.2012
jotka
jak na Kutno to bardzo w porzadku uczelnia, dwojka znajomych tam studiuje i oboje sa zadowoleni, ja sama rozwazam kierunek administracja wlasnie w tej szkole
elotuja
Ja polecam pójście tu na ogrodnictwo. Dużo zajęc praktycznych co jest fajnym sposobem przekazywania wiedzy,
15.03.2012
15.02.2012
Liz
To zalezy czego oczekujesz od uczelni. Jeśli chcesz mieć papierek państwowej uczelni to jak najbardziej uniwerek. Jeśli ci na tym nie zależy to startuj do prywatnej.
Liza
Ja chciałabym iść na pedagogikę specjalną. Myślicie, że lepiej zdawać na uniwerek?
01.02.2012
17.01.2012
re
jak zdawalas na rozszerzeniu to idz lepiej na ogrodnictwo do jakiejs wiekszej szkoly
julita
a co sądzicie o ogrodnictwie w tej szkole? jestem na biol-chemie, zamierzam zdawać maturę z bio na rozszerzeniu i zastanawiam sie czy to wystarczy, żeby sie tak dostać
08.12.2011
08.12.2011
wesołyromek
słyszałam od znajomego, że oferta tej szkoły jest przeciętna, nie są to sprawdzone informacje przeze mnie, mi do wyboru studiów pozostał jeszcze rok ale jakoś nie jestem przekonany do tej szkoły
Zbyszek
Zamierzam isc na geodezje i kartografie na tej uczelni. Slyszalem, ze WSG w Kutnie wlasnie techniczne kierunki ma na lepszym poziomie. Czy potwierdzacie te opinie? Ze stronki szkoly poczytalem o tym, co oferuja i jakie przedmioty, ale moze ktos napisac cos od siebie, jak jest w realu?
29.05.2011
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Politechnika Łódzka
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Gdański
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni