Opinie o Uczelni Akademia Morska w Szczecinie (AM Szczecin)

Komentarze (114)

  • Niezdecydowany

    Mam bardzo duzy dylemat gdyż mam do wyboru AM w Szczecinie czy Gdyni. Być może ktoś ma doświadczenia z obu tych uczelni. Jeśli nie to proszę napisać nie o plusach a o minusach, rzeczach które NIE podobają wam się na AM w Szczecinie. Być może ułatwi mi to wybór
    17.07.2017
  • Do Piotrek

    Zdecydowanie, chyba że chcesz spróbować jakiegoś kierunku spoza WIET, z tego co kojarze tam już nie ma takiej kaszany.
    17.07.2017
  • Piotrek

    ZUT lepsze? Jak sie mieszka w Szczecinie? Dzieki za odpowiedz
    31.05.2017
  • NIE POLECAM

    Piotrek, szanse są . Studiuję transport na WIET i szczerze nie polecam tej uczelni. Pierwszy semestr jeszcze jest fajny, ale co się dzieje dalej wytrzymają ci ze stalowymi nerwami. Na każdym kroku mówi się studentom że trzeba zmniejszyć ich ilość o 50% dochodzą do tego prowadzący zajęć, którzy w każdy możliwy sposób robią pod górkę studentowi ( np. celowe nie dopuszczenie do sesji ) i traktują go jak śmiecia. W dziekanacie nie ma co liczyć na uśmiech od pań tam pracujących. Ogólnie chyba każdy ma tam podejście, że to student jest dla uczelni a nie uczelnia dla studenta .
    31.05.2017
  • Piotrek

    Hej! Moze ktos mi powiedziec czy wyniki matma p okolo 70, angelski i polski okolo 50, matematyka r 24% mam szanse na trasport na wydziale ekonomicznym? Prosze o odpowiedz
    30.05.2017
  • krosskiw

    Moim zdaniem nie jest ciężko się dostać, oczywiście nie mam na myśli 30% z podstawy z matury... Dla mnie ważniejsze jest jaki poziom ma uczelnia a ma wysoki, więc olewka nie wchodzi w grę
    15.05.2017
  • Nick

    Cieżko się dostać? Czy brakuje ludzi? Jak to faktycznie jest?
    12.05.2017
  • Nawigacja

    Nawigacja to kierunek nastawiony na jednostki pływające, kierunek dość wymagający. Jeśli interesujesz się gospodarka morską to zdecydowanie polecam. Szkoła jest dobrze wyposażona, ma dobrą kadrę. Plus to niezłe stypendia, polecam.
    09.05.2017
  • Nawigacja

    Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na temat nawigacji w szczecinie? :)
    03.04.2017
  • zarobki

    to są chyba zarobki uśrednione ale faktycznie, jest to spokojnie osiągalne, nawet od razu po skończeniu studiów
    20.03.2017
  • wawrzyn

    czy naprawdę zarobki są takie, jak podają na stronce: http://rekrutacja.am.szczecin.pl/home/kariera-i-zarobki
    13.03.2017
  • wyjazd na wymianę zagraniczną

    na stronie AM jest ogłoszenie o "lutowych ofertach wyjazdów zagranicznych", to jest jako program Erasmus, przejrzałem, ale nie widze informacji, od którego roku można się zgłosić na taki wyjazd? Orientujecie się, jaka jest dostępność dla studentów? Czy już po pierwszym roku, czyli na drugim można wyjechać? i druga rzecz, czy mozna w ciągu studiów dwukrotnie skorzystać z takiej oferty?
    10.02.2017
  • do maturzysta

    Studia zaoczne na prywatnej uczelni - możesz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie.
    30.11.2016
  • Anita

    W moim odczuciu Akademia Morska ma większy prestiż, mogę się mylić ale zawsze kojarzyła mi się z wysokim poziomem i dużymi wymaganiami. Jestem tegoroczną maturzystką i za rok będę się chciała dostać do AM.
    05.10.2016
  • Mija

    Hej. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć co wybrać? Politechnika Koszalińska czy AM Szczecin, kierunek geodezja i kartografia I stopnia inż., niestacjonarne? Bardzo proszę o pomoc :)
    08.07.2016
  • maturzysta

    Czy ciężko się dostać na nawigację, zaocznie?
    13.05.2016
  • zakwaterowanie dla NIEstudenta Morskiej

    obiło mi sie o uszy, że w akademiku Akademii Morskiej może zamieszkać student innej szkoły. Czy to prawda? czy mogę być studentką innej uczelni państwowej w Szczecinie i mieszkać w akademiki Akademii Morskiej???
    08.03.2016
  • informatyka morska na Wydz. Nawigacji

    chętnie dowiem się więcej na temat Informatyki na Wydziale Nawigacyjnym na Akademii Morskiej. Czy ta informatyka (ma na stronie dopisek - morska) różni się od informatyki na np. politechnikach?
    06.03.2016
  • transport

    patzre właśnie na informacje na temat kierunku Transport, na stronie AM jest taka grafika, pokazująca etapy studiów, rodzaj kariery, ścieżkę rozwoju, opcje zatrudnienia. I tu dochodze do sedna: czy uczelnia w jakiś sposób pomaga w zatrudnieiu w żegludze śródlądowej?
    24.02.2016
  • julka

    uczelnia CYWILNA? - to znaczy jaka?
    23.02.2016
  • Info dla Maturzystów

    Akademia Morska w Szczecinie organizuje BEZPŁATNY kurs przygotowujący do egzaminu maturalnego z matematyki. Akcja "PITAGORAS 2016" rozpocznie się 15 lutego 2016. Kurs będzie prowadzony dwa razy w tygodniu po dwie godziny według następującego planu (dni do wyboru) : POZIOM PODSTAWOWY wtorki i czwartki 17.30 sala 5, poniedziałki i środy 17.30 - sala 5 wtorki i czwartki 17.30, sala 6 POZIOM ROZSZERZONY poniedziałki i środy 17.30 - sala 6 w budynku Akademii Morskiej w Szczecinie przy ul. Szczerbcowej 4 na I piętrze. Nie są prowadzone wszcześniejsze zapisy. Zapraszamy wszystkich chętnych.
    09.02.2016
  • Rekrutacja

    Interesuję takie pytanie , jezeli jestem z Ukrainy I chcę wstąpić na Akademię Morską w Szczecinie to jak mi będą traktować? Jaka jest postawa do cudzoziemców?
    14.01.2016
  • AM

    Czy trudna jest matematyka na kierunku nawigacja? Jest ktoś chętny mi to powedzieć?)
    14.01.2016
  • dd

    może mieli chwilową przerwę, strona działa poprawnie
    31.12.2015
  • tez tak macie?

    chce iść na ich stronkę, ale nie działa: Strona internetowa jest niedostępna ERR_CONNECTION_REFUSED !!!!!!!
    06.10.2015
  • koga

    Czy ktoś studiował na podyplomówce na kierunku Geoinformatyka na AM Szczecin? jak prowadzone są zajęcia? warto zapisać się na tą podyplomówkę?
    05.06.2015
  • nikifor

    również polecam geodezję na AM w Szczecinie, uważam, że ten kierunek jest dobrze prowadzony i nie widzę podstaw do takich negatywnych opinii
    18.03.2015
  • sandra

    Jestem zadowolona z wyboru Akademii Morskiej w Szczecinie, studiuję na 2 roku geodezji i kartografii i nie zgadzam się w poprzednimi wypowiedziami na temat tego kierunku. Jeden za zarzutów padł na program ArcGis, który ponoć nie jest nigdzie używany... z tego co mi wiadomo to wiele wydziałów geograficznych korzysta od lat z tego programu wiec chyba po coś on jest potrzebny... Osobiście nie mam nic do zarzucenia wykładowcom oraz władzom szkoły, moim zdaniem ta uczelnia prezentuje wysoki poziom i daje możliwość zdobycie dobrego wykształcenia
    09.03.2015
  • aniaaa

    Rozwija się i coraz fajniej się tu studiuje... Polecam :)
    30.12.2014
  • nij

    super uczelnia, polecam kierunek transport, sam tu studiuję, warto ;)
    04.09.2014
  • Darecki

    Widać, że uczelnia ta coraz bardziej się rozwija, zostało włożone naprawdę duże pieniądze w wyposażenie laboratoriów, pracowni, w innowacyjne technologie w nauczaniu. Poza tym uczelnia ma rozbudowany system stypendialny i zapewnia duże wsparcie mieszkaniowe studentom spoza Szczecina. Dużym plusem jest to, że pomaga studentom dostać się na różne staże, np. od tego roku studenci Informatyki będą mieć możliwość odbycia bardzo dobrze płatnego zagranicznego stażu zawodowego w Skandynawii.
    23.07.2014
  • benek

    Nie wiem, jak to wygląda na Akademii Morskiej w Gdyni, (studiuję na Akademii Morskiej w Szczecinie, tyle że inny kierunek niż Nawigacja), podobno pracownie i laboratoria są bardziej nowoczesne na Akademii Morskiej w Szczecinie. Polecam Ci poczytanie linków: http://prorektor.am.szczecin.pl/praktyki/wydzial-nawigacyjny oraz http://rekrutacja.am.szczecin.pl/kariera_i_zarobki-akademia-morska-w-szczecinie.php
    23.06.2014
  • Myśli

