Ocena uczelni


Komentarze (55)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Agnieszka

    Witam, czy ktoś podzieli się opinią o studiach na WSSP w ośrodku w Sopocie?
    3/25/19
  • Marta

    Plan zmienia sie z dnia na dzien, wykłądowcy nie przychodza na zajcia- zdarzaja sie sytuacje gdzie czekamy na wykłądowce 2 godziny a ten nie raczy sie pojawic, dotyczy to szczegolnie ostatanich zajec w ciagu dnia, oczywiscie zadnej informacji od samego prowadzacego- po fakcie pojawia sie info z dziekantu ze zajecia odwołane. Plan układany na wariata, bez łądu i skłądu, pojedyncze przedmoty rozbite na podjednostki byleby namnozyc godzin z czego i tak nie wynika nic poza tym ze trzeba płacic wiecej, Wszechobecna pogarda dla studenta ktorego pieniedzmi jednak pracownicy administracyjni jak i wykładowcy nie gardza.. Wyklady przeprowadzane na odwal, egzaminy to jakas kpina. Brak podstawowych materiałow do przeprowadzenia cwiczen z praktycznych przedmiotow- czesc trzeba sobie kupic samemu bo wiecznie nie ma ale'' bedzie zamowione.'' co skutkuje tym ze kilka osob , jedna po drugiej korzysta z tego samego produktu(kontakt ze skora) nie zmienia sie recznikow, nie ma oliwki, płynow dezynfekujacych, jednorazowych recznikow, Brud w salach, wiecznie smierdzaca fekaliami łązienka na parterze- smierdzi tak ze az w salach czuc. Nie ma dostepu do internetu, w salach ciasnota, zaduch , brudno i przedpotopowe krzesła od siedzenia na ktorych chce sie płąkac.Na odzielna wzmianke zasługiuje tez działanie dziekanatow- wieczne fochy, pretensje, udzielanie niejasnych informacji albo udzielanie ich z opoznieniem- nie słuchanie studenta tylko udzielanie mu ''personalnych porad''.Pracownicy administracyjni WSSP ogolnie zachowuja sie tak,jakby siedzieli w pracy za kare. Niewielka ilosc wykłądowcow i cwiczeniowcow zachowuje przyzowity poziom, mozna policzyc na placach jednej reki. Tresci wykładow czesto niedostosowane do kierunku, preznetacja slajd po slajdzie albo inne opowiesci zupelnie niezwiazane z tematem.W zimie zimno, trzeba siedziec w kurtkach w lecie mozg sie gotuje od zaduchu , czesto wykąłdowcy nie sa w stanie w takich warunkach prowadzic zajec, zwłąszcza latem- kliamtyzacja oczywoscie w salach nie działa. Omijajcie to miejsce szerokum łukiem, BHP lezy i kwiczy a jednak za cos sie płąci ten niemały przeciez grosz.
    3/22/19
  • A

    Na uczelnianych korytarzach przeważa język ukraiński. Większość studentów pochodzi z Ukrainy i spotykają się z większą sympatią i zrozumieniem aniżeli Polacy. Za niemałe czesne otrzymujemy zmiany w planie na ostatnią chwilę, wykładowców przedstawiających dane z 2009 roku oraz brak pomocy w dziekanacie. Na każdym kroku można spotkać się z absurdalnymi "niespodziankami". W prezentacjach wykładowców często można doszukać się fragmentów (lub całych rozdziałów) książek przepisanych słowo w słowo, oczywiście bez odpowiednich przypisów. Jeśli komuś zależy na statusie studenta i "przebrnięciu" przez studia rekomenduję wybór tej uczelni. Mimo nauczania w języku polskim, ze względu na brak jego znajomości przez obcokrajowców egzaminy typu "a,b,c". Stosunek liczby Ukraińców do Polaków powoduje problemy w komunikacji, jeśli ktoś nie zna języka ukraińskiego. Na palcach jednej ręki mogę zliczyć wykładowców, którym zależy na jakości nauczania.
    1/29/19
  • może cos się zmieni na lesze

    Z pewnym żalem, ale napiszę ...wiekszosc studentow to ukraincy i anglojezyczni, ktorych traktuje sie szczegolnie- polski student- student gorszej kategorii,mozna to odczuc. Nie mozna sie doprosic o zadne informacje, plan zmienia sie z dnia na dzien, wykładowcy nie przychodza na zajecia, Jak można tak nie dbać o studentów którzy utrzymują ta szkołę?
    11/20/18
  • dlaczego nie odpowiadacie?

    Nie mogę zrozumieć dlaczego nikt z ramienia tej uczelni lub samorządu studenckiego nie odpisuje na nasze pytania. Chyba szkoda naszego czasu na ta szkołe, bo oni zwyczajnie mają nas za nic. Swoja droge to aż dziw bierze, ze olewają kandydatów bo niby mamy niz demoraficzny, chi, chi...
    6/22/18
  • Sowa

    Studentow ktorzy płąca gruba kase traktuje sie jak smieci, panie z dziekanatu posuwaja sie nawet do gadki umoralniajacych zamiast pomagac.Obgaduja studentow z wykaldowcami wcale sie z tym nie kryjac i robiac złosliwosci. Jak kogos nie lubia celowo podaja złe inforamcje albo udaja ze nie wiedza. Kłamia w zywe oczy, nie wiedzac ze zna sie prawde-np w kwestii stypendiow ktirych potrafia nie wypłącac miesiacami.( strasza pani z dziekanatu nauk o zdrowiu). Nauczcielki to jakas kpina- na wydziale nauk o zdrowi na palcach jednej reki mzona policzyc te, ktore prezentuja poziom zajec i az przyjemnie do nich chodzic. (biofizyka/biochemia- dr Wojtaszek, swietna osoba) Mało ze biora kase to jeszcze notorycznie obrazaja studentow kpiac z nich w zywe oczy ze wyladowały w takim miejscu jak WSSP. Ogołem to festival megalomanii- kto studiuje fizjoterapie lub kosmetologie i chodzi na fizjologie lub anatomie ten wie. Domagaja sie prezentow sugerujac ze dzieki temu łątwiej bedzie zdac egazmin, nie licza sie z opinia prodziekan ktorej zdanie notorycznie zlewaja i nawet smieja sie z jej pochodzenia. Nie polecam, okropne miejsce. Nowy rok akademicki zaczynam w innym miejscu.
    6/18/18
  • fizjo

    interesuje mnie Fizjoterapia, co możecie na ten temat powiedzieć Studenci Pola?
    5/9/18
  • Anna

    Witam czy mógłby się ktoś podzielić opinią podyplomowej pedagogiki na tej uczelni? Bardzo proszę o opinię.
    1/11/18
  • Nikola

    Jestem studentka tej szkoły w sumie już ostatni rok. Jest tak. Przychodzisz na wykłady, na których obecność jest obowiązkowa a nikt nie raczył poinformować studentów ze wykładowca nie przyszedł. Płacisz za zajęcia które się nie odbywają wykładowca ma prawo nie przyjść na zaplanowane zajęcia ale jak student był chory i przedstawia zwolnienie lekarskie usprawiedliwiające jego nieobecność może pożegnać sie z pozytywną oceną. Co do dziekanatu NIC nie załatwisz jeśli nie będziesz usilnie prosić jesteś tam traktowany jak NIKT a przecież płacisz im za udzielenie informacji Panie są nie miłe i opryskliwe. Plan zajęć to również kpina potrafi się zmienić w piątek wieczorem i jeśli nie zaktualizujesz to masz problem. Układany jest tylko na parę tygodni a i tak o chwila się zmienia i wygląda jakby ktoś nie miał pojecia o planowaniu. Na zajęcia jeździsz z jednego końca LBN no drugi czasami masz tylko 20 min na teleportację do innego szpitala. Żenada aż sie nie chce wierzyć ze wytrzymałam tyle czasu na tej uczelni
    2/8/17
  • szczepan92

    Super szkoła. Przyjazna studentowi ,z miłym gronem pedagogicznym ,oferująca duże możliwości pracy za granicą. Od tego roku studia stacjonarne w trybie 2+1 (2 lata w Polsce rok w Anglii) ,a więc 2 dyplomy ukończenia studiów w PL i GB.
    11/3/16
  • podyplomówki

    czy ktos z Państwa może realizował studia podyplomowe w tej uczelni z zakresu Kosmetologii, Pielęgnacji urody, Podologii, Medycyny estetycznej i może się podzielić opinią na temat kadry, zajęć, poziomu zadowolenia? Czy jest to szkoła godna polecenia na studia podyplomowe? Jeśli nie, to gdzie w Lublinie się skierować? Będę wdzięczna za wskazówki, Dorota
    7/27/16
  • fizoterapeuta

    Cześć myślę o wyborze własnie tej uczelni na studia mgr. nie ukrywam że chodzi mi głównie o papierek i fajnie by było gdyby było mało zjazdów ale jeśli mam płacić to też dobrze było by mieć sporo zajeć praktycznych. czy ktoś może studiował na II stopniu fizjoterapii niestacjonarnej i moze się wypowiedzieć jak jest?
    7/5/16
  • starszy student

    Kiedyś chyba bardziej się starano. Nie wiem z czego to wynika, czy sami studenci są słabsi i bardzie wymagający, czy osobom kierującym szkołą już tak się nie chce. Czy może to się odbija niż demograficzny na szkołach prywatnych, bo jednak pare lat temu te grupy były większe. Logika by podpowiadała, żeby o studenta dbać, b to on opowiada innym jak jest na uczelni. To on kształtuje opinię o własnej szkole, wydziale, kierunku. To on zachęca kolegę czy młodszą siostrę, albo odradza. Ja mam wrażenie, że niektórym jakby mniej się chce pracować , może rutyna ich gubi.
    4/21/16
  • Aleksandra Buch

    W 2013 chciałam tutaj się kształcić, ale nie mogłam od początku tutaj chodzić bo byłam w szpitalu. Zaczęłam naukę tutaj jak już trwały egzaminy! W sekretariacie zapewniono mnie o możliwości przystąpienia do egzaminów dodatkowych! Nie dałam rady i chciałam przystępować do poprawkowych egzaminów! Poszłam wtedy do DZIEKANA aby z tej możliwości skorzystać, gdy uprzednio nakreśliłam moją sytuację, jego zaskakująca odpowiedź brzmiała proszę spróbować za rok. A zapłaciłam 1900 zł za czesne i nie miałam możliwości zdawania egzaminów poprawkowych! Jak to się mówi nieszczęścia chodzą parami ponownie trafiłam do szpitala. Dopiero w 2015 roku byłam w stanie upomnieć się o moje pieniądze. Jaka mnie spotkała od szkoły sprawiedliwość! Moje pismo o zwrot kosztów szkoła rozpatrzała aż ponad pół roku! Czego było mało sama dosłownie co tydzień dzwoniłam o wynik mojej sprawy. Bardzo nieprzyjemnie mnie traktowano, za każdym razem gdy dzwoniłam informowano mnie, że KANCLERZA NIE MA, lub ma jakiś pilny wyjazd. Tak samo było gdy chciałam umówić się osobiście z Kanclerzem. Po ponad pół roku dostałam odpowiedz. Krótką i zwięzłą. Na moim podaniu Pan KANCLERZ był łaskawy napisać słowo NIE! - bez uzasadnienia. Odwoływałam się od tej wyczerpującej negatywnej opinii. I zaskakujące Dzisiaj jest 14.03 2016 r. a szkoła nie raczyła mi odpisać na moje Odwołanie. Odwołanie napisałam 14.12.2015 r. mam kserokopię drugiego podania. Proszę policzyć ile trwa okres rozpatrywania pism w tej szkole? Telefon milczy i również nic nie otrzymałam drogą pocztową a szkoła posiada moje dane osobowe! Nie miałabym żalu gdyby od razu powiedziano mi spróbuj ponownie za rok! A tutaj dano mi nadzieje wzięto pieniądze w wysokości 1900 zł. Nie jestem osobą majętną przynajmniej powinni wziąć dwie sprawy pod uwagę, po pierwsze: to że dosłownie tam się kształciłam dwa miesiące, po drugie: moja nieobecność niewynikła z mojej niechęci do szkoły tylko z faktu pobytu w szpitalu. Już nie mówię o całym zwrocie gotówki, ale powinni mi część kosztów zwrócić. A teraz jak do człowieka nie podejdą i nie wyślą UZASADNIENIA OPINII, tylko otrzymałam słowo NIE. paskudnie mnie tutaj potraktowano dlatego mam złe zdanie o tej szkole. Ja tam sprawiedliwego zachowania nie zaznałam. Czy to jest uczciwe? Tak można traktować drugiego człowieka? Aleksandra Buch
    3/14/16
  • oferty pracy nauczyciel

    Ja słyszałem sporo dobrych opinii na temat tej uczelni nawet spoko są tak kierunki może poszukują oferty pracy nauczyciel język portugalski w Lublinie platforma Preply http://preply.com/pl/lublin/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-portugalskiego
    3/9/16
  • zdrowie publiczne

    co to jest za kierunek to Zdrowie Publiczne??? jaka praca p skończeniu studiów? Jak płatna? Czy raczej łatwe studia?
    9/1/15
  • gość

    witam, również jestem zainteresowana tym kierunkiem, jest to jedyna szkoła w regionie z taka ofertą, ale niestety nie ma na razie tylu chętnych aby uruchomić ponownie kierunek...poprzez zmiany i zamieszanie w przepisach regulujących kwalifikacje nauczycieli wiele szkól wyższych musi zmienić profil kształcenia lub zrezygnować z braku chętnych. Np. rozp. z 17 stycznia 2012 roku mówi, ze po licencjacie można uczyć tylko w podstawówce, a do gimnazjum i wyżej to tylko po 5-letnich, zakończonych magisterką. No i czy opłaca się studiować trzy lata żeby uczyć co najwyżej w podstawówce? Przecież w publicznych szkołach tylko jeden język obcy jest w programie, z czego w większości to angielski, nie ma godzin na drugi język obcy. Za to w szkołach językowych i niepublicznych jest trochę lepiej, są szanse na zatrudnienie. Gdyby w tym roku udało się uruchomić iberystykę zaoczną, byłoby super.
    7/31/15
  • Ja

    Witam! Czy ktoś się wybiera na iberystykę do WSSP? Bardzo mi się podoba ten kierunek! Nie rozumiem dlaczego nie otworyli go w 2014/2015 roku akademickim? Przecież nie mieli by konkurentów ( tylko na WSSP są w ofercie studia zaoczne na Iberystykę). Uważam że ten kierunek jest bardzo perspektywny pod każdym względem.
    7/24/15
  • m.a,r,i,an

    EEEEE, przesadzacie.... nie jest żle, sam tam studiowalem fizjoterapię i uważam że mozna było duzo wyciągnąć. Fakt były przedmioty nieciekawe prowadzone przez starszych panów :), ale tez były ciekawe i prowadzone przez ludzi z duza wiedza
    1/25/15
  • ktoś

    szkoła jak każda inna, ale starają się, to nieprawda, że olewają studentów- wprost przeciwnie, są organizowane różne kursy, konferencje, wyjazdy szkoleniowe- no przynajmniej u nas na wydziale nauk o zdrowiu, zaplecze nawet dobre- pracownie są, a jeśli jakiś nauczyciel olewa wykłady- zawsze można zgłosić to bo robią co jakiś czas ocenę nauczycieli- jest ok
    1/21/15
  • nicki4

    że traktują jak śmiecia to się zgodzę. Trochę szacunku do studentów :)
    10/21/14
  • mati

    Hej. Chcę studiować filologię angielską zaocznie i właśnie zastanawiam się nad tą uczelnią. Czy ktoś może mi pomóc, doradzić ? zostawiam maila mate.bluszcz@gmail.com
    2/18/14
  • K.A.Z.I.A.

    Mam jeszcze pytanie - według harmonogramu studiów są zajęcia w-f.. Obowiązują także w trybie zaocznym (jakoś sobie tego nie wyobrażam, ale warto się upewnić)?
    2/7/14
  • K.A.Z.I.A.

    Hey, Zastanawiam się nad iberystyką zaocznie na WSSP. Nie mogę studiować dziennie i tylko tryb zaoczny wchodzi w grę (a to chyba jedyna uczelnia z tym kierunkiem zaocznie). Rozumiem że naukę zaczynamy od początku, czy może trzeba znać jakiekolwiek podstawy? Powiedzcie, bardzo jest ciężko? Niech ktoś napisze jak się studiuje, na jakie trudności trzeba się przygotować itd..
    2/7/14
  • JF

    Nie polecam tej uczelni, może i kwota czesnego jest interesująca, ale zero organizacji, i traktują Cie jak śmiecia. Jak możecie wybierzcie inną uczelnie niż ta. Zapłaćcie więcej ale przynajmniej, nie doświadczycie takiej paniusi prodziekan, która jak to się mówi wyżej dupkę ma niż s... Pozdrawiam!
    2/1/14
  • Minia

    Nie polecam nikomu anglistyki. Nauczyciele (lki!) do bani...mogliby wywalić tę Agnieszkę Cruz bo mamy jej dosyć...
    1/22/14
  • zaper

    czesc . Ja wlasnie zaczalem fizjoterapie zaoczna ;) niestety w 2013 jak skladalem papiery to nie bylo wychowania fizycznego ;)
    11/14/13
  • wychowanie fizyczne

    czy wychowanie fizyczne dopiero bedzie miało nabór w 2014 roku, czy juz teraz są studenci, którzy studiuja ten kierunek? pytam, bo jest na stronie zaznaczone jako nowosc? jesli juz są studia, to napiszcie proszę, jak jest
    11/6/13
  • Anka

    Do Elki- to nie ta sama baba tylko mężczyzna, Armando. Po polsku nie za bardzo wytłumaczy, ale co się dziwić, to WSSP Lublin a nie UAM czy UJ...
    11/5/13
  • pacjent js

    witam jestem niepełnosprawnym dorosłym cwiczyłem z 3 osobami w 2 przychodniach z dyplomem fizjoterapeuty waszej uczelni ludzie wy nic nie umiecie o kinezie nie mace bladego pojecia trudno sie dziwić jak macie 500 osob na roiku powinni zamknąć ten kierunek u was cakowity brak wiedzy praktycznej ludzie u wasz studiuja bo latwo jest zdobyc dyplom nie chodzac na zajecia a taki niedouczony rehabilitant moze zrobic ogromna krzywde komus
    10/21/13
  • marta

    Witam czy ma ktos moze hasło do wifi na tej uczelni? pozdrawiam
    10/12/13
  • Krzysiek

    Wiadomo prywatna uczelnia to firma prywatna. tylko kasa sie liczy i frajerzy tam ida i nieuki a nauczyciele to to samo...
    9/12/13
  • mONIA

    wITAM JESTEM STUDENTKA WSSP 3 ROK i zaczynajac studia od nowa na pewno wybrałabym tą uczelnie , ile ludzi tyle opini i wymagań ale wobec mego uznania Szkola jest dosc dobra , wykładowcy sa w porządku mimo , że wymagajacy ale cóz są to w końcu studia wyzsze. Co do czesnego to mamy wszystko zapisane w umowie i jasno tam jest wyrysowana tabelka z kwotammi za dany semest więc jak komus nie odpowiadaja to poprostu nie podpisuje i nie studiuje , a ceny się nie zmnieniają jak jest w umowuie tak i praktyce. Tylko nie kazdy czyta to co podpisuje i pożniej są takie negujące komentarze.
    9/9/13
  • adi

    no ale ocenę w punktach mają wysoką, nawet w porównaniu z uczelniami państowywmi, czyli chyba studenci sa zadowoleni
    8/29/13
  • pytanko

    to ktora uczelnie byc wybral? co mozesz polecic? czy jest tak, ze pomimo minusow ta nadal jest lepsza od pozostalych?
    8/29/13
  • Maciek

    Jestem absolwentem tej uczelni. Z własnego doświadczenia nie polecam WSSP. Podnoszenie czesnego co semestr, brak w salach wifi na 2 piętrze, słabe komputery w laboratorium (często niedziałające, zawieszające się lub bez odpowiedniego oprogramowania) ,"hala sportowa" to śmiech na sali , często niedziałające projektory to tylko niektóre złe cechy tej uczelni. Drugi raz bym jej nie wybrał.
    8/20/13
  • krzysiek

    nienia na jakim jesteś kierunku odpisz
    6/5/13
  • No nie

    NO niestety, takie sa realia. Trzeba sie uczyc w liceum i na panstwowe uczelnie zdawac, a nie naciagac rodzicow na pseudoszkoly. Chyba ze ktos juz na prawde nie ma gdzie sie uczyc...
    5/4/13
  • nienia

    w tej szkole nigdy nic nikt nie wie. O co się nie zgłosisz czy do dziekanatu czy do dzialu praktyk wiecznie nic nie wiedzą! Aby jedyne co wiedza to jak kase brac. POPROSTU GDYBY NIE TO ZE JESTEM NA 3 ROKU TO JUZ BY MNIE TU NIE BYLO! Po za tym czesne miało być stala kwota 1850 a za 5 semestr uwaga! 2130! I jak się zapytasz dlaczego tak no to oni nie wiedza;/ dajesz kase a nic cie nie ucza
    4/23/13
  • Ewelina

    No ta Cruz to miernota jest. Zgrywa magistra a mniej wie niz moja psorka z Liceum
    3/13/13
  • zdrowie publiczne w Lublinie

    a gdzie jeszcze w Lublinie mozna studiowac zdrowie publiczne, na ktorej uczelni najlepiej?
    1/28/13
  • gabiś

    sluchajcie, to sie dzieje na bardzo wielu uczelniach, wierzcie mi, gdzie nie rozmawiam ze znajomymi, a mam ich wileu w roznych miastach na roznych uczelniach i tych panstwowych i tych prywatnych, uczelnie naciągaja jak tylko moga, dodatkowe oplaty za powtarzane egzaminy, odsetki jak sie spoznisz, to jest chleb powszedni, wiec na mnie nie robi to juz zadnego wrazenia
    1/28/13
  • WSSP to firma dla pseudo nauczycieli

    Zakwestionowane umowy Ponad 32 tys. zł ma zapłacić Wyższa Szkoła Społeczno-Przyrodnicza im. Wincentego Pola w Lublinie za stosowanie niedozwolonych zapisów w umowach zawieranych ze studentami. Karę nałożył Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który stwierdził, że uczelnia m.in.: nie zwraca czesnego, gdy skreśla osobę z listy studentów za nieprzestrzeganie regulaminu, a także każe studentowi płacić za miesiąc lub semestr, w którym umowa była rozwiązana, mimo rezygnacji studenta z nauki. WSSP podnosi też czesne według własnego uznania, nie pozwalając jednocześnie studentom na rezygnację z nauki z tego powodu. UOKiK uznał, że szkoła narusza interesy studentów i oprócz kary pieniężnej nakazał zmianę zapisów w umowach. Na razie uczelnia nie zastosowała się jednak do zaleceń urzędu, nie podając uzasadnienia. Jej władze wprowadziły nowe wzory umów na rok 2009/2010, ale nie zmieniły tych wcześniejszych. Uczelni przysługuje prawo odwołania się do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Warszawie. O umowach między uczelnia a studentem pisaliśmy na łamach "Forum Akademickiego" (patrz: Marcin Chałupka, "Umowa studenta - sprawa niedomknięta", "FA" nr 9/2009).
    1/8/13
  • Ela

    Ale czad, zobaczcie jaka ściema: na iberystyce zapisali wykładowce jako: mgr A. Cruz a na anglistyce jako: mgr A.Bryła-Cruz. To ta sama baba, ale lepiej brzmi samo Cruz na iberystyce a baba jest po filologii angielskiej i raczej wyszla za hispana tylko bleeeeeeeeeeeee
    11/27/12
  • Marek

    Zgadzam sie. Ucza przypadkowi ludzie, tamta baba uczy na lingwistyce na umcs wiec dorabia po prostu.
    11/25/12
  • Ela

    Fizjoterapia to może jest ok, przynajmniej do tego kierunku muszą zatrudnić odpowiednio wykwalifikowanych nauczycieli. Jeżeli chodzi o filologie to istotnie jest to porażką tej uczelni. Wykładowcy robią łaskę że wogóle przychodzą na zajęcia. Mgr anglistyki np pani Agnieszka Crus to uczy wiedzy o Hiszpanii nie mając do tego kwalifikacji. Widać, że albo rektor zatrudnia po znajomości albo nikt wykwalifikowany, np mgr lub dr Romanistyki nie chce tam pracować. Wiecej sie dowiecie z Wikipedii niz studiujac filologie na tej uczelni. Smutne, ale prawdziwe.
    11/20/12
  • Olga

    Kompletnie nie polecam tej uczelni!!! Brak jakiejkolwiek organizacji, zmiana planu z tygodnia na tydzień, wykładowcy robią łaskę że przychodzą na zajęcia a niektórzy są strasznie cyniczni wobec słuchaczy !!! ŻAŁUJE ŻE WYBRAŁAM TĄ SZKOŁĘ !!! Studiowałam na uczelni w Warszawie i Wrocławiu ale takie niedbalstwa jak na WSSP nie widziałam nigdzie
    11/17/12
  • english

    a ktoś może mi coś powiedzieć i TiR po angielsku? Bardzo bym chciała to studiować a wiem ze jest to mało przyszłościowy kierunek więc może chociaż fakt, zę będę się uczyć po angielsku będzie potem profitowało?
    7/18/12
  • olna

    trol spróbuj iść gdzieś indziej niż lublin jeśłi nie KUL, tej szkoły totalnie nie polecam. lepiej jak pójdziesz na kul zaocznie a po roku będziesz się starał o przeniesienie
    7/16/12
  • trol

    Obawiam się, że nie dostanę się na KUL a musze zostać na studia w Lublinie. Czy polecicie mi tą szkołę zamiast KUL, czy jest jakaś lepsza w Lublinie?
    7/6/12
  • szremi

    szkoła bardzo bardzo średnia, w regionie chyba najsłabsza, nie ma ciekawych kierunków, takich które mogły by konkurować z państwowymi uczelniami, jedyny plus to to że można uzyskać zaliczenie za same obecności, ale to chyba zaleta dla baranów, więc lepiej sie troszke wysilic i dostać sie na inna uczelnie żeby potem nie wstydzić sie przyznać znajomym gdzie sie studiuje
    2/16/12
  • opa

    To co jest przedstawione na ich stronie to prawda. Ale wiesz to tylko słowapisane przez uczelnie. tak na serio to klimat taki sredni nie jest super. Powiedziałbym, że srednio, mało sie dzieje na łamach szkoły
    1/24/12
  • Ala

    Chciałabym studiować turystykę. Czy można brać pod uwagę tą uczelnię? Czy to co jest przedstawione na ich stronie www potwierdza się w praktyce? W jaki sposób są prowadzone zajęcia? Suche wykłady czy interaktywne zajęcia?
    5/25/11
  • Sofia

    Iberystyka - połączenie nauki zarówno hiszpańskiego jak i portugalskiego. Zawsze o tym marzyłam. Poznaję nie tylko język ale i południową kulturę. Pasja z jaką lektorzy przekazują nam wiedzę wyzwala w nas energie do działania.
    5/23/11
  • KonrAD

    Studiuję Fizjoterapię. Zawsze chciałem pomagać osobom chorym. Nauka na tej uczelni mi to umożliwia. Wiem jak ważna jest odpowiednia rehabilitacja. Wiem też jak trudno znaleźć dobrego fizjoterapeutę. Wierzę, że po skończeniu studiów będę jednym z najlepszych.
    5/21/11