Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Informatyki, Zarządzania i Administracji w Warszawie (WSIZIA Warszawa)

Komentarze (61)

  • Kama

    Witam Czy ktoś mógłby mi napisać coś na temat kierunku Administracja,na tej uczelni?
    20.09.2018
  • Mikołaj

    Jak jest na Logistyce? Polecacie? Warto z nimi się uczyć?
    22.12.2017
  • Luki

    Dobra uczelnia ... czy to dobra zmiana? jakieś konotacje z PIS-em? Mam nadzieję, że nie. Kto tutaj studiuje Administrację i może się rozpisać nieco? Szukam kierunku Zarządzanie .... nie mają? Mieli? Będzie? bo nazwa uczelni sugeruje, że jest Zarządzanie... może ślepa jestem i nie widze na stronce.
    27.11.2017
  • silent

    Pracuję już parę lat w korpo w dziale IT ale w sumie nigdy nie ukończyłem kierunku. Właśnie zamierzam się zapisać na ta uczelnie na informę. Warto?
    25.08.2017
  • Jan

    Chciałbym studiować w tej szkole zaocznie logistykę, czy jest tutaj ktoś, kto tak studiuje i mógłby się wypowiedzieć na ten temat? :)
    24.03.2017
  • kasia :)

    myślę o administracji a dokładniej o systemach finansowania projektów unijnych. jak jest z nauką? bardzo wysoki poziom?
    13.09.2016
  • kasia :)

    myślę o administracji a dokładniej o systemach finansowania projektów unijnych. jak jest z nauką? bardzo wysoki poziom?
    13.09.2016
  • CocaCola

    Witam Czy ktoś mógłby mi napisać coś na temat kierunku informatyka,na tej uczelni? Proszę o odp :)
    26.08.2016
  • Vika

    Czy ktoś zna rzetelną opinię na temat kierunku: Administracja na tej Uczelni ?
    16.07.2016
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Informatyka inżynierska droga w porównaniu do innych uznanych prywatnych szkół w Warszawie (WIT, WWSI, WSTI). Ale czy taka dobra? Ktoś wie i może udzielić rzetelnych informacji? Dziękuję. J.I.
    25.06.2015
  • zbys

    Czesc, studiowal ktos logistyke? jak to wyglda?
    24.06.2015
  • gigu

    dobrze by było abyś się zapytał w dziekanacie odnośnie ponownego zaliczania przedmiotu :) Ostatnio dowiedziałam się, że moja znajoma podjęła się niedawno kierunku bezp. narodowe, ponoć też jest ciekawie
    31.10.2014
  • kamil

    Witam, mam takie pytanie jak z przeniesieniem sie tu z innej uczelni na bezpieczeństwo narodowe. Czy trzeba zaliczać przedmioty których nie było co i jak z tym wygląda?
    06.10.2014
  • emilia

    zgadzam się z przedmówcą. ja na pewno polecam wsizie
    02.09.2014
  • moris

    Jak czytam te opinie, to wydaje mi się, że są nie o mojej obecnej uczelni. Studiuję tam 4 rok i wszystko jest ok. Czesne-zero problemów, sale ok. wykładowcy ekstra, atmosfera też. Z pracą licencjacką nie było problemów, trochę z mojej winy bo sobie na wakacje pojechałam, ale w końcu się obroniłam. Jeszcze jedno, obsługa w Dziekanacie jest również super ! Polecam, polecam a szczególnie moje bezpieczeństwo.
    21.07.2014
  • Piter

    Jeśli szukacie uczelni na poziomie to jak najbardziej polecam
    19.07.2014
  • Raf

    Informatyka - polecam, spoko prowadzący, zajęcia na poziomie.
    14.07.2014
  • megan

    Dla mnie uczelnia bardzo OK- zupełnie nie rozumiem wpisu przedmówcy, nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miała takie problemy.
    13.07.2014
  • wsizia

    Tragiczna uczelnia, naprawdę nie polecam!!!! chyba ze ktoś ma w nadmiarze gotówkę i lubi jak sie go tnie na wszystkie strony!!! pomimo ze się wiele nie trzeba napracować, nie wiadomo jakiej wiedzy nie wymagają ale podejście do studentów koszmarne!!! załatwienie czegokolwiek to mordęga. Ja szykuje się do obrony pracy inżynierskiej już pol roku i ciągłe zmiany zdania co do wymagan pisania pracy są baaardzo męczące, KATASTROFA!!!! a na koniec obrona która kosztuje 600 zl i jakies odsetki z 3 lat które urosły ze złotówki czy dwóch.. o którym oczywiście wcześniej ani słowa nie było. rece opadają...
    26.02.2014
  • studentka

    jak dla mnie mnie - ok, nie załuje ze tu jestem
    28.11.2013
  • lubię to

    ja jestem zadowolona, a skoro na Fejsie uczelnię Polubilo 5666 osób, to chyba niemało,
    07.11.2013
  • stypendia socjalne

    czy szkoly prywatne rzeczywiscie przyznaja stypendia socjalne? bo tyle sie slyszy na ten temat, raczej slabych rzeczy, jak to wyglada tutaj, czy socjalne przysluguje od pierwszego roku? czy jak wykaze, ze mam 780 zl na osobe w rodzinie, to mam pewnosci ze dostane stypendium?
    22.10.2013
  • mods = informa spoko

    informatyka bez zarzutu, z plusem w postaci - no stress, co nie znaczy, ze sie nie uczysz, bo zakuwasz sporo, tylko w odroznieniu od pieknej polibudy, nie wylecisz na pysk po pierwszym semestrze, gdzie czujesz sie jak smiec, bo kasa na utrzymanie w bloto, matka placze jaki wstyd, a ty czujesz sie podel, jak idiot, tu studiujesz bez taiej presji, bez tego nacisku, nawet jesli masz poprawke, to swiat sie nie wali, idzisz do przodu, warto o tym pamietac, gdy bedziecie porownywac szkoly panstwowe z prywatnymi,
    20.10.2013
  • pomocy

    czym różni sie bezpieczeństwo wewnętrzna od narodowego? jakie są różnice programowe? co lepiej wybrać?
    02.10.2013
  • annulka

    Zgadzam się z poprzedniczką, szału nie ma. A obrona to pikuś w przeciwieństwie do przygotowania pracy. Zalecenia zmieniają się co chwilę, a my ponosimy tego konsekwencje.
    23.09.2013
  • miśka

    Poziom raczej niski, zajęcia obowiązkowe ustawiane na koniec dnia, opłaty wysokie. A najlepsza jest obrona...o ile już uda Wam się wybrać temat pracy to zaczyna się wyścig za promotorem. Każdy z nich pracuje w kilku miejscach, więc przygotujcie się na kursowanie między komendami i urzędami. Obrona to koszt 600 zł w 1 terminie, ale to dopiero początek, bo każdy dojazd, urywanie się z pracy na spotkanie z promotorem, i drugie terminy to standard. Świetne są także prywatne urazy między wykładowcami, które odbijają się w recenzjach prac studentów. O obronie dowiadujecie się z dnia na dzień, zaś o ocenach z obrony dopiero na dyplomie. Żenujące, bo o niczym nie wiesz przez miesiąc, a na koniec rozczarowanie bo promotor po rocznym nadzorowaniu pracy wystawia 3.
    23.09.2013
  • piotr

    Hmmm zawsze będą złe i dobre opinnie.Jestem teraz na 3 roku i jestem zadowolony.A co do szkół Państwowych...no coż a co teraz robić np.po pedagogice? Wolałem iść do prywatnej ale mieć ciekawy kierunek.Prywatne bardziej się teraz starają, nawiązują współprace z firmami itd.
    16.09.2013
  • oj

    MEXICO ! OLE ! Może jeszcze wydział prania i prasowania otwórzcie ? I studia podyplomowe z podstaw psychiatrii w specjalizacji psychiatrii psów i świń ? Szkoły prywatne z natury mają mniejsze możliwości finansowe, dlatego nie są uniwersytetami. Ale kurcze jak się tworzy szkołę prywatną to warto ją wyspecjalizować w jednym konkretnym kierunku. Jakoś trudno mi zaakceptować fakt że szkoła prywatna może z powodzeniem prowadzić tak zróżnicowane kierunki studiów. normalnie polibuda, SGH i UW w jednym :DDDDD
    27.07.2013
  • Były student

