Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie (WSZKiPZ Warszawa)

Komentarze (198)

  • Admin

    Komentarz usunięty.
    05.11.2018
  • załamana

    Wiecie kiedy, gdzie i jak odebrac dokumenty?
    30.10.2018
  • Karolina

    czuje sie oszukana tez mam problem z odbiorem dokumentow stamtad
    15.10.2018
  • BW

    Aby zarządzać trzeba się na tym znać a tu wiadomo jak było i kto odpowiada za to. Szkoda tych wszystkich bez pracy, pensji, bez dyplomu, oszukanych. ..
    14.10.2018
  • Olga

    Kończyłam Podwale w 2005r Wtedy był bardzo wysoki poziom. Co poszło źle? Dlaczego? Jest mi bardzo przykro!
    13.10.2018
  • Justyna

    Ta uczelnia zakonczyla swoja dzialalnosc I chwala za to !!! ostatnie polrocze to byl dramat !!! Nie mail kto prowadzic zajec okradli nas na VI sem nie odbyly sie zandne podkreslam ZADNE zajecia praktyczne obrona pracy licencjackiej w mieszkaniu na ochocie TERAZ NIE MOZEMY ODZYSKAC NAWET DOKUMENTOW !!! ???
    12.10.2018
  • panda

    Patrzyłam na powolny upadek tej uczelni. Najlepsi pracownicy dawno odeszli, bo nie mieli ochoty szarpać się z chemikami, którzy i tak wszystko wiedzieli lepiej, a kosmetologią i studentami z wyższościa gardzili. Nie pamiętali, iż "pycha kroczy przed upadkiem". Żal serce ściska, że taki potencjał sie zmarnował.....
    05.10.2018
  • Anka

    Uczelnia bankrutuje, do końca października ma zakończyć działalność.... oczywiście zero oficjalnych informacji, nie oddają pieniędzy za niezrealizowane zajęcia! Nie odp na maila, nie odbierają telefonów, Tyle pieniędzy zainwestowane i zostaniemy bez dyplomów....
    23.09.2018
  • Marta

    Nie polecam !!! Kontakt z uczelnią do momentu wpłaty pieniędzy potem musisz o wszystko się prosić!! Do tej pory walczę o zwrot kwoty rekrutacyjnej za dwu krotne nie otwarcie kierunku o czym zostałam poinformowana tydzień przed rozpoczęciem semestru !!! Na wiadomości od kwietnia nie dostaje odpowiedzi . Telefony są nie odbierane, a nawet jak ktoś odbierze to słyszę to samo " skontaktujemy się z ksiegowoscia i się odezwiemy" . Nigdy to nie nastąpiło. Czesne na raty wychodzi o wiele więcej niż normalnie. Nie spotkałam się z czymś takim na poprzednich Uczelniach .
    20.09.2018
  • Jahaha

    Nikomu nie polecam. Sprawa z uczelnią skończy się w sądzie i tyle w tym temacie.
    18.09.2018
  • P.K

    Nie polecam! Nie ma żadnego kontaktu z uczelnia, próby dodzwonienia się do sekretariatu prawie niemożliwe.. Po udanej próbie pani udziela odpowiedzi " nie wiem " Zabieram dokumenty i nikomu nie polecam tej "uczelni" Do odpowiedzi niżej - tak uczelnia ma dwie lokalizacje gabinet jest w prywatnym mieszkaniu (połowy sprzętu nie ma bo " zawieruszył sie podczas przeprowadzki ) , natomiast zajęcia w dwóch innych lokalizacjach w tym - szkoła podstawowa i uczelnia korczaka. Każdemu kto sie tam wybiera zycze milych spacerow miedzy lokalizacjami.
    22.08.2018
  • MP

    Ktoś już rekrutował na 1 rok kosmetologi stacjonarnie? :)
    24.07.2018
  • ja

    podobno "uczelnia" mieści się teraz w prywatnym mieszkaniu?
    17.07.2018
  • Paulina

    Nie polecam! Zabrałam dokumenty jakiś czas temu i nie żałuje tej decyzji
    02.07.2018
  • Marta

    Podlawa juz nie ma
    02.07.2018
  • Olix

    Czy ktoś się orientuje jakie są opłaty roczne na studiach I stopnia?
    12.06.2018
  • do Uli

    oczywiście literówka - chodziło o ulicę Bobrowiecką. Pamiętajcie tam nie znajduje się WSZkiPZ.
    11.06.2018
  • do Uli

    Ula, a raczej pracowniku szkoły na ul. Borowieckiej. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. To forum Wyższej Szkoły Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia i nie mieści się na Borowieckiej a na Urbanistów. Ostatnio pracownicy uczelni Borowieckiej bardzo mocno działają na forach innych uczelni.
    11.06.2018
  • Ula

    Ola, wpadaj do nas: ul. Bobrowiecka 9:)
    11.06.2018
  • ola

    A gdzie można obejrzeć ich pracownie , laboratoria , kiedy jest dzień otwarty....? Chciałabym podjąć decyzję, ale nie tylko na podstawie forum czy info ze stronik. Czy ktoś coś wie? Proszę o informacje.
    11.06.2018
  • kosmetolog

    Błagam Beti, o czym Ty piszesz? Może o szkole sprzed hmm... 4 lub więcej lat wstecz lub, co bardziej prawdopodobne Twój wpis jest czysto marketingowy i wprowadzający w ogromny błąd. Jaki poziom?! Praca w grupkach i rozliczanie grupowe? Zaliczanie wszystkiego prezentacją multimedialną? Żałuje z całego serca, że nie przeniosłam się wcześniej, bo teraz walka o papiery będzie zacięta, kto próbował, ten wie, że bez prawnika to batalia na dłuuugieee tygodnie. Co do kadry, to kadra się sypie, niestety. Wiele mądrych głów opuściło już ten tonący statek. Po tym roku, gdyby nie wyłącznie własna praca, wyszłabym z wiedzą zerową. Boli patrzenie na upadek, tego co kiedyś było wzorem. Teraz to już tylko naciąganie i łapanie ostatnich naiwnych, na których podziałają słowa prestiż, kariera i jakość - słowa piękne, ale w tym wypadku puste. Na początku byłam wściekła na to jak, jesteśmy traktowane - studentki bankomaty. Teraz dociera do mnie dramat sytuacji i jest mi już tylko przykro.
    10.06.2018
  • Beti

    Wysoki poziom i profesjonalna kadra. Koleżanki, które przeniosły się na inne uczelnie teraz bardzo żałują. Poziom u nas bez porównania. Pytanie na czym Ci zależy. Jesli tylko na łatwym dyplomie, to na pewno nie szkoła dla was. Jesli chcesz sie czegoś nauczyć to jest to najlepsze miejsce
    29.05.2018
  • wkurzona żona

    Popieram
    24.04.2018
  • vnfjfk

    Decyzja zapadła. Przenoszę się. Co prawda został mi tylko rok, ale w PWSBiA zaproponowano mi takie warunki, że długo się nie zastanawiałam. Kończę rok, żeby mieć wszystkie zaliczenia i zaliczony IV semestr i spadam. Pracę licencjacką chcę pisać na spokojnie w przyzwoitych warunkach...
    24.04.2018
  • wkurzony mąż

    Proszę o nieusuwanie kometarzy. Jesteście nieprofesjonalną Uczelnią. Naruszacie Prawa Studenta nagminnie. Jeśli to się nie zmieni to ................................
    20.04.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    12.04.2018
  • Kosmetolog

    Hej, dziewczyny. A ja się przenoszę do szkoły na ul. Bobrowieckiej. Jestem po wstępnych rozmowach z Panią Dziekan (przemiła kobieta). Powiedziała, że jeśli uzbiera nas się grupa ćwiczeniowa to mogą nas przyjąć bez potrzeby dorabiania różnic programowych. Zastanówcie się i zadzwońcie jeśli też jesteście zainteresowane
    09.04.2018
  • anett

    bardzo wysoki poziom. swietni wykladowcy. wysokie wymagania, ale dobrze przygotowuje do zawodu. Polecam.
    03.04.2018
  • WSZKiPZ

    Intensywnie pracujemy nad nowym planem zajęć. W związku z koniecznością przeprowadzki uczelni poszukujemy najlepszych rozwiązań, aby program studiów był zrealizowany w całości. Aktualnie program teoretyczny dla studiów zaocznych odbywa się w innej lokalizacji. Trwają prace nad adaptacją nowego miejsca, aby spełnić Państwa oczekiwania, zwłaszcza w kwestii zajęć praktycznych. Plan dla studiów magisterskich został rozesłany do najbliższego zjazdu. Do 15 kwietnia będzie rozesłany plan na kolejne zjazdy, uwzględniający również zajęcia praktyczne. Zapewniamy, że pomimo zmian lokalizacji, jakość naszego nauczania nie obniży się i cały program zostanie zrealizowany w całości. Naszym zadaniem jest kształtowanie wysokiej klasy specjalistów i zapewnienie naszym studentom optymalnych warunków studiowania. W zaistniałych okolicznościach - zmianą dotychczasowego partnera oraz wynikłą z tego potrzebą przeprowadzki, ciągle trwają prace nad organizacją zajęć praktycznych. Kwestia czesnego również jest przez nas analizowania i jeżeli będziemy mieli możliwość obniżenia opłat bez ryzyka utraty jakosci, to z pewnością zostanie ono zmienione.
    03.04.2018
  • Oszukaństwo

    Nie jest prawdą, że grafiki zajęć na semestr zostały rozesłane do wszystkich roczników. Studia magisterskie nie mają najmniejszego pojęcia jakie i kiedy będą zajęcia, gdyż plan jest wysyłany na dwa, trzy dni przed zajęciami. Ponaglenia w sprawie czesnego wysyłają, żeby kilka dni później ogłosić przeprowadzkę, (wypadałoby obniżyć czesne, bo szkoła podstawowa na szczęśliwicach, nie jest chyba prestiżową, drogą lokalizacją). Niepoważne i niesłychanie aroganckie podejście do studenta. A miało być tak pięknie, ścieżka chemiczna, kosmetologiczna... a wyszło nie wiadomo co. To samo z przyjmowaniem na studia magisterskie po kierunkach niezwiązanych, żeby potem dziewczynom wmawiać, że będą kompetentnymi kosmetologami...
    27.03.2018
  • DOROTA

    Ta szkoła to pomyłka brak organizacji zmienili siedzibe czesne z podwala dla ochoty w szkole podstawowej pfff zostalo takie samo horror dramat oni zaraz zbankrutuja zajecia praktyczne nie wiadomo jak gdzie kiedy sa beszczelni nie szanuja studentow zaluje ze tu w ogole zczelam studiowac !!! takie niby mieli super opinie chyba sami je piszaa !!!
    27.03.2018
  • WSZKiPZ

    Informacja była na stronie o odwołanych zajęciach. Ponadto studenci byli o tym informowani mailinogowo oraz na platformie moodle. Aktualne zmiany i nowy grafik zajęć został już rozesłane do naszych studentów. Sekretariat studencki jest dostępny pod numerem: 606421283, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania :)
    20.03.2018
  • odwołanie zajęcia

    Dlaczego tej informacji nie ma na stronie uczuleni?
    18.03.2018
  • WSZKiPZ

    Uprzejmie informujemy naszych studentów i słuchaczy, że uczelnia zmieniła lokalizację i zajęcia od 19.03.2018 r rozpoczną się już w nowym miejscu. O szczegółowym planie zostaną Państwo poinformowani indywidualnie. Nowa lokalizacja uczelni to Drawska 27 (administracja) i Urbanistów 3 (dydaktyka). Zapewniamy, że zmiana lokalizacji nie będzie miała żadnego wpływu na jakość nauczania i zaplanowany program będzie w całości zrealizowany. Wierzymy, że nowa lokalizacja pozwoli nam na rozwiązanie dotychczasowych niedogodności i poprawę naszej oferty. Z całą pewnością uczelnia nie planuje zamknięcia i pragniemy zdementować pogłoski o likwidacji. Za wszelkie niedogodności związane ze zmianą ponownie bardzo przepraszamy i obiecujemy, że kadra WSZKiPZ robi wszystko, aby niedogodności związane z przeniesieniem uczelni były dla naszych studentów zminimalizowanie. Stale pracujemy nad ulepszeniem warunków studiowania na naszej uczelni, a zamiana siedziby pozwoli nam na kolejne prace nad modernizacją WSZKiPZ.
    16.03.2018
  • ola

    nie chcę nikogo martwić, ale to przypomina sytuację innej uczelni... Dobrze już nie będzie, ja zabrałam dokumenty jakiś czas temu i cieszę się, że zdążyłam...
    15.03.2018
  • odwołane zajecja/chaos

    Chyba w tej sytuacji nie ma co czekać i jak najszybciej trzeba odebrać dokumenty i spróbować przenieść się do innej uczelni, Strach...by nie skończyło się jak w Almamer, gdzie dokumenty swobodnie leżały na podłodze i każdy mógł je wynieść, a wcześniej też do budynku nie można było się dostać, Najbardziej niepokoi mnie to, że nie wiadomo gdzie uczelnia teraz będzie, Wykładowcy rezygnują z prowadzenia zajęć. Proszę piszcie jak ktoś coś ustali...nie chcę tu zostać w takiej sytuacji, bo co będzie jak za rok zamkną uczelnie...nie dostaniemy dyplomów.
    14.03.2018
  • Informacja

    Hej, czy ktoś dotarł do informacji jakiejkolwiek? Jest zmiana lokalizacji, a uczelnia zamknięta na cztery spusty....nie wiadomo, gdzie dalej. Skąd odebrać swoje dokumenty? Czy ktoś wie co mamy robić jeżeli rzeczywiście uczelnia się zamyka!
    14.03.2018
  • Asia

    szkoła na dobrym poziomie. Polecam. Po ukończeniu prowadzę własną działalność i przeraża mnie czasami brak wiedzy u "kosmetologów" z innych uczelni...
    14.03.2018
  • do studentów/wykładowców

    Czy ktoś wie co się dzieje. Odwołują wszystkie zajęcia, wypraszają studentów. Na stronie piszą o zawieszeniu zajęć , o problemach technicznych i innej lokalizacji uczelni, której jeszcze nie znają. Czy podwale się zamyka? http://www.wszkipz.pl/n592-Zmiana-siedziby-WSZKiPZ-zajecia-odwolane-do-18032018-r.html
    13.03.2018
  • Marta

    Nikomu nie polecam! Po prawie dwóch latach żałuję, że nie wybrałam właśnie tę uczelnie (jedyny pozytywny aspekt to dobra lokalizacja)
    12.02.2018
  • wbeata

    upadają wiadomo, ale zaklinają rzeczywistość... wykładowcy i studenci uciekają
    05.02.2018
  • Kamila

    Jeżeli chcesz stracic 30 tys. zł. i nieczego sie nie nuczyc....to jest to! Zero organizacji, ta szkola upada
    26.01.2018
  • Joanna

    Strata pieniędzy.
    23.01.2018
  • lafam

    na uczelniach kosmetologicznych jest za mało wykładowców-praktyków, ja studiując na swojej uczelni w wieku dojrzałym, musiałam pokazywać dziewczynom depilację bo pani mgr prowadząca pracownię nie miałao tym bladego pojęcia.
    04.01.2018
  • licencjat

    ja skończyłam kosmetologię na W***Z - nie było nauczania elerning, ale to nie oznacza, że jakość kształcenia była powalająca. Poprostu edukacja jest bardzosłabiuchna, jak sama nie chcesz się czegoś nauczyć i nie kończysz dodatkowych kursów to jest bardzo, ale to bardzo żle. Wszystkie prywatne uczelnie nastawione są na pieniądze bo nikt nie działa charytatywnie. Jeśli chodzi o wykłady to faktycznie czasem lepiej mieć dostępdo platformy i sobieczytać kiedy się chce materiały niż udawaćstudenta i być nieobecnym na wykładach stacjonarnych!!!
    11.09.2017
  • Studentka 2017

    aneta.sochaczewska@spoko.pl 😀
    08.09.2017
  • Asia

    studentka 2017, jaa!!!!
    04.09.2017
  • Studentka 2017

    Czy któraś z dziewczyn wybiera sie na kosmetologię do tej szkoły od tego roku? Stacjonarne, 1stopnia☺
    27.08.2017
  • Julita

    Nie polecam. Niby "wysoki poziom nauki" a wszystko pod przykrywką elearningu. Szkola na skraju upadku, nawet wykladowcy maja placone mniej teraz. Powtorzy sie sytuacja jak ze szkola Almamer? Moze tak, nie zycze tego... Tylko kasa sie liczy, na wszystkim doją.
    11.08.2017
  • Maja

    Wysoki poziom i profesjonalne wyposażenie. Odchodzą dziewczyny, które nie dają rady i idą na studialog i myślą że jak płacą to im wszytskie przedmioty z góry zalicza.
    06.07.2017
  • Gosia

    Szkoła na prawdę na wysokim poziomie. Moje koleżanki, które zrezygnowały i poszły do mniej wymagających szkół teraz bardzo żałują. Jest trudno, ale było warto. Prowadzę z powodzeniem własny gabinet i klienci naprawdę doceniają mój ogrom wiedzy. Inne dziewczyny, które skończyły szkołę bez problemu dostały pracę w świetnych firmach. Pracodawcy doceniają ten dyplom.
    06.07.2017
  • Wiosna

    Witam. Chciałam się przenieść do innej uczelni, bo z tą szkołą popełniłam błąd. Ile trudności robią w dziekanacie to aż żałosne. Koleżanki jak będziecie rezygnować to nie mówcie że sie przenosicie bo beda wam tez robic problemy. Tyle pieniedzy zainwestowalam a teraz żałuję.
    14.02.2017
  • Na szczęście była studentka

    To nie prawda,że niektóre osoby są leniwe i dlatego ciężko zaliczyć laborki. Pragnę zauważyć, że uczelnia ma inny stosunek do studentek zaoczysz,a inny do dziennych. Przepraszam bardzo ale do czego to doszło aby pisać kartkówki na platformie internetowej? Chodzisz na uczelnie zdobywać wiedzę,zaliczać materiały i dodatkowo musisz siedzieć w domu i jeszcze zaliczać kartkówki? Dodatkowo na zajęciach z manicuru Pani prowadząca złożyła zamówienie na ozdoby weselne,a dostalysmy zupełnie inne rzeczy,na wizażu pracowalysmy na brudnych pędzlach,produkty przeterminowane na zajęciach, za co się płaci na tej uczelni jak nieraz nie ma produktów? Władze oczekują, że będziemy mówiły co nam nie odpowiada, po czym gdy przekazuje się im pismo z zażaleniami to do tej pory nie ma odpowiedzi,można uznać,że to pismo zostało zignorowane. Aby odejść z tej uczelni też robią problemy i wszystko przedłużają. Generalnie ta uczelnia skupia się na chemii kosmetycznej i niektóre przedmioty nie są potrzebne...czy tak trudno zrobić dwa kierunki studiów? Chemia kosmetyczna i kosmetologia pielegnacyjna? Jeśli ktoś nie chce pracować w laboratorium to dlaczego ma się przez 3lata męczyć z zajęciami w laboratorium? Szczerze? Idąc na tą uczelnie marnujecie tylko kasę..na zajęciach z wizażu oraz z manicuru kompletnie niczego się nie nauczycie,no chyba,że tylko tego jak nałożyć zwykły lakier na paznokcie,zero hybrydy,zero niczego. Teraz większość uczelni ma wyniki egzaminów na internecie,a tutaj? Po egzaminie trzeba latać z kartami egzaminacyjnymi do każdego wykładowcy aby dał podpis..jeśli ktoś mieszka godzinę drogi od uczelni to musi tyle jechać tylko po głupi wpis? Oczywiście.. Może dać koleżance swoją kartę aby wzięła wpis jednak była historia, że kilka kart zaginęło poprzez właśnie takie przekazywanie sobie ;)
    14.02.2017
  • Studentka II roku

    Jestem po 3 semestrze, studiuję zaocznie. Tym samym tez po laboratoriach, które podobno są nie do przejścia, mam w grupie 20 dziewczyn i wszystkie bez problemu zaliczylysmy. Negatywne opinie piszą po prostu dziewczyny, które są leniwe i nie chce im się uczyć. Tez pracuję i jakoś dałam rade zawsze wszystko zaliczyć. Wiedzy tez nabrałam bardzo dużo, ale jasne, jeżeli komuś się zwyczajnie nie chce to niczego się nie nauczy, nie ma co oczekiwać cudów zarówno z przyswojoną wiedzą jak i zaliczaniem przedmiotów.
    07.02.2017
  • Ewelina

    Strasznie dużo osób rezygnuje. Poziom za wysoki na możliwości studentek po podstawowej maturze. Ta szkoła chce nauczyć robi zupełnie co innego. Ja również od 4 semestru rezygnuje. (Powieważ niezaliczynie laboratorium na 3 sem. nie pozwala na kontynuawanie nauki w 6 sem. bez zapłacenia i odrobienia tego w 5 sem.) studentka WSZKIPZ
    23.01.2017
  • ModelKA

    Kiedyś może ta szkoła coś sobą reprezentowała. Dziś tylko KASA KASA KASA. Z każdym semestrem widzę że koleżanek coraz mniej. Oby tylko się obronić i wyrwać stąd!
    18.01.2017
  • Milena

    Nie polecam. Tyle w temacie. Szkoda mi pisać cokolwiek więcej.
    21.12.2016
  • studentkaaa

    Jestem studentką drugiego roku studiów licencjackich na tej uczelni. Odradzam komukolwiek studiowanie w tym miejscu. Praktycznie na każdym kroku robią studentów jak chcą i jak im się podoba. Nie obowiązują żadne zasady (od zasad higieny po stosowanie się do statutu uczelni). Jedyne co potrafią władze i kadra to wymagać od studentów, nie stosując się jednocześnie do prawie żadnych zasad. I jest tak na każdym kroku. Nie ma stałego planu. Plan zajęc jest układany tylko i wyłącznie pod wykładowców, którzy na tej uczelni "dorabiają sobie", a swoje wlasciwe etaty pelnia w innych placówkach. Nie wspomnę o ciągłych zmianach w planie, co kompletnie uniemożliwia np., pracowanie studenta w trakcie roku. Nie ma opcji żeby sobie cos zaplanować. Uczelnia wymaga od nas codzinnego posiadania stroju i butów na zmianę, natomiast nie zapewniając nam jednocześnie miejsca w szkole, aby ten bagaż pozostawić. Jest to bardzo uciążliwe, pisaliśmy pismo w tej sprawie, minely dwa miesiące a odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Zasady higieny przemilczę (brudne pedzle, po zajęciach robia się krosty). Zalatwienie sprawy w sekretariacie graniczy z cudem (żeby podstemplować glupia legitymacje czekałam miesiąc). No i na koniec najwazniejsza kwestia. Niezaleznie jaka wybierzecie specjalizacje , będziecie skazane na godziny w laboratorium obliczając stężenia i wykonując emulsję. Wydaje się, ze to jedna z najlepszych uczelni w Warszawie? haha, nic bardziej mylnego! Wyrzucone pieniądze. No może na dyplomie nazwa uczelni będzie fajnie się prezentowala i tyle. Ja się wtej szkole poki co wiele nie nauczyłam. Słabe 1/10. NIE POLECAM Z CZYSTEJ ŻYCZLIWOSCI
    24.11.2016
  • studentka11233

    jestem obecnie na drugim roku w wszkipz. pewnie juz niedługo, bo zamierzam zrezygnować. nigdy nikomu nie polece tej uczelni. jedyne na co jest nastawiona to na zarabianie pieniedzy na studentach ktorych wykładowcy i władze szkoly maja totalnie w d****. nikt nie stosuje sie do regulaminu jesli chodzi o prawa do np przystapienia do egzaminu w drugim terminie. najlepiej od razu oblać i za oczywiscie olbrzymią opłata wysłac na poprawke w przyszlym roku. dobicie sie do sekretariatu graniczy z cudem. kiedy się juz to uda, to musimy liczyc na łaske ze ktokolwiek udzieli odpwiedzi na zadane pytanie (nie powiem z jaka mina). Oprocz zarządzania, chciałam jeszcze przestec osoby chetne wybrac kosmetologie na podwalu, ze jesli chodzi o podstawowe zasady higieny to chyba nikt tu nie ma zielonego pojecia. Na ostatnich zajeciach z wizażu dostałysmy brudne pędzle. nie to ze były one lekko brudne, tylko widocznie uzywane wielkrotnie bez zadnego czyszczenia czy dezynfekcji. wiekszosc z moim kolezanek brzydzila sie nimi malowac, nie dziwie sie bo nie jest niczym przyjemnym nakladanie podkladu pedzlem ktorym ktos przed nami juz sobie cos na twarzy smarowal. jedyne pozytywne komentarze na temat tej szkoly pisza chyba jej wlasciciele, bo z tego co widze to na moim roku dziewczyny na kazdym kroku mowia ze maja dosyc takiego traktowania. gdybym miala okazje cofnac sie dwa lata wstecz w zyciu nie poszlabym na ta uczelnie i nie wywalila tylu tysiecy w bloto. inaczej tego nazwac sie nie da. odradzam z ludzkiej uprzejmosci kazdej dziewczynie ktora marzy o zawodzie kosmetologa. tutaj jedynie mozna to zainteresowanie zamienic w nienawisc. oczywscie kilku wykladowcow bylo na prawde super, ciekawie sie ich sluchalo i jedynie to trzymalo przy zostaniu na tej uczelni (szkoda ze tylko kilku)
    22.11.2016
  • byla studentka

    Niestety, szkoła niedługo przestanie istnieć. Jest to opinia rowniez wykładowców, którzy już się wycofują z prowadzenia zajęć. Ostatnio jeden z profesorów powiedział nam, że są cięcia i obniżyli wszystkim pensje o 15%. Część dobrych profesorów odeszła. Wszeł e-elerning, który obecnie jest chyba główna metoda nauki w tej szkole, za naprawdę olbrzymie pieniądze. Fakt, wacików nie brakuje, bo są wytyczanie, tak samo ilość kosmetyków - pani daje jak dziecion do kubeczka, odmierza miarką, itd. Szkoła się ratuje jak może, ale juz tego nie wyjdzie, Nie ten poziom, nie za te pieniądze i nie pakować sie w to bagno, nad którym stoi większość dziewczyn - męczyć się w tym gównie i stracić pieniądze, czy dołożyć drugie tyle i to ciągnąć a nóz może szkoła nie upadnie do końca, chociaż już upadła na kolana.
    14.11.2016
  • Milena

    Szkoda nerwów! Dziewczyny za dużo materiału i za duże pieniądze za takie podejście do studenta. Szkoda słów
    14.11.2016
  • Karola

    Laboratorium nie do przejścia (2 rok). Straciłam tylko tyle pieniędzy żeby później zrezygnować. Za dużo nerwów. Nikomu nie polecam tej uczelni! I tak niebawem zbankrutuje
    14.11.2016
  • Studentka

