Ocena uczelni

Komentarze (317)
Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • WSPiA

    Reply for the comment of zdenerwowana from date 7/9/20
    Dzień dobry, prosimy bezpośredni kontakt w tej sprawie przez naszą stronę Facebook: https://www.facebook.com/wspiabulgarska55/ lub drogą mailową: j.bialas@wspia.pl . Prosimy o podanie w wiadomości szczegółowych informacji, tj. wydział i przedmioty, których dotyczy problem, żebyśmy mogli sprawnie rozwiązać problem. Z pozdrowieniami, WSPiA
    7/10/20
  • WSPiA

    Reply for the comment of student from date 7/9/20
    Dzień dobry, prosimy bezpośredni kontakt w tej sprawie przez naszą stronę Facebook: https://www.facebook.com/wspiabulgarska55/ lub drogą mailową: j.bialas@wspia.pl . Prosimy o podanie w wiadomości szczegółowych informacji, tj. wydział i przedmioty, których dotyczy problem, żebyśmy mogli sprawnie rozwiązać problem. Z pozdrowieniami, WSPiA
    7/10/20
  • student

    To prawda z wpisami ocen przez wykładowców na wirtualny dziekanat jest TRAGEDIA,. Dostaliśmy informację od jednego z wykładowców iz wyniki poznamy do 30 czerwca dziś jest 09 lipca ani informacji o wynikach, ani wyników w Wirtualnym Dziekanacie. Na dodatek w kartach jak i w Wirtualnym Dziekanacie znajdują się przedmioty, które jak wynika z informacji z dzału planowania i dziekanatu nie były objęte programem nauczania na moim kierunku. Co gorsza nie można dodzwonić sie do Dziekanów mimo, że w Wirtulanym Dziekanacie jest informacja, iż telefonicznie można się kontaktować codziennie od 11,00 do 12,00. Jeżeli do wtorku będzie cisza to dzwonię do rektora lub kanclerza to jest tragedia są jakieś zasady. Już Rzymianie mówili "umów nalezy dotrzymywać". Pojedyńczy wykładowcy, którzy są terminowi i obowiązkowi reszta szkoda pisać.
    7/9/20
  • zdenerwowana

    Od 2 miesięcy prosimy się o wpisanie ocen z 1 przedmiotu na Wirtualny Dziekanat, niektórym wykładowcą ciężko to zrobić, Kanclerz lub Kierownictwo powinni coś z tym zrobić!!
    7/9/20
  • Julia

    Witam, myśle nad studiami podyplomowymi Logopedia, ktoś może się wyrazić czy warto? :)
    7/8/20
  • Agnes

    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:)Czy znalazł by się ktoś kto studiuje magisterke z pielęgniarstwa niestacjonarnie?
    6/26/20
  • student

    jestem na studiach II stopnia na tej uczelni. W mojej ocenie największym problemem jest zły przepływ informacji, brak decyzyjności władz wydziału, którzy nie potrafią ociągających się wykładowców przywołać do porządku. Problemem jest nie kontakt z wykładowcą, a brak poczucia przez niektórych z nich obowiązku terminowego sprawdzenia prac i podania wyników w wirtualnym dziekanacie. Do tej pory nie mamy wpisów z sesji zimowej. A porażka jest kontakt z wykładowcą Procedur badań pedagogicznych co ciekawego jest to osoba funkcyjna na uczelni. Nie mamy większości wykładów z tego przedmiotu oraz nic nie wiemy o jego zaliczeniu. Osobą super na uczelni jest koordynator d/s praktyk studenckich, która nie ogranicza sie do tej tematyki i zawsze pomoże w każdym problemie. Nie wiem czy Dziekan i Rektor nie qwiedzą co się dzieje czy też nie chą wiedzić ale wydaj mi się, że należy z nimi porozmawiać.
    6/23/20
  • Agnes

    Mam pytanie o studia 2 stopnia magisterskie niestecjonarne.Czy mogłyby ktoś napisać czy warto studiowac na tej uczelni ten kierunek?Dzięki:)
    6/18/20
  • Zrozpaczona

    Drodzy Państwo, jeśli ktoś chce naprawdę zdobyć wiedzę i studiować spokojnie bez stresu, proszenia się o cokolwiek np. o informację to są od tego inne uczelnie, gdzie szanują Wasze pieniądze i czas. Ja muszę się cały czas prosić o informację ws przedmiotu, który powinien już dawno zostać zorganizowany. Jest tak też z innymi przedmiotami, na innych uczelniach jest plan gotowy już na cały rok lub semestr a tutaj plan jest aktualizowany i jak potem studiować itd skoro nie ma uzupełnionych przedmiotów i nie wiadomo o co chodzi.
    6/14/20
  • Mr Brownie

    Drodzy Państwo: 1. Czy normalne jest to, że studenci WALCZĄ o organizację przedmiotów, które powinny być realizowane i ZAPLANOWANE już na początku roku akademickiego? -> NIE! 2. Czy normalne jest, że plan zajęć nie jest aktualizowany i przedmioty nie są dodane na początku roku akademickiego? -> NIE! Zatem, trzeba coś zmienić i to szybko, STUDENCI DO DZIEŁA!
    6/7/20
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    6/6/20
  • Zgadzam się

    Oj chyba faktycznie prawnik to dobre rozwiązanie by dziekani zaczęli działać a nie tylko brać pieniądze za kłamstwa. Po za tym jak pracuję to jak mam zaplanować rok by mi z niczym nie kolidowało? Kpina jakaś. A o praktykach to się nie wypowiem nawet
    6/6/20
  • Nie polecam

    Drodzy Państwo, Jeśli chcą Państwo studiować to są inne GODNE uczelnie, gdzie z pewnością wszystkie przedmioty są planowane już OD POCZĄTKU ROKU AKADEMICKIEGO i tak też powinien być dostępny PLAN ZAJĘĆ od 1 pazdziernika już do końca czerwca a NIE "UZUPEŁNIANIE PLANU NA BIEŻĄCO" co to w ogóle jest, że studenci muszą sami prosić się o organizację przedmiotów, których nie zapewnia uczelnia i jeszcze za to płacić. Sprawa powinna trafić albo co Kanclerza albo do Prawnika. Tyle w temacie.
    6/6/20
  • Hahahaha

    Organizacja tutaj leży i skowyczy, jest problem z załatwieniem jednej prostej informacji, mimo że na początku studiów nikt się nie spodziewał że tak władze uczelni będą traktować studentów. Podzielam wcześniejsze negatywne opinie (chociaż w tym wypadku są one tylko prawidzwe!!!) bo sama przekonałam się na własnej skórze ile trzeba zachodu by załatwić coś u dziekana albo nie daj boże w dziekanacie mimo, że będą cię zlewać tak długo jak się tylko da...
    6/6/20
  • zrezygnowany

    Ta uczelnia to jakaś masakra przedmiot o który pytamy od kwietnia jeszcze nie jest zorganizowany, jedna wielka porażka, nic o zaliczeniu nie wiadomo tak się wszystko rozjechało i teraz mają usprawiedliwienie, że koronawirus to możemy czekać do września bo sobie tak super wymyślają, nie ważne czy mamy inne plany czy prace będą nas trzymać w niepewności do samego końca...Porażka, nie polecam tej uczelni
    6/6/20
  • zdezorientowany

    Jeśli chodzi o informacje czy organizacje to powiem tylko, że brak organizacji przedmiotów przed końcem sesji itd jest naprawdę koszmarny, żadna uczelnia tak nie robi jak WSPiA, a studiowałem na kilku uczelniach. Jestem w szoku, że trzeba prosić się o organizację przedmiotów skoro to ich obowiązek!!!!!! Miejmy nadzieję, że naprawią tą sytuację w nowym roku akademickim jeśli nie polecam udeżyć albo do wyższych władz albo prawników.
    6/6/20
  • Student

    Zgodzę się z opiniami na temat braku informacji / organizacji ze strony uczelni. Wykładowcy sami czasem nie wiedzą czegoś ponieważ uczelnia ich nie informuje. Już widzę jakie będą braki w przedmiotach od przyszłego roku akademickiego i ile trzeba będzie walczyć aby ktoś udzielił informacji na ten temat albo zorganizował zaległe przedmioty. Będziemy ponownie walczyć siłą aby w końcu Dziekan czy Prodziekani zajęli się daną sprawą i wiecznie będziemy czekać za informacjami, które tak naprawdę POWINNY być już od początku roku szkolnego...... 2/10
    6/6/20
  • Studentka

    Powiem tak studia na tej uczelni wiążą się z ogromną ilością stresu i brakiem informacji/organizacji ze strony uczelni. Przez cały rok nie mieliśy zaplanowanych 7 przedmiotów, od początku roku akademickiego czekaliśmy na nie.... bezskutecznie dopiero zaczęli działać jak otrzymali pismo od całego roku i co najlepsze nic nie wiedzieli o brakach kadrowych i przedmiotach...... Teraz wszystko musimy nadrabiać zamiast zając się obronami. Platforma OLAT..... proszę mnie nie rozśmieszać połowa materiałów nawet nie dotyczy naszego kierunku, na szczęście w miarę możliwości wykładowcy są normalni ale Dziekan, Dziekanat - 0 informacji, czy załatwiania sprawy. MASAKRA nigdy więcej WSPiA. Odradzam każdemu!
    6/6/20
  • student

    uczelna jak każda ma swoje słabe i mocne strony słabą jest słaby kontakt z wykładowcami szczególnie w obecnej sytuacji kiedy zajęcia są zdalne. Standartem jest, iż wyniki zaliczeń podawane są do wiadomości po kilku telefonach do Dziekanów i znacznie później niż to wynika z regulaminu. Łatwiej by było gdyby wirtualny dziekanat spełniał swoją funkcję umożliwił pozyskanie kontaktu do wszystkich wykładowców., a w ogłoszeniach wykładowcy powiadamialiby o terminie podania wyników do wiadomości studentów . Poza tym wszystko sie robi na ostatnia chwilę. Do tej pory nie wiadomo co z syminariami oraz co z wpisami w karty egzaminacyjne. Nikt z nas nie jest wstanie naście razy jeździć na dyżur do wykładowców po wpis . Powinno to być załatwione przez dziekanat i Dziekanów. Sa też plusy jasne zasady zaliczenia praktyk oraz coraz łatwiejszy kontakt do Dziekanów.
    6/5/20
  • Matka

    Kończę Administrację w Nowym Tomyślu, przez koronę i zajęcia zdalne maj był koszmarny jeśli chodzi o ilość materiałów do przerobienia ale najważniejsze że wszystko do przodu, praca dyplomowa skończona i można myśleć o obronie i wakacjach. Studiowałam wcześniej w innej uczelni w Poznaniu i nie byłam w stanie pogodzić studiów z pracą, tutsj mi się udało i nie mam na co narzekać.
    5/31/20
  • Jack

    Kolejny , który musi się przekonać na własnej skórze, płać , płać , na takich tam czekają.
    5/27/20
  • Piotrek

    Ostatnio byłem rekrutować się na studia, byłem na kilku uczelniach wcześniej i porównując na tej otrzymałem najbardziej konkretne informacje krok po kroku, personel bardzo miły i uśmiechnięty, zajął się mną indywidualnie. Bez problemu Panie podeszły na jakieś braki w dokumentacji i umożliwiły doniesienie ich później. Wszedłem w komentarze jak to wygląda względem opinii. Po moich odczuciach nie zapowiada się, żeby było tak jak niżej opisujecie. Cóż zobaczymy co będzie dalej...
    5/27/20
  • student

    czy może komuś wiadomo czy 30 i 31 maja są zajęcia na uczelni w planie zajęć na niekturych kierunkach jest informacja że odbywają się zdalnie na moim I SUM Pedagogika takiej informacji nie ma w dziekanacie i dziale planowania mówią że zajęcia są zdalne a w rektoracie że będzie oficjalny komunikat w tej sprawie na stronie uczelni jednak dziś jest wtorek a informacji brak
    5/26/20
  • ZAINTRYGOWANA

    Bardzo chętnie poszerzał bym swoją wiedzę o tym co mnie interesuje. Jednak siedzę nad materiałami od wykładowcy, które nie mają składu i nawet na logikę nie da się tego zabrać. Więc "kuję" na pamięć !!!!!!!!!!!!! Choć i tak nie wiem o co chodzi. Bo jak łaskawie napiszesz , że ma tłumaczyć to NIE ODPISUJE na maile i do tego mści się na egzaminie. Ot cała prawda wylewania żali. My mamy wykładowców rozumieć, siedzieć cicho bo jak napiszesz to udowodni Ci kto tu rządzi i lecisz na poprawkę. O ile jeszcze będziesz o nią walczyć bo nawet na maila o termin poprawki nie potrafią odpisać i nie rozumieją nas studentów, że nie piszemy po 5 razy do nich po to żeby utrudnić im życie tylko żeby dogadać szczegóły. Więc nie wiem skąd wrogość z ich strony - przecież jednego przedmiotu nie mamy, pracujemy, mamy dzieci -podobnie jak większość wykładowców. A napisanie terminu poprawki parę dni przed nią jest nie ludzkie.
    5/23/20
  • OMG

    Odp Mr Brown - nikt widzę nie wspominał o tym aby się przenosił tylko z pewnością lepiej byłoby na innych uczelniach w kontekście ORGANIZACJI. i wręcz przeciwnie będę się uwewnętrzniać :) Mam do tego praco.
    5/22/20
  • Xxx

    Chyba jeszcze nie trafiliście na złą uczelnię!
    5/20/20
  • Mr Brown

    Witam serdecznie, Jestem zdziwiona ukazującymi się tutaj komentarzami bowiem kontakt z tą uczelnia nigdy nie sprawiał mi kłopotu. Jestem bardzo zadowolona z panujących tu zasad i z personelu, który naprawdę daje z siebie wszystko w tym trudnym dla wszystkich czasie. Pewne sytuacje nie są zależne od nich a porównując te uczelnię do innych, gdzie mam znajomych nie zrezygnuje ze studiowania tutaj. Czytam i niedowierzam, dlaczego się tutaj uzewnętrzniacie zamiast poświęcić czas na naukę tego co was interesuje. Weźcie się w garść i do roboty
    5/20/20
  • Zdziwiony

    Byłem przypadkiem świadkiem wypowiedzi kierowych przez właściciela placówki do pracowników i jestem nadal w szoku. Wierzę, że pensja wynagradza Państwu takie traktowanie, jeżeli nie warto pomyśleć nad zmianą pracy. Jestem przedsiębiorcą sam zarządzam ludźmi i szacunek do pracowników to podstawa!!!!!
    5/19/20
  • Student

    Ja mam zapytanie. Skoro mamy ten sam przedmiot i są z niego wykłady i ćwiczenia to dlaczego tu i tu jest tylko teoria. Zróbcie jeden wykład dopiszcie godziny bo to jest bezsennu. A zapomniałem że w papierkach by się wam nie zgadzało a idziecie na łatwiznę. Trzeba było więcej wykładowców zwolnić bo zostali nie ci co trzeba. Nie polecam.
    5/19/20
  • Oburzona

    Po dwóch latach studiowania tutaj, stwierdzam, że ta uczelnia to jeden i to w dodatku nie śmieszny żart. Panie w dziekanacie chyba nie skończyły podstawówki bo nie docierają do nich proste, logiczne informacje. Platforma OLAT - miało być nowocześnie i postępowo w dobie nauczania zdalnego, a wyszło jak zawsze czyli na odpierdziel i byle jak. Studenci zaoczni otrzymują materiały w takiej ilości, że osoby które pracują musiały pobrać kilkanaście dni bezpłatnego urlopu by być z wszystkim na bieżąco. Władze uczelni reagują dopiero, gdy wszystko się wali i nie można już dużej kłamać - pół roku akademickiego pytaliśmy łaskawie prodziekanów, dział planowania i panią dziekan gdzie jest wykładowca, który był wpisany w plan a zajęcia z nim się nigdy nie odbyły, pomimo faktu, że uczelnia dostała informację o wiele wcześniej, przed rozpoczęciem roku akademickiego - gdy przedmiot się skończył; wcisnęli go byle komu kto wysyłał licencjatom materiały dla doktorantów, oczywiście wszystko bez tłumaczenia. Gdyby nie kilkorgu wykładowców, którzy ratują jak tylko mogą tą uczelnię, byłabym skłonna wystawić ocenę nawet na minusie. Ktoś nieźle zaciera ręce na pieniążki, wmawiając przy tym wykładowcom, że cięcia kadrowe wynikają z tego, że studenci nie płacą czesnego, pomimo, że wszystko płacimy na bieżąco. Fajny biznes z koronawirusa ktoś sobie urządził :) Oczywiście o zmniejszeniu kosztów czesnego być nie może, przecież "MACIE WSZYSTKO ONLINE". Ach, należy jeszcze wspomnieć o ukraińskich pracownikach w administracji; choćby w biurze karier - nie rozumieją co się do nich mówi i oczekują chyba, że mamy zainstalowany Google tłumacz w głowie, więc mówią po swojemu, mając gdzieś czy ich zrozumiesz. Egzaminy z ćwiczeń, z teorii; gdzie powinna być praktyka - kolejna żenada. Jakakolwiek metodyka jeśli chodzi o kierunki pedagogiczne? A gdzież tam, lepiej zrobić wykład o tym, gdzie lecą bociany i czemu jedzą żaby - o tak, nie żałuję moich ciężko zarobionych pieniędzy! Wiem już, że bociany wolą jeść tłuste myszy, żaby w ostateczności - niezwykle przydatna wiedza dla przyszłego pedagoga! Dodatkowo, uczelnia serwuje takie atrakcje jak depresja, nerwica i potencjalna klaustrofobia - takie mają cudowne sale, gdzie na jedno miejsce przypada pięć osób. Przepływ informacji jest tak zaburzony, że oceny z pierwszego semestru studiów są wpisywane dopiero w połowie II roku, taki to urok tej uczelni. Praktyki? Najchętniej zrobili by 1000h, bo przecież umieścili sobie drobny druczek w umowie, że to może zaburzyć pracę zawodową. Masz rodzinę na utrzymaniu? To masz pecha, niech głodują, przecież MUSISZ zrobić praktyki absolutnie za darmo, twoja praca jest nieistotna, najlepiej ją rzuć by sprostać realiom ale nie zapominaj o regularnym płaceniu, bo ktoś bardzo lubi pieniążki od studentów. Takiej uczelni nie poleciłabym i nie polecę nigdy nikomu, nawet najgorszemu wrogowi. Chcą być drugim UAMem (czytaj: mamy płacić tyle co za UAM, ale nic poza tym). Porażka.
    5/18/20
  • zbulwersowany

    NIKT TAM CHYBA NIE PRACUJE. UKRAINY ZATRUDNIAJĄ ŻE POROZUMIEĆ SIĘ NIE IDZIE I NIC NIE WIEDZĄ. Gdyby nie studenci to nie ma kasy, pomimo, że płacimy, wykładowcy myślą, że są bogami. Wiele osób zastanawia się nad zmianą uczelni, na inną - gdzie pieniądze i czas będą dobrze wydane.
    5/18/20
  • Pati

    Jeśli ktoś jest zadowolony to albo jest studentem innej uczelni albo miał same prace na zaliczenie. Jak można z ćwiczeń robić egzamin i to z teorii a nie z praktyki ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Może uczelnia odpowie na to pytanie . Bo tylko kasa , materiały takie że nie da się nic z nich zrozumieć a tłumaczyć nie ma komu. Zrobią Ci egzamin i nijak ma się to do przesłanych materiałów bo chociaż umiesz to nie da się tego zastosować do pytań na egzaminie. Czy ktoś czyta wysłane materiały przez wykładowców. To są studia i nowe rzeczy wiec ktoś powinien tłumaczyć nowe rzeczy bo od tego zależy nasza przyszłość.
    5/18/20
  • niepolecam

    Bardzo mi przykro ale nie mogę zgodzić się. UCZELNIA NIE DZIAŁA TAK JAK POWINNA!!!!!!! Szczególnie dziekani i prodziekani. DNO
    5/18/20
  • Nati

    Niestety , taka jest prawda o tej uczelni tylko kasa się liczy dla właściciela. Pozytywne komentarze to chyba sami sobie wpisują.
    5/17/20
  • Kolo

    Nie polecam sugerować się komentarzami osób, które z powodu własnej porażki wylewają tutaj swoje żale. Egzaminy i zaliczenia mogą być trudne, ale wystarczy trochę poświęcenia i samozaparcia a nie będzie przedmiotu nie do przejścia. Jestem na ostatnim semestrze pierwszego stopnia i jestem zadowolony ze zdobytej tutaj wiedzy.
    5/16/20
  • student

    od chwili ogłoszenia pandemii jest zdecydowanie lepszy kontakt z dziekanatem i prodzekanami przynajmniej na wydziale Pedagogiki. Co z tego jeśli to co powinna uczelnia zrobić sama robi dopiero po kilku telefonach studentów. Na olacie nie ma przesyłanych na bieżąco zgodnie z planem zajęć materiałów. Wpisy w wirtualnycm dziekananie zaliczeń z semestru zmiowego pomimo że mamy już połowę maja nieuzupełnione. Oprócz zasad zaliczenia praktyk nie ma żadnych informacji co do sposobu przeprowadzenia sesji. Prodziekani tez nie mają w tym przedmiocie żadnej wiedzy. Przy odrobinie dobrej woli i obowiązkowości dziekanatu i wykładowców jest to szybko do naprawienia.
    5/14/20
  • Kandydatka

    Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na temat filologii angielskiej ???? Czy warto??? Bo jak dzwonię na uczelnie to chyba tel obsługuje jakaś Ukrainka i nie za bardzo mogę się z nia porozumieć .
    5/12/20
  • Student

    Jestem studentem 1 roku wf . Wczoraj miałem okazje rozmawiać po raz kolejny z panem prodziekanem z mojego wydziału!!!! Istny gbur! Panie prodziekanie przypominam ze my studenci mamy tez prawa a pan jak chce się Bezczelnie wymądrzać i nami dyrygować to niej pan zmieni prace i przeniesie się do wojska... nie umie Pan udzielić informacji na żaden temat . Więcej w burze karier się dowiedziałem . Uczelnia oprócz pana Prodziekana jest ok . ..
    5/8/20
  • Wkurzona studentka Ratownictwa

    Za czesne płacić trzeba bo niby mamy zajecia zdalne???!!!! Czy Rektor albo Dziekani Wzp weryfikują to????normalnie W miesiącu powinnam mieć 4 zjazdy Na uczelni po kilka godzin . Na olat dotarły materiały od 1 wykładowcy . A reszta co ??? Zachorowali czy jak?to za co mam płacić??????
    5/7/20
  • Mateusz

    Kpina . Na stronie uczelni jest napisane że wszyscy pracują . To ja pytam dlaczego od kilku tygodni na wydział zdrowia nikt nie odbiera tel . Jeśli się policzę do rektoratu i poprosze o przełączenie to nagle wszyscy są w biurze i odbiorą telefon ... dlaczego nie odbywają się żadne zajecia online....????? Takie informacje które wykładowcy wysyłają nam na meila to można znalezc w necie !!
    5/7/20
  • ZBULWERSOWANA

    Ta uczelnia to parodia. Mało, że zmieniają wykładowców i nie idzie się z nimi dogadać. Ćwiczenia trwają na uczelni 1,5 godz a teraz w dobie koronawirusa u niektórych wykładowców uaktywniła się ambicja i wysyłają maila z zadaniami na cały dzień. No bo przecież my bezrobotni jesteśmy i tylko uczelnią żyjemy. A gdzie wykłady online za które płace kase, suchy materiał to sama sobie znajdę w internecie bez płacenia wykładowcom za taką wiedzę. Czesne miało być zmniejszone i jakoś cisza , a dopłaty to kpina bo prawie nikt się na nie nie załapie.
    5/2/20
  • Niezadowolony

    Totalne dno, podczas pandemii zmieniają wykładowców przedmiotów którzy nie znają się na tym i sami się do tego przyznają
    5/2/20
  • student

    od dwóch dni nie można zalogować się na wirtualnym dziekanacie kilka koleżanek dzwoniło do dziekanatu potwierdzono, że faktycznie jest problem ale kiedy zostanie usunięty nikt nie wie bo informatyk może ma już wolne a w poniedziałek pracują w systemie dyżurowym jak w niedziele to może we wtorek zero konkretów
    4/30/20
  • Pielegniarstwo

    Czy warto studeniowac na wspia pielęgniarstwo? Jest ktoś w stanie udzielić mi jakiś informacji? Pozdrawiam 😊
    4/26/20
  • Maczo

    UCZELNIA - DNO - DZIĘKUJĘ - BRAK ORGANIZACJI LUDZIE NIE WIEDZĄ CO ROBIĄ ŻENADA!!!
    4/17/20
  • unforgetabble bitch

    Muszę powiedzieć, że niektórzy wykładowcy o tytule zwykłego magistra nie mają snikersów - wymagają od studentów prac zbliżonych do prac doktorskich lub profesorskich, czasami nie ma z czego korzystać i jeszcze jest zakaz korzystania z internetu w tym czasie szczególnie podczas epidemii COVID-19. Gdzie zostaje nam tylko INTERNET, zatem ja się pytam JAK TA UCZELNIA może zatrudniach takich wykładowców...... 0/10. NIE-pzdrawiam. Apeluję do władz o kontrolowanie metaerotyczne pracy wykładowców.
    4/17/20
  • Mariusz

    Facet prowadzący bhp to z bhp chyba miał do czynienia w liceum swoim... te brednie co on opowiada to żenada . Jestem strażakiem i to co on wciska jest straszne . Zasady bhp już dawno się zmieniły ... może pora się douczyć . Wstyd .... czy ktoś sprawdza wykładowców i treści które nam przekazują?????
    3/9/20
  • Natalia

    zrezygnowałam z uczelni po 1 roku, mialam do oplacenia za kilka mc, przeslałam, po czasie pieniądze na kwotę 1500 zł po czym sprawa trafiła do komornika i ściągnął z kona 2000zl . sprawy nawet prawnik nie był w stanie wyjaśnić bo od tamtego czasu pracownicy zmieniali się kilka razy, nie szło odszukać papierów i inne żenujące teksty. być może to mój pojedynczy przypadek ale określiła bym tą szkołę jednym słowem- DRAMAT :)
    3/1/20
  • Kamil

    Ukrainka na rekrutacji jakaś porażka . Nawet nie umie udzielić informacji na temat gdzie kto ma zajecia ...
    2/27/20
  • zainteresowana

    Witam. Mam pytanie. Zastanawiam się nad Logopedią uzupełniającą na tej uczelni. Czy jest tu ktoś, kto studiuje logopedię? Mieszkam poza Polską, i mam kilka pytań. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    2/20/20
  • Wspia

    #tematdlauwagi Wspia i zaginiona kasa
    2/9/20
  • Wściekła

    Ta uczelnia to istna poraszka, tylko kasa kasa i kasa noc wiecej się nie liczy. Promator pół roku przed obroną magisterki mówi, że mamy sobie szukać kogoś innego. W dziekanacie telefonów nie odbierają, każdy ma sprzeczne informacje. Po prostu żal
    2/9/20
  • student

    mam pytanie czy wiadomo coś na temat syminarium magisterskiego dla SUM Pedagogika I rok? Rozmawiałam w dziekananie tam nikt jeszcze nie ma żadnej wiedzy, proszą o kontakt z Dzekanami, ale do nich z kolei trudno się dodzwonić .
    2/7/20
  • student

    jestem studentką I roku SUM Pedagogika mam prośbę czy ktoś wie kiedy będą wyniki i wpisy z Wykładu monograficznego u mgr M.Biskup? prace były zbierane dwa tygodnie temu jak na razie żadnej informacji
    1/31/20
  • Wsciekla

    Coś okropnego ! Ta uczelnia to jeden wielki absurd ! Zostało niecałe pół roku do obrony magisterki, wiekszosc osób jest w trakcie pisania i nagle co? Nagle okazuje się że zabrali nam promotorów, których sobie wybraliśmy, prawie 50 osób zostało na lodzie ! I teraz albo sami będziemy się prosić żeby łaskawie jakiś inny dostępny promotor nas przygarnął albo uczelnia sama wyznaczy nam kogoś z kim moze nie chcielibyśmy współpracować. W dodatku studenci traktowani są jak śmieci, jedna z "wybitnych" profesorek , obraża studentów podczas egzaminów ustnych, poniżając i wyśmiewając każdego po kolei. Mi na ten przykład kazała cofnąć się poziomem do podstawówki tylko dlatego, że z nerwów przez jej ciągłe dogryzanie zaczął drżeć mi głos i nie byłam w stanie spokojnie odpowiedzieć na zadane przez nia pytanie, pomimo iż doskonale znałam odpowiedź. Koszmar !! I to ma być wzór pedagoga do naśladowania? Broń Boże składać papiery na ta uczelnie a najlepiej omijać szerokim łukiem
    1/27/20
  • Idapia

    Jak jest na rstownicwie medycznym? Chce podjąć studia od października. Czy są egzaminu czy raczej za obecność wystawiają?
    1/21/20
  • Oszukana

    Oszuści! Rekrutowałam na uczelnię i się dostałam, jednak mój wybór padł na inną uczelnię . Ze względu na to , że mieszkam na drugim końcu Polski w pierwszej kolejności zadzwoniłam na uczelnię. Poinformowałam że rezygnuje i na pytanie czy mam przesłać rezygnację listownie lub w inny sposób uzyskałam odpowiedź , że nie , wszystko okey , zostałam odznaczona . To było w sierpniu. W grudniu dostałam list . Wezwanie do zapłaty 1300 zł. Zszokowana napisałam pismo do kanclerza z prośbą o wyjaśnienie sytuacji i umorzenie zadłużenia . Przyjechałam z pismem na uczelnię i zostałam potraktowana okropnie ! Powiedziano mi że telefonicznie to ja mogę się do kosmetyczki umówić i że oni to mają sterty takich samych pism i takich samych spraw. Skoro jest ich tyle to chyba jest coś nie tak ? Wnioski wyciągnijcie sobie sami
    1/21/20
  • Kalineczka

    Stiudiowałam na kilku uczelniach i WSPiA to totalna porażka. Brak sprawnego kontaktu z osobami decyzyjnymi. Wykładowcy niektórzy totalnie podejrzani. Oceny za nic tz "obecność" albo nagle oceny za mega trudne testy. Zjazdy układane byle jak. Jak macie wybór wybierzcie inną uczelnię.
    1/12/20
  • Weroni

    Jakie opinie o kosmetologi ns? Ciężko jest? Co ile są zjazdy?
    12/10/19
  • Administrator

    W sobotę super świątecznie byli w dziekanacie . Pierniki mandarynki Uśmiechnięte i żartujące panie . Magia świąt każdemu się udziela ... a ten zjazd dodatkowy to porażka . Dziekani rozkładają ręce ....
    12/8/19
  • Wkurzony

    To jakiś żart ze zjazdem przed świetami????? I to jeszcze bhp???? Parodia jakaś !!!!! Kto to wymyślił?????Mam nadzieje że my studenci się zjednoczymy I nikt nie przyjdzie !!!!!!!!! Kpina
    12/4/19
  • Wspia wydział zamiejscowy

    Czesc. Ja z wydzialu zamiejscowego. Te studia są chyba tylko po to zeby bylo, ze ma się wyższe. A jak tam poziom wygląda w Poznaniu?
    12/4/19
  • Krzysztof

    Studiuje RM. Panie w recepcji uśmiechnięte . Gorzej w dziale planowania gdzie siedzą obrażeni I z wielką łaską udzielą informacji. Problemem jest Pan Prodziekan K. Ktory traktuje nas jak gówniarzy którzy mu podlegają ! Wystarczy po prostu odpowiedzieć na zadane pytanie a nie od razu sprowadzić do parteru . Co do opłat to każdy widzi co podpisuje w umówię .
    11/23/19
  • Justyna

    Ta szkoła to jedno wielkie dno. Brak kontaktu a kasę potrafią tylko wyciągać nawet bez podania przyczyny!!!
    11/19/19
  • DorotaA

    A ja jestem bardzo zadowolona ze studiów podyplomowych. Przenioslysmy się z koleżankami z innej uczelni, gdzie rozwiązano grupę i nikt się nami nie przejmował. Czasem tak bywa, że dla małej grupki ciężko jest ułożyć plan, bo trzeba to powiązać z innymi zajeciami ale tutaj Pani dr zaopiekowala się nami i każdy był traktowany z szacunkiem i pomocą, wszystkie ukonczylysmy studia i bardzo miło je wspominamy, a także wykłady i obrony. Wspaniali wykładowcy! Duży plus
    11/13/19
  • student

    czy może ktoś wie co z kartami egzaminacyjnymi dla I roku SUM Pedagogika. Z informacji uzyskanej w dziekanacie wynika, że kart nie ma i niewiadomo kiedy będą. Na koniec listopada kończymy zajęcia u prof. Andrzejewskiego maja być wpisy i co teraz?
    11/8/19
  • Karolina

    Dlaczego na stronie nie było informacji że szkoła w wekend zamknięta????? Na marne przyjechałam 70 km...
    11/4/19
  • Studentka

    Od dzisiajozna było składać stypendia szkoda że żadnej informacji nie było.... tzn po rozmowie z Paniami dowiedziałam się że info było ale nie w stypendiach a w BIP WSPIA ..... mnie jaka studenta raczej interesują aktualności a niemiarodajne BIP .... dobrze że przez przypadek będąc w dziekanie i widząc kolejki dowiedziałam się o stypendiach.... zawsze wnioski były do pobrania i złożenia u Pań w Biurze Karier które pomogły w razie pytań a teraz jakieś zmiany ...
    10/26/19
  • Pielęgniarka

    Wybrałam pielęgniarstwo sum na tej uczelni ale nie myślałam że szkoła nie poradzi sobie z takim natłokiem ludzi. Grupy liczące po 60 osób ???? Chyba tak nie powinno byc źe nie mieścimy się w salach .. może by tak dziekani pomyśleli nad jakims rozwiązaniem ???. Poza tym co po chwile są zmieniane grupy raz się jest w grupie a raz w c . Starościna z opiekunem kierunku co po chwile coś zmieniają ... grupa która kończyła licencjat na tej uczelni to już wogole jest faworyzowana ..... chyba nie o to chodzi ???? Może trzeba by było nas odgórnie pomieszać w grupach a nie takie cuda .....
    10/25/19
  • Monika studentka

    Do studenta ...ja tez się już dowiadywałam i dostałam informacje od dziekanów że wszystko będzie na wirtualnym dziekanacie w połowie listopada ... poDrawiam
    10/25/19
  • student

    czy ktoś może wie kiedy będą się odbywaly zapisy na syminaria magisterskie na I roku SUM pedagogika niestacjonarna?. W wirtualnym dziekanacie brak informacji. Dodzwonić się nie można.
    10/25/19
  • Maria

    Żartem to są studia podyplomowe i dr Gapińska która z dnia na dzień wstawi plan zajęć albo wcale go nie wstawi na stronę . Poza tym w zeszła sobotę miały byc zajecia my byliśmy ale zajęć nie było . Porażka . dział planowania bezradny bo to Pani Doktor zajmuje się planami dla nas . Chyba czas się przenieść na inna uczelnie .... kończyłam licencjat i mgr na tej uczelni i jestem zadowolona wszyscy mega pomocni ale teraz to jakaś kpina .
    10/23/19
  • Zdenerwowana

    To jest jakiś żart, kilka dni próbuję się dodzwonić do dziekanatu i nikt nie odbiera. Nie mogę tam pojechać bo pracuje a sprawę mam dosyć ważna. A jak się gdzieś dodzwonie to każą dzwonić na inny dział. Traktują ludzi jak popychadla, jednym słowem mają wszystko gdzieś
    10/18/19
  • Maciej

    Uczelnia jak każda inna. Jak ktoś się uczy i uczestniczy w zajęciach to nie ma żadnych problemów. Wykladowcy znakomici panie w kasie i w dziekanacie pomocne, obiady w bufecie pyszne. Jedyny minus to mało miejsc parkingowych . Polecam ratownictwo medyczne
    10/16/19
  • Nk

    dużo osob ostrzega przed tą uczelnią kto nie słucha i nie wierzy ten ma ......
    10/14/19
  • K....W....

    Mam pytanie do Rektora albo kogos wyżej niż Dziekan !! Dlaczego będąc na uczelni w sobotę nikt mi nie zaliczył praktyk tylko odesłali mnie do Pani Prosziekan Pokrywki??? Ja rozumiem ze Pani Pokrywka miała zajecia ale chyba inni prodziekani również mogą to zrobic i zaliczyć praktyki... a jeśli nie to nie rozumiem po co tam są??????przyjechalam specjalnie 80 km po czym odesłano mnie z kwitkiem parodia
    10/13/19
  • Anka

    Kosmetologia całkiem spoko. Fajne cwiczenia . pani prodziekan Pokrywka najlepsza . Zawsze pomocna i każdy problem rozwiązuje . Nieraz są długo zajecia no ale trzeba się czegoś nauczyć
    10/11/19
  • Marta

    Witam.. Co powiecie o kierunku Kosmetologia w tej szkole? Chciałabym się przenieść , czy to dobry wybór ?
    10/11/19
  • Anka

    Jeden wielki chaos .... studia podyplomowe to porażka . Planu brak wiec ja zaplanować sobie wolne w pracy ?. ???? Pani od podyplomówek tylko obiecuje a plan pojawia się dzień przed zajęciami
    10/9/19
  • Student innej uczelni

    Inżynier Bolewski wykładowcą ... niezłe żarty ... tam gdzie on to kłopoty dla uczelni i Rektora
    10/9/19
  • Karolina

    Wszędzie kolejki. Do biura karier kolejka żeby ogarnąć praktyki . Jakaś Ukrainka siedzi i nic nie wie. Do kasy kolejka . Już nie wspomnę do dziekanatu jak pierwszaki ruszyli. . Wszystkie Panie się dwoją i troją żeby wszystkich obsłużyć . Uczelnia całkiem spoko
    10/8/19
  • Iza

    Na uczelni jest wielki bałagan pod względem organizacyjnym. Nikt nic nie wie, telefonów nie odbierają. Plan zajęć bez podanych sal. Pani na recepcji, gdy pytasz o dyżur wykładowcy mówi, że nie ma takiego na liście po czym okazuje się, że wykładowca miał dyżur, nagle mówi, że to my powinniśmy wiedzieć (chyba wszyscy jesteśmy jasnowidzami). Tylko kase i podnosić czesne to potrafią, ale nic wiecej.
    10/7/19
  • student

    potwierdzam przepływ informacji bardzo słaby z rekrutacji odsyłają do dziekanantu z dziekanatu do działu planowania nawet nie potrafią dołaczyć aneksu do umowy na zniżkę czesnego o wszystko trzeba wiele razy dzwonić
    10/4/19
  • Mika

    Prawo dzienne i zaoczne o ile wiem rusza na pewno na WSUS w Poznaniu jeśli chodzi o uczelnie prywatne.
    9/30/19
  • Kami

    Czy wykładowcy przypisują oceny z innych uczelni?
    9/29/19
  • Piel

    A co z planem dla pielęgniarstwa II stopnia?
    9/29/19
  • Kasia

    Nie przejmuj się na drugim wydziale tez cały korytarz ludzi ..... ale tam wszyscy mieli dyżur i szło sprawnie ....😀
    9/28/19
  • Marcin

    Dzisiaj był pierwszy zjazd . Kolejki do dziekanów przez cały korytarz. Tylko szkoda ze na wzp nikt nie obsługuje studentów oprócz pani Pokrywki ....j dziwne tłumaczenie że nie są od tych kierunków ( studiuje fizjoterapie) to po co tam siedzą ja pytam????
    9/28/19
  • Ani

    Zapraszam wszystkich z psychologii jednolitej na Facebooka....
    9/26/19
  • Borys

    Czy JA dobrze widzę w planie nazwisko A. Bolewski ????? Jeśli to ten sam co w WSBezpieczeństwa to współczuje sobie i pozostałym . Dziekani pomocy i prośba o zmianę wykładowcy .......
    9/26/19
  • Aleksandra

    https://www.facebook.com/groups/427436808148209/ Zapraszam studentów ratownictwa medycznego, którzy od tego roku zaczynają. :)
    9/25/19
  • Law

    Czy wiadomo, czy zostanie uruchomione PRAWO DZIENNE???? Bo mam sprzeczne info :((
    9/25/19
  • Kamil

    Za tydzień zjazd . Plan zajęć w rozsypce . Nic nie wiadomo . Dział planowania nawet nie odbiera tel.. porażka . . Szkoda mi stracić moich lat studiowania wiec ostatni rok się przemęczę..
    9/25/19
  • Jaro...

    Na stronie widzę nowe władze ... Tylko pogratulować wyboru Prorektora. Chyba właściciel uczelni nie wie co robi...
    9/9/19
  • Tylko nie wspia

    Zdecydowałam się kilka lat temu na studia w WSPIA na kierunku ratownictwo medyczne. Niestety poziom nauczania jest zerowy. Sama teoria nie połączona z praktyką, nauka rzeczy które nie są przydatne w zawodzie, wykładowcy nie przykładają się do zajęć a na ostatnim roku zdziwienie, że nic nie potrafimy. Wieczne ponizanie przez wykładowców, praktyki w szpitalu super tylko co z tego jak przez caly okres studiów praktyka jakoś się nie szła w parze z chęcią wykładowców. Osobiście nie polecam. Nie pracuję w zawodzie bo jest mi głupio iść z takim poziomem wiedzy do pracy
    9/6/19
  • Kinga

    Nie byłam zadowolona z nauki w wspia, ludzie dziwni, atmosfera i organizacja nauki tragiczna, zmieniają kiedy chcą plan. Ciesze się że już te 3 lata minęły.
    9/2/19
  • info

    Od 4 miesięcy czekam za jakimikolwiek informacjami względem informatyki, na uczelni nikt nic nie wie, a soprki wiedzą jedno ile kasy :D
    8/20/19
  • studentka

    Kochani, uczelnia jak każda inna jest godna polecenia, aczkolwiek faktycznie panuje słaby przepływ informacji :( np. z kartami, oddałam karty i nadal nie mam ocen na wirtualnym dziekanacie, te karty to aby kłopot dla studentów itd. Najlepiej byłoby gdyby wykładowcy wpisywali wirutalnie oceny i po sprawie wtedy dziekanat i wszyscy by je widzieli na podstawie protokołów. Czasem wpisy są w tygodniu także dla studentów zaocznych to katorga ja dojeżdżam ok 120 km i chcę na tej uczelni studiować, ale wpisy czasem to jest masakra :( Mam nadzieję, że uczelnia to zmieni, a Kanclerz zajmie się nieogarnymi paniami w dziekanacie oraz na recepcji, które nigdy nic nie wiedzą.
    8/18/19
  • Aleksandra

    Hejka. Są tutaj osoby, które od 2019 roku zaczynają zaoczne ratownictwo medyczne? Pozdrawiam.
    8/17/19
  • 777

    Duży brak organizacji, część wykładowców biorą chyba z łapanki, uczyłem się tam i nie mogę polecić. Student dla wykładowców jest durniem. Dużo osób na roku zrezygnowało ze względu na atmosferę która panuje w tym miejscu.
    8/16/19
  • Wiki1907

    Ja chcem isc na pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolną od października zaocznie.A słyszał ktoś może o tym że pedagogikę teraz trzeba jednolite magisterskie studiować ?czy na wsaip tez tak jest czy można tylko mgr zrobić?jestem po licencjackie z filologii germańskiej,specjalizacja nauczycielska.Czy będę musiała jakieś różnice programowe uzupełnić?pozdrawiam
    8/10/19
  • postgraduate

    Wiadomo, że trzeba płacić, ale chodzi o sam fakt braku organizacji i przepływu informacji, jestem po mgr na innej uczelni, jak przyszłam tutaj na podyplomowe to myslalam, że wyjdę z siebięe nikt nic nie wiedział, pracownicy odsyłają od jednej do drugiej i nic potem z tego nie wychiodzi. Wykładowcy są wspaniali, ale władze/pracownicy tzn. dziekanat itd procent przepływu informacji 0
    8/10/19
  • Too

    Czy ktoś od października idzie na studia mgr na pedagogike zaocznie??
    8/9/19
  • Studentka

    Czytam komentarze i niektóre mnie rozbrajają. Skoro ktoś zapisuje się na uczelnię prywatną , to chyba jest świadomy tego, że będzie musiał uregulować różne rzeczy...stwarzanie problemu, którego nie ma..ech
    8/8/19
  • niezadowolona

    Dla WSPiA w poznaniu liczy się tylko UREGULOWANIE KASyY nic więcej ;) Reszta to ociąganie się a poziom ORGANIZACJI I PRZEPŁYWU INFORMACJI JEST NA POZIOMIE ZEROWYM :( ZAWIODŁAM SIĘ BARDZO. W porę stamtąd uciekłam
    8/5/19
  • 3 year

    Osobiście mogę polecić studia na FILOLOGII ANGIELSKIEJ ale spec. nauczycielską na PRAWNEJ MAJĄ ZAJĘCIA ZE STUDENTAMI PRAWA z 3 roku żenada..... brak zajęć z business english.
    8/5/19
  • Studentka czy Student/

    Powiem tak, Dziekan WNPiS oraz prodziekani mają wiecznie jakiś problem albo jak mają cokolwiek pomóc/napisac to robią wielkie problemy.... Ogólnie zajęcia i kierunki są bardzo dobre aczkolwiek ORGANIZACJA, ADMINISTRACJA tej uczelni to jakaś pomyłka. brak informacji zwrotnych, nawet pracownicy nie wpotrafią powiedzieć czy dana osoba znajduje się w pracy... SAMOWOLKA 3/5
    8/5/19
  • Pielegniarstwo

    Pielęgniarstwo WSPIA, P-Ń , 2019 To grupa dla studentów pielęgniarstwa na wspia w 2019
    7/31/19
  • Fizjo

    Słyszałam że są jakieś obowiązkowe obozy sportowe. Czy na fizjoterapii II stopnia też są?
    7/29/19
  • Studentka od 2019

    Grupa na fb dla rozpoczynających naukę w 2019 na wspia ---> https://www.facebook.com/groups/335929713978167/
    7/24/19
  • Natalia

    Pielegniarstwo stacjonarne 2019 Wspia poznan . Moj email natihoffmann@onet.pl
    7/22/19
  • Natalia

    Ja zaczynam naukę na kierunku pielęgniarstwo stacjonarne na WSPIA . KTOŚ COŚ?
    7/22/19
  • confused12

    Czy ciężko się dostać na tę uczelnie? Wyniki maturalne w normie, natomiast na innych uczelniach tylko listy rezerwowe.
    7/19/19
  • Ja

    Nie polecam uczelni, cały czas coś zmieniają typu umowy. Brak organizacji. Przepływ informacji tragiczny. Na wykładowców nie narzekam. Co roku podwyższają czesne na kierunku pielęgniarstwo a inne kierunki obniżają. Zmieniają dzienniczki praktyk w ciągu roku. Co znaczy o niekompetencji tej uczelni
    7/19/19
  • Ja

    Nie polecam uczelni, za wszystko biorą kase, nie ma żadnej organizacji, żeby czegoś się dowiedzieć jest problem otrzymania jakiejkolwiek informacji. Jedynie co jest plusem, że wykładowcy są w porządku.
    7/19/19
  • Ja

    Czy ktoś się wybiera na mgr pedagogike do tej szkoły?
    7/12/19
  • Iza

    Dzień dobry zamierzam wybrać się na tą uczelnię na kosmetologię. Czy ktoś mógłby mi napisać opinię na temat uczelni czy jest zadowolony jak prowadzone są zajęcia itp ? Będę wdzięczna za pomoc. Mój e-mail: izi.kark@wp.pl
    7/11/19
  • Filip

    Chciałbym studiować Ratownictwo Medyczne na tej uczelni stacjonarnie. Proszę o jakieś opinie o studiowaniu na tym kierunku.
    7/11/19
  • Dziekanat

    Informuję, iż żaden z dyplomow nie został błędnie wydrulowany. Studenci nie będą ponosić dodatkowych kosztów
    7/10/19
  • Kasia

    Broniłam się na początku lipca z pielęgniarstwa a wczoraj od koleżanek dostałam informacje że mam ponownie donieść zdjęcia do dyplomu ponieważ dyplomy zostały źle wydrukowane????? Kto mi zwróci koszt zdjęć ? DZiekanat?
    7/10/19
  • Karolina

    Czy jest tu jakaś absolwentka pielęgniarstwa i poleci bądź też nie poleci tej Uczelni?????
    7/8/19
  • Absolwent

    Podpisuje się pod moim poprzednikiem. Panie w dziekanacie jak zwykle na posterunku i dla studentów, a co z innymi działami..........????????
    7/8/19
  • Marta M

    Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat Bezpieczeństwa Wewnętrznego?
    7/8/19
  • Robert

    Pytanie do władz uczelni ! Jak człowiek pracujący do 15 ma odebrać dyplom????? Jedynym dniem jest sobota gdzie drzwi do biblioteki i kwestury nieczynne! To jak zalatwic obiegówkę ??? Dziekanat nie chce wydać dyplomu bez tego ! Może jakieś rozwiązanie ?
    7/8/19
  • Absolwentka

    Jestem absolwentką wydziału nauk prawnych i spolecznych na wspia. Polecam uczelnię wszystkim stojącym przed wyborem szkoły. Świetna atmosfera w uczelni. Wczorajsze absolutorium świetnie zorganizowane. Dziekuje i życzę miłych wakacji
    7/7/19
  • Studentka

    Studiuje pielegniarstwo w wspia. Polecam. Nauki sporo, ale tego wymaga ten kierunek. Fajna atmosfera, życzliwi pracownicy władze wydziału. Dziekanat i kwestura w pełni dla studentów.
    7/5/19
  • Julia

    Cześć! Wybiera się ktoś może w tym roku (2019-2020) na pielęgniarstwo do WSPiA w Poznaniu albo jest ktoś tutaj kto studiował lub studiuje nadal ten kierunek? Chętnie poznam opinie innych na temat tej szkoły, tutaj mój adres mailowy: k.julka@interia.pl
    7/4/19
  • Absolwentka

    Dzisiaj obroniłam prace dyplomowa z pielęgniarstwa..napewno pójdę na mgr na tej Uczelni. Polecam wszystkim którzy się zastanawiają . Prawdą jest że jest dużo zajęć no ale zawód tego wymaga aby byc jak najlepiej przygotowanym . Chciałabym również złożyć serdeczne podziękowania dla obecnej Pani dziekan oraz Pani Sielskiej jak i pani Lucynie z dziekanat, które przez 3 lata były zawsze dostępne i pomocne ....gratulacje dla wszystkich którzy się obronili i trzymam kciuki za tych co będą podchodzić do egzaminu. Do zobaczenia w październiku
    7/2/19
  • Studentka

    W tym roku podchodzę do obrony.przed złożeniem pracy dzwoniłam do dziekanatu z kilkoma pytaniami. Dodzwonilam się bez żadnego problemu i uzyskałam odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Kompetentne i mile Panie.
    6/26/19
  • Studentka

    Polecam szkole, choć pod względem organizacji jest wiele do życzenia, a dodzwonić się do dziekanatu w godzinach ich pracy graniczy z cudem. Nie odbierają tel i nigdy nic nie wiedzą.
    6/25/19
  • Student

    Dziękuję za sobotę paniom z dziekanatu. Jak zwykle życzliwe i mile.
    6/24/19
  • STUDENT

    Pierwszy i ostatni raz wybrałam ta szkole za wszystko pobierają opłaty i nawet w dziekanacie nie potrafią odebrać telefonu KPINY JAKIEŚ !
    6/19/19
  • Student

    Pielęgniarstwo zaczyna wchodzić na właściwy tor. Wszystko za sprawą Kochanej Pani Prodziekan Zdrowia publicznego ! Zaangażowana, oddana studentom, sympatyczna, bezproblemowa. Panie w dziekanacie również pomocne :) pozdr dla p. Lucynki Oby tak dalej ,to opinie się zmienią na jeszcze lepsze !!!
    6/18/19
  • Ania

    ......jeśli chodzi o opłaty, najlepiej zapytać w kasie, albo w dziekanacie. Panie są bardzo miłe, udziela informacji
    6/3/19
  • Wiktoria

    Hejka mam pytanie bo każdy mi mówi ze na kosmetologii są jakieś dodatkowe opłaty i chciałam wiedziec za co i ile. Z góry dziękuje!
    5/30/19
  • Magda

    Jestem studentką wydzialu zdrowia publicznego. Czytam te wszystkie negatywy i nie zgadzam się z nimi absolutnie . Pracownicy uczelni są mili i pomocni- Panie w dziekanacie zawsze uśmiechnięte służą pomocą . Z dziekanami też wszystko można załatwić. Zdecydowanie polecam WSpia
    5/30/19
  • Paulina

    Jestem studentką II roku i zastanawianie kto pisze takie opinie.... Studenci którzy nie chodzą cały rok? Ja nie mam żadnych problemów z załatwienie tego co potrzebuje a nr tel i godz pracy są na stronie od wt do niedzieli... Indywidualne podejście do studentów, bezpośredni kontakt z Dziekanem.... Polecam
    5/30/19
  • Aneta

    Kontynuuję naukę na studiach magisterskich na kierunku Pedagogika i nie zamieniłabym Uczelni WSPiA na żadną inną. Przemiłe Pani Prodziekan, które w każdej sytuacji służą radą i rozmową, wspierające Panie z Dziekanatu i Biura Karier, kompetentni wykładowcy. Uczelnia daje możliwość rozwoju naukowego. Prowadzę Koło Naukowe i zawsze mogę liczyć na wsparcie Pana Jarka managera uczelni, a także Dyrektora Wydawnictwa WSPiA. Wybór uczelni, jest jedną z moich najlepszych decyzji w życiu. Polecam serdecznie Wyższą Szkołę Pedagogiki i Administracji w Poznaniu.
    5/29/19
  • Wojtek

    Ja polecam tą szkołę. Studiuję fizjoterapię mgr. Zawsze i wszędzie idzie się dogadać . Szkoda ze dział planowania nie ma w niedziele bo jak nieraz jest potrzeba zalatwic jakieś okienko to nie ma z kim. No i przydałby się chodź jakiś dłuższy dyżur dziekanatu bo w tyg nie jesteśmy w stanie nic zalatwić jeśli ktoś pracuje . Tak samo w wekend jeśli mamy zajecia w szpitalach to jak wracamy po 15 to zamkniete .. no ale rozumiem ze pracownicy tez chcą mieć weekend pozdrawiam panią z kasy za wyrozumiałość
    5/27/19
  • Kac.per.

    Jestem studentem Wydziału Nauk Prawnych i Społecznych. Wykłady i ćwiczenia nawet są spoko wykładowcy również ale jak mam już isc do Dziekanatu aby wypełniono mi zaświadczenie i które tylko wypelnia pani kierownik to już zaczynaja się schody... albo kobiety nie ma bo gdzieś sobie poszła i należy czekać z jakieś 30 min albo jest na tyle zajeta że każe przyjść później odebrać papier....na szczęście rzadko tam chodzę . . szkoła sama w sobie super i godna polecenia . Dziekani i prodziekani bardzo pomocni i nie odmówią pomocy . Trochę gorzej w zjazdy z parkingiem no ale tak jak wszędzie . Z opłatami nie jest najgorzej jeśli się robi wszystko na czas . Pozdrawiam
    5/27/19
  • Tosia1

    Jestem studentką I roku pielęgniarstwa na WSPiA. Składając dokumenty na studia niestacjonarne pani zapewniała, że są weekendowe, jednakże nie wpadłam na to, iż weekendowe dla tej szkoły znaczy od czwartku do niedzieli . W dodatku zajęcia prowadzone są od rana do wieczora, co wyklucza pogodzenie tego z pracą, gdyż każdy wykład jest obowiązkowy, Jak już kogoś nie będzie to dostaje karne zadania. Dziekanat to porażka, nikt nic nie wie, a praktyki to cyrk na kółkach. Z dnia na dzień dowiadujesz się, że z dwóch tygodni wydłużyli do pięciu. A co z pracą? Dziekana stale nie ma w szkole, a jak już się pojawi to z wielką łaską z tobą rozmawia. Żałuję że poszłam do tej szkoły, jednakże jedyna w mojej okolicy,która ma pielęgniarstwo niestacjonarne. Nie polecam .
    5/19/19
  • ElizaG.

