Ocena uczelni

Komentarze (28)
Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Uczelnia Korczaka

    Reply for the comment of Studentka from date 11/12/20
    Jako najstarsza w Polsce uczelnia niepubliczna, funkcjonująca od niemal 30 lat, dokładamy na co dzień wszelkich starań by nasi polscy i zagraniczni studenci traktowani byli z należytym szacunkiem i na najwyższym poziomie. Jesteśmy dumni, że mimo upływu lat - z respektem do naszej tradycji, ale i zamiłowaniem do unowocześniania i podwyższania swych standardów, możemy pochwalić się niesłabnącą przychylnością ze strony tych, których mamy przyjemność kształcić. Życie jednak bywa zaskakujące. Przekonujemy się o tym ostatnio wszyscy. Na nowo uczymy się rzeczywistości, w której przyszło nam żyć. Nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi. Wyciągamy jednak z tego wnioski, by uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości. Jeśli zatem ktokolwiek poczuł się niekomfortowo, przepraszamy. Liczymy, że spotka się to ze zrozumieniem. Mamy nadzieję, że dokonany przez Państwa wybór okaże się trafny. Jeśli nie, służymy pomocą. Pozdrawiamy, życząc sił w tych trudnych czasach! Uczelnia Korczaka
    11/16/20
  • Studentka

    Nie polecam. Bardzo nie polecam. Niepoważna uczelnia. Rekrutowałam w 2020 na Pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Jednolite magisterskie, niestacjonarne. Inaczej się tego opisać nie da: Byłam wodzona za nos cały październik, że niby kierunek wystartuje. Że póki co online bo koronawirus ale potem już normalnie. I przy każdym moim kolejnym telefonie Pani potwierdzała, że kierunek wystartuje. A ja naiwna wierzyłam. Aż w końcu zadzwoniłam i dostałam krótką informację, że w sumie to nie, jednak nie wystartuje i czy może jestem chętna na studia całkowicie online. A zaznaczałam, że nie jestem zainreresowana studiami online przy każdej rozmowie! Przypuszczam, że liczono na to, że zostawieni bezdusznie na lodzie studenci zdecydują się na studiowanie online na ich uczelni. Ja napisałam podanie do dziekana na inną uczelnie i teraz na szczęście studiuje gdzieś indziej. Prawie przegapiłabym przez nich rok.
    11/12/20
  • Asia

    Powiem krótko "NIE POLECAM". Faktycznie kadra była dobra a nawet doskonała, ale to już czas przeszły. Plany na ostatnią chwilę, legitymacje i dyplomy daleko po terminach. Ostatnio byłam na stronie Uczelni i moim oczom ukazał się jakiś facet z odsłoniętą klatą - chyba już tylko to zostało Uczelni do zaoferowania przyszłym studentom. Chcesz się przytulić do klaty wybierz tą Uczelnię, chcesz dyplom a przede wszystkim wiedzę, zdecydowanie wybierz coś innego.
    10/7/20
  • Zażenowana

    Rzeczywiście potwierdzam że kadra pracy socjalnej była bardzo dobra z naciskiem była. Z tego co wiem od kolegów z Ośrodka to tych najbardziej wartościowych Uczelnia się pozbyła żenada zatem obecnie nie polecam A to co zostało to chaos i kompletny brak kompetencji i wiedzy.
    10/7/20
  • Beata

    Czy ktos obecnie studiuje Pedagogikę na WSP? Jak wrażenia? Rzeczywiscie taki chaos i tragedia?
    9/16/20
  • Kamila

    Kończyłam pracę socjalną 2 lata temu na magisterce. Bardzo otwarta i pomocną kadra, zajęcia miałam głównie z magistrami, ale mają oni duża wiedzę i dobre podejście do studenta. Generalnie uczelnia pro-student.
    9/22/19
  • xxxx

    czesc ;) czy sa tu jacys chetni na I rok praca socjalna?
    9/17/19
  • Laura

    Hej :) Czy ktos moglby sie podzielic opinia nt pracy socjalnejn najlepiej na zaocznych? Jak kadra, podejscie do studenta, material, organizacja itd BardO prosze o pomoc Dzieki!
    9/12/19
  • Kvmilv0

    Mam parę pytań dotyczących uczelni, a sama strona wszystkiego nie wyjaśnia mam nadzieję że, znajdę tutaj kogoś kto mi pomoże. Zaczynam studia na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej :)
    7/30/19
  • Katarzyna

    Mam dobre wspomnienia po tej uczelni. Nie spotkałam się z większymi trudnościami i znalazłam pracę w zawodzie. Studiowałam pedagogikę wczesnoszkolną. Jeśli będę potrzebowała jakiejś podyplomowki, na pewno rozważe powrót.
    7/14/19
  • Absolwent

    Praca socjalna na dobrym poziomie, nie żałuję że wybrałam tę uczelnie. Jestem tegoroczną absolwentką, miło wspominam zajęcia - kadra na wysokim poziomie, zajęcia ciekawe. Bardzo pomocne Panie z dziekanatu. Służyły mi wielokrotnie pomocą. Pod uczelnią jest darmowy parking. Generalnie polecam
    7/12/19
  • w2019

