Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu - grupa Vistula (WSH Wrocław)

Komentarze (149)

  • logistyka

    czy kierunek LOGISTYKA jest nowością w WSH? czy już wcześniej ta szkoła prowadziła studia logistyczne? jeśli tak, to od kiedy i czy czy ma już absolwentów? 4200 zł za rok to nie jest mało.... czy warto?
    01.02.2019
  • b2b

    Studia inżynierskie z informatyki będą a właściwie już są bo z tego co mi wiadomo to obecny 2 rok i 1 mogą zmienić studia licencjackie na inżynierskie. Studia inżynierskie to dodatkowe pół roku z brakującymi przedmiotami. Jeszcze tylko nie wiadomo czy będzie 1 praca dyplomowa czy 2.
    18.01.2019
  • Kandydat

    Witam! Jak wygląda sprawa studiów inżynierskich na informatyce? Są? Będą?
    17.01.2019
  • nabór zimowy

    czy koś zaczynał studia w WSH od lutego, marca w ramach rekrutacji zimowej? jak wtedy wygląda rok szkolny i plan zajęć? dołączamy do tych z października? czy idziemy swoim osobnym trybem?
    29.10.2018
  • Borys

    FiR jest w p9zadku kierunkiem matma i mikroekonomia jest najciezsza ale do przejscia trzeba tylko wiecej przysiasc ogl polecam kierunek bo juz jestem na II rpku tego kierunku
    16.08.2018
  • FiR

    Jak wyglądają studia dzienne na Finansach i Rachukowowsci? Czy warto na nie isc?
    12.08.2018
  • Olka

    przeczytałam wszystkie wpisy od samego początku, jeszcze jakiś czas temu z uczelni udzielił odpowiedzi Dział Kwestury, dawno, dawno odpisał Dział Rekrutacji, ale potem juz cisza, nikomu się nie chce odpisywać na nasze pytania. Sama zastanawiam się nad zarządzaniem i miałam nadzieję że dowiem się więcej od studentów albo z Dzialu Rekrutacji właśnie. Pozostaje nam dzwonić albo się przejechać, albo przyjąć to, co na ich stronie...
    30.07.2018
  • Tourism and Leisure - pytanie o kierunek

    Kto prowadzi zajęcia na tym kierunku w WSH? Czy są już studenci, którzy to studiują czy to nowość na ten rok? czy wszystkie wykłady są po angielsku?
    24.07.2018
  • TiR

    Podoba mi sie kierunek Turystyka i Rekreacja, choć mam pewne obawy, czy praca, jaka można po nim znaleźć jest dobrze opłacana. Ale nie w tym rzecz. Raczej chce sie dowiedzieć, jak te studia turystyczne wyglądaja na WSH we Wrocku? Chodzi mi o program, specjalności, skąd są wykładowcy, z jakich uczelni?
    27.06.2018
  • XYZ

    Studiował ktoś informatyke? Czy specjalizacje są dość konkretnie sprecyzowane? Jak wygląda programowanie?
    14.02.2018
  • JK

    Hej! Jak to jest z okresem rekrutacji? W systemie internetowym widzę, że można rekrutować się na semestr letni do 31.01, który zaczyna się 12.02. Zaczynamy wtedy naukę od 2 semestru, czy po prostu studia zaczynają się wtedy od semestu letniego? Prosiłbym o odpowiedź, ponieważ zastanawiam się nad zapisaniem się na Zarządzanie na WSH.
    26.01.2018
  • RiF

    czy warto są swojej ceny studia na kierunku Rachunkowość i Finanse? 4200 zł to nie jest mało. Czy realne są te stypendia dla osób spoza Wrocławia? socjalne? jak liczony jest dochód na członka rodziny?
    26.01.2018
  • computer science?

    Czy te studia - computer science - to jest nowość? Czy już są roczniki, które to studiują? Jeżeli tak, to chętnie doweim się, co to jest warte? Kto wykłada, jaki poziom, czy wszystkie zajęcia są w języku angielskim?
    15.01.2018
  • gruu

    Duży luz ze strony osób tworzących tę szkołę, jak dla mnie za duży. Może gdybym nie płacił, to miałbym większy dystans,a le jak się buli za studia to zmienia się nieco sposów widzenia pewnych spraw.
    24.11.2017
  • Luska

    Hej, mam pytanie odnośnie kierunku Organizowanie imprez masowych, jest ktoś może na tym kierunku i może mi powiedzieć czy to faktycznie jest tak jak powinno być czy po prostu pic na wodę? Proszę o opinie ;)
    20.10.2017
  • worldtravellover

    Warto na turystykę w szkole handlowej czy lepiej iść na jakiś uniwerek/awf? Może jestem jakaś uprzedzona ale wolę się upewnić.
    05.10.2017
  • kajko

    Bardzo przyjemna miejscówka, ja polecam. Nie ma wielkiej spiny, ludzie w porzo, wykładowcy do ugadania. Co, co chcą dają z siebie siódme poty i są zadowoleni, ci co mają luźniejszy sposób bycia też są w stanie poogarniać co trzeba - znaczy się jest ok :-)
    02.10.2017
  • do Mateusz G.K.

    chyba słabo szukałeś: http://www.handlowa.eu/pl/kierunki/studia-licencjackie/zarzadzanie/oplaty
    22.08.2017
  • Rebranding

    Świetny rebranding WSH ;) Szkoda, że szkoła nie ma w ofercie samodzielnego kierunku Grafika bo sąsiedni SWPS jest potwornie drogi.
    11.08.2017
  • Mateusz.G.K

    ile kosztuje czesne na zarzadzanie? bo nie pojawia mi sie
    22.07.2017
  • Dział Kwestury WSH

    Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu jest uczelnią prywatną, Studenci od początku znają zasady regulowania czesnego. Studentom, którzy znajdują się w przejściowej trudnej sytuacji finansowej staramy się pomagać np. poprzez świadczenia pomocy materialnej czy też prolongatę w zapłacie czesnego. Nie bagatelizujemy sytuacji losowych Studentów, zdajemy sobie sprawę z rzeczywistości i różnych możliwych problemów, które dotykają nas wszystkich. Dlatego jeśli Student przyjdzie i powie nam o swoich problemach, zawsze znajdziemy jakieś dogodne rozwiązanie.
    12.07.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    28.06.2017
  • wyposażenie

    Wyposażenie mają całkiem niezłe, nigdy nie miałem problemów z dostępem do sprzętu oraz jego działaniem
    21.05.2017
  • Michał

    Witam, czy studiuje ktoś informatykę, jakie wrażenia? Sporo przedmiotów praktycznych, czy 80% teoria tak jak w innych, jak z wyposażeniem w salach komputerowych??
    28.04.2017
  • Pola

    Hej, czy ktoś studjuje tu Zarządzanie II stopnia? Jakie wrażenia, czy są te studia na tej uczelnie sensowne?
    24.04.2017
  • dot. podyplomowych

    kończe mgr z TiR, chcę zrobić studia podyplomowe, pytanie: 1) czy od razu zaczynac podyplomówki po magisterskich? jaki program wybrać, aby najlepiej się odnaleźć na rynku pracy? a może lepiej najpier poszukać jakiegoś zatrudnienia i wtedy zacząć podyplomowe? poradźcie pliiiz
    23.01.2017
  • Finanse i rachunkowość

    Skończyłam finanse i rachunkowość, w własnego doświadczenia mogę szczerze polecić, początki mogą wydać się trudne. Makro i mikroekonomia nie była moim konikiem. Statystyka do przebrnięcia. Parę przedmiotów ogólnych, dość przyjaznych ;) dzięki licencjatowi z fir-u dostałam dość ciekawą pracę, kasa niezła a zaocznie robię magisterkę ;)
    10.12.2016
  • takiboyek97

    właśnie też zastanawiam się nad finansami i rachunkowością może ktoś studiuje albo wie coś w tym temacie ? :D
    04.10.2016
  • Justyna

    Studiuje tam ktoś może Finanse i rachunkowość w trybie zaocznym? Jak ten kierunek działa na tej uczelni? Jak często są zjazdy? Poproszę o opinie :)
    01.08.2016
  • Karolina.tir

    turystyka-kierunek marzenie, przynajmniej dla mnie, połączenie geografii, nauk socjologicznych, historycznych i nie tylko, bardzo ciekawe zajęcia, które mają przełożenie na życie, znajomi śmieją się ze mnie, że z zawodu będę turystyką ale potem proszą o oprowadzenie na wakacjach :D kierunek rewelacja, gorąco polecam
    27.07.2016
  • BeataN

    Hey! Zastanawiam się nad studiami I Stopnia a konkretnie nad Turystyką i rekreacją ---> może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tego kierunku i samej uczelni? Jak to wszystko wygląda, jak z praktykami itd? Była bym bardzo wdzięczna :)
    16.07.2016
  • zajęcia terenowe

    Cześć, czy na studiach zaocznych (zakładam, że chodzi o bezpieczeństwo wewn., którym jestem zainteresowany) również odbywają się obowiązkowe zajęcia terenowe??
    25.06.2016
  • Biuro Rekrutacji WSH

    Hej katherine58 ! Od nowego roku akademickiego studia magisterskie w WSH trwać będą 2 lata - jest to spowodowane zmianą programu na profil praktyczny :) Program studiów II stopnia został dostosowany dla wszystkich - nawet absolwentów I stopnia, którzy skończyli studia o profilu humanistycznym - spokojnie z pomocą naszych wykładowców i przy systematycznej pracy, bez problemu przebrnie Pani przez przedmioty matematyczne.
    17.06.2016
  • katherine58

    Witajcie, planuję iść na studia magisterskie zaoczne zarządzanie :) Czy ciężko jest z przedmiotami matematycznymi? Licencjat kończę na kierunku bardziej humanistycznym. Czy studia rzeczywiście trwają 1,5 roku ? I czy studia wtedy normalnie zaczynają się od października? I kończą się po 3 semestrze (zimowym) obroną? Nie ma żadnych obsunięć?
    26.04.2016
  • Biuro Rekrutacji WSH

    Witajcie, miło nam poinformować, że właśnie WSH uzyskała prawo do prowadzenia innowacyjnego kierunku Informatyka na studiach licencjackich. Cały program kierunku został stworzony we współpracy z czołowymi firmami informatycznymi na Dolnym Śląsku, a wykładowcami będą właśnie informatycy z tych firm. Więcej szczegółów na stronie www.handlowa.eu - Rekrutacja rozpocznie się w MAJU 2016r.
    18.02.2016
  • ania

    Hej, zaczynam studia II stopnia zarzadzaniie na WSH we wroclawiu, macie może jakies materialy, notatki , chętnie kupie proszę o kontakt eralove@gmail.com
    26.01.2016
  • przyszły student

    wie ktoś może czy studnia na tej uczelni ,stacjonarne trwają 5 dni w tygodniu czy tak jak na innych uczelniach wyższych tylko 3 dni w tygodniu ?
    11.01.2016
  • studia od zimy 2016

    kto zaczynał studia od zimowego naboru? jak to wygląda potem już w dalszych latach? to się jakoś wyrównuje, czy zawsze koniec roku czyli koniec studiów nastąpi w zimie? wakacje letnie są normalnie bez zajęć?
    03.01.2016
  • tir

    WSH wydaje mi się dobrym wyborem na studia podyplomowe, ja jestem na organizacji imprez i wydarzeń i jestem bardzo zadowolona z wyboru, zapewne obie te specjalności mają wielu tych samych prowadzących wiec śmiało mogę Ci polecić ten kierunek ;)
    02.01.2016
  • studia podyplomowe w WSH

    czy ktoś robił w tej uczelni podyplomówki z branzy turystycznej? konkretnie mnie interesuje program: Manager Nowoczesnego Hotelu. Ale może być pokrewny, ważna jest dla mnie informacja od słuchaczy, czy byliście zadowoleni i czy polecacie? Jeśli znacie sprawdzone studia podyplomowe w tym zakresie w innej uczelnie to oczywiście będę wdzięczna za sugestie, Izabela
    27.11.2015
  • Piotr

    Dodam komentarz jak już skończę naukę na uczelni :)
    19.09.2015
  • obiektywny1

    Aga jeśli chodzi o wykładowców, to serio jest dobrze. Większość jest młoda - przynajmniej na zarządzaniu, mają spoko zajęcia, dużo ćwiczeń, prezentacji itd. Ale w sumie zdarzają się też "starzy profesorowie", którzy wykładają teorie - jak na każdej uczelni i tacy są potrzebni. Kadra na parwdę mega spoko, a i dogadać się idzie z każdym na luzie :) jestem teraz na drugim roku magisterki (wcześniej licencjat) w WSH i do tej pory obyło się bez żadnych utrudnień i komplikacji ze strony nauczycieli :) Pzdr, miłego studiowania :)
    21.08.2015
  • Aga

    Złożyłam ostatnio dokumenty na Turystykę. Możecie coś powiedziec jak wygladaja zajecia,jacy sa wykladowcy? ps. ma duze nadzieje z ta uczelnią i chciałabym przeczytac wiecej opinii. Przyznam, ze sama rekrutacja przebiegła super - byłam na miejscu. Wszystko było konkretnie, sprawnie i z usmiechem :)
    05.08.2015
  • Soprano

    Co do wykładowców i Samej uczelni nie napiszę złego zdania. Ukończyłem na tej uczelni i licencjat i magisterkę i przyznam, że łatwo nie było. Poleciłbym ją każdemu, ponieważ przygotowuje do wejścia (jak na nasz Kraj) w ciężki rynek pracy. Ta uczelnia daje merytoryczne jak praktyczne przygotowanie do podjęcia pracy w Polsce jak i poza granicami. Krótką mówiąc jako ABSOLWENT polecam i dalej będę polecał tą Uczelnie
    09.07.2015
  • sebasiatka

    Czy polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni jak wygląda nauka ??
    06.07.2015
  • aktar

    Zanjomym zawsze narzekam, ajk to źle na studiach, ale w sumie, to jest całkiem dobrze - spoko kadra, a to najważniejsze.
    28.04.2015
  • komasa

    ciekawi ludzie, miła atmosfera, bardzo dużo praktyki, która pozwala plynnie wejsc w rynek pracy. polecam!
    22.04.2015
  • gosia

    Jestem na turystyce i ogólnie jest bardzo ok - wykaldowcy-praktycy, specjaliści w swojej dziedzinie, przystępni studentowi. Język można szkolić na anglojęzycznych zajęciach. bardzo bogaty program stażowy, który pozwala się "wkręcić" w branżę zanim skończy się studia.
    14.04.2015
  • yacko

    Szkoła w porządku, mogę polecić, nie miałem do tej pory zandych problemów, ani przy rekrutacji ani teraz w trakcie roku.
    13.04.2015
  • dział rekrutacji WSH

    Cieszymy się, że zainteresowała Cie nasza oferta kierunku Informatyka-Programowanie. Trudno powiedzieć kiedy ministerstwo wyda zgodę na rozpoczęcie kierunku, mamy nadzieję, że w następnym roku akademickim będziecie mogli aplikować na te studia. Dopóki tej zgody nie uzyskamy, rekrutacja na kierunek jest zamknięta. Wszystkie informację na bieżąco zamieszczane będą na naszej stronie www.handlowa.eu Rekrutacja na inne kierunki rusza już w maju i trwa aż do końca września ! ZAPRASZAMY!
    31.03.2015
  • informatyka programowanie

    ja w sumie też w kwestii rekrutacji na studia, chodzi mi o kierunek Informatyka - Programowanie, na stronie podają, ale po rozwinięciu jest info, że w wprzygotowaniu, bo zgoda ministerstwa, a co jeśli ktoś wybierze ten kierunek i .... nie bedzie tej zgody? oddadzą pieniądze za wpisowe?
    24.03.2015
  • los przyszły studentos

    hej orientuje się ktoś tutaj kiedy w WSH zaczyna się rekrutacja? czy to jest jakiś konkretny termin czy trwa całe wakacje?
    23.03.2015
  • mika

    Słyszałem, że szkoła jest na skraju bankructwa. Chyba coś w tym jest skoro łączą grupy i oszczędzają na wszystkim co się da - jak pisze Bartek poniżej.
    20.03.2015
  • Adam

    jestem na drugim roku bezpieczenstwa wewnetrznego i jak na razie wydaje mi się, że nie mogłem trafić lepiej. Na poczatku prowadzone sa ogóle zajecia, ktore z czasem przekształacaja sie w kierunkowe, ja swoja przyszłosc zawodowa wiąze z zarzadzaniem kryzysowym i już teraz wybieram zajecia pod katem tej specjalizacji. Duzy nacisk jest też na zajecia praktyczne, to niby takie oczywiste, ale jesli chodzi o niektóre uczelnie to czesto konczy sie tylko na obietnicach. Tu faktycznie jest to w dobrych proporcjach. Moge smiao polecic, przynajmniej mój kierunek :)
    11.03.2015
  • Weronika

    Studiuję tu zarządzanie i najbardziej podoba mi się bogaty program stazowy i to, że można skorzystać z Erasmusa. Dzięki wyjazdowi podszkoliłam sobie język i poznałam fajnych ludzi. Atmosfera jest ok też na samej uczelni - można spotkać dużo ciekawych osób. nie wiem jak na innych kierunkach, ale mój odobiscie polecam.
    11.03.2015
  • Beata

    studiowałam na WSH turystykę i rekreację na studiach licencjackich, potem miałam rok przerwy i teraz kontynuuje naukę na magisterskich. Z uczelni jestem bardzo zadowolona, kompletnie nie rozumiem skąd biorą sie poniższe komentarze,a le mniejsza o to. Moj kierunek na wsh jest chyba najwyżej w rankingu na dolnym ślasku, co mam nadzieje zaowocuje pozniej jakaś ciekawa praca:) odbyłam kilkumiesieczne praktyki w Finlandii, na poczatku studiow też mogłam sobie wybrać, ktore przedmioty bede miała prowadzone w jez angielskim, dzieki temu bardzo poprawiłąm swoja komunikacje w tym jezyku, a nie byla najlepsza:) No i jeszcze troche nowoczesniejsze metody kształcenia niz w yradycyjnych szkołach też sa tutaj na plus :)
    26.02.2015
  • agniecha

    Nie wiem jak inne kierunki ale turystyka jest spoko, jest program staży, wykładowcy z którymi da sie dogadać.
    26.02.2015
  • Aniela

    ja jestem tu na dziennikarstwie. Przeniosłam się z Katowic. Jestem bardzo zadowolona, przede mną pisanie pracy licencjackiej ale póki co o tym nie myślę, bo skupiam się na praktyce jaka daje mi szkoła. świetnie wyposażona w sprzęt, a do tego doświadczeni wykładowcy, którzy naprawdę pomagają i angażują się w to co robimy. Kolejnym plusem, przynajmniej dla mnie jest to, ze mam kontakt z obcokrajowcami, w moim przypadku jest to bardzo ważne. Uczę się języka na co dzień.
    26.02.2015
  • Elik

    Długo wahałam się czy jechać z jedengo końca polski na drugi, po to aby studiować, teraz w połowie studiów, już widzę, że to była dobra decyzja. A p skończeniu turystyki tutaj ruszam w świat. Kadra świetna, zajęcia ciekawe, konkrety.
    26.02.2015
  • kasia

    Studiuję turytsykę. Jestem na 3 roku i jestem zadowlona - zajęćia coś ciekawe, wykładowcy uprzejmi, dużo praktyki no i co najważniejsze mają bardzo rozbudowaną ofertę stażową. Jestem na 3 roku i dzięki temu mogę się już pochwalić doświadczeniem w branży. Liczę, że to mi pomoże, po zakończeniu łatwiej będzie mi znaleźć pracę.
    26.02.2015
  • Ania

    NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ- NIGDY NIKOMU NIE POLECĘ TEJ SZKOŁY, ŻEBY JĄ WYBRAŁ, A WRĘCZ PRZECIWNIE- BĘDĘ KATEGORYCZNIE ODRADZAĆ!!! W tym roku kończę nareszcie tą uczelnię!!! Jak się wybierałam na tą uczelnię myślałam: no wyższa szkoła handlowa, to sama nazwa musi o czymś świadczyć. Z biegiem czasu przekonałam się, co do niej i to niestety źle. Koligacje rodzinne (kanclerzem jest syn pani rektor). Oboje na wysokich stanowiskach. To chyba nie jest przypadek... Wykładowca od kryminalistyki (nie będę wymieniać imienia i nazwiska z oczywistych powodów) sam o sobie mówi, że jest teoretykiem, a nie praktykiem... Bez komentarza. Pani rektor na każdym kroku chwali się, co ta uczelnia dobrego robi i zrobiła dla studentów, że ma jedną z najlepiej wykwalifikowanych kadr we Wrocławiu (aż śmiech ogarnia!), że w tamtym roku była z kilkoma innymi pracownikami szkoły w Waszyngtonie, żeby język podszkolić. Ale dla studentów dodatkowych zajęć, gdzie można byłoby się podszkolić z czegoś, czego nie rozumiemy to już nie zrobi. Panie w dziekanacie bardzo niemiłe dla studenta. Bar studencki prawie zawsze zamknięty. Ksero strasznie drogie i też trzeba mieć szczęście, żeby natrafić na otwarte. I jeszcze jedno: budując tą uczelnię chyba komuś musiało się zapomnieć, że Polaka uchodzi za nie najcieplejszy kraj , nosi się tu kurtki, czapki itd. Szatni brak, a jest to najbardziej uciążliwe zimą, kiedy trzeba nosić te grube kurtki, szaliki, czapki wszędzie ze sobą.
    17.02.2015
  • Michał- student TR

