Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni (WSAIB Gdynia)

Komentarze (54)

  • student WSAIB

    Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o tę Uczelnię. Z jednej strony nie jest trudno, egzaminy są w miarę proste, jednak jeśli chodzi o podejście do studenta, to mam wrażenie, że traktują cię jak skarbonkę, płać i nie wymagaj zbyt wiele. PLANISTKA - p. Ilona mało profesjonalna, popełnia dużo błędów i oczywiście nie widzi nic w tym złego. Na wirtualnym dziekanacie zamieszcza błędne informacje dotyczące np. egzaminów, a potem nie przyznaje się do błędów. A przy tym strasznie nie sympatyczna (moim zdaniem do zwolnienia!!!).
    22.06.2017
  • Maturzystka - prawo

    Witam, interesuje mnie jak w tej uczelni jest na wydziale prawa? Czy WSAiB jest lepsza pd WSB w Gdańsku jeśli chodzi o wydział prawa?
    18.04.2017
  • Vickiefug

    Приветствую пользователей ресурса! Представляем досуг с элитными девушками все подробности можно узнать по мылу dosug-elitei@mail.ru
    14.04.2017
  • NatashaNak

    free online dating pune
    14.03.2017
  • angelika

    wiele osób interesuje się prawem, a wiem ze swojego doświadczenia, że ten kierunek pociąga za sobą wile pytań odnośnie dalszej ściezki kariery. Mam do Was pytanie: czy możecie podrzucić jakieś linki o wartościowych treści na temat studiów prawniczych i tego, co POTEM???
    14.12.2016
  • xxx

    Jak na tej uczelni wyglądają studia na specjalności kryminologia i kryminalistyka? Mam na myśli licencjat. Widziałam filmiki tej uczelni, ale jestem ciekawa jak to wygląda z perspektywy studentów.
    13.10.2016
  • Kama

    Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami o seminarium doktoranckim z prawa ? W szczególności interesuje mnie, czy w praktyce (tj. zgodnie z deklaracjami) jest możliwość otwarcia po nim przewodu ?
    02.10.2016
  • administracja

    Czy na kierunku administracja mogę spodziewać się praktyk? czy są one odpłatne? jak długo trwają i w jakich firmach mogę je zrobić?
    21.07.2016
  • ShanteBroadus

    jedno mnie tylko zastanawia, jeśli miałaś takie problemy z napisaniem pracy magisterskiej, musiałaś płacić niemałe pieniądze, to dlaczego wybrałaś również tą szkołę na studia podyplomowe?
    28.04.2016
  • ShanteBroadus

    Na uczelni WSAiB studiowałam od 2009. Skończyłam tutaj licencjat, magisterkę i poszłam jeszcze na studia podyplomowe. Niczego tak nie żałuję jak wyboru tej uczelni. Proszę sobie wyobrazić, gdy byłam na etapie pisania pracy magisterskiej dr. Chalastra, za każdym razem nie akceptował moich rozdziałów, aż na samym końcu nie pozwolił się bronić. Szkoła w tym roku wprowadziła "karę" w kwocie tylko 1000 zł, która była za to, że nie oddało się pracy w terminie. PODKREŚLAM ja swojej nie oddałam w terminie, gdyż nie podobała się promotorowi. Zgłosiłam skargę do dziekana, który stwierdził, że problemu nie ma mam zapłacić 1000 zł, a później jednak przyznali rację nie podpisali drugiej umowy z Dr. Chalastrą, ale tysiaczka chętnie przygarnęli. Szkoła jest nastawiona tylko na zarobeinie wielkich pieniędzy. Tyle lat studiowałam na tej uczelni broniłam jej, wyrażałam dobre słowo. A po nie podpisaniu umowy z dr. Chalastrą i tym samym przyanniu racji, że jest coś z nim nie tak, musiałam zapłacić 1000 zł. Dodatkowo wspomnę, iż po tym wszystkim zmieniłam promotora i nagle, cała praca okazała się dobrą pracą obrona nastąpiła w ciągu 2 tygodni. Czuje wielki żal do tej szkoły. Każdemu ją polecałam, poszedł na nią mój mąż, który niestety również żałuje wyboru. Mąż jest również na studiach magisterskich. Ma problem z zaliczeniem praktyk. Pracuje na cały etat i zamiast wybrać się na urlop wziął wolne w pracy, aby wykonać praktyki i tym samym je zaliczyć. Co powiedział dziekan? że nie zalicza praktyk, gdyż nie podoba mu się firma w której mąż miał praktyki. Prrkatyki były w dziale administracji, mąż wykonał cały program praktyk w administracji. Odwoływał się mój mąż, proszę sobie wyobrazić, iż odwołał się nawet właściciel firmy w której były praktyki. Czekaliśmy na decyzję od odwołania ponad miesiąc ciągle dzwoniąc przypominając się. Nie wiedząc na czym stoimy. W końcu z łaska otrzymaliśmy odpowiedź, iż praktyki nie są nadal zaakceptowane. Na początku była mowa, że mogą być również w banku, nagle dziekan twierdzi, że w banku być nie mogą. Robią we wszystkim problemy. Drukuje regulamin praktyk i idziemy z tą sprawą do prawnika. Żałujemy, że wybraliśmy daną uczelnię. Obecnie robię jeszcze jedną podyplomówkę na UG, mam porównanie. O dziwo, lepiej jest w szkole publicznej.
    09.03.2016
  • zuzanna

    Studiuję FiR i sobie chwalę :) Nie zauważyłam żeby wykładowcy, tak jak to powiedziała osoba wcześniej, byli aż tak nastawieni na korzyści finansowe. Uczą dobrze i wykładają w sposób zrozumiały dla studenta, jasny i ciekawy.
    29.02.2016
  • nikifor

    no brawo....... ci to za uczelnia i wykładowcy z górnej półki co na egzaminach zadają pytania o płyty i tytuły grupy Led Zeppelin? znasz - zdałeś . Niz to płyniesz na krąg, poprawek i warunków i trafiasz u wykładowcy na brak znajomości ilości możliwych warunków z którymi masz prawo ubiegać się o podejscia. Jaki efekt? ... a taki że juz masz nastepny do tyłu i powtórki za oczywiście 600 plnów. I tak w kółko Macieju. Wydaje mi się że edukacja nie jest silna strona tej uczelni . Nastawiona jest raczej na pozyskiwanie środków z kieszeni studenta i to wcale nie głupiego. Jakość a raczej powaga egzaminów pozostawiają czarna plamę . Nie generalizuję , ale są wykładowcy którzy raczej od lat nie powinni nauczać gdyż realia edukacyjne z ich czasów są starsze od węgla. Może ktoś w końcu ogarnie temat i trafi do tych którzy mają i to i owo na sumieniu .
    26.01.2016
  • nauka od zimy

    jak to jest ze studiami, które zaczynają się w zimie, np. od lutego lub marca? jak to potem się dalej? czy te zajęcia są wyrównane? czy po prostu cały rok i całe studia także się skończą w zimie? to w takim razie kiedy będzie rozdanie dyplomów dla absolwentów - w lutym/marcu?
    04.01.2016
  • prawo

    myślę o tym, żeby iść na Prawo, jeszcze nie wiem gdzie ostatecznie, ale rozważam Uczelnię Kwiatkowskiego, dlatego pytanie do osób, które studiują ten kierunek: skąd są wykładowcy? jaki jest poziom? ile osób przechodzi na kolejny rok? no i ogólne wasze wrażenia co do prawa na tej uczelni.
    11.12.2015
  • bezpieczeństwo wewn.

    planuje studia na kierunku bezpieczeństwo wewnetrzne, mysle ze to teraz bardzo potrzebna wiedza i przyszlościowa jesli chodzi o pracę, czy na WSAiB ma jakiekolwiek znaczenie mój wynik na maturze?
    27.11.2015
  • Absolwent

    Ukończyłem studia magisterskie z administracji i ogólnie polecam ten kierunek i uczelnię. Ale mam kilka zastrzeżeń, szczególnie do niektórych wykładowców, którzy uważają się za Bóg wie kogo, a wiedza, a może sposób jej przekazania pozostawia wiele do życzenia. Na plus na pewno sam system organizacyjny uczelni!
    14.08.2015
  • ddd

    zawsze słyszałam pozytywne opinie o tej uczelni a tu tyle negatywnych wpisów..
    08.08.2015
  • Kacha

    większych zaskoczeń nie ma, w mojej grupie ludzie raczej zadowoleni, zajęcia w 90 procentach wg planu, wykladowcy .... no różni, ale nie ma się co czepiać, na jednego kiepskiego przypada 3 sensownych, więc jest ok, ogólnie spokój i porządek, nigdy nie miałam problemów papierkowych ani żaadnych inych, jak dla mnie spoko
    02.06.2015
  • Marcin

    Proszę o opinie studiów podyplomowych na kierunkach ZARZĄDZANIE I PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ oraz MEDIACJE I NEGOCJACJE GOSPODARCZE I PRACOWNICZE. Szukam jakieś uczelni, która da mi wiedzę niezbędną w pracy, a do tego będzie miała dobrze poukładany plan zajęć. Pozdrawiam i czekam na opinie.
    25.03.2015
  • criot

    to nie jest portal z ogłoszeniami o pracy....
    24.03.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • zaciekawiona

    czy reklama i marketing na WSAiB to dobry pomysł ?
    04.02.2015
  • Basia

    lloyd a jaki kierunek wybrałaś?
    18.01.2015
  • loyyd

    Jestem studentką tej uczelni. Nie polecam. Drugi raz bym nie wybrała tej szkoły. Nie wiem skąd oni wzięli niektórych wykładowców - żal.... Nie jestem zadowolona, dlatego po zakończeniu roku przenoszę się na inną uczelnię
    17.01.2015
  • Basia

    Czy ktoś się orientuje (może studiował lub studiuje) jak wygląda sprawa z kryminologią i kryminalistyką? Warto?
    08.01.2015
  • Kalina

    Witam. Chciałabym zapytać czy to sa studia dzienne czy tylko zaoczne i trzeba za nie placic >?
    29.12.2014
  • luska

    Wykładowcy prezentują na zajęciach głównie swoje poglądy na wszelkie tematy (w większości nie związane z zajęciami - wielu sie to podoba, bo jest luz), zdarzają się rodzynki w pozytywnym tego słowa znaczeniu
    28.10.2014
  • Izabela2105

    Mam pytanie studiowanie tu bezpieczeństwa wewnętrznego to dobry wybór ? Mam jeszcze trochę czasu (maturzystka) , jak znacie jakieś inne lub wiecie gdzie jest najlepiej poradzcie mi :) Tylko tu znalazłam kryminologie ale czy jest to dobry wybór ?
    26.10.2014
  • mini

    Czy studia na prawie jednolite magisterskie na tej uczelni to dobry wybór? Czy są trudności ze znalezieniem pracy w zawodzie?
    16.09.2014
  • roto

    jest w porządku, dobry klimat, fajni ludzie, spoko wykładowcy, nie cisna masakrycz ie, można się dogadać, nawet jak coś sie zawali, tylko żeby chęci były, to idą na rękę, ja studiuję i podłapałam pracę dorywczą, bez problemu zaliczam, chociaż mam mniej czasu na naukę
    02.09.2014
  • jarek

    sam musisz sobie na to odpowiedzieć, ja studiowałem w Gdyni, mogę Ci ją polecić, ale słyszałem dużo pozytywów na Szczecin. Czy wybrałbym inaczej, chyba nie, bo nie miałem na co narzekać :)
    25.08.2014
  • pytanie

    pomocy studenci, którą szkołę wybrać: Wyższą Szkołę Administracji i Biznesu w Gdyni czy Wyższą Szkołę Administracji Publicznej w Szczecinie?
    07.08.2014
  • aska

    Polecam finanse i rachunkowość, kierunek niełatwy, wymagający poświęcenia czasu na naukę, ale moim zdaniem bardzo ciekawy i przyszłościowy przede wszystkim ze względu na to że możesz pracować w banku, biurze rachunkowym, księgowości czy dużej korporacji
    29.05.2014
  • Javier Relaño

    Buenas tardes, soy javier Relaño. Estudiante universitario de España. Me interesa ir con el programa erasmus a estudiar ala universidad WYZSZA SZKOLA ADMINISTRACJI I BIZNESU. ¿Alguien podría decirme qué asignaturas me convalidan de Administración y dirección de empresas? Muchas gracias. Mi Facebook es Javier Relaño Vera
    10.01.2014
  • andzia

    hej mam ogromne pytania jak wygląda zaliczenia z logiki prawniczej u dr. lange bardzo pilne będe wdzięczna za każde informacje
    13.12.2013
  • michał

    Witajcie. czy ktoś może mi udzielić jakichkolwiek informacji na temat studiowania prawa na WSAIB? chodzi mi generalnie o klimat, podejście kadry do ludzi pracujacycych czyli o ewentualne nieobecności na zajęciach, konsultacje itp? nie pytam czy jest ciężko bo wiem, że jest. będę wdzięczny za wszelkie info. e-mail: krecik018@o2.pl
    01.11.2013
  • fajna www

    super stronę www ma WSZiB Kwiatkowskiego, ładnie, jasno, poukładane wszystko, czytelnie, widać wszystkie informacje, bez problemu można odszukać co sie chce
    23.10.2013
  • Tina

    Witam. Czy może ktoś studiuje/ studiował podyplomowo na WSAiB Marketing i PR w Internecie? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie: jaki jest poziom nauczania, czy faktycznie jest to praktyczne kształcenie, a nie tylko teoria, no i - rzecz jasna - czy jesteście zadowoleni z tych studiów. Zostało mi niewiele czasu na decyzję, więc Wasza pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
    08.10.2013
  • nadgorliwośc gorsza od ...

    porąbało cię, stell? o książki pytasz w wakacje? nadgorliwy jesteś? tutaj ludzie szkoły co niektórzy nie wybrali, albo z papierami łażą z uczelni na uczelnie, a ty wyskakujesz w jakim tekstem?
    17.09.2013
  • stell

    Witam Was wszystkich a ja wlaśnie się wybieram na tą uczelnie na prawo przenoszę się na 3 semestr jeżeli ktoś z obecnych ma jakieś informacje jakie książki należy przeczytać lub na co zwrócić szczegółną uwagę będę wdzięczna za wszelkie informacje. Z góry bardzo dziękuję..
    17.09.2013
  • opinie o kierunku prawo

    studiuje prawo w WSAiB i z czystym sumieniem mogę polecić tą uczelnie. Poziom zajęć oceniam jako przyzwoity - chociaż nie da się ukryć, że przeważnie zależy od danej grupy. Nie ma żadnego problemu z dostępem do wykładowców - poświęcają studentom wiele czasu i chętnie rozwiewają wszelkie wątpliwości. Czuje się zobowiązana aby podzielić się jeszcze jednym ważnym aspektem, mianowicie kilka słów o szansach na rynku pracy z dyplomem tejże uczelni w mojej prywatnej i subiektywnej ocenie - nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem sezonowej pracy w wakacje (i to nie na zmywaku ;)), po drugim roku również mile się zaskoczyłam gdy wysyłając CV do kancelarii również był odzew. Co bardziej rozgarnięci studenci na moim roku mają fajną pracę, bądź uczęszczają na różne praktyki w kancelariach w trakcie roku akademickiego. W tym punkcie pojawia się jeszcze jedna zaleta - plan zajęć: nie mamy okienek, zajęcia są tak poukładane, że spokojnie można łączyć je z pracą lub innymi obowiązkami (tak samo jest w WSB ale już nie na UG czy AM a szkoda). Prawo jest specyficznym kierunkiem (na każdej uczelni) - jest mało kolokwiów, wiedza studentów nie jest systematycznie sprawdzana, co powoduje, że co niektóre osoby zaczynają narzekać, że poziom jest mizerny itp itd. Jednak gdy z biegiem miesięcy na horyzoncie powoli pojawia się widmo sesji trzeba porządnie i na długie godziny zasiąść do książek. Wówczas wyżej wspomniane osoby - odzwyczajone zupełnie od nauki - nie są wstanie opanować całego materiału, po czym nie zdają albo mają kiepskie oceny - co tylko potęguje ich narzekanie na różnych forach internetowych. Osobiście nie zauważyłam aby osoby z wysoką średnią były niezadowolone z ogólnego poziomu zajęć. Kwiatki takie jak wspomniany we wcześniejszych postach dr R. zdarzają się zawsze i wszędzie. Jego sposób prowadzenia nie był zły ale z pewnością lepszy dla aplikantów, którzy wcześniej mieli już coś wspólnego z postępowaniem cywil. Kolejnym plusem są stypendia (gdyż są naprawdę wysokie ;)) Jeżeli chodzi o minusy to przede wszystkim BIBLIOTEKA!! ale zaznaczam, że wypowiadam się na temat prawa. Jest bardzo mało pozycji, czas wypożyczenia wynosi 1 miesiąc ale można go przedłużać w nieskończoność. Gdy mam do napisania jakąś pracę to niestety muszę wybrać się do BUG. Kolejnym minusem jest ksero - 15 gr za stronę to majątek w porównaniu chociażby do AM gdzie str. kosztuje 7 gr. Więcej grzechów nie pamiętam - mam nadzieje, że moja opinia okaże się przydatna przy podejmowaniu decyzji.
    12.09.2013
  • logistyka mnie interesuje

    poprosze o jak najwięcj informacji o studiach logistycznych w tej uczelni, interesuje mnie; organizacja na zaocznych, poziom zajec, wykladowcy, egzaminy, no wszystko, co wam sie wydaje istotne
    05.09.2013
  • absolwent

    a ja właśnie ukończyłem tą uczelnię i jestem super zadowolony Kapitalna atmosfera i fajna kadra Zdecydowana większość zajęć ciekawa choć była jedna wpadka z wykładowcą ale szybko go usunęli Teraz znalazłem fajną pracę Polecam wszystkim moją szkołę
    22.08.2013
  • bardzo zadowolona

    Chyba sama nie wiesz czego chcesz, praktyki czy teorii., a coś nie tak to jest chyba raczej z Tobą. Jeśli piszesz źle o WSAiB to chyba nie byłaś na innej uczelni. Ja mam porównanie i wiem że studiuje w dobrej szkole. Bardzo fajne zajęcia, obowiązkowe godziny w sądzie na rozprawach, obowiązkowe godziny w uczelnianej sali sądowej gdzie wcielasz się w różne role, dla mnie super sprawa. Mam to czego oczekiwałam i teorie i praktykę.Zdecydowanie polecam Wsaib tym co chcą się czegoś nauczyć, a niezadowolonym co oblali egzaminy radzę iść na łatwiejsze studia. :)
    22.08.2013
  • Barba@dos

    Prawo jest na bardzo dobrym poziomie, wyklady zarówno teoretyczne ale też dużo praktyki w sądach, i przy rozprawach sądowych, ja nie mogę narzekać, jest dużo pracy i dużo się uczę, ale mi zależy, wykładowcy się starają niektórzy są bardzo upierdliwi i trzeba kilka razy zaliczać, czasami jest trudno. Zajęcia z profesorem Młynarczykiem czy mecen. Olszewskim - dużo fajnych przykładów, generalnie polecam i nie żałuję Barba
    22.08.2013
  • porażka...

    WSAiB to jakaś masakra, nie idźcie tam ludzie, są inne , bardziej kompetentne uczelnie w Gdyni i nie zciągną z was tyle kasy co tu, ja tu studiuje i żałuje, ale teraz szkoda mi i lat i kasy, które tu straciłam....
    04.07.2013
  • Kaśka

    Skąd oni biorą tych wykładowców? Chodzi mi m.in.o Pana dr Rodz. z postępowania cywilnego. Toć ten człowiek nie wyglada na wykladowce ! Wyklady prowadzone beznadziejnie ! Ocenia niesprawiedliwie. Ludzie posiadaja duza wiedza a nie zdaja egzaminow! to raczej jest cos nie tak. Porażka ten czlowiek ! Sam podekreslil na jednym z wykladow ze ,, juz dlugo nie uczyl na uczelni i nie wie jak prowadzi sie zajecia''. Na egzaminie zerowym typował ,,od tak sobie'' palcem kto zda. I tym osobom wpisywal pozytywne oceny. Wymaga od nas rzeczy praktycznych, ale na litość boską gdzie mamy ją zdobyc!!!! Praktyki nauczymy sie po studiach. Stwierdzil Pan Dr ,iż nie mamy sie kodeksu uczyć, bo to nic nie da. Na wszystkich wykladach oprocz tego jednego z postępowania cywilnego, przerabiamy teorie a nie praktyke.Mogłabym tak pisac i pisac. Nie polecam zdecydowanie. Kadra beznadziejna !
    14.06.2013
  • Chętna na prawo .

    Proszę o kompetentną opinię osoby studiującej kierunek prawa :) zależy mi i na pozytywach i negatywach. Napiszcie czy wykładowcy są dobrymi nauczycielami, jak dużo poświęcacie czasu na naukę i czy szkoła zapewni mi dobry poziom wykształcenia w tym kierunku. Dziękuję za każdy komentarz, Ola
    02.04.2013
  • student prawa

    jak ktos wybiera jeden z najtrudniejszych kierunkow studiow, jakim jest prawo, to musi miec swiadomosc orki przez cale studia i po studiach, ludzie obudzcie sie!!!! trzeba byc naprawde dobrym, zeby sie utrzymac na prawie i jeszcze cos osiagnac po skonczeniu tych studiow, wedlug mnie prawo powinno byc tylko na jalepszych uniwersytetach, bo to bylaby gwarancja tego, ze co studenci sa naprawde dobrzy, a nie pozal sie Boze studenciaki, co to na pierwszym semestrze wzdychaja - o jejku, jak tu jest ciezko, trzeba zakuwac, czego ci profesorowie ode mnie chca, przeciez weekend jest po to, zeby ponprezowac, a nie wbijac sobie go glowy prawo karne, powiem szczerze - zalosne
    09.12.2012
  • re

    ja studiuję na wsaib prawo niestacjonarne. Jest mi ciężko... chyba zrezygnuję
    21.11.2012
  • ignaś

    Dobrze tu przygotowali kierunek logistyka, kadra jest ok. Niektóre zajęcia mi się nie podobają, no ale to jest kwestia indywidualnego podejscia, nie da sie wszystkim dogodzić. Jednak nie polecam iśc na studia tym którzy nie chcą studiować. To jest taki etap w życiu, gdzie nauka nie jest obowiązkowa, a zmuszanie się do niej nie przynosi dobrych rezultatów!
    22.08.2012
  • jak jest na Prawie?

    kto studiuje kierunek PRAWO na Kwiatku? jaki poziom, jak trudno sie utrzymac? jestescie zadowoleni? polecacie? warto wydac taka kase?
    09.08.2012
  • Paula

    Ja akurat nie jestem na logistyce ale na finansach i bankowości i uważam, że poziom jest bardzo dobry. Przedmioty które mamy są ściśle związane z kierunkiem. Chodzi mi o to, że mało mamy tzw zapychaczy jak to często się zdarza na uniwerkach.
    06.04.2012
  • Asik

    bardzo fajna stronka uczelni, kto studiuje w Kwiatku logistykę? zalezy mi na uwagach krytycznych i prawdziwych
    07.12.2011