    Zadziwiają mnie te dobre opinie studiowałem tam 5 lat temu (studia licencjackie) i nie poleciłbym jej. Szkoła ma maleńką siedzibę podnajmuje budynki od innych szkół , ciągle trzeba spacerować. Poziom jak to w szkołach prywatnych... w sekretariacie była jedna mila babka (reszta zależało od humoru) z którą załatwiałem wiele spraw. Choć pamiętam że jak chciałem zmienić uczelnie po 2 latach nauki to robili problemy. W końcu ją skończyłem i odszedłem. Jeżeli chodzi o czesne to jedna z droższych prywatnych. Ktoś może powiedzieć że dużo drożej jest na SGH ale jak sami zapewne wiecie SGH to marka (pomijając już że to szkoła państwowa) a WSIZA jest jedną z wielu. Jako absolwent nie polecam tej szkoły. Lepiej jest iść na państwową i mieć dyplom który coś znaczy, a jak ktoś chce tylko papier to może zawsze znaleźć coś taniej. Pozdrawiam :)
    13.07.2013
  • hups

    OK szkoła - nie ma się czego czepić. Polecam informatyke!
    13.05.2013
  • Iza

    no właśnie, jak to jest z opłatami? Dużo się płaci za studia? Słyszałam od kilku znajomych, że nie przejmują się tam studentem za bardzo i widzę, że tu są podobne opinie... A ja miałam nadzieję, że w końcu wybrałam uczelnię dla siebie :(
    17.04.2013
  • koksik

    moja ocena jest pozytywna, jestem zadowolony, studiuje drugi rok, wiekszych problemow nie mialem do tej pory, w moj gust i oczekiwania trafia
    16.03.2013
  • piorun

    na informie - SPOKO jest
    02.03.2013
  • robin

    widać, że jest to szkoła "informatyki". Robią sobie super klakę.
    11.01.2013
  • Krzysiek

    Bardzo dobrze wspominam naukę na tej uczelni. Wykładowcy są tam wymagający, ale zarazem wyrozumiali. Jednak jeśli ktoś będzie chciał się uczyć to powinien sobie poradzić. Najsłabsze "ogniwa" odpadają zazwyczaj na pierwszym roku, głównie za sprawą własnej decyzji (zbyt duża ilość przedmiotów do poprawienia). Osobiście studiowałem na kierunku Administracja o specjalności Bezpieczeństwo Wewnętrzne i przedmioty, które były na tym kierunku oraz wiedza na nich przekazana odpowiada temu, co jest potrzebne później w pracy w administracji publicznej. Dodam, że w moim przypadku wstępując do Korpusu Służby Cywilnej musiałem zdać egzamin państwowy, z którym po ukończeniu tej uczelni nie miałem żadnych problemów i ukończyłem go z oceną wyróżniającą. Jeśli ktoś chce pracować w administracji publicznej lub samorządowej to ta uczelnia jest wyborem idealnym. Dopisze jeszcze, że będąc studenwem WSIZI otrzymywałem stypendium, z którym nigdy nie było problemów i zawsze było na czas. Pisze o tym, bo moja dziewczyna studiując na uczelni publicznej zawsze miała z tym problemy, gdyż przychodziło z kilkumiesięcznym opóźnieniem i było niższe niż to z WSIZI, co znacznie komplikowało sytuacje z wszelkiego rodzaju opłatami. Jedyny mały minus jaki był związany ze studiowaniem, to przemieszczanie się pomiędzy budynkami Uczelni. Odległości co prawda nie są duże, jednak w zimie trochę to wszystkich irytowało. Podsumowując ogólna ocena WSIZI jest bardzo pozytywna i aż się łza w oku kręci jak wspomina się stare czasy studenckie :)
    02.01.2013
  • rysiek

    wniosek po ukończeniu tej uczelni jest jeden: komu zależy na nauce nie będzie miał problemów, a jeśli ktoś sobie olewa zapraszam na bazar po dyplom ;) gorąco polecam tą uczelnię. Naprawdę warto tu studiować.
    23.11.2012
  • student

    Studia uzupełniające na kierunku administracja to kompletna porażka: przedmioty nic lub prawie nic nie mającego wspólnego z kierunkiem studiów, wykładowcy dyktujący podręcznik na wykładach, obowiązkowa obecność na wykładach, brak przedmiotów specjalistycznych, ciągłe zmiany planów zjazdów...to wszystko wysatrczy by odradzać studia na tym kierunku. Jedynym plusem tej uczelni jest miła i kompetentna obsługa w dziekanacie.
    15.11.2012
  • logistyka zaoczne

    mnie interesuja studia zaoczne na kierunku logistyka tutaj, moze kto sie wypowiedziec na temat? ile jest dzoiewczyn na roku? jak trudne sa takie studia i czy trezba byc dobrym z fizyki i matmy, zeby dac sobie rade?
    30.10.2012
  • Do niuniek

    mozesz powiedzieć mi coś więcej na temat kierunku administracja? bo słyszałam różne opinie, że warto studiować, że ciekawe a z drugiej strony, że to strata czasu.. Mnie bardzo interesuje ten kierunek i chciałabym zacząć właśnie takie studia. Powiedz jakie masz przedmioty, czy dużo nauki i przede wszystkim czy trudno się dostać na ten kierunek na WSIZIA?:)
    27.10.2012
  • niuniek

    `bronte` rozbawiłeś mnie z tym wstydzeniem się tej szkoły, ja jestem na 2 roku administracji i zawsze chwaliłem sobie tą szkołę, tym bardziej, ze wybrałem ja głównie dlatego, że moja starsza siostra tu chodziła i była bardzo zadowolona a teraz ma dobrze płatną prace
    28.09.2012
  • bronte

    Jak się mnie pytali ludzie przypadkowo poznani gdzieś w klubach czy na mieście gdzie studiuję to zazwyczaj stwierdzałam że na uniwersytecie warszawskim, bo nie chciałam się przyznawać że zamiast na uw studiuję w wyższej szkole informatyki, zarządzania i administracji. ale po skończeniu pierwszego semestru stwierdziłam że nie ma co ściemniać, zaakceptowałam dobrą uczelnię jako swoją uczelnię i myślę że to dobrze, bo po roku nauki uważam że tej uczelni nie ma co się wstydzić. trzeba się trochę przyłożyć żeby zdać, nie jest to na zasadzie że płacisz=zdajesz, jak olewasz to czekają cię konsekwencje.
    31.08.2012
  • kowalska

    Ocenianie uczelni to trudna sprawa, bo tak naprawdę każdy może napisać coś innego i mieć trochę racji, wszyscy mamy przecież różnorakie opinie. Ja np nienawidzę niektórych wykładowców w 'Dobrej Uczelni', a moi znajomi uważają ich za świetnych i na odwrót. Ogólnie uczelnia spoko, a najlepiej jak sie ma skrypty ;D
    24.08.2012
  • michau

    WITEK, raczej się nie zawiedziesz, o ile nie stawiasz poprzeczki niemożebnie wysoko. Ja nigdy nie miałem powodów do narzekań, bo studiuje się tutaj wyjątkowo przyjemnie. Mam zaskakująco dużo wolnego czasu, a to też plus.
    15.08.2012
  • Olek

    Czy ta uczelnia jest naprawdę dobra? Stronę www jak na dzisiejsze czasy mają dość toporną. Taki standard był dobry 15 lat temu, a przecież jest kierunek Informatyka. Pytam bo się przymierzam do tego kierunku. Może pracę dyplomową zaliczę robiąc im wizualizację strony z prawdziwego zdarzenia, jak przystało na XXI wiek :). Co Wy na to studenci, jaki pogląd macie o tej uczelni?
    15.08.2012
  • WITEK

    Wyższa Szkoła Informatyki, Zarządzania i Administracji w Warszawie, a więc tak ona się nazywa! Zawsze mówiliśmy dobra uczelnia i wszyscy wiedzieli o co chodzi. Wybiweram się tu na studia, bo wierzę że uczelnia nie oszukuje i naprawdę jest DOBRA.
    11.08.2012
  • garnier

    nie dziala mi strona uczelni, jest jakies info o wirusie czy cos takiego, wam tez nie dziala? chcialam troche poczytac o ofercie, kierunkach i szczegolach dot studiowania, a tu lipa :(
    06.08.2012
  • felix

    zgadzam sie z battery, branża informatyczna coraz bardziej sie rozwija, cały czas na rynku jest zapotrzebowanie na dobrych informatyków i programistów, dlatego uważam ten kierunek za przyszłościowy mimo ze coraz bardziej oblegany
    06.08.2012
  • battery

    Informatyków nigdy za mało, nie w dzisiejszych czasach. Każda większa firma powinna mieć dział IT, a jak nie to chociaż stale z informatykiem współpracować. Dlatego podjąłem studia na tym kierunku. I cóż mogę powiedzieć - wcale długo nie studiuję, a mam już ogromną wiedzę o komputerach, przeciętny człowiek nawet się nie spodziewa co te urządzenia ofarują!
    30.07.2012
  • plus

    W Warszawie dobrze się żyje i studiuje. Uczelnia bez zarzutu. Trochę bałam się wyjeżdżać daleko od domu, po to żeby zamieszkać w wielkim, nieznanym przeze mnie mieście. Teraz miasto nadal jest wielkie, ale już w dużym stopniu poznane i nie takie straszne. Co prawda bilety drogie, wszędzie daleko, ale za to atmosfera np podczas euro - niezapomniana. Wydaje mi się że studiowanie w stolicy = +5 do lansu ;D
    29.07.2012
  • jania

    hehe, zapisuję się na studia na dobrej uczelni, a tu dziesięć procent zniżki, spoko :d fajnie by było gdyby wszystko w tej uczelni było takim pozytywnym zaskoczeniem jak ta obniżka ceny studiów! ogólnie widzę że średnia nie jest zła, komentarze wasze też nie nastrajają negatywnie. będzie dobrze!
    24.07.2012
  • nadia

    chwale sie praktykami, ale sposob ich dostania nie jest godzien pochwaly. znajomosci, taka jest prawda. ciezko jest dostac sie do polsatu na praktyki bez znajomosci, aczkolwiek niektoym sie i to udalo. ja mam nadzieje ze jakos rozwine tam skrzydla i wykorzystam moja szanse :)
    11.07.2012
  • do nadia

    nadia, a mogłabyś mi powiedzieć jak zdobyłaś te praktyki? Ja muszę szukać dopiero za rok, ale już zaczynam się rozglądać za czymś lepszym, a polsat byłby idealny :)
    06.07.2012
  • patks

    @nadia: gratuluję praktyk i zazdroszczę, bo choć dziennikarstwo mnie nie interesuje, to praktyki w polsacie nawet ja bym z chęcią podjęła. mimo że mogą polegać na podawaniu kawy Oo Ja się wybieram na administrację, podobno poziom jest całkiem spoko, zobaczymy. Zastanawiałam sie gdzie studiować, koleżanka miała dobrą opinię o tej uczelni, więc się zdecydowałam :)
    20.06.2012
  • nadia

    myślę że kadra jest ok, całkiem nowoczesne rozwiązania omawiają, jestem na dziennikarstwie i komunikacji społecznej i już nie mogę doczekać się praktyk, które zbliżają się wielkimi krokami i to w tv polsat! nawet podając kawę będę zadowolona :D nauczyłam się posługiwać kamerą, czego się w ogóle nie spodziewałam, znam parę programów komputerowych typowo dla dziennikarzy, jest naprawdę ok :)
    07.06.2012
  • chrobry

    jak sama nazwa wskazuje, dobra uczelnia faktycznie jest dobra. ja przynajmniej mam o niej świetną opinię. owszem, na tle uniwersytetów może rysować się średnio, ale w wielu aspektach od nich nie odskakuje. z resztą nie ma co ukrywać - dziś wykształcenie trzeba poszerzać we własnym zakresie jeśli chce się daleko w życiu zajść, a najlepiej to już mieć znajomości i taka jest prawda.
    28.05.2012
  • sa OK

    ta szkoła jest w porzadku, znajomy informatyk mi mowil, ze spokojnie smialo i bez kompleksow, mozna glosno mowic, ze sie tam studiuje
    16.04.2012
  • jak dobra jest Dobra Uczelnia?

    jak dobra jest dobra uczelnia w realizacji kierunku LOGISTYKA????? na stronce ladnie pisza, ze to swietna inwestycja, trele morele, ja mam pytanie, z jakimi firmami WSIZiA wspolpracuje i gdzie studenci maja praktyki? nie widze na ich stronie infromacji o specjalnosciach, wiec bede wdzieczny za sugestie, co polecacie, ktore sa na czasie i czy ma znaczenie, jaka specjalizacje wybieram, czy to wszystko wsjo rawno, bo jeden pies a inaczej nazwany,
    13.03.2012
  • Administracja

    jeli idzie o kierunek studiów Administracja, to w Warszawie jest sporo szkol i to dobrych, ktore go prowadza. Oczywiscie WSIZiAdministracji do nich nalezy, wiec smialo mozna tutaj. Inne warte rozwazenia to Lazarski, KOzminski, Almamer, EuropejskaWSPiA, SWPS. To tak w skrocie telegraficznym, bo wiadomo, ze kazdy czym innym sie kieruje przy wyborze.
    24.02.2012
  • gdzie na administracje?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • osata

    śmialo, mozna myslec o tej szkole. Jest w porzadku, na rynku juz dosc dlugo, dbaja o poziom, maja dobra kadre, studencji nie narzekaja, wiec ogolnie pozytywy.
    14.02.2012
  • ja

    dobrauczelnia.pl - ciekawy adres zrobili, a cos wiecej o tej uczelni?
    30.05.2011