Ocena uczelni

Komentarze (365)
Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Tom

    Też się zastanawiałem kiedyś nad tą uczelnią, skończyłem jedną podyplomówkę tu, teraz robię drugą :)
    10/24/20
  • LenA

    Cześć, co możecie powiedzieć o tej uczelni? Jest ,,bezpieczna””? Po opłaceniu dostaje się loginy do materiałów tak? A czy można się dobrze nauczyc ? Chciałam zapisać się na integracje sensoryczna a tam wiadomo prakrtka potrzebna, jak uważacie?
    10/24/20
  • J.

    Właśnie przeczytałam, że zwolnili mnie z praktyk! Więc dla mnie super, szybko i bez problemu kontakt z dziekanatem mailowo.
    10/24/20
  • Wiola27

    Witam,interesuje mnie przygotowanie pedagogiczne w szkole podstawowej. Czy ktoś może napisać jak jest z pracą po kierunku na tej uczelni.
    10/24/20
  • Studentka

    Jan3232, odpowiedź jest bardzo prosta, sesja to po prostu termin dostępu do egazminu z danego semestru. Nie trzeba do tego terminu przyswoić koniecznie wszystkiego.
    10/21/20
  • Jan3232

    witam, mam pytanie, rozumiem, że po każdym skończonym dziale jest test cząstkowy, a na koncu test generalny, to w takim razie o co chodzi z sesją która rozpoczyna się 15 grudnia. Co mam pod nią rozumieć? jakieś dodatkowe testy, zaliczenia? czy do tego czasu musze przyswoić cały materiał? bardzo dziękuje z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Jan.
    10/20/20
  • Do Marcin

    To zależy pewnie od kierunku co w dalszym ciągu nie zmienia faktu, że jeśli ktoś zainteresowany jest konkretnym kierunkiem to pyta o kwestie tego typu u źródła :)
    10/20/20
  • Marcin

    No Ala ma racje, skoro zajęcia nie odbywają się online, tak? Tylko dostaje się jakieś teksty do przeczytania?
    10/20/20
  • Do Ala

    Ala, a nie lepiej zapytać się u źródła? Tylko na forum dot. opinii ? Tym bardziej, że jeśli będziesz chciała się zapisać to semestr rozpoczyna się w październiku więc pewnie nie ma przeszkód.
    10/20/20
  • Ala

    Nie do końca rozumiem. Studia są on-line, realizowane indywidualnie, ale nie można rozpocząć ich w dowolnym momencie? Czy tak?
    10/20/20
  • Rose

    Robiłam podyplomówkę 2 semestry integracja sensoryczna właśnie, skończyłam i wszystko ok, zaakceptowana przez dyrekcję.
    10/19/20
  • Magda

    Hej Czy ktoś po podyplomówce z integracji sensorycznej pracuje ? Czy można czegoś nauczyć się studiując tak ?
    10/19/20
  • Mania

    Aneto, też się nad tym zastanawiałam wcześniej, jako studentka powiem, że system jest zbuodwany w taki sposób, że spokojnie można pracować na materiale wieczorami na przykład. Kiedy wygodnie, logujesz się kiedy wygodnie.
    10/19/20
  • Karol

    Ktoś studiuje testera?
    10/19/20
  • Bluesky

    Anna, ja w zeszłym semestrze zaliczałam praktyki właśnie zdalnie, bo wiadomo jak to wyglądało wiosną...Część lekcji przez teamsa, czasami obserwowałam , pomagałam też w przygotowaniach takich lekcji zdalnych. Z tego, co wiem od uczelni to jedyne wytyczne to, żeby wszystko było zgodne z programem kierunku + musi być informacja, że praktyki były zdalnie do tego podpis i pieczątka opiekuna. Nie wyobrażam sobie, żeby robić praktyki inaczej w czasie koronawirsua.
    10/19/20
  • Anna

    Czy ktoś na pedagogice realizował praktyki w sposób zdalny? Jeżeli tak to jak to wygląda w praktyce?
    10/19/20
  • Aneta

    Czy realizując studia on-line mogę się logować w dowolnym czasie czy muszę właśnie wtedy kiedy narzuca to uczelnia? Pytam ponieważ pracuje w pieciozmiennym systemie czasu pracy i jeśli będę musiała zalogowac się na wykład np. Środa w godz 10-12 To niestety nie dam rady
    10/18/20
  • As

    IT kierunki chyba nikt jeszcze nie studiuje :D :D :D
    10/17/20
  • Nata

    Poproszę więcej informacji na temat sesji? Jak to wygląda. Jestem na bibliotekoznawstwie
    10/17/20
  • Marcin

    Arkade - od podstaw to jest? Wsparcie wykładowców podczas studiów? Jak to wygląda?
    10/16/20
  • Arkade

    Marcin -> Rozpocząłem podyplomówkę WSKZ na Back-end developer .NET (C#), prsota forma, materiały video do korzystania. Zapowiada się dobrze.
    10/16/20
  • Marcin

    Z IT jakis kierunek ktoś studiował ? Opinie ?
    10/16/20
  • Zbotowana

    Tulu ja botem nie jestem....ale dzień mi zdecydowanie to poprawiło, może pora na jakiś film o androidach. Pozdrawiam - studentka
    10/15/20
  • Do Aga

    Hej Aga, Bylam w podobnej sytuacji. Napisz im maila- wytłumacz sytuację, a na pewno pomogą :)
    10/15/20
  • Aga

    Studiuje przygotowanie pedagogiczne. Zrobiłam 75 godz. praktyk w szkole podstawowej. Zostało mi 75 w średniej. Niestety z powodu Covid nie chcą przyjmować studentów. NIE WIEM CO ROBIĆ. Może uczelnia mogłaby zaliczyć te praktyki z powodu takiej sytuacji. Albo może mogę zrobić dalsze 75 godzin w tej samej podstawówce......
    10/15/20
  • Tulu

    Jest tu ktoś, kto robił integrację sensoryczną po licencjacie z pedagogiki? Da się po tym znaleźć pracę?
    10/14/20
  • Mac

    Kurpiak, a dlaczego nie - więc tak, zaliczenia cząstkowe można poprawiać, dla mnie to chyba najważniejsza informacja, piszę jako doświawdczony student ;) Co do końcowego testu, jest to forma pewnego rodzaju podsumowania, bez jednego terminu...
    10/13/20
  • kurpiak

    Czy ktoś zechciałby podzielić się informacją na temat zaliczeń cząstkowych i końcowego testu? Jeśli tak to proszę o kontakt e-mail kurpiak1201@gmail.com Bardzo ładnie proszę o kontakt 😊
    10/13/20
  • Do Dk

    To jest kwota jeśli decydujesz się na- Płatność za czesne: 10 wpłat. Masz także dwie inne opcje do wyboru. W zakładce Oferta - Częste pytania jest to opisane/wytłumaczone.
    10/12/20
  • Dk

    Pod nazwą kierunku jest cena/czesne. Może głupie pytanie ale to jest kwota za semestr czy całe studia?
    10/12/20
  • Ania

    A czy ktos po skonczonej tutaj podyplomowce z integracji sensorycznej znalazł prace?
    10/12/20
  • TOmek

    Realizuję dopiero pierwszy semestr na kierunmku psychologia sprzedaży i marketingu, forma studiów online, co by nie mówić jest odpowiednia, dla pracujących osób jak znalazł. Jak na razie ok.
    10/12/20
  • Nati S

    Witam, czy ktoś studiował może kierunek Psychologia sprzedaży i marketingu i mógłby się wypowiedzieć czy jest zadowolony, czy materiał jest obszerny itp.? Jako iż zajęcia nie są na bieżąco nagrywane, waham się nad zapisaniem się na studia. Z góry dziękuję!
    10/12/20
  • Milena K.

    Magda, robiłam tą podyplomówkę i polecam. Wszystkiego można się dowiedzieć na ich stronie.
    10/12/20
  • Magda

    Witam. Czy ktoś studiował integracje sensoryczna? I może podzielić się Informacje? Z gory Dziekuje
    10/12/20
  • Jaskółka

    Justyna pytanie jakie przygotowanie pedagogiczne, bo jest ich sporo. Ja robię teraz przygotowanie do szkoły podstawowej, bo takie mi najbardziej odpowiada. Połączyłam to sobie z nauczaniem polskiego, bo jednak mieć ponad 1,5 tysiąca zł przy rabacie 50%, to jak to Sapkowski pisał mieć milion i nie mieć miliona to razem dwa miliony....:). Ogółem po kilku miesiącach mogę powiedzieć, że jestem zadowolona i sam tryb nauki jest przyjemny.
    10/12/20
  • Justyna

    Witam serdecznie. Chciałabym zapisać się na dwa kierunki (w tym przygotowanie pedagogiczne)- czy ktoś może studiował ten kierunek i mógłby się podzielić opinią? Byłabym wdzięczna! nowak.justyna@onet.com.pl
    10/12/20
  • Joanna

    Zainteresowały mnie studia Odnowa biologiczna z elementami wellness... Trudno mi sobie wyobrazić kształcenie w tym zakresie bez zajęć praktycznych, jedynie on-line. Jak to faktycznie wygląda? Czy ktoś studiował tego typu kierunki?
    10/12/20
  • Gość

    cześć. Studiował ktoś matematykę ? Warto iść.? Znalazł ktoś prace w szkole ?
    10/12/20
  • Gosia S

    Dzień dobry, czy ktoś studiował integrację sensoryczna?
    10/10/20
  • Atypowa

    Cześć. Otrzymałam niedawno świadectwo. Nie ma na nim informacji o formie online, a na odwrocie są wykazane wszystkie tematy z godzinami i punktami ECTS. Dodatkowo zdecydowałam się na rekomendację, co też jest całkiem ciekawym rozwiązaniem. Byłam już na paru rozmowach o pracę i niedawno zaczęłam miesiąc próbny, nikt nie podważał świadectwa.
    10/9/20
  • Ilona

    Amanda- a jak mają patrzeć? Chodzi Ci o formę studiów? Na świadectwie nie ma informacji on-line. Zresztą wzór świadectwa określony jest przez Rozporządzenie MNiSW, świadectwo WSKZ wszystkie wymagane elementy zawiera. We Wrocławiu w którym mieszkam na co dzień nawet Politechnika przeszła na nauczanie zdalne. Dziwię się takiemu podejściu, tym bardziej, że jak się zdecydujesz na studia na tej uczelni to się przekonasz, że wiedza, którą zdobywasz niczym nie odbiega od tej zdobytej w trakcie studiów stacjonarnych (mam porównanie). Jeśli chodzi o pracę u mnie była to kwestia formalna- zmieniłam stanowisko od razu po ukończeniu kierunku. Studiowałam "Organizację i Zarządzanie Oświatą." Moje spostrzeżenia są takie- można być absolwentem najbardziej prestiżowej uczelni w kraju i nie potrafić znaleźć pracy.
    10/9/20
  • Amanda’

    Witam. Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat Dyplomu. Czy nie ma problemu pozniej w znalezieniu pracy ? Jak patrzy na to pracodwca ?
    10/9/20
  • Kaśka/odp. do Fado

    Studiuję Tyflopedagogikę- jestem w trakcie realizacji 3 sem. Jestem b. zadowolona. Przed rozpoczęciem kierunku kontaktowałam się kilkoma uczelniami celem zaciągnięcia informacji związanej ze zmianą przepisów - zmieniły się bowiem treści programowe , ilość godzin praktyk (jest tyle szkół, które w dalszym ciągu wymagają jedynie 120 godz. praktyk) itp. WSKZ jako jedyna potrafiła mi udzielić informacji dot. ilości punktów ECTS jakie wymagane są na tym kierunku; o różnicach w kształceniu - tj. tyflopedagogika v tyflopedagogika przeznaczona dla pedagogów specjalnych. Wiedza jest obszerna, ale przekazana w b. przyswajalny sposób. Co do posiadanych kompetencji- zrealizowałam już 2/3 wymaganych praktyk i tak czuję, że wiele informacji znajduje zastosowanie w praktyce. Szczerze polecam!
    10/8/20
  • Do Fado

    Cześć, ja studiowałam co prawda nie tyflo, a surdopedagogikę, ale myślę, że to i tak może ci trochę rozjaśnić sytuację. Po skończeniu studiów osobiście czułam się bardzo dobrze przygotowana do pracy. Materiały były obszerne, a przez to, że można zawsze do nich wracać, mogłam sobie całą wiedzę poukładać w głowie.
    10/8/20
  • Fado

    Czy ktoś może podzielić się opinią na temat kierunku tyflopedagogika, czy po kierunku można czuć się kompetentnym w tym zawodzie?
    10/8/20
  • Klaudia

    Hej, niedawno skończyłam logopedię. Program jest szeroki i moim zdaniem bardzo dobrze przygotowuje do pracy w zawodzie. Wiedzy jest naprawdę sporo, ale dzięki temu, że wszystko realizujesz online, to na spokojnie można to ogarnąć ;) Teraz chcę jeszcze pójść na neurologopedię i żałuję, że nie zrobiłam dwóch kierunków na raz, miałabym szybciej uprawnienia. W każdym razie ja ze swojej strony bardzo polecam, kontakt z uczelnią bez najmniejszego problemu, a obsługa wszystkich uczelnianych spraw, jak praktyki czy praca dyplomowa, bardzo profesjonalny :)
    10/8/20
  • Paula

    Hej. Jak wygląda logopedia?
    10/8/20
  • Eterycznie

    Hej, ja niedawno pisałam do nich maila i dostałam program kierunku. Jest bardzo ciekawy i ma dużo przydatnych tematów, np. o samych ziołach, o wykorzystaniu ich, z fitoterapii jest dużo rodzajów, jest też cały temat z aromaterapii. Wygląda naprawdę super, jest dosyć szeroki. Dopiero się zapisałam, dzisiaj opłacę i będę zaczynać, ale jestem dobrej myśli. Moja koleżanka jest nauczycielką i studiowała na WSKZ, więc chociaż mam pewność, że z papierami wszystko będzie ok.
    10/7/20
  • Malwina

    Cześć :) Czy ktoś studiuje/studiował zielarstwo i fitoterapię online? Zastanawiam się nad jakością materiałów tego kierunku. Czy studia bez zajęć praktycznych rzeczywiście dają możliwość zdobycia wiedzy pozwalającej na odnalezienie się w świecie ziół i ich wykorzystanie do celów leczniczych? Będę wdzięczna za opinie :)
    10/6/20
  • Rk

    Wlasnie,ze niw dostalam żadnych elementów składowych ...tylko odpowiedz,ze nie narzucaja formy oraz ,ze nie ma potrzeby korzystania z innych źródeł prócz wiedzy z ich pdf. Kierunek pedagogika
    10/5/20
  • Jaskier

    Napiszę tutaj, bo łatwiej potem będzie innym studentom :). Ja robiłem przypisy harwardzkie w swojej pracy i pisałem ją jako swego rodzaju esej. Polecam Ci napisać maila Rk, bo wszystko Ci ładnie opiszą co ma być zawarte, chociażby części składowe takie jak spis treści. Ja miałem wypunktowane wszystko, co powinno być i osobiście mi to pomogło. Teraz tylko czekać na ocenę :D
    10/5/20
  • Rk

    Jaskier czy mozesz mi napisać jak napisales koknretnie ta pracę?kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Nie wiem jaka jest poprawna forma oraz czy stosować przypisy. Prosze o oddzew na priv. rokusia007@interia.eu
    10/5/20
  • Ola

    Jak wyglądają zaliczenia? Sesja? Pisemni? On-line?
    10/5/20
  • Ewka35

    Witam, ja skończyłam geografię w marcu. Nie musiałam jeździć do ich uczelni, więc super. Testy robi się na koncie, co temat coś nowego. Na ostatnim semestrze jest test podsumowujący wszystkie poprzednie, ale ogólnie, jeśli chcesz się nauczyć, to na pewno dasz radę. Jeśli chodzi o dziennik praktyk, to wystarczy ogólnie wpisać, co się robiło na praktyce, bez żadnych konspektów. Ja jestem zadowolona.
    10/5/20
  • Jaskier

    Na koniec studiów faktycznie jest praca dyplomowa na kilkanaście stron do napisania i dodatkowo test podsumowujący wiedzę do zdania. Za co mogę pochwalić to brak ograniczenia czasowego na jego zdanie, bo należę do tych "długo analizujących". Teraz czekam na ocenę pracy dyplomowej więc trzymajcie kciuki! :)
    10/5/20
  • Emily

    W sesji masz egzamin dla danego semestru :)))!
    10/5/20
  • Paweł

    Cześć, czy wie ktoś może jak wygląda sesja? Oraz zakończenie studiów
    10/5/20
  • Iwona

    Witam, Czy jest ktoś kto studiował lub zaczyna doradztwo zawodowe? Jak wygląda zaliczenie?
    10/4/20
  • Nata

    Witam. Czy jest ktoś kto studiował bibliotekoznawstwo online ? Jak wygląda sesja?
    10/4/20
  • Iwona

    Witam, czy Ktoś studiuje geografię? Chciałabym się dowiedzieć więcej o tym kierunku, testach zaliczeniowych, dzienniku praktyk- czy trzeba pisać konspekty . Pozdrawiam
    10/4/20
  • Helna

    Mam pytanie, ukończyłam marketing i zarządzanie z tytułem mgr. Czy po tym kierunku można podjąć podyplomówkę na kierunku "resocjalizacja i socjoterapia" i czy dyplom będzie uznawany.
    10/3/20
  • Aleksandra

    Cześć ☺️ chciałabym dopytać jak wygląda sesja na tej uczelni? I czy na koniec jest praca dyplomowa czy egzamin? A może to zależy od kierunku?
    10/2/20
  • Anna

    Od października zaczynam przygotowanie pedagogiczne. Materiały ok. Mam pytanie jak wygląda sesja egzaminacyjna? Testy cząstkowe sa online,ale 15 grudnia jest sesja i jak ona wyglada? Pozdrawiam Anna
    10/2/20
  • Aga000

    Kinga, odezwij się na e-maila: agnieszka.szczerbiec23@gmail.com
    10/2/20
  • Kinga

    z Początkiem wrześnie wysłałam niezbędne dokumenty aby otrzymać dofinansowanie z urzędu pracy jako osoba bezrobotna na studia podyplomowe. Do tej pory nie dostałam odpowiedzi czy dofinansowanie zostało mi przyznane. Po kontakcie telefonicznym, dowiedziałam się, że kontakt w tej sprawie może być jedynie mailowy, ale szkoła na moje maile nie odpowiada. Dane logowania do konta na platformie posiadam jednak nadal nie wiem czy realnie jestem zapisana na te studia. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji ?
    10/2/20
  • Uniksowy

    Trudno mi się wypowiedzieć o zamówieniach publicznych, ale wydaje mi się, że sam proces nauki wygląda podobnie na każdym kierunku. Dostajesz materiały, ja jestem na kierunku z IT, więc mam głównie filmy, piszesz pracę i tak dalej. Sprawdziłem Ci i na zamówieniach publicznych nie masz praktyk :). W zasadzie wszystko jest na stronie opisane....
    10/2/20
  • Justyna

    Czy ktoś może coś napisać na temat kierunku zamówienia publiczne Jak wyglądają zaliczenia i obrona pracy dyplomowej?
    10/1/20
  • Damian

    wiem, że w poradniach psychologiczno-pedagogicznych można @student, bo tam robiłem...
    10/1/20
  • Student

    Byłbym wdzięczny za szczegółowe informacje o rodzajach instytucji, w których można odbyć praktyki na studiach Pedagogiczne Przygotowanie dla Psychologów. Albo tutaj albo na mail...
    10/1/20
  • Katarzyna

    Ja zapisałam się na kosmetologię, bo w sumie to był warunek mojego awansu w przyszłości i pracodawca skierował mnie na te studia, więc wydaje mi się , że nie powodów do obaw :). Oczywiście napiszę więcej jak już trochę postudiuje, póki co wrażenia pozytywne.
    10/1/20
  • olciak

    Witam :D czy ktoś mógłby się podzielić swoją opinią na temat kosmetologii na tej uczelni? Jak pracodawcy patrzą później na papier z tej uczelni?
    9/30/20
  • Nick

    Wlasnie zaczelem studia na tej uczelni... ogolnie materialy wygladaja ok, ale martwi mnie brak zaangazowania "kadry" w procesie nauki... nie ma molizwosci bezposredniego kontaktu z wykladowcami, nikt pod zalaczonymi materialami sie nie podpisuje... szkoda, jednak warto byloby miec dostep do wykladowcow wymienionych na stronie, jakies konsultacje raz na jakis czas itp. Mam nadzieje, ze nie bede zalowac.
    9/30/20
  • Anielka

    Niedługo kończę przygotowanie pedagogiczne i nie musiałam dojeżdżać :). Jestem zadowolona — przystępnie wytłumaczone zagadnienia, ogrom praktycznej wiedzy, bezproblemowy i zawsze życzliwy kontakt.
    9/30/20
  • Anna

    Może ktoś coś powiedzieć na temat kierunku przygotowania pedagogicznego na tej uczelni? Będę wdzięczna za rady i opinie 😊 No i czy faktycznie wszystko jest tam prowadzone online ,czy jednak są sytuacje w których trzeba się stawić osobiście.
    9/30/20
  • Monika

    Odp do Wiolla- jest środek sezonu więc trudno im się dziwić. Ja odpowiedź odnośnie moich "zapytań" otrzymałam po 2 dniach drogą mailową (ku mojemu zaskoczeniu w sobotę wieczorem) więc odnoszę wrażenie, że i tak robią co mogą . Jak podasz mi swojego maila to prześlę Ci program do tego kierunku.
    9/30/20
  • Wiolla

    Myślę o zapisaniu się na kierunek Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych ale od tygodnia czekam na program kierunku.Na infolinii zbywają .Czy ktoś z Państwa kończył ten kierunek? Na stronie nie ma nic konkkretnego ( liczba godzin,program,którzy wykładowcy są na danym kierunku).Mam wątpliwości do takich uczelni,, widmo,, ,gdzie kontakt jest tylko przez infolinie ,która zwyczajnie w świecie zbywa kiedy chcę dowiedzieć się konkretnych rzeczy.
    9/29/20
  • Rita

    Jestem na kosmetologii w WSKZ i sama myślę o kolejnym kierunku tj. podologii. Jeszcze się nie zapisałam, bo czekam na informacje czy mój pracodawca mi pomoże finansowo ale sam program kierunku wygląda bardzo ciekawie. Co do praktyk to z tego co wiem to ich nie ma! Pozdrawiam
    9/29/20
  • Miki

    Witam :) Czy ktoś może podzielić się swoimi wrażeniami na temat podologii w trybie on-line?? Interesuje mnie ten kierunek, ale nie wiem czy warto robić on-line? Jak wygląda sytuacja z częścią praktyczna? Ile godzin należy zrobić? Dziękuję za wszelkie informacje :)
    9/29/20
  • Malwa

    Teraz są zapisy na semestr zimowy i zaczyna się on od października: ). Dzisiaj dzwoniłam, więc jestem na bieżąco! Bardzo się cieszę, że jest tyle pozytywnych opinii na temat studiów, bo sama forma bardzo "na czasie".
    9/28/20
  • Ewa

    Z informacji na www wynika, że zapisy dopiero od stycznia? Czyli aktualnie nie można rozpocząć kształcenia?
    9/28/20
  • Danka

    jest moze jakas grupa na fejsie dla studentow tej uczelni? jesli nie, to moze zalozymy taka grupe?
    9/28/20
  • Aga

    Czy po kierunku przygotowanie do nauczanie języków obcych nie ma problemu z pracą w szkole? Jest akceptowany taki dyplom ze studiów podyplomowych? Czy ten kierunek jest warty uwagi?
    9/28/20
  • Pat

    A jak z tym logopedia?
    9/28/20
  • Żaneta

    Uczelnia nie ma żadnego forum do wymiany opinii przez studentów, więc w sumie nie dziwię się, że piszemy tutaj :). Pytań często jest dużo, dobrze wymienić się spostrzeżeniami.
    9/28/20
  • Zainteresowany

    Do osób, które studiują bądź studiowały Przygotowanie pedagogiczne dla psychologów - w jakich placówkach trzeba zrobić staż? Tylko w szkołach?
    9/28/20
  • ciekawa

    Zastanawia mnie jednak aktywność absolwentów oraz studiujących tu ludzi? Jak znaleźliście się na tej stronie? Zaskakująco dużo tutaj wpisów... Rozumiem zadających pytania bo to taki czas, na szukanie odpowiedzi. Ale w ciągu ostatnich dni sporo tutaj odpowiedzi absolwentów i obecnych studentów... chodzicie sobie po stronkach bo być może ktoś zadał pytanie odnośnie waszego kierunku...?
    9/28/20
  • Karo

    Ok, a co z opłatami jeśli rezygnuje po 1 semestrze? W regulaminie jest napisane: że rezygnacja z kierunku studiów nie zwalania z obowiązku uregulowania wszelkich zobowiązań wobec uczelni?...To znaczy że będę musiała płacić za dwa kolejne semestry mimo że nie chce studiować? Wiadomo że nie oddadzą mi tego co już zapłaciłam, ale będę musiala płacić kolejne raty?
    9/25/20
  • Żaneta

    Praktyki we własnym zakresie, z tego co się dowiedziałam można też zdalnie (przez COVID). Wszystko co potrzebne można sobie pobrać dzienniczek, skierowanie na praktyki, deklaracje, więc nie miałam jakiś trudności ze znalezieniem miejsca.
    9/25/20
  • Domi

    A ja poproszę o opinie o kierunku Glottodydaktyka. Czy uczelnia pomaga w znalezieniu praktyk?
    9/25/20
  • L.J.

    @asiula - robiłem ten kierunek i jakiś czas temu dostałem świadectwo. Aktualnie pracuje w poradni psychologiczno-pedagogicznej. Bardzo pozytywnie oceniam przebieg studiów. Materiały zrozumiałe i bardzo pomocne.
    9/23/20
  • asiula

    Poradnictwo rodzinne i psychologiczno-pedagogiczne (profilaktyka i terapia systemów rodzinnych)/Terapeuta rodzinny czy ktoś studiował na tym kierunku i może powiedzieć coś więcej na ten temat?
    9/22/20
  • Martyna

    Matt jakbys sie troszkę tematem zainteresowal wiedziałbyś, ze akurat ta uczelnia jako jedna z nielicznych robi to zgodnie z wymogami MNiSW oraz MEN. Przygotowanie pedagogiczne czy dla psychologów czy tez nie musi wynosic co najmniej 270 godz. teorii i 150 praktyk. Znajomi po tym kietunku na innej uczelni realizowali tylko 180 godzin teorii i nie uzyskali kwalifikacji na ktorych im zależało. Ukonczylam ten kierunek więc chcialam miec pewnosc, ze wszystkie komponenty będące w Rozporządzeniu zrealizuję. Na jakąkolwiek Uczelnię bys sie nie zdecydował warto to sprawdzić przed rozpoczęciem.
    9/22/20
  • Matt

    Dlaczego każdy wysyła tutaj opinie na temat uczelni tylko priv ? Na fb tak samo ? Nie możecie po prostu napisać tego dla wszystkich ? W tym momencie ta uczelnie to dla mnie enigma bo nigdzie nie ma info od ludzi, każdy pisze tylko na priv. Chciałbym zrobić Pedagogikę dla psychologów na WSKZ i chętnie poznam opinie absolwentów :)
    9/22/20
  • Wartość

    Moni, a co chciałabyś wiedzieć o tych studiach, daj mi proszę znać to Ci napiszę!
    9/22/20
  • Magda

    Generalnie tryb jest indywidualny ale nie spotkałam się jeszcze z sytuacją braku pomocy w razie wątpliwości. Wystarczy napisać i w ciągu dnia max. dwóch jest odpowiedź od kadry.
    9/22/20
  • Aldona

    Jakie macie odczucia jeśli chodzi o zaangażowanie uczelni? Wyjaśnianie wątpliwych kwestii, dyskusje itp? Czy forma on-line to całkowicie samodzielne studiowania?
    9/21/20
  • Moni

    Dzień dobry Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś bliżej nt. Studiów podyplomowych z przedsiębiorczości dla n-li
    9/21/20
  • Magda

    Jestem na tym kierunku i praktyki trzeba zrobić w szkole w ramach tych przedmiotów, czyli robisz praktyki i z filozofii i z etyki ;). Nie martw się też dziennikiem praktyk, bo ja się wystraszyłam na początku, że muszę zrobić wszystkie godziny w kilka tygodni, a tak naprawdę to jest na to czas do końca studiów i można po prostu sobie wydrukować te kilka stron więcej.
    9/21/20
  • Tamaro :)

    Tak naprawdę wszystko znajdziesz na stronie, mają tam podstronę o przebiegu nauki - wszystko krok po kroku jest ładnie wytłumaczone :).
    9/21/20
  • Bea

    Cześć, zaczęłam studia na WSKZ na kierunku nauczanie etyki i filozofii, czy ktoś mógłby mi udzielić więcej info na temat realizacji praktyk?
    9/21/20
  • Tamara

    Czy na tych studiach ma sie jakis kontakt z wykladowcami? Spotkania online na zoomie / skypie? Czy sa jacys opiekunowie kierunkow? Jak to jest z praca dyplomowa? Czy ma sie jakiegos mentora z uczelni?
    9/18/20
  • Robert

    Zrealizowałem studia z wyceny nieruchomości na w ramach Wyższej Szkoły Kształcenia Zawodowego i jestem wysoce usatysfakcjonowany :) Nie miałem żadnych problemów z podejściem do egzaminu, więc serdecznie polecam :)
    9/18/20
  • den

    Odnośnie poziomu nauczania - materiały w przystępnej formie. Warto!
    9/17/20
  • Beata

    Jestem absolwentką studiów z Logopedii na WSKZ i bardzo polecam. Poziom materiałów stoi na bardzo wysokim poziomie, a wszelkie informacje dotyczące praktyk można uzyskać drogą mailową i telefoniczną 🙂
    9/17/20
  • Monika

    Jeśli chodzi o cyberbezpieczeństwo to ja realizuję studia z tego zakresu na WSKZ i polecam :) Informacje o kadrze jak i wiele innych są na ich stronie internetowej :)
    9/17/20
  • Nika

    Cześć, czy ktoś skończył bądź jest w trakcie studiów podyplomowych z terapii zajeciowej? Jak wrażenia? Jaki poziom nauczania ? Pozdrawiam
    9/17/20
  • Paweł

    Cześć robiłem studia na WSKZ i jak sądzę kierunkiem, który mógłby Ciebie zainteresować w kontekście autyzmu i oligofrenopedagogiki jest Edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną, autyzmem oraz zespołem Aspergera. Myślę, że dałby Tobie pożądane kwalifikacje :) Mam nadzieję, że mogłem pomóc :)
    9/17/20
  • Anik

    Witam, zastanawiam się nad studiami z wf-u chciałabym się przekwalifikować! Czy ktoś z Państwa kończył ten kierunek?? Dziekuje za każda opowiedz
    9/17/20
  • Lola

    Hej, zastanawiam się nad kierunkami z zakresu pedagogiki specjalnej, a dokładniej interesuje mnie oligofrenopedagogika. Czy ten kierunek uprawnia również do pracy z dziećmi ze spektrum autyzmu? Czy trzeba skończyć oddzielny kierunek? Pozdrawiam
    9/17/20
  • Michał

    Skończyłem studia na WSKZ z zakresu oligofrenopedagogiki i serdecznie polecam studia za pośrednictwem tej Uczelni :) Materiały dydaktyczne są na wysokim poziomie, forma kształcenia jest bardzo dogodna bo e-learning i samokształcenie to coś czego od dłuższego czasu szukałem. Dodam, że informacje dotyczące kadry dydaktycznej jak i wiele innych można znaleźć na ich stronie internetowej :) Studia przebiegły bez żadnych trudności, więc bardzo fajne rozwiązanie :)
    9/16/20
  • Pat

    Suma - Bardzo dziękuję za pomoc i życzę powodzenia w pracy nauczycielskiej
    9/16/20
  • ANnaM

    Witam, czy ktoś robił podyplomówkę z wyceny nieruchomości? Jakie są Wasze opinie ? Nie ma poźniej problemu z egzmainem itd? ;)
    9/15/20
  • Aga

    Witam, mam prosbe , czy moglby ktos wypowiedziec sie na temat kierunku - logopedia. Jaki jest poziom zajec, jakie praktyki sa zaliczane? dzieki.A
    9/15/20
  • Paweł

    Czesc, czy ktoś zrobił tutaj podyplomowe studia z cyberbezpieczenstwa? Nie mogę się dowiedzieć kto i czego będzie uczyć a szkoda mi czasu i zaczynanie tego samego za pół roku na innej uczelni.
    9/15/20
  • Weles

    Ja robiłem 2 kierunki, trwały 3 semestry więc akurat w jednym czasie skończyłem. Co do samych praktyk to faktycznie trzeba zrealizować osobno dla każdego kierunku godzin, ale to wynika już z przepisów z tego co się dowiedziałem. W sumie kiepska sprawa, jakby ktoś się dopatrzył i potem byłyby jakieś problemy... A co do Twojego pytania Zdziwiona to znam kilka osób, bo miałem finansowane studia przez pracodawcę i zgłosiliśmy się razem.
    9/15/20
  • Suma

    Ja skończyłam studia z nauczania matematyki na WSKZ i pracuje w szkole :) Bardzo polecam te studia, materiały dydaktyczne stoją na super poziomie i pozwalają bez przeszkód przyswoić wymaganą wiedzę i przede wszystkim ją usystematyzować. Co do zwolnienia z praktyk to z tego, co wiem to najlepiej wysłać dokumentację do nich na maila i otrzymujesz decyzje na podstawie tego gdzie pracujesz itp.. Mam nadzieję, że pomogłam :)
    9/15/20
  • Patrycja

    Zdziwiona: znam wiele osób, które ukończyły studia na tej Uczelni. Sama ukończyłam 2 kierunki. Dyplom otrzymalam 2 tyg. po zakończeniu ksztalcenia :) W razie jakichkolwiek pytan mogę podac swojego maila.
    9/15/20
  • Zdziwiona

    czy tylko ja mam wrażenie, że aktywnie na forum uczestniczą pracujący dla uczelni osoby? Czy ktoś zna osobiscie osobe, ktora uczelnie ukończyła i otrzymała swiadectwo/dyplom?
    9/15/20
  • Pat

    Witajcie Drodzy i Drogie, czy ktoś może podzielić się ze mną opinią na temat studiów podyplomowych z matematyki ? Czy osoba po innym kierunku jest w stanie na podstawie załączonych materiałów rozwiązywać zadania i przygotować się w formie online do testów na tej uczelni? Jakie papiery należy złożyć, by mieć zaliczoną praktykę? Czy wystarczy umowa o pracę na podstawie mianowania? Z góry dziękuję za pomoc w udzieleniu informacji i pozdrawiam
    9/15/20
  • Kuba

    Czy ktoś był na studiach podyplomowych z Wychowania Fizycznego oraz Przygotowania Pedagogicznego? Jaki macie opinie na ten temat? I jak wygląda sprawa z praktykami (jak na WF mam np 120godzin a na Przygotowaniu 150 godzin, to musze oddzielnie robić to i to?) Pozdrawiam
    9/14/20
  • Henry

    Czy ktoś mógłby dzielić się doświadczeniem studiów "Przygotowanie pedagogiczne dla psychologów" na tej uczelni (czyli w 100% online)?
    9/14/20
  • Dominik

    Praktyki robisz w wybranej placówce, z tego co wiem to na przygotowaniach pedagogicznych najczęściej są podziały pomiędzy szkoły np. podstawowe/ponadpodstawowe. Dobrym rozwiązaniem jest to, że można ten staż zrobić w dowolnym semestrze albo nawet przez trzy semestry rozłożyć sobie w czasie, więc się tego tak nie odczuwa.
    9/14/20
  • Maja

    Jak wyglądają praktyki na kierunkach z przygotowania pedagogicznego w systemie nauczania on-line?
    9/13/20
  • En

    Studiuję logopedię właśnie i warto. Plus to metoda online w tych czasach.
    9/11/20
  • Magdalena

    Czy ktoś może wie, w jakich sytuacjach jest możliwość zwolnienia z odbywania praktyk na kierunku Wczesne Nauczanie Języka Angielskiego?
    9/11/20
  • Muspelheim

    Ja sobie nie wyobrażam innej formy nauki, bo dużo pracuje. Możliwość uczę się w dowolnych godzinach jest naprawdę bardzo pomocna. Jestem na drugim semestrze i nie musiałam dojeżdżać. Ogółem na stronie jest to całkiem dobrze opisane, mają tam taką zakładkę z częstymi pytaniami od ludzi ;).
    9/11/20
  • Sławomir

    Ja studiowałem na kierunku z zakresu socjoterapii za pośrednictwem WSKZu i bardzo polecam bo zarówno forma jak i jakość kształcenia stoją na świetnym poziomie.
    9/11/20
  • Ewa

    Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji o kierunku logopedia? Czy warto iść na taką formę nauki? Czy zajęcia, zaliczenia i egzaminy faktycznie odbywają się tylko online, czy trzeba jeździć na jakieś zjazdy? Ogólnie polecacie ten kierunek, w takiej formie na tej uczelni?
    9/11/20
  • Jola

    hej! studiowal ktos socjoterapie podyplomowo? jakie wrazenia? dajecie znac :)
    9/10/20
  • Gregor.

    Studiuje inny kierunek ale testy chyba działają tak samo. Wielekrotnego wyboru i tak jak ktoś pisał wcześniej nie są na czas. Jak zapoznasz się z materiałem to bez problemu idzie nauka.
    9/9/20
  • Markierrr

    Cześć, Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają testy cząstkowe i zaliczające semestr ? Jak wygląda to na innych kierunkach ? Zaczęłam studia na kierunku „Psychologia dzieci i młodzieży - wspieranie rozwoju”. Ktoś studiuje ten kierunek ? Może powiedzieć coś więcej ?
    9/9/20
  • Ernest

    Nie ma czasu na testach, więc można na spokojnie wszystko policzyć. Nie ma za co :) Sam śledzę stronę, bo często jest tu dużo informacji.
    9/9/20
  • Ola

    Hej czy ktoś studiował na tej uczelni przygotowanie pedagogiczne. Czy dokument ukończenia jest respektowany przez kuratorium oświaty??
    9/9/20
  • Ona

    Do Ernest...a czy na wykonanie zadań masz jakiś określony czas? Bo spotkałam się już z testami w których było bardzo mało czasu co do ilości zadań. Jeśli dobrze zrozumiałam to każdy temat oparty jest na przykładach...dzięki wielkie za odpowiedź, bo czasem chciałoby się coś zmienić a jednak strach ogarnia...tym bardziej że same pozytywne komentarze.
    9/9/20
  • PS

    Co do samych zajęć to są to materiały, testy, ćwiczenia itp., swoją drogą bardzo ciekawe... Nie ma potrzeby logowania się np. o 12:00, a potem lekcja znika, bo cały czas masz do tego dostęp. Ten kierunek przygotowuje do bycia biegłym sądowym.
    9/9/20
  • Anna

    Studia PSychologia sądowa dają uprawnienia do pracy w charakterze biegłego sądowego? Czy zajęcia on-line są interaktywne, czy tylko otrzymuje się materiały i opracowania?
    9/8/20
  • Ernest

    Jestem już na drugim semestrze nauczania matematyki :). Z fizyką nie mam za wiele wspólnego ale postaram się udzielić informacji. Oprócz samych treści i wiedzy teoretycznej, są też testy, a w nich zadania z różnych zakresów algebra, analiza matematyczna, prawdopodobieństwo itp. Myślę, że można sporo się nauczyć. Byłem zaskoczony, bo nie byłem pewny jednej rzeczy, napisałem maila i w ciągu dnia dostałem odpowiedź z wyjaśnieniami w świetle obowiązujących klasyfikacji, więc też nie jest tak, że nie pomogą studentowi w potrzebie :))
    9/8/20
  • Ona

    Witam. Chciałabym zapisać się na kierunek nauczanie matematyki i fizyki..mam juz przygotowanie pedagogiczne, więc wiem jak to jest być nauczycielem...ale czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to jest na tym kierunku? Czy wysyłana treść to tylko suche informacje czy może rozwiązywanie zadań też? Mat i fiz od zawsze mnie interesowały może czas poszerzyć swe umiejętności...z góry dziękuję za jakiekolwiek info
    9/8/20
  • Paula

    Marzencia napisałam maila :)
    9/8/20
  • Marzencia

    Proszę o informację o logopedii . Jak wrażenia.... marzi226@wp.pl
    9/8/20
  • Pani Karolino

    Dzień dobry Pani Karolino. Jeżeli chodzi o normy wymowy to m.in. Urszula Majdańska-Wachowicz w prezentacji, która jest dostępna w Internecie, o tym traktuje. Zachęcam do zapoznania się, bo mi ona bardzo pomogła. Z pozdrowieniami - R.
    9/7/20
  • Jagoda.

    Witam serdecznie. Ja studiuje na kierunku Edukacja i terapia osób ze spektrum autyzmu z elementami integracji sensorycznej ;). Jestem bardzo zadowolona, szczególnie z materiałów, bo w programie studiów jest dużo różnorodnych aspektów. Tak naprawdę od pedagogiki specjalnej, po elementy psychologii, czy SI u osób z ASD. Mogę polecić, bo można się dużo nauczyć, a sama forma nauki w dowolnych godzinach jest bardzo wygodna.
    9/7/20
  • Anka

    Czy jest tu ktoś kto studiował na podyplomówce z Edukacji i terapii osób z autyzmem z elementami integracji sensorycznej? Chciałabym poznać opinie. Pozdrawiam
    9/7/20
  • Kasa

    Witam, proszę o opinie na temat kierunku: przygotowanie pedagogiczne do nauczania języka obcego (malys.katarzyna@gmail.com)
    9/6/20
  • Karolina

    witam Prosze o pomoc. Mam temat Emisja Glosu- rodzaje norm wymowy.. Wiem co to Emisja glosu ale rodzaje norm wymowy? Prosze o pomoc
    9/6/20
  • Monika

    Szukam osób, które studiowały Wczesne nauczanie angielskiego. Będę bardzo wdzięczna za kontakt: monikagrochowska@poczta.fm
    9/4/20
  • Natka

    Nie ma za co :) Cieszę się, że mogłam pomóc! Pozdrawiam serdecznie!!!
    9/4/20
  • Marek

    Pani Beato, na moim kierunku nie mam obowiązku przyjeżdżania do Uczelni na zaliczenia i wykłady.
    9/4/20
  • KaBE

    Natka, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
    9/4/20
  • Aga122

    UP możesz odezwać się na e-maila? agnieszka.szczerbiec23@gmail.com
    9/3/20
  • Beata

    Hej Marek praktyki to wiadomo że nie online bardziej chodziło mi o wykłady czy zaliczenia bo do Przemyśla mam trochę km :) Pozdrawiam ze Śląska ;)
    9/3/20
  • Natka

    Z ubieganiem się o dotacje jest tak, że to twój pracodawca składa dokumentacje do danej jednostki np. PARP, a Uczelnia w tym pośredniczy tj. pomogą Ci uzupełnić poprawnie dokumenty i tak dalej.
    9/3/20
  • KaBe

    Czy mogę prosić kogoś o wyjaśnienie mi jak wygląda ubieganie się o dofinansowanie studiów? Pracuję w szkole i dyrektor wypełnił i wysłał wniosek na uczelnię. Co teraz? Czy mogę zapisać się już na wybrany kierunek? Czy mam czekać na kontakt z WSKZ? Pisałam do nich i nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi. Dowiedziałam się jedynie, że przedłożenie kompletnego wniosku do jednostki udzielającej dofinansowania leży po stronie mojej/ szkoły. Tzn? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    9/3/20
  • UP

    Aga :) Pewnie dlatego, że teraz taki wrześniowy czas na studiowanie...
    9/3/20
  • Aga122

    UP ! Niestety strasznie długo czekam na odpowiedź od nich A do jutra muszę zanieść wszystkie papiery.. mam nadzieje ze dziś odpisza :) Dzięki! ;)
    9/3/20
  • UP

    Hej Aga! Ja bez problemu dostałam takie zaświadczenie z numerem rachunku bankowego. Jeżeli chodzi o harmonogram to nie wiem :) ale może warto napisać maila i się dopytać.
    9/3/20
  • Warto

    Bodzio, jestem z Gdańska, właśnie kończę pierwszy semestr i nie musiałem dojeżdżać do Przemyśla. Myślę, że warto zadzwonić na infolinię i się dopytać, bo to bardzo pomaga w podjęciu ostatecznej decyzji. Dodatkowo powiem wszystkim tu obecnym szczerze, że dzwoniłem przed zapisem na różne uczelnie i byłem rozczarowany........parę tygodni czekania na odpowiedź, zbywanie, przełączanie pomiędzy różnymi działami, brak znajomości przepisów... a tutaj zupełnie inaczej, bardzo konkretnie. Miło wiedzieć, że są na tym świecie pracownicy profesjonalni.
    9/3/20
  • praktyki

    Właśnie kończę wczesne nauczanie niemieckiego i praktyki robiłam 50%/50% pomiędzy przedszkola i klasy I-III, bo tak wskazał mi kierownik mojego kierunku. Mam nadzieję, że pomogłam :)
    9/3/20
  • Bodzio

    Z tego co tutaj wyczytałem do tej pory to wszystko, odbywa sie online, pytam gdyż mam parę set km do Przemyśla i nie chciałbym tam być chociaż raz
    9/3/20
  • Jolanta

    Chciałabym podjąć studia podyplomowe online na kierunku Wczesne Nauczanie Języka Angielskiego w Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego. Czy ktoś może wie, czy praktyki trzeba odbyć w publicznym przedszkolu czy można w prywatnej szkole językowej, w której uczą małe dzieci?
    9/2/20
  • Aga122

    Czy ktoś starał się o dofinansowanie studiów podyplomowych z urzędu pracy? Czy mógłby mi powiedzieć czy udało się dostać od uczelni harmonogram z datami i zaświadczenie z rachunkiem bankowym?
    9/2/20
  • Hej

    Dzień dobry Pani Beato, z tej strony Marek. Jestem na przygotowaniu dla psychologów (obecnie na etapie organizowania sobie praktyk) i je robi się normalnie tj. stacjonarnie, więc tylko online te studia na pewno nie są. Pozdrawiam serdecznie z Krakowa!
    9/2/20
  • Beata

    Hej chce się zapisać na przygotowanie pedagogiczne i na integrację sensoryczną- diagnostyka i terapia dzieci czy ktoś był na tych kierunkach ?? Czy faktycznie tylko online ??
    9/2/20
  • Adam

    Lola, no przecież w takich studiach nie chodzi o to, żeby od podstaw się nauczyć pływać, czy tańczyć....tylko żeby zdobyć wiedzę — > jak prowadzić takie zajęcia prawidłowo. Przecież ilu instruktorów wiele lat np. ćwiczyło grę na gitarze albo śpiew, a dopiero potem robiło studia, żeby się odpowiednio przygotować metodycznie do tego wszystkiego :)
    9/1/20
  • Lola

    Jak studia Instruktor pływania czy Instruktor tańca może odbyć się on-line??
    8/31/20
  • Emilia

    Dopiero kończę pierwszy semestr, ale może chociaż z materiałami i egzaminem pomogę ;)). Materiały są hybrydowe, są po polsku i po angielsku np. lektorat. Dokumenty, dzienniki praktyk wysyła się w formie skanów, zapisujesz się na studia też przez stronę uczelni:).
    8/31/20
  • Zoe

    Chce się zapisać na kierunek związany z nauczaniem języka angielskiego w przedszkolach i szkole podstawowej. Czy ktoś studiował ten kierunek? Materiały są w języku angielskim?skoro pisze, że dany kierunek przygotuje do egzaminu na wymaganym poziomie? Czy wszystko można załatwić online?
    8/30/20
  • Abi.

    Pracuje w przedszkolu i kończyłam psychologię dzieci i młodzieży w WSKZ, żeby trochę zaktualizować i rozwinąć wiedzę. Sam przebieg nauki nie sprawił mi trudności, mogłam zapoznać się z materiałem, wrócić do niego w razie potrzeby, (zupełnie inaczej niż na studiach stacjonarnych gdzie musiałam wszystko notować ręcznie...) Co do zatrudnienia to myślę, że zależy do od Twoich kwalifikacji. Z tego co wyczytałam, to żeby pracować jako psycholog trzeba skończyć 5 letnie studia....
    8/28/20
  • Bea.J.K.

    - Marta ---> W praktyce wygląda to naprawdę dobrze. Bardzo bałam się, że konieczne będzie logowanie się o określonej godzinie, a codzienne obowiązki nie pozwalałby mi zupełnie na taki tryb studiów. A tutaj — logujesz się, kiedy chcesz i możesz dostosować to wszystko do swoich potrzeb. Co do samych pomocy naukowych, są to prezentacje, wykłady, testy itp. Żadnych specjalnych aplikacji mieć nie trzeba, wystarczy standardowa przeglądarka i dostęp do internetu. Pracę dyplomową też załącza się elektronicznie i pisze się na wybrany przez siebie temat. Pozdrawiam serdecznie :)
    8/27/20
  • Chciećtomóc

    Lucy jak masz jakieś pytania, napisz tutaj proszę. Rzadko spoglądam na skrzynkę mailową, a chętnie pomogę, bo już kończę studia. Może też innym osobom się przyda się trochę informacji....:-)
    8/27/20
  • Anioł

    Witam. Czy ktoś z Was może wyrazić opinie o kierunku "Psychologia dzieci i młodzieży " jako kto można pracować i czy w szkole -bo chyba nie jako psycholog? I drugi pytanie : czy faktycznie bez problemu się zdaje egzaminy? Pozdrawiam :)
    8/27/20
  • Marta

    Witam, jestem zainteresowana jednym z kierunków online, ale nie mam pełnej wiedzy jak takie nauczanie wygląda w praktyce. Podzielcie się swoją wiedzą, czy wykłady odbywają się online i trzeba mieć odpowiednią aplikację, uczestniczyć aktywnie?? Jak wyglądają zaliczenia, egzaminy?? Co z obroną pracy dyplomowej??
    8/27/20
  • Lucy

    Szukam kontaktu z osobami studiujacymi podyplomowo logopedię Proszę odezwijcie się na na mojego prywatnego e maila lucyday_47@yahoo.pl Razem łatwiej Lucy
    8/26/20
  • Nauczyciel

    Przygotowanie pedagogiczne jest niezbędne do pracy jako nauczyciel, więc odpowiedź brzmi: TAK - daje możliwość! :)
    8/26/20
  • ann

    Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z rezygnacją? Zapisałam się w lipcu, jedną transzę semestralną zapłaciłam i stwierdziłam, że jednak rezygnuję. Czy mogę się jakoś ubiegać o zwrot poniesionej opłaty?
    8/26/20
  • Gab.

    Edit - do końca sierpnia jest możliwość dopisania się do bieżącego semestru letniego, bo właśnie dzisiaj to zrobiłam. W sumie to całkiem dobre rozwiązanie, bo można szybciej skończyć studia! :)). A jeżeli chodzi o następne nabory, to widziałam na stronie Uczelni, że rekrutacja na semestr zimowy rusza we wrześniu.
    8/26/20
  • Sylcia

    Hej. Chciałbym zapisać się na studia podyplomowe - przygotowanie o Pedagogiczne. Czy ten kierunek daje mi możliwość bycia nauczycielem?
    8/26/20
  • Edit

    Do kiedy można się zapisywać na studia od października?
    8/25/20
  • Rozwojowy

    Od wielu lat działam w branży HR i niedawno zapisałem się własnie na ten kierunek, o którym wspominasz @Nat. Sam jestem zdania, że warto dbać o ciągły rozwój i dokształcanie się. Z doświadczenia mogę Ci podpowiedzieć, że potencjalni pracodawcy na pewno zwrócą uwagę na takie studia w CV. Póki co moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne, materiały są zróżnicowane, ciekawe i zawierają sporo wiedzy merytorycznej.
    8/24/20
  • Nat

    Czy są tu osoby, które studiowały Zarządzanie Kapitałem Ludzkim na WSZK? Mogę prosić o opinię? Jak odnoszą się do tego pracodawcy?
    8/22/20
  • Miczel

    OK! Mogę polecić, bo mają ostatnio fajne promocje i robię pedagogikę za pół ceny.
    8/22/20
  • J.

    Pracuje z miejskim ośrodku Pomocy Społecznej i skończyłam te studia. Widzę, że już normalnie są dostępne na stronie Uczelni (ja robiłam go jeszcze jako kierunek na zamówienie). Wszystko przebiegało bez zarzutu, świadectwo jest w porządku i spełnia wymogi.
    8/19/20
  • Melodia :)

    Skończyłam logorytmikę i nie musiałam dojeżdżać do Przemyśla w przypadku tego kierunku . Oczywiście wszystko wirtualnie nie jest, bo na przykład logorytmika miała w programie praktyki, które robiłam w przedszkolu niedaleko mojego miasta. Jeszcze się odniosę do komentarza @Sylwia - też jestem bardzo zadowolona z materiałów, a przede wszystkim z tego, że nadal po skończeniu studiów mogę z nich korzystać. Pozdrawiam serdecznie! :)
    8/19/20
  • Anna

    Tomo wazystkie zajecia sa online, na moim kierunku oligofrenopedagogika wszystko bylo w plikach pdf, żadnych nagrań z wykładów , filmików.
    8/19/20
  • Justyna88

    Czy ktoś studiował może na kierunku asystent rodziny?
    8/17/20
  • Tomo

    Czy jakiekolwiek zajęcia odbywają się stacjonarnie, czy wszystko wirtualnie?
    8/17/20
  • Sylwia

    Pierwszy semestr za mną. Jestem bardzo zadowolona. Materiały fantastyczne i co warto podkreślić bez "wiedzy bezużytecznej" . Jedyny problem z opóźnionym (ok 6 tyg) wysyłaniem kolejnych materiałów , jednak po interwencji telefonicznej nastąpiła poprawa. Już myślę o drugim kierunku.
    8/16/20
  • Do: PAULA - moja opinia

    Nie przepadam za pisaniem maili, więc napiszę Ci szybko, co myślę o studiach z bibliotekoznawstwa. Wybrałem opcję 2-semestralną, bo nie chciałem pracować w szkole :)). Przed zmianą pracy nie mogłem sobie pozwolić na studia stacjonarne, więc przemówiła do mnie możliwość nauki wieczorami i to, że praktyki mogę robić w dowolnym czasie. Po niemiłych doświadczeniach na studiach stacjonarnych (miałem styczność z różnymi systemami nauki zdalnej) WSKZ mogę mocno pochwalić, bo naprawdę dają radę. Świadectwo już mam i za miesiąc zaczynam pracę, więc myślę, że to mówi już samo za siebie.
    8/14/20
  • magnolia

    Anno, co prawda już trochę czasu minęło od ukończenia przeze mnie studiów, jednak wydaje mi się, że tematy były dostępne jakoś w połowie ostatniego semestru :).
    8/14/20
  • Marek

    Oczywiście, że zatrudniają. Robiłem kilka podyplomówek (z historii, przygotowania do nauczania) i pracuje normalnie, a KO niczego nie kwestionuje. To prawda, że z kursami może być problem, jednak studia podyplomowe są jak najbardziej OK!
    8/14/20
  • Anna

    Dzień dobry kiedy dokladnie w 3 semstrze mieli Państwo odblokowane tematy prac dyplomowych? Ja koncze za 2.5 miesiąca i tematów prac ani widu ani słuchu muszę czekać ponieważ wszystko odblokowywuje się po kolei (taka informacje usłyszałem w dziekanacie) studiuje oligofrenopedagogike
    8/14/20
  • Monika

    Magdo bardzo rzadko udzielam się na forach tego typu, ale sama kończyłam dwa kierunki w WSKZ więc pozwolę sobie zamieścić komentarz. Szkoła w której pracuję współpracuje z WSKZ w związku z czym większość kadry posiada kwalifikacje z tejże szkoły. Funkcjonuje u nas dział prawno-organizacyjny w związku z czym każda placówka, firma zanim podejmiemy z nią współpracę itp. jest sprawdzana zarówno pod względem formalnym (tj. uwierzytelnienia czy dany podmiot rzeczywiście istnieje) jak i prawnym. Wprowadzasz osoby korzystające z tego forum w błąd i nie chcę się wdawać w szczegóły, ale co jak co na Prawie Oświatowym się znam więc chętnie odpowiem na nurtujące Cię pytania (monikakusnierek@hotmail.com). Być może nie zdajesz sobie sprawy, że nauczyciele w obecnie panującej sytuacji realizują także praktyki w 100% online (Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17 kwietnia 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela; Dz.U. 2020 poz. 726). Co do samej uczelni , sposobu i formy nauczania- jestem bardzo zadowolona. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości otrzymywałam odpowiedź, kilkukrotnie także pomoc. Szczerze polecam!
    8/14/20
  • Magda

    Mam nieodparte wrazenie, ze praktycznie wszystkie komentarze sa pisane przez te sama osobe. Ciekawa jestem jak ich stufia podyplomowe online maja sie do przepisow mowiacych o tym, ze jedybie 60% wsystkich przedmiotow moze byc realizowanych online a 40% w gmachu uczelni?!
    8/14/20
  • Paula

    Witam. Czy ktoś studiował bibliotekoznawstwo online na tej uczelni ? Proszę o opinię tego kierunku na maila paula_mail@buziaczek.pl
    8/14/20
  • KASIA

    Czy rzeczywiście po tych studiach, dyrektorzy w szkołach zatrudniają nauczycieli np. po studiach podyplomowych z matematyki?
    8/13/20
  • Andrzej

    A ja mam pytanie, gdzie ja mogę przyjechać i zobaczyć siedzibę szkoły, bo na pewno nie w Przemyślu.
    8/13/20
  • Tom

    Wszystko ok, do tego w bardzo dobrej cenie. Warto skorzystać.
    8/12/20
  • Jk.a

    Oczywiście kilka dni temu :)
    8/12/20
  • Jk.a

    Kilka dni została oceniona moja praca dyplomowa i śmiało mogę stwierdzić, że wszystko jest bardzo intuicyjne i nie powinno sprawić Ci trudności. Pisałem pracę na kilkanaście stron na jeden z tematów, który był widoczny na moim koncie studenta. Instrukcje do pisania pracy też były, więc nie było potrzeby kontaktowania się mailowo - dla mnie to ogromny plus ;)! Dodatkowo nie trzeba niczego drukować, tylko można wygodnie załączyć ją w wersji elektronicznej.
    8/12/20
  • ;)

    Jeżeli chodzi o dotacje dla bezrobotnych, to mogę pomóc. Kilka miesięcy temu rozpoczęłam studia z przygotowania pedagogicznego i nauczania historii, ponieważ wcześniej starałam się właśnie o dofinansowanie z mojego UP. Pokierowano mnie we wszystkich procedurach krok po kroku, a Panie z działu dotacji pomogły dopełnić wszystkich formalności. Co jest ciekawe, początkowo myślałam o jednym kierunku, ale okazało się, że mogę realizować aż dwa w ramach bonu szkoleniowego ;).
    8/12/20
  • Asia

    Jak wygląda przygotowywanie pracy dyplomowej? Czy poszczególne etapy są konsultowane z promotorem, czy to całkowicie indywidualna inicjatywa? Jak to wygląda praktycznie?
    8/12/20
  • Magdalena

    Poproszę bardzo o opinie kierunku logopedia na mail: mp.angels@gmail.com będę wdzięczna za wszelkie informacje.
    8/12/20
  • Magdalena

    Do Beata M. -czy możesz coś więcej powiedzieć o logopedii. Chciałabym zacząć w tym roku.
    8/12/20
  • Krzysztof 79

    Oczywiście w moim tekście chodziło o bezrobotnych, przepraszam za nieścisłość. Pozdrawiam.
    8/11/20
  • Krzysztof 79

    Jestem zainteresowany studiami podyplomowymi, czy ktoś z Was obecni i byli absolwenci tej szkoły korzystali z dotacji z urzędu pracy dla osób bezdomnych na doksztalcenie. Czy wszystkie sprawy załatwiła za Was uczelnia czy udało się dostać wszystkim dotacje czy ktoś został na przysłowiowym lodzie. Zapisał do szkoly się a nie dostał dofinansowania z urzędu pracy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
    8/11/20
  • Martyna

    Jeżeli chodzi o certyfikat na tym przygotowaniu pedagogicznym, to w moim przypadku nie był on wymagany, ponieważ kończyłam studia za granicą ;) Natomiast są one wymagane, jeśli ktoś kończył studia na jakimś zupełnie innym kierunku np. zarządzaniu, bo wtedy już powinien mieć zdany egzamin językowy w stopniu biegłym albo zaawansowanym. Bardziej szczegółowo opisane to jest też na stronie w opisie kierunku ;)). Swoją drogą myślę, że warto też do nich napisać, jeżeli jesteś w trakcie uzyskiwania certyfikatu.
    8/11/20
  • Kinga

    Witam, czy aby zapisać się na studia podyplomowe z przygotowania pedagogicznego do nauczania języków obcych musze posiadać już certyfikat z języka angielskiego? Nie mam jeszcze certyfikatu, ale przygotowuje się do niego i w tym samym czasie chciałabym zrobić przygotowanie pedagogiczne - jest to możliwe?
    8/9/20
  • Rk

    Pani Aniu ja na oligofrenopedagogice mialam ten sam problem...pani kierownik nie chciała mi uznać praktyk do póki nie doniose zaświadczenia,że podczas praktyk pracowałam z dziećmi z orzeczeniem o niepelnosprawnoaci intelektualnej w stopniu lekkim,umiarkowanym,znacznym i głębokim. Obawiam się,że w Pani przypadku również musi Pani odbywać praktykę z dziećmi ze wszystkimi stopniami niepełnosprawnosci intelektualnej plus jeszcze autyzm i zespół aspergera.
    8/8/20
  • ANia

    Dzień dobry. Może ktoś będzie mógł mi pomóc. Mam problem z realizacją praktyk na kierunku Edukacja i rehabilitacja osób niepełnosprawnych intelektualnie, z autyzmem i zespołem Aspergera. Odbyłam je, ale uczelnia mi ich nie zaliczyła, pytając się w mailach w jaki sposób mam je zrealizować, jeśli poprzednio było źle nie dostałam satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Mam w związku z tym konkretne pytanie czy w placówce, w której mam odbywać praktyki muszą uczyć się wszystkie typy osób niepełnosprawnych tzn. w stopniu lekkim, umiarkowanym i głębokim, z autyzmem oraz zespołem Aspergera? Czy wystarczą na przykład tylko osoby z niepełnosprawnością w stopniu umiarkowanym i z zespołem Aspergera? Proszę o pomoc.
    8/6/20
  • Michał

    Jako absolwent tej Uczelni mogę podpowiedzieć, że studia podyplomowe odbywają się w trybie indywidualnym. Zapisać się możesz kiedy chcesz, ale moment zapisu warunkuje czy studia rozpoczną się dla Ciebie w semestrze letnim czy też w zimowym. Generalnie uczysz się we własnym tempie. Polecam napisać do nich maila albo zadzwonić a uzyskasz wszystkie szczegóły :)
    8/4/20
  • Anna

    Czy dobrze rozumiem, że tok studiów jest całkowicie indywidualny. Studiowanie rozpocząć można w dowolnym momencie? I zakończyć studia również zgodnie ze swoim tempem?
    8/3/20
  • Eliza

    Dziękuję za odpowiedź
    8/3/20
  • Karol Jan

    Ja zrealizowałem studia na kierunku z zakresu oligofrenopedagogiki. Z tego co pamiętam pracę napisałem na kilkanaście stron i było ok. Chyba pomogłem :).
    7/30/20
  • Big

    Czy studiuje ktoś oligofrenopedagogike? Mam pytania odnosnie pracy dyplomowej.Pozdrawiam
    7/30/20
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Reply for the comment of Eliza from date 7/27/20
    Szanowna Pani, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego absolwent otrzymuje świadectwo ukończenia studiów podyplomowych. Oczywiście świadectwo wydawane przez WSKZ spełnia wszystkie niezbędne wymogi, w związku z czym jest w pełni honorowane, zarówno w instytucjach państwowych, jak i prywatnych. Wizualizacja świadectwa ukończenia studiów podyplomowych jest również dostępna pod opisem każdego kierunku na stronie Uczelni. Z wyrazami szacunku, Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
    7/29/20
  • Eliza

    Czy po ukończeniu studiów on-line dostaje się tradycyjny dyplom/świadectwo ukończenia studiów podyplomowych?
    7/27/20
  • Radosna :)

    Dyrekcja placówki, w której podejmuje zatrudnienie, skierowała mnie do WSKZ na kierunek Edukacja Montessori w przedszkolu. Moja bliska znajoma studiowała ten kierunek w wersji rozszerzonej o nauczanie w klasach I-III i była bardzo zadowolona. Świadectwo oczywiście zostało jej uznane, więc mam pewność, że takie studia są doskonałym rozwiązaniem dla osób, które wykorzystują metody Montessori w swojej pracy i chcą zwiększyć swoją wiedzę w tym zakresie.
    7/27/20
  • Daniel

    Jeżeli chodzi o kierunki z kategorii sport, to propozycji na WSKZ faktycznie jest bardzo dużo. Jestem dopiero na I semestrze AFF właśnie na tej Uczelni, nie wiem jak inne kierunki, ale ten jest kwalifikacyjny i pozwala właśnie uzyskać wiedzę dotyczącą m.in. metod pracy ze starszymi osobami, czy też nauczyć się planowania zajęć. Tak szczerze, to moim zdaniem wszystko zależy od tego, co chcesz robić i tak jak w moim przypadku od pracodawcy. Osobiście mi chyba najbardziej pomogło zapoznanie się z programem przed zapisaniem się na studia, bo wiedziałem czego będę się uczyć...:)
    7/27/20
  • Patrycja

    Studiuję na tej Uczelni już drugi kierunek. Jestem bardzo zadowolona. Wahałam się pomiędzy dwiema Szkolami Wyzszymi. Mialam jednak kilka pytań dotyczących obowiązujących Rozporządzeń dot. nauczycieli na które ta druga szkola nie byla w stanie odpowiedzieć. Polecam
    7/26/20
  • Elwira

    Mam pytanie co do kierunku montessori czy jest uznawany normalnie? Bo coś kojarzę ze tutaj jeśli chodzi o uprawnienia do korzystania z metod montessori potrzeba dodatkowo czegoś.
    7/22/20
  • Sylla

    Czy jak zapiszę się w trakcie semestru letniego, który trwa od marca bede mogła dokonać opłat w 10 czesnych??
    7/22/20
  • Bz.

    No dokładnie Ada, ja też jestem takiego zdania, że takie mamy czasy, że trzeba być krok do przodu i też trochę otworzyć się na technologię :)
    7/22/20
  • Ada

    Ja widzę same plusy takiej formy studiów. Takie czasy, że on-line doskonale się sprawdza. Polecam takie studia.
    7/21/20
  • Wątpliwość

    Studiowanie on-line to czysta przyjemność. Bardzo polecam tą szkołę... chociaż dopiero się zapisałem i wiem, że jeśli jest 215 opinii wybitnie pozytywnych na 215 wszystkich, to dotychczasowe wykształcenie i doświadczenie życiowe sugeruje mi dystans i poddanie w wątpliwość tego bełkotu. Prawdopodobnie ten komentarz nie zostanie opublikowany ...ale to taki teścik dla upewnienia się, ile osób siedziało przy pisaniu tych komentarzy...:). Jeżeli paradoksalnie mój koment zostanie opublikowany, B.PROSZĘ doświadczonych tą uczelnią studentów o informacje, jakie mają zastrzeżenia do kształcenia, programów i w ogóle organizacji nauczania w tej "placówce". Jako że w realu (również online) nic nie jest doskonałe, zastrzeżenia zawsze tylko dodają wiarygodności.... o ile nie piszą ich TROLE! Pozdrawiam Studentów!
    7/21/20
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Reply for the comment of Kasia from date 7/16/20
    Szanowna Pani, wizualizacja awersu świadectwa ukończenia studiów podyplomowych dostępna jest na stronie Uczelni pod opisem każdego kierunku. Natomiast na rewersie świadectwa znajduje się informacja o uzyskanych punktach ECTS oraz zakresie zrealizowanego materiału. Świadectwo jest zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego. W związku z tym ma Pani gwarancję, iż dokumentacja, którą otrzyma Pani po ukończonym kształceniu jest w pełni honorowana zarówno w instytucjach państwowych, jak i prywatnych. Z wyrazami szacunku, Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
    7/20/20
  • Asia

    Witam. Czy może ktoś podzielić się informacjami o kierunku geografia? Bardzo proszę o opinie...
    7/17/20
  • Lusia

    Czy ktoś tutaj może wie czy kierunek wczesne nauczanie języka angielskiego, na pewno daje mi kwalifikacje do nauczania angielskiego w przedszkolu i szkole klasach I-III ?
    7/16/20
  • Kasia

    Chciałabym zacząć studia podyplomowe, jednak bardzo zastanawia mnie świadectwo z tej szkoły. Czy na świadectwie jest określone jakie uzyskałam kwalifikacje i opis celów tych studiów ? Być może ktoś może podzielić się zdjęciem. Będę bardzo wdzięczna
    7/16/20
  • Ewelina

    Szukam studiów z obszaru sportu. Zaskoczyła mnie ilość propozycji. Czy konkretne kierunki dają jakieś uprawnienia? Czy coś szczególnie polecacie. Myślałam o zarządzaniu w sporcie. Opcji jest wiele - menedżer sportu, marketing w sporcie. Doradźcie co wybrać.
    7/13/20
  • AdriaAnaa12

    Skończyłam właśnie drugi semestr i niczego dodatkowo nie musiałam sama szukać, bo komplet materiałów miałam udostępniony przez Uczelnię :)))
    7/9/20
  • Artur J.

    Hej, ja skończyłem jakiś czas temu właśnie finanse i rachunkowość budżetową. Jestem bardzo zadowolony z przebiegu studiów. Materiały były naprawdę rzetelnie przygotowane, więc moim zdaniem studia w WSKZ to strzał w 10! :)
    7/9/20
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Reply for the comment of gagati90 from date 7/3/20
    Szanowna Pani, praca dyplomowa jest składana przez słuchacza w formie elektronicznej podczas realizacji ostatniego semestru studiów podyplomowych. Słuchacz pisze pracę dyplomową na jeden z dostępnych tematów w ramach realizowanego kierunku. Po załączeniu pracy dyplomowej zostaje ona przekazana do oceny komisji egzaminacyjnej. Z doświadczenia możemy powiedzieć, że wielu naszych słuchaczy realizuje kilka kierunków studiów jednocześnie, łącząc je także ze studiami stacjonarnymi. Zajęcia prowadzone są najczęściej poprzez e-learning i samokształcenie. W związku z czym ma Pani możliwość realizacji studiów w dogodnym dla siebie miejscu i czasie, w dowolnych godzinach, które nie będą kolidować z zajęciami realizowanymi przez Panią na innej uczelni. W razie dodatkowych pytań zapraszamy również do kontaktu z działem obsługi studentów: https://studia-pedagogiczne.pl/kontakt Z wyrazami szacunku,
    7/8/20
  • Izabela

    Czy taki tryb studiowania wymaga dużo samodzielnej pracy - chodzi mi o szukanie materiałów, lektur itp, czy wszytko jest dostępne?
    7/6/20
  • Aga

    Czy jest ktoś kto studiował "Finanse i rachunkowość budżetową" potrzebuje opinii?
    7/6/20
  • gagati90

    Mam pytanie czy ktoś z Państwa mógłby mi powiedzieć jak wygląda obrona dyplomowa??? Chcę się zapisać na oligofrenopedagogikę, autyzm i Asperger. Czy są to studia, które można połączyć z innymi. Studiuję stacjonarnie na uczelni więc nie wiem czy dam radę je połączyć? Będę bardzo wdzięczna o jakiekolwiek opinie.
    7/3/20
  • Sylwia

    Nie mogę narzekać na szkołę. Taka forma edukacji mi odpowiada - nauka własnym rytmem. Łatwiej pogodzić z codziennymi obowiązkami i pracą.
    6/29/20
  • 100dent

    Moja koleżanka skończyła jakiś czas temu zarządzanie oświatą i z jej polecenia się zapisałam :). Z tego co wiem była bardzo zadowolona. Dodatkowo akurat w moim przypadku nie było żadnych problemów z płatnościami, bo akurat za moje studia płacił szef więc to zdecydowanie na plus
    6/29/20
  • Ewa

    Jak wyglądają testy i zaliczenia na tej uczelni ?
    6/29/20
  • Monika

    Czy ktoś studiował online zarządzanie oświata ? Jakieś opinie na temat tego kierunku na tej uczelni ??
    6/28/20
  • Beata M.

    Studiuję 3 podyplomówki: pedagogikę leczniczą, logopedię oraz edukację i rehabilitację dzieci niepełnosprawnych. Właśnie zakończyłam 1 semestr pedagogiki leczniczej i jeszcze się nie wzięłam za drugą i trzecią, a już mam apetyt u nich na kolejne podyplomówki. Studiowałam różne podyplomówki - w Toruniu, Łodzi, Bydgoszczy, ale póki co tu mi się najbardziej podoba. Otwieram kiedy chcę i co chcę, materiały czytam wieczorami (w środku dnia nie zawsze własne dzieci pozwolą) ;) Dla mnie rewelacja. Spokój, nie ma stresu i poganiania.
    6/23/20
  • Wirtualny

    Hej, jak się zapisywałem i dzwoniłem to Pani na infolinii powiedziała, że są nabory na semestry letnie i zimowe :). Ja dołączyłem do semestru zimowego po jego rozpoczęciu bo były ostatnie miejsca na mój kierunek, także warto wcześniej zadzwonić i się zapytać.
    6/23/20
  • martyniak

    Jestem dopiero na początku, ale ogólnie wrażenia super. Zapisałam się w czerwcu i załapałam się na semestr letni więc jestem do przodu. Materiały są całkiem dobre. Super jest to, że mogę siąść do tego kiedy chcę, to niesamowicie ułatwia życie przy pracy i dziecku.
    6/23/20
  • Beti

    Czy w trybie nauki on-line są ujednolicone terminy, czy każdy rozpoczyna studia w momencie załatwienia formalności/płatności?
    6/22/20
  • NowaStudentka:)

    Właśnie się zapisałam i wszystko wygląda naprawdę bardzo dobrze :). Ja akurat doceniam bardzo to, że można płacić w 10 wpłatach, bo można to sobie na spokojnie rozłożyć w czasie i nie będzie to tak odczuwalne. Z tego co widziałam opinie też pozytywne, więc dziękuje za przekonanie mnie do tej decyzji. Pozdrawiam, studentka oligo
    6/18/20
  • Asertywna1980

    @Iza - myślę, że najlepiej zapisać się na przygotowanie pedagogiczne, jeśli nie posiadasz. Ja akurat zapisałam się jakiś czas temu, teraz jestem w trakcie drugiego semestru. W sumie jak jesteś ciekawa jak wszystko działa to warto zerknąć na stronę WSKZ, bo mają tam taki dział częstych pytań i w sumie tam można najwięcej przeczytać :).
    6/16/20
  • Iza

    Cześć, czy ktoś wie, na którą podyplomówkę się zdecydować, by uzyskać uprawnienia do bycia nauczycielem? Chciałabym się również dowiedzieć jak wyglądają studia online? Czy są jakieś zjazdy, np. na egzaminy?
    6/16/20
  • Ana

    Czy po studiach nauczanie wczesnoszkolne można zrobić podyplomowe, np. z geografii i czy to wystarczy by uczyc tego przedmiotu w kl. 4-8?
    6/16/20
  • Jagna

    Sprawdza się, dla osób pracujących dobre rozwiązanie.
    6/15/20
  • Joanna

    Mam pytanie o studia e-learning. Czy cały cykl odbywa się tym systemie, czy przewidziane są zjazdy/spotkania? I czy wszystkich programów dotyczy ta metoda kształcenia?
    6/15/20
  • Tomasz

    Studiuję dwa kierunki, wszystko zgrabnie, zgodnie z planem :)
    6/15/20
  • DB

    Czy ktoś studiuje historię z geografią i może powiedzieć jak jest na tym kierunku? Czy połączenie dwóch przedmiotów da się ogarnąć pracując? Uczycie się codziennie czy w weekendy - jak się organizujecie?
    6/14/20
  • ZadowolOLA

    Gorąco polecam ;) dopiero zaczynam, ale już czuję się w 100% zaopiekowana :) Studiowanie nigdy nie było tak przyjemne. Każdemu kto się waha - nie ma się nad czym zastanawiać. Klasa sama w sobie, profesjonalizm i wiedza.
    6/13/20
  • Nowe oblicze

    Jestem zdania, że Uczelnia powinna być dla studenta, a nie odwrotnie. Powiem szczerze, wcześniejsze doświadczenie nauczyło mnie, że w dziekanatach trudno dobre podejście, czy wyrozumiałość. Zdanie zmieniłem dopiero na studiach w WSKZ. Zawsze ale to zawsze przemiła obsługa, Panie życzliwe, zawsze odpowiedzą pomogą, a nawet potrafią się uśmiechnąć, czy pożyczyć komuś miłego dnia. Nie mam żadnych problemów, zawsze odpisują bardzo szybko. Za to ode mnie wielki plus!
    6/10/20
  • Roksana

    Polecam zdecydowanie WSKZ
    6/10/20
  • Mon

    Niby podstawy gry umieszczają w programie. Ale jak jest naprawdę to nie mam zielonego pojęcia. Jeżeli ktoś akurat ten kierunek studiuje będę bardzo wdzięczna za informacje😊
    6/9/20
  • Magda

    Mon Ty tak na serio. A na jakichś studiach stacjonarnych kwalifikacyjnych uczą nauczycieli grać na instrumentach?
    6/9/20
  • Mon

    Mam takie pytanie: Jak wygląda studiowanie muzyki ? Jak np. nauczyć się gry na jakimkolwiek instrumencie muzycznym online?
    6/9/20
  • Zaczytana do Paula

    Jasne :) napisz proszę do mnie na maila tylko: kasiaczek.ling@wp.pl
    6/9/20
  • Paula

    Zaczytana mogłabyś mi na maila przeslac na temat pracy dyplomowej? Pozdrawiam
    6/8/20
  • Niezapominajka

    Ja akurat jestem w dość nietypowej sytuacji, bo w wieku 55 lat zapisałam się na studia wraz z córką :). Wspaniałe doświadczenie, pomocna obsługa i będę wspominać te studia przez lata.
    6/8/20
  • Adrianna

    Jestem osobą bezrobotną, bardzo chciałam podnieść swoje kwalifikacje z wiadomych względów...Bardzo mi pomogli w uzyskaniu dofinansowania z UP :)
    6/8/20
  • Dobry wybór!

    Super możliwość na podniesienie swoich kwalifikacji dla osób pracujących. Bez problemu można połączyć naukę z pracą, gorąco polecam!
    6/8/20
  • Martaaa:)))))

    Jakiś czas temu pisałam o możliwość utworzenia kierunku związanego z dietetyką, a teraz mają dostępnych ich całkiem sporo. Moim skromnym zdaniem tak powinno być, że Uczelnia jest dla studenta. Na plus!
    6/8/20
  • Grażyna M.

    Moja historia z WSKZ zaczęła się od skierowanie na uzupełnienie kwalifikacji, abym mogła nadal nauczać biologii. Za pośrednictwem mojej szkoły zostałam studentką tejże Uczelni. Z pomocą wnuka, który drukował mi materiały, żebym mogła z nich korzystać tak jak lubię, bez wielogodzinnego wpatrywania się w monitor, uznałam, że to świetne rozwiązanie! Na koniec tej historii wszyscy zadowoleni, bo ja podniosłam swoje kwalifikacje, a Pani Dyrektor mogła zachować nauczyciela.
    6/8/20
  • Witold

    Właśnie się zapisałem, więc dziś wieczorem zaczynam. Dziękuje za pomocne opinie wszystkim!
    6/8/20
  • Anonimowa

    Każdemu polecam te studia! Bardzo przystępna forma nauki, możliwość samodzielnego dysponowania czasem, rzetelnie przygotowane wykłady i przesympatyczna obsługa. Świetna Uczelnia!
    6/8/20
  • XXI wiek

    Byłem studentem u nich już kilka dobrych lat temu, więc dodam swoje trzy grosze :). Studia są prowadzone z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, samokształcenia oraz w niektórych kierunkach wymagana jest również praktyka. Dodatkowo student w każdy z kierunków może brać również udział w zajęciach stacjonarnych w siedzibie lub oddziale uczelni, ale nie jest to obligatoryjne, bo te materiały często są też udostępniane na portalu studenta. Ja na takich zajęciach stacjonarnych byłem raz, ale jak zobaczyłem, że później udostępniane jest to na platformie to nie chciało mi się jechać na zajęcia stacjonarne (przecież jest XXI wiek, więc uważam, że ten czas można lepiej wykorzystać niż na dojazdy np.). Świadectwo jest oczywiście honorowane i siatka programowa kierunku spełnia wszelkie normy (a nie jest to takie oczywiste, bo inne uczelnie czasem mają stare programy jeszcze). Gorąco polecam tę uczelnię.
    6/8/20
  • Artiom

    Niby wszystko fajnie, ale w przypadku studiów podyplomowych dla nauczycieli (kwalifikacyjnych) nie może być tak, że więcej niż 25 % punktów ECTS uzyskuje się w formie kształcenia na odległość. Wynika to wprost z rozporządzenia określającego standardy. A tutaj, jak sami się chwalą, wszystkie godziny są tak realizowane. Moim zdaniem nie mogą być to studia kwalifikacyjne i taki dyplom może zostać kiedyś podważony.
    6/8/20
  • Zaczytana

    Ja niedawno zaczęłam studiować bibliotekoznawstwo i uważam, że naprawdę warto, jeżeli chcesz się rozwijać. Mimo tego, że pracuje już kilka dobrych lat w bibliotece, chciałam odrobinę poszerzyć swoje horyzonty, żeby podjąć pracę w szkole — z resztą książkoholik to moje drugie imię. Materiały naprawdę ciekawe , nie są archaiczne i sporo można się nauczyć :). Aaa i co do pracy dyplomowej to polecam napisać maila, bo mi osobiście to dobrze opisali jak wszystko wygląda (nie będę wklejać bo za dużo tekstu ;)
    6/8/20
  • Patrycja

    Hej :) Czy jest tutaj dobra dusza, która studiowała, bądź studiuje przygotowanie pedagogiczne dla psychologów i chciałaby się podzielić informacjami? Byłabym bardzo wdzięczna - mój mail: patrycja050594@gmail.com. :)
    6/7/20
  • Paula

    również pytam o bibliotekoznawstwo 3 semestry. warto ?:)
    6/7/20
  • G

    Nauczycielem jestem już od wielu lat i nie sądziłem, że w moim wieku zostanę jeszcze studentem. Z uwagi na zmianę aktualnych wymogów kwalifikacyjnych w edukacji zostałem skierowany na studia podyplomowe do Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego. Z racji mojego wieku i wątpliwego obycia z nowinkami technologicznymi, które dopiero odkrywam z pomocą wnucząt nie byłem przekonany co do takiej formy nauki. Moje obawy okazały się jednak zbyteczne. Taka forma nauki to czysta przyjemność. Dzięki Uczelni uzyskałem nie tylko wymagane kwalifikacje, ale także przekonałem się do takich nowych technologii. Pozdrawiam – Grzegorz z Kalisza.
    6/2/20
  • Radosna

    Niedawno ukończyłam swój pierwszy kierunek na WSKZ (aktualnie studiuję jeszcze drugi) i chcę się z wami podzielić moimi wrażeniami! Może komuś moje doświadczenia pomogą podjąć decyzję :)) Przede wszystkim uczelnia przykłada się z niesamowitą dbałością do każdego szczegółu. Platforma jest bardzo przystępna, w każdym momencie wiadomo co gdzie jest, a poruszanie się po niej nie sprawia żadnej trudności. Wszystko jest zawsze pod ręką, nie ma narzuconych godzin kiedy należy realizować lekcje, a materiały są po prostu świetne! :) No i oczywiście ogromny plus za obsługę! Wcześniej nie spotkałam się z tak kompetentną obsługą studenta
    6/2/20
  • Słuchaczka:))

    Witam czy studiował ktoś Bibliotekoznawstwo ? jak wygląda praca dyplomowa? Pozdrawiam
    6/2/20
  • absolwentka :)

    Ja mogę się podzielić wrażeniami, bo niedawno skończyłam ten kierunek, jednak w wersji rozszerzonej o spektrum autyzmu i zespół Aspergera, bo mojej dyrekcji wydał się ciekawszy. Przede wszystkim, co mogę pochwalić to dobry kontakt, bo wcześniej studiowałam na innej Uczelni (pozwolę sobie nie wymieniać nazwy) i niestety nawet tydzień czekałam na jakiekolwiek informacje, a tutaj jeden dzień i miałam wiadomość. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się, że tak zmienię zdanie o studiach w takim trybie, materiały jasne, czytelne, przejrzyste, mogłam się też uczyć wieczorami, a przy małych dzieciach - wiadomo jak bywa :). Dla mnie naprawdę super :)
    6/1/20
  • Patula87

    Witam czy ktoś studiował oligofrenopedagogike (podyplomowka) o podzieli się wrażeniami ?
    6/1/20
  • Joanna :)

    Ostatnio jak chciałam się zapisać na drugi kierunek to prosiłam mailowo o program i mi wysłali :) więc możesz napisać tutaj: kontakt@studia-pedagogiczne.pl
    5/25/20
  • Dorota

    Czy można gdzieś zobaczyć program studiów z języka polskiego jako obcego?
    5/24/20
  • Sluchaczka

    Jak dobrze, że ja znalazlam w necie tę uczelnię! mój kierunek stacjonarnie nie został otworzony, a tutaj nie musiałam czekać na grupę. Studia były mi potrzebne do awansu w pracy. Kazdemu będę Was polecać!
    5/20/20
  • Cello992

    Wygodny sposób nauki, duża oszczędność czasu. Szczerze polecam!
    5/20/20
  • Magdalena

    Świetna forma nauki, materiały przygotowane w profesjonalny sposób. Polecam :)
    5/19/20
  • Maro

    Hejka! Powiedzcie jak to się odbywa. Jeżeli dzisiaj się zrekrutuję to dostane od razu materiały do nauki czy dopiero w październiku ?Chciałbym wykorzystać wakacje na naukę i zrobić jak najwięcej materiału bo od września orka i czasu będzie mało :(
    5/19/20
  • Ewelina1

    Wszystko super, polecam
    5/19/20
  • Jul19

    Świetna forma nauki. Już jeden semestr za mną i mogę tylko wszystkim polecać. Wszystko super, nie trzeba nigdzie jeździć. Bałam się, ze to będzie jednak trudne taka nauka jednak szczerze jest mi dużo łatwiej teraz niż na studiach gdzie jeździłam na uczelnie. Serio polecam podyplomówki w WSKZ
    5/19/20
  • Karinka794

    Zaczęłam studia podyplomowe musiałam na polecenie dyrektora szkoły.. Szczególnie teraz to wg. mnie najlepsze rozwiązanie. Nie tracę czasu nie czekam, aż otworzą Uczelnie i będą wykłady. Sama decyduje kiedy się uczę! W dzień wiadomo praca, a wieczorem jak mam siłę to siadam do wykładów nikt mnie nie goni, czytam i uczę się kiedy chce i to jest ogromny plus. Praktyki mam zaliczone częściowo (za dotychczasową pracę) resztę chyba zrobię jak otworzą szkoły. Ogólnie jestem zadowolona i polecam
    5/19/20
  • Asia

    Potrzebowałam zrobić studia podyplomowe, ale w moim mieście nie otworzyli kierunku bo było za mało chętnych. WSKZ spadło mi z nieba, zadzwoniłam, dowiedziałam się wszystkiego i na drugi dzień miałam już dostęp do materiałów. Polecam!
    5/18/20
  • Paulina

    Materiały bardzo rzetelnie przygotowane. Świetna opcja dla osób , które mają dużo zajęć na cidzien i nie mogąsobie pozwolić na cotygodniowe dojazdy.
    5/18/20
  • Joanna

    Najwygodniejszy sposob nauki z jakim sie spotkalam. Wszystkie materialy przygotowane w profesjonalny sposob, ale tez bardzo przystepnym jezykiem. Super konktakt, polecam z calego serca!
    5/18/20
  • Ola

    Studia na najwyższym poziomie!
    5/18/20
  • Kinga

    Najlepsza szkoła! Polecam !
    5/18/20
  • Dajko

    Hm, a jeśli ja po ekonomii zrobię podyplomówkę z biologii, historii, albo polskiego to też będę mogła tych przedmiotów uczyć?
    5/16/20
  • jaro

    Myślę że mimo wszystko będziesz musiała zrobić podyplomówkę z chemii lub biologii. Do tego przygotowanie pedagogiczne jeżeli nie masz. Chyba że w jakimś zespole szkół gastronomicznych byś mogła uczyć dietetyki albo technologii żywienia. Orientowałaś się ?
    5/15/20
  • Mariola

    Jestem mgr dietetyki, chciałabym uczyć biologii lub chemii. Czy w tym przypadku mam szanse na zatrudnienie, skoro dietetyka zawiera w sobie elementy tych przedmiotów?
    5/14/20
  • Guest

    Marzena chyba 100% online, ale czy to online odbywa się tak, ze cała grupa spotyka się na kamerkach i słucha, dyskutuje i dzieje się to „tu i teraz”? Czy wykłady i cwiczenia są nagrywane, a każdy robi we własnym tempie zadania, nie mając przy tym kontaktu z pozostałymi studentami?
    5/14/20
  • Bb

    Dzięki wielkie za odpowiedzi :) mieszkam na wsi, w promieniu 10 km od mojej miejscowości są 2 szkoły podstawowe, dlatego jeśli próbowałabym się przyjąć, to na pewno tam. Może jakos da się obejść wymóg magisterki z konkretnego przedmiotu i zatrudnia mnie po podyplomowych :) a wiecie może czy istnieje możliwość (na jakiejś innej uczelni ) zrobienia magisterki online, by móc uczyć?
    5/14/20
  • Marzena

    O ! I to jest komentarz! Kompletentnie i na temat. Słuchajcie, a jak jest z tymi studiami online. Szukam po wszystkich stronach. Czasami znajduję info. że 100% online, nawet klasówki, gdzie indziej piszą że tylko 50% online bo tylko na to pozwala prawo polskie. Mógłby ktoś to rozwinąć. Super by było jakby ktoś z uczelni odpowiedział. Sorry za meczace pytanie, ale na te studia i tak muszę się zapożyczyć i nie chce sie nabić w butelke.
    5/14/20
  • Do Komkom

    Rozpoczęcie podyplomówki z drugiego przedmiotu i to niepokrewnego ma sens gdy że tak powiem masz już "nagraną" pracę z dyrektorem szkoły i ma dla ciebie godziny. Gdy startujesz dopiero do jakiejś szkoły to jednak wymagają studiów i to magisterskich z konkretnego przedmiotu. Przedmiot podyplomowy, to tylko do CV żeby ładniej wyglądało :) Druga sprawą jest to że po podyplomówce - nawet gdyby była ona najlepsza - trudno by Ci było przygotować uczniów do matury. Moim zdaniem - oczywiście jest ono subiektywne - drugi przedmiot podyplomowo ma sens jeżeli już uczysz w szkole i to podstawowej. Inna sprawa jeżeli jesteś na przykład, tak jak ja, po Politechnice (np. po matematyce, inform. itp.) i musisz tylko dorobić przygotowanie pedagogiczne. Wtedy te studia nie tylko mają sens ale są konieczne. Mam koleżankę w pracy, który jest po kosmetologii, zrobiła podyplomowo biologie i jej uczy. Dostała się do pracy dzięki znajomościom, jak to często bywa, przygot. pedag. zaczeła już w trakcie roku szkolnego ucząc, ale... byłam jej opiekunem stażu. No cóż, mam nadzieję że dziewczyna będzie pogłębiała swoją wiedzę. Na dzień dzisiejszy wątpię żeby z jej klas ktoś zdał maturę z biologii. Mówię to szczerze - wierzcie mi. A ją konkretnie bardzo lubię i jej pomagam jak mogę. Reasumując: studia podyplomowe mają sens gdy naprawdę kręci cię ten przedmiot i będziesz go pogłębiać oraz gdy już ucząc, masz wstępnie nagrane godziny z tego przedmiotu. Życzę powodzenia we wszystkim. Postaram się czasami tu zajrzeć i odpowiedzieć na pytania. A do Przemyśla mam wielki sentyment ... to już jednak inna historia :)
    5/14/20
  • Logopeda

    Gosia. Oczywiscie. Po to sa te studia :-)
    5/14/20
  • Gosia

    Jak skończę logopedię to mogę otworzyć sobie własna działalność? Gabinet i pracować jako logopeda?
    5/14/20
  • Komkom

    Dyrektor szkoły mi nie wyśmieje takiego dyplomu? Jest realna szansa na zatrudnienie jako nauczyciel po takich studiach?
    5/14/20
  • Do Adama

    Adamie, robiłeś przygotowanie pedagogiczne, by pracować w szkole? Miałeś studia kierunkowe do nauczania?
    5/14/20
  • Bb

    Od zawsze moim marzeniem było zostanie nauczycielka. Kończę inne studia i chciałabym poradzić się was tutaj (bo widzę, ze dużo osób codziennie dodaje tu wpisy) czy jeśli zrobię nauczanie biologii jako drugiego przedmiotu to będę mogła jej uczyć, mimo ze nie mam żadnego innego przedmiotu? Albo historii? Chemii? Moje studia nie są z niczym takim związane... Ponowne studia licencjackie / magisterskie byłyby dla mnie niestety zbyt duża strata czasu, dlatego szukam sposobów, by zostać nauczycielem szybciej. Ktoś był w takiej sytuacji jak ja?
    5/14/20
  • Magda

    Witam Wszystkich, mam pytanie...właśnie studiuję pedagogikę podst i ponadpodstawową. Zaliczyli mi połowę praktyk z podstawówki gdzie pracuje i chcą abym drugą zrobiła w szkole ponadpodst. Nie byłam tego świadomia wcześniej, nigdzie tego nie pisało ani nikt mi nie mówił przez telefon. Nie dam rady teraz zrobić tych praktyk w innej szkole-pracuję w podstawówce i mam 3 dzieci...i jeszcze ten covid, czy myślicie, że mi pozwolą zmienić kierunek na pedagogikę w podstawówce? jakoś nie widziałam wcześniej tego kierunku. Kurczę, bardzo mi zależy. Jeszcze mi nie odpisali....ogólnie dobrze mi się uczy w domu a szkoła wydaje mi się rzetelna. Dzięki za odp.
    5/14/20
  • Gość

    Zapisałem się na studia przez koronawirusa i nie żałuje. Studia są prowadzone w wygodnej formie i mi to odpowiada. Zajęcia całkiem interesujące. Wykłady z Panem Sochą są mega interesujące. Generalnie fajna kadra.
    5/13/20
  • Adam

    Robilem studia na kierunku przygotowanie pedagogiczne. Polecam
    5/13/20
  • Artur

    Realizowalem u nich kilka kierunkow i zlego slowa nie moge powiedziec. Chyba tylko konkurencyjne uczelnie moga ich krytykowac bo w innych uczelniach jest 100 razy gorzej wszystko i wystarczy zadzwonic lub napisac maila do takiego swps, wsb itp i nikt nawet nie odpowie lub nie odbierze! Zwlaszcza w sezonie. W WSKZ wszystko smiga i jest mega sprawne.
    5/13/20
  • Dorota

    Oceny są niby dobre, więc ciekawe. Trochę mnie dziwi, ze można być np. logopeda, albo nauczycielem po studiach przez Internet. Podzielcie się informacją co studiujecie i czy polecacie :)
    5/13/20
  • Magda i Piotr

    Właśnie się zapisałem na studia z dziewczyną. Na ten moment wszystko ok :)
    5/13/20
  • Julia

    Właśnie się zapisałam z polecenia koleżanki i od razu mam zaświadczenie o tym, że studiuje. Rozpoczynam przygodę z tą Uczelnią :)
    5/12/20
  • Bogusia do Agnieszka

    Hej, robiłam też u nich przygotowanie, bo mój pracodawca tego wymagał, dopisałam się na drugi kierunek po 1 semestrze z informatyki :) Dostałam rabat na drugi kierunek i zaświadczenie dla pracodawcy :) Więc wszystko bardzo fajnie zorganizowane
    5/12/20
  • Dorota

    Ale tam jest napisane, że uzyskuje się uprawnienia do nauczania drugiego przedmiotu. A gdybym chciała uczyć go jako pierwszy, nie będąc wcześniej nauczycielką, to tak można ??
    5/12/20
  • Agnieszka

    Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Bogusiu, a robiłaś też dodatkowo podyplomówkę z przygotowania pedagogicznego, czy miałaś je jakoś zawarte w programie Informatyki?
    5/11/20
  • MNiSW - ewidencja

    Ludzie przecież jeśli WSKZ znajduje sie w ewidencji uczelni na oficjalnej stronie to nie ma żadnych obaw. Ja robiłem jeden kierunek na WSB, a drugi w WSKZ i szczerze powiem, że bardziej mi odpowiadało w WSKZ pod kątem jakości, kontaktu z uczelnią itp. Także to jedna z lepszych uczelni moim zdaniem.
    5/9/20
  • Bogusia DO AGNIESZKA

    Hej, Agnieszko, najlepiej zadzwonić na ich infolinię :) Dużo fajnych i pomocnych osób tam pracuje, na pewno pomogą Ci z dostosowaniem wykształcenia do kierunku :) A co do samych studiów - ja jestem po dziennikarstwie i skończyłam u nich nauczanie informatyki i mam uprawnienia do nauczania tego przedmiotu :) Więc chyba tak, ale warto jeszcze zapytać :D
    5/8/20
  • Adrianna

    Przez przypadek wysłałam na podyplomowych studiach, które robię online dokumenty nie jako skan, a do Przemyśla i bez problemu dotarły :))) więc na pewno w mieszkaniu się nie znajduje ta Uczelnia. Pozdrawiam serdecznie - Ada :))
    5/8/20
  • Agnieszka

    Czy po studiach typu nauczanie biologii, nauczanie języka polskiego itp., mogę zostać normalnie nauczycielka? Są to studia dla nauczycieli, ale czy mogę mieć mgr z psychologii i taka podyplomowke np. z polskiego i normalnie uczyć polskiego? Proszę o odpowiedz
    5/8/20
  • Kaja

    Czy ta szkoła to oszustwo? Ktoś pisał ze siedziba znajduje się w mieszkaniu właściciela, to prawda? Ktoś coś wie więcej o tym? Nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto, jeśli to jakiś przekręt
    5/8/20
  • Joanna

    Witam, Mogę prosić osoby, które studiowały logopedię o opinię? Jak wyglada sprawa praktyk??
    5/7/20
  • Anka

    Zapisałam się 2 tygodnie temu i wszystko bardzo sprawnie przebiega. Uczelnia na wysokim poziomie. Na koncie studenta wszystkie niezbędne dokumenty, faktury, wnioski, dzienniki itp. no generalnie mega fajnie i intuicyjnie. Polecam
    5/6/20
  • Semestry

    Odpowiadajac: sa 2 semestry (letni i zimowy). Mozna jednak dopisac sie do juz rozpoczetego. O takie szczegoly to pytajcie juz na uczelni bo kazda moze inaczej rozpoczynac dany semestr. :-)
    5/6/20
  • Jarek

    Z tego co wiem to wszystkie studia sie od pazdziernika albo od lutego zaczynaja i nie ma szans zeby je w maju zaczac bo ustawa tego nie przewiduje.
    5/5/20
  • Marta

    Podpinam się pod pytanie o to kiedy skończę I semestr jeśli zapiszę się w maju oraz kiedy rozpocznę semestr II i III.
    5/5/20
  • Gocha

    Super że jest taka możliwość !!! Dzięki serdeczne że poświęcasz czas i mi odpowiadasz! Obiecuję że to moje ostatnie pytanie :) Początek studiów zaczyna się z chwilą zapłacenia tzn. gdy w maju zacznę to w październiku skończę pierwszy semestr? Czy nawet jak teraz wykupię studia to i tak oficjalnie zaczną mi się one od października tego roku dopiero ? Dzięki Ci wielkie za cierpliwość do mnie! Kochana jesteś !!!
    5/5/20
  • Do Gocha

    Taki zapis w regulaminie byc moze jest ale to standard. Jesli poprosisz o mozliwosc aktywacji z mozliwoscia zwrotu srodkow to tez na to pojda (ja tez o to poprosilam i mi bez problemu to umozliwili). To uczelnia prostudencka. Nie jest to niestety norma na innych uczelniach.
    5/5/20
  • Gocha

    Dzięki za odpowiedź! Muszę się spokojnie rozejrzeć bo i tak jak rozumiem studia dopiera się zaczną na jesieni i mam jeszcze trochę czasu. Poza tym nie ma co być pochopnym w podejmowaniu decyzji. Doczytałam w regulaminie Uczelni WSKZ że akceptując go - regulamin - zobowiązujesz się do zapłacenia za cały tok studiów; czyli nawet gdy po pierwszym semestrze zobaczysz że to lipa albo stracisz pracę i nie będzie cię stać na kontynuację to i tak musisz zapłacić za wszystkie semestry. Nie ma co się spieszyć.
    5/4/20
  • Do Gocha

    Gocha... nie siej paniki. Wystarczy zadzwonić do uczelni i dowiesz się, że: 1. W czasach koronawirusa nie musisz realizować praktyk stacjonarnie, więc wystarczy się dogadać z dowolną instytucją. 2. Uczelnie nie podpisują umów na praktyki, bo to jest bez sensu... Jakby podpisywały uczelnie takie umowy (o zgrozo...) to byś musiała jechać w wyznaczone miejsce a tak to masz dowolność zrobić je w DOWOLNYM miejscu. Nawet rzut beretem od swojego miejsca zamieszkania. 3. Od uczelni dostajesz komplet dokumentów (dziennik praktyk, itp.). Wystarczy to wydrukować i uzupełnić zgodnie z wytycznymi. Generalnie bajeczka :)
    5/3/20
  • Gocha

    Wszystko cudnie... ale weź tu znajdź miejsce gdzie praktyki odbyć z tej logopedii :( Z tego co wyczytałam uczelnia nie ma żadnych umów na praktyki zawodowe. 180 godzin !!! Gdzie je zrobić we własnym zakresie ? O to jest pytanie ! Ja nie pracuję w szkole... mam nadzieję że po logopedii mając dodatkowe kompetencję do jakiejś się zahaczę bo mam już magisterkę z historii i przygotowanie pedagogiczne. Orientuje się ktoś jak to wygląda z tymi praktykami ? Dzięki jeżeli znajdziesz czas by mi odpowiedzieć (zwracam się do przedmówczyni po logopedii w WSKZ) i do Was wszystkich !!! Help )
    5/3/20
  • Do Sylwii i Pauli

    Od razu odpowiem za 1 zamachem :) Logopedię studiowałam i skończyłam studia dosłownie kilka miesięcy temu. Dostałam świadectwo - generalnie wszystko mega ok. Program jest zgodny z obowiązującymi wymogami, ma odpowiednią liczbę godzin itp. itd. Także możesz śmiało się zapisać, tylko wcześniej zadzwoń do nich i zapytaj czy jest nabór otwarty (zielona ikona przy kierunku "rekrutacja otwarta"). Jak się zapisywałam to trochę się spóźniłam, bo mają limity miejsc na danym kierunku i musiałam miesiąc czekać na nowy nabór. Sylwia: umową jest zaakceptowanie regulaminu (akceptujesz regulamin podczas zakładania konta). Jest to o tyle fajne rozwiązanie, bo siedzibę uczelni mają w Przemyślu, a dzięki temu nie trzeba do nich tam jechać podpisywać dokumentów itp. :) Także śmiało sobie teraz realizuj kierunek. Zobaczysz jak fajny kontakt jest z obsługą i że nie ma problemu z dodzwonieniem się lub otrzymaniem odpowiedzi na wysłanego maila czy poprzez livechat.
    5/3/20
  • Paula

    Czy jest tu ktoś, kto studiował logopedię?
    5/2/20
  • Sylwia

    Witam. Właśnie rozpoczęłam studia podyplomowe i zapłaciłam 1 ratę czesnego, ale nie podpisałam żadnej umowy z uczelnią. Jak to wyglądało u Was? Podpisywaliście coś?
    5/1/20
  • Kamila

    Planuje wybrać się na Integracje Sensoryczną z elementami terapii behawioralnej. Jest ktoś po tym i podzieli się opinią?
    4/30/20
  • Michal

    Ja studiowalem przygotowanie pedagogiczne dla psychologow. Polecam. Swiadectwo zgodne z nowymi przepisami.
    4/29/20
  • Marta95

    Czy ktoś studiował przygotowanie pedagogiczne dla psychologów? Jak wrażenia?
    4/28/20
  • Emi

    Spokojnie - jest bardzo dużo materiałów w formie wideo, tylko udostępniane są np. w 2 lub 3 semestrze. Zależy od kierunku. Ja zrobiłam przygotowanie pedagogiczne i dzieki temu utrzymałam zatrudnienie w szkole (okazało się, że mimo 10 lat pracy w szkole dopatrzyli się, że tego nie miałam) - potrzebowałam kwalifikacji bardzo szybko i pilnie. WSKZ bardzo mi pomogło, dlatego mogę śmiało polecić. Świadectwo oczywiście było wydane zgodnie z przepisami. Program studiów również spełniał wymogi nowych rozporządzeń. Polecam
    4/26/20
  • An

    Studiuję tam on line na dwóch kierunkach pedagogicznych jednocześnie. Studia dobre dla tych, co lubią dużo czytać, bo wszystkie materiały są w pdf'ach. Ale są bardzo dobrze przygotowane i pod względem merytorycznym jak i technicznym. Czyta się przyjemnie, łatwo przyswaja informacje. Konkretna wiedza, a nie jakieś pitu pitu, kiedy przychodzi na wykład osoba, która przez dwie godziny gada od rzeczy i nie przekazuje żadnej wiedzy. Nie tracisz czasu na pierdoły, a gdzie zrobisz i jak zaliczysz praktyki to już Twoja sprawa. Ja szczerze polecam.
    4/26/20
  • Paula

    Dzień dobry. Interesują mnie studia podyplomowe dla nauczycieli. Czy jest tutaj ktoś, kto studiuje na tej uczelni i mógłby podzielić się informacja jak wyglądają zajęcia? Czy odbywają się w czasie rzeczywistym czy może w formie wykładów na platformie e-leatningowej? Jak wygląda egzamin na koniec studiów?
    4/25/20
  • Kasia

    Zapisałam się 2 tygodnie temu i wszystko na bardzo wysokim poziomie. Kontakt z uczelnią, materiały dydaktyczne itp. A ci co narzekają to proponuję zadzwonić do jakiejkolwiek innej uczelni i porównać z tą uczelnią... Przecież od razu będzie widać przepaść. Na żadnej innej uczelni nie mogłam doprosić się o udzielenie nawet podstawowych informacji. Ja zapisałam się na kierunek BHP i polecam.
    4/23/20
  • Katarzyna

    Ja zapisałam się na kierunek ochrona danych osobowych, a że jestem osobą, która zawsze zadaje sporo pytań — to oczywiście to materiałów też się pojawiły. Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona, bo nie spodziewałam się, że dostanę tak szczegółową odpowiedź i że wszystko zostanie wyjaśnione (oczywiście ze wskazaniem źródeł). Kiedyś pracowałam jako redaktor, zajmowałam się również korektą tekstów (chociaż o nieco innej tematyce) i nie mogę się "przyczepić". Wszystko jak należy, z dbałością o szczegóły i troską o studenta :) Pozdrawiam - Katarzyna
    4/23/20
  • Dawid

    I Ja chciałem zapisac się na studia do nich, bo perspektywa uzyskania dyplomu bez wychodzenia z domu jest bardzo kusząca, ale zalapalem kontakt z ich "studentem" . Materiały, które udostępniają są po prostu na zenujaco niskim poziomie, bez oparcia o jakąś konkretną bibliografię .. poza tym w ofercie Jest chyba z 150 kierunków. Nie macie wrażenia, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego?
    4/23/20
  • Wystarczy sprawdzić w POLon

    Wystarczy sprawdzić w polon: https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run?execution=e1s1 żeby potwierdzić, że uczelnia powstała w 2001 roku. Nazwa została w tych 20 lat zmieniana, jak w każdej uczelni praktycznie w Polsce czyt. SWPS, WSB itp. itd. W te 20 lat myślę, że trochę osób przeszkoliła... :D Również można zadzwonić i potwierdzić, że mają oddziały w całej Polsce (Warszawa, Wrocław, Przemyśl) i nie w mieszkaniu ale dużych gmachach lub nowoczesnych biurowcach.
    4/21/20
  • Mirek

    Dziwne szkola powstała w maju 2019r. Więc jeszcze nikt nie powinien jej ukończyć, a tu takie komentarze. Właściciel zmienił 3 razy nazwę. Ostatnio nawet siedzibę. Teraz uczelnia jest w Wrocławiu w mieszkaniu.
    4/17/20
  • Marta

    Zapisałam się na Zamówienia Publiczne i mam.kipka pytań do osoby, która to kończyła. Chodzi mi przede wszystkim o tryb i formy zaliczania
    4/17/20
  • Amanda242@onet.pl

    Witam. Jeśli ktoś studiował wczesne nauczanie języka angielskiego i zechciałby podzielić się swoją opinią proszę o kontakt na amanda242@onet.pl Dziękuję
    4/14/20
  • Ania

    A czy można Pani Alino skontaktowac sie z Pania jakos prywatnie prze maila na przykład? chciałam spytac o kilka rzeczy z tego kierunku
    4/10/20
  • Alina

    Ja studiowałam wczesne nauczanie języka angielskiego. Bardzo polecam - wszystko na bardzo wysokim poziomie. Kontakt z uczelnią (w przeciwieństwie do innych uczelni) bardzo łatwy i przyjemny. Inne uczelnie potrafią nie odbierać telefonów przez tydzień.... tutaj za każdym razem łączyłam się bez żadnych problemów od razu. Widać że pracuje na tej uczelni mnóstwo kumatych osób. Polecam
    4/9/20
  • Ania

    A studiuje ktoś tutaj Wczesne nauczanie języka angielskiego ? i podzieli się swoją opinią
    4/7/20
  • Emil

    Pani Ewo ja jestem w trakcie studiow na tym kierunku. Wszystko bardzo sprawnie. Biorac pod uwage ze reszta uczelni jest obecnie zamknieta to najlepsza alternatywa. Zajecia w wskz odbywaja sie bez przerw.
    4/2/20
  • Ewa

    Witam jestem w trakcie studiów nauczanie geografii. Ktoś się podzieli wrażeniami, informacjami z tego kierunku? Ewciaw79@o2.pl
    3/31/20
  • Geograf

    Polecam studia u nich. Materiały masz zawsze dostępne, a to szczególnie ważne jak ma się już swoje lata. Pracujesz swoim tempem i zawsze możesz liczyć na ich pomoc. Bardzo kompetentne osoby, co zdarza się bardzo rzadko dzisiaj. Polecałem i polecał będę wszystkim moim znajomym.
    3/19/20
  • Marcelina

    Idealna szkoła, zwłaszcza teraz!! Żadnych odwołanych zajęć, materiały konkretne, łatzyw kontakt z uczelnią. Polecam, studia online są idealnym rozwiązaniem :)
    3/19/20
  • Justyna

    Osobiście odradzam studiowanie na tej uczelni on-line, materiały które są dostarczane można znaleźć w internecie, po drugie zdajesz 1 semestr a na 2 semestr czekasz 8 miesięcy.
    3/17/20
  • Edyta

    Ja jestem bardzo zadowolona z tej formy :) ale wszystkim osobom, które mają pytania polecam kontakt telefoniczny. Obsługa jest bardzo konkretna i bez problemu można uzyskać informacje.
    2/7/20
  • Patrycja

    Zastanawiam się nad podjęciem studiów podyplomowych w Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego (studia w formie e-learningu). Jak wyglądają zaliczenia? Są w formie testowej, czy opisowej? Pracuję i studiuję zaocznie jeszcze jeden kierunek, dlatego zastanawiam się czy dam radę pogodzić te studia. Będę wdzięczna za odpowiedź :)
    1/28/20
  • justyna

    Studiowałam jakiś czas temu na Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego (studia w formie e-learningu). Materiały były solidnie przygotowane, a bywam wymagająca ;). Zaletą było też to, że przed zapisaniem, wszystkiego dowiedziałam się dzwoniąc na infolinię. Chociaż miałam dużo pytań, zawsze dostawałam szybką i konkretną odpowiedź. Takie podejście do studenta rozumiem! ;)
    1/15/20
  • Ana

    Na podyplomowych online nie ma ani jednego zjazdu, wszystkie zaliczenia przez Internet, z możliwością wielokrotnego podejścia do zaliczeń, egzamin końcowy też na platformie. Zastanawiam się czy warto podejmować takie studia ...
    1/11/20
  • Wojciech

    Sam studiuję na WSKZ i nie mogę narzekać. Tryb nauki online jest bardzo wygodny a świadectwo i tak się otrzymuje takie samo, jak przy studiach dziennych czy zaocznych na uczelniach państwowych.
    1/10/20
  • Ana

    Jak oceniacie studia podyplomowe nauczycielskie online w tej szkole? Będę wdzięczna za każdą opinię.
    12/28/19
  • Marta

    Okazało się, że na dniach otwartych było z 40 ich wykładowców. Większość z nich to wykładowcy prowadzący zajęcia na uczelniach typu SWPS, Kozminski, WSB itp. byli mega sympatyczni, otwarci. Dodatkowo utwierdziłam się, że ceny podane na ich stronach są cenami finalnymi i nie ma dodatkowych kosztów (wcześniej myślałam, że cena na stronie jest za 1 semestr, a okazało się, że za całość! - mega tanio porównując do innych uczelni). Już jestem zapisana na 2 kierunki studiów podyplomowych (e-learning): przygotowanie pedagogiczne i zarządzanie oświatą. Bardzo profesjonalnie wszystko wygląda, kontakt bardzo przyjemny, wszystko zgodnie z informacjami podanymi na stronie - chyba pierwszy raz spotykam się z uczelnią, która nie ma w d.... studenta tylko jest dla niego pomocna. Szok! Dlatego pozwoliłam sobie tak szczegółowo to opisać, bo wiem że ktoś (tak jak ja wcześniej) może się zastanawiać i mieć wątpliwości. Zadzwońcie do nich jeśli macie pytania i pewnie będą tak pomocni jak w moim przypadku. :)
    12/25/19
  • Aneta

    Jestem z uczelni bardzo zadowolona. Jest to jedyna uczelnia z jaką miałam styczność (a studiowałam w 3 różnych uczelniach - również uniwersytetach itd) która jest DLA STUDENTA. Student nie jest u nich tylko liczbą w tabelce. Wystarczy do nich zadzwonić i już sam kontakt i życzliwość definiuje ich stosunek do swoich studentów. Wykładowcy na tej uczelni są najlepsi z możliwych. Często są to Ci sami wykładowcy co na innych uczelniach (Koźmiński,SWPS itp.) na których kierunki są czasem 5-8 razy droższe! Dodatkowo są mega otwarci, a kontakt z nimi nie jest problematyczny. Niby taka podstawowa rzecz, ale zobaczcie jak to wygląda na innych uczelniach... Żeby się czegokolwiek dowiedzieć lub porozmawiać z kimś kompetentnym to albo jest to niemożliwe, albo zajmuje to mnóstwo czasu. Oni na swojej stronie mają zarówno takie narzędzia jak np.: LiveChat. Czegoś nie wiesz, to piszesz i za chwile wszystko wiesz... Wiem, że trochę się rozpisałam, ale studia to poważna sprawa i wybór uczelni jest dla niektórych jedną z ważniejszych decyzji w życiu, dlatego pozwoliłam sobie rozwinąć temat.
    12/8/19
  • marta

    czy możecie napisać coś więcej o studiach w tej szkole? nie widzę w ogóle świeżych opinii na ich temat, chyba też inaczej się nazywali wcześniej, może dlatego. Czy warto iść do nich na bezpieczeństwo wewnętrzne czy szukać gdzie indziej?
    10/15/19
  • marta

    nie wiem czemu średnio, mi się tam tutaj podoba. Najbardziej powinno zależeć na prestiżu szkoły i tym co za to niesie, a wg mnie ta szkoła jest naprawdę dobra jak na Przemyśl :)
    7/18/12
  • kasik

    moim zdaniem tak średnio... Nie chcesz isc do wiekszego miasta? zalezy Ci na wielkości miasta czy nie? Na prestiżu szkoły? na innych podobnych czynnikach?
    1/23/12
  • jagoda

    czy ma sens studiowanie technologii żywności i żywienia człowieka w Przemyślu? co sadzicie na ten temat? jakie bede mieć pesrpektywy pracy, będąc kolejnym rocznikiem absolwentów tego kierunku? czy szukać czegoś na uniwerku w Rzeszowie? poradzcie, co robić?
    6/2/11