Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna w Szczecinie (WSTE Szczecin)

Komentarze (26)

  • tegoroczna absolwentka

    WSTE w Szczecinie jest wręcz stworzona dla ludzi, którzy są aktywni zawodowo oraz dla tych, którym zależy na praktycznym podejściu do konkretnych zagadnień.
    31.07.2018
  • zibipl

    Polecam WSTE wszystkim, którzy zdobyli już praktykę, doświadczenie chcieliby potwierdzić swoje wiedzę dyplomem uczelni. Idealna szkoła dla pracujących.
    21.11.2016
  • jest dobrze

    Bez przesady, nie dramatyzuj, po co te nerwy? Ja tam jestem zadowolony z tej uczelni, bo nie siedzę na durnych zajęciach, zjazdów jest tyle, ile trzeba a że to niewielka uczelnia to wszyscy się znają, nie ma takich ciśnień jak wszędzie. Z reszta jak chcesz studiować transport albo technike samochodową to tylko na WSTE - bo na innych uczelniach z tym słabo.
    15.02.2016
  • Wste

    Pseudouczelnia z pseudo elearningiem. Nie ma materiałów, nie ma nauki, nie ma praktyki, nie ma NIC. Żałosny poziom nauczania, byle kasa się zgadzała i sprytny blok przed czwartym rokiem, czyli automatyka, gdzie facet przez kilka zjazdów odbywanych co +/- miesiąc(więcej nie ma, bo jest pseudo elearning) szybko poda cały materiał i się studencie męcz. Sprytny blok, by wyciągnąć kasę i zrobić pseudo poziom. Nie ma nic, nic, nic i nagle jeb z grubej rury na głęboką wodę bez żadnej wiedzy i informacji, bo 5-6 zajęć po kilka godzin lekcyjnych to jedno wielkie NIC. Właściciele tej uczelni mają łeb na karku, by wydoić, wycisnąć i zapomnieć. Specjalności też są pseudo, by zwabić jak najwięcej, a później zostawić dwie. Syf nie uczelnia, lepsi pracodawcy wiedzą ile ten papierek wart. Nie polecam. Pozdrawiam
    03.02.2016
  • greguuuu

    żałosne. Najpierw mnie zapewniano,że będzie kierunek inżynieria motocyklowa. Na 2 roku się w sekretariacie dowiedziałem,że "nigdy tego kierunku nie było". Rektor tłumaczy,że musi być co najmniej 15 chętnych na inżynierię motocyklową. E-learning nic nie pomaga,a utrudnia. Problemy z tą platformą niesamowite. Od 2 lat nieregularne wrzucane materiały,brak jakiejkolwiek punktualności w tym systemie,nie wiadomo o co chodzi czy nawet brak przedmiotów w e-learningu uniemożliwia pobranie danych do zrobienia projektu! Ale o płatności to pierwsi i zawsze punktualne. Kiedyś niepotrzebnie jechałem ponad 100 km do uczelni w piątek,aby się o godzinie 15 dowiedzieć,że zajęć nie ma z powodu złej pogody... Gdy sprawdzałem przed wyjazdem o godzinie 9 żadnego takiego komunikatu nie było. Miały być na platformie filmy z instruktażem z lekcji. OD 3 lat żadnego video nie zamieszczono. Miały być tłumaczone zajęcia przez platformę. Nie ma tego i nie będzie. Pełno takich sytuacji Podsumowując - gdyby nie fakt kończenia tej szkoły to nie płaciłbym im więcej. Zmarnowałem 3 lata,a mogłem pójść gdzie indziej. Z tym dyplomem jedyny pożytek będzie albo w innym kraju albo jako rozpałkę.....
    29.01.2016
  • absolwent

    Nie dajcie się wrobić w tę szkółkę. Co z tego, że dyplom jest, skoro pracodawcy na jego widok uśmiechają się ironicznie. I mają rację - poziom nawet nie zerowy, a znacznie poniżej. Jedynym celem tej szkółki jest robienie kasy na studentach, w zamian NIC nie dostaniecie. I nie wierzcie w te bajki o pracowniach, realnych umiejętnościach czy nawet jakichkolwiek umiejętnościach i nauce w ogóle. Zróbcie w tył zwrot - zaoszczędzicie czas (i kasę).
    26.11.2015
  • Student

    Niestety pierwszy semestr nawet był znośny, drugi i trzeci coraz gorzej. Poziom nauczania poniżej zera, na trzecim semestrze, na laborkach z systemów, przez 3 godziny wykładowca pokazywał jak...Uwaga...ZAŁOŻYĆ POCZTĘ NA GMAILU... po prostu kpina i nic więcej... z kolei kobiety w dziekanacie jedyne co potrafią, to upominać się o zaległe ewentualne wpłaty. Nie polecam, chyba że wybitnie mało ambitnym
    24.08.2015
  • Student

    Jak dla mnie jest ok, oczywiście bywa różnie, u niektórych nauczycieli trzeba mocniej po wkuwać. Platforma e-lernigowa się poprawiła, łatwiej się przygotować do zaliczeń. Dla mnie najważniejsze, że z nauczycielami można się dogadać.
    04.08.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • student

    początki e-lernigu muszę przyznać były słabe studiuje ETI- teraz już jest znacznie lepiej są różnice pomiędzy przedmiotami, ja polecam bo atmosfera jest ok.
    30.01.2015
  • Obecny student.

    Większość osób da sobie radę na tych studiach. Niestety dwa lata temu zmniejszono liczbę zjazdów o połowę. W zamian za zmniejszoną liczbę zjazdów uczelnia uruchomiła "Platformę e-learningową" która jest bezużyteczna bo wykładowcy nie uzupełniają w niej treści. Ogólny poziom nauki znacznie spadł, a opłata została ta sama. W jednym semestrze, z pewnego przedmiotu były chyba jedne zajęcia na których wszyscy dostali wpis i przedmiot zaliczony.
    16.01.2015
  • gosia

    Jestem humanistka czy dałabym rade na transporcie. Czy wykladowcy dobrze tlumacza i uda mi sie zaliczyc przedmioty.
    05.12.2014
  • Obecny student

    Rektor szkoły dobrze wie, że dobre opinie w internecie gwarantują dużą ilość zapisujących się na studia. Stąd w internecie same pochlebne opinie i wypowiedzi o tej uczelni. Niestety w rzeczywistości jest zupełnie inaczej, wystarczy przyjść i porozmawiać ze studentami. Jeśli powyższy wpis zostanie opublikowany i zachowany na tej stronie, postaram się opowiedzieć więcej.
    30.11.2014
  • bigi

    kto studiuje kierunek Edukacja Techniczno-Informatyczna z doplata? jak to wyglada, ze jak dlugo student nie placi za nauke? bede wdzieczny za bardziej szczegolowe informacje na temat rozliczen na linii student - szkola, bo na stronie WSTE nie znalazlem nic wiecej
    03.11.2012
  • Krzychu

    Uczelnia jest fajna, ja studiuję na ETI i dużo się tutaj dzieje. Podoba mi się praktyczne i życiowe podejście do przedmiotów, nie tylko sama teoria i wkuwanie regułek na pamięć, ale właśnie praktyka. Zdecydowanie polecam!
    02.08.2012
  • kamil

    Ja też się wypowiem naprawdę pozytywnie. Studiuję transport i narawdę mi się podoba, tak jak marcin powiedział, tylko tutaj transport. Jakby ktoś chciał więcej info to niech pisze na gg: 5987426
    18.07.2012
  • Piotr

    Jak dla mnie bomba- daję radę a to się liczy.
    16.01.2012
  • brzozka_18

    Świetna uczelnia. Profesjonalni wykładowcy, potrafiący przekazać wiedzę, ciekawe zajęcia, nowoczesny sprzęt, no i Panie w Dziekanacie bardzo miłe ;)
    03.01.2012
  • Paweł

    Jak dla mnie spoko szkoła, jak chodzi o transport to tylko tutaj, nie wiem jak tam z tym drugim kierunkiem.
    29.12.2011
  • M@rciN

    Świetna szkoła i super studia. Studiuję dziennie transport, ale mogę spokojnie pracować, bo zajęcia są od poniedziałku do czwartku. Mam też pewność pracy po studiach w zawodzie, a o to chyba chodzi, nie? Polecam!!
    29.12.2011
  • Jerry

    Świetna szkoła, kierunek ETI bardzo na czasie, a na dodatek studia są bezpłatne. Tutaj też pierwszy raz miałem możliwość pracować na komputerach iMac. Polecam dla osób zainteresowanych informatyką, ale bez stresu, matma jest do ogarnięcia.
    28.12.2011
  • Meri

    Atmosfera lajtowa jak sie już zaklimatyzujesz oczywiscie:P Bo na poczatku to moze byc ciezko się oswoić z nowa sytuacja.Zaliczenia nie są jakieś mega trudne, ale nieraz trzeba się przyłożyć, jest pare cięższych przedmiotów, klika lajtowych
    13.12.2011
  • Heniux

    tez o tym kierunku mysle i nie moge nic wymyslec. Może pomożecie i podpowiecie czy to dobry wybór? Jak z pracą? I jeszcze może jaka atmosfera i warunki zaliczania?
    11.12.2011
  • Bolek

    Ja chce tam się wybrać, ale jako student zaoczny chyba będę tam funkcjonował :P Zastanawiam się nad transportem. Ciekawie dość brzmi. Ja konkretnie nie orientuje się w tym wszystkim jeszcze na dzień dzisiejszy. Macie jakieś rady ?:P
    06.12.2011
  • BONZOOO

    jestem studentem na tej uczelni.Jesli chodzi o plusy to mogę wymienić nastepujące : wiele szans na poprawienie prac , zaliczen itp, zawsze mozna negocjowac warunki zaliczen , czasem mam nawet wrazenie, ze sprawy sa rozpatrywane indywidualnie. Minusów brak na dzien dzisiejszy
    02.06.2011
  • Grzechu

    Sa plusy i są minusy. Nie ma szkoły idealnej. najlepeij isc tam gdzie mamy blisko i są fajne kierunki. W przypadku tej uczelni ja tak miałem i nie żałuje, że wybór padł na ta własnie uczelnie
    01.06.2011