    Chcę iść na nawigację. A jak wyglądają praktyki? Trzeba samemu je sobie załatwić? czy dużo/ więcej niż w Gdyni jest symulatorów? Dzwoniłem do dziekanatu i powiedzieli mi, że jużdawno nie ma stypedntiów armatorskich
    10.05.2014
  • ejem

    Większy prestiż ma Akademia Morska w Szczecinie. Po pierwsze: jej dyplomy są uznawane na całym świecie, po drugie: działa tam Europejskie Centrum Szkoleniowe LNG z systemem symulatorów szkoleniowych. Jest to jedna z polskich uczelni morskiej, najlepiej wyposażona w laboratoria, pomoce dydaktyczne, itp.
    04.05.2014
  • krassus

    A co chcesz studiować ? Nawigację na jednej z tych Akademii? Porównaj sobie programy studiów, przejrzyj oferty pracy w Biurze Karier (wiem, że na stronie Akademii Morskiej w Szczecinie dostępne są takie oferty pracy, nie wiem natomiast jak to jest w przypadku Akademii Morskiej w Gdyni). Wydaję mi się też, ale musisz to sprawdzić, że Akademia Morska w Szczecinie jest lepiej wyposażona i zapewnia lepsze warunki socjalne studentom (stypendia armatorskie, itp.)
    04.05.2014
  • Myśli

    Mam wielki dylemat , a mianowicie, która akademię lepiej wybrać w Gdyni, czy w Szczecinie? Nie interesuję mnie, która jest dalej,a która bliżej, bo dla mnie obie są daleko, ponieważ mieszkam w Łodzi. Chodzi mi o prestiż, poziom, wyksztalcenie i na której szybciej znajdę pracę, pozdrawiam.
    15.04.2014
  • geokarto

    ja studiuje geodezję na Uniwersytecie Łódzkim, a mój znajomy na AM i z tego co rozmawiamy, to prawie niczym się te szkoły nie różnią, co najwyżej rozkładem przedmiotów, poziom w obydwu wysoki ;)
    01.04.2014
  • geodezja i kartografia

    czy kierunek Geodezja i Kartografia na Akademii Morskiej jest jakoś szczególnie inny niz ten sam kierunke na uczelni NIE-morskiej? jak się Wam tu studuje? czy polecicie innym AM?
    19.02.2014
  • porównanie Morskich

    raczej trudno porownac obie uczelnie, bo niby jak? ktos by musial studiowac i tu i tam, zeby miec zdanie na ten temat, jedyne, co mozna zrobic, to poptarzec na rankingi, na oceny, na ich strony z kierunkami i specjalnosciami i wybrac troche na czuja
    03.01.2014
  • Marusz

    Chętnie bym usłyszał odpowiedź na te wszystkie pytania.... Może ktoś pomóc?
    02.12.2013
  • gryko

    :(
    20.11.2013
  • daria

    czy Akademia Morska w Gdyni i Szczecinie mają taki sam poziom nauczania?
    30.09.2013
  • wojtekk

    co sądzicie o kierunku informatyka w AM ? duzo chętnych ? ciezko sie dostac?
    02.09.2013
  • Kamilaa

    a co sądzicie o zarządzaniu i inżynierii produkcji na AM? trudny jest to kierunek? przyszłościowy?
    24.05.2013
  • GiK

    Właśnie kończę pierwszy rok z Geodezji i Kartografii i Akademii Morskiej i, tak jak moi poprzednicy, odradzam studiowanie tego kierunku. Cała ta katedra geoinformatyki to jak o kant dupy. Dochodzę do wniosku, że została stworzona, żeby tylko wykładowcy mogli sobie dorobić do emerytury. Na siłę powpychane niepotrzebne kierunki jak nawigacja, z którą musimy się męczyć cały rok. Profesor od najważniejszej lekcji zostawia nas z całym sprzętem i nic nie tłumaczy. Wychodzi z założenie, że powinniśmy to wszystko wiedzieć od samego początku.
    18.05.2013
  • julij

    A na czym polega stypendium armatorskie? Czy to jest tak, jak w Stanach, że po skończeniu studiów musisz je odrobił na rzecz firmy, która opłacała Ci studia? W sumie to dobrze, bo dzięki temu masz zapewnioną prace po studiach i jako "świeżak" możesz nabierać doświadczenia.
    27.04.2013
  • Robert

    A kto studiuje Informatykę na AMS? Ktoś z Was otrzymuje to wysokie stypendium? Chciałbym się po prostu dowiedzieć, jaka jest szansa na otrzymanie stypendium na kierunku zamawianym.
    13.04.2013
  • malikkk

    Dużo się tutaj pisze o Nawigacji oraz o Mechatronice. A ja jestem ciekawy Waszych opinii o Geodezji i Kartografii, ponieważ chciałbym studiować na tym kierunku i zastanawiam się nad wyborem uczelni. Mam wstępnie upatrzone trzy i jedną z nich jest Akademia Morska w Szczecinie. Z tego, co się orientuję, jest to kierunek dość "świeży", bo został wprowadzony chyba w poprzednim roku. Jeśli ktoś jest tutaj na forum, kto studiuje Geodezję i Kartografię na AMS, to proszę o opinie.
    21.03.2013
  • marek

    Ja też słyszałem o tej uczelni pozytywne kierunki, zwłaszcza o przedmiotach związanych z Nawigacją i Transportem. W sumie tyle się mówi o tym, że nie ma pracy dla humanistów i dla osób, które skończyły Zarządzanie i marketing.... Dobrze jest skończyć uczelnię, która daje Ci fach i pewną niszową specjalizację.... Później nie ma problemów ze znalezieniem pracy, a i zarobki są niezłe.
    16.03.2013
  • Comamrobic?

    Dużo dyskutujecie o geodezji, a czy jest ktoś z WM (Mechatroniki?)
    26.02.2013
  • do goski

    od konca zaczynajac: to, jakie masz oceny w swojej szkole raczej nie ma wiekszego znaczenia, wszystko wychodzi w praniu, albo czujesz, ze trafilas dobrze, przysiadasz kiedy przeba nad notatkami i idziesz do przodu, albo sie poddajesz, bo nie twoja bajka, a co do takich szczegolowych info o przyjeciach, to musisz szukac na stronie www uczelni w zasadach rekrutacji, natomiast na pocieche powiem, ze nie jest tak ciezko, jak mogloby sie wydawac
    05.02.2013
  • xxGosiax

    I czy jeżeli ktoś załapie się na WIET to czy ciężko się utrzymać. Od zawsze jestem czwórkową i piątkową uczennicą. A jak z opłatami ? - studia stacjonarne.
    06.01.2013
  • xxGosiax

    Mam pytanie. Co trzeba zdać na maturze, aby dostać się na AM na WIET kierunke transport/logistyka ? Wystarczy zdanie : polskiego,matmy,angielskiego, niemieckiego i ewentualnie fizyki ( wszystko na podstawie) ?
    06.01.2013
  • franklin

    Marto, a czemu Twój chłopak narzeka? Ja zastanawiałem się nad geodezją, ale zastanawiam się nad uczelnią, ponieważ ofert jest wiele, ale nie każdą warto zawracać sobie głowy...
    20.11.2012
  • martaU

    Byłam na studiach na nawigacji - jest super naprawdę warto. Zawód masz pewny od razu jak kończysz. Zarabiałem na statku po skończeniu szkoły 2.5 tys euro...tego nie przebije nikt:) Mojego chłopka poznałam na AM na geodezji (i on trochę narzeka) ALE POLECAMY.
    14.11.2012
  • misiek

    mój kolega studiuje na tej uczelni i nie mówi o sobie, że jest studentem, ale żołnierzem :) to stwierdzenie samo pokazuje jaki poziom jest na tej uczelni :)
    12.11.2012
  • veronika

    Cześć, ja wybrałam AM w Szczecinie, byłam tam na transporcie i powiem, że nie żałuje. To znaczy było ciężko, egzaminy dość trudne. Ale dałam rade. Zawsze marzyłam by być blisko morza i teraz spełniam swoje marzenia.
    12.11.2012
  • lisek

    mam kolegę w szczecinie i zawsze gdy się spotkamy to powtarza, że to ciężki kawałek chleba, ale warto.
    12.11.2012
  • Kamillo

    Słyszałem same pozytywne opinie na temat Akademii Morskiej w Szczecinie. Poziom zadowalający, ciekawe wykłady, dobre perspektywy pracy po ukończeniu szkoły. Poza tym mili ludzie, fajna atmosfera i świetne imprezy ;D Żyć nie umierać :D
    28.10.2012
  • emil

    Naprawdę świetna uczelnia! nie zamieniłbym jej na żadną inną ;) ludzie cudowni, zajęcia ciekawe ;) i perspektywy pracy są naprawdę niesamowite. Nie żałuję wyboru tej szkoły :)
    21.10.2012
  • łukasz

    wow, po takiej szkole mozna wyruszyc w swiat i zostawic wszystko za soba.. ;) wypływasz w morze i jest cudownie :) a co do uczelni to słyszałem wiele pozytywnych opinii więc na pewno warto starać się o przyjęcie ;) poza tym podobno mają tam wysokie stypendia a pieniądze zawsze sie przydają, chociażby na imprezę w przerwie mozolnej nauki ;)
    09.10.2012
  • dr Who

    Geodezja jest chyba zakałą jeżeli chodzi o kierunki oferowane na AM. Sama kadra poza nielicznymi wyjątkami(studiujący będą zapewne wiedzieli o kogo chodzi) nie jest zła. Gorzej wypadają inne kwestie związane z tym kierunkiem. Przede wszystkim chora decyzja co do wyboru platformy (geo)informatycznej (ArcGis), na której opiera się większość przedmiotów. Żadna z firm mi znanych i większości moich znajomych nie używa tego oprogramowania! Prace z przyrządami pomiarowymi kończą się po kilku zajęciach na 1(no i częściowo) drugim roku. O pracy z tachimetrem na laboratoriach albo ćwiczeniach przez 3 lata mogliśmy tylko pomarzyć, nie wspominając o GPS'ie. Tak jak podali poprzednicy chore wyznaczanie egzaminów, chore przedmioty nie związane z geodezją (istne zapychacze typu wspomnianego programowania czy też nawigacji skierowanej pod kątem jednostek pływających), chore ocenianie i brak skonkretyzowanych wymagań co to przez niektórych wykładowców (wieczne odsyłanie ze sprawozdaniami; sprawozdania liczące po 40-60 stron ! ). Dobrze się zastanówcie, czy chcecie studiować i mieć w przyszłości wiedzę z tej dziedziny nauki, czy też wolicie wk...denerwować się na panujący stan rzeczy i w zasadzie mieć papier dla samej sztuki.
    19.09.2012
  • gejodeta

    Beznadziejna uczelnia, egzaminy są zapowiadane 4 dni przed terminem (2x pod rząd jeden egzamin - tak samo) a panie w dziekanacie "nie wiedzą co zrobić". Gorzej jak z dziećmi! Na tej uczelni dzieją się cuda, nikt nie wie jakie przedmioty wrzucić w rozpiskę i tak na geodezji ludzie uczą się programowania w 4 różnych językach, jakimś c, c#, c++, VB... po co?! A jak idą na praktyki do pracy w firmie geodezyjnej, to nie nikt nie wie podstawowych rzeczy! MASAKRA! 0 profesjonalizmu, w liceum się więcej nauczyłem - opinia studenta po 3 pełnych latach studiowania. Gdyby nie 1 semestr do końca, już by mnie tu nie było!
    19.09.2012
  • M*ŁKA

    Ta uczelnia to istne kuriozum !
    19.09.2012
  • zibi

    Domyślam się ze chodzi o geodezje. Również odradzam studiowania na tym kierunku!
    19.09.2012
  • geoinformatyk czy jakos tak

    Zdecydowanie odradzam ta uczelnie ! AKADEMIA MAGI ! Studenci zdają egzaminy na podstawie charakteru pisma a nie wiedzy! Absolwent kończący te studia nie jest w żaden sposób przygotowany do wykonywania zawodu
    19.09.2012
  • xxx

    świetna szkoła, na wysokim poziomie, bardzo profesjonalni i wymagający ale wyrozumiali wykładowcy, niesamowici ludzie, POLECAM!
    14.09.2012
  • noriges

    ludziom którzy mieszkaja nad morzem bardzo polecam akademię szczecińską! ja sam się na nią udałem i jest super bo nie będę musiał opuszczać swoich rodzinnych stron, a nawet nie będę MÓGŁ zakładając że szukał będę pracy w zawodzie. mimo że jest trochę konfliktów co do połowów itd, 'branża' morska oferuje szeroki wachlarz możliwych zajęć dla absolwentów uczelni, jak nie w Polsce to w innych krajach, chociażby w Skandynawii.
    30.08.2012
  • MELA

    Chyba jedna z lepszych uczelni,słyszy się o niej sporo. Podobno absolwenci mają pracę odrazu.
    30.08.2012
  • Zmora

    Nie jest zbyt popularna, ale warto nad nią się zastanawiać. Program ciekawy i zachęcający. Rewolucyjny wręcz.
    30.08.2012
  • piotrek

    Dobrze że jest na Pomorzu kilka wyższych uczelni morskich, jest z czego wybierać. W końcu zdecydowałem się na Szczecin, bo znam trochę osób z Akademii Morskiej, a poza tym stąd nie mam za daleko do domu i będę mógł wracać co weekend po wałówkę. A to w ciężkim życiu studenta będzie dużym udogodnieniem!
    23.08.2012
  • barbie

    W moim środowisku nie ma NIKOGO kto by narzekał że studiuje w Akademii Morskiej w Szczecinie. Nie wiem, może to kwestia tego że obracam się w kręgu ludzi zadowolonych ze studiowania, a może po prostu ta uczelnia jest dobra. Skłaniam się ku temu drugiemu wnioskowi, popierając go własną opinią o akademii :)
    14.08.2012
  • pani

