Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Łodzi - w likwidacji (WSP Łódź)

Komentarze (77)

  • ????? likwidacja???

    czy ta szkoła jest likwidowana???? bo strona nie działa!!!
    30.08.2017
  • mm

    to prawda dziadostwo oszuści i złodziei dobrze ich nareszcie ich zlikwidowano zasłużyli na to bo oszuści i złodziei
    20.12.2016
  • miriam

    Niestety to tragedia ta ,,uczelnia,, .Jakieś miernoty uczą ...ja odebrałam papiery po drugich zajęciach.
    06.12.2016
  • MARTA

    DZIADOSTWO NASTAWIONE NA KASĘ. NIE POLECAM A WRĘCZ ODRADZAM
    06.12.2016
  • Michał

    Fajna uczelnia, bez problemu zdałem wszystkie egzaminy, ilosc godzin na uczelnii tez ok. Ja studiowalem pedagogike logopedie ale jest tez bardzo duzo innych specjalizacji i kazdy moze sobie cos dobrac dla siebie :D
    10.08.2016
  • Kamila

    Obecnie jestem studentką tej uczelni. jestrm zadowolona. Moim zdaniem jest fajnie, ponieważ oni koncentrują się tam tylko na pedagogice, a nie jak na innych uczelniach mozesz studiowac wszystko a wniczym nie sa dobrzy.
    28.07.2016
  • Miko

    Ja polecam !!!
    03.04.2016
  • zielona

    Studiowałam tam jeszcze na żeromskiego. Potem rozjazd w zajęciach miedzy Piotrkowska a Żeromskiego! Dwa różne wykłady w innych miejscach o tej samej godzinie potem jakoś to zorganizowali ale mielismy np 5-10 minut na dojazd na piotrkowską. Po przeniesieniu odechciało nam się chodzić na zajęcia. "sale" czyli aula podzielona szmatami albo salka na środku korytarza(przejściówka). Coraz więcj wykładowców gdzieś wywiewało, zmieniano na nowych którzy nie przychodzili na zajęcia, nie informowali, nie odpisywali na maile. Co do promotorów -śmiech na sali z kolezankami miałyśmy trzech różnych promotorów i żadna nie była zadowolona ze swojego. Mój wrecz oznajmił mi że nie pomoże mi w pracy, albo musze zmienić temat bo jego mój temat nie interesuje. Zrezygnowałam z nich. Teraz chciałam wrócic majac nadzieje ze coś się poukładało, poprawiło ale widzę że jest gorzej a w zarzadzie, kadrach same spokrewnione osoby
    03.03.2016
  • MIla

    Proszę poczytać komentarze osób niezadowolonych. Niektórzy lubią oczerniać innych ( w tym przypadku uczelnię ) dla samej satysfakcji. Wypowiedzi tych ludzi są niespójne, pełne błędów stylistycznych i gramatycznych, bez składu i ładu. Mam nadzieję i głęboko w to wierzę, ze w taki sposób nie wypowiadają się osoby z wyższym wykształceniem. Zatem z tą uczelnią ( i żadna inną ) nie mają nic wspólnego.
    30.12.2015
  • wika

    ja tam jestem zadowolona, gdyby jeszcze nie trzeba było płacić za naukę, to już nie miałabym żadnych zastrzeżeń
    30.12.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    19.11.2015
  • jjj

    Zdecydowanie nie polecam. jedno wielkie oszustwo. Najlepiej sprawdzić kadrę i jej rozwój naukowy...
    03.09.2015
  • fifi

    ale na stronie www wygląda to całkiem bardzo dobrze? skąd są wykladowcy na pedagogice?
    23.08.2015
  • kkk

    Czy ktoś studiował może z was oligofrenopedagogikę lub edukację przedszkolną i wczesnoszkolną na podyplomówce??
    13.07.2015
  • była studentka

    Choć to prawda, że zmieniali promotorów na WSP nie było tak źle. Nasza druga Pani Promotor była bardzo fajna, wyrozumiała i przy odrobinie wysiłku i poważnego podejścia do sprawy (ze strony studenta) nie było żadnych problemów z pracą mgr i obroną.
    27.04.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    26.04.2015
  • socjoterapia

    CHicałam zapytać czy warto wybrać się na studia podyplomowe z socjoterapii na wsp? Kto wykłada? Niestety nie ma nigdzie na ten temat informacji.
    22.04.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    20.04.2015
  • Michal

    Witam.Ja studiowalem tam 8 lat temu Pedagogike sportu,rekreacji i turystyki i byla to zajebista szkola.Kadra pedagogiczna tez super.Nigdy nie mialem glowy do nauki ale tam nie mialem zadnych problemów.Naprawde milo wspominam,wtedy szkola miala siedzibe na ulicy Zeromskiego.Pozdrawiam.
    08.04.2015
  • Studentka

    Uczelnia bardzo dobra. Wykładowcy bardzo przyjaźni, profesjonalni. Wielu niezadowolonych, to niestety ci, którzy uważają,że nic nie robiąc dostaną dyplom.
    22.01.2015
  • Kate

    a jak to możliwe, ze uczelnia dostała pozytywną ocenę PKA jak wszyscy wartościowi wykładowcy z niej uciekli? Czy tego nikt w ministerstwie nie kontroluje?
    13.10.2014
  • Ani

    Ja przenoszę kwity, ponoć są niewypłacalni, nie płacą wykładowcą :(
    11.10.2014
  • załamany

    byłem studentem ;))) Teraz to tragedia, aż się dziwię, że mają jeszcze nabór. TO POMYŁKA POD KAŻDYM WZGLĘDEM!!!! Żadnych mocnych stron. Dodatkowo dostali warunek z PKA i kolejna kontrola w bieżącym roku. I potwierdzam, że dobrzy wykładowcy sprzed lat już odeszli. STANOWCZO ODRADZAM
    29.09.2014
  • RazDwa

    Czy ktoś wybiera się na marketing, multimedia itp?
    17.07.2014
  • olaga

    Na studiach podyplomowych niska jakość kształcenia. Przypadkowi wykładowcy. Kilku profesjonalistów na Socjoterapii reszta ... tragedia a kierownik kierunku cóż ... marne kompetencje, niska kultura osobista. ODRADZAM.
    27.01.2014
  • absolwentka

    ja na zarządzanie oświatą zapisałam się na uniwerek, skończyłam na wsp jedne studia podyplomowe i raczej kolejnych nie chcę
    23.01.2014
  • była i może przyszła

    zastanawiam się nad kierunkiem zarządzanie oświatą, czy ktoś to kończył, czy po ich ukończeniu będę mogła się ubiegać o stanowisko dyrektora przedszkola czy może okaże się, że nie będę miała takich uprawnień? A może ktoś wie gdzie najlepiej skończyć zarządzanie oświatą?
    22.01.2014
  • gosia

    kiedy wybiera się specjalności? na którym roku? co polecacie pod kątem przyszłej pracy?
    17.01.2014
  • ja

    czy ktoś wie jak jest na zarządzaniu oświatą, i czy uzyskane uprawnienia są zgodne z rozporządzeniami znając tę uczelnię trzeba być ostrożnym
    05.01.2014
  • razDwa

    Gdzie oni odeszli? Czy na zawsze?
    21.12.2013
  • Starystudent

    Ktoś napisał, że kiedyś to była dobra szkoła. I to jest racja. Wykładowcami byli doświadczeni ludzie mający i wiedzę i charyzmę. Do tego pracowali ludzie z dużym doświadczeniem pedagogicznym i osobistymi sukcesami. Oni po prostu zarażali pasją. Fantatyczne charaktery! Odeszli wszyscy najlepsi... Prawie wszyscy naraz i sądzę, że to coś mówi.
    20.12.2013
  • razDwa

    do kk: dzięki za informację, szkoda, że tak szaro to wygląda.
    10.12.2013
  • była studentka

    Witam. W lipcu ukończyłam podyplomowo socjoterapię w WSP. Czytając niepochlebne wpisy o tym kierunku, chciałabym zauważyć, że niektórym słuchaczom naszego kierunku nie pasował żaden prawie wykładowca, czepiali się dosłownie wszystkich i wszystkiego, nawet krótka praca zaliczeniowa z danego przedmiotu wywoływała falę oburzenia wśród niektórych słuchaczy. Zdarzały się także kłótnie z wykładowcami!!! Polubiłam swoją grupę, choć z żalem przyznaję, że za zachowanie niektórych osób zwyczajnie mi wstyd. Osobiście polecam socjoterapię w WSP, do wykładowców również nie mam zastrzeżeń. Podziwiam Panią kierownik naszego kierunku Iwonę J. za jej siłę, bo wiele zdrowia przez nas straciła! Pozdrawiam
    29.11.2013
  • kk

    do razDwa: nie zastanawiaj się nad terapią zajęciową, bo taki kierunek nigdy nie doszedł do skutku na WSP, ponieważ musi być co najmniej 20, czy 30 osób chętnych, żeby kierunek powstał, ja też chciałam studiować terapię zajęciową, niestety kierunek wybiera się dopiero po pierwszym roku a większość osób wybiera co innego i jest za mało chętnych, w związku z tym siłą rzeczy lądujesz np. na resocjalizacji albo oligofrenopedagogice. Po za tym sama uczelnia jest na w miarę dobrym poziomie, mam na myśli wykładowców ( choć zdarzają się wyjątki), większość studentów reprezentuje za to niestety poziom typowy dla dawnych zawodówek.
    20.11.2013
  • Marketing z grafiką reklamową i multimediami

    chce spytac o ten kierunek: Marketing z grafiką reklamową i multimediami, od jak dawna WSP ma go w ofercie? czy są starsze roczniki, które realizują ten program i czy możecie cos więcej na ten temat napisać, bo na stronce uczelni jest parę dzań zaledwie
    19.11.2013
  • krzysiek

    studiowalem w wsp i bylo super. Wykładowcy bardzo pomagają i wspierają, teraz jestem na magisterce i polecam WSP. Maksimum praktyki w krótkim czasie bo 3 sem trwają studia mgr
    07.11.2013
  • joanna

    szkoła swoje , dziekanat swoje, wykładowcy swoje, każdy rządzi sie swoimi prawami i nikt ze sobą tego nie konsultuje
    06.11.2013
  • razDwa

    Cześć, zastanawiam się nad terapią zajęciową. Ktoś już jest w tym temacie i może coś napisać?
    05.11.2013
  • Studentka

    Szkoła bardzo przyjazna,wykładowcy bardzo kompetentni tylko wymagający i trzeba dużo się uczyć,aby mieć solidną wiedzę,ale to chyba normalne i nic złego ! Z moich obserwacji na uczelni,to wszyscy niezadowoleni to ci którzy myślą,że wystarczy chodzić (a i to niekoniecznie) i papier się dostanie.Niestety takie osoby mają później takie samo podejście do pracy.
    29.10.2013
  • Niezadowolona

    Kiedyś, jak zaczynałam to była dobra szkoła. Z roku na rok robiło się coraz gorzej, ale ostatni rok to już przegięli. Mileiśmy fantastyczną babeczkę od projektu edukacyjnego p. Edytę młoda, zyczliwa, kompetentna a w połowie roku zmienili nam na jakiegoś filozofa... Poza tym szkoła ma ocenę warunkową i uciekli z niej już wszyscy, z którymi zaczynałam studia... Nigdy więcej WSP
    21.10.2013
  • poi

    niedługo nikt nie zostanie; oczywiście oprocz właścicielki....
    14.10.2013
  • pedagog

    Co się dziwicie! Jak mają warunek, to każdy kto mądry ucieka... Kto zostaje w dziekanacie?
    11.10.2013
  • TZ III

    Żartujecie....!!! Fajna dziewczyna! Wesoła i zawsze coś doradziła...
    10.10.2013
  • Tomek

    No tak... wiem, bo się kontaktowałem w sprawie harmonogramów. Pani Beata je układa, ale od października już nie ma jej w sekretariacie :) Trzymam kciuki żeby do naszego zakończenia i Pani Marzenka nie zrezygnowała ;(
    09.10.2013
  • Aris

    Wiecie, ze ta blondynka co byla najdluzej na podyplomowkach tez zrezygnowala??? Jak nie daj ... ta starsza Marzena zrezygnuje - to bedzie porazka dla WSP. Szkoada! Bo byla to osoba kompetentna!!! Wiedziala co i jak... szkoda!
    09.10.2013
  • miś

    Uczelnia ma ocenę warunkową jakości kształcenia. To jakaś porażka.
    05.10.2013
  • Karolina

    Też tam chodziłam! jedno, wielkie nieporozumienie!!!! NIE POLECAM!!!! Żeby uzyskać zaliczenie z najprostrzych przedmiotów trzeba nieźle się nabiegać za przerośniętymi ambicjami profesorkami! Nie szanują studentów i ich czasu!
    01.10.2013
  • Kasia

    Odradzam, Panie z dziekanatu nie potrafią udzielic informacji , każda informuje o czymś iinym, w wiekszości kadra beznajdziejna, wyciagaja tylko z ludzi pieniadzę, atmosfera fatalna, w większości specjalizację się nie otwieraja, problem z obroniem sie i praktyki !!! WIELKIE NIE DLA TEJ UCZELNI !!!!!!!!
    28.09.2013
  • katej.

