Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu (WSB Toruń)

Komentarze (77)

  • Emma

    Witam . Chciałabym w tym roku iść na mgr na WSB do Torunia. Interesuje mnie kierunek menadżersko-prawny a dokładnie specjalność Menadżer IT studia niestacjonarne zaoczne. Chciałabym dopytać czy ktoś z was studiował tą specjalność, często ją otwierają dużo chętnych osób na nią się zapisuje ?
    10.08.2017
  • Sauron

    Szkoła może być. Ale staże z tej uczelni to masakra. Połowy kierunków w Toruniu i tak nie otworzą. Np. chciałem iść na socjologię to przenieśli mnie na inny, bo tam było za mało chętnych. Najlepiej od razu wybrać coś co jest chętniej oblegane. I jak mówiłem poprzednio, staże z ich BK to masakra, niemili ludzie, jak by pracowali za karę. Lepiej robić praktyki na własną rękę.
    29.06.2017
  • Paulina

    Wie ktoś czy dokumenty o przyjęcie można wysłac pocztą ? Pytam pobieważ nie będzie mnie w domu przez wakacje , a słyszałam ze najlepiej zrobić to jak najszybciej , a jeszcze jedno co sądzicie o bezpieczeństwie wewnętrznym na WSB ? :)
    09.06.2017
  • Magda

    Hejka. Co sądzicie o kierunku turystyka i rekreacja ze specjalizacją hotelarstwo, gastronomia i dietetyka zaocznie na WSB w Toruniu? Słyszeliście może coś o tym kierunku? Albo znacie jakieś inne dobre uczelnie z tym kierunkiem?
    04.06.2017
  • Kris

    Niestety dopiero po wstępnych zapisać, nie pamiętam jakie jest minimum, żeby specjalizacja została otworzona.
    28.05.2017
  • krwawy Jak

    witajcie, a czy ktoś może powiedzieć kiedy mniej więcej jest wiadomo czy zostanie uruchomiona specjalizacja na danym kierunku?
    10.03.2017
  • Balsam

    Jestem na trzecim roku prawa w biznesie, studiuje dziennie.na roku mam 6 osob. Jest kilku porządnych wykladowcow, reszta kladzie lache na to, tak samo jak ludzie z mojego roku. Nie zalezy im zeby czekogolwiek sie nauczyc, byle skonczyc i miec papier. Zajęć malo, jeszcze sa skracane przez wykladowcow albo odwolywane co oczywiście tym leserom jest na rękę.ja zamiast rozwinąć sie intelektualnie zdecydowanie stoje w miejscu. Jestm z tych co sie uczą i przykladaja, zalezy mi na zdobyciu wiedzy. Planuje isc na umk zeby skonczyc cos ambitniejszego i faktycznie czegos sie nauczyc. Angielski tylko przez platforme moodle, sugeruję umk, uam,ug... no chyba, że nie che się przemęczać i mieć luz blues.
    10.11.2016
  • Nowy_Student

    Witam, wybrałem kierunek Inżynieria zarządzania a mianowicie inżynier procesu produkcji. Co sądzicie o tym kierunku? Inżynieria na WSB to dość nowy kierunek.
    18.09.2016
  • po_pierwszym_roku

    Szkoła reklamowana jest jako profesjonalna, co popierają licznymi praktykami wykładającymi przedmioty. Przez ten pierwszy rok spotkałem może dwóch naprawdę dobrych wykładowców, reszta przynudza. Na wykładach mówią o głupotach, o swoich sprawach prywatnych, o swojej historii, a materiały wrzucają na platformę, z której należy uczyć się w domu i przyjść gotowym na egzamin. Jestem na trybie zaocznym i dla mnie parodią jest to, że są tu OBOWIĄZKOWE praktyki, chyba, że pracuje się w zgodzie z programem praktyk - wtedy jest się zwolnionym. Ja sam pracuję fizycznie i nijak się to ma do "Prawa w biznesie", dlatego według szanownych z góry powinienem rzucić pracę i iść na bezpłatne praktyki, by móc odczuwać prestiż posiadania licencjatu. Co do samych studiów - jeżeli ukończyliście technikum o profilu ekonomisty, to nie macie po co tutaj przychodzić - wszystko (a może i więcej) już wiecie. Każdy wykładowca myśli, że prowadzi jedyny najważniejszy przedmiot, daje mnóstwo materiału do nauczenia, a terminy egzaminów się pokrywają ze sobą (np. 3 egzaminy na dzień, 5 egzaminów na weekend). Zadziałał na mnie marketing, miłe panie w sekretariacie i dostałem VIS 100%. Pierwszy rok miałem za darmo, dlatego nie byłoby mi szkoda tego teraz opuścić. mało godzin (bo zaocznie) dlatego resztę każą nadrabiać w domu. Połączmy to z pracą (często z nadgodzinami) i już przepis na brak życia towarzyskiego, przyjemności i odpoczynku. Pozdrawiam serdecznie.
    02.07.2016
  • Iza

    A jak logistyka? Jestem zainteresowana tym kierunkiem i mam kilka pytań :)
    18.05.2016
  • Marcin

    Dołączam się do pytania Klodia.. Studiuje ktoś Zarządzanie Inwestycjami Budowlanymi , chodzi mi o studia zaoczne , byłbym wdzięczny za uzyskanie jakiś informacji .
    21.04.2016
  • Klodia

    Co powiecie o o WSB w Toruniu i o zarządzaniu inwestycjami budowlanymi? Jestem ciekawa, bo na innych forach opinie są podzielone. Czy warto zostawić Warszawę i studiować w Toruniu?
    14.04.2016
  • Klodia

    Co powiecie o o WSB w Toruniu i o zarządzaniu inwestycjami budowlanymi? Jestem ciekawa, bo na innych forach opinie są podzielone. Czy warto zostawić Warszawę i studiować w Toruniu?
    14.04.2016
  • lola

    Studiuję psychologię w biznesie. Psychologia jak to psychologia, może wydawać się nudna i oklepana jednak w tym wydaniu to zawsze coś innego. Zajęcia ciekawe, podejście prowadzących do studenta poprawne, poziom nauczania na pewno sprawia, że pracodawcy będą przychylniej na nas patrzeć podczas zatrudnienia. POLECAM!!
    06.03.2016
  • sandryś

    moja siostra skończyła zarządzanie jakością, była skierowana na ten kierunek przez swojego pracodawcę, dało jej to m.in możliwość awansu, co do samego kierunku to była zadowolona z przekazywanej jej wiedzy, nie miała problemu z prowadzącymi
    29.02.2016
  • darro

    jest może ktoś kto robił podyplomówkę z zarządzania jakością?
    15.10.2015
  • Karolina

    Jest grupa zarządzania zaocznie:) Zarządzanie Zaoczne WSB Toruń 2015-2018 licencjat :)
    15.10.2015
  • paulina

    Jest jakaś grupa na Facebook'u zarządzanie (zaoczne) ? :)
    11.10.2015
  • em

    Zapraszam do grupy zaocznej na psychologie w biznesie na fejsie :)
    17.09.2015
  • karolina

    hej , jest jakaś grupa na Facebooku zarządzanie zaocznie ?
    16.09.2015
  • xxxxK

    mam pytanie :) jak to jest z przeniesieniem sie z zaocznych na stacjonarne? jesli chciałabym sie teraz przenieść póki jeszcze nie zaczelam? i jeżeli np na drugim roku nie bedzie chętnych na moja specalizacje to czy bede mogła przenieść się np do bydgoszczy ? ktoooooś wie ?
    16.09.2015
  • Gosia :)

    https://www.facebook.com/groups/1680883775480392/?ref=bookmarks Proszę :D
    03.09.2015
  • elo

    a mogłabyś podać linka do tej str ? Dzięki !
    03.09.2015
  • Gosia :)

    Hej :D Jest już grupa na facebooku: WSB Toruń Inżynieria zarządzania 2015-2018 (zaoczne). Zapraszam :D
    02.09.2015
  • nowaa

    Ktoś z włocławka wybiera się na inżynierie zarządzania zaocznie ? ;)
    02.09.2015
  • Lidka

    Ja też wybieram się zaocznie na inżynierię zarządzania ;p
    02.09.2015
  • Ola

    inzynieria zarzadzania zaocznie ------> kiedy jakieś pierwsze spotkanie ?
    01.09.2015
  • Gosia

    Wybiera się ktoś na pedagogike - oligofrenopedagogikę?
    31.08.2015
  • Gosia :)

    również wybieram się na inżynierię zarządzania zaocznie
    26.08.2015
  • Aaronier0O

    Ja wybieram sie na inzynierie zarzadzania w tym roku na zaoczne, zobaczymy co bedzie ;)
    21.08.2015
  • gosia

    Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
    18.08.2015
  • gosia

    Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
    18.08.2015
  • gosia

    Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
    18.08.2015
  • ola

    jakie opinie o inżynierii zarządzana na WSB ? idzie ktoś zaocznie ? jak wyglądają zjazdy ?
    18.08.2015
  • em

    Kto w tym roku idzie zaocznie na psychologie w biznesie ?
    27.07.2015
  • znajoma

    Znam dwie osoby, które pracowały w WSB w Toruniu. I wniosek mam jeden: jak można iść na studia (jakiekolwiek) do uczelni, która sama nie potrafi zarządzać swoimi pracownikami? mobbing to jedna strona medalu - drugą jest niewiarygodny brak profesjonalizmu oraz chaos, które odchodzą praktycznie na każdym poziomie.
    20.06.2015
  • marta

    uwielbiam Toruń, kocham to miasto i dobrze mi na WSB
    19.06.2015
  • Baron

    Mia- na rokou jest kolo 120-150 studentow zaocznie. oczywiscie na pierwszym Zjazdy są w sob i nd. To zależy jak ci plan ułożą, ale przeważnie siedzisz od 8 do 18 albo od 9:30 do 19:50. Czasem jedziesz tylko na sama sobote lub niedziele, albo masz popoludniu zajecia.
    19.05.2015
  • studentt

    Poziom w szkole sredni to zalezy od wykładowcy czasdami testy sa banalne ale czasami trzeba duzo w domu popracować by zaliczyc egzamin :) Ogólnie szkoła fajna nowoczesna rozwija sie najgorszy problem to chyba parkingi :( ale na to nie maja raczzej wpływu
    29.04.2015
  • student

    mierna szkoła. największym problemem dla mnie jako studenta (a zapewne wkrótce eks studenta) jest to, że obiecują otwarcie specjalizacji, a potem palą głupa... i co z tego, że zaproponują jakąś zniżkę, jeśli mnie pozostałe spejalności nie interesują. ogólnie czas zmarnowany, trzeba na koniec przenieść się gdzieś indziej...
    26.04.2015
  • Mia

    Aha i jeszcze jedno, od której do której godziny mniej więcej jeden zjazd trwa? domyślam się, ze jest to prawie cały dzien, ale tak mniej więcej ? Z góry dziękuję za odpowiedź
    07.04.2015
  • Mia

    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ilu mniej więcej jest studentów na jednym kierunku zaocznie ? W tym roku chciałabym iść na turystykę i rekreację ze specjalizacją SPA i Wellness ale boję się, ze jeżeli będzie za mało osób to w ogóle ta specjalizacja nie ruszy, a o na niej najbardziej mi zależy.
    07.04.2015
  • Mia

    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ilu mniej więcej jest studentów na jednym kierunku zaocznie ? W tym roku chciałabym iść na turystykę i rekreację ze specjalizacją SPA i Wellness ale boję się, ze jeżeli będzie za mało osób to w ogóle ta specjalizacja nie ruszy, a o na niej najbardziej mi zależy.
    07.04.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    02.04.2015
  • przyszły student

    Co możecie powiedzieć o kierunku Prawo w biznesie ? Co ile są zjazdy? Czy zjazdy są tylko w soboty i niedziele, czy także w piątki?
    23.02.2015
  • Mike

    właśnie ludzie nie dajcie się omamić. do umk też pewnie można by się przyczepić, ale jednak co uniwersytet to uniwersytet - tradycja, renoma itp
    10.07.2014
  • Gigi

    Zgadzam się w pełni z moją przedmówczynią - tam tylko o kasę chodzi. Na przykład z języka obcego wejdzie teraz nowa platforma z płatnym dostępem, a końcowy egzamin z języka będzie celowo trudny, żeby studenci wybrali certyfikatowy, płatny oczywiście, bo wtedy będą mieli gwarancję, że zdadzą bez względu na wynik. Parodia, nie szkoła.
    10.07.2014
  • Monia

    I ja tez uważam, ze WSB jedzie juz tylko na renomie która sobie kiedys wyrobiła. Uczelnia powinna podwyższać swój poziom,a oni ciągle spadają. Znajoma tam pracuje i podobno od kiedy zmieniła sie tam władza ida w zupełna komercję, nie dbaja o jakość kształcenia tylko ilość studentów - wiadomo KASA! Inna sprawa ze i pracownicy ciagle sie zwalniaja, mobbing tam odchodzi na całego! czyli uczelnia która ani studentów ani pracowników nie szanuje!
    03.03.2014
  • daria

    Poziom na tej uczelni jest beznadziejny! Płacisz i zdajesz. Studiowałam tam logistyke ale zrezygnowałem bo szkoda pieniędzy. Moja znajoma też odeszła. Nie marnujcie kasy...
    19.02.2014
  • płatnik

    Czy to prawda , ze w grudniu turystyka zaoczna (II rok ) ma zajęcia co tydzień, 4 tygodnie z rzędu? Będę zobowiązany za informację.
    02.12.2013
  • zuzu901

    Czy ktoś z Was wie jak wyglądają egzaminy u dr Sławomira Plaskacza i dr Roberta Skiby?
    22.10.2013
  • doNowego

    Nowy, bardzo spodobał mi się twój komentarz, ja także byłem na inauguracji w tej szkole w tamtym roku i było to samo, ale miałem to "szczęście", że dla mnie jeszcze starczyło miejsca na auli. Po roku "studiowania" rzuciłem tą szkołę. Jak się zanosiło papiery to wszyscy mili, wszystkie specjalizacje zostaną NA PEWNO uruchomione a potem się okazało, że tylko jedną uruchomili. Więc oferta wsb nie jest ciekawa bo z racji, że było mało studentów to wszyscy zostali przypisani do tej samej specjalizacji. Potem babka powiedziała, że nie mogą uruchomić jeszcze jednej specjalizacji bo nie ma tylu chętnych i pieniędzy :D
    04.10.2013
  • Nowy

    Byłem dziś na inauguracji. Myślałem że usłyszę parę ciepłych słów, zaśpiewam "Gaudeamus" jak mój dziadek czy ojciec.... Nic z tych rzeczy. Dla mnie i wielu innych nie było miejsca. Wygoniono nas do innej sali gdzie mogliśmy ją sobie oglądać na telebimie. Na samym początku napluto nam w twarz za nasze ciężko zarobione pieniądze. Ważniejsi okazali się zaproszeni goście. Skoro tak to inaugurację można było zrobić tylko dla zaproszonych gości, udostępnić ją w internecie, nam podać link podać link i już. Przedtem tylko należy się zastanowić, czy znajdą się kretyni, którzy będą skłonni za to zapłacić. Wstyd Panie Rektorze!!!!!! Już nie chce mi się studiować. Myślę, że zdobędzie się Pan chociaż na zwykłe "przepraszam". Może być na zwykłej kartce, przyklejone plastrem na drzwiach wejściowych do Pana uczelni.
    30.09.2013
  • zuzu901

    Mam pytanie jak wyglądają zjazdy na WSB w Toruniu? Czy odbywają się co tydzień w piątek, sobotę, niedzielę?
    01.08.2013
  • avalon