    Akademii Morskiej nie można nic zarzucić. Uczelnia się ciągle rozwija, w miarach możłiwości wymieniany jest sprzęt albo dokonywane są remonty, a biblioteka jest bogata w specjalistyczne książki. Ja jednak podjęłam złą decyzję rozpoczynając tu studia, bo kierunek który studiuję bardzo mi nie odpowiada. Ale to jest kwestia indywidualnego podejścia, bo znajomi z roku zadowoleni są ze studiowania w Szczecinie.
    12.08.2012
  • michajło

    ogólnie akademia naprawdę świetna, szczególnie docenić trzeba szeroką ofertę kierunków związanych z tematyką morską i wysoko wykwalifikowaną kadrę, jednak wszystko musi mieć swoje minusy. tym minusem w przypadku szczecińskiej akademii morskiej jest miasto szczecin. moim zdaniem zaniedbane i nieciekawe, są tu może dwa miejsca do których z chęcią się udaję. no ale dobre wykształcenie ważniejsze jest niż ciekawe miasto.
    08.08.2012
  • misiek

    bo to jest bardzo dobrze zorganizowana szkoła, dlatego polecam ją każdemu z moich znajomych zapisujących się na studia :P
    06.08.2012
  • koralik

    spoko organizacja, już jest tu plan zajęć na rok 2012/2013, pliki z organizacją roku akademickiego. super! wiem już jak będzie wyglądał mój najbliższy rok na studiach :) kolejny plus dla akademii morskiej w szczecinie!
    06.08.2012
  • żywiec

    Zabawne jest to, że jak powiesz że Szczecin leży nad morzem, to mylisz się o jakieś 100 kilometrów, ale Akademia Morska tu stoi i ma się całkiem dobrze ;D wszystko zawdzięcza mimo wszystko małej odległości od polskiego wybrzeża, wykwalifikowanej kadrze i bliskości zalewu szczecińskiego. dobrze że założyciele uczelni potrafili wykorzystać te zalety :)
    04.08.2012
  • mug

    Uczelnia naprawdę dobra, wysoki poziom nauki i dzięki swemu położeniu niedaleko morza oferuje ciekawe zajęcia, bo jest to w sumie akademia morska. co ważne niewiele jest takich akademii w polsce, bo polożenie geograficzne pozwala nam tylko na tworzenie takich szkoł na północy. szczecińska akademia morska wykorzystała swą szansę ;)
    31.07.2012
  • kolumb

    podobają mi się takie uczelnie, z tradycjami, wymaganiami wobec studentów, przestrzeganym regulaminem. jak na szczecin i ogólnie Polskę naprawdę dobra uczelnia i oferuje solidne wykształcenie.
    28.07.2012
  • Mathew

    Myślę, że to jedna z lepszych uczelni i zgodzę się z tym, że jest niedoceniana. Dziwię się, że muszą robić dodatkową rekrutację. Miejsca powinny się w chwilę zapełniać.
    23.07.2012
  • Olajla

    Najlepiej to w akademiku, blisko uczelni i świetna atmosfera. Ogólnie Akademia Morska w Szczecinie to dobra uczelnia.
    22.07.2012
  • lokal

    Gdzie najlepiej szukać mieszkania jak będę studiować na wydziale machanicznym, nie wiecie? Chodzi mi przede wszystkim o to żeby dojazd nie trwał więcej niż pół godziny i żeby były chociaż dwie linie na uczelnię. Już nie mówię o nocnym z centrum, ale to też byłaby dobra opcja ;D Fajnie byłoby mieszkać gdzieś gdzie sąsiedzi nie robią burd o głośną muzykę, no ale chyb tak wymagającym już być nie można ;D
    18.07.2012
  • prius

    ogólnie wydaje mi się nie jest niedoceniana, raczej jak sie kogoś pyta o opinie, to ludzie ją doceniają, ale nie jest po prostu rozgłaszany jej prestiż, a to już przykra sprawa. ja jestem bardzo zadowolona ze studiowania na akademii morskiej w szczecinie. a pomysleć że kiedy w czerwcu tamtego roku dostawalam wyniki matury, to nie wiedziałam gdzie studiowac... :)
    10.07.2012
  • himen

    świetna uczelnia ale mam wrażenie, że troche niedoceniana, szkoli prawdziwych fachowców w danej dziedzinie, porządni wykładowcy, szkoła na poziomie!
    05.07.2012
  • jedna z najlepszych

    Myślę, że za mało się wyróżnia tę uczelnię! To naprawdę świetne miejsce, praktyki są świetne.
    02.07.2012
  • paul

    nawigacja - transport morski, to mój kierunek i specjalizacja. bardzo dobra opcja dla osoby takiej jak ja, która planuje zająć się gospodarką morską. bardzo dobra kadra, świetne przygotowanie do pracy w przyszłości.
    30.06.2012
  • am

    jak tam z praktykami, ciężko je tutaj zdobyć czy uczelnia pomaga i załatwia? czy po ukończeniu tej szkoły łatwo jest zdobyć pracę? w ogóle co sądzicie o poziomie tej uczelni, raczej dobry w porównaniu do innych szkół morskich, czy są lepsze?
    27.06.2012
  • Zojka

    Ostatnio gdzieś czytałam, że Akademia Morska w Szczecinie ma zamiar przygotować studia z inforamtyki w języku migowym. Jeśli to prawda, to naprawdę szanuję taką uczelnie!
    23.06.2012
  • Vinyl

    Teraz warto spróbować na kierunki zamawiane u nich, bo najlepsi dostaja bardzo wysokie stypendium z dofinansowania. Podobno też jakieś zajęcia wyrównawcze z matematyki i informatyki są tam organizowane dla studentów.
    23.06.2012
  • ok!

    Bardzo dobra szkoła. Ja na przykład po drugim roku studiów mam już zapewnioną pracę gdy je skończę, a to wszystko dzięki praktykom. Kiedy ludzie dowiaduję się że studenci są właśnie z akademii morskiej w szczecinie to z większą chęcią chcą dać etat. także jak nie wiecie gdzie studiować, to polecam
    20.06.2012
  • Koala

    To świetna uczelnia, stwarza bardzo dużo możliwości studentom poprzez ciekawe praktyki i programy z dofinansowania. Często też ludzie podpisują umowy z pracodawcami podczas studiów, mają stypendium i pracę.
    17.06.2012
  • posejdon

    @poldek - podziwiam, trzymaj się na tej drodze, fajnie że mamy takich przedsiębiorczych ludzi w kraju :D osobiście zdecydowałem się na akademię morską w ostatniej chwili, złożyłem papiery za namową taty, dostałem się i zdecydowałem że warto spróbować. i naprawdę nie żałuję, doceniam wysoki poziom tej uczelni i przygotowanie do kariery po studiach, o ile jest na nią szansa :D
    06.06.2012
  • keepdoin

    Nie ja, ale mój najlepszy ziomek tak zrobił i nie miał większego problemu. Teraz jest na drugim roku i sobie chwali, chwali też sobie przygotowanie z Kołobrzegu. Także myślę, że to dobra droga dla Ciebie, co więcej bardzo mnie cieszy, że masz poukładane w głowie już na tak wczesnym etapie swojej edukacji
    29.05.2012
  • poldek

    właśnie kończę gimnazjum i udaję się do zespołu szkół morskich w kołobrzegu, a stamtąd chciałbym przejść na akademię morską w szczecinie. może to szybkie planowanie kariery, ale ja już dziś wiem czego chcę, jakie studia pragnę podjąć. mam nadzieję że nauka w szkole morskiej nie zniechęci mnie do kontynuowania edukacji w szczecinie. jest tu ktoś, kto przyszedł do szczecina z kołobrzegu?
    28.05.2012
  • ziomek

    No ja mieszkam nad morzem i zawsze mnie ono pociągało, lubię tę ‘tematykę’ i na serio chciałbym się tutaj dostać, myślę że przyszłość którą oferuje akademia morska to moja przyszlość. Kilku kumpli też będzie próbowało się dostać, zobaczymy jak nam pójdzie. Jednego ziomka już tam mam i mówi, że to najlepsze studia jakie mógł wybrać. Nic tylko iść w jego ślady :D
    22.05.2012
  • pomorzanka

    Czy po ukończeniu tej akademii faktycznie bez problemu można znaleźć pracę? I jak wygląda odsetek kobiet na wydziale nawigacyjnym (kierunek nawigacja na przykład)? Nie chciałabym być "rodzynką"?
    14.05.2012
  • kiedy maja drzwi otwarte

    kiedy są organizowane drzwi otwarte na Akademii Morskiej w Szczecinie??? na ich stronie nie ma zadnego komunikatu
    19.03.2012
  • geodezja i kartografia

    zamierzam studiowac kierunek geodezja i kartografia, branza jest mi znana, bo rodzinnie zajmujemy sie swiadczeniem tego typu uslug, mam pytanie do studentow starszych rocznikow o poziom trudnosci studiow na Akademii Morskiej wlasnie na tym kierunku. Interesuje mnie jak wygladaja zajecia, zaliczenia, egzaminy, ile osob odpada, czy strasznie kosza, czy nie ma tragedii. Co sprawia studentom pierwszego roku najwiekszy problem?
    17.02.2012
  • !!!!!!?????

    Kto sie podpisuje jako Uniwersytet Jagielloński? Bo chyba nikt z tej uczelni nie jest tak prosty, by pisac podobne komentarze? A jesli nawet jestes z UJ, to badz tak szlachetny i zabieraj stad tylek, bo na temat AMorskiej nie piszesz nic konstruktywnego ani pomocnego. Chcesz, to wyrazaj sobie opinie o UJ-ocie, a pierdol tutaj nie wciskaj.
    06.02.2012
  • Uniwersytet Jagielloński

    @sonik laski nie lecą na upośledzonych, a ty się do nich zaliczasz, skoro tutaj studiujesz
    19.01.2012
  • Zomi

    Uczelnia na wysokim poziomie. Jestem zadowolony, że własnie tutaj studiuje mamy szanse na dobra prace i nietypową prace. Nie bedziemy po 8 godzin siedzieli w biurze, nasza praca bedzie ciekawsza, tak mi sie wydaje
    12.12.2011
  • Sonik

    No zgadzam się, fajnie jest będziemy facetami w garniakach i laski bedą na nas leciały :)
    09.12.2011
  • Gabryś

    Mnie namówił w sumie kumpel, bo on zamirzał tam iść a, że ja nie wiedziałem do konca co chce robić to się zgodziłem. Ciekawe kierunki i mała konkurencja na rynku pracy jesli chodzi o te zawody . Obecnie malo szkoł kształci w tych kierunkach no i jest dużo chętych
    02.06.2011
  • Tutu

    Ja jestem na nawigacji, super sprawa. Stypendia to niewatpliwie atut tej szkoły. Bardzo dobry strat podobno w pracy zawodowej po tej uczelni. Gdziekolwiek bym nie był wszystkie dziewczyny są zachwycone jak usłyszą gdzie studiuje !
    30.05.2011
  • Kinia

    Szcecin to fajne miasto dla studentów. Ja mieszkałam w Opolu i własnie tutaj przybyłam na studia:) Fajnie jest coś innego, takie oderwanie od rzeczywistości. Nie mysle na razie o super kasie po tych studiach, ja skupiam się na tu i teraz. Czas szybko mija podczas każdego roku akademickiego! pamietajcie o tym :)
    30.05.2011
  • Max

    Ja powiem tak.Uczelnia z przyszłością. Trudno się dostać i trudno się utrzymać. Nie jest łatwo. Wykładowcy są dość rygorystyczni, lecz dobrze przygotowani do prowadzenia zajęć. Są to specjaliści w swych dziedzinach. Czasem nieźle trzeba się namęczyć aby dostać zaliczenie z danego przedmiotu. Nieraz miałem chwile, w których myślałem, że źle zrobiłem, lecz to były błędne myśli. Szkoła jest bardzo dobra i wiem, że po niej można mieć super robote i wiedzie o tym co się robi
    29.05.2011
  • Kamilosik

    Jakie kierunki polecacie?Jakie mogą być przyszlosciowe? Tak piszecie o tej kasie i sobie pomysłem, ze moze jest do dobra opcja! Tylko ja jestem z Wrocka, bym musiał kompletnie zmienić środkowisko.
    28.05.2011
  • Tina

    też o tym słyszałam- o tych płacach , moim zdaniem jest to spowodowanie tym , ze na rynku obecnie mało jest specjalistów tego typu. Moim zdaniem to może być prawda
    25.05.2011
  • Kmicic

    A ja chce tam iść , ponieważ moja dziewczyna lubi mundurowych :D Może to głupie , ale chce jej sie podobać haha . Ale poza tym myślę , że to może być ciekawe i dobrą robotę bede miał w przyszłości.
    24.05.2011
  • Magdalenka

    Jesli to prawda to warto się zastanowić nad decyzją pójscia tam. Jest to specyficzna szkoła , ale pewnie niektórzy z nas właśnie tam bedą rozwijać swoje zainteresowania. Nie ma nic lepszego jak praca zgodna z zainteresowaniami i dobra płaca!
    23.05.2011
  • Edwards

    Mój kumpel chodzi tam - jest na wydziale mechanicznym o ile sie nie myle . W którymś tam roku studiów już podpisał jakąś umowę podobno o robote za niezłe siano. Nie wiem czy w to wierzyć , jeśli tak to mu zazdroszcze.
    22.05.2011
  • alicja

    A ja słyszałam przede wszysttkim zdania , że uczelnia rozdaje stypendia w bardzo dużych ilościach co przemawia co zdecydowanie na plus.Tam stypendium jest podobno łatwo otrzymać , więc warto skorzystać
    21.05.2011
  • Kamil

    Marzenia do spełnienia kolego , sam jestem zagorzałym fanem wycieczek morskich , trochę daleko mam do Szczecina , ale mam znajomych w tym mieście . Byłaby opcja noclegu , może nawet zamieszkania przez pewien czas. Szczecin - piekne miasto byłem tam raz na wycieczce szkolnej albo na obozie jesli mnie pamięć nie myli stare dobre czasy hehe. Może warto przemyśleć tę opcje i wyruszyć w morze !
    16.05.2011
  • kapitan

    Zastanawiam sie nad ta uczelnią od dłuższego czasu , chciałbym pływać na morzu takie marzenie z dzieciństwa
    15.05.2011