    Jestem studentką na 3 roku WSZKiPZ i to co czytam jest przerażające.. Na większości uczelni jest wprowadzony "e-learning", ale widać że osoby dodające tu wpisy nie mają o tej uczelni zielonego pojęcia. Zajęcia praktyczne i ćwiczenia odbywają się oczywiście kontaktowo a nie e-learningowo. Wszystkie wykłady zresztą też są kontaktowe, a część materiału do przerobienia dodawana jest e-learningowo. Nigdy na zajęciach nie brakuje nam asortymentu (wacików, patyczków, profesjonalnych kosmetyków). Rozumiem że konkurencja nie śpi, ale powinna być to zdrowa konkurencja a nie rzucanie błotem. Pozdrawiam i polecam.
    27.09.2016
  • honorka

    Ja właśnie planuję tam pojechać, obejrzeć sale i jak mnie przekonają warunki - to zacząć studia. Teraz czytam i z lekka się boję. Nie przesadzacie?
    21.08.2016
  • maciejka

    Szkoła sięgnęła dna. Kiedyś - jakieś 10 lat temu; wysoka jakość i porządne przygotowanie praktycznie. Teraz w zamian za horrendalne czesne otrzymujesz elerning do nauki w domu + odwoływane zajęcia + uciekających wykładowców... To nie tak powinno wyglądać przygotowanie do tak odpowiedzialnego zawodu jakim jest kosmetologia. Praca też jest nisko płatna, ciężka fizycznie i niedoceniana w naszym kraju. Stanowczo odradzam, po roku czasu poszłam na inny kierunek po lepiej zdanej maturze. Patrząc od środka, większość dziewczyn żałuje, że tu poszła. Niech nie oszukują ludzi, nie jesteśmy dojnymi krowami by za takie pieniądze otrzymać takie badziewie.
    25.07.2016
  • E-learning 2

    A dodatkowo kontynuując: http://www.wszkipz.pl/n531-Jedno-czesne-wiele-korzysci-dla-nowych-studentow-WSZKiPZ.html czy tego nie reguluje prawo i wszystkie wymienione rzeczy są zagwarantowane w ramach czesnego! Może jeszcze dodajcie, że połącznia telefoniczne z Dziekanatem są w cenie i w całości opłacone przez Uczelnię!!! haha
    02.07.2016
  • E-learning

    Malwina czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę czym jest kosmetologia i e-learning? Na tym kierunku to po prostu pomyłka! Żadna licząca się Uczelnia takiej formy nie powinna preferować. Po co płacić za Uczelnię i uczyć się z gotowych skryptów zamieszczonych w necie. Czy przypadkiem nie płacisz za kontakt z wykładowcą? Zastanów się najpierw i może w razie potrzeby skorzystaj ze słownika. Życie stanie się dla Ciebie prostsze!
    02.07.2016
  • Malwina

    No ale można sprawdzić to ile mają tego elerningu , bo przynajmniej mają na stronie dokładne progamy studiów z godzinami zajęć a w innych szkołach tego nie mają.
    22.06.2016
  • rudaruda

    Dramat jeden wielki. Wyrzucone pieniądze w błoto. jestem aktualnie studentka 1 roku i jestem tak zażenowana tą uczelnią, że nawet nie mam zamiaru dokończyć tego cyrku. Mimo straconych prawie 10 tyś. przenoszę się na inną uczelnie. ZERO organizacji, wszyscy maja wszystko du*ie, tylko KASA KASA KASA. To się w głowie nie mieści! E-learning to jakaś porażka. brak słów, odradzam!!
    21.06.2016
  • Studentka

    Uczelnia kiedyś miała dobrą opinię. Dawno bo kilka lat temu. Teraz jest coraz gorzej. Jeśli kojarzą Podwale, to już tylko niekorzystnie. Absolwenci nie są już tak dobrze przygotowani jak kiedyś. Wiem sama po sobie. Wiem więcej o chemii niż o kosmetologii. E-learing to jakaś wielka pomyła na tym kierunku. Żaden student nie może się już dobrze wypowiedzieć, bo to, co przez ostatnie lata wyczyniali wykładowcy-promotorzy, to istna farsa. W uczelni utrudniano obronę pracy - prawie nie byłoby wykonalne, by obronić się w terminie, a to wiązało się nie tylko z dużymi kosztami, ale również zablokowaniem możliwości pójścia na studia magisterskie do innej uczelni. To było celowe działanie uczelni, a studenci nie mieli wyjścia i pozostawali na mgr w Podwalu, a później nie tylko nie zrobili mgr ale też licencjata. Niektóre dziewczyny z roku przez 5 lat licencjata nie mogły zrobić, Uczelnia niestety jest jedynie nastawiona na kasę i każdy o wie. Cały czas trwa walka o władzę i utrzymanie uczelni, dlatego zaczęli pisać pracownicy uczelni - zresztą tego nie kryją, bo to jest ich być, albo nie być. Smutny jest upadek Podwala, ale to jest fakt. Niestety to już nie te same studia. Ci którzy chcą studiować kosmetologię na dobrym poziomie niech pomyślą o innych szkołach.
    12.06.2016
  • Kostka

    Miałam przyjemność być studentką tej Uczelni na studiach licencjackich w latach 2006-2009, oraz nieprzyjemność studiów magisterskich w latach 2013-2015. Moim zdaniem aktualny poziom uczelni jest archaiczny i znacząco odbiega od aktualnych trendów branży kosmetologicznej i nowinek naukowych. Główny nacisk jest kładziony na recepturę kosmetyku, niezależnie od specjalizacji. Warto to wziąć pod uwagę bo mnie się wydawało, że wybierając kosmetologię estetyczną główny nacisk powinien być położony na kuracje estetyczne, ich dobór, wykluczenie przeciwwskazań i łączenie zabiegów ze współczesną aparaturą (nie tylko mikrodermabrazją i ultradżwiękami). Mimo tak pięknie nazwanej specjalizacji o aspektach, które wymieniłam nie ma mowy. Może znajdziecie je na jakimś e-learningu i same poczytacie w domu. Za to jestem pewna, że do końca życia będziecie umiały uwadniać karbomer i wykonywać emulsję. Przecież żyjemy w czasach gdzie krem i mydło możemy zrobić w domu i jest to nam wiedza niezbędna do bycia kosmetologiem, ciekawa jestem tylko który sanepid pozwoliłby pracować na takich preparatach w gabinecie, które nawet nie posiadają katy bezpieczeństwa i nie są zgłoszone do obrotu. Mimo dużego sentymentu do tej szkoły nie wróżę jej świetlanej przyszłości, dopóki nie zmieni się system nauczania na danych specjalizacjach.
    11.06.2016
  • Luiza

    Czy oprócz piszących pracownikow można tutaj spotkać studentów?Zalezy mi na poznaniu opinii na temat elearningu.Czy rzeczywiście można się czegoś nauczyć?Jak to wyglada?Nie wyobrażam sobie uczyć się przez komputer zabiegów, a słyszałam opinie, ze to tak wyglada....Proszę pomóżcie.Pracownikow proszę o milczenie, bo od Was i tak niczego konstruktywnego się nie dowiem.Zalezy mi na prawdzie.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    10.06.2016
  • maja

    Słyszałam ,że nie jest tam łatwo , ale ludzie kojarzą podwale, mówią, że można naprawdę się tam nauczyć sporo a jak mówi o innych szkołach to nie za bardzo wiedzą o co chodzi. Ja byłam w szkole i zrobiła na mnie dobre wrażenie. Rozmawiałam z jedną studentką stamtąd , z drugiego roku i nie jest wcale rozczarowana, a wręcz przeciwnie odradzała mi pójście gdzie indziej.
    10.06.2016
  • Ambasador marki:)

    Jeśli chcecie dowiedzieć się o studiach, kosmetologii na Podwalu wpanijcie na dzień otwarty - warsztaty kosmetyczne 18 czerwca. Rekrutacja trwa! ;) Nie wiem czy wiecie, ale opłata rekrutacyjna w tym roku jest dużo mniejsza - 200 zł, strój na zajęcia praktyczne gratis.
    09.06.2016
  • WSZKiPZ

    Informujemy , że Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia jest Uczelnią działającą, co można sprawdzić na stronie Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run;jsessionid=5935B16725D1357453BBBC03F4745193.liferayA?execution=e1s1 i zgodnie z uchwałą Senatu Wyższej Szkoły Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia prowadzi nabór kandydatów na studia w roku akademickim 2016/2017. Udział zajęć e-learningowych w stosunku do zajęć praktycznych prowadzonych w pracowniach kosmetycznych i laboratoriach jest niewielki, np: I rok, studia licencjackie, przedmiot: Podstawy kosmetologii pielęgnacyjnej - 60 godzin zajęć w pracowni kosmetycznej + 5 godzin e-learningu. Szczegółowe programy studiów, z liczbą godzin zajęć w pracowniach i laboratoriach oraz zajęć e-learningowych dostępne są na stronie Uczelni: www.kosmetyka.edu.pl W razie jakichkolwiek pytań ,czy wątpliwości jesteśmy do Państwa dyspozycji pod adresem mailowym wszkipz@wszkipz.pl jak również pod numerem telefonu 22 635 50 09.
    07.06.2016
  • Obserwator

    Zbieg okoliczności czy działanie celowe...?;) Opinie wyrażane na temat jednej z warszawskich szkół kosmetologicznych ( na tym samym portalu) zamieszczane są często w tych samych dniach i godzinach co opinie o WSZKiPZ na "Podwalu" - jednej pozytywnej opinii o konkurencji odpowiada jedna negatywna opinia o WSZKiPZ na "Podwalu". Ciekawe kto je pisze?;) Informuję, że WSZKiPZ prowadzi nabór kandydatów na studia w roku akademickim 2016/2017.
    01.06.2016
  • Studentka

    Z pewnością to już powoli koniec samej Uczelni. Nic nie zapowiada powrotu do okresu świetności.Z dnia na dzień jest coraz gorzej.Jak masz zaczynać studia to na pewno nie tutaj.Zreszta obecni studenci już szukają alternatywy do przeniesienia się.A może ktos coś chce polecić?Przede wszystkim, aby nie było utrudnień z przeniesieniem się!?
    23.05.2016
  • Prawda

    Hej, czy ktoś jest w stanie potwierdzić czy upadłość uczelni jest prawdą? Chciałam zacząć studia od października właśnie na kosmetologii. Ale dni otwarte w ten weekend to jak wycieczka po szkole widmo. Zero studentów. Zero wykładowców. Pracownicy siedzieli sami dla siebie. Jakby już na niczym im nie zależało.
    17.05.2016
  • Wielkie Nic

    !!!!!
    04.05.2016
  • Zdziwiona

    Dziwne. Wykładowcy uciekają, pracownicy pozwalniani, studenci uciekaja a oni nie wiedzieć czemu jeszcze funkcjonują.Zamknijcie się dopóki jest jeszcze czas. Inaczej Was opinie zjedzą i niechęć środowiska!Nawet dobra pamięć nie pozostanie.
    15.04.2016
  • Gabi

    Widać, ze dawna potęga kosmetyczna padła i to z wielkim hukiem!Szkoda się patrzy na taka porażkę. Ale trzeba przyznać, ze to wina zachłanności właścicieli. Jakby mogli to by studenta sprzedali!!!Cos Was w końcu zgubiło.
    17.01.2016
  • monika

    Dziwie się, że ta uczelnia jeszcze funkconuje. Już rok temu ledwo "dyszeli". Stąd te e-lerningi i wymyślanie - a Wy się nabieracie, że niby to dobre przy kosmetologii. Dajcie spokój. Kto studiował to wie, że kosmetologia to praktyka, a nie internet.
    05.12.2015
  • miska

    ja jestem na Uniwerku i też mam bardzo dużo zająć w e-learningu, szczególnie ćwiczeń, mnie ten system odpowiada, nie muszę siedzieć na zajęciach tylko wykonuję zadania w domu (albo i w pracy ;) ) kiedy mam na to czas i siłę
    24.11.2015
  • lusy

    jestem trochę zszokowana takimi opiniami... z ile przedmiotów są e-learningi?? przecież kosmetologia to dziedzina wymagająca sporej części praktycznej, to jak się czegoś nauczyć przez komputer??
    22.11.2015
  • jen

    No cóż, uczucia mam na tyle negatywne, że zrezygnowalam po 1 roku. Szkoda mi tylko tych 10 tysiecy wyrzuconych w bloto - moglam te pieniazki 100 razy lepiej przeznaczyc, ale tak to jest, jak czlowiek sie nie zna. Poza tym nie wszystko wychodzi od razu - zdecydowanie odradzam: elerningi na potege, olewajace zajecia baby, brud w salach gdzie sa zajecia praktyczne, wydzielane porcje jak w przedszkolu. Zawiodlam sie i jest mi naprawde przykro, bo nie tylko pieniadze stracilam, ale i rok nauki. A jakie byly prtoblemy z wyniesieniem papierow- szkoda gadac :(
    23.10.2015
  • malinka

    Nie polecam, porobili elearningi, do tego przy dniu otwartym rektor mowil "dawajcie, byle jak najwiecej bo kasy potrzebujemy". Tak tez zsoatalo, nawet, jak sama mialam problemy z platnosciami, dostalam list z sadu i strasza komornika. Nie obchodzi ich skad macie pieniaDZE, WAZNE, by im tylko je regularnie wplacac. Szkola dla bogatych coreczek bogatych tatusiow. Nie polecam. Szmulowizna
    10.10.2015
  • ?

    czy działa wam ich stronka, bo ja mam coś takiego - ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
    28.09.2015
  • gonia

    naliczyłam 4 szkoły z Wawy, które mają kierunek kosmetologia, ta mi wyskakuje jako pierwsza, macie porównanie z innymi (MYdlowska, Almamer, WSIiZ)??? na co zwrócić głownie uwagę?
    23.09.2015
  • staże płatne

    czy ktoś brał udział w tych płatnych stażach oferowaych przez uczelnię? możecie cś więcej napisać na ten temat? dla studentek którego roku to jest i na jakich zasadach? w ciągu semestru? w wakacje?
    22.09.2015
  • mętlik w głowie

    Dziewczyny, czytam te wpisy przy wybranych szkolach (warszawskie z kosmetologią) i przyznam się Wam, że mam mętlik w głowie. Opinie są przeróżne, często skrajne i to właściwie wszędzie. Momentami odnoszę wrażenie, że kierunek KOsmetologia stał się jakimś hitem sezonu, że wszyscy oszaleli na jego punkcie, najgorsze jest to, że nawet jeśli się już ogarnie wszystkie wpisy, porówna rankingi szkół, poogląda te strony internetowe .... to nadal nie wiadomo, o wybrać? zastanawiam się, czy jest jakaś Instytucja (taka Nadzorująca, czy coś), która by opiniowała jakoś sensownie szkoły z tym akurat kierunkiem??? ja ostatnio zaczęłam namiętnie rozmawiać z dziewczynami z salonów kosmetycznych, pytać, itd. itd. - i nadal nie wiem, co wybrać. Dochodzę do przekonania, że dopiero w praniu wyjdzie, co jest ile warte, tylko czy po pierwszym roku - w przypadku mega niezadowolenia - MOŻNA zrezygnowac ze studiów na uczelni prywatnej? np. jak bym chciała wyjechac do Anglii z facetem, to czy szkoła mi rozwiąże umowę?
    18.08.2015
  • Do lakme

    Ty to w ogóle masz jakieś pozostałości rozumu.Ty myślisz, ze po dwóch latach będziesz mogła nazywać się kosmetologiem...Ty jak z tego elarningu będziesz umiała równo paznokcie wypałować i hennę zrobić to już będę z Ciebie dumna.zastanow się na drugi raz zanim takie głupoty będziesz wypisywać.To co teraz po socjologii i administracji niech zaczną przychodzić i po dwóch latach oglądania na platformie filmików bedą się nazywać takimi samymi kosmetologami.Ajk jak po 5latach nauki na studiach i kilkuset szkoleniach.Co za świat.
    26.07.2015
  • KK

    Tak, tak niedługo Podwale na studia magistrskie będzie przyjmowało po socjologii, filologii jeśli już tak nie jest. To nie jest powód do cieszenia się, bo nie wyobrażam sobie kosmetologa po 2 latach. Ja się uczę prawie 5 lat i wciąż muszę się szkolić, a e-larning na kosmetologii to wielka pomyłka. Kosmetologia przez internet to zwyczajnie żart, a czesne takie samo. Czy Wy nie widzicie, że e-larning jest po prostu cięciem kosztów, a z jakością i wygodą nie ma nic wspólnego.
    17.07.2015
  • lakme

    wlasnie dzis zapisalam sie na Podwale,,fajnie ze można tez po innym kierunku, w sumie po swoim to ja nie widzę żadnych perspektyw zawodowych a po 2 latach na Podwalu przynajmniej cos znajdę...;)co prawda musze róznice programowe zrobić ale rozmawiałam z kumpelą i ona twierdzi ze nie bedzie to jakis hardcore. A ten eleraning to tak naprawde fajna sprawa, bo oszczędnosc czasu!
    15.07.2015
  • Aniołeczek ;-)!

    Cześć! Może ktoś coś więcej napiszę mi tutaj. Na Podwalu podobno zmienił się program studiów, ale kurcze widnieje też informacja: Zajęcia na studiach prowadzone są tradycyjną metodą nauczania (bezpośredni kontakt z prowadzącym – zajęcia kontaktowe) wspomaganą nauczaniem na odległość (E – LEARNING). Ja się na tym nie znam, ale rozumiem, że nie będzie zajęć tylko będą Nam przekazywać materiały na stronę i będziemy co sami się tego czyc???A czesne na co? I też nie wiem o co chodzi z tymi programami...wszędzie są jakieś godziny kontaktowe i godziny e-learning. tzn. że ja mam sama się uczyć po ponad 200 h w domu? Przecież to drugie tyle co w szkole. Może to źle rozumiem, tio mnie wyprowadźcie z błędu..??I czemu tych godzin jak oni to nazwyają na odległość jest dwa razy wiecej nix w zeszlym roku. Tam bylo 76 a tu jest ponad 130 godzin......Skomplikowane te wszystkie sformulwoania i tabele, wiec moze ktos juz skladal dokumenty i wie czy zajecia beda czy nei. A jak tak to ile;/
    15.07.2015
  • Kacha!

    A na glównej jest o magisterce i nie ma nic o grupach dla początkujących. Tylko, że jeszcze można wykorzystać elementy z pracy z licencjata w mgr....to nie jakaś bujda z tymi grupami. Czy może się w końcu ktoś sensowny i studiujaćy tutaj wypowiedizeć!!!? Nie wiem tylko, co ja mogę po mojej Pedagogice wykorzystać na studiach mgr z kosmetologii. Ale nie ukrywam strasznie chce studiować ten kierunek. Problem jest tylko taki, że nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale skoro przyjmują wszystkich jak leci, a wiedzia nie ma żadngeo znaczenia to mam nadzieję, ze i ja się dostanę ;-)!
    12.07.2015
  • do ola

    Spójrz na oferty innych szkół, które mają studia II stopnia na kierunku kosmetologia. Np. uczelnia w łodzi przyjmuje tylko po kosmetologii, lub kierunkach pokrewnych, jak fizjoerapia. Tylko Podwale to dziwny ewenement, który bierze wszytskich,jak leci. To chyba jedyna taka szkoła w Polsce, która z psychologa zrobi kosmetologa. Śmieszne to jednak:-)
    10.07.2015
  • ola

    Do KZ chyba tu nie studiowałas - dla osób z innych kierunków jest stworzona w tym celu specjalna grupa tzw. początkujaca i nikt nikogo nie spowalnia nie wiem skad kto takie plotki wymysla ;/ ludzie nie wypowiadajcie sie jak tu nie studiujecie
    09.07.2015
  • Kosmetolog nie po zarządzaniu

    A mi się nie podoba, że Podwale przyjmuje na studia magisterskie jak leci po jakimkolwiek kierunku czy to matematyka, pedagogika czy zarządzanie. Mydło i powidło byle kasę ktoś płacił. To żenujące, że uczelnia wydaje dyplomy studiów magisteskich na kosmetologii osobom, które nie przeszły całego cyklu kształćenia. NAprawdę warto inwestować w siebie i jeśli faktycznie Was coś interesuje i chcecie wykonywać ten zawód to podejdźcie do tego poważnie. Jako doswiadczony kosmetolog bardzo źle odbieram praktyki uczelni w tym zakresie. A wy sie zastanówcie co robicie. Szkoła robi to dla pieniedzy, a Wy....?
    09.07.2015
  • Do KZ

    Tak nie ma z tym problemu. Przyjmują wszystkich po każdym kierunku. Śmialo składaj. Lipa tylko, bo dziewczyny po licencjacie z komsteologii są strasznie wnerwione jak się grupę spowalnia i zadaje wciąz te same pytania. Ale nie patrzcie na to. Ważne, że można sobie studiowac. A reszta ma się dostosować. Najwyżej sobie material powtórzą i lepiej przyswoją ;p
    08.07.2015
  • KZ

    Dziewczyny! Czy któraś z was robila juz magisterke na Podwalu, która była w temacie zarządzania??? bo słyszałam, że można tam kontynuuwać swoją pracę licencjacka bedąc po innym kierunku i ciekawa jestem jak to wyglada...
    07.07.2015
  • Asia

    Owszem podobno ma nastąpić zmiana funkcji dziekana, ale coś po za tym? czego to ludzie nie wymyślą ;-)
    30.06.2015
  • Asia

    WSZKiPZ to najlepsza uczelnia kosmetologiczna w Warszawie i to nie podlega żadnej dyskusji, osoby które ją kończą/absolwenci - przez pisanie takich perfidnych plotek - sami sobie wyrządzacie krzywdę!!!bo nie wchodzą tu tylko studenci, ale także może Wasi przyszli pracodawcy :-)
    30.06.2015
  • Podwale to nie Almamer

    Dajcie spokój, narawdę nie ma co na wyrost panikować. Poczytajcie forum dot. Almamer. Tam sami wykładowcy pisali, że uczelnia im nie płaci. Na Podwalu przecież tak nie ma. Nie ma kilku wykładowców, ale bez przesady to nie oznacza, że z uczelnią coś się dzieję. Mam taką nadzieję. Może jest kilka sprawa, okropny chaos, które mnie też irytuje, ale wierzę, że od października się unormuje.
    29.06.2015
  • Luiza

    Nie ma co poddawać się plotkom. Miejmy nadzieję, że nie będzie jak z Almamer, o którym wszyscy wiedzieli, że pada pada pada, aż w końcu padło i zostało przejęte! Wtedy też ALMAMER mówiło, że nic się nie dzieje. Miejmy nadzieję tylko, że odchodzący pracownicy, wykładowcy i sam dziekan to nie jest zły znak! Ale jeżeli szkoła zaprzecza! To jako studenci trzymamy za słowo! I prosimy o 100% szczerość. To jest nasza przyszłość!
    29.06.2015
  • Ania

    Studentko nie jestem sekretariatem ani marketingiem ;-D Wkurza mnie to że takie perfidne plotki ktoś rozsiewa! nie interesują mnie inne uczelnie, tylko porównuje że inni mają dużo gorzej,...Właśnie kończę studia mgr z kosmetologii ,, zacznijcie coś robić żebyśmy się poronili" - może zacznij od siebie! ja tam żadnych problemów nie mam a też kończę mgr.
    25.06.2015
  • Melak

    "Studentka", Ty naucz sie lepiej zabiegu prawidłowo robic a nie czepiasz sie kosmetyków. Jak sie nauczysz na ziaji to i na diorze zabieg zrobisz dobrze buhaha
    25.06.2015
  • Melak

    tja, idzcie tam na studia gdzie jest jedna sala kosmetyczna i wszyscy uczą się patrząc jak instruktorka wykonuje zabieg. napewno duzo sie nauczycie. aaaaa i nie zapomnijcie jeszcze przy okazji zrobic magisterke z gospodarki przestrzennej buhaha, moze sie przyda jak nie będzie co robić po licencjacie z kosmetologii:)
    25.06.2015
  • Studentka

    Brawo! Dla naszego sekretariatu, czy marketingu... jeden ...! Który normalny student interesuje się ofertą innej uczelni, co go to obchodzi! Wpisowe! U Nas jest 1200 i dostajemy próbki kosmetyków. A za wysoką cenę czesnego pracujemy na Ziaji. Ideał! Przestańcie się interesować innymi kosmetologiami w Warszawie, a zacznijcie coś robić, abyśmy się my się pobronili. Co Nas obchodzi WSIiZ. Do jasnej ... !!! Uczelnia uczelnią i tyle. Z tego, co można zauważyć to studentów ma trzy razy więcej niż My i nie narzeka na braki! Ogarnijcie się w końcu i podnieście z ziemi to co jeszcze z Podwala zostało!
    25.06.2015
  • Ania

    Zobaczcie sobie na ofertę studiów uczelni WSIIZ, oprócz kosmetologii mają też gospodarkę przestrzenną, która nie ma nic wspólnego ani ze zdrowiem ani urodą - jednym słowem pasuje jak piernik do wiatraka do kosmetologii. A teraz na wszystkim kierunkach - totalna likwidacja opłaty wpisowej - ciekawe czemu? czyżby uczelnia narzeka na brak studentów? a piszecie negatywne opinie o WSZKiPZ....
    25.06.2015
  • Ania

    Nie wiem kto dodaje te negatywne komentarze o uczelni, być może uczelnie, które co dopiero otworzyły studia magisterskie z kosmetologii. Trzeba jakoś studentów przyciągnąć pisząc o innych negatywne komentarze ;-) Myślę że warto posiadać dyplom WSZKiPZ, pracodawcy jednak zwracają na to uwagę , a wiem co mówie bo kończe właśnie tutaj studia mgr. Uczelnia nie zamiera a wręcz przeciwnie mam wrażenie że się rozwija, przecież są planowane studia w języku angielskim. Jeśli kogoś stać na dobre studia niech wybiera WSZKiPZ, a jak nie to do uczelni NO NAME to na tyle....
    25.06.2015
  • Iwona Z

    A ja jestem absolwentką z Podwala i jestem bardzo zadowolona, że wybrałam tam studia. Mmam swój gabinet kosmetyczny. Przyjmuje studentki z podwala na praktyki i jestem z nich mega zadowolona. Polecam uczelnie
    24.06.2015
  • Karolina

    OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! Studiuję tu już 5 rok i ciągle się zastanawiam dlaczego zostałam tu na magisterce. Myślałam, że na innych uczelniach jest dno i niski poziom. WSZKIPZ przez 3 lata trzymał bardzo dobry poziom jeżeli chodzi o naukę, ale to co się dzieje ostatnio jest dla mnie takim szokiem, że zastanawiam się nad zmianą nawet z przeniesieniem całej, prawie gotowej pracy magisterskiej. Obrażanie studenta przez promotora, non stop skargi na prowadzących, coraz więcej wykładowców ucieka kiedy tylko może. Jeżeli chodzi o poziom zajęć to tego tak już nie odczuwam, ale zjazd w marcu a kolejny pod koniec maja to chyba lekka przesada. Każdy student i większość wykładowców już nie ukrywa tego jak bardzo źle jest w szkole. Marketing szkoły próbuje usuwać niewygodne komentarze nawet tutaj, więc nie sugerujcie się nimi. Takiej zmasowanej krytyki nie uda Wam się zablokować. Kiedyś szkoły broniłam, wydawało mi się że poziom jest dobry, kadra bardzo wykształcona i nie zrobiłam błędu, ale teraz z perspektywy czasu wiem że to nieprawda. Nie znam nikogo ze studiujących kto miały dobrą opinię o tej uczelni, a podkreślam -STUDIUJĘ TU 5 ROK i trochę ludzi już poznałam. OBECNIE TA UCZELNIA TO JAKAŚ KPINA!
    23.06.2015
  • Karolina

    OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! Studiuję tu już 5 rok i ciągle się zastanawiam dlaczego zostałam tu na magisterce. Myślałam, że na innych uczelniach jest dno i niski poziom. WSZKIPZ przez 3 lata trzymał bardzo dobry poziom jeżeli chodzi o naukę, ale to co się dzieje ostatnio jest dla mnie takim szokiem, że zastanawiam się nad zmianą nawet z przeniesieniem całej, prawie gotowej pracy magisterskiej. Obrażanie studenta przez promotora, non stop skargi na prowadzących, coraz więcej wykładowców ucieka kiedy tylko może. Jeżeli chodzi o poziom zajęć to tego tak już nie odczuwam, ale zjazd w marcu a kolejny pod koniec maja to chyba lekka przesada. Każdy student i większość wykładowców już nie ukrywa tego jak bardzo źle jest w szkole. Marketing szkoły próbuje usuwać niewygodne komentarze nawet tutaj, więc nie sugerujcie się nimi. Takiej zmasowanej krytyki nie uda Wam się zablokować. Kiedyś szkoły broniłam, wydawało mi się że poziom jest dobry, kadra bardzo wykształcona i nie zrobiłam błędu, ale teraz z perspektywy czasu wiem że to nieprawda. Nie znam nikogo ze studiujących kto miały dobrą opinię o tej uczelni, a podkreślam -STUDIUJĘ TU 5 ROK i trochę ludzi już poznałam. OBECNIE TA UCZELNIA TO JAKAŚ KPINA!
    23.06.2015
  • Luśka

    Śmiech na sali! Tak za ceną idzie jakość. Patrząc na to, że wyprawka kosztuje ponad 1000 zł, a w niej dostaje się próbki (patrz: zaszetki) kosmetyków ;-) To racja jest jakość! Czyste EKO - STYLE! Szkoła nie pada??? A czemu do konkretnych szkół padają konkretne sumy i propozycje - skoro wykładowcy mówią o nich na zajęciach właśnie do studentów WSZKiPZ, aby uciekać jak najszybciej! Aaaa nauczyć się też można dużo w końcu zajęcia online można przewijać w kółko ;-) Co do przynoszenia kosmetyków na zajęcia u konkurencji, LUDZIE CO WY PISZECIE! Na Podwalu nie ma w ogóle potrzeby kosmetyków. Sprzęt ma ponad 10 lat i jest w ogóle nie wymieniany na nowszy. A reszta to spełnienie minimum potrzeb studentów! Ale ważne, że jak widać administracja ma jeszcze szansę na utrzymanie zatrudnienia skoro pozwalają im podnosić szkołę ze zgliszcze na forach! Tylko, co będzie jak zabraknie studentów!???? Skoro nawet najfajniejsi pracownicy sekretariatu z dnia na dzień zniknęli!
    23.06.2015
  • Żałosne

    Pracownicy Podwala zaczeli działać. Spójrzcie tylko. W dniu 22.06 w ciągu 20 min, aż 4 pozytywne opinie napisane niby przez: Madzia, Kostka, Agusiak, kastana. Pomysł dobry Panie Jacku [pracownik marketingu], ale z wykonaniem gorzej. Teraz możecie się spodziewać buntu od tych 4 wymyślonych osób. Proponuję się więcej nie pogrążać, bo już całkowicie zrazicie do siebie wszytskich. Na razie zraziliście większość studentów. Przykro czytać.
    22.06.2015
  • Madzia

    A ja studiowałam na licencjacie w innej Uczelni i potem przeszłam na magisterkę do WSZKiPZ. Mam porównanie i powiem szczerze , że nie załuje decyzji. To naprawdę dobre studia i nie wierzcie opinii , które starają się uczelnie postawić w złym świetle, bo tak nie jest. Ja nawet mogłam kontynuować swoją pracę licencjacką tam, a promotorzy okazali się dla mnie bardzo pomocni i przyjaźni. Dużo się nauyczyłam, wcześniej , na licencjacie nie miałam takiej okazji, bo pomimo tego ,że studia były tańsze to wiedza która dostałam była też tania. POLECAM WSZKIPZ Z CZYSTYM SERCEM!
    22.06.2015
  • Kostka

    Może ochodzą Ci studenci, którzy się nie nadają ,aby studiować w WSZKiPZ, bo są po prostu za słabi i podobnie jest z wykładowcami, odchodzą bo są za słabi ,żeby tam pracować... Nie każdy musi studiować na Harvardzie;)
    22.06.2015
  • Agusiak

    Witam, to co piszecie przeraża, skąd te opinie? Ja studiuje na mgr, praca mgr wymaga mojego wkładu ale udało mi sie robić badania teraz tylko przeklepać i bede finiszować. Koleżanki, które się nie zabrały do pracy pewnie później będą wypisywać niestworzone rzeczy... no cóż każdy patrzy i widzi to co chce. Zawsze mialam dobry kontakt z sekretariatem, wykładowcy tez sa ok. Praktyczne zacjęcia dużo dają. Jestem dobra studentką nigdy nie mialam poprawek, ale to kwestia systematyczności z mojej strony. Moja kolezanka uciekla do konkurencji i cóż dziwię się opiniom, że tam jest tak cudownie. Poziom nijaki, a student musi myśleć o wszystkich kosmetykach...ale to wychodzi w trakcie studiów. Na Podwalu NIGDY nic nie przynosiłam swojego. Fakt jest taki że teraz jest ciężko, niż demograficzny i Uczelnie gorzej przędą ale za niskie czesne nie należy się spodziewać rewelacji. Podwale polecę pomimo wysokiego czesnego bo jednak za tym idzie jakość a nie masówka.
    22.06.2015
  • kastana

    Ludzie nie ulegajcie manipulacji i nie bądźcie naiwni. WSZKiPZ istnieje i nie dzieje się z nią nic złego. Powstają dziwne plotki, ktore nie mają potwierdzenia w rzeczywistości. NIE UFAJCIE NIM!
    22.06.2015
  • kastana

    Ludzie nie ulegajcie manipulacji i nie bądźcie naiwni. WSZKiPZ istnieje i nie dzieje się z nią nic złego. Powstają dziwne plotki, ktore nie mają potwierdzenia w rzeczywistości. NIE UFAJCIE NIM!
    22.06.2015
  • podwale się kończy tylko studia nie

    Tak z tego co mówią wykłądowcy...podwale powoli powoli powoli umiera...Szkoła z takimi tradycjami i co rozłożono ręce i pozwolono paść...Najgorzej, że nie wiadomo co z obronami na mgr...terminy narazie wstrzymane...nie można się nawet nigdzie przenieść...na licencjacie zabrali wszystkie specjalności...ale to nie koniec podobno na podyplomowkach też dramat. Ludzie mieli studiować rok, a zaraz beda dwa i dyplomu nawet nie widać....haha porażka! Warto rozejrzeć się nad przeniesieniem1
    16.06.2015
  • podwale się kończy

    Na uczelni wielka draka. Chaos, "znikają wykładowcy, znikają studenci", aż strach co będzie od października. Jak wiecie coś więcej dajcie znać, jak bezboleśnie zrezygnować z tej szkoły.
    16.06.2015
  • nie idzcie tu na studia

    ja kończę w tym roku, tzn. mam nadzieję, że uda się skonczyć, bo nie wiadomo jak będzie w tym roku z obronami. Chcę mieć to jak najszybciej za sobą. Na około sychać, że obrony będą przesuwane, by osoby, które chcą iść na studia mgr do innej uczelni nie zdąrzył na czas złożyć dokumentów. I niestety to działa, bo jak w listopadzie nie masz jeszcze dyplomu, to nic nie zrobisz. Po czasie spędzonym w tej uczelni pozostał niesmak. Nie mogę powiedzieć nic pozytywnego, bo jestem wzburzona całym zamieszaniem jakie panuje na tej uczelni. Jak już się obronię podam Wam swój e-mail byście mogli pisać w razie szczegółowych pytań. Teraz się trochę obawiam, bo uczelnia posuwa się do różnych dziwnych rzeczy. Nie chcę im podpaść.
    09.06.2015
  • to wszytsko prawda

    Do zażenowanej, to wszytsko prawda. Ja uciekłam po 2 latach i miałam okropny problem z odbiorem dkumentów. Od koleżanki, która tam jeszcze została wiem, że nie może się obronić, bo uczelnia celowo przeciąga obrony, by absolwenci nie mogli pójść do innej uczelni na studia magisterskie, które są świetnie prowadzone na innej uczelni w Warszawie wiem to, bo tam się właśnie przeniosłam, ale nie będę robić reklamy. WSZKiPZ to nie to samo, co 10 lat temu. Szkoła jest na wykończeniu i widać, ze powoli tonie. Tracą dobrych wykładowców, bo sami odchodzą. O czymś to świadczy.
    09.06.2015
  • Zażenowana

    Czytam i nie wierzę ;-( Złożyłam właśnie dokumenty do tej szkoły i zastanawiam się czy ich jeszcze nie zabrać, bo w końcu w październiku zostanę i bez studiów i bez kasy.... Czy może wie ktoś jeszcze coś, co tu się tutaj dzieje.
    08.06.2015
  • Wituśka;-)!

    Szukam kosmetologii w Wawie i z tego co widzę to strach się bać. Wszędzie komentarze aż przerażają czy w ogóle warto zaczynać. Zastanawiałam się na WSZKiPZ, ale teraz...nie stać mnie na takie zagrywki! Czy ktoś może cokolwiek więcej powiedzieć? Jak wyglądają zajęcia? Czy jest ich dużo? I o co chodzi, że szkoła ma zmieniać miejsce zajęć. Podobno teraz ma się chodzić do jakiejś innej szkoły na zajęcia? Co po ALMAMER kolejna szkoła w Polsce tonie w długach!Ciekawa jestem czy jeżeli zmieniają sidzibę to na lepszą? Czy zacznie się równia pochyła. Chciałabym mieć pewność, z e jak zaczne to te studia skończę.
    01.06.2015
  • opowieść o tym, jak zmarnowac kilka lat

    Opowiem Wam o tym, jak się tu studiuje. Otóż zaczyna się od wysokiem opłaty wpisowej 1200 zł - przynajmniej tyle, ja płaciłam. Żadna szkoła w Polsce nie pobiera tak wysokiej opłaty. Ale ja się banrałam. Myślałam, że wysokie wpisowe świadczy o jakości, zresztą to samo pomyślałam o czesnym. Nic bardziej myslenego. Płaciłam i płakałam, bo cała moje pensja szła na uczelnię, ale tak wybrałam. Potem problemy z zaliczeniami. I przeciąganie co semestr zaliczeń i brak obrony, bo powiedziano nam, ze możne o tak startowac bez obrony na studia magisterskie. Tam kolejne problemy, kupa wydanej kasy, a na koniec brak dyplomu ze studiów licencjackich. I tym sposobem możes studiować 5 lat bez ukończenia tej szkoły. Naprawdę dziewczyny wiem, co mówie. Nie byłam mierną studentką, jak niektórzy pewnie pomyślą. Wczęsniej zanim tu przyszłam skończyłam studia inżynierskie, a ponieważ kosmetologia to moj pasja uciekłam stąd, bo uczelnia skutecznie zniszczyła mój zapał. Zaczynam w innej uczelni w Warszawie od poczatku. Uwierzcie mi zatem, że nie tylko nie warto, ale przede wszytskim ostrzegam Was.
    29.05.2015
  • Zdegustowana

    Nie polecam nie polecam nie polecam! Jak juz zlozycie dokumenty to ich nigdy nie odbierzecie, szkoly tez nie skonczycie, bo bedziecie chodzic jak wam zagraja! Jak sie nie organizuje obron i przymusza do pojscia na magisterke to pojawia sie problem. Jak wpalaca sie pieniadze za semestr a pozniej okazuje sie, ze specjalizacje sie zlikwidowaly to o czym my mowimy! Zreszta skoro zajecia na kosmetologii sa przez Internet - to powodzenia przyszlym bezrobotnym!
    28.05.2015
  • Ściema x2

    Ta szkoła swoje dobre lata ma już dawno za sobą. Od ok 3-4 lat jest coraz gorzej. Nie spodziewajcie się już niczego i lepiej nie oczekujcie. Maszynka do zarabiania pieniędzy i nic więcej...jesli macie zbyt dużo kasy i nie wiecie, co z nią robić, to możecie ładować w czesne, za które niewiele dostaniecie. Przykre...
    11.05.2015
  • Usatysfakcjonowana

    Polecam Uczelnię !! Kontakt wykładowców ze studentem fantastyczny, miła atmosfera, poziom kształcenia bardzo dobry. Przynajmniej wiem, że nie przyszłam tu dla samego papierku, a wychodzę stąd z bardzo dużą wiedzą i doświadczeniem. Ja jestem w pełni zadowolona ze studiów. Właśnie je kończę i z miłą chęcią wróciłabym jeszcze raz !!
    07.05.2015
  • POTWIERDZAM

    Likwidują specjalności, nie szanują studentów, totalna organizacja. Większość studentów zmienia w miedzyczasie uczelnie. I nie piszą to mierni studenci. Obiecano nam konkretne specjalności, a teraz......zostajemy z niczym i z wysokim czesnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    21.04.2015
  • zuzia

    Widać, że opinie negatywne pisane są przez mierną studentkę, a niestety w dzisiejszych czasach takich jest większość. Jeśli ktoś chce się nauczyć, a nie tylko zdobyć tzw. "papierek", ta Uczelnia jest do tego idealnym miejscem.
    08.04.2015
  • Gosia S

    Dziwne... ja się obroniłam bez zadnych problemów
    18.03.2015
  • tu się nie obronisz

    oxox jeśli jesteś na pierwszym roku to masz jeszcze szanse, by nie popaść w błędne koło. Uciekaj jak najszybciej, bo jak piszą dziewczyny obrony w tej uczelnie są nie lada wyzwaniem. Przetrzymanie, przeciąganie terminów, to standard. Podpytaj starsze roczniki.
    12.02.2015
  • Kate

    Wiele się zmieniło na korzyść w tej uczelni. Polecam. Dla mnie super. Wiedza przekazana od najlepszych wykładowców.
    02.02.2015
  • oxox

    Jestem dopiero studentką pierwszego roku, ale również pragnę podzielić się moimi pierwszymi spostrzeżeniami. Jeżeli chodzi o wykładowców to od początku byłam pozytywnie zaskoczona jak wszyscy są sympatyczni, pomocni dla studentów, widać było, że chcą abyśmy chłoneli wiedzę i zaliczali wszystko, szczególnie dr Klimczyk od kosmetologii :) Z drugiej strony panie kierujące zajęciami praktycznymi- czasem niezbyt miłe i nie wyrażające zaangażowania, chęci pomocy. Niby ,,zabiegi są wykonywane pod czujnym okiem kierującego zajęciami, a każdy błąd zaraz zostaje poprawiony", a w praktyce pokażą jak coś się wykonuje, a później zero zwracania uwagi na to co robimy, siedzą za biurkiem, popijają kawę, wychodzą sobie z sali. Kolejna kwestia to wyposażenie sali. Jeżeli chodzi o kosmetyki czy akcesoria to niemal ciągle zdarza się, że brakuje wacików, produktów jest mało jak na taką liczbę osób, trzeba w kółko chodzić między fotelami i pożyczać od innych, na zaliczeniu z henny nie było brązowej, ani czarnej żelowej, a patyczków było może 5 (przy 10 parach to jakaś kpina), preparatu do demakijażu oczu nie widziałam chyba od listopada... Przy takim czesnym zdecydowanie każda powinna mieć swój zestaw. Jeżeli chodzi o wiedzę to jestem pozytywnie zaskoczona, prawie wszystkie przedmioty podobają mi się i mnie interesują, wykładowcy są z Politechniki Warszawskiej czy Uniwersytetu Medycznego, większość ma imponujące wykształcenie. Na moodlach z wielu przedmiotów są umieszczane materiały, które bardzo ułatwiają mi naukę. Często poruszana jest tutaj kwestia sekretariatu. Faktycznie godziny kiedy jest czynny nie są zbyt wygodne, ale da się to ogarnąć. Panie tam pracujące póki co wywiązywały się z wszystkich moich próśb, a kiedy zaszedł pewien problem błyskawicznie otrzymałam pomoc. Jeżeli chodzi o ogólne wrażenie to polubiłam te uczelnie i nie chciałabym jej zmieniać, jednak te opinie o wyłudzaniu jak największej sumy, przeciąganiu obrony prac strasznie mnie zmartwiły...
    30.01.2015
  • utrudnienia, utrudniania coraz gorsze

    uczelnia nagminnie przetrzymuje studentów I stopnia, by nie mogli się obronić i płacili w nieskończonoś niebagatelene czesne. jedyną alternatywą na obronę jest wpisanie się na studia II stopnia, gdzie studiujesz bez dyplomu. Zwiążą cię na siłe, byś tylko płacił, a jak przestajesz to wylatujesz nie mając dyplomu studiów I stopnie, a będąć już na II stopniu. Paranoja co najmniej. Napisanie pracy to jakaś farsa. Promotorzy w ogóle niczym się nie interesują, żadnej pomocy, a sam proces dyplomowy to niewyobrażalny stres. Jeśli jeszcze nie jesteście na III roku, to jak najszybciej się przenoście do innych uczelni, bo i tak się nie obronicie.
    30.01.2015
  • nutka

    a ja wręcz przeciwnie, polecam i jestem zadowolona, że rekrutowałam właśnie tutaj, studiuje kosmetologie i uważam, że zajęcia prowadzone są w sposób przyzwoity, z wykładowcami nigdy nie miałam problemu a i na dziekanat jakoś nie mogę narzekać...
    26.01.2015
  • nn

    nie polecam
    21.01.2015
  • gabiii

    rozczarowałam sie tak negatywnymi komentarzami o tej szkole, zawsze uważałam ją za całkiem dobrą uczelnię...
    30.12.2014
  • Bobek

    Nie polecam. Szkoła z Bardzo niemiłą kadrą. Bałagan, pieniądze wyrzucone w błoto. Szkoda gadać.
    12.11.2014
  • Absolwentka

    Nie radzę x 100000 ;). Skończyłam tę uczelnię i jestem zdegustowana. Pieniądze spore-porównywalne z Akademią Medyczną, a jakość kształcenia mierna. "Profesorowie" mają maniery z lat 60 ubiegłego stulecia, wydaje im się że mogą wszystko. Egzaminy przekładane, wpisy odwoływane, o wszystko trzeba się dopraszać. Panie z sekretariatu studenckiego mają kije w tyłkach, instruktorki zawodu-przerost formy nad treścią. Słowem-towarzystwo zapomina kto ich utrzymuje.Władze uczelni mają odchył w stronę chemii i skutecznie go realizują. Dla jasności-chemia w kosmetologii jest ważna ale to co wyprawia się w tej szkole to gruba przesada. Osobiście nie miałam tego problemu ale niektóre moje koleżanki przez 2 lata zdawały jeden egzamin z surowców kosmetycznych. Pani dr bezkarna dama na włościach. Brak słów. Obecnie studiuję na II stopniu w Łodzi-szczerze polecam
    01.10.2014
  • Marta Kowalska

    Cześć dziewczyny!!!!! Chciałam się wypowiedzieć o szkole WSZKIPZ. Zalogowałam się tu specjalnie, żeby was uświadomić, jakie są realia. Jednym słowem banda złodziei i naciagacze. Co z tego Ze maja wysoki poziom? Jak nauczyciele czytają ze slajdów? Do tego praktyki w następujący sposób. Praktyki Przykład: Przychodzicie na zajęcia na godz. 17.30 (jesteście zmęczone, bo od godz. 8 macie zajęcia). Praktyki trwają aż do 21. Pani profesor pokazuje nam jak wykonuje się następująca zabiegi. Następnie popijając kawę siedząc. Dziewczyny na sali robią, co chcą sieja się i wygłupiają. Po chwili Pani mówi ze zaraz wróci. Nie wraca. Pewnie siedzi gdzieś na kawie z druga panią, która tez prowadzi w tym samym czasie lekcje praktyk. Wraca po 1,5 godz. i pyta się jak nam idzie. Świetnie Pani profesor cudownie  Teraz jest sytuacja ze nikt nie chce iść na magistra. W sekretariacie Pani mi powiedziała ze musze płacić za przedłużenie pracy licencjackiej 2010zl, ale jeśli będzie nabór w szkole na magistra wtedy zwolnią dziewczyny z opłat. To jest śmieszne!!! Student płaci 30.000 Zł za 3 lata. Traktowany jest jak śmieć. Ja wiem ze są opinie dobre i złe. Ale ja was chce uświadomić, co nas spotkało w tej szkole. Po pierwsze świetna nauka, bo testy wszystkie są dostępne na Internecie. Co za nauka jak każdego roku są te same pytania. Ale nie o to chodzi!!! Teraz spodziewajcie się więcej opinii negatywnych. Bo już dziewczyny zaczęły w tej sprawie działać. Prawdopodobnie szkoła chce się zamknąć. Szukają pieniędzy na każdym kroku a na magisterkę nikt nie chce iść. Wiecie, dlaczego to się dowiecie jak pójdziecie na studia licencjacie. Proponuje iść do państwowej szkoły, które są od wielu lat. Jeśli chodzi o ten kierunek kosmetologia. To lepiej wyjdziecie chodząc na kursy. Szczerze za 35tys, można mieć dużo ukończonych kursów, które dają wam możliwość pracy w gabinecie kosmetycznym. Pozdrawiam Z przykrością i wielkim rozczarowaniem odradzam wam WSZKIPZ.
    01.10.2014
  • Kasia

    same widzicie opinie ponizej to nie zarty. To nasze cale zycie Wszkipz w warszawie to zlodzieje straszne. Mam cicha nadzieje ze czytaja co piszemy. Niech wiedza. Chce zebyscie byly swiadome idac do tej szkoly. Tak wybierajcie sie tam to wtedy bedzie wiecej opinni zlej i wtedy narescie zamkna szkole raz na zawsze :):):)
    01.10.2014
  • Kasia

    dziewczyny !!!! Teraz spodziewajcie się więcej opinii negatywnych. Bo już dziewczyny zaczęły w tej sprawie działać. Prawdopodobnie szkoła chce się zamknąć. Szukają pieniędzy na każdym kroku, a na magisterkę nikt nie chce iść. Wiecie, dlaczego to się dowiecie jak pójdziecie na studia licencjacie. Zycze powodzenia . Z przykrością i wielkim rozczarowaniem odradzam wam WSZKIPZ. Szczerze na tym forum moze pisac kto chce. Nie zdziwilabym sie ze oni tu pisza tak bzdurne opinie. Jeszcze wspomnice slowa Kasi i bedziecie mocno zalowac
    01.10.2014
  • magdalea

    Super, bardzo się opłaca mieć swój gabinet, szczególnie w świetnym punkcie :) ja ukończyłam tą uczelnię, ok już mam pomysł na przyszłość, ale skąd wziąć środki na realizację? Wiec niestety muszę pracować u kogoś....
    26.08.2014
  • sandra

    Szczególnie opłacalne jest założenie swojego gabinetu, bo praca u kogoś za najniższą krajową wydaje mi się mało satysfakcjonująca, w szczególności po ukończeniu dobrej uczelni takiej jak ta ...
    29.05.2014
  • o uczelniach kosmetycznych

    chyba wyraźnie należy napisać do wszystkich przyszłych sluchaczek, że uczelnie kosmetyczne nigdy nie beda tanie, tam, gdzie studiuje sie kosmetologie, płaci się spore pieniądze, ale to wszedzie, czy w W-wie, czy Łodzi, czy Poznaniu, sprawdzcie sobie. Wszedzie jest wyparwka, to norma. jesli sie ktos decyzuje na te studia musi miec tego swiadomosc, bo uniknie rozgoryczenia, taka jest prawda, pocieszajace jest to, ze juz pozniej pracujac w branzy, latwo sie przekonac, ze klientki zostawiaja w gabinetach kupe pieniedzy, bo zabiegi na dobrych, markowych kosmetykach po prostu maja wysokie ceny, pozdrawiam, asia
    11.05.2014
  • TAK

    Zdecydowanie polecam!!!
    11.05.2014
  • NIE, NIE, NIE - omijać z daleka

    Jedyną pozytywną rzeczą, którą można powiedzieć o tej uczelni, to, że ma świetny marketing. Pracownicy marketingu cały czas działają w internecie i zachęcają do studiowania. Trzeba im przyznać, że bardzo dobrze im to idzie. Przestrzegam. Takie słodzenie, to zwyczajnie wypełnianie obowiązków przez pracowników uczelni. Rzeczywistość to: wysokie czesne, które nie przekłada się na jakość nauczania, ciągłe problemy organizacyjne, kosmetologia przez internet - śmieszne! Omijajcie z daleka.
    08.05.2014
  • pomarańcza

    Absolwenci uczelni, ktorzy chcą robić tam magisterskę mają teraz wpisowe tylko 300zł :)
    08.05.2014
  • Monia

    Witam, zupełnie nie zgadzam się z wypowiedzią Mandarin. Tez jestem świezo upieczoną absolwentką, obronioną z oceną bardzo dobrą. Od pół roku pracuje w świetnym gabinecie i nie mam sobie równych. Moja wiedza , którą uzyskałam w tej uczelni jest wszechstronna, przez co potrafie sobie poradzic z nowymi wyzwaniami w pracy. Fakt, poziom jest wysoki,trzeba się namęczyć przy pisaniu pracy, ale uwierzcie mi - to owocuje. Studiując równiez narzekałam na przeładowany program, ale dziś doceniam to na co dzień. Jeśli chcesz uzyskać wykształcenie i wiedzę , która przyda się w pracy to powinnas wybrac tą uczelnie, jesli chcesz tylko papier imiec pustkę w głowie to nie masz czego tu szukac
    08.05.2014
  • Dunia

    Oj, oj tam przesadzacie;) wole studiować w takiej uczelni, która istnieje juz 15 lat, niż w takiej która dopiero zaczyna. Jak się zapytać kogoś o najlepszą uczelnie kosmetologiczną to i tak zawsze wymieniają tę z Podwala a to o czymś świadczy Poza tym to ,że są prace magisterskie badawcze to chyba dobrze.
    08.05.2014
  • ANIA 29

    UKOŃCZYŁAM STUDIA NA TEJ UCZENI I ŻAŁUJĘ, JESTEM W SZOKU, ŻE TAK MOŻNA NACIAGAĆ LUDZI!!! POWINNI ZAMKNĄĆ TA SZKOŁE. JESLI W RANKINGACH JEST DOBRA TO ZAPEWNE ZA TO ZAPŁACILI KOMUŚ NA LEWO Z PIENIĘDZY STUDENTÓW! WYPRAWKA 1000 ZŁ !!! ŻART
    30.01.2014
  • OOO

    ZŁODZIEJE! STUDIOWAŁAM TAM ŻAŁUJĘ
    30.01.2014
  • PPXX

    Nie polecam, żadko która z dziewczyn która studiowała tu na poziomie pierwszego stopnia chce kontynuowac naukę. Robią duze problemy - ta uczelnia to wyciąganie pieniędzy. Nie sa przychylni studentowi. Przedłużają terminy obrony, żeby tylko iśc na ich uczelnie lub spejcjalnie przetrzymują lub oblewają, żeby w razie czego móc iść tylko do nich w ramach promocji...NIE POLECAM!!! PS. poniższe komentarze chyba pisał rektor... pozatym wpisowe to 1200zł! a tak naprawde wartośc tego co jest w formie wyprawki nie przekracza 300zł!!! żart. DODATKOWO NA LABOLATORIACH I ĆWICZENIACH BRAKUJE KOSMETYKÓW!!! ZA CZESNE OK 10 TYS/ ROK POWINNO BYĆ WSZYSTKO!!!!
    30.01.2014
  • PPXX

    Nie polecam, żadko która z dziewczyn która studiowała tu na poziomie pierwszego stopnia chce kontynuowac naukę. Robią duze problemy - ta uczelnia to wyciąganie pieniędzy. Nie sa przychylni studentowi. Przedłużają terminy obrony, żeby tylko iśc na ich uczelnie lub spejcjalnie przetrzymują lub oblewają, żeby w razie czego móc iść tylko do nich w ramach promocji...NIE POLECAM!!! PS. poniższe komentarze chyba pisał rektor... pozatym wpisowe to 1200zł! a tak naprawde wartośc tego co jest w formie wyprawki nie przekracza 300zł!!! żart. DODATKOWO NA LABOLATORIACH I ĆWICZENIACH BRAKUJE KOSMETYKÓW!!! ZA CZESNE OK 10 TYS/ ROK POWINNO BYĆ WSZYSTKO!!!!
    30.01.2014
  • Mandarin

    Witam! Pisząc opinię o tej Uczelni chciałabym wszystkich o czymś uświadomić.Jestem NA CAŁE SZCZĘŚCIE świeżą absolwentką tejże Uczelni na kierunku kosmetologia II stopnia stacjonarne. Dopiero co odebrałam dyplom. Mam porównanie z innymi Szkołami, choćby dlatego, bo ukończyłam studia licencjackie na zupełnie innej Uczelni w innym mieście, a ponad to mam koleżanki,które studiowały/studiują obecnie na chociażby UM w Łodzi, bądź UM w Szczecinie. WSZKiPZ robi przeogromne problemy z błahych spraw! Niemalże w każdym przypadku wymagają pisania jakiś podań, bez których można byłoby się obejść i załatwić sprawy od ręki! A czas ropatrywania tych podań często nie jest krótki i wymaga stania w kolejkach do sekretariatu, który jest otwarty jedynie 3 razy w tygodniu, po3 h dziennie i porach zupełnie niedogodnych dla studentów! Czasem miałam wrażenie, że jest to zrobione z premedytacją, żeby utrudniać załatwianie tych spraw, a co za tym idzie nie wyrabianie się w terminach i płacenie odsetek-czego bardzo pilnują! Jednak z ich strony niewyrabianie się w terminach nie jest niczym wynagradzane i niczym poważniejszym nie skutkuje. Panie z sekretariatu też pozostawiają dużo do życzenia...Czysta hipokryzja. Pomimo,iż czynsz za tę Uczelnię jest bardzo wysoki standard pracowni kosmetycznych równa się z mierną oceną, a kosmetyki (które zdarzyły się nam na zajęciach PRZETERMINOWANE) są porcjowane przez Panią, która na zajęcia przynosiła jeden zestaw, który wydzielała nam na część dłoniową ręki. Ponad to odniosłam wrażenie i śmię twierdzić , że niektóre Panie, które prowadziły zajęcia praktyczne w pewien sposób można by uznać za niekompetentne, bez odznak zaangażowania (no tak, przecież powinnyśmy już wszystko umieć po studiach I stopnia!) i "świeciły bezguściem"... Jeśli chodzi o stypendia, to bardzo ciężko jest je uzyskać, mimo że ma się naprawdę dobrą średnią ocen, a system wynagradzania studentów jest chory i jest połączony ze studiami zaocznymi - co jak wiadomo nie ma żadnego przełożenia - chociażby dlatego, iż studia dzienne podają odpowiedzi identycznych testów prowadzonych w trybie zaocznym :). Przez pierwszy rok nauczanie odbywało się w sposób tradycyjny tzn wykłady, seminaria na Uczelni itd Jednak na drugim roku bez jakiejkolwiek zgody studentów wprowadzona została platforma E-learningowa, która uniemożliwiała kontakt na bieżąco z wykładowcami,ponieważ wszystkie wykłady zostały wprowadzone w Internet, nie odbywały się "na żywo", a czynsz wynosił tyle samo ;). A "pisanie" quizówi egzaminów w tej platformie internetowej to jakiś śmiech na sali. Nie wspominając już o tym, że indeks nadal jest tradycyjny (a Uczelnia niby taka nowoczesna), a uzyskanie całości wpisów nie raz graniczyło z cudem. Jedyne co mogę powiedzieć o tej Uczelni to to,że poziom nauczania jest wysoki (nacisk na chemię kosmetyczną) oraz kadra naukowa naprawdę godna podziwu, z wielką widzą(choć bywały wyjątki tak już wspomniałam) - szacunek dla nich! Teraz najważniejsza kwestia - kwestia pracy magisterskiej = KOSZMAR. Temat pracy na zasadzie poniekąd wyścigu szczurów i na podstawie średniej ocen- głupszego systemu nie widziałam. Czyli ten kto ma lepszą średnią, ten ma pierwszeństwo do wyboru tematu, a reszta pisze to co mu pozostanie, a tematy są często z kosmosu i niemalże wszystkie badawcze. jakby nie można było pisać pracy magisterskiej wedle swoich fascynacji i upodobań z dziedziny kosmetologii. Potem pisanie jakiegoś bezsensownego protokołu badań, którego akceptacja przez Panią Prorektor zajął 3 miesiące - hmm ciekawe czemu :). Każdy ma przydzielonych odgórnie 2 promotorów,w moim przypadku z głównym promotorem nie można było przez cały rok swobodnie uzyskać kontaktu! Wieczne problemy i brak komunikacji =poważny zastój w pisaniu pracy!! Pracy nie da się napisać w tzw 2 miesiące, ja pracę pisałam praktycznie cały rok akademicki, a jeśli wcześniej któś napisze ją, nie ma możliwości wcześniejszego złożenia i wcześniej obrony. Temat obron to kompletne nieporozumienie!! Ja złożyłam najwcześniej jak się dało, czyli w lipcu, obrony miały być we wrześniu (byłyby 2 miesiące oczekiwania), aczkolwiek utrudnili mi o tyle, że obrony pracy mgr doczekałam się dopiero po 5 miesiącach :). A dyplom odebrałam po 2. Istnieje jeszcze wiele drobniejszych zatargów, o których nie będę już pisać. Na koniec chciałam zaznaczyć, że byłam uczennicą dobrą i z mojej strony nigdy nie było problemów w utrzymaniu terminowości i uzyskiwaniu dobrych ocen w pierwszych terminach, a obroniłam się na ocenę bardzo dobrą. Wszystko inne powinno mówić samo za siebie.... Odradzam Wyższą Szkołę Zawodową Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie!
    28.01.2014
  • ja

    Pozdrawiam Cię Jacku :)
    12.12.2013
  • jaka specjalnośc polecacie i dlaczego?

    ale ja widzę inne specjalności, chyba że coś zmienili na stronie: Kosmetologia estetyczna Podczas czterech semestrów nauki na tej specjalności studenci zapoznają się z pełnym zakresem wiedzy dotyczącej kosmetologii pielęgnacyjnej, dermatologii, farmakognozji i kosmetyki naturalnej, fizjoterapii i masażu, perfumerii oraz pielęgnacji i upiększania włosów. SPA & wellness Specjalność ta od lat cieszy się dużym zainteresowaniem wśród studentów. Słuchacze poznają tajniki masażu klasycznego, jak i alternatywnego, terapii ruchowej i dietetyki. Program gwarantuje zdobycie wiedzy o pielęgnacji ciała, a także zdobycie kompetencji menedżerskich. Podologia Ta stosunkowo młoda dziedzina w krajach Europy zachodniej już została wyodrębniona, jako nauka medyczna. Umiejętności podologa obejmują działania medyczne i paramedyczne, z profilaktyką włącznie dotyczące nóg i stóp. W programie nauczania znajdują się zajęcia z zakresu metod leczenia stanów patologicznych oraz kosmetyki stóp. Odnowa biologiczna Co wyróżnia tę specjalność? Możliwość zdobycia wiedzy kosmetologicznej wraz z poznaniem wachlarzu zabiegów z zakresu odnowy biologicznej, fizjoterapii i technik masażu m.in. kosmetycznego, leczniczego czy sportowego. Ponadto studenci poznają nie tylko zagadnienia z zakresu medycyny i kosmetologii, ale również demografii i profilaktyki chorób cywilizacyjnych. Zarządzanie salonem kosmetycznym Specjalność ta powstała z myślą o osobach, które w przyszłości chcą prowadzić własny gabinet kosmetyczny. Studenci mają wykładane nie tylko przedmioty związane z ekonomią i prawem, ale również te dotyczące kosmetologii.
    18.11.2013
  • specjalności

    jak się ma specjalnośc masaż i fizjoterapia do kierunku kosmetologia? pytam, bo to jest zaskakujace połaczenie, z reguły kosmetologia i fizjoterapia to sa zupelnie oddzielne kierunki, a tutajj dwa w jednym, tzn, specjalnosc inna i kierunek inny? co dziewczyny robia po skonczeniu tej specjalnosci? masują? rehabilituja?
    22.10.2013
  • kilka szkol ma kosmetologie w W-wie

    sprawdz sobie, jakie uczelnie maja kosmetologie, w Warszawie to chyba jest SAN, Almamer, Infrastruktyry i Zarzadzania i Mydlowska, moze jeszcze jakas, porownaj sobie ceny, program, poczytaj opinie studentow, kosmetologia nie jest tania, nigdy nie byla i raczej nie bedzie, poza tym warto zadac sobie pytanie, czy akurat cena jest tym kryterium, ktore jest najwazniejsze, chyba nie za bardzo
    20.10.2013
  • pytanie

    a ta o polowe tansza szkola - to jaka na przyklad masz na mysli? mozesz wskazac jakies inne w Warszawie? i najlepiej jeszcze je porownac? nie tylko poprzez cene? czy WSZKiPZ jest w Twoim zdaniem dobra? bardzo dobra? warta tego czesnego?
    16.10.2013
  • kasia

    Po pierwsze: do Kiko -jesteś w błędzie mysląc że praca nie jest ciężaka a branża przyjemna. Praca jest cięzka i bardzo odpowiedzialna, po 12 godzinach przy fotelu, znosząc humory klientek, szefów, z ciagłym "usmiechem firmowym" na twarzy. Kazdą wolną chwile musisz poświęcić na szkolenia i kursy bo wiedza, metody pracy, techniki itp zmieniaja sie w tym zawodzie bardzo szybko i nie możesz zostac w tyle, jak idziesz na urlop nie zarabiasz, jak chorujesz nie zarabiasz... Pracuję w tym zawodzie 12 lat i wiem co mówie. Po drugie: szkoła na Podwalu ma sens tylko dla osób, które myslą o kosmetologii bardzo poważnie, interesują się chemią i medycyną. Ja ktoś mysli o nakładaniu maseczek i piłowaniu paznokci w zupełności wystarczy o połowe tańsza szkoła. pozdrawiam
    04.10.2013
  • anka

    ja jestem na 2 roku studiów podyplomowych na kierunku kosmetologia w medycynie. Koszty są spore ale uważam, że się opłaca, ponieważ szkoła ta daje duże możliwości pracy w zawodzie, kładzie nacisk na praktykę, nie tylko suchą teorię, przynajmniej tak jest u mnie. Do wykładowców nie mam większych zastrzeżeń, niektórzy mogliby bardziej przykładać się do swoich obowiązków...
    02.10.2013
  • victoria

    Witam;) chciałabym się dowiedzieć od kogos kto studiuje na tej uczelni lub studiował niedawno jakie sa tam warunki,czy opłaca się wydawac tyle kasy, i czy warto tam studiować ? Ponieważ mam w tym roku maturę i zastanwiam się nad WSZKiP,a chciałabym wiedziec coś wiecej niz piszą na stronie szkoły. Byłabym wdzięczna za odpowiedz;)
    29.09.2013
  • kiko

    a tak ładnie blondynka opowiada o nich, ze prawie każda dziewczyna chciałaby być na jej miejscu, mnie to przekonuje nawet, słowo, branża przyjemna, praca nie za ciężka, kurcze, czego chcieć więcej? jedynie sie zgodze, ze drogo, ale popatrz na ceny innych uczelni ww Wawie, koszmar jakis i masakra, nie ma zmiluj musisz bulić
    17.09.2013
  • natalia

    doją kasę, że aż boli, taka jest niestety prawda, ze musisz placic z a wszystko
    14.09.2013
  • braxton

    Słyszałam, że mają mieć ciekawe specjalności, chyba odnowa biologiczna, podologia , ale nie wiem dokładnie, trzeba byłoby wejśc na ich stronę i zobaczyc
    06.09.2013
  • Luiza

    Jak się ktoś wybiera do tej uczelni, to na pewno będzie zadowolony , jak już będzie pracował , bo właśnie ta zanjomość chemii kosmetycznej, dermatologii daje nam wszystkim , którzy skończyli tę szkołę przewagę nad innymi na rynku. Zainteresowanym gorąco polecam:)
    06.09.2013
  • Alicjazkrainyczarów

    Ale właśnie o to chodzi ,że na Podwalu poza czesnym nie płacisz za nic więcej, wszystkie kosmetyki , wyprawka są już w cenie czesnego, u innych jest niby tanio ,a potem okazuje się ,że muszą pełno dodatkowych kosztów ponosic.
    06.09.2013
  • sliczna20

    z tego c sie orientuje, kosmetologia w każdym mieście jest droga, z kim nie rozmawiam, to każda laska mówi, że za wszystko płacą, za kosmetyki, za wyprawke to standard, za dodatkowe kursy, to chyba cecha tej branzy, pozostaje sie pocieszyc, ze kiedys sie odkujemy na klientkach z grubymi portfelami :-)
    05.09.2013
  • absolwentka

    Nie radzę x 100000 ;). Skończyłam tę uczelnię i jestem zdegustowana. Pieniądze spore-porównywalne z Akademią Medyczną, a jakość kształcenia mierna. "Profesorowie" mają maniery z lat 60 ubiegłego stulecia, wydaje im się że mogą wszystko. Egzaminy przekładane, wpisy odwoływane, o wszystko trzeba się dopraszać. Panie z sekretariatu studenckiego mają kije w tyłkach, instruktorki zawodu-przerost formy nad treścią. Słowem-towarzystwo zapomina kto ich utrzymuje.Władze uczelni mają odchył w stronę chemii i skutecznie go realizują. Dla jasności-chemia w kosmetologii jest ważna ale to co wyprawia się w tej szkole to gruba przesada. Osobiście nie miałam tego problemu ale niektóre moje koleżanki przez 2 lata zdawały jeden egzamin z surowców kosmetycznych. Pani dr bezkarna dama na włościach. Brak słów. Obecnie studiuję na II stopniu w Łodzi-szczerze polecam.
    09.07.2013
  • UUUla

    Ja wiem jedno, może i jest ciężko ale jeśli chodzi o szkoły z kosmetologią to tu nauczysz się najwięcej. Robiłam licencjat w wszkipz a na magisterkę poszłam do Łodzi. Wyrzucona kasa bo na magisterce uczyli mniej niż na Podwalu na licencjacie.
    04.07.2013
  • kaja

    Koszy studiowania niewspółmierne do wiedzy. Można studiować kosmetologię na innych uczelniach - wiedza ta sama a pieniążki można przeznaczyć na drugi kierunek. Więc zastanówcie się.
    30.06.2013
  • Anka

    a co do wyprawki to za moich czasów jeszcze jej nie było, więc fajnie, ze teraz coś dają, szkoda tylko ,że wcześniej o tym nie pomyśleli :)
    28.06.2013
  • Anka

    Kończyłam tą Uczelnię już pare lat temu. Ale moja siostra nadak tam studiuje. Ja mogę z reką na sercu polecić. Robila tam licencjat z kosmetologi a potem magisterke na UW. Obecnie studiuje prawo. Mam porównanie jeśli chodzi o uczelnie i powiem Wam, że e-learning jest teraz wszędzie na UW na SWPS itd. jest to raczej oznaką rozwoju i postępu. Wykładowcy są na poziomie sa tam wykładowcy z tytułem profesora i doktorzy a nie jak na innych uczelniach sami magistrzy. Uczelnia wyposażona jest super i nie leci tynk na glowe jak w innych tego typu. Ja polecam, a zainteresowanycm szczerze radze zanim wybiorą inną uczelnię odwiedzić wszystkie i porównać jakie są warunki studiowania : gabinety, laboratoria, sale wykladowe no i ludzie...w WSZiPZ studiują same mądre i fajne babki . o!!!! :)
    28.06.2013
  • faust4474

    Najlepiej przyjść i zobaczyć na własne oczy , "dotknąć" uczelni. Są wyznaczone terminy dni otwartych - najbliższy 29 czerwca. Podczas snia otwartego można zobaczyć laboratoria, gabinety kosmetyczne, porozmawiać ze studentami i wykładowcami. Na co zwróciłam uwagę szczególną to własny ośrodek praktyk dla studentów , to niesamowite, ponieważ możecie praktykować w profesjonalnym gabinecie kosmetycznym pod okiem instruktora To jedyna uczelnia w Warszawie, która kształci magistrów kosmetologii, to też o czymś świadczy. POLECAM dla tych którzy myślą poważnie o kosmetologii
    12.06.2013
  • xxx

    nie zdążysz zacząć przedmiotu, a już na modlu nawalą materiałów, że drukarka nie wyrabia. Na wyprawkę powinni zamiast kuferka dawać drukarki i z 10 ryz papieru. Powinno się najpierw nauczyć studentów a nie narzucać materiału i sami sobie uczcie się czytajcie i zapraszamy na test. Taka forma studiów powinna być o połowę tańsza !! I chyba nikt w dzisiejszych czasach znający rynek nie łudzi się ze raptem za sam papier dostanie prace;] Liczy się to co umiemy a czy da się nauczyć czegoś dobrze ucząc się samemu w domu z materiałów z sieci:} bo nawet kosmetologia przedmiot główny i potrzebny do pracy jest na platformie. To sory. Nie trzeba płacić 10 tys żeby siedzieć i czytać w domu książki i z nich zdobywać wiedzę :] po zjeździe człowiek powinien wynosić wiedzę a w domu ją sobie utrwalić i uzupełnić . Nie po to chyba poświęca swój czas które szczególnie osoby pracujące mają mało!
    08.04.2013
  • xx

    za prawie 10 tys rocznie nie taki kalendarz, kuferek i pendrive sobie można kupić :)
    08.04.2013
  • licencjonowany kosmetolog

    Moim zdaniem WSZKIPZ jest najlepszą uczelnią prywatną. Ma bardzo wysoki poziom kształcenia, świetnych wykładowców, bardzo dobrze wyposażone sale kosmetyczne oraz laboratorium. Z tego co wiem to była pierwsza taka uczelnia o profilu kosmetycznym w Polsce. Dla mnie warto jest tam się uczyć, a pieniądze tam wydane się zwracają.
    21.02.2013
  • ala

    faktycznie szkoła nie jest godna polecenia, potwierszam ,nastawiona jest na bardzo wysokie czesne oferując w zamian marne nauczanie,wykady kontaktowe zamieniają na notatki w sieci
    19.02.2013
  • KATKA

    A może ktoś powiedziec wiecej o kierunku inzynierskim Produkty Apteczne??? bardzo mnie interesuje czy jest cięzko i czy wart iśc??bede wdzięczna za wszelkie komentarze..
    06.02.2013
  • niki

    odradzam wszystkim, szkoła to jeden wielki wyzysk na każdym kroku za wszystko trzeba płacic grube pieniądze, uczelnia antystudencka zamiast studentom pomagać wszystko jest utrudniane a jakoś wykształcenia marna, duzo gorsza niz w wielu tanszych szkołach.
    01.02.2013
  • hmmmm

    a taki ladny filmik reklamowy maja na swojej stronce, powiem szczerze, ze ja kupilam, spodobalo mi sie, bo jak sie patrzy, to wyglada naprawde fajnie, cholendr, sama nie wiem, co o tym myslec, powaznie mowiecie, ze nie warto? no to jaka szkole polecacie?
    31.01.2013
  • studentka

    Zgadzam się z opinią Kosmetolog. Moje spostrzeżenia są takie: wykładów na pierwszym roku (nie wiem jak z resztą) praktycznie zero bo wszystko zamieszczone na e-learningu, e-learning jest w porządku ale jak można na studiach dziennych nie mieć prawie w ogóle wykładów? podczas praktyk na sali gdzie jest ok.20 dziewczyn są np. dwa mleczka, szkoda płatków kosmetycznych więc musimy sobie "kręcić" watkę albo przynosić swoje... Kosmetyki kompletnie nie dobrane do naszych cer więc wiążą się z tym problemy skórne. A resztę komentarza pozostawię dla siebie...
    31.01.2013
  • buziaczek 1990

    Ja to sobie myślę, że szkoła to trochę więcej niż wyprawka.Kosmetolog ma rację, że w sklepie dostanie lepszą wyprawkę za 1000 zł :D A na Allegro jeszcze lepszą :D :D
    19.01.2013
  • Kosmetolog

    Widać, że marketingowiec uczelni działa. Żadna z tych opinii nie jest prawdziwa. Szkoła wcale nie najlepsza, a co więcej droga i nie warta swojej ceny. Wyprawka śmiechu warte. Za 1000 zł można sobie kupić 2 razy tyle. Jakość do ceny żadna. Mają gdzieś swoich studentów, więc uciekłam do konkurencji. Nie warto....tyle płacić za tak niewiele.
    09.01.2013
  • Kasia

    Moim zdaniem jest to najlepsza uczelnia prywatna w Polsce. Mają świetną kadrę dydaktyczną, dobrze wyposażone sale i własne laboratorium. Poziom jest dość wysoki, ale to dobrze. Polecam.
    27.10.2012
  • tsui

    też mnie bardzo to ucieszyło że taką wyprawkę dają, widać że od razu trochę się zwraca inwestycja w studia :d mam nadzieję że nabytą wiedzą zwróci się z nawiązką! wszkipz wygląda mi na porządną uczelnię kosmetyczną, zobaczymy czy te przypuszczenia są akuratne!
    22.08.2012
  • gosia

    coraz bardziej mi się podoba ta strona, widzieliście wyprawkę dla studenta?! Super sprawa, pendrive, kuferek, kalendarz, no naprawdę bardzo fajny pomysł, jeszcze się zastanawiałąm nad inną uczelnią ale skoro tutaj dbają o swojego studenta już od pierwszych dni to zapisuje się tutaj!
    18.07.2012
  • izzy

    bardzo dobrze zbudowana strona, chcialem sie dowiedzieć wszystkiego na temat zdrowia publicznego i na stgronie podane są wszelkie dane- program studiów, specjalności, co można robić po studiach. Jeśli szukacie jakichkolwiek info, to wystarczy zajrzeć na stronę :)
    06.07.2012
  • faust4474

    WSZKiPZ to Uczelnia , która ma prestiż, jedna z pierszych uczelni kosmetologicznych w Polsce naprawdę jest tam wysoka jakość kształcenia, świetnie wyposażone pracownie kosmetyczne i laboratoria. Studenci mają bardzo dużo praktyki , mają nawet własny ośrodek praktyk, Jedno jest pewne z dyplomem Uczelni znajdziesz z pewnością dobrą pracę, bo pracodawcy cenią absolwentów
    01.06.2012
  • o zdrowiu publicznym

    zdrowie publiczne to taki kierunke, po ktorym nie zarabia sie kokosow, a i z praca jest nieciekawie, zwlaszcza jak wy bedziecie konczyc, to nz rynku bedzie juz przesyt, nie zebym bardzo odradzal, ale bierzcie to pod uwage, juz lepiej cos, co pozwoli wam wlasny biznes otworzyc, chocby jakas fizjoterapia, kosmetologia, dietetyka, macie robote w Posce albo zagranica, wybor wasz oczywiscie, a uczelnie dosc OK.
    06.03.2012
  • tomek

    moja dziewczyna jest na 2 roku kosmetologii, specjalność SPA & Wellness, bardzo jej sie podoba ten kierunek, miała już praktyki w jakimś zakładzie i mówi ze jest zachwycona taką pracą, mam nadzieję ze uda sie jej tylko jakąś znaleźć...
    22.02.2012
  • ewelinaG

    interesuje mnie zdrowie publiczne, rozwazam rowniez te szkole prywatna, bede mi milo, jelsi wypowiedza sie studenci tej uczelni, jak wygladaja zajecia na zdrowiu publicznym, kto je prowadzi, na ile sa to studia spokojne i mozna je pogodzoc z praca, bo dodam, ze chcialabym zaocznie studiowac, zeby pracowac i dorobic, w ogole cos wiecj o szkole tak od srodka. Dzieki
    15.02.2012
  • Dabrowka

    ogladam strony uczelni warszawskich, bo szukam kierunku kosmetologia i musze przyznac, ze ta uczelnia ma bardzo fajna, czytelna stronke, wszystko widac na pierwszy rzut oka, duzy plus za przejrzystosc informacji
    15.02.2012
  • Aska

    jakos nie przemawia do mnie ten slogan reklamowy Wielka pasja Wielki biznes, bede wdzieczna za opinie z pierwszej reki, please
    30.05.2011