    Co powiecie o zaocznej pracy socjalnej? Chce do Katowic dojeżdżać samochodem , czy jest pod uczelnia darmowy parking?
    7/5/19
  • były_student

    Totalny chaos organizacyjny. Plany przesyłane na dwa dni przed zajęciami. Ciągle są zmieniane. Nie można doprosić się o zaświadczenia i ważne papiery. Odsyłanie od drzwi do drzwi. Cały czas nie wiem czy rozpoczęte studia na pewno dają uprawnienia. Zero kontaktu z dziekan. Do tego drogo... Omijajcie!
    11/24/18
  • Manga

    Była Studentka, czy tam naprawdę wymagają zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań do studiowania danej specjalności??? Musiałam wyprosić skierowanie, które mogę sobie wsadzić, albowiem uczelnia nie ma podpisanej umowy z żadną przychodnią, mało tego, nie ma tam wyszczególnionych czynników szkodliwych, więc czekam teraz aż pani z rekrutacji mi oddzwoni i naświetli sytuację...
    10/3/18
  • Manga

    Zapraszam wszystkich wybierających się na mgr na edukację wczesnoszkolną i przedszkolną do wydziału w Katowicach do tajnej grupy na FB https://www.facebook.com/groups/481206325729703/about/
    10/3/18
  • xyz

    Po tej uczelni zapomnij o przygotowaniu pedagogicznym! Omijać z daleka!
    10/2/18
  • Kasia

    Witajcie!. Czy ktoś wybiera się na Pedagogikę Przedszkolną I Wczesnoszkolną ( Magisterka), albo Pedagogika Opiekuńczo- Wychowawcza ( jeszcze się waham)? Co możecie powiedzieć , o tej uczelni, trudny poziom?. Wymagający wykładowcy?. Czy jest się tam gdzie zatrzymać na noc ?
    9/7/18
  • Była studentka

    UCIEKAJCIE! Ta uczelnia to po prostu kpina i złodziejstwo! Byłam studentką wsp w Katowicach i mogę Wam powiedzieć, że zmarnowany rok i stracone pieniądze, to nic przy tych nerwach, których się tam najadłam. Na moim roku Dziekan zrezygnował i do końca roku nie było nikogo... Sekretariat cały czas zamknięty, nic nie da się załatwić, żadnego opiekuna roku, zajęcia cały czas odwoływane, wykładowcy mieli tam tylko po kilka godzin i przychodzili kiedy chcą albo wcale, Czterech planistów w ciągu roku i Meksyk taki, że wiadomość o tym że będzie zjazd przychodziła w ten sam dzień (np godzinę wcześniej) Odwoływanie zajęć - brak wiedzy i później wysyłają na praktyki a człowiek nie ma pojęcia kompletnie o niczym Przez cały rok nie dostałam umowy do podpisania, bo cały czas nas zbywali a pieniądze chcieli brać... Po prostu uciekajcie gdziekolwiek indziej bo nie wyniesiecie z tej uczelni nic prócz pustego portfela i zmarnowanych lat.
    8/22/18
  • Jola

    Macie opinie jak teraz tam się studiuje? Jest duży wybór pedagogik na slasku ale łatwo wejśc na minę.
    6/5/18
  • julia

    Wybieram sie na pedagogikę wczesnoszkolną. Mógłby ktoś studiujący na tej uczelni powiedziec jak wygląda aktualna sytuacja z wykładowcami, czy warto isc na te uczelnie, czy studia sa wymagające. Panicznie boje sie pomylki w wyborze szkoly, bo juz takowa popelnilam wybierać moja szkole srednia. Z góry dziekuje za odpowiedź :)
    3/20/17
  • GaBa

    Słyszałam, że dziekan po prostu odszedł z uczelni, ludzie czasem zmieniają pracę, taki lajf. Przyjdzie nowy dziekan, no i tyle. Nic nie wiem o omijaniu uczelni, mnie tutaj się podoba i nie planuję omijać :))
    10/17/16
  • Studentka

    Co się stało z dziekanem Wąsińskim? Dlaczego mówicie o omijaniu uczelni z daleka.? Fakt, że bajzel, ale tak chyba na innych też jest.
    10/12/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    10/6/16
  • agnes

    no nie powiedziałabym, że tragedia. na przedszkolnej i wczesnoszkolnej poziom wysoki, nie słyszałam, żeby na innych specjalnościach było gorzej.
    9/22/16
  • anka

    tragedia!
    9/13/16
  • kaja

    cześć, czy ktoś studiował może terapię zajęciową z arteterapią na WSP? jakieś opinie? warto? czy to tylko maszynka do zarabiania kasy? chciałabym się jak najwięcej nauczyć, a nie tylko zapłacić za dyplom.
    6/5/16
  • minia

    Zbyt ogólne to pytanie, ale spoko, wiem o co chodzi - taki skrót myślowy :) Studiuję w WSP w Katowicach i jestem z tych studiów zadowolona, więc, odpowiadając na Twoje pytanie, dla mnie (ale przypuszczam, że i dla znajomych ze studiów) najlepsza pedagogika w Katowicach jest właśnie w WSP im. Korczaka.
    12/20/14
  • gdzie najlepsza pedagogika?

    pedagogika w Katowicach na prywatnych uczelniach - KTÓRA NAJLEPSZA?
    12/1/14