    ja też nie rozumiem negatywnych opinii - to chyba takie tradycyjne marudzenie niezadowolonych z życia, studiuję Turystykę i rekreację i jestem zadowolony. Zajęcia prowadzą różni wykładowcy, jedni są super i widać, że lubią swoją pracę i chcą nas czegoś nauczyć inni jak w innych uczelniach tylko chcą przeprowadzić swój przedmiot, przeegzaminować i na tym koniec (ale to jest cecha ludzka i nie ma co obwiniać uczelnie). Obsługa studentów jest super, nie wiem jak można narzekać - Pani Asia w Dziekanacie załatwi każdą sprawę i wiem, że nie ma z tym problemu. Zajęcia odbywają się według planu - są elastyczni jeśli możemy coś przenieś, przesunąć itp. Znajomi wyjechali na Erasmusa i też każdy kto chciał wyjechać dostał swoje miejsce... Ja polecam, studiuję i nie mogę nic złego powiedzieć!
    13.02.2015
  • Bartek

    na 1 roku było super po 1 roku zauważyłem, że Ci wykładowcy który coś prezentowali zaczęli odchodzić, zostało kilku fajnych również Z semestru na semestr widać, że coraz bardziej oszczędzają zaczęło się łączenie grup z innych kierunków, widać że w porównaniu z poprzednimi latami mamy mniej zajęć na semestrze, Nowe osoby które przyjdą mogą się zdziwić bo z 2 języków obcinają i zostaje 1 i to jeszcze też przycinają godziny. Nie polecam po 3 latach doświadczenia tam. Bida drogo i coraz gorzej i dobrze, że już tego nie zobaczę co tam dalej się będzie dziać. Na magisterkę musiał bym być szalony aby tam iść.
    31.01.2015
  • zniesmaczony

    nie mam pojęcia kto te bzdury pisze. Nikt się nie przekona -jeżeli nie na własnej skórze. Proszę by te piękne różowe teksty co piszą pracownicy wsh itp nie wrzucali na posty dla chcących się "coś" dowiedzieć o uczelni - Studenci. Niestety jako uczelnia nie możecie pochwalić się ani dobrą organizacą ani dobrym zagospodarowaniem czasu ni też traktowaniem swoich Klientów - czytaj: studentów.
    28.01.2015
  • stary

    a ja nie narzekam na tą uczelnię, mi się tu podoba, wykładowcy w porządku, ludzie spoko, materiał do ogarnięcia ;)
    26.01.2015
  • PanTadeusz

    Kaziku u nas na Uczelni Kanclerz to mężczyzna ! Chyba pomyliłeś szkoły albo nieudany wpis konkurencji ;)
    26.01.2015
  • sebstian

    Porazka, bardzo duze koszty za nic. Niemila atmosfera, niski poziom nauczania. Nie polecam
    25.01.2015
  • Kazik

    Katastrofa, na początku udzielają zniżek, w ramach promocji na opłaty a przy rozliczaniu przed obroną żądają dopłacenia rzekomo brakujących opłat, inaczej nie dopuszczają do obrony. W moim przypadku sprawa dotarła do kanclerz, która nie potrafiła mi nic więcej powiedzieć niż tyle, „co pan chce? Ma pan zapłacić.” I bez zdania racji miałem wywalić 700zł z dnia na dzień.
    21.01.2015
  • Martyna

    Mogę Was zapewnić, że to jest dopiero początek tej szkoły! Szczególnie tych, którzy życzą nam szybkiego upadku! Ja studiuję na Turystyce, za ostatni rok dużo się zmieniło. Każdy ma gorsze czasy, ale teraz - szkoła dopiero zaczyna swój najlepszy czas! Na uczelni pojawiło się sporo studentów zagranicznych, którzy studiują stacjonarnie - atmosfera jest mega! Erazmusi i studenci ze Wschodu zapewniają najbardziej międzynarodowy klimacik na Dolnym Śląsku. Dzięki im szkoła żyje i ciągłe coś się na uczelni dzieje. Samorząd co prawda mógł by być bardziej aktywny, bo imprezy w klubach - to za mało. Brakuje integracji, bo dobrze wiem, że zagraniczni studenci chcieli by z nami być bliżej. Nigdzie więcej nie jest tak, jak w tej uczelni - domowo, międzynarodowo i przestiżowo. Jestem już po praktykach Erazmusa w Grecji i mam fantastyczne wspomnienia. Niedługo wyjeżdżam do Francji na pół roku. Wykładowcy są otwarci i przyjaźni. Dużo się można od nich nauczyć. Ale jak ktoś nie chcę nic robić tylko narzeka - to nigdy nic się podobać nie będzie! Przestańcie narzekać i nauczcie się doceniać to co dla Was robią!
    16.01.2015
  • Sara

    Jeśli ktoś chce poznać ludzi z różnych części świata, podszkolić się w angielskim i wyjechać w fajne miejsce na Erasmusa - to WSH jest dla Ciebie.
    16.01.2015
  • lena

    studiuję tam od 2 lat i bardzo sobie chwalę poziom nauki języków obcych i program stażowy. poza tym fajni ludzie i super atmosfera. :)
    19.12.2014
  • Student

    Super, będzie jeszcze bardziej międzynarodowo! To pierwsza liga! www.vistula.edu.pl
    09.12.2014
  • student

    To może niech SAMORZĄD napisze więcej o NOWYM WŁAŚCICIELU WSH (obywatel Turcji i jego polski biznes edukacyjny) a nie laurkę nt. dyplomu WSH:-(
    30.11.2014
  • Odp do LALA - Samorząd WSH

    Koleżanko LALO - tak jak twój pseudonim - taki poziom inteligencji. Od razu widać, że nie jesteś Studentką ani tym bardziej Absolwentką WSH. Studenci nie bawią się w takie beznadziejne gierki. Przyznaj się kim jesteś i miej odwagę o tym pisać. Uczelnia jest silna i stabilna finansowo, nikt nie odchodzi - chyba, że Absolwenci z Dyplomami prestiżowej uczelni jaką jest WSH. Władze rozmawiają z nami i przychodzą na spotkania z nami. A więc jeśli jesteś LALO pokrzywdzoną osobą z jakiegoś tytułu, to opisz tutaj swój problem lub idź do specjalisty, który na pewno Ci pomoże. Nie podszywaj się za nas - studentów WSH !
    18.11.2014
  • Lala

    Szkoła na równi pochyłej, studenci odchodzą, nawet ci co mają pół roku do końca nie są zainteresowani dalszą nauką w tej instytucji. Władze nawet nie rozmawiają ze studentami, żądają tylko wpłaty czesnego nie dając nic w zamian. Wiadomym jest że pracownicy nie podejmują się zajęć dlatego że uczelnia nie wypłaca im wynagrodzeń - to chyba o czymś świadczy. Z mojego punktu widzenia uczelnia czeka na moje (wasze) czesne po to by płacić bieżące zobowiązania, które i tak nie są spłacane bo z miesiąca na miesiąc wzrastają
    22.09.2014
  • obserwator

    jest źle - duże problemy finansowe , stałe kontrole zewnętrzne na wniosek oszukanych pracowników, władze (czyli rodzina) szukają inwestora który to wszystko od nich kupi i zapłaci rosnące długi...
    05.09.2014
  • Monia

    jak dla mnie atmosfera jest ok. Wykładowcy różni, ale gdzie jest idealnie??? Jak chcesz się czegoś nauczyć to na pewno wyciągniesz wiedzę od wykładowcy. Mi się nie udało, ale znajomi korzystali z Erasmusa i studiowali na super uczelniach za granicą. Ja polecam.
    29.08.2014
  • Absolwent

    Witam jak ktoś zauważy rotacja studentów i pracowników na tej uczelni jest ogromna czyli o czymś to świadczy
    16.08.2014
  • student

    Te wszystkie wpisy o negatwnej stronie szkoły to wielka Lipa, piszą je zwolnieni pracownicy naukowi / donosiciele do PIP i US / jestem studentem od trzech lat wiedziałem co mie czeka w tej uczelni popisując waruki umowy. Wymagania normalne trzeba sie uczyć i przychodzić na zajęcia budynek rewelacja itd.... Pozdro.
    13.08.2014
  • Absolwent

    Ta uczelnia nie uczy niczego dobrego jedyne co ma to dobry PR który ma przyciągnąć studenta.
    20.07.2014
  • Monika

    jak dla mnie szkoła bardzo przyzwoita. Chyba jedyna jeszcze trzymająca poziom. Też ukończyłam licencjat Zarządzanie i zdecydowanie zostane na mgr.... tym razem Turystykę.
    03.07.2014
  • Absolwent

    Witajcie, jestem absolwentką WSH, w tym roku obroniłam licencjat i wybieram się na mgr też do WSH. Jestem bardzo zadowolona ze szkoły. Opinie negatywne piszą chyba osoby, które myślą że zapłacą i będą mieć zaliczony semestr. Jeżeli chce się wyciągnąć wiedzę to wykładowcy ją rzetelnie przekazują. Tylko trzeba chcieć ! Od chęci zależy wszystko. Szczerze polecam :)
    02.07.2014
  • misiek

    Widać że to już koniec tej szkoły. Równia pochyła w dół - wykładowcy, administracja uciekają do innych uczelni. Studenci dzienni nie występują. Zaoczni studenci głównie są na Bezpieczeństwie wewnętzrnym. Turystyka się zwija...
    09.06.2014
  • absolwent

    Nie polecam, studenta traktuję się jako zło konieczne. Najlepsi wykładowcy albo zostali zwolnieli albo sami zrezygnowali. Załatwić coś podczas zjazdu graniczy z cudem (konsultacje głównie przez tydzień co dla osób pracujących jest znacznym utrudnieniem i to w godzinach najczęściej 9-12). Mało informacji na zajęciach, trzeba samemu się dużo dowiadywać. Wysokie opłaty (w ostatnim miesiącu musieliśmy zapłacić 4 raty ok 1800 złotych aby podjeść do egzaminu i żeby nie zostały naliczone odsetki, które nie należą do najmniejszych). Dużo niekompetentnych osób pracuje w tej uczelni. Jedynym plusem jest budynek, który został przystosowany do osób niepełnosprawnych. Ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto, zmarnowane 2 lata czasu.
    30.05.2014
  • Partyzant

    Skończyłem studia uzupełniające magisterskie na tej uczelni i jestem naprawdę bardzo niezadowolony szczerze mówiąc to na Turystyce nic się nie nauczyłem straciłem zdrowie i pieniądze a osoby tam studiujące pozostawiają wiele do życzenia odradzam .
    05.05.2014
  • Gośka

    ja polecam, jak komuś zależy to wyciągnie naprawdę dużą wiedzę od wykładowców (kierunek Turystyka i rekreacja), spotkałam świetnych ludzi...fajnie spędzone lata
    28.03.2014
  • kola

    Absolutnie nie polecam tej uczelni, szkola nie rozwija, duzo sie placi
    19.02.2014
  • piaska

    Nie polecam tej szkoly, sa naprawde duzo lepsze panstwowki niz ta zalosna prywatna
    17.02.2014
  • Rumcajs

    Witajcie Uczelnia nie przyciąga niczym pozytywnym zamiast rozwijać wiedzę i kreatywność studentów na uczelni panuje kult piękna i głupoty tu liczy się ładna buzia a nie inteligencja .
    28.01.2014
  • bolek

    masakra co się dzieje na tej uczelni
    21.01.2014
  • Student

    Witam uczęszczam do szkoły i.... Nie Polecam wg... Jak już ktoś napisał szkoła zabija wszystkie chęci studenta,... wykładowcy nie zaciekawiają wg przedmiotem ... połowe zajęć prowadzą studenci..Jezeli ktos sie sprzeciwi w szkole to np. zostaje usunięty np. z samorządu... Ja osobiście nie rozwijam sie w tej szkole i jest mi wstyd.... Nie wiem jak kiedyś będe prowadzić firmę... Muszę sie przemęczyć jeszcze 3 semsety skończę już licencjat ale nie ma opcji żeby tam zostać... Sklepik/bufet ciagle jest zamknięty a szkoła jest umarła...
    15.01.2014
  • Janosik

    Ta uczelnia wcale nie rozwija zabija pasje i marzenia
    31.12.2013
  • Tomek

    Witam, chcialem przeniesc sie do wsh, na 5 semestr. po tym co piszecie na temat godz nauki bardzo cchce zobaczyc harmonogram semestru. moze kots jest w stanie przeslac?
    07.12.2013
  • Aleksns

    Zdzierają pieniądze z biednych studentów, prywatna szkolka. Absolutnie nie polecam! Naliczaja oplaty juz od wrzesnia kiedy zostajesz dopiero co przyjety
    28.11.2013
  • Matii

    Czy ktoś z was wybiera się na studia podyplomowe PR & Social Media? Macie informacje jak tam jest?
    12.10.2013
  • bobi

    z 7 godzin zajęć odbywają się 3,5 max, jest dużo czasu na czytanie prasy na korytarzu, co szczególnai wkurza tych, którzy wstają przed switem na pociąg, by zdązyc na 8:00 na pierwsze zajęcia a potem nudzą się - nie wiadomo za co się płaci, kasę zdzierają szybko, do windykacji szybko zgłaszają (w kolejnym m-cu), wielu wykladowców jest z PRL (stosują folie, gadają o swoim zyciu i odstawiają prywatę na zajęciach, rodzinne koligacje wykąłdowcow, nie wszyscy mają kompetencje, a niektorzy dają materiały dydaktyczne szumnie zwane z błędami ortograficznymi, co tylko o nich świadczy... dziekanat zawsze zamknięty w ndz, kanclerz w tygodniu nieuchwytny (a do niego ze wszystkim odsyła kwestura), poziom zajęc niski, jesli ktos liczy, ze nabędzie kompetencje (moze poza marketingiem) to się grubo myli.. wykladowcy mają niby realizować i oceniac cos w elearningu, a wielu nei umie z niego nawet korzystac, albo jest niedostepna w godzinach wyznaczonych na zajęcia.. porazka, kasa wydana w błoto, szkółka niedzielna jakich wiele na co dzien świecąca pustkami
    02.10.2013
  • Natalia

    5-6.10. ; 12-13.10 ; 26-27.10. :) Wybierasz się na TiR ? jak tak to napisz do mnie : 22046779 :)
    24.09.2013
  • asia

    witajcie! potrzebuje pilnie info w ktore weekendy w pazdzierniku odbeda sie zajecia dla 1 roku turystyki na WSH??? bede wdzieczna za odpowiedz ! :)
    23.09.2013
  • hejooo

    hej tez sie wybieram na zarzadzanie II ;-)
    20.09.2013
  • Sylwia

    Cześć Wszystkim :-) Właśnie złożyłam dokumenty na Zarządzanie II stopnia w trybie niestacjonarnym. Czy jest ktoś kto też się wybiera na Zarządzanie ?
    14.09.2013
  • Witam, nie martwcie się, jestem 2 lata i jest super
    13.09.2013
  • Natalia

    Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
    09.09.2013
  • Natalia

    Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
    09.09.2013
  • Natalia

    Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
    09.09.2013
  • Natalia

    Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
    09.09.2013
  • patyk

    a czego nie uruchomili? możesz rozwinąć temat? ja jaki kierunek rekrutwali i nie otworzyli? ja mialem podobnie, ale zaznaczyli, ze jeśli nie zbierze sie grupa wystarczajaca, to wtedy beda proponowac cos innego, albo zabieramy papiery gdzie chcemyw sumie to żadna pociecha na ostatnia chwile szukac na nowo
    05.09.2013
  • kika

    porażka kompletna, nie otwierają kierunków na które zapisują, kadra odchodzi, uczą jakieś niedobitki, ta uczelnia upada, rektorem jest pani doktor po jakiejś filologii, kanclerzem magister - bo syn pani rektor, już wielu studentów ma wyższe kwalifikacje
    29.08.2013
  • Magda/dzienne TR

    Cześć, ja słyszałam dużo pozytywnych opinii o WSH - szczególnie o kierunku TR, fajna atmosfera. We wrześniu się zapisuję. Koleżanka mówiła mi, że łatwo wyjechać na Erasmusa i mają super miejsca i uczelnie. Ja już się cieszę...ktoś z was wybiera się na dzienne TR?
    19.08.2013
  • kosmetolog :)

    Dzięki za dodanie otuchy, najwyżej wezmę korki lub będę zdawać tego typu przedmioty po 3 razy. ;)) Ryzyk-fizyk
    23.07.2013
  • lol

    na turystyce dasz rade, tylko trzeba się trochę sprężyć ;)
    19.07.2013
  • kosmetolog :)

    Dodam, że interesuje mnie kierunek turystyka i rekreacja.
    16.07.2013
  • kosmetolog :)

    Słuchajcie jestem po licencjacie z kosmetologii i chcę zrobić mgr. Może to głupie pytanie, ale powiedzcie mi czy to możliwe po moim kierunku i czy trzeba robić jakieś uzupełnienia? Jestem raczej nieekonomiczna i nie bardzo matematyczna, więc jak wysoki jest poziom w związku z takimi przedmiotami? Można dać radę? Z góry dzięki za odp! :)
    16.07.2013
  • hejka

    Zarządzanie zaoczne jest spoko, otwierają najczęściej kadry i zarządzanie sprzedażą jeśli dobrze pamiętam. Na to najwięcej osób się zapisywało. Ja jeszcze zdawałem dyplom kiedy pisało się normalne prace licencjackie i magisterskie a potem 10 min wstydu przed komisją i 3 pytanka. Teraz kuzyn mówił, że mają jakiś projekt dyplomowy. Część piszą normalnie a część robią prezentacji.
    20.06.2013
  • Karol

    jak wygląda obrona pracy licencjackiej na WSH??? może ktoś wie???
    07.06.2013
  • Marta

    Cześć! Chciałam się Was zapytać- jakie specjalizacje otworzono w zeszłym roku na Zarządzaniu II stopień tr zaoczny.
    04.06.2013
  • Mida

    Witam. Interesuje mnie kierunek zarządzanie w trybie zaocznym. Może jakieś opinie ?
    21.05.2013
  • rufu

    sporo tych opinii, co gorsza tak roznych, ze nadal nie wiem, czy warto isc do WSH czy nie, interesuej mnie bezpieczenstwo wewnetrzne, wiec jelsi moglbym poprosic o opinie wlasnei studentow tego kierunku, byloby super, a jelsi nie tutaj, to gdzie polecacie isc (moze byc bezpieczenstwo narodowe tez)
    14.05.2013
  • borysol

    z moich opinii wynika, ze kiedys bylo lepiej w WSH, ze studenci byli zadowoleni, lepsza obsluga w dziekanacie, a teraz poziom spadl, inna rzecz, ze teraz coraz wiecej kretynow studiuje, na to nic nie poradzisz
    07.04.2013
  • kasia

    studiuję zarządzanie i jestem zadowolona ze studiów, wiem, że nie otworzyli jednej specjalności, która była zapowiadana, ja akurat nie miałam problemu, bo moja jest realizowana, ogólnie spoko
    04.04.2013
  • wera

    na uniwerku tez odpytuja, robia szybkie kartkowki a zaliczenia sa mega upierdliwe, ja akurat to wole, bo jestem zmuszona do systematycznej nauki, znam malo osob, ktore bez zadnego przymusu ucza sie na biezaco, wiekszosc mam tenedncje do uczenia sei tuz przed sesja, wiec to pokazuje, ze kazdy lubi co innego i nie dogodzisz wszystkim, z wroclawskich moge polecic jeszcze Miedzynarodowa szkole logistyki, moj znajomy sie tam uczy i jests zadowolony, dodam, ze nie ma zbytniej taryfy ulgowej (to a popos dyskusji o odpytywaniu i szkolce)
    01.04.2013
  • ania

    Zależy co dla kogo znaczy "zachowywać się normalnie" ...piszesz, że to nie podstawówka, a właśnie, że tam jest jak w podstawówce....20 osób na kierunku to jak w klasie, sprawdzanie obecności na wykładach, zadania domowe ... Szkole jest płatna i podkreśla o wysokiej jakości kształcenia to się tego wymaga jednak, zresztą te powyższe mankamenty to tak naprawdę nic w porównaniu do tego co pisałam w ponizszych komentarzach. Osobiście nie znam żadnej osoby która była zadowolona z tej szkoły jak ja tam studiowalam . Może moje uwagi zmotywuja i nakresla tor zmian jakie ta szkoła powinna wprowadzić , bo jak narazie to tylko budynek mają fajny.
    10.03.2013
  • dziaba

    Przesadzasz. Nie dziwmy się potem, że ludzie po studiach narzekają na wszystko wokół a sami nic z siebie nie dają. Ciekawi mnie jak zaczniecie narzekać kiedy przyjdzie pójść do roboty. Jakoś i studiowałam i pracowałam i na imprezy był czas. Może po prostu nie potraficie sobie sami zorganizować czasu? To są studia a nie podstawówka - uczelnia zachowuje się moim zdaniem normalnie. Jeśli ktoś chce typowo zapłacić za dyplom i przebrnąć ten okres bez zdobycia jakiejkolwiek wiedzy to z chęcią polecę wam kilka uczelni, których tutaj nie przytoczę.
    07.03.2013
  • ania

    Dodam jeszcze, że oprócz zajęć projektowych, jakiś wykładowca sobie wymyślił swój projekt po za harmonogramem i kończyło się tym że trzeba byli pisać z 5 projektów. Aaa i większość wykładowców wymaga być obowiązkowo na wykładach i sprawdza obecność.podkreśle na wykładach.nie na ćwiczeniach.
    06.03.2013
  • ania

    Nic mi się nie pomyliło, 5 przedmiotów było to prawda, ale za to po ok. 30 godzin każdy,.kilka miało tylko mniej godzin. Do tego 3 projekty do zrobienia i też po 20-30 godzin każdy. Zajęcia były od 8.15 do 17 lub czasami do 15, ale jak poodwolywalu to znowu były do 17 od rana. Do tego pisanie pracy dyplomowej. Nie polecam tej szkoły.
    06.03.2013
  • dziaba

    Anka chyba pomyliła uczelnie, na ostatnim semestrze miałam 5 przedmiotów. I tylko na drugim roku zdarzyło się rzadko siedzieć dłużej niż do 15 (wtedy zaczynaliśmy o 11.45). Promotora też zmieniałam mimo, że był narzucony z góry dla całej grupy.
    06.03.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    05.03.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    01.03.2013
  • Ania - zajrzyj jeszcze i poradz!

    jak slucham Ciebie, to jakbym slyszala wiele inych osob z grona bliskich znajomych, co studiuja prywatnie, najgorsze jest to, ze przeciez to Wy placicie pieniadze i to o Was powinno sie dbac! poradz w takich razie, ktora uczelnia we Wroclawiu jest godna polecenia, z prywatnych rzecz jasna (na wszeslki wypadek, bo jakos nie wierze w swoja mature zbyt mocno), dodam, ze jestem umyslem typowo humanistycznym
    28.02.2013
  • Ania

    Studiuje na WSH i żałuję bardzo, że wybrałam tą szkołę...Cały kierunek liczy ok. 20 osób( pragnę podkreślić , że nie grupa, a cały kierunek ) co skutkuje tym , że zostaje otwarta tylko jedna specjalizacja, więc nie nabierzcie się na ilość specjalizacji, które są przedstawione na stronie szkoły, bo i tak ich nie otworzą. Nie ma również możliwości wyboru promotora, tylko zostaje on narzucony z "góry", czyli kto jest to akurat dają, nie ważne czy się nadaje czy nie. Mi zmienili promotora na ostatni semestr, który wprowadził swoje zasady i się okazało , że trzeba prace pisać od początku i miałam na to dwa miesiące, gdzie z poprzednim promotorem pracowałam przez rok. Przedmioty na specjalizacji, którą wybrałam uważam, że są przypadkowo przez kogoś ustalone, ze względu na to kogo w danej chwili zatrudnia uczelnia i nie mają nic wspólnego ze specjalizacją , przykład specjalizacja "zarządzanie kadrami" jeden z przedmiotów to marketing. Harmonogramy zajęć są bardzo późno podawane, więc zapomnijcie o ustaleniu sobie czegoś na dłuży czas. Dużo zajęć jest odwołanych, oczywiście z "przyczyn losowych " jak to nazywają...:/ Na trzecim rok gdy czas powinno się poświęcić na pisanie pracy to jest najwięcej projektów do napisania , ustalonych w harmonogramie to 3 plus praca licencjacka plus zawsze któryś z wykładowców sobie wymyśli swój i kończy się, że trzeba napisać 5 projektów . Zarzucają ogromem pracy na ostatnim roku i nie można się skupić na pisaniu pracy dyplomowej. Na ostatnim roku również bardzo dużo zajęć od 8 do 17 , więc jest to przewrócenie zupełne niż na uczelniach państwowych lub innych prywatnych. Wykładowcy sprawiają wrażenie zatrudnionych przypadkowo często nie mających wiedzy o danym przedmiocie i doświadczenia,tacy których inne uczelnie nie chcą, co sami nam mówią, ale , że im zaproponowali pracę to skorzystali z zatrudnienia. Kilku bardzo dobrych wykładowców, o których mam pozytywną opinie, odeszli z tej szkoły, żeby się nie marnować. kolejny problem to stawki stypendialne , które z roku na rok są podawane coraz później... pierwszą ratę jak się uda to dostaniecie w grudniu. Języki obce to tragedia...grupa zaawansowana i grupa podstawowa została połączona na ostatnim semestrze więc nie ma możliwości rozwoju swojego języka obcego. Ogólnie zajęcia językowe na bardzo niskim poziomie. Poziom innych przedmiotów bardzo niski, sama teoria, brak przykładów, brak case study, e-learning to jedna wielka porażka. Ogólny bajzel i ciężko się o czymkolwiek dowiedzieć. Serdecznie odradzam tej szkoły
    20.02.2013
  • magada

    a ja przed obroną . Uczelnia godna polecenia , kto się uczy ten zdaje, kto nie to ma małe trudności, a jak z obroną? Trudno ? ale to lepiej na maila ;) mamka0@wp.pl
    11.02.2013
  • Ula

    Witam! Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie. Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
    06.02.2013
  • Darek

    Witam!, jeżeli chodzi o pozimo to jest średni, czasami jest łatwiej czasami ciężej. Studiuję tam na 2 roku i muszę powiedzieć że to był dobry wybór. Mogę ją polecić każdemu, jesli chodzisz, wiesz co się dzieje, uczysz się wtedy kiedy trzeba to nie masz problemu. Z tego co słyszałem to wyzszy poziom niż na wsb, jedni mówią, że podobny jedni, że wyższy. Polecam!
    04.02.2013
  • bezczelna

    Skończyłam właśnie studia z tytułem mgr, choć i licencjat robiłam właśnie tutaj. Z przyczyn życiowych studiowałam w różnych trybach oraz na różnych kierunkach zatem uważam, że mam szerokie spojrzenie na studiowanie w WSH. Kierunki: wydają mi się ciekawe i raczej przydatne; starają się eksperymentować ze specjalnościami, co przynosi całkiem ciekawe efekty w postaci unikatowych studiów; nie stoją w miejscu Kadra: przewaga młodych doktorów i doktorantów, co ułatwia porozumienie i komunikację, mają bogatą wiedzę i (o dziwo) doświadczenia; obecni są również starsi, zasłużeni dr hab., którzy wcale nie trącą skamieliną (zwykle przystępni i pomocni studentom) Miejsce: nowy budynek jest wygodny i przytulny, brak odrapanych ścian i tablic kredowych; sale chyba wszystkie są multimedialne, część nawet z klimą; na całe szczęście wszędzie jest wifi; parking płatny, ale to nie jest astronomiczny koszt z tego co słyszałam; jest jeszcze stary budynek na Fabrycznej, gdzie spędziłam większość czasu, ale mają się go pozbyć; Administracja: zwykle tu się umieszcza swoje żale i boleści, ale od kilku lat z uporem maniaka twierdzę, że ona staje na głowie co by pomóc studentowi w każdej sprawie; są pomocni i sympatyczni, jedyne zastrzeżenia mogę mieć do dydaktyki i kwestury Innowacje: hmm... elearning, teoretycznie pozwala na studiowanie w domu, ale jak chyba wszędzie jeszcze raczkuje, chociaż wszyscy już go mają Poziom: na pewno dużo wyższy niż wsb, miałam ostatnio szansę się o tym dość kompleksowo przekonać; oceniłabym 7/10, widać szczególnie przy porównaniu turystyki Ogólna ocena to 8/10 jak dla mnie, mam same dobre wspomnienia związane z tą uczelnią a szczególnie z jej przyjemną atmosferą. Liczę, że przyda się wam taka opinia
    08.12.2012
  • jojo78

    szkoła spoko szkoła obalajaca mit ze jak ide na prywatna płace i mam dyplom w kieszeni
    08.12.2012
  • karo

    studiuję w WSH na magisterce, skończyłam tu licencjat i z doświadczenia wiem, że zmiany planów zajęć to nie złośliwość a losowe sytuacje np. kiedy jakiś wykładowca odwołuje zajęcia itp. a plan dostaliśmy wcześniej, na ostatnią chwilę to chyba tylko pierwszy rok dostaje ale to w sumie normalne jeśli rekrutują się ludzie jeszcze we wrześniu, zaznaczają specjalności a potem zmieniają bo koledzy poszli na coś innego :)
    16.11.2012
  • basia

    15 zł za dzień????????? karta miesięczna jest za 30 zł, biorąc pod uwagę, że w okolicy każdy parking jest płatny a te kwoty sięgają 100 zł to chyba nie ma tragedii, z tego co wiem na parkingu zamontowano szlaban bo wszyscy z okolicy u nas parkowali za free i nasi studenci nie mieli miejsca
    16.11.2012
  • Studentka

    Odradzam naprawdę mocno. Zatrudniają niekompetentnych wykładowców i nawet sami przyznają, że wiedzieli, że z prowadzącym są problemy, ale jakoś tak zaproponowali pracę. Parking od początku listopada płatny (wychodzi 15 zł za dzień), harmonogram zjazdów podają w ostatniej chwili, tak, że nie ułożycie sobie nawet grafiku na wrzesień (zajęcia w połowie września, a plan podają już we wrześniu), w semestrze zimowym to samo, więc zapomnijcie o możliwości zarezerwowania sobie z wyprzedzeniem np. hotelu czy samolotu na jakikolwiek weekend wiosenny, bo przed początkiem lutego nawet harmonogramu zjazdów nie zobaczycie. Jest 14.10, od iks tygodni zwodzą nas, że już już podadzą stawki stypendialne. Miały być pod koniec września, potem na początku października. Do teraz nie ma, a w dodatku przedłużyli składanie wniosków do końca miesiąca, więc pierwsze pieniądze zobaczymy tak, że akurat będzie można zamówić prezenty gwiazdkowe. Co roku jest ten sam absurd. O wszystko trzeba się awanturować, pisać do dziekana, domagać się swoich praw, bo pani potrafiła samowolnie wstrzymać wypłatę stypendium bez pisemnej decyzji cofającej przyznanie - po prostu osoba nie dostawała bez żadnej informacji pieniędzy na swoje konto. Potrafią bez uprzedzenia zmienić plan zajęć i nawet nie zaznaczyć zmian na kolorowo, więc trzeba co zjazd grzecznie sprawdzać i porównywać swój wydruk ze świeżo ściągniętą ze strony wersją. Tego typu sytuacje można mnożyć, jest ich naprawdę dużo i absurd goni absurd. Jeśli chcecie poćwiczyć odporność na tego typu sytuacje za prawie 500 zł miesięcznie - to jest to dobry wybór. Nie masochistom odradzam.
    14.10.2012
  • bored.

    Wyższa szkoła handlowa we wroclawiu do szkoły głównej handlowej nie ma nawet startu, ale bez tego porównania wypada ogólnie ok . Kadra jest porządna i wykladowcy przejmują się studentami, poza tym zaplecze dydaktyczne jest ok. Moim zdaniem spokojnie można uznać tę uczelnię za dobre miejsce na studia.
    26.08.2012
  • winner

    Mnie nie udało się dotrzeć na drzwi otwarte, nawet o nich nie wiedziałam, ale sama z siebie odwiedziłam wrocławską wyższą szkołę handlową. Spodobało mi się tam i dlatego zdecydowałam że podejmę w handlowej studia. Myślę że to dobry wybór, bo widzę że tutaj opinie o uczelni są przychylne.
    18.08.2012
  • poli

    byłem wczoraj na drzwiach otwartych, zrobiłem mały research i uważam że jeśli nie dostanę się na uniwersytet wrocławski, to wybiorę się na studia do wyższej szkoły handlowej we wrocławiu, prawdopodobnie na kierunku zarządzanie. właściwie wiem już większość o kadrze i samej placówce, własnie dzieki temu żee wybrałem się na drzwi otwarte, wszystkim polecam odwiedzenie uczelni pprzed wybraniem jej jako miejsca studiów.
    03.06.2012
  • asia

    Wszystkich którzy chcą się przekonać jaka jest WSH zapraszam na Drzwi Otwarte - 2 czerwca 2012 i Piknik z okazji 15-lecia Uczelni. Szczegóły znajdziecie na www.handlowa.eu
    16.05.2012
  • a EUROPEISTYKA?

    kto studiuje w Handlowej kierunek europeistyka?????? bardzo poprosze o duzzzzo informacji na temat studiow na tym kierunku, wszystko mnie interesuje
    01.04.2012
  • marcin

    Szkoła stoi na dość dobrym poziomie, atmosfera panująca na uczelni jest naprawdę miła:). Jakość współpracy międzynarodowej jest dość spora (kontakty ze szkołami z Niemiec), częste wymiany czy również program Erasmus. Jedyne zastrzeżenia mam co do poziomu kadry naukowe i do prestiżu. Szkołą jest mało znana we Wrocławiu. Również perspektywy pracy dla absolwentów nie wyglądają za "wesoło"
    30.03.2012
  • ania

    Jestem na europeistyce i jestem na prawdę bardzo zadowolona. Mamy wyjazdy zagraniczne na których zdobywamy doświadczenie. To dobry start na przyszłość plus nauka języków i można pracować za granicą, gdzie wiadomo zarobki nieporównywalnie wyższe niż w polsce.
    21.03.2012
  • Anka

    interesuje mnie bezpieczeństwo wewnętrzne, na stronie oznaczono ten kierunke jako nowosc, ale niewiem czy to w tym roku nowosc, czy juz sa jacys studenci, ktorzy obecnie ten kierunke studiuja, chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej, zarowno o samych studiach, jak i klimacie, ile jest dziewczyn, czy sa w mniejszosci, czy mozna w policji pracowac po takich studiach?
    27.02.2012
  • Wiśnia

    jestem na zaocznych na turystyce i rekreacji. Wiekszosc ludzi jest zadowolona z zajec. Jest porzadek, organizacyjnie bez zarzutu, co dla zaocznych jest bardzo wazne (pomijam jakies niuanse). Poziom oceniam jako srednio wysoki, ale ja naleze do tych ambitniejszym. Inni sie ucza duzo mniej i tez zaliczaja, Czsami az sie dziwie, no ale moze sa dobrymi aktorami. POza tym swietna ekipa i doskonale sie rozumiemy, pomimo iz nie widzimy sie bardzo czesto.
    14.02.2012
  • obiektywnie i krytycznie

    zeby bylo jasne, to moj brat u nich studiuje europeistyke. Szkola bardzo sie stara. Dbaja o swoich studentow i to sie czuje, bo nie pamietam, zeby brachol narzekal kiedykolwiek. Ale tez trzymaja poziom i ludzie u nich w sesji zwyczajnie sie ucza. Jesli komus zalezy na dobrym dyplomie i nie chce sie wstydzisc uczelni prywatnej, to WSH jest dobrym wyborem.
    14.02.2012
  • misiaczka

    oooo to gratulacje :P ja chodze do dosc mlodej szkoly i nie doczekam takiego jubileuszu
    16.01.2012
  • Mycha

    Nasza szkoła juz ma 15 lat !! :) fajny jubileusz
    13.01.2012