    Skończyłem podyplomówkę prowadzoną przez specjalistów z TUV SUD Polska. Zajęcia rewelacyjne, liczne ćwiczenia, super wykładowcy. Dodatkowo certyfikaty TUV. POLECAM
    26.06.2013
  • milena

    witam, czy ktos pomogl;by mi dowiedziec sie czy w ten weekend ma zjazd Wydz.nieruchomosci, studia podyplomowe? dziekuje z gory
    24.05.2013
  • goha

    bardzo mi sie podoba ich sposob przedstawianiea informacji na stronie, wszystko jest czytelne, jasne, wlasciwie nie ma sie pytan, no moze poza jednym, jak jest z praca po skonczeniu studiow, np po kierunku ktory mnie zainteresowal czyli Prawo w Biznesie, pierwszy raz sie spotykam z takim kierunkiem, ale wydaje sie ciekawa alternatywa dla UMK, macie jakies info na ten temat?
    17.05.2013
  • łał dzięki Gal

    laeś się rozpisał Chlopie, szacun normalnie, to pewnie w ramach tego konkursu, zeby sie zalapac na tableta, ale to i tak jestem pelna uznania, chyba bardziej obszernej opinii nie widzialam na zadnym innym forum pod zadna uczelnia, dzieki
    29.03.2013
  • GalAnonim

    Ja poszedłem tam na studia dzienne, na których wciąż jestem, po odbyciu wcześniej innych studiów na dobrej państwowej uczelni, na kierunku średnio trudnym, i totalnie nie zwiazanym z finansami (tz. są łatwiejsze, są trudniejsze, zalezy co komu podchodzi). I tak: studenci: są różni, słabi i lepsi. Jedna dziewczyna przyznała mi się że ona nie miewa w zwyczaju czytać czegokolwiek, i była wielce niezadowolona, że musi teraz. Jednak są też ludzie z autentyczną pasją, którzy robią więcej niż się od nich wymaga, są zainteresowani tematem. Mam czasem wrażenie że wielu brakuje przewodnictwa, mogli by robić więcej, ale równają do tych gorszych. A, jeszcze powiem że kultura osobista ok 10- 20% studentów jest nieprzystająca do standardów uczeli wyższej. Na szczęście ci ludzie rzadko chadzają na zajęcia. Jednak nikt ich na WSB nie prostuje. Np. "Panu podziękujemy już za udział w dzisiejszych zajęciach/wykładzie, tam są drzwi, dostaje pan nieobecność, na następnych zajęciach oczekuję lepszej postawy" to takie proste i przydałoby się. Wykładowcy: prawdziwi specjaliści, pracujacy na państwowych uczelniach, prowadzą wykłady i ćwiczenia na dobrym poziomie. Jedni wymagają więcej inni mniej. Ja mam poczucie że wielu ( nie wszyscy, ale większość) wymaga ciut za mało, zbyt łatwo jest dostać dobrą ocenę. Organizacyja studiów/ biurokracja: tu widzę znaczny skok jakościowy w porównaniu do państwowych uczelni. Żadnego czekania na korytarzu, wiele rzeczy załatwia się elektronicznie, żadnych wrednych bab z dziekanatu, proszenia się , płaszczenia przed Jaśnie Państwem. Z początku nie mogłem się przyzwyczaić, traktują cię jak klienta, nie petenta. Korzyść ze studiów: nie ma się co oszukiwać, dyplom WSB nie jest równy w oczach społeczeństwa dyplomowi renomowanej państwowej uczelni, basta. Sam temat korzyści, oddzielonej już od renomy szkoły, odniesionej ze studiów jest dyskusyjny na każdej uczelni. Jak ją zmierzyć? Na pewno można się tam wiele nauczyć, ale tylko wtedy kiedy ma się motywację wewnątrz siebie, kiedy przychodzi się po przewodnictwo, ale z drugiej strony czy tak nie jest na każdych studiach? Można też się ślizgać po zaliczeniach, brać notatki od ludzi, ściągać na egzaminach dostawać enty termin zaliczenia, warunek od warunku, i przejść studia. Ale znowu pytanie, czy nie jest tak również na państwowych uczelniach, przynajmniej ostatnio? Na tzw. "dobrej państwowej uczelni" również naoglądałem sie przeróżnych obrazków. Ogólne wrażenie: uważam że na WSB w Toruniu studiuje sie komfortowo, jeżeli ktoś wie czego chce, potrafi się uczyć, jest w miarę dojrzały i samodzielny, nie powinien mieć kompleksów. Choć poziom jest zapewne niższy od państowej uczelni (tak mi doniosły odpady z UMK), to uważam że sama wysokość ustawienia poprzeczki progu zaliczeń jeszcze nie uczyni z nikogo specjalisty. (choć ten właśnie poziom, nieco za niski, jest największą bolączką tej szkoły) Specjalistę czyniu pasja, zainteresowanie,samodyscyplina, zawzięcie, (itd. itp.) no.... i trochę szczęścia
    25.03.2013
  • Ewa

    Poziom bardzo niski, skończy każdy ,kto zacznie. Warunki od strony organizacyjnej - bardzo dobre. Nie polecam osobom, które nie sa zdeterminowane do intensywnej pracy własnej bez względu na wymagania wykładowców- już na pierwszym roku zaczniecie się uwsteczniać.. Poziom intelektualny wielu studentów tak załosny, ze trudno pojąć, jak trafli na wyższe studia. nnie polecam.
    24.03.2013
  • KKamiński

    Wyższa Szkoła Bankowa bardziej zaczęła jechać na swojej renomie. Przez to, że uważają, że 'są najlepsi' to poziom nauki spada. Wiem to bo wcześniej studiował tam mój brat, i ja... ja po roku zrezygnowałem. Uczelnia powinna podwyższać swój poziom, jest jednak odwrotnie. nie polecam
    18.03.2013
  • meteora

    Jestem studentką 3. roku na finansowanym przez UE kierunku Turystyka i Rekreacja. Za naukę nic nie płacę (jeśli zrezygnuję lub mnie skreślą z listy - wtedy płacę karę). Już na pierwszym roku byłam rozczarowana; przedmioty typowo turystyczne (których było zdecydowanie za mało) ,,odklepane'' na byle jak, większy natomiast nacisk kładło się na typowe, powtarzane z roku na rok kierunki typowe dla tej uczelni (prawo, ekonomia). Dla porównania; w Technikum Hotelarskim zdobyłam znacznie większą wiedzę, w tym praktyczną. Na dobre wsparcie finansowe ze strony uczelni ciężko liczyć, dopiero niedawno zwiększono próg stypendialny po długich obietnicach. Dodatkowo obciąża się studenta obowiązkowymi, płatnymi obozami sportowymi. Nie ważne, czy kogoś na to stać. Jest mało przedmiotów ze specjalności i kierunku, ponadto moja obrona sprowadza się do ustnego egzaminu z trzech lat oraz do napisania pracy licencjackiej W GRUPACH, bez uprzedniego przedyskutowania tego ze studentami.
    21.02.2013
  • cha, cha, cha

    dobry zarcik, ch, cha, Sorbona????? Jak masz mozliwosci, to gratulacje, ja mysle, ze jak ktos planuje jakakolwiek zagraniczna uczelnie, to nie beirze pod uwage zadnej szkoly prywatnej, ani WSB ani kazdej innej, moze sie zastanawiac nad najlepszymi uniwersytetami (Warszawski, Jagiellonski), moze pologuda jakas, ale nie studia w Toruniu, swietne, naprawde
    18.02.2013
  • absolwent

    JESTEM TEGOROCZNYM ABSOLWENTEM TEJ UCZELNI WYDZIAŁ W BYDGOSZCZY. POZIOM NA UCZELNI TAK NAPRAWDĘ TO ZALEŻY OD POZIOMU JAKI REPREZENTUJĄ STUDENCI!!!! JEŻELI STUDENCI"MIERNI" TO I POZIOM SPADA! A TAK PRAWDĘ MÓWIĄC, TO JEŻELI KTOŚ MA WYGÓROWANE AMBICJE (NIERAZ NA WYROST) TO LEPIEJ WYBRAĆ RENOMOWANE UCZELNIE ZAGRANICZNE, NP SORBONA ?
    02.01.2013
  • kopernik

    Ciężko mi było namówić rodziców na opłacanie szkoły wyższej. Nalegali żebym jednak poszedł na uniwerek albo politechnikę, ale w końcu wzięli pod uwagę moje argumenty, albo może odechciało im się dyskusji. W każdym razie rozpocząłem studia w Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu dwa lata temu i jeszcze ani razu nie miałem powodu do narzekań!
    12.08.2012
  • kolec

    Jest w Polsce kilka szkół wyższych bankowych, ale jak wybierałam się na studia to wybór zawęził się do dwóch: toruńskiej i poznańskiej. właścwie tylko odegłość od domu zaważył na wyborze torunia, bo poziom jest bardzo podobny. Wg mnie Toruń może się pochwalić świetną WSB!
    09.08.2012
  • edyta

    dobra lokalizacja, dobre warunku dla studiujacych, dobra obsluga administracyjna, dobre nastawienie do studiujacych - ogolnie dobra ocena, nawet w kierunku bardzo dobra
    29.07.2012
  • czesia

    niektórzy wykładowcy wymagają moim zdaniem zbyt mało, zaliczenia są czasem wręcz banalne, albo mnie się tak wydaje. liczyłam na trochę wyższy poziom studiów, no ale myślę że skończę licencjat i postaram się przenieść na uniwersytet.
    03.06.2012
  • czesia

    niektórzy wykładowcy wymagają moim zdaniem zbyt mało, zaliczenia są czasem wręcz banalne, albo mnie się tak wydaje. liczyłam na trochę wyższy poziom studiów, no ale myślę że skończę licencjat i postaram się przenieść na uniwersytet.
    03.06.2012
  • julka

    Jestem świeżo po maturach, poszły jak poszły dopiero się okaże. Zastanawiam się nad finansami i rachunkowością. Oczywiście będę startować na uniwerek, ale nie wiem czy się dostanę. A jak wyglada studiowanie w bankowej? Jaki poziom i wykładowcy?
    18.05.2012
  • agalos2

    Przyjazna atmosfera i niezła jakość kształcenia.
    02.04.2012
  • gospodarowanie nieruchomościami

    poprosze o opinie studentow kierunku gospodarowanie nieruchomosciami w WSB w Toruniu, zalezy mi obiektywnych informacjach z naciskiem na to, jakie macie / mamy perspektywy pracy po skonczeniu tego kierunku?
    21.02.2012
  • do VIPa

    nie, to samodzielna szkola, oddzielny niezalezny byt, tyle ze Wyzszych Szkol Bankowych jest w Polsce kilka, dla ciebie jako studenta to nie ma zadnego znaczenia, a jelsi juz to bardziej na plus, niz na minus, np. atutem jest przeplyw dobrej kadry wykladowcow, osobiscie uwazam, ze najlepsza jest WSB w Poznaniu, ale u nas ludzie nie narzekaja za mocno, raczej jest ok
    22.01.2012
  • ViP

    czy to odłam poznańskiej uczelni?
    18.01.2012
  • Iza

    Marta, smialo mozesz wybierac WSB w Toruniu. Ta szkola jest rozpoznawalna, na swoja pozycje, wladze (wlasciwie to biuro karier) staraja sie jak moga, by studenci byli dobrze przygotowani na rynek pracy, obowiazkowe praktyki, chyba najlepsze w Toruniu. Wystarczy byc systematycznym w nauce i bez problemow powinnas miec zaliczenia. Ida ci na reke, jesli masz poprawke, wiec naprawde po ludzku.
    29.05.2011
  • justyna

    oceniam ten kierunek jak i całą szkołę bardzo pozytywnie, w wielkim skrócie: wykładowcy w porządku, mniej lub bardziej wymagający, ilość nauki do ogarnięcia, chyba każdy da sobie rade, ode mnie +
    27.05.2011
  • marta

    jestem tegoroczną maturzystką, chciałabym dowiedzieć się czegoś o Turystyce i Rekreacji w WSB w Toruniu, poziomie nauczania, wykładowcach
    24.05.2011