• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (27)
Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna w Szczecinie, WSTE Szczecin

Czarna
Uwaga, nie składajcie żadnych podam na ta pseudouczenie. Fundacja, która jest założycielem uczelni, a prezesem jest rektor, wysłała pismo do Ministerstwa o likwidacje!!! Maja gdzieś studentów i co z nimi będzie. Wiem, bo mój znajomy jestem tam studentem...
28.06.2020
31.07.2018
tegoroczna absolwentka
WSTE w Szczecinie jest wręcz stworzona dla ludzi, którzy są aktywni zawodowo oraz dla tych, którym zależy na praktycznym podejściu do konkretnych zagadnień.
zibipl
Polecam WSTE wszystkim, którzy zdobyli już praktykę, doświadczenie chcieliby potwierdzić swoje wiedzę dyplomem uczelni. Idealna szkoła dla pracujących.
21.11.2016
15.02.2016
jest dobrze
Bez przesady, nie dramatyzuj, po co te nerwy? Ja tam jestem zadowolony z tej uczelni, bo nie siedzę na durnych zajęciach, zjazdów jest tyle, ile trzeba a że to niewielka uczelnia to wszyscy się znają, nie ma takich ciśnień jak wszędzie. Z reszta jak chcesz studiować transport albo technike samochodową to tylko na WSTE - bo na innych uczelniach z tym słabo.
Wste
Pseudouczelnia z pseudo elearningiem. Nie ma materiałów, nie ma nauki, nie ma praktyki, nie ma NIC. Żałosny poziom nauczania, byle kasa się zgadzała i sprytny blok przed czwartym rokiem, czyli automatyka, gdzie facet przez kilka zjazdów odbywanych co +/- miesiąc(więcej nie ma, bo jest pseudo elearning) szybko poda cały materiał i się studencie męcz. Sprytny blok, by wyciągnąć kasę i zrobić pseudo poziom. Nie ma nic, nic, nic i nagle jeb z grubej rury na głęboką wodę bez żadnej wiedzy i informacji, bo 5-6 zajęć po kilka godzin lekcyjnych to jedno wielkie NIC. Właściciele tej uczelni mają łeb na karku, by wydoić, wycisnąć i zapomnieć. Specjalności też są pseudo, by zwabić jak najwięcej, a później zostawić dwie. Syf nie uczelnia, lepsi pracodawcy wiedzą ile ten papierek wart. Nie polecam. Pozdrawiam
03.02.2016
29.01.2016
greguuuu
żałosne. Najpierw mnie zapewniano,że będzie kierunek inżynieria motocyklowa. Na 2 roku się w sekretariacie dowiedziałem,że "nigdy tego kierunku nie było". Rektor tłumaczy,że musi być co najmniej 15 chętnych na inżynierię motocyklową. E-learning nic nie pomaga,a utrudnia. Problemy z tą platformą niesamowite. Od 2 lat nieregularne wrzucane materiały,brak jakiejkolwiek punktualności w tym systemie,nie wiadomo o co chodzi czy nawet brak przedmiotów w e-learningu uniemożliwia pobranie danych do zrobienia projektu! Ale o płatności to pierwsi i zawsze punktualne. Kiedyś niepotrzebnie jechałem ponad 100 km do uczelni w piątek,aby się o godzinie 15 dowiedzieć,że zajęć nie ma z powodu złej pogody... Gdy sprawdzałem przed wyjazdem o godzinie 9 żadnego takiego komunikatu nie było. Miały być na platformie filmy z instruktażem z lekcji. OD 3 lat żadnego video nie zamieszczono. Miały być tłumaczone zajęcia przez platformę. Nie ma tego i nie będzie. Pełno takich sytuacji Podsumowując - gdyby nie fakt kończenia tej szkoły to nie płaciłbym im więcej. Zmarnowałem 3 lata,a mogłem pójść gdzie indziej. Z tym dyplomem jedyny pożytek będzie albo w innym kraju albo jako rozpałkę.....
absolwent
Nie dajcie się wrobić w tę szkółkę. Co z tego, że dyplom jest, skoro pracodawcy na jego widok uśmiechają się ironicznie. I mają rację - poziom nawet nie zerowy, a znacznie poniżej. Jedynym celem tej szkółki jest robienie kasy na studentach, w zamian NIC nie dostaniecie. I nie wierzcie w te bajki o pracowniach, realnych umiejętnościach czy nawet jakichkolwiek umiejętnościach i nauce w ogóle. Zróbcie w tył zwrot - zaoszczędzicie czas (i kasę).
27.11.2015
24.08.2015
Student
Niestety pierwszy semestr nawet był znośny, drugi i trzeci coraz gorzej. Poziom nauczania poniżej zera, na trzecim semestrze, na laborkach z systemów, przez 3 godziny wykładowca pokazywał jak...Uwaga...ZAŁOŻYĆ POCZTĘ NA GMAILU... po prostu kpina i nic więcej... z kolei kobiety w dziekanacie jedyne co potrafią, to upominać się o zaległe ewentualne wpłaty. Nie polecam, chyba że wybitnie mało ambitnym
Student
Jak dla mnie jest ok, oczywiście bywa różnie, u niektórych nauczycieli trzeba mocniej po wkuwać. Platforma e-lernigowa się poprawiła, łatwiej się przygotować do zaliczeń. Dla mnie najważniejsze, że z nauczycielami można się dogadać.
04.08.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
student
początki e-lernigu muszę przyznać były słabe studiuje ETI- teraz już jest znacznie lepiej są różnice pomiędzy przedmiotami, ja polecam bo atmosfera jest ok.
30.01.2015
16.01.2015
Obecny student.
Większość osób da sobie radę na tych studiach. Niestety dwa lata temu zmniejszono liczbę zjazdów o połowę. W zamian za zmniejszoną liczbę zjazdów uczelnia uruchomiła "Platformę e-learningową" która jest bezużyteczna bo wykładowcy nie uzupełniają w niej treści. Ogólny poziom nauki znacznie spadł, a opłata została ta sama. W jednym semestrze, z pewnego przedmiotu były chyba jedne zajęcia na których wszyscy dostali wpis i przedmiot zaliczony.
gosia
Jestem humanistka czy dałabym rade na transporcie. Czy wykladowcy dobrze tlumacza i uda mi sie zaliczyc przedmioty.
05.12.2014
30.11.2014
Obecny student
Rektor szkoły dobrze wie, że dobre opinie w internecie gwarantują dużą ilość zapisujących się na studia. Stąd w internecie same pochlebne opinie i wypowiedzi o tej uczelni. Niestety w rzeczywistości jest zupełnie inaczej, wystarczy przyjść i porozmawiać ze studentami. Jeśli powyższy wpis zostanie opublikowany i zachowany na tej stronie, postaram się opowiedzieć więcej.
bigi
kto studiuje kierunek Edukacja Techniczno-Informatyczna z doplata? jak to wyglada, ze jak dlugo student nie placi za nauke? bede wdzieczny za bardziej szczegolowe informacje na temat rozliczen na linii student - szkola, bo na stronie WSTE nie znalazlem nic wiecej
03.11.2012
02.08.2012
Krzychu
Uczelnia jest fajna, ja studiuję na ETI i dużo się tutaj dzieje. Podoba mi się praktyczne i życiowe podejście do przedmiotów, nie tylko sama teoria i wkuwanie regułek na pamięć, ale właśnie praktyka. Zdecydowanie polecam!
kamil
Ja też się wypowiem naprawdę pozytywnie. Studiuję transport i narawdę mi się podoba, tak jak marcin powiedział, tylko tutaj transport. Jakby ktoś chciał więcej info to niech pisze na gg: 5987426
18.07.2012
16.01.2012
Piotr
Jak dla mnie bomba- daję radę a to się liczy.
brzozka_18
Świetna uczelnia. Profesjonalni wykładowcy, potrafiący przekazać wiedzę, ciekawe zajęcia, nowoczesny sprzęt, no i Panie w Dziekanacie bardzo miłe ;)
03.01.2012
29.12.2011
Paweł
Jak dla mnie spoko szkoła, jak chodzi o transport to tylko tutaj, nie wiem jak tam z tym drugim kierunkiem.
M@rciN
Świetna szkoła i super studia. Studiuję dziennie transport, ale mogę spokojnie pracować, bo zajęcia są od poniedziałku do czwartku. Mam też pewność pracy po studiach w zawodzie, a o to chyba chodzi, nie? Polecam!!
29.12.2011
28.12.2011
Jerry
Świetna szkoła, kierunek ETI bardzo na czasie, a na dodatek studia są bezpłatne. Tutaj też pierwszy raz miałem możliwość pracować na komputerach iMac. Polecam dla osób zainteresowanych informatyką, ale bez stresu, matma jest do ogarnięcia.
Meri
Atmosfera lajtowa jak sie już zaklimatyzujesz oczywiscie:P Bo na poczatku to moze byc ciezko się oswoić z nowa sytuacja.Zaliczenia nie są jakieś mega trudne, ale nieraz trzeba się przyłożyć, jest pare cięższych przedmiotów, klika lajtowych
13.12.2011
11.12.2011
Heniux
tez o tym kierunku mysle i nie moge nic wymyslec. Może pomożecie i podpowiecie czy to dobry wybór? Jak z pracą? I jeszcze może jaka atmosfera i warunki zaliczania?
Bolek
Ja chce tam się wybrać, ale jako student zaoczny chyba będę tam funkcjonował :P Zastanawiam się nad transportem. Ciekawie dość brzmi. Ja konkretnie nie orientuje się w tym wszystkim jeszcze na dzień dzisiejszy. Macie jakieś rady ?:P
06.12.2011
02.06.2011
BONZOOO
jestem studentem na tej uczelni.Jesli chodzi o plusy to mogę wymienić nastepujące : wiele szans na poprawienie prac , zaliczen itp, zawsze mozna negocjowac warunki zaliczen , czasem mam nawet wrazenie, ze sprawy sa rozpatrywane indywidualnie. Minusów brak na dzien dzisiejszy
Grzechu
Sa plusy i są minusy. Nie ma szkoły idealnej. najlepeij isc tam gdzie mamy blisko i są fajne kierunki. W przypadku tej uczelni ja tak miałem i nie żałuje, że wybór padł na ta własnie uczelnie
01.06.2011
  • Uniwersytet Gdański
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska