• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (31)
Wyższa Szkoła Kosmetologii i Promocji Zdrowia w Szczecinie, WSKIPZ Szczecin

Kosmetologia
Ta szkoła już nie istnieje, teraz Kosmetologie można studiować na Wyższej Szkole Integracji Europejskiej, ja się zapisałam i z tego co pytałam to ciągle można składać dokumenty, ruszają dzienne i zaoczne.
22.09.2016
23.02.2016
lipa ta szkoła
ta szkoła chyba nie działa normalnie, skoro nikt nie odbiera telefonu, a na stronie jest info o naborze na rok akademicki 2011/2012 oraz 2012/2013 !!! Jakby ktoś dawno zapomniał że mamy 2016-ty rok.
studentka
Wystarczy przeczytać opinię o tej szkole na stronie PKA i już wszytsko wiadomo. Za darmo tak tragicznej oceny szkoła nie dostaje! Poziom masakra, jeśli ktoś chce miec tylko papier to szkoła ok niestety nic wiecej nie można się spodziewać.
05.08.2014
08.02.2014
studentka
Dziewczyny, na której uczelni jest idealnie?zawsze można się przyczepić do wszystkiego ale nie do osób prowadzących to są osoby z tytułem prof. nie dostali tego tytułu za darmo, a także wykładają na innych uczelniach czepiacie się bo same nie chcecie się uczyć tylko uzyskać tytuł kosmetologa, ja jakoś byłam wstanie się nauczyć i wiedze posiadam zajęcia praktyczne może nie są idealne , ale gdzie są? uważam ze jak chce sie nauczyc to sie nauczy nawet bez szkoły, a takie oszczerstwa to jest lekka przesada
mimi
PRZESADZACIE. kto chce się czegoś nauczyć nauczy się wszędzie,kto nie chce to wszędzie się przebuja.
22.08.2013
05.08.2013
Ewka
na całe szczęście nie poszłam do tej szkoły , robią problemy ze wszystkiego , nie potrafią odpisać na korespondencje , nawet mają problem z oddaniem dokumentów ! Do brania Kasy są pierwszy , a cała reszta żenująca . Jedyne Pani sekretarka była ok :) - Pozdrawiam Panią :)
kicia
Mialam okazje ukonczyc ta szkole pare lat temu. W latach w ktorych studiowalam uczelnia dopiero sie rozkrecala, ale z tego co widac nic sie tam nie zmienilo, podejrzewam ze wszystko jest nadal jedna wielka prowizorka. Jest to szkola dla wszystkich, ktorzy chca szybko i bez zbednego wysilku zdobyc dyplom kosmetologa. Zasada jest taka placisz regularnie, czasem pokazesz sie na zajeciach cos tam pozaliczasz i puszczaja na kolejne semestry szkola idealna dla leserow i imprezowiczow, ktorym nie chce sie wstac rano na wyklady. Uwazam ze w zawodzie kosmetologa najwazniejsze jest praktyczne przygotowanie do zawodu niestety ta szkola nie spelnila moich oczekiwan w tym temacie.Nie wiem jak teraz ale w poprzednich latach sala do cwiczen praktycznych byla bardzo slabo wyposazona bardzo bardzo przestarzaly sprzet bardzo czesto brakowalo podstawowych kosmetykow do cwiczen praktycznie wszystko musialysmy miec swoje zeby miec pewnosc ze bedzie na czym pracowac. Podobno szkola miala wszystko zapewniac. Jezeli juz cos dawali to i tak trzeba bylo za to placic. W polowie 2 roku chcialam sie przeniesc do szkoly poznanskiej, ktora ma oddzial w szczecinie niestety nie zgodzili sie :( z tego co wiem tam nauka wyglada zupelnie inaczej sala do cwiczen jest dobrze wyposazona sa sprzety, kosmetyki, tak jak powinno byc. Co do wykladowcow uczacych w WSKiPZ to wspominam ich bardzo dobrze wiekszosc byla w porzadku. Wydaje mi sie ze ta szkola jest jaka jest przez pania kanclerz, ktora jest rowniez wlascielka szkoly i nie bardzo to wszystko ogarnia nie potrafi utrzymac dyscypliny i zorganizowac tej szkoly w fajny sposob, chyba kazdy kto tam studiowal przyzna mi racje ze pani kanclerz za bardzo sobie wszystko olewa. Jezeli chcecie zdobyc dyplom kosmetologa ktory posiada umiejetnosci, kwalifikacje i wiedze to nie wybierajcie tej szkoly bo jest droga a nie warta swej ceny. Mam to szczescie ze pracuje w zawodzie, ale ta szkola kompletnie mnie do tego nie przygotowala wszystkiego nauczylam sie na wakacyjnych praktykach i juz pracjuac jako kosmetolog.
02.07.2013
01.07.2013
STUDENTKA
NIE ZACZYNAJCIE NAUKI W TEJ SZKOLE !!! TO NIE SZKOŁA TO PADAKA SZKOLNA. NIC SIĘ TAM NIE NAUCZYCIE I PRZEŻYJECIE TOTALNE ROZCZAROWANIE. SZKODA WASZEJ KASY . WSZĘDZIE TYLKO NIE W TEJ UDAWANEJ SZKOLE. KAŻDY KTO SIĘ TAM WPAKOWAŁ TO POTWIERDZI.
madzia
niee... kto jest symatyczny? na poczatku kazda jest tam sympatyczna hehe... KAŻDA dziewczyna ktora sie tam uczy potwierdzi negatywne komentarze. szkoda kasy lepiej isc gdzie indziej i sie czegos nauczyc.
22.06.2013
21.06.2013
akiw
Zgadam się z Ajam. Wykładowcy z tej szkoły wykładają również na innych uczelniach w Szczecinie, Pani z zajęć praktycznych jest bardzo sympatyczna i wyrozumiała ze stoickim spokojem wszystko wytłumaczy, zajęcia z Panią Agnieszką to czysta przyjemność a jakże potrzebna nam będzie wiedza praktyczna w przyszłości.
A
Przesadzacie! Wykładowcy doskonale spełniają swoje role! Jeśli chodzi o ściąganie,czy ktoś mógłby napisać gdzie tego nie można robić? Jeśli ktoś potrafi ściągać zrobi to na każdej uczelni! Jedyny problem to ubogie wyposażenie! ;/
17.06.2013
14.06.2013
Ajam
Nie zgadzam się z tymi negatywnymi ocenami. Wykładowcy są bardzo kompetentni i bez problemu odpowiadają na dodatkowe pytania, sekretariat b.fajny. Problemem może być faktycznie zbyt późne wysyłanie planu, ale tak się dzieje na większości uczelni prywatnych na studiach zaocznych, oraz brak niektórych rzeczy. Ale wynagradza to b.sumienna Pani prowadząca zajęcia praktyczne. Ściąganie.....hmmmm.....chyba zawsze, w każdej szkole będzie praktykowane. Nie ma na nie ogólnego przyzwolenia, bzdura totalna. PUM z kolei zakres praktycznych zajęć na pierwszym roku ma żenujący....a teoria to nie wszystko. Z drugiej strony kilka szkół w Szczecinie prowadzi ten kierunek więc Panie Niezadowolone- droga wolna.
Kaśka
oplata miesieczna to 500 zł..jesli placisz z gory za caly rok wychodzi pare groszy mniej lecz kto lubi wyrzucac pieniadze w błoto-zapraszamy do wskipz ;)
13.06.2013
12.06.2013
Ela
MAAAAAAAASAAAAAAKRAA!!!!! UCIEKAJCIE STAMTAD JAK NAJSZYBCIEJ I NIE PŁAĆCIE Z GÓRY, BO PIENIĄŻKÓW JUŻ NIE ZOBACZYCIE. STANOWCZO ODRADZAM I ZGADZAM SIĘ w 100% Z OPINIĄ KOLEŻANKI "ROZCZAROWANEJ". KIERUNEK podologia, TO CAŁKOWITY NIEWYPAŁ I MAŁO MA WSPÓLNEGO Z PODOLOGIĄ. Ogólnie to miejsce produkowania "PAPIERÓW", za które my płacimy, bo zapewne nie za WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚĆI! TO POWINNO BYĆ SUROWO KARANE! Ale cóż, są ludzie, którzy kolekcjonują nic nie warte "dyplomy" a POLSKA produkuje coraz więcej NIBY SPECJALISTÓW! WSTYD, ŻE NASZE CIAŁO PEDAGOGICZNE DOPUSZCZA SIĘ TAKICH ZACHOWAŃ! HAŃBA!!!!!!!!
maszyna
Naprawdę MEGA NIE POLECAM TEJ SZKOŁY !!! Plan zajęć wysyłają 2 dni przed zjazdem, wszystko ciężko załatwić. jeszcze z 2 lata temu było w miarę teraz już ani trochę nie jest.........
05.06.2013
03.04.2013
....
kto studiuje na pierwszym roku niestacjonarnie?? kontakt gg: 28398502
zainteresowana
Hej!! szukam dziewczyny ktora studiuje na pierwszym roku... priv: gg: 28398502
10.03.2013
04.03.2013
Basia
Tylko nie ta szkoła !!!
Rozczarowana
Witam, ta szkoła działa chyba nielegalnie. Pani która ogłosiła się kanclerzem to kosmetyczka która prowadzi większość wkładów, zaproszeni wykładowcy są młodzi i niedoświadczeni i ciągle reklamują produkty z miejsca gdzie pracują. Przychodzą też lekarze którzy z wyższością pokazują nam, że i tak nic nie wiemy. Zajęcia się nie odbywają, a wykłady są na bardzo słabym poziomie. To beznadziejna szkoła, która szkołą nie powinna się nazywać.Nie mają odpowiednich sprzętów do ćwiczeń praktycznych. Szkoda pieniędzy dziewczyny. Idźcie gdzieś indziej.To bezprawie brać pieniądze za szkolnictwo na takim beznadziejnym poziomie. Rozczarowana
03.03.2013
28.01.2013
Iwona
poziom tej uczelni zaliczam do niskich, brak absolutnie wszystkiego nawet jednorazowych rękawiczek, całkowite przyzwolenie na ściąganie na egzaminach, poziom nauczania dość niski, przepychanie na siłe, aby tylko było od kogo pobierać pieniądze na naukę, a jest to nie mało. bo 500 zł za miesiąc. Absolutnie nie polecam, już lepiej wybrać PUM.
kejti
bardzo sympatyczna sekretarka-zawsze pomoże w razie kłopotów. Poza tym sympatyczna lektorka j. ang.
14.01.2013
19.12.2012
klara
Ja też nic nie wiem o opłatach ale z doświadczenia wiem, że takie szkoły nie liczą sobie mało. więc już chyba bardziej opłaca się zrobić jakiś kurs kosmetyczny, który jest tańszy a też daje uprawnienia, żeby zająć się zawodowo tym tematem
mm
Ja również nie znalazłam żadnej informacji o opłatach :/
11.10.2012
01.10.2012
ona
a co z opłatami? bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat
a fizjoterapia
ja mysle o fizjoterapii i zastanawiam sie nad ta szkola, ale slyszalam, ze oni nie sa rewelacyjni, ze jeszcze kosmetologia lepiej jest dopracowana, ale ze zaplecze pod rehabilitacje, juz gorsze jest, czy to prawda, mozecie napisac?
04.06.2012
13.12.2011
Greta
Fajnie mi się studiuje, bo się tym interesuje. Powiem wam, że jakby mnie to kompletnie nie interesowało to byłaby dolina na maxa... Nie ma co wybierac studiów na siłe, to bedzie niewypał
Sofik
Potwierdzam, szkoła to miły dodatek do biznesu najwazniejsze jest zaangazowanie i tkz kompetencje miekkie pozdrówka
09.12.2011
02.06.2011
Sandra11
Ja własnie otwrzyłam salon a jestem absolwentką tej szkoły. Wiele pracy trzeba w to włożyć to nie jest tak hop siup, ze macie studia i wszystko pojdzie gładko. Trzeba wiele zaangazowania i staran aby mogło wypalić
Tipserka
Ja mam kurs stylizacji paznokci - paznokcie żelowe na tipsie i na formie. Chciałabym teraz uzupełnić to właśnie o kosmetologie aby mieć szersze perspektywy w przyszłości. Mam takie marzenie, aby miec swoj salon w przyszlosci ale to sie jeszcze zobaczy.
30.05.2011
25.05.2011
Aga
KOSMETOLOGIA - polecam. Bardzo przyszłościowy kierunek. Myslę, że bedzie się on rozwijał. Warto zainwestować w takie studia, ja tak zrobiłam. Wyboru nie żałuje, chociaż czasem jest sporo nauki. Co do szkoły to moja opinia jest pozytywna i śmiało mogę polecic
Luzia
Mała szkoła ale całkiem przyjemna . Kameralna atmosfera :) Polecam wszystkim kobietkom :)
24.05.2011
  • Uniwersytet Gdański
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska