Opinie o Uczelni Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie (SGSP Warszawa)

Komentarze (28)

  • a

    a
    07.06.2017
  • klara

    Z takimi sprawami zawsze trzeba bezpośrednio do władz, pisanie listów przedłuża tylko całą procedurę i nie masz pewności, kiedy sprawa zostanie rozpatrzona. Jeśli "u góry" powiedzą, żeby dla formalności napisać prośbę/wniosek wtedy szybko trzeba to zrobić i sprawa powinna ruszyć
    21.05.2017
  • do Andzelisiaaa

    Jasne, że tak, jeśli w dziekanacie/sekretariacie nie wiedzą to od razu uderzaj do dziekana czy prodziekana, to są osoby, które muszą mieć taką wiedzę. Osobiście radziłabym Ci, żeby spróbować umówić się na spotkanie niż pisać list, który nie wiadomo kiedy i czy dojdzie do niego.
    20.03.2017
  • Andzelisiaaaa

    Mam pytanie. Czy jest szansa, żeby po pierwszym zjeździe przenieść się z kierunku inżynierii bezpieczeństwa wewnętrznego na inżynieria straży pożarnicze? Byłam w rekrutacji to Panie powiedziały, że nie, ale dokładniej mówiąc, same nie wiedziały, czy jak napisze do Rektora to coś pomoże? ?
    14.10.2016
  • pytanko

    ile oni mają kierunków studiów, bo na stronie nie ma działu dla Kandydatow na Studia ani zakładki - KIerunki studiów, tylko Wydziały i nic z tego nie winika, a tu podają inżynieria bezpieczeństwa i zarządzanie.... czy te jest wszystko???? chyba za mało ...
    19.10.2015
  • K

    Szkoła Główna nie przygotuje do zawodu. Zamiast przedmiotów praktycznych są bzdury oparte na matmie, fizyce i chemii. Żałosne. Człowiek się cofa.
    13.10.2015
  • kuba

    Jaka jest zdawalność kursu e-learning na inspektora ppoż?
    15.06.2015
  • mk

    Jak oceniacie bezpieczeństwo wewnętrzne na SGSP? z góry dzięki za opinie :)
    07.06.2015
  • heniek2

    Mam pytanie. Na jakie badania laboratoryjne kierują przyszłego studenta, jeśli przejdzie pomyślnie tor przeszkód?
    22.02.2014
  • szmamakaa1254

    czy można się dostać bez matury z fiz albo chemi? ja zdawałam ang i matme rozszerzoną i miałam 53% i 66% czy mam jakieś szanse na dostanie?
    31.05.2013
  • zlomek

    dobra opcja dla tych, co chcą całe życie robić to samo, w miarę stabilnie zawodowo i finansowo, na kariere za bardzo się nie nastawiajcie, bo choć awanse są, to łatwo nie jest
    31.05.2013
  • krytyczny

    jak na taka uczelnie, to troche wstyd miec strone internetowa jak za króla Cwieczka, ma sie warzenie, ze zrobione to 10 lat temu przez poczatkujacego studenta informatyki
    13.03.2013
  • klaudia

    Każdy może być strażakiem ochotniczym ale zbyt dużych profitów nie ma z tego tytułu :D dlatego gdy ktoś myśli o wybraniu takiego zawodu musi iść do szkoły, która go przygotuje kompleksowo do zawodu. A Szkoła Główna Służby Pożarnej w Warszawie jest dobrą szkołą i polecam ten wybór :)
    12.03.2013
  • mia

    Wydaje mi się, że bycie strażakiem teraz jest opłacalne. Chodzi mi oczywiście o straż zawodową. Zarobki są niezłe, warunki pracy też. Nie ma na co narzekać ;) dlatego polecam tą szkołę, bo dobrze przygotowuje do wykonywania zawodu
    02.11.2012
  • wynagrodzenie strażaka

    ktoś pytal, ile zarabia strażak? to zalezy od wielu czynnikow, przede wszystkim jaki ma stopien, bo widelki sa od 1700 zl do 3200 zl, ale: to jest pensja, a niezapominajmy, ze starzak dostaje jeszcze rozne dodatki: - za stopien (np.kapitan - 700 zl, general brygady - 1080 zl) - dodatek motywacyjny (do 30% uposazenia) - dodatek sluzbowy (procentowo liczony) - dodatek za prace w warunkach szkodliwych - zasilki nagrody, itd. Generalnie - moze sie tego uzbierac bardzo przyzwoita pensja, ale: TO wazne - STUDIA i wykszalcenie sa podstawa!!! a SGSP daje bardzo porzadne, solidne umiejetnosci oraz wiedze, polecam
    12.09.2012
  • koralik

    Mam nadzieję zostać w przyszłości strażakiem, bo u nas w rodzinie to swego rodzaju tradycja że jeden z synów wybiera właśnie ten zawód. Zastanawiam się jednak gdzie powinienem się kształcić. Z tego co czytałem, sgsp ma całkiem dobrą opinię, czy naprawdę kształcą na dobrych strażaków?
    29.07.2012
  • rozka

    a co ze studentami cywilnymi na IBP?jakie są perspektywy racy?jak atmosfera na uczelni? z góry dzięki za odp :)
    23.07.2012
  • przemo

    Mi sie właśnie nei udało przejść egzaminu wstępnego, ale się nie poddaję. będę próbować za rok bo to moje marzenie. Już wiem jak to wszysztko wygląda i mam nadzieję, że będzie lepiej...
    04.07.2012
  • uff

    egz wstępny: zaliczony!!! super, już nie mogę się doczekać studiowania na sgsp! to na pewno będzie najlepsze doświadczenie w życiu, super że przeszedłem test sprawnościowy, to była ogromna presja!
    27.06.2012
  • fifthytwo

    Jestem strasznie zainteresowany jakimiś szczegółami na temat tej szkoły.. poczynając od tego, czy nosi się mundury, na tym, jaki tytuł dokładnie można po niej zdobyć.. jaka jest wasza opinia, czy wiecie coś więcej niż ja, czyli cokolwiek ?
    17.05.2012
  • piaret

    Takich szkół nam w Polsce potrzeba, bo co drugi kierownik teraz, to gamoń straszny. Przekazują rozszerzony zakres wiadomości o bezpieczeństwie i wszystkim, o czym w normalnym życiu nam nie mówią, a jest zdecydowanie potrzebne nie tylko w pracy.
    31.03.2012
  • kark

    Trochę słabo stoi z działalnościa naukową, więc jak ktoś zamierza robić dr itp to nie tutaj, dla "zwykłego" studenta polecam serdecznie
    20.03.2012
  • hapier

    Świetna szkoła, wreszcie ktoś stawia zdecydowanie na praktykę ! Aż chce się tutaj uczyć, naprawdę jestem mile zaskoczony całą otoczką jak i samymi zajęciami. Czuje, że wyjdę stąd przygotowany do pracy
    18.03.2012
  • ziutek

    \"Absolwent Wydziału będzie specjalistą w zakresie bezpieczeństwa cywilnego obejmującego planowanie cywilne, przygotowanie organizacyjne do zwalczania zagrożeń, przeciwdziałanie występowania, likwidowanie skutków zdarzeń.\" na ile w tym prawdy?
    24.02.2012
  • wojtek

    kto studiuje na inżynierii bezpieczentwa cywilnego??? czy moglibyscie napisac cos wiecej, jak wyglada studia, jaki jest poziom trudnosci, kto proewadzi zajecia, jak mocno kosza na pierwszym roku? aha, czy studenci spoza Warszawy dostaja bez problemu zakwaterowanie w akademiku?
    20.02.2012
  • mir

    Słyszałem że na takie uczelnie strasznie trudno się dostać. czy to prawda? Proszę podzielcie się swoim doświadczeniem, opiniami.
    23.01.2012
  • esa

    Zarobki są zróżnicowane. Szeregowy strażak od 1500-2000. Oficer to już od ok 2,5tys do 9tys
    18.01.2012
  • kriso

    ile zarabia zawodowy strazak?
    01.06.2011