    Również jestem studentką fizjoterapii i zgodzę się co do pomocy ze strony Pani Prodziekan od fizjo.... co do reszty można by polemizować . Co do opłat to są stypendia i można sobie jakos poradzić !!!!
    5/15/19
  • Studentka Fizjoterapii, oddział w Poznaniu

    Witam wszystkich, czytam właśnie komentarze i nie wiem skąd to oburzenie. Nie rozumiem tego przelewanego żalu. Jestem studentką WSPiA, a wcześniej studiowałam na publicznej uczelni. Rekrutując się na tą uczelnię prywatną byłam świadoma o tym, że będę za studia płacić, nie wiem dlaczego ktoś jest zaskoczony. Razem z podpisaną umową otrzymałam listę rzeczy płatnych. Wszystko jest w regulaminie. Jak ktoś trzyma się terminów i robi wszystko zgodnie z instrukcjami, to nie ma problemu. Nie rozumiem oburzenia na tak zwany "syf i bałagan" w organizacji. Z tego co mi wiadomo na każdej uczelni zawsze ktoś jest niezadowolony z organizacji. Totalny bałagan to ja miałam na publicznej uczelni, na której studiowałam i jeśli mam porównać obie uczelnie, to WSPiA świetnie w tym temacie daje radę. Dziewczyny z biura karier zawsze uśmiechnięte, naprawdę widać, ze starają się pomóc. W dziekanacie nie miałam żadnych problemów, wszystko było na czas. Zdaję sobie sprawę z tego, że pracują tam ludzie, a nie roboty i czasem może im się zdarzyć jakieś nieporozumienie, ale mnie osobiście nic takiego nie spotkało. Studiuje fizjoterapię i jestem mega zadowolona! Niesamowite praktyki w miejscach, które moja wcześniejsza uczelnia nie miała. Fakt, że trzeba czasem dojechać poza okolice Poznania, ale warto, bo zajęcia i prowadzący mają ogromną wiedzę i dopuszczają nas do pacjentów! Na każdych studiach trzeba się uczyć samemu i zawsze będzie tak, że albo ktoś włoży w to prace albo oleje temat. Mi osobiście uczelnia daje same możliwości. Możliwość do jednoczesnego studiowania i pracowania. Możliwość do zaplanowania sobie życia, bo plan naprawdę rzadko się zmienia, jest podany z wyprzedzeniem. Przede wszystkim bardzo podoba mi się INDYWIDUALNE podejście do studenta, kiedy coś się stanie- pani K.Pokrywka jest niesamowicie pomocna, kobieta powinna być na rękach noszona! Jeśli chodzi o ten końcowy etap studiów- to już tak jest, że zamieszanie i dużo załatwiania i dopinania spraw. Najbardziej nie rozumiem tego, że jak wszystko idzie po czyjejś myśli i 3 lata studiuje bez problemu, a nagle napotkał na drodze jakiś problem, to nagle żali się na całą Uczelnie i od razu wystawia złą opinię. Masakra, ludzie. Ja osobiście mogę polecić studia na tej uczelni. Na pewno fizjoterapię, bo sama ją studiuję. Z każdym można się dogadać i każdy problem rozwiązać. Mnie jeszcze nie spotkały do tej pory żadne przeszkody, o których piszą moi poprzednicy. Także więcej dystansu do życia, ludzie! W moim przypadku wybór WSPiA to strzał w dziesiątkę! Pozdrawiam serdecznie
    5/15/19
  • Studentka pielęgniarstwa

    Jestem na ostatnim roku pielęgniarstwa i obawiam się co dalej. Zajęć i praktyk całe mnóstwo. Od rana do wieczora .Z dnia na dzień nie wiadomo kto jest dziekanem z kim rozmawiać odsyłają od jednej osoby do drugiej. Zaraz obrony i jakiś dziwny regulamin oddawania prac licencjackich Pani Dziekan odsyła do Prodziekana którego prawie wogole nie ma na uczelni . W dziekanacie tez nie potrafią pomóc. Katastrofa !! Za dużo poświęciłam aby tego nie skonczyc ale nie polecam
    5/14/19
  • Była studentka - Wydział Nowy Tomyśl

    Szkoła to jedna wielka kpina! Studiując tam, twierdziłam, że to jest cyrk na kółkach, a teraz po zakończeniu nauki tylko się w tym utwierdzam! Nie polecam nikomu! Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to nie tam, bo to szkoła typowo dla laserów. A nawet jeśli ktoś się sumiennie uczy to potem przy egzaminach jest traktowany nie fair. A obrona? Patologia! Promotor całą pracę skreśla DO POPRAWY! Delikwent nie poprawi nawet jednej linki, a promotor stwierdza O TAK, TERAZ TA PRACA MA SENS. (?!) A dziekanat żyje tam swoim życiem! Stwierdziłam, że nie chce dłużej brać udziału w tym cyrku, poszłam zgłosić rezygnację. Sekretarka stwierdziła, że to odnotuje i nie dała mi kompletnie nic do podpisania! Ja niczego nieświadoma, nie upomniałam się o żaden dokument. Po jakimś czasie dostałam pismo pocztą, że jeśli nie opłacę czesnego to mnie wykreślą. Zdziwiona o co chodzi, zadzwoniłam - sprawa zostanie wyjaśniona. Po jakimś czasie znowu dostałam pismo, że jestem wykreślona z listy studentów (data sprzed kilku dni, gdzie już od dłuższego czasu miałam nie miało mnie być w rejestrze) i mam opłacić zaległe czesne. Znowu zdziwiona zadzwoniłam - sekretarka w dziekanacie stwierdziła, że widoczie KTOŚ zapomniał to odnotować z prawidłową datą i ona to wyjaśni. Po kilku godzinach zadzwoniłam znów, żeby się czegoś dowiedzieć i usłyszałam, że ONI ODDZWONIĄ JAK DOWIEDZĄ SIĘ CO I JAK. Telefonu nie otrzymałam do dziś, a minęły jakieś 2 lata! I dzisiaj niespodzianka - dostałam pismo od adwokata, że jak nie zapłacę zaległości wraz z odsetkami to sprawę kierują do sądu. Znowu telefon do dziekanatu - ONI TO WYJAŚNIĄ I ODDZWONIĄ! I to ma być poważna uczelnia??? To jest jeden wielki żart, a nie uczelnia... Naprawdę nie polecam nikomu. Albo niczego się z nauki nie wyniesie, albo zrobią z Ciebie złodzieja.
    4/3/19
  • kosmetologia

    Jestem na III roku kosmetologii. Ta szkoła to po prostu żart. Będę ją odradzać każdemu, kto o nią zapyta. Zajęcia praktyczne to jakaś kpina. Jeśli ktokolwiek chce pójść na kosmetologię się czegoś nauczyć to na pewno nie na tej uczelni. Panie w dziekanacie nic nigdy nie wiedzą, Panie w biurze karier dają sprzeczne informacje studentom, pieniądze zbierane od studentów za każdą, najmniejszą pierdołę. Nie zdziwię się, jak za chwilę zrobią płatne toalety :) Na III roku robią najwięcej problemów. Z całego serca - NIE POLECAM.
    4/2/19
  • ktos kto studiował

    witam nie warto za wszystko trzeba płacić, wykładowcy nawet, ale pielęgniarstwa nie polecam, dosyć że chodzi się jak na dzienne , to od rana do wieczora się siedzi.
    3/28/19
  • Magda

    hej, jakie opinie na temat pielegniarstwa niestacjonarnie? prosze o szczerosc, podaje email: bezo12@op.pl :)
    3/18/19
  • Marta

    Hej. Czy mial ktos może taka sytuacje, że nie złożył wniosku o stypendium socjalne w terminie? Co w takiej sytuacji? Co robic? Pozdrawiam. :)
    3/5/19
  • Patrycja

    Hej wszystkim. Jest tutaj ktos kto studiuje/studiowal Pielegniarstwo zaocznie? prosze o szczere opinie!! dzieki ;)
    3/1/19
  • Sandra

    Ja studiuje Administrację i powiem szczerze, że jestem zadowolona. Minusem jest faktycznie dziekanat, ale mogę polecic z czystym sumieniem
    2/14/19
  • Antonina

    Pozytywne opinie na Google maps nie są prawdziwe. Ta szkoła na każdym kroku pokazuje jak nie powinno się prowadzić uczelni. Bałagan, traktowanie ludzi jak śmieci, pobieranie opłat niedługo będzie nawet w toalecie. Mam porównanie chocby z UAM i szczerze nie polecam WSPiA. Szkoda nerwów.
    1/25/19
  • Student zaoczny

    WSPiA już dawno nie powinna istnieć. Pobieranie opłat za wszystko, często niezgodnie z prawem. Brak informacji w systemie, nic nie wiedzacey pracownicy przy telefonie. Problemy na każdym kroku. Jeśli nie chcecie zmarnować najlepszych lat swojego życia na męczarnię to odradzam stanowczo.
    1/25/19
  • Idapia

    Czy ktoś studiuje ratownictwo medyczne na WSPIA? Jak jest? Czy zaliczenia na podstawie obecności czy są egzaminy? Jaki poziom, trudno?
    1/18/19
  • ana

    Nie polecam
    1/16/19
  • Studentka

    Szkoła to jest totalne nieporozumienie. Nie chodzi tutaj o wykładowców, bo oni są w porządku. Organizacja totalnie u nich leży. Nic nigdy nie wiadomo. Gdyby nie Starosta grupy, który studiuje tam już ładnych kilka lat i zawsze za wszystkim biega i jest dociekliwy, to nikt by nic nie wiedział. Nie polecam. Płaci się tyle pieniędzy a nawet nie wiem za co, skoro nie potrafią dojść ze wszystkim do ładu. WSB dużo lepsza i polecam.
    10/27/18
  • Bartek

    Fatalna szkoła. Nie wybierajcie jej pod żadnym pozorem. Pośmiewisko Poznania.
    10/4/18
  • tomeek

    zapraszam wszystkich zaczynających od października 2018 kierunek Ratownictwo Medyczne ns I st. grupa/forum przyszłych studentów na Facebooka "WSPiA Ratownictwo Medyczne ns 2018/21 " :)
    9/19/18
  • tomeek

    witam,jest ktoś może po ratownictwie medycznym zaocznie , jakie są opinie na ten temat ? wybieram się od października :)
    9/19/18
  • do Gosi i innych

    jesli studia II stopnia to wybierajcie UAM, to jednak zupełnie inna liga, no i wysoka kultura wykłądowców, lepszy pozom, bardziej wartościowy papier, no w końcu uniwersytet jest
    9/3/18
  • Gośka

    Cześć. Chciałam zacząć pedagogikę II stopnia w kwalifikacjami nauczycielskimi... ktoś się może wypowiedzieć czy warto? Czy jednak pozostaje UAM?
    8/30/18
  • Paweł

    Dziękuję za odpowiedź ! A jak ze zwolnieniami od lekarza, jeśli ktoś będzie miał ? Ogólnie wybieram się na psychologię i również chciałbym usłyszeć opinie osób które ten kierunek studiują. Ciężko jest ? Interesuje mni rówież czy prowadzący chętnie przepisują oceny jeśli ktoś już dany przedmiot miał na poprzednich studiach ?
    8/19/18
  • Marti

    Są zajęcia ale tylko typu siłownia rowerek bieżnia i wyjście do lasku marcelinskiwgo. To jest wf. I tak nikt nie chodziała a każdy ma zaliczenie.
    8/16/18
  • Paweł

    O co chodzi z zajęciami z wychowania fizycznego na zaocznych ? Chyba pierwszy raz się spotykam że na zaocznych jest wf.
    8/13/18
  • Marta

    Hej , planuje iść na germanistykę zaoczną ?? Są tutaj jakieś osoby które studiowały ten kierunek na tej uczelni , albo osoby które planują rozpocząć ... martakkuzniak@gmail.com To mój e-mail można pisać
    8/2/18
  • Studentka

    Studiuje na tej uczelni pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna z dydaktyka języka angielskiego, wcale nie jest łatwo zdac wszystkie egzaminy, ale dla chcącego nic trudnego wystarczy się uczyć, wykładowcy w większości w porządku, wiadomo są wyjątki. Polecam !!!!!
    7/15/18
  • Marta

    Czesc czy ktoś w tym roku wybiera się na pielegniarstwo zaoczne? Jeśli tak proszę o kontakt tu mój email mar.flo95@wp.pl
    7/6/18
  • kucharz

    jedna z najlepszych uczelni w Poznaniu, bardzo dobrzy wykładowcy, super atmosfera,
    7/1/18
  • Marta

    Zdecydowanie odradzam, oceny za obecność, ciągle dodatkowe opłaty ( nie chodzi tylko o czesne, bo o tym, że po roku wzrasta jest wzmianka w umowie ), ogólny bałagan, niczego nie można się dowiedzieć, studenci niestacjonarni przygotujcie się na poprawki i egzaminy nawet w dni wolne od zajęć, oczywiście równiez w tygodniu.
    6/29/18
  • Marlena

    Hej,czy ktoś wybiera się na kosmetologie niestacjonarną na Wspia? Czy warto na tej uczelni studiować ten kierunek oraz jak wyglądają zajęcia praktyczne?
    6/23/18
  • agnieszka

    WSPiA to jedna z najleprzych uczelni w Poznaniu: sóper wykładowcy, bardzo fajne miejsce nauczania, dobry dojasd i dobra atmoswera. Polecam tom uczelnie
    6/20/18
  • Karol

    Podobno szkoła się zamyka. Macie jakieś informacje? Faktycznie klimat taki jakby coś było na fakcie
    6/20/18
  • Studentka

    Jakieś żarty - wykładowca niemal z dnia na dzień informuje że należy dostarczyć mu karty do działu planowania w środku tygodnia, zupełnie nie licząc się z tym, że studenci zdecydowali się na studia NIESTACJONARNE ponieważ pracują, a już nie wspomnę że część ma naprawdę sporo km do przejechania i jest to dla nich zwyczajnie niemożliwe. Co do opłat to się zgadzam, ciągną hajs na każdym kroku.
    6/12/18
  • Yhym

    Nie wiem o jakich dodatkowych opłatach mowa. Jestem na filologii angielskiej i nie jest źle, więc nie wiem na co narzekanie. Opłaty wraz z następnym rokiem wzrastają ale o tym jest mowa w umowie która jest na stronie więc nie rozumiem tego zdziwienia. Wykładowcy są wporzadku. I też z UAMU. Także piszcie konkretnie o co wam chodzi, pozdrawiam :-)
    5/16/18
  • Aśka

    Czy ktoś na filologię angielska zaoxzna w tym roku a w pozniejszym czasie pielegniarstwo?
    5/3/18
  • Ania

    tylko nie ta Uczelnia! Każdy kto nie przeczyta umowy będzie niemile zaskoczony. Opłat dodatkowych całe mnóstwo. Dalej będą problemy z planem , wykładowcami i ogólną sytuacją na uczelni. Coraz więcej kierunków nie rusza. Szkoła chyba idzie w kierunku zamknięcia.
    5/2/18
  • Marta

    Hey czy ktoś od października wybiera się na pielegniarstwo zaoczne ? Czy może już ktoś jest na tym kierunku zaocznym i może napisać swoją opinię?
    4/26/18
  • julaa

    Hej, od października wybieram sie na uczelnie na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna(2stopnia), ktoś może powiedzieć czy jest spoko?
    3/4/18
  • Studentka

    Hej, jestem studentką II roku psychologii, wykładowcy tacy jak na UAMie, jeśli komuś zależy by zdobyć wiedzę, ma szansę ją tu otrzymać. Polecam :)
    2/15/18
  • egzamin u Romula

    Prof.Romul to stary belfer z UAMu. Wykłady prowadzone niezbyt zrozumiale, egzamin pisemny, pilnuje. Za pierwszym razem zdaje ułamek procentowy studentów.
    1/30/18
  • sesyjnie

    Witam, czy miał ktoś z was już egzamin z prof. Romulem ?
    1/17/18
  • studentkapsychologii

    ps. chodzi o psychologię zaoczną
    11/27/17
  • studentkapsychologii

    hej, czy mógłby ktoś powiedzieć jak wyglądają zaliczenia semestru na psychologii 1 rok? czy są łątwe, czy trzeba czytać książki czy wystarczą notatki z wykładów/
    11/27/17
  • Asia

    Czy ktos studiuje lub studiowal podyplomowke z dydaktyki ang dla dzieci lub edukacje wczesnoszkolna?
    11/13/17
  • Krzyś

    Tylko niw wyspa chyba ze nie chcecie nic wiedziec
    10/19/17
  • Janek

    To dramat nie szkola studiuje tam bezpieczenstwo, koszmar nie wykładowcy, odradzam
    10/19/17
  • KKARUSIA

    Meela ja się wybieram na administrację :)
    10/2/17
  • Mirek

    Chciałem iść na TIR ale podobno nie uruchomią kierunku :( trochę jestem w d... Zabiorę dokumenty i jeszcze poszukam
    8/30/17
  • Monika

    Jakaś totalna tragedia! Kanclerz tej szkoły ma sprawę karną - podobno pobił jakiegoś rektora. Opisywała to szeroko gazeta. Omijać z daleka !
    8/30/17
  • lena96

    Był ktoś na ratownictwie? Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o tym kierunku. :)
    8/20/17
  • Kasztan122

    Hej czy wybiera się ktoś na filologię angielska na zaoczne? Jeśli tak to chętnie bym się spotkal/ poznał aby lepiej zacząć rok :-)
    8/16/17
  • Eva

    Czy ktos moze mi napisac jak jest z kosmetologia na tej uczelni?
    8/8/17
  • Meela

    Witam! Wybiera się ktoś na administrację na studia niestacjonarne?
    8/3/17
  • www uczelni jest ok

    jak nie działa, jak działa ich strona, właśnie patzrę :-)
    7/28/17
  • aldona

    Strona internetowa nie działa. Przeglądam inne...
    6/25/17
  • Zawiedziona

    Chciałam studiować w WSPiA psychologię na studiach magisterskich. Niestety do tej pory nie uruchomiono kierunku i nie wiadomo jak długo będzie trzeba czekać na uruchomienie. Dlatego zrezygnowałam ze studiowania w Poznaniu, wybrałam Wyższą Szkołe Humanistyczną TWP w Szczecinie, też tam mają jednolite studia magisterskie studia z Psychologii i co najważniejsze mają pozwolenie na prowadzenie zajęć. Będę dojeżdżać na zjazdy ale myślę że warto
    6/19/17
  • Maria

    Ta szkoła to jakieś nieporozumienie. Każdy normalny z niej ucieka, Totalna porażka
    6/19/17
  • Ps

    Czy ktoś jest po pierwszym roku pielęgniarstwa ? Jak to wyglada?
    6/10/17
  • zdruzgotana

    dział planowania zawsze nawala, w dziekanacie nie ma nikogo kto potrafi udzielić informacji (wszystko robione z wielką łaską) oceny za obecność, w górę idą tylko koszta i dodatkowe bezsensowne opłaty, jedna wielka dezorganizacja nikt nic nie wie nikogo nic nie obchodzi, nie chodzisz też zdasz. totalnym nieporozumieniem tutaj są kierunki takie jak pielęgniarstwo czy medycyna estetyczna - strach trafić do osoby po tej szkole!
    5/25/17
  • FRANCISZEK

    Witam, Rozmyślam a wręcz podjąłem już decyzję o studiowaniu filologii angielskiej (spec. nauczycielska) na tej uczelni. Czy mógłby ktoś z internautów przedstawić mi mniej więcej jak wyglądają właśnie takie studia na owej uczelni.? Dziękuję za wszelkie wskazówki. Osobiście słyszałem pozytywne opinie odnośnie tej uczelni ze strony moich nauczycieli, którzy tam studiowali.
    5/13/17
  • DAWID

    Witam. Czy jest ktoś kto studiuję na WSPiA prawo? Jak to tam wygląda i czy jest ktoś kto na te studia się wybiera od października? Pozdrawiam
    4/28/17
  • studentka

    Tragiczna Uczelnia ! odradzam. Jaki właściciel -taka szkoła :( Widzę, że sami sobie wpisują opinie pozytywne
    4/26/17
  • Magister

    Witam ukończyłem w zeszłym roku, tą uczelnię i dobrze ją wspominam. Uważam że wiele spraw było jasno i ściśle przedstwionych, co prawda byli studenci którzy twierdzili że należy im się wpis do indeksu po przecież płacą. Większość wykładowców miało swoje zasady, co do promotora to polecam dr Urbańskiego , nieraz może się wydawać iż promotorzy się czepiają drobiazgów, ale moim zdaniem mają rację.
    4/15/17
  • kla92

    Witajcie, może mi ktoś napisać jak wyglądają studia pielęgniarstwa? Jak z zaliczeniami, jest trudno?
    2/17/17
  • Patrycja2711

    Witajcie, stoje przed wyborem promotora na magisterce na WSPIA. Kogo możecie polecić ? Mam do wyboru Sandorska, Czarnecka, Czury, Dubois, Materniak, Młynarska, Podleś, Sandorski, Senczyk, Urbański, Zieliński. Mogłam przekręcić jakieś nazwisko. Bardzo Was proszę o pomoc.
    1/24/17
  • MAGDALENA

    Skończyłam w tym roku studia na tej uczelni i ze szczerego serca nikomu jej nie polecam. Non stop trzeba było za coś płacić. A to za jakieś wpisy, które nie jesteś w stanie otrzymać bo wykładowca jest na zwolnieniu a to za przedłużenie sesji czy za przywrócenie do praw studenta (skreślili mnie gdyż nie zaniosłam pracy dyplomowej do 30 września a to tylko dlatego,że mój promotor trzymał prace około 3 miesięcy ale to ich oczywiście nie interesuje).Także jest 24.11 a ja nadal nie znam terminu swojej obrony. Nie ma żadnych wskazówek, żadnych powiadomień ze strony dziekanatu. Wirtualny dziekanat jest kompletnie nie potrzebny bo i tak najważniejszych komunikatów nie ma. Nie mówiąc już o tym,że panie z dziekanatu są nieprzyjemne...
    11/24/16
  • x

    Skończyłam w tym roku studia na WSPiA i po trzech latach dobrze wiem jak tam jest!!! Jeśli chodzi o wszystkie sprawy finansowe to przy odrobinie zainteresowania tematem wie się wszystko przed podpisaniem umowy i nie ma ŻADNYCH niespodzianek! Wszelkie dodatkowe opłaty jakie się zdarzają wynikają tylko i wyłącznie z lenistwa lub braku myślenia studentów, a jak wiadomo za brak rozumu trzeba płacić i to nie tylko na uczelniach. Panie w dziekanacie są jak najbardziej w porządku jeżeli tylko student umie się zachować i ma choć odrobinę kultury osobistej (byłam świadkiem wielu dziwnych zachowań ze strony studentów...)! Co do samej jakości kształcenia mam pozytywną opinię. Przede wszystkim studiowanie (na prywatnych jak i publicznych uczelniach) polega przede wszystkim na samodzielnym zdobywaniu wiedzy, wykładowca ma tylko nakierować. Zanim zaczniecie wymagać od wszystkich dookoła może warto najpierw zacząć wymagać od siebie, wtedy sukces gwarantowany a i wykładowcy chętnie w tym pomogą. Na WYSPIE spotkałam wielu wykładowców, którzy są profesjonalistami w swojej dziedzinie i robią wszystko by przekazać swoje doświadczenie studentom. W razie problemów mój opiekun kierunku robił wszystko co w jego mocy żeby pomóc! W tej chwili kontynuuję ten kierunek na uczelni publicznej (magisterka) i mam okazję porównać uczelnie publiczną z niepubliczną. Mam wrażenie, że cofnęłam się do liceum... wszystko podane jak na tacy, samodzielnej pracy studenta prawie nie ma, sale też często bywają źle dobrane pod względem wielkości grupy, a absolwenci tej uczelni z licencjatu wiedzą nie grzeszą. Co do zaliczeń przedmiotów to co drugi przedmiot słyszę, że wystarczy obecność i jest zwolnienie z egzaminu lub zaliczenia... żenada. Jak to odzwierciedla wiedzę studenta?? Może zamiast kopiować czyjeś opinie lub robić wielki problem z pojedynczych incydentów warto zabrać się za naukę skoro chce się być studentem.
    10/31/16
  • Paulina

    Witam wiem że jest już ok 25 osób na liście jeżeli chodzi o pedagogikę wczesnoszkolna z językiem ang .Pozdrawiam
    10/25/16
  • niulka

    Na kierunku administracja psychologia z pania wawak-sobierajska. Jaka ona jest wymagająca, czy nie? Nam podaje sporo książek nie wiem czy to obowiązuje nas, bo przecież nie jesteśmy typowo kierunkiem psychologicznym
    10/24/16
  • po_administracji

    w ogóle się nie dziwię, że nikt nie aplikował na adminsitrację, ja skończyłam te studia i bardzo żałuję, że zaczęłam... niekompetentna i nieprzyjazna atmosfera, brak informacji, wsparcia, panie z dziekanatu biją na głowę wszystko... szkoda pieniędzy. Jeśli szukasz uczelni, która traktuje Cię poważnie i szanuje Twój czas i pieniądze to nie myśl o WSPiA.
    10/14/16
  • agg

    kaya, ja wybieram sie na pedagogikę z j. angielskim
    10/6/16
  • Qba

    Studia niestacjonarne- porażka. Osoba, która wybiera studia niestacjonarne najprawdopodobniej jest osobą pracującą. Płaci się kupę pieniędzy za studia ZAOCZNE a i tak większość zajęć i zaliczeń jest w piątek.
    10/4/16
  • olaa

    Czy zaczyna ktoś pedagogikę resocjalizacyjną ??
    10/4/16
  • ktoś

    PLUS to wykładowcy na poziomie i bardzo w porządku. Ale personel jak panie w dziekanacie to porażka. Ciągle pod górkę robią żebyś płacił jak najwięcej, nic nie wytłumaczą, z łaską cię obsługują... porazką. powinni juz je dawno wymienić. (mowa o paniach które obsługują administrację)
    10/4/16
  • mała

    z kad wiadomo ze kierunek administracji nie bezie w tym roku
    10/3/16
  • Aaa

    Czy ktoś wybiera się na fizjoterapie 2 stopinia tryb niestacjonarny ?
    10/2/16
  • ...

    Witam, na ostatnią chwilę dowiedziałem się że kierunek administracja jednak nie rusza bo jest za mało chętnych. Uczelnie zarządzana przez baranów, porażka.
    10/1/16
  • Martyna

    Cześć, wybiera się ktoś na pedagogikę ze specjalnością doradztwo personalno- zawodowe z podstawami coachingu? ( studia niestacjonarne) Mój e-mail: stustudzina@interia.pl
    9/30/16
  • Edyta

    A jak jest na zaocznej filologii germanskiej? Czy wysoki poziom, duzo nauki, jacy wykladowcy? I jak z organizacja, zajecia tylko w weekendy, 2 razy w tygodniu? A jak koszty, duzo drozej niz to co podaja na stronie internetowej? Czy warto studiowac tam filologie germanska , pierwszego stopnia, zaocznie , czy polecacie inne szkoly w Poznaniu? Niestety na UAM nie ma germanistyki , pierwszego stopnia zaocznie.
    9/21/16
  • swiezak666

    Szkoła nie warta tych pieniędzy ....skończyłem administracje i tym papierkiem mogę co najwyżej du.... podetrzeć nie polecam !!! szkoda czasu i pieniędzy !!!!!!
    9/19/16
  • Rafał1111

    Czy ktos mógłby mi przedstawic terminarz zjazdów na kierunku ratownictwo medyczne I stopnia ?
    9/18/16
  • martina81

    Witam, zapraszam do kontaktu wszystkich którzy rozpoczynają w tym roku pedagogikę wczesnoszkolną - przedszkolną z językiem angielskim (zaocznie) na wspia - poznań: email: szycha8170@onet.eu POZDRAWIAM!!!
    9/18/16
  • miko

    czy ktos moze napisac o studiach 2 stopnia kierunek fizjoterappia na wspia ? duzo jest zajec itd. ?
    9/17/16
  • miko

    czy ktos moze napisac o studiach 2 stopnia kierunek fizjoterappia na wspia ? duzo jest zajec itd. ?
    9/17/16
  • Karolina

    Jagg No pewnie napisz do mnie karola-j@wp.pl i skontaktujemy sie na facebooku :)
    9/15/16
  • jagg

    ja też mam zamiar zacząć kosmetologię zaoczną Karolina, Lili można się jakoś z wami skontaktować? :)
    9/15/16
  • Karolina

    Witam Lili , tak ja zaczynam kosmetologię
    9/14/16
  • lili

    witam czy jest ktoś kto zaczyna kosmetologie niestacjonarna od pazdziernika?
    9/14/16
  • meeg

    Szukam osób, które zaczynają ratownictwo medyczne niestacjonarnie w październiku. Kontakt na maila gosia697090@wp.pl :)
    9/14/16
  • ani

    witam szukam osob do kontaktu które wybierają się teraz na pierwszy rok pedagogiki wczesnoszkolnej zaocznie.prosze pisać na maila anita1204@poczta.onet.pl
    9/13/16
  • kinia.m

    Witam, może ktoś z was wybiera się na Fizjoterapię zaocznie na WSPiA ?
    9/11/16
  • kaya

    Hej :) Wybiera się ktoś zaocznie na pedagogikę wczesnoszkolną z angielskim?
    9/1/16
  • Betty

    hej ja też się właśnie wybieram studia licencjackie zaocznie kierunek pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, czy ktoś tutaj jeszcze taki jest?
    8/31/16
  • Adam S.

    Jestem po pierwszym roku na WSPIA i jestem zawiedziony. Wykładowcy z UAM, AWF czy UM wymagają i na ich wykładach można się czegoś dowiedzieć. Reszta stawia oceny z powietrza. Osoby, które nie oddały pracy zaliczeniowej dostawały czwórki, piątki.Bardzo dużo zajęć było odwoływanych, bez odrabiania, plan zmieniał się z dnia na dzień, brak organizacji, opiekun roku gorzej zorientowany niż studenci. Czesne jest dość niskie ale co z tego skoro papier z tej uczelni nic nie znaczy na rynku pracy? Żałuję czasu i pieniędzy wydanych na ten"kurs".
    8/26/16
  • Gosia

    Można się z Toba Sandra jakoś skontaktować? :)
    8/23/16
  • Sandra

    Cześć. Ja również wstępnie na zaoczne ratownictwo medyczne. :)
    8/16/16
  • Gosia

    Wybiera się ktoś na ratownictwo zaocznie? Prosze o konatkt.
    8/15/16
  • Mała

    Witam. Dostałam się na studia licencjackie zaocznie kierunek pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Szukam ludzi którzy dostali się na ten sam kierunek żeby było łatwiej w pierwszy dzień :)
    8/5/16
  • Nie nie

    przed zapisaniem się - sprawdźcie dokładnie umowę. Na stronie podają cudownie niskie ceny, jak się zadzwoni to raz mówią, że ceny te są stałe przez cały tok studiów, potem, że czesne rośnie o 10%. A jak sprawdzicie umowę na stronie okazuje się, że z każdym rokiem czesne rośnie o 15% i to na każdym kiernku!
    6/30/16
  • Milena

    Witam, wybiera się ktos na studia magisterskie na pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna?
    6/16/16
  • filologia angielsk

    Witam, Co sądzicie o filologii angielskiej na WSPIA w Poznaniu? Wybiera się może ktoś od października?
    5/16/16
  • mgr admin

    Ktoś się wybiera tam na mgr z administracji od pażdziernika?
    4/16/16
  • Emma

    Witam:), proszę o opinie na temat WSPIA, zwłaszcza jak wygląda edukacja na kierunku Edukacja Wczesnoszkolna i Przedszkolna z j. angielskim. Warto wybrać tą szkołę, czy szukać dalej?
    3/20/16
  • kosmetologia

    Co należy zdać aby dostać się na kosmetologie?
    3/3/16
  • hmm??

    Czy ktos może mi powiedzieć, dlaczego w pierwszym semestrze na kosmetologii nie ma W OGÓLE zajęć w pracowni kosmetycznej? trochę dziwnie studiowac kosmetologię i nie mieć praktyki.
    2/22/16
  • moze tu bd sie uczyc??

    Chcialam sie dowiedziec jak wygladaj opłaty? Jak wygladaja zajecia bo myśle o pedagogice wczesnoszkolnej. Przeczytałam cale to forum i bede sie długo zastanawiac nad wyborem uczelni. Może ktoś aktualnie sie tu uczy i powie mi cos tej szkole.
    1/31/16
  • ciekawa

    Bardzo dziękuję za opinię;) chciałabym właśnie pracować w tym kierunku chociaż każdy mi powtarza że jestem za miła na urzędnika ;) jesli chodzi o wykładowców, są w porządku? Najbardziej interesuje mnie plan zajęć, gdyz niestety będę dojeżdżać pociągiem więc mam nadzieje, że nie siedzi sie tam do 20 ;( Pozdrawiam;)
    12/1/15
  • jagna

    Jeżeli wiążesz swoją przyszłość z taką branżą to jak najbardziej tak! ja zaczynałam na studiach od asystentki, pomocy księgowej a teraz jestem kierownikiem działu w dość sporej firmie, mnie ten kierunek bardzo pomógł bo sam licencjat nie za dużo znaczy w tym zawodzie
    11/24/15
  • ciekawa

    Witam;) bardzo proszę o opinię czy warto iść tam na mgr z administracji? nie chcę zmarnować kolejnych 2 lat na bezużyteczną szkołę i chcę się czegoś nauczyć
    10/30/15
  • psychologia

    od kiedy WSPiA ma Psychologię??? jestem zainteresowana tym kierunkiem i chetnie się dowiem więcej na ten temat.
    10/28/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    8/27/15
  • oszukana

    Przyjmując kandydata mówią jedno, po ukończeniu studiów okazuje się coś całkiem innego, nie liczcie na uczciwość z ich strony. Poziom nauczania jest dużo więcej niż niski. liczą się tylko i wyłącznie regularne wpłaty na ich konto. Kadra też pozostawia wiele do życzenia. Poza bezużytecznym papierkiem nic ciekawego ta uczelnia nie gwarantuje.
    8/27/15
  • Karolina

    Heeej ! Szukam osób, które od października wybierają się na studia pedagogiczne (edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna) zaocznie . Proszę o kontakt qaro18@wp.pl . Pozdrawiaam ;)
    8/26/15
  • ololo

    hej ;) proszę o pomoc! czy ratownictwo medyczne jest dobre w Wspia? i czy trzeba umieć pływać na ten kierunek? Proszę o szybką odpowiedź
    8/17/15
  • Magda

    Polecacie Pedagogika (specjalność: Edukacja Przedszkolna i Wczesnoszkolna) magisterke ?
    7/7/15
  • kolarol

    Niestety, nie polecam kosmetologii. Na zdjęciach na stronie wszystko wygląda ładnie, ale tak naprawdę tych zajęc w pracowniach jest mało, przez pierwszy semestr w ogóle. Jakośc zajęc jest do przezycia, ale też mogłoby być lepiej. No i nie mają studiów magisterskich.
    4/17/15
  • racjonalista

    Trochę samokrytyki co niektórym by się przydało. Dużo nieprawdy widnieje na forum. Np. Znalezienie -dobrej pracy nie od dziś jest trudne. Po studiach na WSPiA idzie znaleźć pracę- lecz wszystko zależy od samego siebie- od przedstawienia swojej osoby potencjalnemu pracodawcy. Niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy -ale zaczyna się to od samego aplikowania danej oferty pracy- począwszy od stylu pisowni ( pismo przewodnie, cv, list motywacyjny) po styl wysławiania się. Zakańczając na najważniejszym również - czyli przedstawieniem swoich zdolności - doświadczenia. Jak wiadomo w trakcie studiów dużą rolę odgrywają praktyki, a więc jeżeli odbędziesz praktykę w placówce - którą sam dobrowolnie możesz wybrać - w której dobrze zaczerpniesz wiedzy praktycznej to już naprawdę duży plus. Reasumując, wiedza teoretyczna w połączeniu z praktyczną owocuje. Natomiast zaniedbana rodzi gniew który widać na ów forum!
    1/15/15
  • magda

    A jak jest z językiem obcym na magisterce bo mój poziom nie jest zbyt wysoki i tego najbardziej się obawiam
    12/8/14
  • mycha

    zaoczne, magisterskie od października, pedagogika. Nie polecam. Nie chcę tracić roku. Na UAMie nie utworzyli kierunku, więc ciągnę tutaj. Dziekanat=farsa; wykładowcy - "święte krowy". Aż boję się sesji. Nawet nie wiem z jakich przedmiotów, czy treści będą egzaminy. Dat egzaminów też nie znam. Są wykładowcy, których nawet nie znam a miałam w planie z 6 godzin zajęć z nimi - nie mieli jeszcze czasu, żeby do nas zajrzeć.
    12/5/14
  • Kamila

    Nie studiujcie tam, Bałagan z dziekanacie i jedna z najgorszych szkół prywatnych z Poznaniu!!!! Już lepiej wogóle nie studiować niż wydać kasę i mieć niewiele wart dyplom. Myślicie że którego kandydata wybierze pracodawca? z uczelni prywatnej czy państwowej? Państwowej renomowanej a nie prywatnej WSPiA- płacisz i zdajesz.
    9/17/14
  • Blondyna

    WSPiA ? szkoła po której musiałam podjąć studia na UAM ponieważ dyplom licencjata był niewiele wart jeżeli wogóle!!! Studiowałam administrację, egzaminy bardzo łatwo zdać, wystarczy na niektórych sama obecność!!!! Żenada. Po licencjacie dobrze że zrobiłam magistra na UAM bo pracodawcy inaczej patrzą. A już niedługo to pewnie będzie tak że z jakiej uczelni ma Pani dyplom? z WSPiA, oj nie to dziękujemy Pani, następny proszę!
    9/17/14
  • Marynaaa

    Co lepiej? kosmetologia na wspia czy wszuie w Poznaniu? może polecacie inne uczelnie prywatne?
    9/5/14
  • malwina

    nie dostalam sie na medyka na ratownictwo i wybieram sie na wspia w poznaniu, widze opinie sa podzielone, byl ktos tam na ratownictwie ? duze sa ukryte koszty? jak sie studiowalo? o co chodzi z tymi praktykami ? prosze o szczere odpowiedzi
    7/14/14
  • Jola

    nie polecam kosmetologii. W ogóle w szkole dużo ukrytych opłat i trzeba być przygotowanym na różne dodatkowe opłaty. Mam porównanie, bo studiowałam na innej uczelni prywatnej i tak wszystko było zdecydowanie bardziej przejrzyste. NA kosmetologii niby czegoś uczą, ale gdybym miała wybierać jeszcze raz, na pewno wybrałabym inną poznańską uczelnią z kosmetologią.
    6/18/14
  • sob.cia

    jak wygladaja studia na kierunku edukacja ti?
    5/5/14
  • Karinaa

    Odradzam wyboru!
    2/25/14
  • gosia

    poszukuje osób które sa na 3 roku bipp gonia844@wp.pl
    2/12/14
  • gosia

    poszukuje osób które sa na 3 roku bezpieczenstwa i porzadku publicznego
    2/12/14
  • STYPENDIUM SOCJALNE

    STUDENTKO WSPIA!!! ZGADZAM SIE Z TOBĄ CAŁKOWICIE!!! URZĄD SKARBOWY NAWET NIE CHCE WYDAĆ ZAŚWIADCZENIA O DOCHODACH GDYŻ NIE MAJĄ JESZCZE ROZLICZENIA ZA TEN ROK, CO NAJWYŻEJ WYDAJĄ ZA ROK 2012!! I CÓŻ TU PORADZIĆ, JAKIE DOKUMENTY ZŁOŻYĆ W TAKIEJ SYTUACJI BO JA NIE WIEM CO MAM ZŁOŻYĆ JAK URZĄD SKARBOWY NIE WYDAJE ZASWIADCZEN ZA 03 ROK!!! I JAKI MIESIECZNY DOCHÓD JEST USTALONY NA CZŁONKA RODZINY BO NIE MOGĘ TEJ ISTOTNEJ INFORMACJI WYCZYTAĆ!
    2/11/14
  • arslege

    Może niech się wypowiedzą absolwenci, którzy w 2013 roku skończyli Prawo na uczelni Wyższa Szkoła Pedagogiki i Administracji w Poznaniu i dostali się na aplikację lub pracują w renomowanych kancelariach, jak widać można...
    2/10/14
  • Michal

    Ok
    2/6/14
  • Student20

    Uważam że szkoła dobra, wykładowcy dobrzy jedni wymagają więcej drudzy trochę mniej. To zależy od wykładowcy. Są osoby regularnie biegają na poprawki. Zresztą tak jak na wszystkich uczelniach. To studenci tworzą wizerunek szkoły. każda szkoła ma swoje mocne i słabe strony. Sam osobiście przeszedłem cały system edukacji w Polsce tzn. od ZSZ do studiów, poprzez LO i szkoły policealne. A wszedzie trzeba się uczyć. Pomimo że są oisoby które twierdzą inaczej.
    2/5/14
  • studentka wspia!!!

    Stypendium socjalne na semetr letni roku akademickiego 2013/2014, uczelnia wymaga dochodów i zaświadczenia za 2013 rok, gdzie wszyscy mamy obowiązek rozliczenia się do końca kwietnia br., a do 9 marca uczelnia życzy sobie kompletu dokumentów. Gdzie tu logiga.. wszystko robione by uprzykrzyc "życię" studenta. Inne poznańskie uczelnie przyznaja stypendia na podstawie dokumentow złozonych w semestrze zimowym!!!!
    1/31/14
  • Asia

    Ja studiuję tutaj drugi rok, ogólnie poziom dobry. Tak jak na każdej uczelni są przedmioty na które nie trzeba tyle się uczyć, ale są też takie ..... że naprawdę ciężko zdać. Wykładowcy głównie z UAM I Uniwerku Zielona Góra, część z nich bardzo wymagająca. Każdy sam zdobywa wiedzę, wykładowca ma na celu nas nakierować. Poza tym nie kazdy jest uczciwy korzystając ze ściag .... tylko trzeba nadmienić ze na państwowych też siągaja i taka jest prawda. Dowodem na to jest mój braciszek, który na uniwerku skończył studia prawie na samych ściagach. Należy przede wszystkim nadmienic, że studenci państwowych uczelni mają manie wyższości, a mało który z nich się przyzna , że sciaga jak kazdy student :-)
    1/22/14
  • MM

    Studiowałam na WSPIA i osobiście mogę gwarantować ze poziom jest taki sam jak np. na Uniwersytecie Przyrodniczym na którym równolegle skończyłam finanse publiczne. Owszem czesne rośnie ale gdyby ktoś przeczytał dokładnie regulamin to by wiedział że uczelnia zastrzega sobie zmiany w wysokości czesnego:) kolejna sprawa owszem dziekan wpisuje oceny za wykładowcę i tak trzeba zapłacić ale to jest opłata za własną głupotę lub lenistwo, bo kto był na wszystkich zajęciach i wpisach to by problemu nie miał:D:D stypendia wszystkie dostałam w terminie wiec nie wiem o co wam chodzi:) pozdrawiam
    1/8/14
  • Student 1

    Dobra szkoła wykładowcy wymagający ale sprawiedliwi. Dobrzy fachowcy.
    12/25/13
  • Ela

    Chyba same leniuchy takie opinie wystawiają .... a może nawet konkurencja. Jeśli chodzi o poziom kształcenia to jest na poziomie dobry. Mam porównanie ponieważ studiowałam na UAM i teraz robię drugi kierunek na tej uczelni. Poziom porównywalny. Jeśli chodzi o finanse to na UAM też naciągają , więc spokojnie z tym koloryzowaniem państwowych uczelni. Poza tym chciałabym dodać że studiowanie to przede wszystkim własna praca a nie tylko liczenie na innych, wykładowcy są od tego, aby nas przede wszystkim ukierunkować a nie uczyć się za nas!!!!. Osobiście polecam. Pozdrawiam
    11/24/13
  • kasia

    studiuję w pznaniu na wspia. NIE POLECAM oszukują na czesnym i stypendiach!!! nie wypłacają, czesne podwyższają niezgodnie z umową... totalne dno
    11/16/13
  • oszukany

    ta szkoła robi wszystko, żeby zwabić niskimi cenami- ale to początek OGROMNYCH kosztów, czesne rośnie w tempie jak klocki domina, nie mówiąc już o płatnych wpisach dziekana za wykładowcę, którego nie możesz uchwycić. STANOWCZO MÓWIĘ NIE! Jakaś kontrola by im się przydała!
    11/1/13
  • gajek

    odradzam stanowczo! nie wybierajcie sie tam ludzie!!! studiowalem tam i bardzo zaluje tego!
    10/16/13
  • LewY

    Ta szkoła to kompletna porazka. Niesamowity balagan w dziekanacie - zgubili mi indeks i kazdy odsyla mnie do kogos innego twierdzac ze to nie ich wina tylko moja :O A teraz kaza mi zaplacic za przedluzenie sesji bo od trzech tygodni nie znalezli ( zapewne nawet nie szukali ) mojego indeksu. DNO i ŻENADA. Jak ta prywatna firma jeszcze sie utrzymuje nie mam zielonego pojecia ?? Odradzam i ostrzegam!!!!! To nie jest opinia jednej niezadowolonej osoby- jest mnostwo osob oszukanych. Każdego traktuja jak krowe z ktorej wyciagaja tylko pieniadze.
    10/12/13
  • Aneta

    TRAGEDIA!!!! Zamykają kierunek po roku, bo twierdzą, że jest mało studentów na roku i prowadzenie tego kierunku im się nie opłaca.
    10/4/13
  • student

    czesne podnoszą co semestr, stypendia zaniżone wypłacają, a za lipiec nie dostaliśmy ponieważ dostali tylko 9 tys. z ministerstwa i nikomu nie wypłacili przyznanego styp. wzieli sobie kase dla siebie
    9/10/13
  • absolwentka

    dajcie spokój z tą szkołą, obcinają stypendia z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze dostajesz, płacisz za obronę po 600 zł- niby wypromowanie!
    9/10/13
  • ja

    ma być lepiej, ładniej, bardziej profesonalnie, szkoła się rozwija, poszerza kierunki, ma iść ku lepszemu.... no zobaczymy
    8/6/13
  • ola

    ta szkoła to jest porażka po całości, nie dorasta klasą do żadnego poziomu, co prawda kończyłam tam studia podyplomowe ale strata czasu, pieniędzy i nerwów dot. organizacji !
    7/3/13
  • fryga

    no nie jest tak źle, jak chcesz bez wiekszych problemow miec licencjata, a nie napracowac sie za mocno, to w sam raz :-)
    7/3/13
  • pedagogika wczesnoszkolna

    Dużo zajęć jest odwoływanych, zwłaszcza tych z dziekanami, prodziekanami. Oceny potem są brane z kapelusza. Owszem, niektórzy wykładowcy są w porządku, ale to znaczna mniejszość na tej uczelni. W dziekanacie gubią indeksy, ważne dokumenty, są zamieszania z opłatami. Stypendia socjalne wypłacają z opóźnieniem. Biblioteka nie jest czynna we wszystkie dni, książki można wypożyczać na 2 tygodnie, a kara za nieoddanie książki za jeden dzień wynosi złotówkę. Poza tym nie otwierają wszystkich specjalności, gdyż jest za mało chętnych. Ewenementem jest też to, że w mojej grupie niektórzy (Ci którzy wybrali specjalność wczesnoszkolną przy zapisie) płacą 370, a Ci którzy wybrali inną, albo się w ogóle nie określili płacą 330 zł za te same zajęcia. Poziom nauczania jest bardzo niski. Co do innych kierunków to na przykład nie otworzą drugiego roku administracji, prawa i prawdopodobnie pedagogiki. Lepiej iść na uczelnie, w której jest pewne, że skończy się chociaż licencjat, a nie do takiej, gdzie po roku trzeba się przenieść na zaoczne
    6/18/13
  • studentka pedagogiki

    ale plus jest taki, ze klimat jest dosc luźny i nie ma napinki takiej, jak na niektorych innych wydzialach, gdzie prawie wyscig szczurow jest o to cholerne stypendium, dla mnie gites, kiedy trzeba to przysiade, zakuje, zalicze .... i heja do przodu, moze nie jestem z tych najambitniejszych, ale jak na szkole prywatna to wcale nie jest zle, wiem, ze ludzie sie rzucaja o oplaty, ale kase doja wszedzie, na kazdej uczelni prywatnej, a nawet na panstwowych zaocznie, to jest oczywiste, jest umowa, jest regulamin, znane sa oplaty i bulic trzeba, taki system
    6/7/13
  • hubert

    czy to najniższe czesne z Poznaniu oznacza rowniez najnizsza jakosc??? bo tak jakos troche sie boje, chociaz kierunki maja na wypasie, mnie interesuje edukacja techniczno-informatyczna i tak sie z lekka waham
    5/14/13
  • rosa

    okejos
    4/29/13
  • o pedagogice

    najpierw sprobuj na UAM, to jednak uniwersytet wiec nie ma porownania z zadna szkola prywatna, no chyba ze nie tyle chcesz sie uczyc, co miec papier to wal tutaj, ja pewnie z prywatnych poszlabym do Wyzszej szkoly Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (ta uczelnia z nowym budynkiem kolo hotelu na koncu ul. Niepodleglosci)
    4/2/13
  • Gosia

    Hello ;D Chciałabym wiedzieć czy warto na tej uczelnie studiować pedagogikę??
    3/20/13
  • ratownictwo medyczne

    kto studiuje kierunek ratownictwo medyczne??? ja zamierzam i jesli okaze sie, ze matura pojdzie mi srednio, to mysle o jakiejsc szkole prywatnej? czy WSPIA to dobry pomysl? sluyszalam, ze zapleczew porzadku i nie trzeba sie jakos szczegolnie przemeczac, zeby zaliczyc I rok? chetnie bym sie dowiedzaiala czegos wiecej?
    2/10/13
  • jomi

    chyba ostatnio zaczeli się bardziej starać o studentów, bo nawet w administracji jest przyjemniejsza obsługa, oczywiście z wykladowcami to różnie bywa, pewnie jak wszedzie, mogłoby byc lepiej i na wyższym poziomie, ale wielu moim znajomym wlasnie to odpowiada zeby sie za bardzo nie przepracowac, no i sesje pchnac do przodu
    2/9/13
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    2/9/13
  • Kamila

    Sprzedam biret WSPiA na absolutorium za 20 zł. Kontakt: kamila88-88@o2.pl
    2/6/13
  • monik

    Jestem na 3 roku Administracji zaocznie w WSPiA, ale byłam tez 1 rok na UAM i tam to jest rzeźnia. Na WSPiA 2 lata były bardzo w porządku. Jedne zajecia ze spokojem zaliczyłam, a do drugich trzeba było sie przyłożyc by zdać. Teraz na 3 roku jest o wiele gorzej wymagania wzrosły prawie jak na ułamie. Na prace dziekanatu nie narzekam, ale słyszałam ze kwestura ma czasem problem z ksiegowaniem czesnego. To tyle, ja z mojej strony polecam szkołe :)
    12/14/12
  • dolar

    skad wykladowcy na prawie w WSPiA??? jaki poziom, ma ktos porownanie z UAM??? ile przyjmuja osob na rok i jak wyglada to po pierwszym i drugim semestrze??? gdzie odbywaja sie zajecia dla studentów prawa?
    10/30/12
  • zabina

    o co chodzi z tym placeniem za praktyki? studenci chyba musza odbyc obowiazkowa praktyke w ramach studiow, czy taka praktyka jest platna? jak to wyglada? czy my dostajemy za to pianiadze jakies?
    10/5/12
  • Aldona

    Ta uczelnia nie płaci nawet szkołom za praktyki.
    9/24/12
  • alex

    Skonczyłam w tym roku tutaj studia na pedagogice wczesnoszkolnej. Ogólnie było ok, ciekawe zajecia. Wiadomo poziom nie jest najwyższy, ale pracuje już w przedszkolu wyksztalcenie z tej uczelni wygląda na odpowiednie. Co do zakończenia studiów to ponad godzine musiałam czekać na wypisany już dyplom ;/ za to po uiszczeniu ostatniej opłaty za studia nawet W LIPCU dostałam ostatnią wpłatę stypendium socjalnego. A jak ktoś chciał iść na studia uzupełniające, to tylko się dawało podanie i odp od razu byla: przyjmujemy, bez zbędnych ceregieli.
    8/22/12
  • do sero

    mi się wydaje że każda uczelnia ma podpisane umowy ale nie takie że potem muszą przyjąć absolwentów tylko na praktyki a potem to od Ciebie zależy czy się dobrze pokazesz i czy cię przyjmą. Ja zawsze jestem za tym żeby iśc na państwową uczelnię ale zrobisz jak chcesz
    7/18/12
  • sero

    A mógłby ktoś coś powiedzieć o ratownictwie medycznym? Nie wiem czy iść na prywatne czy publiczne studia. Złożyłam i tu i tu, i po prostu nie wiem, czy po prywatnej nie będę mieć lepiej ze zdobyciem pracy? Tzn czy uczelnia ma podpisane jakieś umowy ze szpitalami?
    7/7/12
  • jowisz

    gdzie indziej w poznaniu loją wieksza kase za studia, tutaj jest w miare, jelsi chodzi o ceny, ale tez szalu nie ma, zdasz, nie musisz sie za bardzo wysilac, najwyzej za uszy cie wyciagna,
    5/15/12
  • bartosz

    Studiuję tutaj wf z gimnastyką korekcyjno - kompensacyjną. Nie mam na co narzekać, dużo zajęć sportowych które bardzo lubię. Są też teoretyczne przedmioty takie jak anatomia czy atropologia ktore srednio przypadły mi do gustu ale generalnie jest ok. Dobrze przygotowuje do pracy jako nauczyciel wf a na tym mi najbardziej zależało.
    4/17/12
  • edukacja techniczno-informatyczna

    pytanie mam; czy ten kierunek edukacja techniczno-informatyczna jest od tego roku, czy WSPiA ma go juz wczesniej i sa tacy, ktorzy go juz studiuja? jesli tak, to powiedzcie prosze, co sie robi po takich studiach? bo z opisu nie wynika nic sensownego, i zupelnie nie mam pojecia gdzie mialbym pracowac po skonczeniu takich studiów.?
    3/13/12
  • bau

    Co do Prawa, to jestem na IV roku na UAMie i z tego co wiem, to jedyną godną polecenia uczelnią niepubliczną, która oferuje ten kierunek jest WSUS. UAM ma podpisaną z nimi umowę o współpracy.
    1/19/12
  • Sylwia

    jesli fizjoterapia na praywatnych w Poznaniu to tylko WSEiT, oni mają jako jedyni w Wlkp. z prywatnych szkół studia magisterskie z fizjoterapii, więc lepiej tam :)
    1/10/12
  • Marta

    Jesli chodzi o fizjoterapię, to z prywatnych Uczelni w Poznaniu warta uwagi jest tylko Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii w Poznaniu. I co najważniejsze dziekanat spoko, chaosu nie ma jak tu kolega pisze, że jest na WSPiA :)
    1/9/12
  • Goździk

    Generalnie kończę pomału tą szkołę. Jestem na 3 roku doradztwa i kierunek bardzo m się podoba, poziom nauczania wbrew pogłoskom zaniżony w cale nie jest wręcz przeciwnie. Jestem Starostą jednej z grup i narzekam jedynie na totalny chaos i brak organizacji w pracy dziekanatu !!!!! Poza tym szkołę mogę ocenić na 4+ nie więcej.... A ja jak chcę to załatwię wszystko bo na tej uczelni należy być zdeterminowanym i pewnym siebie. Dodatkowo jak każda uczelnia WSPiA oferuje szereg \"pobocznych atrakcji\" dla miłośnikow wszelkiego rodzaju aktywności więc gorąco polecam :)
    12/14/11
  • stachu

    co sądzicie o edukacji techniczno-informatycznej w WSPiA? bo ty chyba ich nowy kierunek teraz wprowadzony, tak? jakby ktos napisal, czy wykladowcy sa z politechniki, jak ciężkie są te studia, i jak ezgaminy wygladaja?
    12/10/11
  • OooK

    Jak chcesz byc prawnikiem z prawdziwego zdarzenia, to idz na prawo na uniwersytecie. A i tak nie masz gwarancji, ze nie odpadniesz po pierwszym roku. Malo tego, znam wielu tzw. prawnikow, ktorzy pracuja jako przedstawiciele handlowi i tylko wymądrzają sie glosno, gdy chca cos reklamowac, kogos zastraszyc albo wyludzic kase. Prawo jest modne i kazdy sadzi, ze bedzie zarabial fortune. Dobry prawnik ksztalci sie cale zycie, takich jest niewielu.
    6/2/11
  • Tomoty 1

    Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat PRAWA na tej uczelni? Do tej pory sądziłem, że na prawo trzeba koniecznie iść do szkoły publicznej, czytaj uniwerek, a tu niby mają prawo. Więc pytanie, jak te studia prawnicze wyglądają? Czy koszą, jak wszędzie na prawie po pierwszym roku? Czy skoro płacisz, to mozesz mieć taryfę ulgową? Jacy są wykładowcy? Jak się podchodzi do studentów zaocznych? I czy jest maksymalna orka, czy obleci?
    5/17/11
  • Zuzanka

    Myślę o kosmetologii i na ten kierunek jestem juz zdecydowana. Pozostaje jeszcze kwestia szkoły. Co radzicie: Wyższą Szkołe Pedagogiki i Administracji czy Wyższa Szkołę Zdrowia, Urody i Edukacji? Nie chodzi mi o wysokość opłat, tylko o lepszy poziom zajęć. Czy to prawda, że WSPiA ma teraz najbardziej nowoczesne zaplecze i tak mocno zainwestowali w sprzet?
    5/15/11
  • Kiki

    Czy fizjoterapia na tej uczelni jest coś warta? Mam na mysli to, jak wyglądają zajęcia, jacy sa wykładowcy, czy z uniwerku medycznego, ile jest zajęć praktycznych, gdzie są staże?. Bo na stronie są informacje o przedmiotach, ale nic wiecej. Może się odezwać ktoś, kto tam studiuje? z góry dziękuję.
    5/15/11