Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Pedagogiczna ZNP w Warszawie - stan likwidacji (WSP ZNP Warszawa )

Komentarze (40)

  • Ala

    Zostaliśmy i już jesteśmy magistrami. Wielu"dezerterów "wraca. Było na prawdę fajnie. I zapisujemy się na podyplomówkę.
    28.08.2017
  • były student WSP ZNP

    Niestety Broniarz nie wycofał się z decyzji - uczelnia WSP ZNP została zamknięta a wykładowcy zwolnieni dyscyplinanie. Aby uniknąć podatku (bo sporo zstało na koncie WSP ZNP), połączono siły z inną uczelnią - tzn. niby inna uczelnia (WWSH) przejęła WSP ZNP i dawne WSP ZNP to obecnie wydział pedagiczny WWSH, ale niestety nie ma już kadry z WSP ZNP. Efekt? Studenci mają problemy z obronami i pisaniem prac. Sławą tej uczelni byla świetna i znana w środwisku edukacyjnym kadra, do której zaliczało się wielu znanych twórców obecnych systemów edukacyjnych.
    11.10.2016
  • PPP

    No własnie od kilku dni (09.09 2016) decyzja o likwidacji została cofnięta i uczelnia działa normalnie. Rekrutuje na nowy rok akademicki.
    11.09.2016
  • magda

    Przeniosłam się już na Uczelnię Warszawską na Bródno. Cieszę się, że już mam gdzie dalej uczyć się.
    29.06.2016
  • LIKWIDACJ

    Niestety - szkołą została postawiona w stan likwidacji. Studenci będą kończyć naukę w innych uczelniach, zostaną przeniesieni w celu kontynuacji toku studiów. Trwają ostre rozmowy, negocjacje, ustalenia. Atmosfera jest mocno napięta.
    29.06.2016
  • INFO ze strony tej uczelni

    Chyba ważne, to podaję: Protest Zwracamy się do ZG ZNP – Założyciela WSP ZNP i Rektora WSP ZNP z następującymi żądaniami: 1. Anulowanie rozpoczętego przez Założyciela procesu likwidacji naszej uczelni. WSP ZNP znajduje się w dobrej kondycji kadrowej i finansowej. 2. Wszyscy studenci winni zakończyć studia – w Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP, kontynuując prace dyplomowe u wybranych promotorów. Wnioskujemy o obniżenie czesnego za rok akademicki 2016/2017. 3. Wzywamy Senat Uczelni i ZG ZNP – Założyciela do przyjęcia wspólnego planu stabilizacji działalności zapewniającego ukończenie studiów przez aktualnych studentów. 4. Będziemy wspierać wszystkie działania władz uczelni i Samorządu Studenckiego, ukierunkowane na godne ukończenie studiów przez naszych studentów. Oczekujemy na ostateczne stanowisko do dnia 30 maja 2016 r.. Po tym terminie rozpoczynamy ogólnopolską akcję protestacyjną. Z poważaniem, W imieniu Komitetu Obrony Studentów WSP ZNP dr hab. Henryk Bednarczyk prof. nadzw.
    08.06.2016
  • ada

    faktycznie tak jest, choć bardzo mnie dziwi taki stan rzeczy, sprawdzałam nawet ceny dla zaocznych i stacjonarnych ale są takie same czy nie ma haczyka w postaci opłat...
    17.05.2016
  • pytanie o specjalności

    czy to jest tak, jak podają na stronie uczelni, że na kierunku PEDAGOGIKA na studia dziennych są 2 specjalności? a na tym samym kierunku na studiach niestacjonarnych jest ich aż 14 ? To jest wg mnie dziwne i niesprawiedliwe, bo dzienni powinni mieć jeśli już to więcej możliwości, albo przynajmniej tyle samo co zaoczni? możecie się wypowiedzieć na ten temat?
    24.02.2016
  • madzia

    a co taka edukacja dla bezpieczeństwa mi daje? czego mogę się nauczyć na tej specjalności? ukończył to ktoś? poproszę o opinie
    24.11.2015
  • ccc

    Edukacja dla bezpieczeństwa to specjalność na studiach niestacjonarnych I stopnia w WSP na kierunku pedagogika
    12.08.2015
  • pytanie o ofertę

    patzrę na stronę, prezentację i głupieję: czy ta szkoła czyli WSP ZNP na kierunek Edukacja dla bezpieczeństwa???
    24.03.2015
  • podyplomowe z logopedii

    czy ktoś robił w ZNP studia podyplomowe z zakresu Logopedii? macie może jakieś zdanie na temat tego, gdzie najlepiej realizowane są tego typu podyplomówki? znajoma już dawno kończyła tę uczelnię, była zadowolona, ale mi zależy na świeżych i sprawdzonych informacjach, anna
    03.03.2015
  • marta

    ja skończyłam tutaj pedagogikę i za moich czasów nie było większych problemów w dziekanacie czy z wykładowcami... osobiście nie żałuję, że ją wybrałam, teraz jestem pedagogiem w szkole i zamierzam się dalej rozwijać
    26.01.2015
  • mania

    z informacji na stronie wynika, że tak, tylko pedagogikę ;)
    30.12.2014
  • miśka

    czy ta uczelnia ma tylko jeden kierunek????
    22.09.2014
  • Ewelinka

    Akurat Panienka Ewelinka ma pozaliczane wszystkie przedmioty i wysoką średnią. Nie rozumiem co to za dziwny wywód łączący prawidłowość konstruowania opinii dotyczącej tej uczelni a wysokości średniej czy pozaliczanych przedmiotów. Czyżby złe oceny i brak zaliczeń przedmiotów miały przyćmiewać umiejętność prawidłowej oceny otoczenia? Pffff. Bardzo ciekawa teza. Zajęcia połączone ze specjalizacją od 3 semestru? Które? Jeżeli animacja, podstawy pracy menedżera, marketing w działalności kulturalnej, etykieta menedżera jest dopiero na 6 semestrze to jak możliwe jest żeby przedmioty powiązane ze specjalizacją, te najważniejsze!, zaczynały się na 3 semestrze? Również coś o tym wiem. Z komentarza enigmatycznego Pana Filipa, który założył odgórnie, iż jestem nieukiem (omylnie z resztą), mogę uznać za słuszne postawienie pytania dlaczego nie studiuję na innej uczelni. Dlaczego? To chyba proste. Przerywanie studiów po pierwszym roku, tudzież na półmetku uważam za niezbyt mądre posunięcie. Ponadto do szkoły zwabił mnie zachęcający opis kierunku, który niestety ni jak się ma do rzeczywistości. Zły wybór nie zamyka jednak możliwości podjęcia studiów na innej uczelni, co oczywiście zamierzam uczynić. Tak więc Szanowny Panie Filipie jak najbardziej moja noga postanie na jednej ze wskazanych przez Pana uczelni. A tak na zakończenie - dla Pana Pani Ewelinka.
    16.05.2014
  • pedagogika wsp znp

    jeżeli macie na oku inne uczelnie to zdecydowanie odradzam tą szkołę!!!!! w dziekanacie tragedia, nie znasz swoich wszystkich ocen bo zapomną Cię wpisać na protokół masakra!!!! jestem na 6 sem lic i nie mogę powiedzieć nic dobrego na temat tej szkoły. a kadra, tylko dr. Piotrowska i dr. B. Walczak są wykładowcami, których się z przyjemnością słucha. reszta na wykładach dyktuje nam książki. nie idźcie do tej szkoły!!!!!
    20.02.2014
  • pkmak-fan

    Hymm jak dla mnie wykładowcy to właśnie jeden z najlepszych powodów dla których warto tam studiować - a co do zajęć specjalnościowych to zaczynają się od 3 semestru kończę właśnie 5 więc coś o tym wiem - ja nie żałuję i szczerze polecam Zresztą magisterskie też zamierzam tam zrobić :)
    16.02.2014
  • filip

    Skoro panience Ewelince tak się uczelnia nie podoba, to czemu nie studiuje na SGH lub SGGW? A może Ewelinka po prostu się nie uczy i nie wie, jaka jest rzeczywiście ta uczelnia. A może panienka ma niezaliczone zajęcia i niezdane egzaminy?
    13.02.2014
  • Ewelinka

    Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. Poziom nauczania nie jest dobry - prawdziwi wykładowcy, z pasją, są tu nielicznymi jednostkami. W uczelni atrakcyjne są jedynie nazwy kierunków - niestety nic więcej za tym nie idzie dla przykładu studia menadżer i animator kultury - brzmi zacnie, a okazuje się wielką lipą. Program przeładowany niepotrzebnymi przedmiotami lub takimi które występują ponownie tyle że pod inna nazwą. Zajęcia powiązane ze specjalizacją dopiero na ostatnim roku!!!!! a animacja na ostatnim semestrze - żenada. Strata pieniędzy i strata czasu. Jak ktoś chce zrobić sobie tylko nic nie warty papierek to polecam. Uczelnia nie dosięga do pięt uczelni typu SGH czy SGGW. Niestety.
    11.02.2014
  • babel

    Uczelnia całkiem całkiem (piszę po 1 roku studiów na niej ) oczywiście jak się chce to zawsze się znajdzie coś do czego można się przyczepić – ale kadra na wysokim poziomie a to najważniejsze nom i uczelnia działa już długo
    04.12.2013
  • drapisek

    ja się jeszcze zastanawiam, choc niewiele czasu zostalo, czy po poł roku moge zrezygnować, jeśli uznam, ze to nie są studia dla mnie?
    17.09.2013
  • ciekawostka na stronie WSP ZNP

    na stronie glownej - ciekawostka!!! zastanawiam sie, co kandydat ma myslec patrzac na wykaz zadluzenia sudentow??? moze macie jakis pomysl z interpretacje???
    30.08.2013
  • Zosia_samosia

    Ta uczelnia to totalna klapa. tydzień temu napisałam w tej sprawie do Rzecznika Praw Studenckich. Kadra wykształcona ale poziom nauczania - raczej niski. Na zaocznych zmieniają program (bez wiedzy studentów), terminy egzaminów wrześniowych są podawane w trakcie wakacji a w przypadku jednego z nich nie było go w ogóle!!! Panie w dziekanacie robią łaskę, że rozmawiają ze słuchaczami. z prowadzącymi zajęcia - brak kontaktu - nie ma do nich maili, nie ma dyżurów, nie ma telefonów. tel lub mail do kontaktu jest tylko dobrą wolą prowadzącego - jesli poda na zajeciach. Mała elastyczność, nie liczą się ze słuchaczami pracującymi. ZDECYDOWANIE ODRADZAM
    29.08.2013
  • ola

    Jestem studentką pedagogiki wczesnoszkolnej z angielskim na WSP ZNP. Mamy podział na grupy. Ogólnie kierunek jest dla osób, które znają angielski perfect i potrzebują papierka, który i tak nic nie daje. Żeby uczyć angielskiego trzeba zdać FCE albo CAE. Praktyki dopiero na 5 semestrze (III rok), 8 tygodni + pisanie pracy licencjackiej. Przy wyborze kierunku na magisterkę wybiorę zupełnie coś innego .
    27.08.2013
  • Studentka2013

    Poziom nauki dość wysoki. Kadra na wysokim poziomie. Szkoda tylko, że nie dorównuje temu baza lokalowa uczelni, obsługa dziekanatu i strona internetowa. Jezeli ktoś wybiera uczelnię, bo chce się jednak na studiach czegoś nauczyć, to polecam. Są wymagania, ale ambitne osoby mają pole do popisu. Polecam.
    30.05.2013
  • Insomnia

    Witam.Chciałóabym rozpocząc studia na tej uczelni-a dokładnie pedagogikę z językiem angielskim.Interesują mnie tylko studia zaoczne-mam malutkie dziecko.Skończyłam już inne studia-zwierzęce :-) Tylko nie wiem czy sobie poradzę w mojej sytuacji życiowej :-)
    29.04.2013
  • ola

    a teraz niby jest gorzej?
    29.03.2013
  • kaja

    rozpoczynałam studia na uczelni WSP ZNP w Warszawie w 1995r., czyli w roku, w którym uczelnia wystartowala. bardzo miło i z sentymentem wspominam zajęcia, szczególnie wykłady z pedagogiki ogólnej z profesorem, od którego biło ciepło, zrozumienie i wielka pokora. Jednym slowem czlowiek "wielkiego serca" niczym Korczak. Człowiek, na którego chciało się patrzeć i sluchać bez końca.
    25.02.2013
  • drapi

    jesli ktos chce studiowac pedagogike, to smialo moge polecic te uczelnie, dobra kadra, rozbudowany program, poziom w moim odczuciu umiarkowanie wysoki, tzn, dla chetnych poprzeczka moze byc wywindowana bardzo wysoko, ale dla tych z mniejszymi ambicjami - daje sie pozaliczac przy srednim zanagazowaniu
    12.02.2013
  • gregory

    nie, zebym sie czepial, bo do Pedagogicznej mam senstyment osobisty (dziewczyna tu studiuje), ale przyznacie, ze te kolorowe dzwoneczki na ich stronie sa smieszne???? przydaloby sie podrasowac nieco witrynke, bo w porownaniu z innymi uczelniami jest cieniutko, poza tym - spoczko :-)
    10.02.2013
  • polo

    jest ok
    02.11.2012
  • giba

    Oneless, teoria tez jest potrzebna, a nwet jest podstawowa i niezbedna, kazdy fachowiec musi miec wiedze teoretyczna, zeby mmogl poznije przekuc ja na praktyke, wyobrazasz sobie lekarza, ktory nie ma podstaw teoretycznych tylko od razu idzie operowac albo diagnozowac ludzi, nie oczekujcie na zjeciach fajewerkow, niektorze rzeczy trzeba zakuc i juz, a praktyczne przedmioty tez sa i sporo naprawde ciekawych zajec
    09.10.2012
  • kaska

    kazdy ocenia wedlug siebie, bo nasze oczekiwania sa indywidualne, prawda jest taka, ze sposrod typowo pedagogicznych uczelni warszawskich, ta ma juz spora tradycje i radzi sobie nienajgorzej, zaplecze tez nie zle, wykladowcy ok, mozna sie przyczepic do jakichs drobnych spraw, ale ogolnie chyba niezle wedlkug mnie
    21.08.2012
  • oneless

    Ja się rozczarowałam poziomem pedagogiki, spodziewałam się jednak ciekawszych zajęć, więcej przydatnych informacji,a nie tylko odbębniania koniecznych do zaliczenia studiów godzin, co ma miejsce z mojej perspektywy najczęściej. Być może jestem zbyt wymagająca, bo znajomi z roku aż tak nie narzekają.
    19.08.2012
  • tous

    Nie mam nic do zarzucenia Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP w Warszawie, a studiuję tu już dwa lata. Jakby nie patrzeć, uczelnia stara się utrzymać tu studentów, bo przecież na każdym z nas zarabiają. Może dzięki temu poziom studiów jest coraz wyższy. Ogólnie to nawet chce mi się chodzić na zajęcia, a to znaczy, że jest dobrze.
    16.08.2012
  • gruby

    najbardziej mnie śmieszy ten kciuk na gorze strony internetowej!!!
    26.07.2012
  • rybika

    ludzie, sprawa jest prosta, jesli dostaniecie sie na panstwowke, to temat zakmniety, a jak szukacie z prywatnych, to kierunku pedagogika jest full, ZNP spokojnie moze byc, maja sporo specjalizacji i staraja sie rzeczywsicie dbac o studentow, ale duzo dobrego slyszalam o Grzegorzewskiej, choc mogly to byc przechwalki na zasadzie " ja lepiej wybralam", jak to bywa wsrod zadrosnych kolezanek, sprawdzoc warto obie, tutaj raczej rozczarowania nie bedzie
    18.07.2012
  • kodf

    wlaśnie, też chciałabym więcej dowiedzieć się więcej o ZNP, bo interesuje mnie rozwój w kierunku pedagogicznym, dokładnie pedagogika wczesnoszkolna co z resztą nie dziwi nikogo wokół od kiedy biegam do miejscowego przedszkola czytać bajki dzieciakom i wyjść stamtąd zawsze nie mogę, tak bardzo mnie lubią, a i ja sama to lubię :)
    02.06.2012
  • matylda

    jest tyle uczelni warszawskich z kierunkiem pedagogika, ze mozna zglupiec. ja slyszalam sporo dobrego o WSP ZNP. Ale jest i TWP, jest Pedagogium, jest Grzegorzewska... moze ktos pomoc, doradzic, polecic? wedlug was jaka ta szkola ma opinie?
    30.05.2011