    Zdecydowanie odradzam. Sami teoretycy bez praktyki.
    23.09.2013
  • administratywista

    Polecam kierunek administracja w Filii UŁ w Tomaszowie. Można studiować magisterkę po dowolnym licencjacie. Dyplom uniwersytecki, maja wszystkie pozwolenia.
    15.09.2013
  • były nauczyciel

    Przedziwna, nieprzyjemna, nieprzyjazna atmosfera pracy. Odradzam stanowczo.
    15.09.2013
  • była studentka wsp

    NIE POLECAM! Omijajcie tę "uczelnię" szerokim łukiem! Nic się tam nie nauczycie a stracicie tylko nerwy, pieniądze albo rok, tak jak ja! Kadra to jakiś zlepek profesorków z całej polski gdzie ich nigdzie nie chcą to zebrali się w wsp! Jednym słowem; kumoterstwo, kolesiostwo i nepotyzm! Do tego bałagan i niezorganizowanie! Nagle w połowie semestru zmieniają promotora i prace trzeba pisać po raz drugi ale to jeszcze nic! Po powrocie na drugi rok ,kolejna zmiana promotora bo poprzedni się rozmyślił i wrócił do swojego miasta!( tym samym pisanie pracy po raz trzeci !) Kpina ze studentów , brak szacunku i poszanowania jakichkolwiek praw i zasad.
    13.09.2013
  • pedagog

    Studiowałam różne kierunki na różnych uczelniach-tej NIE POLECAM. Kadra porażka. Oczywiście nie wszyscy, ale młodzi magistrzy, bez doświadczenia praktycznego, zaginani prostymi pytaniami studentów... Chyba nie o to chodzi na podyplomówkach. Tylko dla tych, którzy chcą się "prześlizgnąć" a nie zdobyć wiedzę. Generalnie uczelnia nastawiona na zbijanie kasy a nie rzetelne przygotowanie studentów
    30.08.2013
  • Missz

    Mieli akredytację i nie ma wyników. Podobno warunkowa ale się odwołują
    24.08.2013
  • nicola

    Czy ktoś się wybiera w tym roku na kierunek pedagogika specjalna ?
    20.08.2013
  • fubu

    Socjoterapia katastrofa, uczą jej specjaliści od 'siedmiu boleści' - a jakie kwalifikacje? Po prostu żal. Całe szczęście, że właścicielka uczelni nie ma pojęcia kogo zatrudnia. Wybierając WSP warto się zastanowić. Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    29.07.2013
  • KATASTROFA!

    GDYBY NIE CI NIELICZNI DOBRZY PRAKTYKUJĄCY SOCJOTERAPEUCIE TO BYŁABY NAPRAWDE KATASTROFA! LEPIEJ NIECH CI CO MAJA ZAMIAR DOPELNIC WYKSZTALCENIE NIECH PRZEMYSLA SPRAWE
    21.07.2013
  • KATASTROFA!

    JAK KTOS MA SILNE NERWY NIECH IDZIE NA SOCJOTERAPIE W TEJ SZKOLE! PRZEDMIOTOW KIERUNKOWYCH UCZA NIEFACHOWCY KPINA Z LUDZI!!!!
    21.07.2013
  • zawiedziona

    jestem zawiedziona studiowaniem w tej szkole, odradzam zdecydowanie
    21.07.2013
  • kate

    czy ta uczelnia ma Kadrę z tego zakresu - grafika w marketingu? to jest uczelnia pedagogiczna
    24.06.2013
  • kadra? o co chodzi?

    co nasz na mysli, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem intensje? twoim zdaniem kadra jest dobra? czy wrecz przeciwnie? jak oceniacie te uczelnie?
    23.06.2013
  • kate

    Warto zauważyć, że uczelnia jeszcze nie ma pozwolenia na prowadzenie tego kierunku - czek na zatwierdzenie Ministerstwa. Wiec może warto się zastanowić... Poza tym kadra? Czy uczelnie "pedagogiczna" ma taka kadrę... Lepiej sprawdzić , żeby potem nie być zawiedzionym....
    21.06.2013
  • nowy kierunek Multimedia i Grafika w Marketingu - czy warto?

    zauwazylam, ze ta szkola ma zamiar wprowadzic nowy kierunek: Multimedia i Grafika w Marketingu brzmi fajnie, podoba mi sie, jest zbiezne z moimi zainteresowaniami, ale - no wlasnie - tu sie zaczynaja moje watpliwosci: - czy warto byc pierwszym rokiem i troche krolikami do testow? - czy nie lepiej szukac czegos podobnego w uczelni, ktora ma juz to od jakiegos czasu (gdzie w Łodzi????) - jak sie zabezpieczec, zeby moz zrezygnowac po pierwszym semestrze, jesli uznam, ze takie studia mi nie odpowiadaja? czy jest to w ogole mozliwe? w koncu student moze sie chyba rozmyslic, zmienic zdanie, itd.
    14.05.2013
  • roska

    znajoma podyplomowki robila u nich, rozmawialam z nia o tej szkole, byla zadowolona, klimat sympoatyczny, kadra bez zarzutu, zaliczenia nieupierdliwe, poszlo sprawnie
    29.04.2013
  • Magdalena

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
    29.04.2013
  • ola2163

    Hej. Chciałabym dowiedzieć się gdzie mogę zabrać papiery z WSP? dokładnie na jakiej ulicy znajduje się to miejsce? Z góry dziękuje
    10.03.2013
  • a kto sie orientuje??

    jak wrzucam kierunek pedagogika w wyszukiwanie i zaznaczę miastao Łódź - to wychodzi mi sporo szkol, oczywiscie Uniwerek Łódzki, ale tez kilka innych prywatnych, no i teraz pytanie: gdzie polecacie w takim razie pojsc na pedagogike? ktora szkole prywatna z Lodzi wybrac? WSP o tyle mnie przekonywala, ze ma tym sie tylko skupiaja, maja po prostu pedagogike plus te specjalna - koniec kropka, gdzie indziej misz masz, sama nie wiem, ale mnie nie za bardzo to przekonuje, chetnie poslucham waszych sugestii, eta
    05.02.2013
  • Cass

    Polecam !! SUper studia !!
    21.01.2013
  • studentka

    Jeśli mam być szczera to powiem tak kiepskie studia :/ niestety najlepsi wykładowcy odeszli na dodatek praktyki były naprawdę świetne ale niestety przez nie bym nie zaliczyła semestru ... wszystko było pogmatwane i nie przemyślane, powinno się zmienić ludzi którzy zażądzają praktykami bo widać mają małe doświadczenie, a na ostatnim roku plan który nam podawali zmieniali tylko że nas nie informowali albo co chwila się zmieniał co wieczór ... nie po układane studia nie zrobiła bym na WSP nigdy magistra bo nie mam ochoty przechodzić przez to samo od początku
    15.10.2012
  • miron

    Przez pewnien czas mieli zawieszony nabór przez ministerstwo na magisterkę. Najlepsi wykładowcy też odeszli. Bieda!
    09.10.2012
  • marlena

    trochę późno tu wróciłam, mimo że specjalnie dodałam stronę do ulubionych żeby sprawdzić czy ktoś mi odpowiedział! dziękuję bardzo ze informację. nie jest to jednak kierunek który mnie interesuje, bo nie mam aż takiej cierpliwości żeby się go podjąć. pozostaje mi znaleźć coś innego.
    16.08.2012
  • katarzyna

    czy kierunke Socjologia jest nowy na tej uczelni? od kiedy WSP ma studia socjologiczne? ktos studiuje socjologie i powie, jak jest u nich?
    09.08.2012
  • do marleny

    Pedagogika rewalidacyjnato system wychowania, nauczania i terapii dzieci i młodzieży upośledzonej. To dążenie do przywrócenia zdrowia osobnikom pozbawionym go w jednym lub wielu tych zakresach.
    12.07.2012
  • marlena

    A cóż to takiego pegadogika rewalidacyjna? Zainteresowała mnie nawza, pierwszy raz się spotkałam z takim kierunkiem. Proszę o info.
    08.05.2012
  • Aleksanrda

    Moim zdaniem jest dobra szkoła. Posiada dobrych wykładowców i myślę, że można zostać po niej porządnym pedagogiem z krwi i kości. Jedynym minusem jaki udało mi się zaobserwować jest to, że przyjmuje wszystkich jak leci, gdyż poziom inteligencji niektórych studentów jest niezbyt wysoki.Natomiast na poziom wykładów narzekać nie można.
    14.03.2012
  • Jadwiga

    Jesli jestescie zdecydowani na PEDAGOGIKE, a nie dostaniecie sie na publicznej w Lodzi, to Wyzsza Szkoła Pedagogiczna jest najlepszym wyborem. Ja dalam jej srednia ocene 7,8. Zasluzone!!!
    29.05.2011
  • oliwia

    chciałabym studiować pedagogikę specjalną, proszę studentów tego kierunku o wyrażenie swoich opinii o tym wydziale
    27.05.2011